Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gothmog
senior tag
válasz Kékes525 #13150 üzenetére
Köszi a választ!
Arról jut eszembe (a tüskefehérje mennyiségéről) egy mai cikk, ami sajnos elég pongyola megfogalmazású (nem az eredeti tanulmány, csak annak egy indexes összefoglalója), de pont arról szól, hogy a tüskefehérjék vírus nélkül is képesek súlyos gyulladásos folyamatokat, illetve adott esetben citokinvihart kiváltani. (Legalábbis egerekben.)
Ez az angol nyelvű összefoglalás, amely alapján az indexes verziót írták: [link]
Endure. In enduring, grow strong.
-
Andika20
csendes tag
válasz Gothmog #13152 üzenetére
Egy orvos rokonomnak a 2. Pfizer után pár héttel elég durva tünetei lettek: magas láz, végtagfájdalom, kiütések, később az izületei is megdagadtak. Covidra negatív, kapott antibiotikumot, szteroidot, de már több hete szenved, nagyon lassan javul. Ő meg van győződve róla, hogy az oltáshoz köthető a dolog. Lassan én ott tartok, hogy a kínai tűnik a legbiztonságosabbnak, még akkor is, ha kevésbé hatékony, pedig eddig én is Pfizert szerettem volna.
-
Madwe
nagyúr
válasz Andika20 #13153 üzenetére
Kínainál is elő elő fordulnak ilyen mellékhatások. Igazából mindegyik oltásnál, de ritka s jellemzően pár hét alatt elmúlik, de van aki akár 5-6 hétnél is tovább nyögi... pfizerre itthon valamiért nem nagyon érkezett negatív tapasztalat mellékhatásról, de külföldi fórumok ugyanúgy tele vannak azokkal is.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
-
Cs1csó
félisten
válasz Tewe013 #13156 üzenetére
Pedig "de" mert vannak bőven objektív érvek mellette:
- legmodernebb 3. generációs vakcina nincs hordozó idegen test mint a vektor vakcinánál és nincs elölt vírus mint az első generációs kínai vakcinánál
- bevizsgált, ismert a fejlesztés dokumentációjaSzerintem ez a kettő is már bőven elegendő ezeket én "objektív" érveknek nevezem, persze vannak szubjektív érv is:
- "nyugati" vakcina - nekem nagyobb a bizodalmam mint egy orosz, kínai vagy akár ilyen helyen gyártott vakcinával szemben pl. az Indiában gyártott Astra, nekem a gyártás helye is számít -
Madwe
nagyúr
válasz Cs1csó #13157 üzenetére
- az h a legmodernebb az nem feltétlen jelenti azt hogy az messze a legjobb. Meg milyen szempontból? Mrnsről közel sincs annyi tapasztalat mint a vektorosról pláne az elöltről... pl vektoros astra sokkal erősebb memóriasejtes védekezést vált ki mint az mrns-es pfizer.
- minden nyugati bevizsgált s ismer a fejlesztés dokumentuma...egyetlen egy dologban vitathatatlanul a pfizer messze a legjobb - ez pedig a nyugati médiában a marketing s médiajelenlét... de kb ennyi, a többi véleményes.
[ Szerkesztve ]
-
zsiga_667
tag
válasz Andika20 #13153 üzenetére
Egy tapasztalt idős orvos ismerősöm, akivel régen dolgoztam együtt, azt mondta hogy a gyakori betegségek gyakoriak, a ritka betegségek meg ritkák. Nagy igazság.
Miből gondolja a kedves orvos rokon hogy amiben szenved az oltás-mellékhatás? Ha tényleg az, akkor mire szedi az antibiotikumot? A KGB a QAnon segítségével extrahosszú lappangási idejű baktériumokat csempészett a Pfizer oltásokba, és azt kell leölni antibiotikummal?
-
OPiiPO
veterán
válasz Tewe013 #13156 üzenetére
MIértis? Tényeket, cikkeket, hiteles beszámolókat légyszives, számomra nem meggyőző a hogy csak úgy nullára kijelented hogy bohóckodás
tartsuk már meg a topic színvonalát kérlek[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Dare2Live
félisten
"Meg milyen szempontból?"
-Én olyannak akinek volt/van auto immun betegsége ha választhat mindenképp mrnst javasolnék. Messze a legkissebb az esélye, hogy belobbantja a betegségét. Ebbe mrns pfizer/moderna egyértelműen a legjobb. Akinek már auto immun betegség hatása miatt lézerezték a retináját és órákon múlott hogy nem vakult meg vagy... annak ez baromira nem mindegy. És aki ezt marketingnek mondja az nem ért hozzá.
"egyetlen egy dologban vitathatatlanul a pfizer messze a legjobb"
Nem egyedüliként de ott van az előnye is, hogy végigmentek a klinikai tesztek. Lehet ezt is lesemmizni azt írni, hogy neked nem számít de el kéne fogadni, hogy másnak igen.
"egyetlen egy dologban vitathatatlanul a pfizer messze a legjobb"
ld fenti kettőt.
Aztán 1év múlva meg lehet kiderül, hogy a pl AZ a legjobb mert véd az 1év múlva tomboló vírus ellen. De erről fogalmunk sincs. A fenti kettőről meg van.
szerk: Személyes: Nem vagyok elhízott, öreg, nincs magas vérnyomásom, nem vagyok cukros, heti 2-3* sportolok... nem vagyok hude nagy kockázatban ha elkapom ráadásul 99% el is kaptam még tavaly... azóta is gondjaim vannak a szaglás/izlelés vonallal. Viszont van auto immun betegségem. Felhívtak anno AZvel elmondtam a HOmnak miért nem lesz és kizárólag mrns/pfizer és azt mondta megért és igazam van.
Így ennyi.[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Andika20
csendes tag
válasz zsiga_667 #13159 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom, Angliaban él, nem én beszéltem vele. Egyébként neuropatológus, úgyhogy nem éppen a vírusok, oltások a szakterülete. Sürgősségin, ill. háziorvos írta fel neki a gyógyszereket (ott is telemedicina megy egyébként). Állítólag orvos ismerősökön keresztül tud másokról is, akiknek hasonló tüneteik vannak. Tudom, hogy ez kb. olyan, mint Astra meg az embólia, csak szar ügy, ha pont te vagy az akinél betalál. Egyébként azért említettem ezt, mert laikuskent el tudom képzelni, hogy egyes embereknél az mrns/vector vakcinák túl sok tüskefeherjét termeltetnek, és mondjuk erre reagál így a szervezet... Erre gondoltam, hogy pl. a kínainál ez nem fenyeget.
-
Madwe
nagyúr
válasz Dare2Live #13163 üzenetére
“-Én olyannak akinek volt/van auto immun betegsége ha választhat mindenképp mrnst javasolnék.”
ez egy valid szempont. A sok közül...
“Nem egyedüliként de ott van az előnye is, hogy végigmentek a klinikai tesztek.”
- ettől sem lesz de facto vitathatatlanul a legjobb...
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
még mindig egy igazi rohadék vírus ez
https://scitechdaily.com/dynamic-model-of-sars-cov-2-spike-protein-reveals-potential-new-covid-vaccine-targets/
https://scitechdaily.com/researchers-discover-how-sars-cov-2-reaches-the-brain-of-covid-19-patients/dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Madwe
nagyúr
válasz OPiiPO #13168 üzenetére
Igen, s te azt hogy ő mire reagált ?
szerk: bocs, későhogy on is legyen, az eredeti felvetésre: nem véletlen van tudományos körökben az a mondás, hogy a tudomány jelenlegi állása szerint... s itt még egyrészt a tudomány jelenlegi állása elég kezdetleges, másrészt sok ellentmondás van pro s kontra mindegyik oltás mellett.
egy dolog biztos: mindegyik oltás sokkal jobb választás mint a covid s mindegyik vakcina hatásos a társadalom egészét nézve. Ezen túl mindegyik mellett fel lehet sorakoztatni érveket s ellenérveket. Olyan hogy az egyik messze a legjobb olyat nem lehet kijelenteni. Milyen szempontból s kinek? Univerzális tényként ez nem kezelhető.
[ Szerkesztve ]
-
zsiga_667
tag
válasz t72killer #13161 üzenetére
Úgy működik a betegvizsgálat, a diagnosztika, hogy elkezded nézegetni a beteget a panaszai alapján legvalószínűbb (és legveszélyesebb, legmagasabb időfaktorú) kórságra, aztán ha az nem nyert haladsz tovább a ritkábbak felé. Először kizárod az életveszélyes nyavalyákat persze. Tehát minden gyanúsított, az oltás is, csak két héttel a második után nem gondolnám hogy dobogós helyen. Ezért kérdezem hogy miből gondolja a kedves beteg hogy az oltás okozza a baját?
Az meg hogy nincs egyéb behatás meg alapbetegség, ezt ugye te se gondoltad teljesen komolyan? Egy tokától-bokáig kivizsgált totál egészséges emberről beszélünk aki egy steril szobában él mélyen a föld alatt légmentesen elzárva a külvilágtól? Vagy esetleg inkább egy normális emberről, akiről egyrészt pont semmit nem tudunk azon kívül hogy orvos, másrészt bármi is történhetett vele.
-
balojazz
aktív tag
válasz zsiga_667 #13171 üzenetére
Sajnos úgy tűnik, van egy szűk csoport, aki tényleg megszívja a 2. Pfizer után pár héttel: van, aki oxigént kap, van, aki megsüketül, megvakul, de nem tudom, hogy reverzibilis-e. Felépülnek, hazakerülnek, de hetekig szarul vannak. Az ok ismeretlen, kutatják. Ezek főleg idősebbek, de van köztük középkorú is. Ezt egy ápoló ismerős mondta, aki ilyenekkel foglalkozik egy általam meg nem nevezett kórházban. Ott a pfizeresek vannak, de más kórházban más oltásosak is. A pfizernek jelentenek, napi vérvételek vannak. Tudom, hogy konteónak hangzik, de mivel őt is és engem is pfizerrel oltottak, nem az oltás ellen hergelünk. Ő nem fogja kérni a harmadikat ősszel, én bekockáztatom a másodikat azért vszínűleg. Asszony szerintem nem fog oltani. Ez mind vészhelyzeti szar, évekbe telik biztonságossá tenni egy oltást, ezt egy gyógyszergyári kontaktom mondta, ő nem oltat. Sajnos vannak ilyenek, minden bizonytalan, egyéni mérlegelés kell.
[ Szerkesztve ]
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
Madwe
nagyúr
válasz t72killer #13173 üzenetére
2 héttel astra után jöttek nekem is ahogy sokaknak a mellékhatások. Ugyanúgy volt erre példa sputnyiknál, kínainál, pfizernél...
ne zárd ki szerintem ennyire gyorsanParci: nekem is érdekes a fentebbi. De pl látásporblémákról is olvastam már jópár helyen... persze az internet sokat elbír, de azért abban biztos vagyok, h van némelyiknek alapja ahogy abban is hogy publikusan így kijelentve ezeket a mellékhatásokat nem feltétlen fogjuk mi megtudni... van pár “gyakoribb” a ritkák közül mint az astra vérrög vagy pfizer szívizom amit felkap a média, de azért biztos h akad más is.
[ Szerkesztve ]
-
zsiga_667
tag
válasz balojazz #13174 üzenetére
Teljesen elképzelhető, minden testbe juttatott idegen anyag tud problémákat okozni, ki kell vizsgálni mindent. Ez viszont így nekem kevés ahhoz hogy akár elgondolkodjak a harmadik kör kihagyásán, akár hogy tesómat vagy anyámat lebeszéljem a második körről. Nem feltételezem se rólad se az ápoló ismerősödről hogy nem mondtok igazat, de olyan információt se adtatok amire lehetne bármiféle döntést alapozni.
-
Madwe
nagyúr
válasz t72killer #13178 üzenetére
Én amúgy úgy sejtem hogy nem is az oltás komponensei váltják ki ezeket hanem maga a tüske s az arra adott immunválasz, már csak az időpontok miatt is...
pl amik előfordultak pl a leverség, szédülés, izületi gyulladás (nálam volt), vérrög, szívizom gyulladás stb mind jelen vannak (bár sokkal súlyosabb esetben) covid esetén is, lehet valami összefüggés, gondolom én a hozzá nem értő paraszt fejemmel.s ezen sejtésem következő sejtése miszerint akiknél ilyen mellékhatások jelentkeznek annál a covid esetén is előjönne ez, csak sokkal durvább lefolyással s mellette ezer meg egy másik csak covidra jellemző bajjal...
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
most olvastam én is, hogy a tüskefehérje egerekben önmagában tudott citokon-vihart csinálni, ha elég nagy számban adták be. de vajon hogyan? ráköt az ace2 receptorra önmagában, vírus nélkül is, a szervezet meg beindítja a túlzott immunválaszt?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
balojazz
aktív tag
Tényleg annak hangzik, szinte fájt leírnom. Alaposan kikérdeztem, de hát nincs mit tenni, ő veszi a vért tőlük, miért találna ki ilyeneket. Konkrétan én sem akartam elhinni, de hát izé, kénytelen vagyok, azt hiszem.
-
balojazz
aktív tag
válasz zsiga_667 #13177 üzenetére
Én sem tudok alapozni rá, csak megijesztett. Én talán inkább beadatom a másodikat, és bízom a statisztikában/szerencsében. Ápoló (és munkatársai egy része) nem oltat harmadikat, semmiből. Pfff. Gáz.
-
Ringman
nagyúr
[link]
Hétfőtől időpontfoglalás nélkül lehet a védettségi igazolványokkal kapcsolatos ügyeket intézni a kormányablakoknál, közölte az operatív törzs az RTL Híradóval. A híradó riportjából is kiderül, hogy többen is arra panaszkodnak, hogy már rég megkapták az oltást, de a kártya még nem jutott el hozzájuk.hogyan álljunk sorba, következő felvonás.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
balojazz
aktív tag
Oké. Majd kérdezek még. Engem mondjuk az oxigénesek nem érdekelnek (cső az orrban nem olyan vészes), de a süket meg a vak igen: hogy mi lesz velük. Remélem, pár héten belül kiderül, mert 28-án második köröm lesz. A dilemma nálam az, hogy voltam covidos, tehát kvázi felesleges oltatnom, de mohó vagyok, és mindent akartam, az első meg már bent van.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz balojazz #13187 üzenetére
"A dilemma nálam az, hogy voltam covidos, tehát kvázi felesleges oltatnom, de mohó vagyok, és mindent akartam, az első meg már bent van."
Az a baj a átesettekkel, hogy nincs elismerve a természetes úton szerzett immunitás.
Ja de 4 és 6 hónapig.
Ha második hullámban estél át rajta, az már pont lóf**t sem jelent sajnos.Ugyanebben a cipőben járok... sőt hiába voltam kórházi kivizsgáláson ahol volt covid-diagnózis, a tesztek negatívak lettek, a tünetes diagnózist pedig utólag sem ismerik el.
Hiába pozitív 5 hónappal később az antitest-tesztem, de vastagon.
Úgyhogy inkább a betegségtől való para végett, de oltattam. -
Gothmog
senior tag
Logikus, hogy hozzá tud kötődni magában is. A fehérjeszerkezet a lényeg, nem az, hogy egymagában van vagy pedig vírus fehérjeburkon lengedezik.
Idegen testnek pedig idegen a vírus nélkül is, felismeri az immunrendszer, és ha nem tolerálja, akkor válaszlépést generál (mRNS vakcina ugye pl. ezen a szabályszerűségen alapul).Kérdés, hogy az a mennyiség, ami egérnél elég a bajhoz, az embernél is megáll-e? Vszg. nem, mert akkor pl. a Pfizer és Moderna után X idővel citokinviharral kórházba került a jóember típusú hírekről lehetett volna már bőven hallani.
Viszont lehet, hogy idővel optimalizálni fogják, hogy mi az a tüskefehérje mennyiség, ami még jól immunizál, de azért a lehető legkevesebb, mert a jelek szerint jobb ebből minél kevesebbet bejuttatni a szervezetbe. (Nekem van egy olyan érzésem, hogy az újabb típusú vakcináknál első menetben a biztos immunizálásra/max hatékonyságra törekedtek, és még a biztonságosnak gondolt kereteken belül, de csúcsra tolták a "potmétereket". Ezért is tudnak bizonyos vakcinák olyan brutális mértékű Ig termelést kiváltani.)Endure. In enduring, grow strong.
-
Sir Pocok
őstag
Nézzétek a Pfizer jelenleg objektíven-tudományosan nézve a legjobb oltóanyag és ezt nem én találtam ki meg lehet nézni The Lancet és Nature tanulmányokat. Nyilván a kijelentésemet a többiekhez képest kell értelmezni.
balojazz írásával nagyon skeptikus vagyok, mert ha így lenne Amerikában és Izraelbe már állna a bál elég keményem és lássuk be a szívizom gyulladásos eset óta semmi nem jött.
Amerikába már ha jelentkeztek volna ilyen mértékű tünetek a perek ezrei elindultak volna.Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
mikej95
aktív tag
Sputnik V élménybeszámoló. Igaz nem sokat ér, mivel már minden megrendelt adag ki van osztva országon belül. Felteszem az Oroszoknak is olyan sebesen megy a termelés mint az AstraZeneca-nak.
Első dózis után (3 hete): oltás helye 10 perc után fájni kezdett, véraláfutásos lett, igaz feszült kezem mikor beadták. Másnap fárad voltam. Érzékeny volt oltás helye kb egy hétig. Nyoma nem maradt.
Maga a logisztika rendben volt az oltóponton, némi papírmunka és 1-2 várósor után kaptam meg oltást. Akkor érkeztem amire írták, és kb akkorra kaptam meg az oltást amikorra írták.Második dózis után (most Péntek): véraláfutás nincs, cserébe már fáradtság aznap délutánra, oltás helye csak minimálisan érzékeny. Szombaton fejfájással keltem (leginkább dehidratáció), egész éjszaka izzadtam (hőemelkedés miatt?). Délután felkúszott 38.1-ig ott fél szem Aszpirin csillapítottam. Fáradtságérzet estére elmúlt, de hőemelkedés megmaradt. Vasárnap reggelre nem volt semmilyen tünetem.
Szervezettség nagyjából rendben volt. Első dózis után mindenkivel közölték, hogy ugyanabban az időpontban érkezzen 3 hét múlva. Délben a 700 emberből már csak 150 volt hátra. Sárváron kb ugyanekkor kezdték meg extra dózisok beadását a rendszer összeomlása mellett. Így reggeli és délutáni káoszból is kimaradtam.Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'
-
-
balojazz
aktív tag
válasz Sir Pocok #13191 üzenetére
Teljesen egyetértek veled. Annyira, hogy én is az izraeli és az usa oltások nagy számával érveltem neki, meg a Lancettel. Ő erre széttárta a kezét, és azt mondta, hogy ő ezeket az eseteket látja, napi kétszer vesznek vért tőlük, ami tilos amúgy, de nem tudnak mit tenni, meg kell csinálni, a pfizer meg nagyon meg akarja fejteni a problémát. Én meg ott állok, mint egy hülye, mert ha hiszek neki, akkor is hülye vagyok, ha meg nem, akkor is, és ha ezt ide leírom, akkor vagyok a leghülyébb. Én úgy gondolom, hogy akkor vagyok a legkevésbé hülye, ha hiszek neki. Na de akkor mi tévő legyek? Ne adassam be a másodikat? Végül is, mivel március második felében ment át rajtam az élő vírus, akkor ennyi bőven elég. De... Szóval gondban vagyok. Úgy döntöttem, kivárok, három és fél hetem van dönteni, addig gyűjtök még infót.
-
Madwe
nagyúr
válasz Sir Pocok #13191 üzenetére
Nem vagyok ebben ennyire biztos. Eleve ha van is alapja a perek ezreit végképp kétlem, olyan számosságban biztos nem fordulna elő.
de gyorsan átnéztem a vakcinás redditet 1 napra visszamenőleg, most is volt hallás s látásra panaszkodó pfizeres meg modernás (pár hete néztem, akkor is voltak). Ok, ők nem megsüketültek meg vakultak teljesen, de na...
[link]
[link]
Talán ez olyasmi lehet mint a szédülés amit okozhat, s ezt is valami idegi gyulladás okozza, pl, ritka esetben.
az is lehet hogy kamu (ezt nem hinném, de sose tudni)
az is lehet hogy tök más, s véletlen hogy azért többeknél előjön s mindig oltás után... vagy pszichésen beképzelik ezek mind... ezt végképp nem hinném...[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
válasz Ringman #13186 üzenetére
Ezért akinek időpontja van más miatt, az hozzon már egy kis áldozatot a védettekért, hogy előre engedi aki épp akkor ugrik be elénk, hogy a kártya miatt jöttem. Nem az, hogy beüzemelnének nekik egy random margitkát külön ablaknál.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Ringman
nagyúr
a pfizer esetében a gyerekeknél sem csökkentették a dózist, vagy nem jól tudom?
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
törölt tag
"Mrnsről közel sincs annyi tapasztalat mint a vektorosról pláne az elöltről..."
Évtizedek óta kutatják a messenger vakcinát, tesztelték, működik. Az eredmények meggyőzőek. A baj miatt borítottak rá még pár milliárdot a gyártásra, csak a köztudatban új dolog, a szakmában nem.
"Meg milyen szempontból?"
Számomra ezért, a legjobb elérhető információk és eredmények alapján:
Nyugaton legtöbb ember mRNA oltást kapott. Ezzel oltották a frontvonalban dolgozó orvosokat. Ezt merik adni időseknek, krónikus betegeknek, várandósoknak, 18 alattiaknak egyaránt. (Izrael ezzel ment all in, néhány dolgot tud az a nép a túlélésről)
Hatékonyság szempontból a két dózis közti 4-5 hét miatt ezzel van meg leghamarabb az elérhető elméleti legjobb védelem. Mellékhatás szempontból, variánsok ellen ez teljesít legjobban, jövőbeli variánsok ellen ezt a legkönnyebb módosítani. Ebből van a legnagyobb gyártási kapacitás, minőségbiztosítás előny, ebből teljesítik megbízhatóbban a vállalt szállítást.Az AstraZenecával több kategóriában vannak kisebb-nagyobb gondok. Ha mRNA vakcina még nem lenne, akkor természetesen AZ lenne most a király.
"pl vektoros astra sokkal erősebb memóriasejtes védekezést vált ki mint az mrns-es pfizer."
Ehhez tegyük hozzá, mielőtt kőbe vésnénk:
- preprint, még nem peer reviewed tanulmány
- 80 év felettiek részvételével
- egy dózis öt hét alapjánA T-sejt egy résztulajdonság, AZ szerzett egy jó pontot, viszont ha egyelőre több országban 30, 40, 50, 60 alatt inkább nem adják ezt a vérrög téma miatt, akkor a mérlegelésnél egy 25 évest nem érdekel 80 felettieknél kicsit jobb a T-sejt válasz.
Összességében az eredmények és tapasztalatok alapján Pfizer-Biontech, Moderna mRNA vakcinák a jobbak mondhatni, a fenti indokok miatt. Az mindegyikre igaz, idő kell mire a vakcinák mellékhatásairól pontosabb képet kapunk, mennyire van kapcsolat, mennyire csak statisztikai egybeesés pl. a vérrög téma.
Az mRNA vakcinák sikerétől függetlenül jó van másik oltás is, mert annyival előbb kilábal a világ a járványból. Az AstraZeneca is sikeres, csak nem a legjobb. Ha lehet választani...Hétköznapi, anekdota szinten pedig gyakran ki lehet dobni az ablakon az összes Lancet cikket és statisztikát, ha az embert befolyásolja a szemével mit lát a környezetében: X ismerős mRNA szinte semmi mellékhatás, Y ismerős vektorostól két nap majdnem KO jobban ütött mint a covid, és Z ismerős csak az igazolvány miatt kér és ha már kér, akkor a "legjobbat" akarja. Eddigiek alapján az a Pfizer-Biontech. És aki nem kér semmilyet, mert a vírust letudta könnyen vagy nem érdekli az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest