Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7391) Ringman


Ringman
nagyúr

Négyszeresére nőtt az alapbetegség nélkül elhunytak aránya az elmúlt egy hónapban
22 ezer elhunyt adatait vizsgáltuk, és az adatok alapján jól látszik, hogy március 10. után meredeken emelkedni kezdett azoknak az elhunytaknak a száma, akiknek nem volt alapbetegségük.

---
Szlovák Gyógyszerészeti Intézet: Nem adták ki az orosz vakcina adatait a magyar hatóságok

Eltérnek a Szlovák Gyógyszerészeti Intézethez (ŠÚKL) bevizsgálásra eljuttatott Szputnyik V vakcinaminták azoktól a mintáktól, amelyek még a Lancet című orvosi laphoz jutottak el, írja a Sky News és a szlovák SME is.

Az ŠÚKL szerint az orosz vakcina forgalmazói nem is juttattak el elég adatot a vakcináról az engedélyezéshez: a szükséges információk közel 80 százaléka nem érkezett meg a gyógyszerészeti intézethez. Ezek nélkül viszont nem indulhatnak meg a Szputnyik V klinikai tesztjei Szlovákiában, ami nélkül nem is engedélyezheti az oltóanyagot az ŠÚKL. Ráadásul elismerték, hogy a Szlovákiába megérkezett vakcinaminták nem hasonlíthatóak össze a más országokban használtakkal, ugyanis csak a nevük azonos.
A szükséges információk megszerzéséhez nemrég felkeresték az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI) is, ugyanis az Európai Unióban egyedül ők engedélyezték eddig az orosz oltóanyagot. A magyar egészségügyi hatóság viszont a gyártóval kötött szerződése alapján nem adhatta ki a kért adatokat a szlovák félnek, írja a SME beszámolója.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.