- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
G-Bali
senior tag
Én se merek frissíteni, mert jelenleg nem tapasztalok semmi akadást, így nincs nagy értelem a frissítésnek,nem ? DE!
@HateEternal :Ezt még nem tapasztaltam ... -
Spin
aktív tag
válasz
HateEternal #32998 üzenetére
Igen, én is arra a "darabos" mozgásra gondolok, nálam valamiért megragadt akadásnak
Ha szimplán menüből, netről akarok frissíteni nekem sem dobja fel, de olvasgattam reggel és rátaláltam egy újabbra. Addig ma le nem fekszem míg rá nem rakom... -
Spin
aktív tag
65C765 tulajoktól kérdezném, hogy Ti melyik FW-rel használjátok a tv-t? Még mindig a kép "akadozással" küzdök, így fejembe ötlött, hogy a jelenlegi 135-ös végű fw-t lecserélném a 141-re. Van akinek ez van fent? Valami változás, bármi utána?
-
Nagya21
addikt
válasz
HateEternal #32992 üzenetére
Hali!
Nekem megjött a visszaigazoló email....
Üdv Nagya -
adagabor
csendes tag
Nagyon sok olvasás után vettem magamnak egy TCL 65C765-öst. Sokan írtátok, " hogy " akadozik a kép, én alap beállításokkal nem láttam ilyet, meg eleve úgy voltam vele, hogy ha ezt softwaresen meg lehet oldalni, csak küldenek majd rá egy frissítést
.
Ami engem viszont konkrétan megdöbbentett, hogy egy 65" tv-nek a fali konzol furatainál az alsó furatok, nem a tv vázához vannak rögzítve, hanem a műanyag borításhoz......
Megfogtam a VESA keretet miután a tv-re rá lett szerelve, és az alján valami nagyon durván ócska ez a megoldás....
OK rendben van, hogy csak 20 kiló a tv, meg az is, hogy a terhet a teteje fogja jobban...... de baxki akkor is..... Konkrétan bemajrázva döntöttem meg a tv-t, amikor a helyén volt. -
HateEternal
tag
Sziasztok,
Az 5 éves promó gariról valaki kapott már visszaigazolást? Fura volt maga a regisztráció is, hogy csak annyit írt a végén köszi kb majd válaszolunk. -
perec26
csendes tag
Sziasztok! Egy hete van meg az 50U805, a menüben ott van a Dolby Vision állítási lehetőség,de szürke,nem lehet állítani.Miért?
-
Stealth
senior tag
De mikor lesznek nekem is kerek ikonjaim az 55C805-ön?
-
kris07
csendes tag
válasz
beyruth82 #32978 üzenetére
Köszi a helyzetjelentést!
Akkor engem, ezek szerint nem nagyon fog érinteni a dolog.
Ahogy írtam is, a jelenlegit is csak úgy használom, hogy tv (földfelszíni digit, antennával), ha meg filmet, vagy youtube-t akarok, akkor rákötöm HDMI-vel a laptopot, oszt jónapot. A jelenlegi tv-m még nem is látott internetet, se WI-FI-n, se kábelen, szal okos tv bután.Mondjuk, ez lehet, hogy megváltozik akkor, ha lesz kábeles tv/netem, ezért is érdekel, hogy mi várható.
-
ETOM
addikt
-
válasz
kris07 #32976 üzenetére
Digin hd tv alap set top boxal nálam nagyon szép. Semmiféle akadás vagy lagg nincsen. Netflix is gyönyörű és fluid. A youtube-al van csak gondom. 1080p alatt csúnya nagyon a képe. Főleg a 360, 480p videók de már a 720p is csúnyább mint a régi alap Samu okos tévémen. Próbálgatom a beállítasokat de nem lett jobb sajnos. Nálam pont a tv nem játszik, mert nem nézek, yt-t viszont nagyon sokat. Érdekes, hogy tv-nél még a nem hd csatornák képe is sokkal szebb mint a kisfelbontású yt videóké. Fene se tudja mitől lehet.
-
kris07
csendes tag
válasz
G-Bali #32971 üzenetére
Jöhetnek az egyéb megfigyelések is, még nem raktam a kosárba a c765-öt. Mondjuk bele sem férne akkora!
Én főleg HD tv csatornákat néznék, plusz laptoppal összekötve játék, film, bár a laptopon csak HDMI 2.0 kimenet van. Szóval inkább csak megjelenítő lenne, mint okos tv... -
kris07
csendes tag
válasz
soldi3r #32948 üzenetére
Igen, igen, már szétnéztem, sőt van is nekem egy olyan kütyüm, még régebben vettem, csak nem használtam, hogy HDMI be, HDMI ki és a kimenetnél ott egy 3.5-ös Jack (az eARC-ba kötném). Azt nem tudom, hogy működik-e, működne-e vele, rontana-e a képminőségen, így valószínűleg rendelek egy olyat, amelyik optikaiból csinál RCA-t és 3.5 Jack-et. De láttam olyat is, amelyik Bluetooth-on fogad és abból csinálja meg ezeket. Szerinted melyik lenne a jobb? Inkább a stabil vezetékes, vagy a Bluetooth-os? A menüben elvileg mindkettő féle felé lehet küldeni az audio jelet. És ilyenkor szólhat a tv-is, vagy csak ott jön a hang?
-
G-Bali
senior tag
Nekem is megjött a C765 Péntek délután, de nagyon nem tesztelgettem vele, csak azt a pár film részletet a saját app-al,meg fire Tv 4k max (1gen), Himedia playerrel, de nem volt (vagy én vettem észre ) akadást, egyelőre a Tv saját feltelepített: Nettflix, Max, Disney+, Prime video- val néztem filmeket.
Hozzáteszem, hogy direkt kikapcsoltam a automata frissítést (talán a 135-el jött),mert kíváncsi voltam, hogy így akad- e vagy nem, de mivel nem ezért nem is telepítettem .
De mivel mindenkinek teljesen máshogy viselkedik a tv ugyanolyan fw-vel így Vakon leszek ha jön egy új és sokaknak előjön, illetve eltűnik problémák...
Egy két dolog hirtelen feltűnt ami zavar : -TV műsor csatorna váltás között mintha váltakozna (Fény) a kép és relatív sok idő telik el .-Youtube nem tudtam úgy keresni mint pl LG-nél hogy közbe megy a zene/videó (sárga gomb megnyomással)-Nem találtam benne időzítőt Be/Ki kapcsolást napra lebontva .
Egyenlőre ennyi amit tudok mondani szűk 2-3 óra alatt -
Torry
addikt
Akiknél megvan az akadozás, van feltelepítve KODI és a debugging engedélyezve van?
Itt ugyan fixen 1 percenkénti 1 mp-es akadásról volt szó, de amilyen összetettek ezek a szoftverek, el tudom képzelni, hogy akár ilyesmi miatt is lehetnek problémák.Csináltam egy factory resetet a TV beállításainál, és utána már nem volt ilyen probléma. De amint bekapcsoltam az USB debuggingot a fejlesztői beállításokban, a probléma visszatért! Az én konkrét esetemben az USB hibakeresésre azért van szükségem, hogy a Home Assistant-on keresztül vezérelni tudjam a TV bizonyos funkcióit. Az USB hibakeresés kikapcsolása után a probléma nálam megszűnt.
+Azt hiszem, megtaláltam ennek a furcsa problémának az okát. Legalábbis az én esetemben. A Home Assistant ADB konfigurációjában a „Use screen capture for album art” opció volt. Az ADB kiegészítő kódjában is van ez a sor: „MIN_TIME_BETWEEN_SCREENCAPS = timedelta(seconds=60)”. Ezért kikapcsoltam a „Use screen capture for album art” opciót, és a probléma megszűnt.
Nekem a Sony tv-mnél volt olyan, hogy egy audio sync beállítás miatt a Dolby Vision tartalmak esetén a fényerő össze-vissza ugrált. Miután kikapcsoltam, megszűnt a probléma. -
Imi3estNew
csendes tag
válasz
nicu71 #32960 üzenetére
Köszi az infókat!
Közben sikerült a Plex telepítés is egy kics csavarral: számítógépen nyitottam meg a play áruházat és onnan távolról telepítettem a tv-re, működik szuperül. Tesztképpen megnyitottam egy 4k hdr természetfilmet, szépen lejátszotta. (mozgásjavítás itt is kell azért szerintem)
Kicsit túlszaturáltnak tűnnek nekem ezek a hdr tartalmak, de nem tudom a tévé tolja túl a színeket vagy ezeket a filmeket direkt ilyenre csinálják. Van valami standard hdr anyag pl youtube-on ami nincs direkt túlszínezve? -
DeadmaN89
csendes tag
Wow, kíváncsi leszek az eredményre. Nem tudom neked mennyire durva a laggolás, de nálunk feleségem kb. akkor sem látta miről beszélek, amikor felhívtam rá a figyelmét. Igazából nálunk csak engem zavar, inkább az arcokon látszik beszéd közben... Vagy neked esetleg más gond is volt, esetleg komolyabb laggok is voltak? Youtube, 2160P HDR10 tartalom nálam tökéletes, eddig csak a Netflixxel tapasztaltam ezt.
-
sailon
csendes tag
Sziasztok!
A hétvégén lettem tulaja egy 55c835-nek.
Bekapcsolás után felajánlotta a frissítést, ami meg is törtent, de így utólag visszaolvasva nem biztos, hogy jót tett.
Tapasztalatom csak a frissítés utáni állapotról van.
Ami a probléma, hogy a local dimming miatt hallható a coil whine nevű jelenség.
Próbáltam rákeresni itt a fórumon, de megoldást nem találtam rá.
Van ezzel kapcsolatban valamilyen szoftveres orvoslat, vagy hardveres a probléma?
A firmware v603. -
nicu71
addikt
válasz
Imi3estNew #32958 üzenetére
805 van,és nálam alap hálózati lejátszó a Plex .Nem tudom miért nem tudod telepíteni,de biztos valami pofonegyszerű dolog,amire más
majd rájön,nekem simán települt.Az biztos hogy jobb mint a tv DLNA lejátszója.Esetleg próbald a Kodit,azt némileg bonyolultabb beállitani,de sokaknak sikerült.
Szerintem semmi értelme a TCL fióknak,skip.
Mozgásjavitást én tvhez 8-ra teszem,DV ,HDR 4k filmeknél kilövöm.
Távirányítót pl Aliexpressröl nagyon komolyakat lehet szerezni, volt itt téma már.
És végül kimondottan ajánlom Vhiktor kalibrált beállításait,ami ha esetleg nem tetszik,egy mozdulattal kikapcsolod.Elsősorban a színeket teszi helyre egyébként,ez is téma volt egykét nappal ezelőtt. -
Imi3estNew
csendes tag
Sziasztok!
A napokban én is beléptem a TCL tulajok táborába egy 75C805-tel. Elsőre szuper a képe, valóban meglepően közel van az oled-hez. Az lett volna az igazi, de be kellett látnom hogy amennyit én tévézek arra fölösleges még több százezret beleölni. Beállítgattam Vhiktor valamelyik youtube videója alapján, de kicsit saját ízlésre szabva. Pl a mozgásjavítást elvileg nullára illene raknom, de ilyen egyszerűbb walking videókat nézegetve ami talán 30p-vel jön youtube-ról ott nekem ilyen nagy képernyőn zavaróan látható az akadozás, és ez szépen elsímítja. Több videóval tesztelve azért látom hogy néha ez a mozgásjavítás is tud fura effekteket produkálni, de általában inkább jobb vele a kép mint nélküle. (7-esre raktam) Egy két kérdésem viszont lenne a c805 tulajokhoz: Plex-et ti be tudtátok üzemelni rajta? Nálam Play áruházban ott van de nem engedi telepíteni. Nem lenne rossz ha menne, mert egy külön szervergépen vannak a filmjeim. Bár van itthon egy nem régi tablet és arra se ment fel, szóval lehet hogy ezt a plex dolgot el kell engedni és dlna-ról lejátszani. Olvastam hogy lesz valami google tv a chromecast utódja, lehet majd egy olyanra beruházok és az megoldja. A másik kérdés hogy a TCL account-ot érdemes létrehozni? Én eddig skipeltem, de ha van bármi előnye akkor regisztrálom. Amúgy itt annyi hozzászólás van a fórumon már érdemes lenne fő típusonként egy wiki oldalt létrehozni valahol hogy ne kelljen mindenkinek külön megválaszolni mit hogy kell. Egy darabig én is olvasgattam visszamenőleg, de azért nem akarom egy hónapon keresztül a fórumokat bogarászni az infómorzsákért. Ja és még egy harmadik kérdés: Nem lehet kapni ezekhez valami nem kattogós távirányítót?Még gondolkodok Vhiktor kalibrálások megvételén, de nem tudom hogy esetleg nem ront-e, mert ki tudja mekkora a szórás a panelok közt. Azt egyébként vissza lehet állítani miután felraktam? Egyébként valami tesztábrán látszik hogy mit változtat? Köszi előre is, bocs ha hosszú lett
-
válasz
HateEternal #32949 üzenetére
Alacsony felbontású yt videók nálad normálisan néznek ki? Nálam borzalmasan. Milyen beállításokkal használod a tv-t?
-
MEXX_85
tag
válasz
Qtya123 #32951 üzenetére
Köszi szépen a segitseget! 😉 👍 👍
Akkor c855 tuti lenne... Bár akcióba most sehol nincs.. Szóval ha azt veszem mind 1 mikor.. Jövőhónap elején.. Vagy most.. C765 is tetszett nagyon.. Kár hogy a c855tel nem tudtam össze vetni.... Tudnék élni a c765el is... De izgat a c855 nagyon.. -
Qtya123
őstag
válasz
MEXX_85 #32947 üzenetére
Én vásárláskor egy C805, C845 és egy C855 képét hasonlítottam össze. A C855-öt csak kíváncsiságból, épp akkor jelent meg, egekben volt az ára, egy százassal több volt, mint most.
A C805 és a C845 között is volt észrevehető különbség a C845 javára, viszont a C845-höz képest még egyértelműbben jobb volt a C855 képe.
Kérdés a C765 VS C855 között is ekkora lenne-e a különbség, mivel nincs akkora különbség a 765 és a 855 között zónaszámban, mint amekkora a 845 és a 855 között volt.Bár ugye a zónaszám csak egy dolog, mert a 805 és a 845 között sem volt nagy eltérés zónaszámban (512 vs 576), de mégis szebb képe volt a 845-nek.
-
HateEternal
tag
válasz
MEXX_85 #32947 üzenetére
765 szerintem elég sok emberhez futott be most BF után. Én is használom pár napja és szép képe van. Gyors is a saját rendszere szerintem. 855 höz képest kevesebb zóna, fényerő is csak 2400, 2.1 van a 765 be, 855 be meg 2.1.2 ha jól rémlik...
de szerintem teljesen nézhető fényben is pl a 765. Másik topikban beszélgettünk pár pici hibáról, ami lehet csak a mi szemünknek tűnik fel, mert ketten beszélgettünk róla. Illetve nálam még annyi van, hogy néha elfelejti, hogy az utolsó bemenettel induljon hiába van beállítva.
-
MEXX_85
tag
Sziasztok! Tv vásárlás előtt állok, ma sikerült megnezem egy 65c765-t nagyon tetszett a képe pláne hogy szemben pedig egy lg oled volt.. Szép volt az oled.. De valamiért a c765 jobban megfogott.
Igazából kérdés hogy 75c765 vagy 75c855 legyen.. Árban ugye 250 e ft a difi.. Persze jobb lenne az olcsóbb.. Kérdésem az ha van 855 tulaj mennyire elégedett? Ti melyiket választanátok
4 ÉVES 58COLOS PHILIPS TV - TŐL VALTOK.. AMIBILIHLGHT HIÁNYOZNI FOG.. de elengedem egy jobb képért cserébe..
SZÓVAL Iinkabb húzok a gatyaszárán de nekem fasza legyen a tv.. 🤣. Szóval várom a véleményeteket hogy helyemben melyiket választanátok.. -
válasz
freemail.hu #32943 üzenetére
Nálam (55C765) a hdr javítás beállítással a legszebb a kép ha tv-t vagy netflixet nézek. A mozi móddal kevésbé élénk a kép.
-
Till@
aktív tag
válasz
freemail.hu #32943 üzenetére
Igen, kikapcsolhatsz mindent.A Local dimming-nél próbálkozhatsz különböző beállításokkal SDR esetén, HDR-nél vagy DV-nél az High legyen.
-
Qtya123
őstag
-
freemail.hu
csendes tag
Nekem most hoztak meg a 55C765 Emag Blackfriday-es keszuleket. Csodalkoztam mikor csorog a telo hogy a futar most hozza. Vegulis legalabb van ma idom tesztelgetni.
Kepbeallitas akkor a Mozi altalanossagba es minden kepsegito mod kikapcs? -
Izland`
tag
válasz
rumkola #32927 üzenetére
Hajnali kettőre sikerült frissíteni, jövök a sörrel.
Nem tudom, hogy a 128 GB-s pendrive miatt, de exFat formátumban be sem töltötte a pendrivet, végső elkeseredettségemben NTFS-t is kipróbáltam, azzal rögtön elindult a telepítő.Egyébként tudja valaki, hogy mitől lehetett ez a bootloop? Mivel szeretném elkerülni. A gyors indítás be volt eddig kapcsolva, ezt kikapcsoltam, illetve annyi hiba volt még a tv-vel, hogy többször eldobta a wifit, egy nap többször is, ezt követően automatikusan nem tudott visszacsatlakozni. Azt hiszem, hogy mielőtt a bootloop probléma megjelent, akkor is a wifit dobta el a tv, ezért kapcsoltam ki. - Ezt most úgy küszöböltem ki, hogy etherneten keresztül csatlakozik a netre a tv, nem pedig wifin.
-
Nyeri87
friss újonc
Sziasztok! A c765-nél csak a 98 colos méret támogatja a soundbarral való egyidejű együttmüködést? (Tutti choral) Köszi
-
rumkola
nagyúr
válasz
rumkola #32932 üzenetére
De jó
Mehet fel!
"New TCL R51AT01 Google TV Update available in V122.
TV models ........P655, V6B
P635(7) , A18, A28, U62, U64.
build date= Sep 07, 2024
build.date.utc= 1725681179
security_patch= 2024-07-05
gmsversion= Android_GTV_R
build.fingerprint= TCL/G07/G07:11/RP1A.200622.001/AR07:user/release-keys
revision= 020717
OTA size= 1.48 GB
V122 IMG
https://shorturl.at/PiUjN
IMG size= 3.85 GB"Mehet.
-
-
rumkola
nagyúr
válasz
Izland` #32924 üzenetére
IMG firmware frissítést csinálsz így:
Method 3. Update TCL Android TV by Power Button
1. Format a USB Flash drive using FAT32.
2. Download the zip file containing the software for your TV to your computer.
3. Copy the software file to the root catalogue of the USB flash drive.
4. Unplug the power cord to your TV.
5. Insert the USB flash drive into the USB port on the back of the TV.
6. Press and hold the power button on the TV, not the remote.
7. While holding the button on the TV, plugin the power cord of the TV again.
8. When the software install message appears on the TV, release the power button.
9. Do not unplug the power cord during the software install. When the initial setup screen appears on the TV the software install is completed.
This method will not reset all your settings and installed apps.Firmware:
[link] -
ρσгτσ
addikt
válasz
Izland` #32924 üzenetére
Bootloop.
Először egy gyári visszaállítást próbálj meg. Esélyes, hogy nem fog segíteni, de egy próbát mindenképp megér.Ha nem oldja meg, akkorjöhet egy szoftver újratelepítés Telegram -ról. Most így fejből nem tudom van -e hozzá IMG, majd a többiek segítenek.Valószínű az OTA nem fogja megoldani.Valószínű szofveres gond lesz, ami ezzel orvosolható.
Ha a fentiek nem oldják meg, akkor esélyes, hogy hardver probléma, így szerviz. Vagy ha nem akarsz ezzel szórakozni, akkor szintén szerviz.
Szerk.:
Az elsőt kihúztam, mert az egyik mondatot félreértettem. Úgy látom egyszer sem tölt be, így a gyári visszaállítás nem opció. Csak az IMG telepítés. -
Izland`
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hátha járt már valaki így. Órák óta keresem a megoldást, de eddig nem vált be semmi.
Probléma:
2 hónapja vásároltam egy TCL 55P655 TV-t, eddig nem volt vele gond, viszont most folyamatosan újraindul. Bejön a TCL felirat, majd a Google Tv felirat, majd fekete kép, és kezdődik újra. Hogyha kihúzom a konnektorból, és utána rögtön, vagy órák múlva bedugom, akkor mindenféle gombnyomás nélkül bekapcsol a tv magától, de csak újraindul folyamatosan.
Amiket eddig próbáltam:
- Hagytam órákig bekapcsolva, hogy újra és újra elinduljon, de nem lép tovább a Google Tv feliraton, csak újraindul.
- Kikapcsoltam 1-2 órára, de amint bedugom a konnektorba, rögtön gombnyomás nélkül bekapcsol, és újraindul
- Távirányítóra soha nem reagál
- Hogyha benyomva tartom a bekapcsológombot a tv-n, és úgy dugom be a tv-t a konnektorba, akkor a bekapcsológombnál található led állapotjelzőfény elkezd fehéren villogni, viszont 1 perc után így is bejön a TCL a felirat, majd a Google Tv felirat, és újraindul.
Milyen megoldás jöhet szóba? Van rá mód, hogy itthon megjavítsam, vagy mindenképpen kuka (garanciális ügyintézés)vár rám? Jól gondolom, hogy ez szoftveres hiba lesz, vagy simán lehet hardveres?
Soha nem volt tv-m, az elmúlt 15 évben elvoltam nélküle, most végül vettem, és erős 2 hónapot bírt ki. Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek, de ha valaki tud segíteni, küldök futárral neki egy jóféle cseh sört. -
Qtya123
őstag
válasz
Vhiktor #32909 üzenetére
Lehet nincs itt semmi elcsúszva, csak a telefonom fotózási képességei a csövesek (Redmi Note 12), vagy csak az a baj, hogy annyira értek a fénykép készítéséhez, mint tyúk az ábécéhez....
Átrágtam még egyszer minden kalibrálási beállítást. HDR a képmód ennél a filmnél.
Csináltam ismét egy képet a végeredményről, úgy ahogy korábban, tehát teljesen sötét szobában, csak a TV fénye van. Visszanézve a képet monitoron, ugyanolyan zöldes volt...
Aztán gondoltam egyet és csináltam egy képet úgy, hogy legyen fény, de nem a fő led panel világításokat kapcsoltam fel, mert azokkal meg a másik végletbe kerültek volna a fényviszonyok, kb szupernóva robbanás fényerejével vetekszenek, hanem felnyomtam a köztes megoldást a kép készítéséhez, az állmennyezet mögött végigfutó LED szalagot, ami egy normál fényt ad, és így csináltam ismételten egy képet. Ekkor már visszanézve a monitoron, kb azt a képet kaptam, amit látok valójában.Tehát:
Felső kép - teljes sötétben készült
Középső kép - az említett fényforrás mellett készült
Alsó kép - a korábbi, kalibrálatlan, túlkékített képSzerintem így már nagyjából közel áll a nem túl kék, nem túl zöld árnyalathoz. Ami lényegében valószínűleg a korábbi beállítás során is így volt, csak nem sötétben kellett volna fényképezni...
-
soldi3r
veterán
válasz
freeland0806 #32917 üzenetére
Hat nem. Beallitottam a figyelot, ha lesz ujra raktaron, akkor visszakuldom. Most nezegettem, hogy a Hisense amit ki volt rakva, az IPS paneles lehetett, de az U7NQ nem az, szoval nekem az sem lenne jobb, innen eggyel feljebb talan csak a QN90D vagy a C4.
-
kenicsab
tag
válasz
István 67 #32916 üzenetére
Szia!
a 65U8HQ 380k (emag), kifutott modell
IPS kijelző, 508 local zóna
Brightness: 500 cd/m² ; Static contrast: 1200 : 1
én az 55-st póbáltam de 10ből 8x csak PCM 2.0 hangot sikerült kicsikarnom belőle 3 félét is + sw update!a 65C765 342k (emag)
VA kij. 1008 local zóna
Brightness: 600 cd/m². Static contrast: 6000 : 1Szerintem TCL
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #32917 üzenetére
Én nem gondolom, hogy egy TV -nél el kellene fogadni bármilyen hibát is. Ha kedvező áron van egy készülék, akkor az ember elfogadja, hogy lehet nem minden igényt képes kielégíteni, vagy vannak gyengeségei, ez rendben van. De a hibákat nem kell elfogadni.
Mindegy, hogy 100 ezres vagy 1 milliós TV -ről van szó.
-
freeland0806
tag
válasz
soldi3r #32914 üzenetére
Nehéz dolog ez. Lehet, hogy nem jön ki több új halott pixel, de az is lehet, hogy fél év múlva jön majd és zavaróbb helyeken. Aztán a gyártó megvonja a vállát, hogy ez nem garanciális, határértéken belül van.
Viszont ott a másik oldala is a dolognak, hogy ha alapvetően a képernyővel elégedett vagy (nincs DSE, nincs felhősödés, stb) lehet, hogy a cserekészülék rosszabb lenne bizonyos szempontból. Pl rosszabb helyen van a dead pixel vagy a screen uniformity gyatrább. És lehet, hogy 3 készüléket is vissza kell küldj, hogy normális panelt fogj ki. Sajnos ezek mind benne vannak a pakliban és ahogy ezt írom jöttem rá, hogy ezzel baromira nem segítettem döntenivan egyfajta kockázatvállalás azzal is ha megtartod, azzal is ha nem. A Hisenseről én mostanában egyébként nagyon vegyes dolgokat olvastam, ahogy beleástam magam a témába. Nem biztos, hogy azzal jobban járnál
-
István 67
tag
Sziasztok! Hisense 65U8HQ vagy TCL65C765 ,kb egy árban vannak. Ti melyiket választanátok?
-
soldi3r
veterán
válasz
kris07 #32879 üzenetére
Szerintem az es engem is az gyozott meg. Oldalrol nezve azert erosen fakulnak a szinei, szerintem jobban, mint a Hisensenek amit kiallitva lattam. Viszont egy halott pixel miatt nalam lehet, hogy visszamegy. Most ilyen epp nincs a boltban, ugyhogy valoszinuleg valami masikat kell keresnem, de ebben az arban en sem nagyon talalok alternativat, talan csak az U7NQ, de az meg epp az Alzaban draga. Viszont penteken black friday, talan villantanak valamit.
#32861freeland0806 Halott, nem beragadt es kep aljan levo fekete savban, szoval igazabol epp nem nem annyira zavaro, csak a tudat...
-
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor #32900 üzenetére
Most mondjam hogy a múltkor voltunk családi fotózáson és a narancssárga pulóverem majdnem zöld vagy 10 képen. (Nagyjából minden kijelzőn amin láttam)
🧐😂😂😂😂Természetesen amikor rákérdeztem a "fotós" nem érti mi történt , lehet hogy "pixelhibás lett amikor felrakta google drive-ba"
Nem akartam neki mondani ,hogy igazából szerintem halvány fingod nincs a fotózáshoz és a monitorod végképp kuka.
Az is sokkal jobb lett volna ha a dslr gép saját jpg-it átküldi érintetlenül.
-
kris07
csendes tag
válasz
boborján2 #32891 üzenetére
Ezek szerint az optikai lenne a megoldás?
Engem is érdekelne, hogy pontosan milyen D/A konverterről van szó. 3-4-5 ezerért már találtam olyat, ami RCA-t csinál optikaiból. Nyilván a konverter minősége nem csúcskategóriás
. A HDMI-ből leválasztott RCA adapter hasonló lenne?
-
hacki87
senior tag
Sziasztok!
A mai napon lefrissítettem az 55p615-ös tv-met, ami ennek következtében azóta nem szólaltatja meg az optikai kábellel csatlakoztatot samsung hw-t420 hangprojektoromat. Eddig is elég faramucin működött mert hiába szólt a optikain a hangprojektor közben szólt a tv hangszórója is most. A frissítés óta meg nem jön ki hang az optikai csatlakozón. Erre van valami megoldás? Szerencsétlenségemre elég fapados a bementek terén a hangprojektorom mert csak optikai, usb és Bt csatlakozás van.
-
Vhiktor
nagyúr
Megnéztem a jelenetet, az igazság a 2 kép között van félúton, de inkább sokkal jobban zöldes mint kékes, szóal mégis az alsó képhez van valamivel közelebb
Amit az alsó képen látni a fórumtárs képein az valóban túl zöldes.Akinek olyan lett jelezze és visszautalom az összeget
-
kris07
csendes tag
Jó, igazad van!
Akkor szerinted melyik a jobb megoldás? eARC ból HDMI->RCA, vagy Optikai Toslink->RCA adapter? Vagy esetleg Bluetooth-ból RCA? Láttam már olyat is, hogy kicsit késik a hang, ha egyszerre szól a tv-ből és az erősítőből.
És még az is érdekelne, hogy konkrétan a TCL c765 -nél be lehet-e állítani, hogy optikain, vagy HDMI-n küldje a hangot.
A képről, tv-ről egyéb tapasztalat? Köszi -
rumkola
nagyúr
Kalibráció ide vagy oda, szerintem legjobban úgy is az számít, hogy nekem /usernak/ mi a jó.
Példa:
Talán a bal felső a DOVI szerint szuper (szerintem fos), a jobb felső talán a kalibrált szuper (ez már úgy ahogy oké), az alsó pedig az általam beállított, szemre nekem tetsző.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest