Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
Sianis
addikt
válasz
Cathfaern
üzenetére
Sajnos ez is egy zárt forrású hiba. Szerintem ha megmondanák, hogy hol és hogyan tárolódnak az offline üzenetek, akkor hamar lehetne Linux alatt is ezt a szolgáltatást használni. Addig amíg ennyire érdekharc, hogy csak az ő termékük legyen ilyen célre használható, sajnos a Linux felhasználók lemaradnak az ilyen üzenetekről. Ezt el kell fogadnunk.
Sianis -
Dilikutya
félisten
válasz
Cathfaern
üzenetére
Nem akarok sok helyet neki, csak alapdolgokra, ismerkedésre, netezésre használnám, esetleg letöltésre, de az meg mehetne az adatpartícióra (úgy tudom, ír-olvas NTFS-t).
A swap partíció mérete 2Gb, amibe nem szeretnék belenyúlni. VmWare-ben feltettem az Ubuntut, ott is 2Gb-ot adtam neki, és a virtuális gép összesen 1,8Gb-ot eszik meg (+256Mb virtuális memória, de ez emulált, éles rendszernél kiesik), és még ezen belül is van 300Mb szabad terület.
Tehát elvileg gond, baj és idegeskedés nélkül felrakhatom így a másik rendszer és az adataim mellé? A bootolással sem lesz semmi probléma, az Ubuntu vagy az XP bootmanagere felismeri majd őket? -
ngabor2
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
köszi, úgy tűnik, ezzel nekem is megy felfele. csak a dist-upgrade volt egy ''kicsit'' elrémisztő, úgyhogy azt kihasztam, mert a full rendszert le akarta cserélni
most már megy a cuccos, csak gyakorlatilag nem csináltam semmit (upgrade szinten).
hopp, megvan a hiba elsődleges oka: ''csak'' a main rész maradt ki az enyémből
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
az /etc/modules.conf-ba (pontosabban az /etc/modules kt egy file-jába) írd bele a hangkártyák alias-ait,
alias audio0 hangkártyamodul1
alias audio1 hangkártyamodul2
amiknek az alaplapin kellene szólni, azt ha lehet, be kell állítani, hogy a /dev/dsp1-et használják hangeszközként. ennyit tudok most hirtelen tanácsolni. -
emitter
őstag
válasz
Cathfaern
üzenetére
de sem mplayer, se totem, se realplayer, semmi nem tudja nekem lejátszani a microsoft asf/asx online videostreameket
ez az én problémám, gondoltam megpróbálom egy emulált media playerrel... hát nem jött össze
azt nem értem, hogy miért nem tudták eddig rendesen megcsinálni, hogy linuxos progi is le tudjon játszani ilyeneket... valaki szerint mert a MS titokban tartja a fájlformátum részleteit
csak akkor meg az összes windózos nem-MS program hogyan tudja lejátszani - nekik elmondják?
már régóta keresem a megoldást, de nem jön össze... -
Sianis
addikt
válasz
Cathfaern
üzenetére
[link] Itt van a nagy modul-tár.
Többcsatorna egyszerre. A zenelejátszót és a Gnome-ot is, illetve minden egyéb programot állíts át ESD csatorna használatára. Tehát nem ALSA nem is OSS hanem ESD. Egyrészt programok hang beállításánal, másrészt Gnome - > Rendszer -> Beállítások - > Multimédia rendszer válaszótnál az alpértelmezett kimenet legyen az ESD.
Aktív témák
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3376, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370-A i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T7 Zalman 500W
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

most már megy a cuccos, csak gyakorlatilag nem csináltam semmit (upgrade szinten).
. Én maradok az mc -nél.
ez az én problémám, gondoltam megpróbálom egy emulált media playerrel... hát nem jött össze