Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: VGA-im eddig - képekkel bővítve
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Aktív témák
-
RedAnt
aktív tag
válasz
ngabor2
üzenetére
Az oké, csak úgy gondoltam valahol az fstab mintájára eltárolja azt is, melyik partíciót használja swapnak - de ha ez automatikusan megy akkor nincs gond.
A vándorlás abból eredt, hogy a régi linuxos parícióm (hda5) töröltem, ami egy kiterjesztett partíció(hda2) elején volt, és az utána levők számozása egyel ''előrébbcsúszott'', így lett hda5 a hda6-ból. Az új meg az utosó számot kapta, nem az eredetileg a helyén levőét, ebben az esetben hda7 lett.
Nem igazán jön be az edgy, legalábbis a videókártyámat valamiért sokkal rosszabbul kezeli mint a dapper. Egy ős matrox, beállítottam hogy az mga drivert használja mint eddig, de amikor az ablakokat húzogatom, vagy valami változik bennük, a képernyőn vízszintes csíkok villannak fel, elég idegesítő... Most próbálok a xserver-xorg beállításaiban matatni, egyelőre nem sok sikerrel...
hmm. felülírtam a /etc/X11/xorg.conf-ot, a /etc/gdm/gdm.conf-ot a régi rendszer-beli megfelelőjükkel, és ugyanolyan vacak. Nem tudom mit lehetne még bevetni...
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
válasz
ngabor2
üzenetére
igen, volt bekap szerencsére.
Ami még problémát jelenthet, hogy az új rendszer kicsit átrendezte a partíciókat, a swap átkerült /dev/hda6-ról hda5-re. De egyelőre elvagyok az új rendszer összerakásával... Tényleg, honnan tudja a rendszer hogy mit használjon swapnak...?
bírom ezeket a hibaüzeneteket: ''post-installation script alfolyamat megölve, a halált okozó jel: (Megszakítás)''
-
RedAnt
aktív tag
LOL kicsit meggondolatlanul csoportot váltottam, és most nem tudok sudo-zni

Ilyenkor mi a teendő...? root jelszót nem tudom, eddig ha kellett, mindig sudo-n keresztül használtam, most viszont elvesztettem a jogomat rá. Akkor ezt most így buktam? Frankó
Egy figyelmeztetésnek örültem volna azért hogy óvatosan azzal a usermod -G-vel, ha nem akarod elveszteni minden jogosultságodat a gépeden - persze jobban el kellett volna olvasni a manuált, hogy azzal nem csak hozzáadhatom magam egy csoporthoz, hanem egyben ki is veszem az előzőből... ciki...
Na mindegy, úgyis ideje volt már átállni edgy-re, hát most felteszem a rég nem használt breezy-s partícióra
Ugye ha ott root vagyok, akkor el fogok mindent érni erről a mostani partícióról?
Azért ha valakinek van ötlete hogyan lehetne visszacsinálni, örülnék a segítségnek...
mondjuk ha az új rendszer alól elérek mindent, akkor kézzel át tudnám írni...
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
válasz
Forest_roby
üzenetére
nézz körül az /usr/share, usr/lib, /usr/games, /usr/local/share, /usr/local/lib, /usr/local/games könyvtárakban, hátha.
-
RedAnt
aktív tag
válasz
lúzerjúzer
üzenetére
Igen, sudo pppoeconf - ezzel beállítod, majd pon dsl-provider-rel tudsz kapcsolódni.
-
RedAnt
aktív tag
vnc-vel csak akkor tudom elérni az asztalomat ha be vagyok jelentkezve grafikus felületen? bekapcsolva hagytam a gépem, de kijelentkezve, és most le vannak zárva a vnc-s portjai.
Viszont arra még nem jöttem rá hogyan kéne távolról bejelentkezni az X-be.
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
Szintén skype-gondom van... Feltelepül meg minden, a cset része működik is, de a hívások kevésbé. Amikor az echo123-at hívom, jó esetben annyit hallok, hogy ''Hello''
Feltettem a skype dsp hijackert, induláskor ezt írja ki:
hijacker: skype_dsp_hijacker v0.6
hijacker: when Skype opens DSP /dev/dsp
hijacker: - microphone used: /dev/dsp
hijacker: - speakers used: /dev/dsp
hijacker: when Skype opens mixer /dev/mixer
hijacker: - mixer used: /dev/mixer
utána várni kell egy ideig amíg elindul a skype. Felhívom az a tesztet, és ez az eredmény, miután a szöveg első 1-2 másodpercét hallottam:
hijacker: open DSP /dev/dsp flags: 2
hijacker: mic /dev/dsp opened with fd 30
hijacker: speaker /dev/dsp opened with fd 31
read error, res = 64 , handle = 30
Ötletek?
Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Revolut
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AliExpress tapasztalatok
- Apple asztali gépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Árváltozás + játék DVD: Watch Dogs Deadsec Edititon
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- HP Omen gamer szék Citadel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti OC 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest