Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26476) Gothmog válasza t72killer (#26442) üzenetére


Gothmog
aktív tag

A sino-s még talán sejti, hogy gond lehet és kér boostert, de volt itt az a bizonyos "félegyházi táblázat", feltűnően sok nullás AZ oltottal.

Én a Kékes525 által linkelt kiskunfélegyházi adatokból akkor készítettem egy kis összefoglaló táblázatot. Sajnos a legtöbb esetben olyan kicsik az elemszámok, hogy abból érdemi következtetéseket nem lenne túl ildomos levonni (nem véletlenül felkiáltójeleztem egy rakás helyen az elemszámot), de bizonyos oltás/életkor párosításokra azért tartalmazott értékelhető méretű mintákat, és ott szerintem annyi azért látható, hogy:

1. 60 alattiaknál a Sino - ellenanyagtiter mennyiséggel jellemzett humorális oldalról - azért hozza a vektorosok (ezen belül legalábbis az Astra) szintjét.
2. Az idősebbeknél valóban kerülni kellene a Sinopharm használatát.

(Kiegészítésképpen: az összefoglaló táblázatba a kiskunfélegyházi adatokból azok az esetek nem kerültek be, ahol nem volt számszerű mért érték az Ig titerre, vagy nem szerepelt referenciaérték a viszonyításhoz. A "védettség erősségét" nagyon primitív módszerrel lőttem be. Ez egyébként tuti torz, mert az egyes tesztek szerintem nem vethetők össze egymással egy az egyben. Hogy mást ne mondjak, az 1-es határértékű tesztnél viszonylag sok volt az olyan eredmény, ahol több mint ezerszeres ellenanyag-mennyiséget mértek ki (Sinopharmosoknál is), míg az 50-es határértékűnél ilyen többletet csak az mRNS vakcinák tudtak egyáltalán megközelíteni. Azután, mivel kb. egy hónapja csináltam a táblázatot, lehet, hogy nem emlékszem pontosan a kiinduló adatokat, de ez határozottan rémlik.)

[Katt] az összefoglaló adatokért.

[ Szerkesztve ]

Endure. In enduring, grow strong.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.