- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #34094 üzenetére
Nem, LFC nem kapcsol be 48 felett, eleve a low framerate compensation a lényege. Amikor már leesik az alsó határ alá, ahol a VRR nem lenne képes működni. Ami a kijelzőn nem támogatott.
60 -nál meg végképp nem tud, mert akkor 48 alatt nem lenne VRR. Másról van szó. Majd erre is rátúrok, de ez most nem is igazán fontos. Majd a PC teszt lesz az.
Szerk.:
Amit beszerkesztettél az lehetséges, sőt, sanszos. De az nem LFC, csak azonos a működése annak is. Így akkor az Xbox biztos felejtős ennél a problémánál, mert tuti nem lesz jelen nála. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #34083 üzenetére
Nincs köze ennek az LFC -hez. Az csak az megjelenítő eszköz alsó tartománya alatt kapcsol be. Tehát 48Hz alatt. Annak pont ez a dolga, hogy ott kapcsoljon be, ahol kiesik a rangeből. Valamit másképp csinál az Xbox. Nem tudom...de nem nagyon érinti. Majd PC -n meglesem.
Csak a korábbi, itteni beszélgetés alapján az derült ki, hogy az Xbox -ot is érinti. Amikor freeland0806 írta, hogy nála is ez van. Azért néztem azon, és mert egyszerűbb volt nekem megoldani, hogy a TCL közelébe kerüljön.
-
freeland0806
tag
-
freeland0806
tag
válasz
Hiei555 #34055 üzenetére
Csak Xboxom van csak arról tudok nyilatkozni. VRR ALLM mindig bevan kapcsolva. De ugye az van, hogy ha mondjuk játszol egy játékkal ami max 30 fpsre van lockolva eredetileg és te 120 hz-es képmódon játszol, akkor is 120at fog írni a kijelző pedig közel sem lesz annyi fpsed. Más amikor a játék is támogatja lásd Halo vagy COD
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #34055 üzenetére
Frém duplázásnak ehhez semmi köze nincs. Ha szar a VRR, akkor tök mindegy hányszor bök be plusz frémet. Tehát attól még nem lesz 120fps a játék. Pont ugyanúgy 60 marad. Vagy alatta, ha lemegy.
A Hz és az fps nem azonos.
Szerk.:
A 30 fps -t is lehet négyszerezni, de pont ugyanolyan szar lesz vele pörgős játékot játszani. Sétaszimulátornál lehet nem zavaró. Vagy annak, aki nem érzékeny rá. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #34027 üzenetére
Engem baromira zavarna. Anno nekem C725 -nél, még nem a Google TV -s, hanem a korábbi felületen azért nem volt túl gyors a rendszer. Nem fagyott, de összességében nem volt túl sima. Egyes appok lassabban is reagáltak. Nagyjából úgy viselkedett, mint amikor nem elég a hardver a szoftver alá.
Mivel hálószobai TV volt, és én alig használtam, így annyira nem idegesített.
Aztán amikor később felment rá a Google TV, akkor nagyon sokat változott, és a rendszersebesség is sokkal jobb lett.
Volt néhány TCL -em, de ilyen probléma másiknál nem volt. Laggolás meg fagyás végképp nem. Szerintem az elég gáz.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #34023 üzenetére
Ha a felbontás csökkentést meg is lehetne magyarázni a nettel, a videó akadást pedig azzal, hogy szar a videó...azért a menü laggolás és fagyás eléggé más jellegű problémára utal. Ami persze nem zárja ki, hogy a másik két probléma is ebből ered.
Nem tudom lenne -e kedvem ezzel szórakozni néhány napos TV -nél. Főleg, ha mondjuk újratelepítenék IMG -ből, minden rendben lenne, aztán pár nap múlva visszajönne minden hiba. Vagy csak egy része...
Szerk.:
Itt tényleg az a szívás, ha az ember kiesik az elállási határidőből, akkor komplikáltabb megoldani a helyzetet. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #34018 üzenetére
Nem normális dolog az biztos, és még az is lehet, hogy nem szoftveres hiba okozza. De ezen még elképzelhető, hogy tud segíteni.
Ráadásul az sem biztos, ha például visszaállítás segít, akkor néhány nap múlva nem jön elő újra probléma. Ezért (is) írtam több opciót.
Egyébként nekem sem sok kedvem lenne ilyenekkel foglalkozni. Főleg új TV -nél.
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
Hiei555 #34011 üzenetére
Kicsit valljuk be, hogy túlzol, valószínűleg EGY külső lejátszóval a dolgok nagy része azon keresztül menne. Én nem fröcsögök, és szidom nagyon, viszont a 3 nap szerelmesedés után most ért 1-2 pofon a mai napon. És félek, hogy ahogy idősödik a TV, rosszabb lesz, az emelkedő minőségek, és ehhez hasonlók miatt.
Mindemellett pedig ha hozzávetjük másik TV-kkel, azok képével, és árával, akkor azért van difi... Ahogy olvasom...
Viszont tény, hogy elég kompromisszumos a dolog.
És a VRR sem hangzik túl jól, mert gondolkodtam rajta, hogy később jó lenne egy konzolt is rákötni... De ha abban is csalódnék, az elég gáz...
Nem tudom mitévő legyek... -
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #33932 üzenetére
A lényege az egésznek annyi volt, hogy freeland0806 -nál produkálja a hibát, nálam nem. Ugynaz a játék Xbox -on. Azokat a hibákat figyeltem, amit videón is mutattatok, meg leírtatok.
Tehát eleve nálam is elő kellett volna fordulnia, ha nálam is probléma van vele. Szerencsére nem, de majd idővel rálesek PC -n is. Ez viszont a lényegen nem változtat.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #33926 üzenetére
Nincs PS -en LFC. Tehát 48 alatt továbbra is kiesik. Ahogy ezt például Moby is többször leírta. Konzolok közül csak Xbox -on van.
Igen, persze. Ez mindig így működött.
Szerk.:
Olyan esetben láthattál LFC -t amit Moby is írt, de ezeknek a játékoknak a száma a nullához konvergál. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #33922 üzenetére
120Hz -re állított kimenetnél 120Hz körüli értéket fog írni. Körüli, tehát nem pontosan 120 -at, hanem változó értéket. Quality módban is annyit fog írni, csak ott négyszerezi a 30 fps -t. De ezt írtam is.
Fps drop pedig van a játékban, ezért jó ott tesztelni ezt a hibát. Ahogy freeland0806 -nál is dropol. Pont ezért teszteltem ezen a játékon, mert tudom, hogy másnál szar.
Szerk.:
Persze majd megnézem PC -n is, amint lesz majd időm...csak ezt is kicsit komplikált volt nekem összehozni.De itt már nálam ki kellett volna jönnie, ha valami hiba van. Ami továbbra sem jelenti azt, hogy nem létező probléma. Csak szerencsére nálam nincs ezzel gond.
Mondjuk nekem a filmes része volt érdekesebb, hogy az végre megjavult. Mert játékra ezt a TV -t egyáltalán nem használjuk.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #33915 üzenetére
Pedig pontosan így működik. Ahogy például T.Peter is leírta. Aki egyébként pont a Sony -nál játékfejlesztő. De szerintem Moby is írt már erről.
Semmi köze annak a kiírásnak ehhez. Stalker 2 esik-kel performance módban, ahogy a Digital Foundry vagy az AnalistaDeBits frém tesztjében is látszik. Xbox -on pedig a PS -sel ellentétben van LFC, így továbbra sem esik ki a VRR rangeből.
Soha az életben nem volt a Stalker 2 -ben 120 fps. Egyszerűen annyi történik, ami feljebb írtam.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #33912 üzenetére
De a konzol nem PC. Itt nem így működik.
3 féle márkán, bármelyik játéknál ugyanezt meg tudom neked mutatni. VRR mellett. Mert konzolon így működik. Sosem volt másképp. És mivel Xbox -ról beszélünk, így az LFC miatt nem esik ki a rangeből a Stalker 2 akkor sem, ha éppen 42 fps.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #33904 üzenetére
Nem. LFC miatt indul lejjebb a VRR, pont ez a lényege. Amire te gondolsz az a PS5, ahol nincs LFC. Így 48 fps alatt nincs VRR. Xbox -on nem így van.
120 -at fog írni 30 fps -nél is, mert lövése nincs a TV -nek az fps -ről. Szimplán többszörözi a frémet. 30 esetében 4x.
Szerk.:
A TV Hz -et ír csak ezt tévesen több márkán is fps -nek írja. Részben igaz is, mert többszörözi a frémet. Viszont ettől még a játék ha 30 fps, akkor ugyanúgy 30 marad. Ha pedig 60 fps, akkor 60. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #33899 üzenetére
Konzolon quality 30 fps, performance 60 fps. Utóbbi a kevésbé stabil, ott sűrűn esik. Időnként lemegy 40-45 környékére is. Szóval annál ki kellene jönnie.
A TV egyébként ezt nem tudja, ő csak a ~120 körüli Hz -et fogja írni. Kivéve, ha 60Hz -re korlátozom a kimenetet.
Szerk.:
Másszóval 60 esetében duplázza a frémet. -
freeland0806
tag
válasz
Hiei555 #33899 üzenetére
Olyan 55-60 között szokott nekem lenni szóval stabilnak nem stabil van amikor kicsit megröccen de ez a játék sajnos amúgy sem az optimalizáltságáról híres. Viszont én imádom a hangulatát, nekem elviszi a hátán a hangulat meg a gunplay.
Porto: köszi a tanácsot auto HDR is be volt kapcsolva kikapcsolom majd
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #33788 üzenetére
Meg amúgy is mindegy, mert ha valahol nincs LFC, ott amúgy sem lesz VRR 48 frém alatt. Szóval ha ingadozna is, és ez segíthetne, azt sem tudja egy csomó külső eszköz. Pl. ha valaki PS -t szeretne médiaeszköznek használni. TV meg ugye szintén nem tud ilyet magának kezelni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #33704 üzenetére
Én úgy értettem, hogy konzolon kevés olyan játék van, ahol fix. az fps. Hiába választja ki a performance 60 -at, nagy eséllyel lesz 5-10-20 ugrás lefelé.
AnalistaDeBits vagy DF csatornáján körül lehet nézni, hogy melyiknél vannak nagyobb kiugrások, és azzal tesztelni a TV -t. Vagyis a fenti hibát.
Bár némelyiken a megjelenési állapothoz képest jobb a helyzet...a fejlesztők is elég sokszor gányolnak...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #33690 üzenetére
Konzolon azért nem nehéz olyat találni, ami ingadozik. Beton stabil fps ritka. Szóval ott jól tudja tesztelni.
freeland0806:
Stalker -re még nem néztem rá. Egyrészt csoda lenne, ha tőlük megjelenéskor normális minőségű játékot kapnánk. Meg aztán a körülmények sem túl ideálisak náluk a háború miatt. Másrészt meg ritkán van kedvem ilyen "nyomasztó" stílusú játékhoz.CoD -ra is ránézek majd. Az is lent van, de sokat még nem futott. Csak majd át kell kötnöm a C805 -re a konzolt. Mert nem azon megy.
-
freeland0806
tag
válasz
Hiei555 #33677 üzenetére
Ghosting nincs de ugyanazt tapasztaltam amit te nagyjából. Csak nekem csinálja VRR nélkül is. Szoftveres dolognak tűnik. Lehet majd javítják. Az árnyékos részekkel van általában probléma nekem. Távolról olyan olaj festmény effektus talán (Flintlock, Stalker 2)? (Nem mindig) Ha közel megyek akkor meg jó minden
-
gab1ka
senior tag
válasz
Hiei555 #33532 üzenetére
Sajnos ez pontosan így van ahogy körbeírtad. Én egy másik gyártónál próbálgattam ezt a vrr dolgot 2 hétig, ott hibátlanul működött, direkt lockoltam az fpst 50-60-70 stb-n hogy van e anomália, egyáltalán nem volt. Amúgy szerintem van az az eset hogy a 1080p@120fps jobb élmény mint a 4k@60, de persze ez ízlés kérdése. Lehet hogy idővel a TCL ezt is orvosolja majd valahogy.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Hiei555 #33530 üzenetére
Konzolon igen, jellemzően 60/120 körül, pc-n viszont nyilván a körül, amilyen beállításokat használ az user+milyen erős a pc-je stb...És valóban épp ez lenne a vrr lényege hogy tearing mentes legyen a 112fps is meg az 58 is. Talán azt azért nem mondanám hogy használhatatlan, inkább csak úgy fogalmaznék hogy gamer tévének mondani ezt így ebben a formában picit optimista. Vagy csak megint nagyok az igények.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Hiei555 #33528 üzenetére
Ezt a jelenséget az RTINGS minden TCL tévénél leírja, én magam is érdeklődtem itt már ezügyben, de úgy néz ki keveseknek tűnt fel.
"Unlike most TVs, the TCL's overdrive tuning seems to be done in 'brackets'. When the TV runs within a certain bracket, like between 45Hz and 75Hz, its response time behavior is consistent. However, the TV's overdrive behavior completely changes as you get near the edge of a bracket or switch brackets. This means that you could have no overshoot when your framerate is averaging 60fps, but if it goes up or down a bracket, you suddenly see a ton of overshoot or black smearing.
For example, there is substantial overshoot at 80Hz, which then stabilizes itself as you get closer to 120Hz, until you get past 144Hz where the overshoot errors again spike up. For this reason, you might want to maintain a stable frame rate around one of the TV's response time bracket 'sweet spots', for example, 60Hz and 120Hz, to ensure a good response time performance."
"Unfortunately, it uses different overdrive settings under and above 65Hz. If you're gaming and your frame rate hovers between 60fps and 70fps, there's noticeable overshooting, which you can see here.
There's an inconsistent bug that prevents VRR from working at all. Despite the TV saying that VRR is on, there's noticeable screen-tearing. Power cycling it fixes the issue, and VRR works correctly."
-
kenicsab
tag
válasz
Hiei555 #33429 üzenetére
Az én információm szerint:
1. 14 napig visszaküldöd elállással, indoklással vagy anélkül, visszakapod a pénzed, majd választasz egy másik példányt, napi áron.
2. Reklamálsz garanciában, elviszik a szervízbe (SZ.Fehérvár Videoton) majd visszaküldik változás nélkül néhány ill. tetemes karc kiséretében, saját és 2 fórumtárs tapassztalata.
3. Nézed így tobább és ha esetleg kezdenek szaporodni a H. pixelek
és elérik a minimumot (t.sz. 16 fölött) akkor cserélik ill. csereutalványt adnak amivel a vásárláskori összeggel a napi áron tudsz választani másik tv-t!Kb. ennyi,,,
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Hiei555 #33408 üzenetére
Ha a pirosnál világít, az szerintem inkább beragadt pixel. Gyári visszaállítást próbáltál már? Más forrásból nézted már, hogy rendesen működik -e a pixel? Esetleg valami filmnél, vagy egyszerűbb grafikájú mesénél? Pl. Bogyó és Babóca, Peppa malac? Ezeknél jobban észre lehet venni, mert nem annyira komplex a tartalom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Milyen házat vegyek?
- Horgász topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- EA Sports WRC '23
- Fujifilm X
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged