- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeland0806
tag
válasz
Hiei555 #33899 üzenetére
Olyan 55-60 között szokott nekem lenni szóval stabilnak nem stabil van amikor kicsit megröccen de ez a játék sajnos amúgy sem az optimalizáltságáról híres. Viszont én imádom a hangulatát, nekem elviszi a hátán a hangulat meg a gunplay.
Porto: köszi a tanácsot auto HDR is be volt kapcsolva kikapcsolom majd
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33896 üzenetére
Van amit ezekből neked kell ki- vagy bekapcsolni. Meg azt hiszem az árnyékkiemelés alapból 1 -re áll. A problémádra nincs hatással, de rontja a képet. Főleg ilyen játéknál, ahol fontos a sötét.
Szerk.:
DV módot én sem erőltetem. Ráadásul ennél a játéknál egyenesen tragédia.Xbox -on az auto HDR -t is érdemes kikapcsolni. Bár nem működik annyira rosszul, de maradjon csak meg minden azon, amin készült. Erre a játékra mondjuk nincs hatással, mert HDR.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33881 üzenetére
Nincs gond.
PC és Játék módban is próbáltam. ALLM, VRR, HGIG, magas képkocka sebesség be.
Játék módban ezt a kettőt is lehet állítani:
Árnyékkiemelés ki. Játékkép mód eredeti.Illetve a képbeállításokban mindegyiknél dinamikus hangtérképezés ki.
-
Qtya123
őstag
válasz
TheMartin03 #33888 üzenetére
Megnéztem, nem akad nekem sem se DV sötét, se DV világos módban az adott jelenettől 36:40-től nézve.
Viszont a Venomnál meg 17:17-től, mikor megy be az autóval a poros vízesésbe, na az katasztrófa, de az egész filmben végig megjelennek az akadozások DV sötét esetén. Másik fórumtársnak meg pont fordítva, a DV sötét a jó....
-
arny14
tag
Sziasztok!
65C765-hoz, van valami ajánlott beállítás? Mit érdemes be illetve kikapcsolni.
Foci és mozizásra van használva. -
TheMartin03
aktív tag
válasz
Qtya123 #33887 üzenetére
36:40-től kb másfél percig volt egyeztetve, és van levideózva, de már az elejétől kezdve is nézem 20 perce, és semmit nem látok...
(Direkt DV sötétben, de az első 10 percet például világosban is megnéztem)
Friss TV, Spotify és Kodi lett csak rátelepítve... Fogalmam sincs mit kéne még pontosítanom, egy normálisabb külső winyón van.
-
Qtya123
őstag
válasz
TheMartin03 #33885 üzenetére
Melyik résznél tesztelted a filmet?
-
Qtya123
őstag
válasz
joydrv #33879 üzenetére
"Arra jutottak, hogy hiába egyforma a soc vagy a ram, ha a panel maga eltérő"
De hát ez a mondat pontosan azt írja le, hogy a hardver ugyanaz.
A panel az csak egy megjelenítő, a többi hardverelem+firmware, ami a "lelke" a dolognak, ha valami gebasz van, akkor az ott megy el, az vezérli. A monitoroknál is van olyan, hogy két különböző márkájú monitorban ugyanaz a panel van, de az egyikben mondjuk 144 Hz, a másikban húzható 165 Hz-ig, illetve a válaszidő is jobb, gtg jobban vezérelt, stb... Ugyanazon panelből mást hoz ki a két hardver. De itt azok egyeznek. Akár 65, akár 75.Továbbá ha adott egy ugyanolyan hardver+egy ugyanolyan kijelző, akkor miért van az, hogy van akinél a DV világos, másnál a DV sötét nem okés? Van akinél meg minden jó. Másnál meg egy videó újraindítás megoldja. Tipikus szoftveres anomáliának a tünetei ezek. Hiszen a kijelző képes rá, a hardver képes rá. Mégsem mindenkinél működik ugyanúgy.
Bár igazából én ennél a márkánál már semmin nem lepődnék meg.
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
zsolt501 #33786 üzenetére
Ezt most leteszteltem, ugyan azt a videófájlt használva, egyeztetve Zsolttal, Kodival DV világos és sötét módban sincsen semmilyen akadásom, még egy egyeztetett résznél sem egyezik, hogy akadna.
65c765 v412, csütörtökön kaptam meg.A menü néha nekem is belaggolgat, de az nem érdekel.
Le is videóztam, ha esetleg vki egyeztetne privátban...
-
István 67
tag
Lehet megy vissza a másik 65c765 is.A sérültre kaptam kemény 8000 ft-os kupont.
-
freeland0806
tag
válasz
joydrv #33879 üzenetére
De itt 55C805ön belül sem akad mindenkinek. Szoftveresnek kell lennie a bakinak, máskülönben DV Játék alatt is akadnia kellene és nyilván azt is szoftver vezérli. Van akinek bugos a szoftver van akinek nem, de hogy ezt mi okozza azt nem tudom, de szerintem valami random bug. Pl nekem a tv menüje is van amikor akad. Pedig nem töltöttem tele szeméttel (streaming app, kodi, tunein és spotify ennyi). Lehet ez is befolyásolná hogy maga a tv rendszere is megakad?
-
István 67
tag
Sziasztok!
Talán visszafizetik nagy sokára a 65c765 árát ami sérülten jött .Mennyi idő mire a számlára visszautalják a pénzt? emag Nekem is vannak akadozások néha tv adásnál is lát ni vélem, hogy nem olyan folyamatos a kép. -
joydrv
aktív tag
válasz
Qtya123 #33877 üzenetére
Külföldi fórumokon olvasgattam erről. Arra jutottak, hogy hiába egyforma a soc vagy a ram, ha a panel maga eltérő. És ugye egy tévé esetében az a legfontosabb alkatrész.
Kíváncsiságból visszanéztem itt a fórumon, hogy az elmúlt 1-2 hétben kik és milyen méretben vettek tévét. Egyértelműen az 55-65-ös méretben voltak bőven panaszok. Viszont koppasz1986 meg pont 75-öst vett a héten és nála minden rendben.(Megjegyzem nekem is kb féléve van egy 75c645 és minden formátum lejátszása vajsima, beleértve a 80 gigás 4K DoVi remuxokat is. Én Dune Homatics boxot használok, rajta CE21-NG-cpm verzióval.)
Persze ez nem hivatalos infó, de hátha... Azért majd érdemes lesz elolvasni a vásárlók beszámolóit és figyelni azt is, hogy milyen méretben vettek tévét.
-
Qtya123
őstag
válasz
joydrv #33875 üzenetére
Erre van valami forrás, hogy ez így van?
Így random összehasonlítottam a 65C805 és 75C805-öt és azt írja, amire számítottam is, szög ugyanaz a SoC, CPU, GPU, RAM: [link]
De igaz ez a 65 és 98-as változat összehasonlítására is: [link]Nyilván a kijelző, fényerő, hangszóró, stb... esetében van eltérés, de a fenti hardverelemek azonosak.
-
kokokka
addikt
válasz
koppasz1986 #33874 üzenetére
Írnál róla? Akár privátban is.
-
joydrv
aktív tag
válasz
Qtya123 #33870 üzenetére
A TCL esetében a különböző méretek különböző HW-ket is takarnak. Könnyen lehet, hogy ez is okozhat bosszúságokat.
A leggyengébb HW az 55-65-ös méretben van. A legtöbben ezekben a méretben reklamálnak mindenféle hibajelenségeket.
Jobb HW-vel készülnek a 75-85-ösök. Lásd, itt kevesebb is a panasz.
És amelyik típusban van 98-as méret, abban van a legerősebb HW. Pl c805 esetében is. -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33867 üzenetére
Egyelőre itt tartok, de eddig nem tapasztaltam a korábban mutatott problémát.
Itt már kellett volna, vagy haladjak tovább? STALKER 2. DV és HDR módban is néztem. Quality és performance is.
-
kokokka
addikt
válasz
koppasz1986 #33856 üzenetére
Mekkora méretű a TVd? Most tervezek venni egy ilyet 85-ösben.
-
Crogan
tag
Sziasztok. A firmeket hol lehet megnézni vagy letölteni? 55C655-m van V236-os firmware-el. Nem talál másikat.
-
Qtya123
őstag
válasz
blueye #33864 üzenetére
Több válasz is lehetséges:
- Nem alap, hogy minden TV érintett, lehet a tiéd nem.
- Nem nézel DV tartalmakat
- Olyan vagy mint a feleségem, hogyha nem mutattam meg neki, hogy hol az akadás, nem vette észre.Valószínűleg valamelyik a 3 közül lesz a válasz.
TheMartin03: nincs ebben pontos logika. Van akinek pl az említett Venom pont fordítva van, mint nálam és DV sötét módban jó neki és a DV világosban akad.
-
freeland0806
tag
-
blueye
veterán
válasz
TheMartin03 #33865 üzenetére
Én is így vagyok vele.
Más.
Ezért nem jön még nekem a 420:
"T653T01....now all EU region auto update V412.
G.Britain location....V420 (not from V412)" -
blueye
veterán
Komolyan kérdezem, én miért nem látom ezeket a hibákat? OK, nullás a szemem, csak stream (több előfizetéssel) , néha TV (sportok), nem játszom (egyelőre
).
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33862 üzenetére
HDR -ben szoktam én is. DV -ben nézted amúgy? Akkor is ugyanez a probléma? Bár nem hiszem, hogy sokat számít, de egy próbát megér.
-
Qtya123
őstag
válasz
gab1ka #33858 üzenetére
Nekem annyira friss vásárlás a TV, hogy lehet én nem is találkoztam a V028-al, vagy ha az is volt rajta még gyárilag, akkor azt rögtön "buktam", mert a beüzemelés után azonnal frissítette magát V135-re.
Amúgy az említett Venom akadás dolgot a DV világos módban állítás megoldotta. Azzal tökéletes. De érdekes, mert másnál meg pl a 3 test sorozatot oldja meg, nekem meg ott maradhat DV sötét, csak újra el kell indítanom a videót.
Majd lassan itinerrel ülök le filmezni:
1. film: itt indítsd újra
2. film: itt DV sötét jó
3. film: itt DV világos jó
4. film: itt DV sötét-világos oda-vissza váltás jó"Az külön megmosolyogtató hogy szépen lassan már nem is a tévé hibás hanem a filmek."
Nyilván van olyan, hogy egy release tényleg rossz. De igen, volt itt már minden. Rossz a film, az internet, a router, a felhasználó szeme, a kábel, a külső lejátszó, a felhasználó túlzott igényei, a releaser, a 24 fps, minden és mindenki, csak a TV nem. A 24 fps-t ugye már fentebb többen cáfoltuk, de szerintem ezek után, hogy a DV sötét-DV világos megoldja pl a Venomnál is az akadást, nem kell tovább ragozni, hogy nem ez a probléma------>(vagy ott is a szemem a baj, DV sötétnél zavar a 24 fps, DV világosnál nem látja a szemem...
).
-
gab1ka
senior tag
válasz
Qtya123 #33854 üzenetére
Ha jól tudom, a problémák egy tavaly december vagy tél környéki fw-vel kezdődtek. Mintha az előtt nem lett volna ez az akadás dolog. Számomra az nem világos, hogy miért nem adják ki újból új verziószámmal a régi fw-t amin nem voltak ezek a gondok (csakmert fw-vel visszalépni nem lehet tudtommal).
Miért éri meg a gyártónak inkább usb sticket osztogatni kárpótlásként a helyett hogy a fentit meglépné. Meglehet hogy ez ez OS szintű dolog amivel a gyártó nem tud mit kezdeni, bár akkor meg adja magát a kérdés hogy így minek kezdik árulni az újabb modelleket..
Az külön megmosolyogtató hogy szépen lassan már nem is a tévé hibás hanem a filmek
Aki olcsón akciósan vásárolt be, azt azért meg lehet érteni, de aki pl egy C855-ön küzd ezekkel, ami még drábább is mint egy "normális" tv, annál nem tudom hogy mi lehet a "delegalább" oldalon a mérlegben. -
BlueSteel
tag
válasz
Qtya123 #33854 üzenetére
Sajnos egyetértek. És az a durva az egészben - bár lehet, hogy csak az emlékek szépülnek meg- ,de a gyári v028-al nem tapasztaltam anno ezeket a jelenségeket. Igaz, akkor még nem is voltam annyira benne ezekben a DV, HDR10+ tartalmakban, lehet hogy rosszul emlékszünk, hogy nem volt probléma. De az biztos, hogy a gyári lejátszón le lehetett játszani filmeket akadás nélkül, azóta meg minden - még az egyszeri sima SDR tartalom is- szar rajta.
Akadnak youtubeon a videók. A Windowsban lejátszáskor is veszek észre akadást néha.
És persze lehet mondani, hogy használd a KODI-t (használom is, épp elégszer leírtam), de ez számomra annak a jele, hogy valami igazán el van baszva a TV szoftverében, ami visszaköszön akkor is, ha külső lejátszót használsz, akkor is ha telepített appokat, és ennek legékesebb jele a gyári lejátszó akadozása.
Sajnos, akkor frissült a TV, amikor letelt az elállási időm. Nagy bukóval nincs kedvem eladni a TV-t, majd most venni alapból is 200e-el drágábban egy LG OLED-et, próbálok együtt élni a hibákkal, meg várom, hátha egyszer végre tényleg javítják, mert a képe nagyon szép, a gaming rajta élvezet.
De ha ez így marad, többet én sem veszek TCL tv-t. Főleg, hogy a teljes széria ugyanazzal a hardver/szoftver kombóval fut. Ha c855-öt vennék, ugyanígy akadozna valószínűleg, mint ahogy arról külföldi topikokban beszámolnak mások.
-
Qtya123
őstag
válasz
BlueSteel #33847 üzenetére
Pontosan. Meg ha ugye azon a vonalon indulunk el, hogy a TCL szoftvere mennyire kezeli jól a releaseket, akkor is kapufa, hiszen ha egy fullos külső lejátszóval próbálkozol, ami még a kartonpapírt is beolvassa és lejátssza, akkor is ugyanott, ugyanazok a jelenetek akadnak.
Ugyanezen lejátszót rákötöd egy hokkendáré ezer éves TV-re, ami alapvetően olyan buta, hogy a belső lejátszója a tartalmak felét "nem támogatott formátum" kiírással képtelen lejátszani, azt a külső lejátszóval röccenés mentesen lejátssza. Akkor ott nem gond a 24 fps?Amúgy azt sem értem, hogy irtózatosan gyakran jön ki firmware, mióta megvan a TV csak pár hónap telt el, de legalább 6-7 új firmware érkezett. Azt engedjük el, hogy nem oldotta meg a dolgot, de legalább azt leírnák, hogy mit javítottak az egyes verziókban.
De neeeeem, annyi színvonal nincs bennük, hogy ezt megtegyék. Nem írunk le semmit, amúgy meg kukázd ki a net mély bugyraiból, a weboldalra fel nem tesszük. Továbbá hiába is kéred a supportot, hogy küldje el valamelyik régebbi firmware-t, nem érdekli. Így nehéz megoldani ezt a problémát.
Mondom, ha nem lenne szép a képe, csak átlagos közepes, akkor mindent egybevéve ez a tv a béka segge alatt lenne kettővel, mert olyan igénytelen a support és a szoftver része. -
BlueSteel
tag
válasz
koppasz1986 #33852 üzenetére
Csak a magad neveben beszelj.
Gyari Kodi, vagy kulso afr-kepes lejatszo, kodival, vimuval, vagy plexszel, ezek a legjobb modszerek a lejatszasra, de igenis vannak amelyek igy is akadnak, mindket vagy egyik eszkozon. Marcius ota kuszkodom a jelenseggel. Az uj szoftvereket 412, 420, ezeket meg nem probaltam, de a kulfoldi visszajelzesek alapjan e teren nem valtozott semmi.
Nalad melyik firmware fut? C805 a tv-d?
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
BlueSteel #33847 üzenetére
Lehet, hogy streamingen akad, mert biztos nem veletlenül panaszkodnak itt sokan, de torrentezett filmeknél kodi dlna-val egyetlen egy film sem akad. Már biztos letöltöttem, meg megnéztem legalább 30 filmet elejétől a végéig vegyesen dv, hdr, sdr anyagokat es egyszer nem röccent meg a kép. A tv gyári lejátszója nálam is egy trágyadomb, ott minden 10 masodpercben akadozik, de kodival tökéletes minden. Játéknál se vettem észre eddig gondot, mondjuk azt nem igazán teszteltem sok játékkal, mostanaba egyedül csak a fifat nyomom.
-
blueye
veterán
Örülök hogy 412vel kezdtem, látom kimaradtam sok "bajból"
Most is netflix megy előttem, nincs FALD a 65T8B-ben és még a feketék is tök jók (éppen temetési jelenet van), persze a TV mögötti (!) ablakokon ma nem süt be a nap de világos van. -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33838 üzenetére
Nálam teljesen rendben van ez a 3 jelenet. Kicsit korábbról kezdtem, mint írtad. Mozi módban vagyok.
Pont ezért nem frissítek. Örülök, hogy 412 alatt nekem jó lett. Ahogy láttam nem vagyok ezzel egyedül, de másoknál még mindig vannak ilyen "random" hibák.
VRR -t még nem néztem meg. Indit amúgy elkezdted? Ott is volt gond? Mert ha nem, akkor nem azt indítom el először. Ma tervezek játszani vele, de akkor már tuti átkötöm TCL -re.
-
BlueSteel
tag
Néhány hozzászólással előtted, de mar ezelott tobbszor is, leirtam, hogy ennek az akadásnak semmi koze a 24 fps stutterhez ami normális jelenseg. Ez egy framedrop jellegu, kepkockakihagyashoz hasonlo, rohadt idegesito szarsag. Nezed a filmet bekesen erre elkezd akadni a jelenet es elbassza az elmenyed. Utana mar minel tobbszor elofordul, annál idegesitobb. Mondanam hogy tartalomfuggo mert neha ugy tunik, de ki lehet keresni, kozzetettem itt a megosztott könyvtáramat amibe tobb mintat is betettem, amelyek nalam akadtak es van benne sima hdr, illetve sdr tartalom is, illetve masok altal linkelt mintakat is beletettem. Sztem inkabb jelenetfuggo. Szinte kizarolag a sotet es/vagy lassu mozgasoknal jelentkezik, a kepernyo egy kis területén. Pl karakter arcanal, egy apro objektum mozgasanal, athaladasanal. Sotetebb jeleneteknel fokozottabb. Soha nem lattam hasonlot egy tvn sem, elotte egy sima lg va paneles tvm volt, mindent lejatszott ilyen hibak nélkül.
Streamingen is jelentkezik, sokan panaszkodtak ra, alapvetoen nrm vagyok streaminges de nemregiben amazon prime-ot hasznaltam es a FOE c.film irdatlanul akadt vegig. Tehat nem az van h jajj csunya ncore-os releasek miatt van a dolog.
A mai napig senki nem jott ra h ezt mi okozza, a TCL meg leszarja az egeszet.
Dv jatek mod az egyetlen talan ahol nem jelentkezik, ez valszeg azert van mert ott bekapcsol a VRR. De nem dv jatek modban szeretnem hasznalni a fire sticket, nem beszelve arrol h azt nem filmnézéshez talaltak ki, teljesen elallitja a szineket, meg mindent.
-
realcamp
csendes tag
Nekünk egy Tcl c805 van 55" méretben. Én néha játékoknál vettem észre azt, hogy egyes helyeken, mintha vibrálna, vagy én se tudom. Kérdeztem az asszonyt, hát ő nem látja.
Mondjuk ma filmezett már lassan fél órája, én a telefont nyomkodtam, egyszercsak ránézek a tévére, mondom wtf, te hogy nézed, ez nem igaz, hogy normál lejátszási sebesség.. aztán kiderült, hogy véletlenül 1.25x sebességen nézte a filmet, és fel se tűnt neki, ameddig rá nem szóltam..
-
freeland0806
tag
Joker: Kétszemélyes téboly 14:46tól akad 14:56nál egészen 15:00ig a cigifüstön látszik DV sötétben és IQ-n. DV fényes módon kevésbé, de ott is és most jön a csavar. Ha átváltok Xboxra és ott játszom le a Max appon DV Játék módban akkor nem akad. Beszarás...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33843 üzenetére
Jah tényleg...elfelejtettem már. Ritkán nézem a SkyShowtime -ot.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Majd ránézek. Nekem is nagy csomag van.
Ez amúgy DV? Próbáltál a DV módok között váltani, ha igen? Mert általában, ha váltasz nem mindegyiknél kellene akadásnak lennie. Nálam jellemzően a DV sötét módnál volt gond.
Szerk.:
VRR -nál nekem még soha nem volt hasonló sem, mint amit a videókon láttam. De én TCL -en nem szoktam játszani. -
Qtya123
őstag
válasz
mikrofon #33830 üzenetére
"Továbbra is a 24fps problémája fáj a legtöbb embernek"
Továbbra sem 24 fps probléma...
Ha az lenne, akkor:
- Miért csak bizonyos jeleneteknél történik?
- Miért segít (pl nálam) az, hogy bizonyos tartalmat megállít az ember és újra elindítja?
- Miért van az, hogy vannak esetek ahol DV sötét vagy DV világos mód függő az akadás?
- stb... lehetne folytatni a kérdéseket.A fentebb említett dolgok nem működnének, ha a 24 fps lenne a "fájdalom".
A rilízes dologra meg: Egyrészt sokaknak netflix DV tartalomnál csinálja, szóval... Másrészt az ezer éves TV-k megoldják a szóban forgó rilízeket, miért pont a TCL-nek nem megy? Az nem túl elegáns, ha az van, amiről Te is írsz, hogy TCL-nél adjunk ki bóvli algoritmust a többiekhez képest, de legalább olcsóbb a TV.
A TCL-ről úgy gondoltam, hogy jó ár/érték arány a cél. Az ár/érték nem azt jelentené, hogy Tesco gazdaságos májkrém a szint, de legalább olcsó. -
mrmft
senior tag
válasz
Melyik plattformon nezed, milyen csomagban, milyen kepmodban, milyen FW-n...
-
freeland0806
tag
Többször is csinálja de itt van pár:
az 1. évad 9. rész 7:45-től 8:00ig érdemes nézni a kórházi ágyban amikor a nő beszél az arc mozgás ahogy beszél akad
Vagy 1. évad 7. rész 7:37-től 7:44ig a széken az ember ahogy elfordítja a fejét, szintén ez a rész 23:40-től 23:48ig Stallone amikor bólint.De ezek erősen spoileres részek szóval csak akkor nézd meg ha ez nem zavar
VRR szerintem játék függő nem mindig működik rosszul, a játék része a tévének nekem mégiscsak pozitív csalódás lett ahogy beállítottam 1-2 dolgot képbeállítások között.
-
ρσгτσ
addikt
Ez tökre megállná a helyét, ha mondjuk ezek a jelenetek más TV -n is így működnének. Én saját magam is tapasztaltam azt, hogy DV módok között váltva, azonos beállítások mellett teljesen más a helyzet. HDR -nél szintén, ha nem DV a tartalom. Arról nem beszélve, hogy nálam például van itthon Samsung és LG is, mindegyiken vaj simán megy.
De nekem például ezt megoldotta a 412. Tehát a TCL is tudná jobban csinálni. Mindenkinél.
Szerk.:
Mielőtt valaki leírja tudom, hogy Samsung -on max. HDR10+ van. Ez ettől független. -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33833 üzenetére
Nálam a 412 eléggé rendbe tette a dolgokat. Pár jelenetet megnéztem, amik a korábbiakban akadtak bizonyos DV módokban, és nálam nyoma sincs akadásnak.
Ezért nem is akarok frissíteni 420 -ra.
De ha megírod a Tulsa King -nél melyik rész, hányadik másodperctől kell nézni, akkor szívesen rálesek.
Hétvégén pedig ránézek a VRR -ra is. Bár elsősorban az Indi érdekel most, de majd körülnézek.
-
Swenk
aktív tag
válasz
freeland0806 #33831 üzenetére
Szerintem ez az akadás, persze én nem láttam a kifogásolt részletet, a recegés függhet a képtartalomtól és a kamera mozgás, a svenk sebességétől is. Az én egyik LG tv-men, tv müsor nézésekor döcögött, recegett a kép, de csak akkor ha a szereplővel svenkelt a kamera, lassan kísérte egy függőleges osztású háttér előtt, ami egy kerítésre hasonlított. Aztán elment az ürge, és minden ok lett a folytatásban. Vagy ott van a csíkos, kiskockás zakó, ami rezeg foltokban, de csak bizonyos képkivágás esetén, közelebbi, vagy távolabbi kép az ürgéről. Vagy zakó cserével, vagy egy kis eléletlenítéssel / ma ezt mozgás javításnak hívjuk/ lehetett orvosolni. Az akkori időkben Secam kockás ruhának hívtuk.
-
freeland0806
tag
Igen és fix jeleneteknél. Tehát visszatekerek elindítom és ugyanúgy csinálja ugyanazoknál a jeleneteknél. Tulsa Kingben eddig az 1. évad során mindegyik részben volt egy jó adaggal. Pl ahogy elfordítja a fejét az ember látható, hogy akad pár mpig aztán hirtelen jó. Majd jön egy másik jelenet, mondjuk 5 perc múlva és ugyanez a helyzet. És ezek nem gyors jelenetek elég egy fej vagy kar mozdítás pl
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33831 üzenetére
Mert ennek ehhez semmi köze nincs. Általában a különbségek más márkákhoz ( illetve hardver/szoftver -hez) képest pont akkor van, ha különböző javításokat használsz.
Kivéve az OLED, amin kevésbé jó az alacsonyabb fps.
Hasonló adottságú TV -k esetében pont ugyanúgy fog kinézni az alap, normál dadogás. Ami filmeknél megszokott. Nyilván egy rosszabb minőségű megjelenítőnél az is jobban fog zavarni.
Szerk.:
Itt ami nem világos valószínű néhány embernek, amit te is írtál. Nem állandó dadogásról van szó, hanem arról, hogy időnként beakad. Miközben más TV -n meg normálisan működik, és nincs ilyen probléma. -
freeland0806
tag
-
mikrofon
veterán
Továbbra is a 24fps problémája fáj a legtöbb embernek. Főleg azoknak akik csak filmnél látják és játéknál nem. Hiszen nincs 24fps-sel játék mert élvezhetetlen lenne. Ezt a játékfejlesztők megtanulták, a filmesek nem. Más márkánnál annyi a különbség hogy ott erre van egy jó algoritmus ami ezt javítja, még akkor is ha mindent kikapcsolsz. Nem csak a márkanevet fizeted meg hanem ezt az algoritmust is ill. ezt a hozzáállást. Mert ezek a márkák ezt választották, hogy kikapcsolt javítás esetén is elkerüljék az elégedetlen vásárlókat, cserébe nem tesznek pénzt és energiát a DV fejlesztésbe, vagy még drágábban árulják a készüléket, gyengébb paraméterekkel....
Az ilyen felhasználóknak a legrosszabb javaslat hogy kapcsolj ki minden képjavításó algoritmust, mert nekik pont ez hiányzik.És ehhez még hozzájön hogy legtöbben ilyen olyan rilízekre panaszkodnak senki sem egy eredeti tartalomra, vagy megfelelő lemezes kiadásra lemezről játszva....
-
mrmft
senior tag
Akinak akadasok vannak es HDD-rol jatszik le:
Kodi master es DV sotet mod valamint minden kepjavitot, mozgasjavitot lojjetek ki a local dimming kivetelevel. -
turika86
aktív tag
válasz
BlueSteel #33825 üzenetére
Nekem jellyfin media server van fent, plexet váltottam le mert eléggé sok haszontalan funkció/lassúság társult mellé. Tény hogy megvettem a tplink adaptert usb/lan, mivel 50-80-100gb mkv-t nézek a tv-n. De előtte egy 65 lg oled volt, most ezt a 85c845 váltotta, és ettől lett igazán "mozi" élmény... A kép brutális, és így média serverrel használva több mint kielégítő. Sajnos a netflix némelyik műsora tényleg csalódás, de összességében amennyiért vettem én nagyon boldog vagyok. (Jelenleg 412 fw)
-
Hiei555
aktív tag
Én is most írtam ki magambol a tvs fórumon egyből le lettem szólva. Én a VRR miatt szerettem volna főleg ez pont azt nem tudja(meg még sok minden mást rosszul) rendesen csak magammal csesztem volna ki hogy miért tartottam meg...
Én nem szeretném buherálgatni ez egy TV nem atomerőmű egyetlen egy dolga van nehogy már kínlódni kelljen mindig a firmwarrel a képpel ilyen olyan tv okosító + lejátszó másik program meg ilyenekkel, a VRR nem megy akkor gyakorlatilag a tv mondja meg h hány FPS-em legyen hogy hajlandó legyen megjeleníteni rendesen
Ez így van ahogy mondod! -
turho
addikt
Nem kesergek, nem általánoosítok, csupán elmeséltem, mi baja volt/van egy 3 éves modellnek. Ha alaposabban olvasok, bár még újdonság volt,.nem vesszük meg.
Frissíteni meg konkrét bizonyíték/ismeret hiányában nem meremmert legalább nagyjából megy.
A legnagyobb csalódás a 4k/130Hz hardveres csalás,.illetve a használhatatlan vrr. Amúgy mozizni jó rajta, egy nem túl acélos XSX-et is kiszolgál még.A 3 év alatt rengeteg panaszt olvastam. Egyébként én is olcsón akartam jót, ennyi. Pont azok a funkciói rottyok gyárilag, amiért megvettük
de már nem izgat egy ideje, csak tényleg fontolja meg mondenki, aki most venne...
-
BlueSteel
tag
válasz
freeland0806 #33824 üzenetére
Úgy pontosítok, hogy vannak filmek, amelyek pl. a gyári TV-n futó Kodival is jók annyira, mint a FireTV-vel (a gyári lejátszó teljesen kuka, minden tartalomnál akad, csak a KODI-t érdemes használni sztem a TV-n), van azért olyan is, ahol segít ez az auto framerate, mert a TV alapból elég gyengén kezeli a nem 60 fps-es tartalmakat. Tehát nem mondom, hogy nincs értelme. A FireTV stick ráadásul többféle kódolású DV tartalmakat is lejátszik a sima TV-hez képest, DV Fényes módban is megbízhatóbb időnként, mint a gyári lejátszó.
Hátránya, hogy Fire OS fut rajta, sideloadolni kell rá a Kodi-t, a szoftver tele van reklámokkal, és nincs usb/lan bemenet sem. De ha akcióban van, ez a legolcsóbb lejátszó, ami tudja a DV-t és az AFR-t.
-
BlueSteel
tag
válasz
freeland0806 #33783 üzenetére
Van amin segít, van ahol egyaltalan nem. Sajnos a nagyon akadozós tartalmak ugyanugy akadozni fognak. En csak emiatt vettem egy FireTV 4k max 2nd gen-t. Az elozoleg irt filmet amazon prime-rol streamelve neztem, vegig akadt, hiaba mukodik egyebkent az auto framerate (AFR) a stickkel. Innen is látszik hogy ezt a fajta akadást valami más okozza.
-
Segnior_Barthez
senior tag
válasz
Imike55 #33806 üzenetére
Helló, igen olvastam. Most töröltem a Google Home-ot, és a profilom, majd mint új rendszer ismét beállítottam. Nem nyomkodtam el a settinget, de azokat ez nem törölte, mert a CEC be volt állítva, amit előzőleg én állítottam be. Szóval nem törli a korábbi settinget. Ma vettem direkt egy új 2.0-s HDMI kábelt, hogy ez sem legyen akadálya, de semmi. Kapcsolgattam ki-be a beltérit, hogy adjon egy impulzust a tvnek... Semmi. Itt tartok. Holnap ráfekszek a fw frissítésre, most direkt angolra állítottam a reset után, atolvas9m megint a fórumot hol tart ez a vonal.
Legalább megtaláltam a Telekomos távirit, hogy a gyerekek tudják kapcsolgatbi, de azért ez nem komfortos. A Samu távirányítoja és használata egy mestermű ehez képest. Azt is keresek ... A problémadra a fw updateban reménykednék. Akkor próbálkozzunk tovább. Valamit mi baxtunk el, ha senkinek nincs ilyen gondja... -
DeadmaN89
csendes tag
válasz
freeland0806 #33813 üzenetére
Figyu kolléga végigjárta a supporttal. Alaplapot cseréltek neki, maradt ugyanolyan. Egyébként amit mondasz, azt én is megfigyeltem, pedig semmilyen beállításhoz nem nyúltam, de kb. 2 hétig már majdnem észre sem vettem semmilyen hibát, most meg megint elkezdte pár napja jobban az akadozást. Pedig marhára nem akarok erre figyelni, nem keresném a hibát, de az én agyamat is bassza. Én azt gondolom, hogy egész egyszerűen nincs ott a képfeldolgozó hardware vagy software mint egy Samsungnál, bizonyos kódolást egész egyszerűen nem tud jól kezelni, ez vezet az akadozáshoz. Ha szerencsénk van addig csiszolják a softwaret hogy már nem botlunk olyan tartalomba, ami gondot okoz a TV-nek. Mivel kevés tartalomnál jött elő nálam a probléma eddig, az ár miatt el tudom fogadni, minden mással elégedett vagyok a TV kapcsán.
-
Celtis
veterán
válasz
freeland0806 #33813 üzenetére
Azt, hogy "ellenőrizd a wifi kábelt".
-
DeadmaN89
csendes tag
válasz
freeland0806 #33783 üzenetére
Én minden de tényleg minden javaslatot kipróbáltam amit itt vagy nemzetközi fórumokon leírtak, legfrissebb 420-as softwaren vagyok, fejlesztői beállításokban is mókoltam stb. Ami akad (Nekem Netflix prémium de ott sem minden tartalom) az akkor is akad ha külső eszközzel Netflixezek, pontosan ugyan úgy, hiába lockolom bármilyen FPS-re. Nekem az itt linkelt tesztfilm részletek pl. Vérapós jelenet nem akadnak. A beszerzett Kinhank G1 boxot el is adom, nekem nem ad hozzá semmit.
-
freeland0806
tag
válasz
Qtya123 #33808 üzenetére
Egyetértek. De nálam valahogy szinte mindenben elkezdett akadni. Eddig mintha ez nem lett volna vagy csak az első ilyen röccenés után elkezdtem nagyobb figyelmet fordítani rá. 3x állítottam vissza alapra hogy hátha valami beállítás vagy bug. Judder meg a motion ha 3ason van akkor talán kevésbé zavaró de látszik így is. Érdekes ez. Az a baj, hogy nekem baromi érzékeny az ilyen dolgokra az agyam és ha egyszer észrevettem tudat alatt is azt fogom keresni és meg is fogom találni. Ilyen hülyén vagyok összerakva. Játék nekem perfect a legtöbb esetben legalább abban nem csalódtam. Habár a kép lehetne élesebb is és ugye ott az a VRR dolog de ez mondjuk engem annyira nem zavar megmondom őszintén egy Series S-en. Amúgy se csúcs konzol. Na de mindegy is, talán ha nem járom meg 2 tévével ezelőtt, akkor ezt visszaküldtem volna, de már belefáradtam ebbe, ez tényleg olyan mint a lottó, 50-50 hogy mit kap az ember. 3ból 3 tévének van valami nyűgje az első egy philips volt. Tanuló pénznek jó lesz, aztán 1-2 év múlva majd váltok én is LG-re. HACSAK nem jön egy mindent is kijavító frissítés vagy valami okosság
-
kokokka
addikt
Sziasztok. 85C765-t tervezek venni. Van ezzel valakinek tapasztalata? Megéri az árát egy Qled-hez képest?
-
Qtya123
őstag
Nekem is lett a napokban egy film, amelynél nem segít az akadáson a videó újraindítása sem, mint a 3 test sorozat esetén.
Az új Venom film... Sok helyen van benne akadás, amivel tesztelgettem az 16:50 környékén, mikor a nő ül az autóban és beszélget a katonával. Na ott bőven van akadás, de úgy általánosan egy csomó helyen. Aki szerenté, próbáljon rá az adott jelenetre.
Természetesen PC-ről lejátszva vajsima, szóval nem gondolnám, hogy az adott release a gázos.Száz szónak is egy a vége, a TV képe hiába szép, ha ennyire gatya és ennyire nem tudnak vele mit kezdeni. Lehet itt magyarázni a magyarázhatatlant, de tény, hogy a külföldi fórumokon és itt is egyre csak szaporodnak ezek a tapasztalatok, ahogy szaporodik az eladott TV-k száma. Ez bőven távol áll attól, hogy jó-jó 1-2 ember belenyúlt egy hibás darabba, mintha mondjuk pixelhibáról beszélnénk.
Különböző típusokat érintő, ha nem is brutális mértékben, de azért konstans növekvő számú hibáról van szó. .De azért az, hogy az őskövület Samsung TV-t nem tudja megugrani akadozásban... és arról is anno végigtúrtam a netet és sehol senki nem számolt be ilyesmiről, ott valahogy nem szaporodott egy adott hiba az eladás növekedésével párhuzamban...Ha a kép nem lenne amúgy szép, akkor penderíteném ki a készüléket, hogy a
lábatalpa sem érné a földet...
Így viszont eléldegélek vele 1-2 évig, de hogy utána nem TCL lesz, az 99.9% Megyek szépen az LG-hez, monitorban is náluk találtam meg rengeteg típus után azt ami mindenben megfelel számomra és nincs vele akár pixelhibás, akár másik nyűg (monitor fronton az acer volt nekem nagy lyukrafutás, pedig a középső polc tetejéről és a felső polcról választottam több típust is).
Eléggé bánom már, hogy nem a 65C4 LG-re tetten le a voksom. Akkor összehasonlítva úgy voltam vele, hogyha ad annyi pluszt az LG képe, amire ránézek és azt mondom látható a különbség és nekem megéri emiatt a ~150-170e Ft felárat, akkor szó nélkül azt veszem.
De nem volt eget verő különbség a képben. A fene gondolta, hogy ezen csúszik majd el a TCL.....És igen, bosszantó egy pixelhiba, vagy egy bevilágítás is. De azok a panel sajátosságai. Itt meg szoftveresen nem tudnak kilyukadni már végre valahol. Nem beszélve arról, hogy az is TESCO-s feeling, hogy telegramról, meg fórumokról kell összecsöveskedni a frissítéseket, egy normális hivatalos weboldalas support részük nincs a letöltéshez.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #33802 üzenetére
Igen csak így meg az a gond h az élvezet esik ki az egészből. Én is sokallom ezt a 250kt is de ha csak a kínlódás van akadozás meg ilyenek akkor felesleges az egész mert nem élvezed hanem azokat a kis/nagy hibákat fogod végig észrevenni. A képe csodaszép tényleg ha minden összejön de ez a VRR es része is használhatatlan meg még kitudja mi az amit papíron tud de amúgy nem. A régi samsung tvn amit most használok soha nem volt ilyen akadás meg semmi ilyen 1 képmódot beállítottam azt használom mindenre fényerőben ennek a negyede nyilván de olyan sima minden amit gépről húzok rá /tv adás hogy a tcl től sokkal jobb most úgy látom.
-
Imike55
csendes tag
válasz
Segnior_Barthez #33765 üzenetére
Szia!
Nekem dettó ez a problémám és még nem jöttem rá a megoldásra, sőt, ha kikapcsolom a tv-t, majd újra vissza, akkor a hangot teljesen lenémítva kapcsolja be.
(75c765) -
Swenk
aktív tag
Nincs értelme szomorkodni a TCL tv-k miatt.Neked nem jött be, ok, de kérlek ne általánosítsd a tapasztalatodat. Itt a fórumon , bár nem számoltam kb. 12 embernek van vele problémája valamiért és nem is biztos, hogy a tv hibája miatt.Nekem meg pl.nagyon jó, semmi bajom vele. Az újabb Fw-ek már sokkal jobbak, mint pl a Te 099-ed. Amúgy 10-15 perc a Fw frisítés usb-ről, tényleg nem kell hozzá sok energia, és nekem pl. nem a TCL tv-től vannak ősz hajszálaim.
-
Swenk
aktív tag
-
freeland0806
tag
Hát nyilván aki nem teheti meg az megpróbálja kihozni olcsóbban a tévé vásárlást. De az a helyzet ennyiért nem kapsz csak sima LEDes tévét esetleg qledet Philipstől vagy Samsungtól ha a TCL-t vagy a Hisenset kizárjuk. Samsung meg edge led ebben a kategóriában. Habár lehet, hogy azok meg nem produkálnak ilyen dolgokat. Azért 230ért én mondjuk elvárnám, hogy ne legyenek ilyen gondjaim, szerintem ez sem kis pénz azért. Persze nem 500K dehát annyit meg sajnálnék kiadni egy tévéért. Nem azt mondom, hogy nem tudnék csak sajnálnék. Van jobb helye is
-
turho
addikt
Szomorúan látom, hogy azóta is ugyanaz a helyzet a TCL tévékkel. Én is nehezen ismertem be, higy "olcsó hús", egy 3 éves 65c728.. panelcserével indult, mert villódzott a HDMI. Sosem volt jó a VRR, se pc, se konzol (villódzó gamma, stb). Valódi 4k-t nem tud pc-ről, valami váltott soros trükkel jelenít meg. Emiatt a 4k60 éles, a 4k120 homályos.
Mindegy, használjuk, amíg be nem döglik, aztán részemről nincs több kísérletezés a márkával.
Szerencsémre, amúgy általában filmnézésre és 60Hz Xbox játékra amúgy jó, tv-műsort nem nézek.
Szoktam néha itt olvasni az új modelleket, és meglep, hogy ugyanúgy az "olcsón technikailag félxar" maradt a trend. V099-en maradtam, és el is fogyott az energiám, hogy GTV-re frissítsem, ez a szoftver úgyahogy működik.
Nem lebeszélni akarok senkit, de megérheti egy normális készülék az ősz hajszálakat
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA® driverek topikja
- Gyúrósok ide!
- Autószerelők, autószerelés
- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- Samsung QE55QN85D 55" Neo QLED, Mini LED, 4K, 120 Hz, HDR10+
- PHILIPS 43PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i7-4GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest