Új hozzászólás Aktív témák
-
kokokka
addikt
válasz
joydrv #34311 üzenetére
Sokáig használtam CE-t. Kiváltotta a Zidoo és a Fire TV. Szerettem azt is, de meguntam egy idő után az addon-ozást, hogy volt ami nem működött, volt ami egy idő után nem működött. Meguntam, hogy lassan kicsi lett a vas alatta. X96 Max2-öm volt. Vagyis van, mert valahol pihen a dobozában hibátlanul.
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
joydrv #34307 üzenetére
Nekem 75ös van, és a saját belső lejátszója egy okádék. Nincs olyan film, ami kibírna 10 másodpercet, hogy ne akadna vele. Kodi kellett hozzá, azzal lett jó. Vlc-vel is jó, csak azzal nincs dolby vision, gondolom nem támogatja az a lejátszó vagy nem tudom. De a beszarás az pont ma volt. Unalmamba bekapcsoltam a tkomos boxot, hogy menjen a háttérbe valami, azt oda keztem figyelni és kurvára akadozgatott
Akármelyik adóra váltottam, mindegyiken csinálta főleg a spíleren. Most vagy én vagyok hülye, vagy eddig tényleg nem csinálta és most kezdte el. Igaz az elején 135ös fw volt, akkor teszteltem a tévét, igazából nem érdekelt, mert nem nézem, egyedül csak foci meccsre kapcsoltam be azóta is, és a meccsek mindig vajsimák voltak. Időközben meg lefrissítettem 420ra, és ma vettem észre, hogy gatya... Egyedül úgy tudtam az akadásokat megszüntetni, hogy a képmódot játékra állítottam. Végülis mindegy nekem, hogy a képmódnak amire éppen állítva van mi a neve, felőlem lehet mozi, szabványos, játék vagy gyász is úgyis ugyanúgy lehet beállítani mindet, de azér már kezdek én is ideges lenni. De így hogy külső lejátszóknál megjelenik a játékmód és akinek arról van szaggatás, akkor állítsa a képet játékra, majd másolja le rá a mozi beállításait, mert ezt tutira megoldja az akadásokat. De olyannyira, hogy tényleg semmi nincs, szép sima azóta.
-
kokokka
addikt
válasz
joydrv #34307 üzenetére
Köszi! Ma teszteltem egy kicsit külső SSD-ről saját lejátszójával. Minden Flac-ot hibátlanul vitt, de nagyfelbontásút nem próbáltam. 1080p-s filmmel akadás mentes volt, de a Romulus (Atmos, DV) csak 5.1-en szólalt meg, HDR10+ képpel ami rohadtul sötét volt és akadt is. Feltettem hát a VLC-t, javult is a helyzet, de az 5.1 maradt. Jött a Kodi, azzal a kép már hibátlan volt, de hiába lőttem be a hangbeállitásait, Atmos így se lett. CE-ben több lehetőség van, itt még kellene kiegészítő hozzá, de egyenlőre nem szórakoztam vele többet. Valójában sosem fogom használni erre a TV-t, igazából csak tesztelem, mit tud.
85C765
-
Celtis
veterán
válasz
joydrv #33879 üzenetére
Külföldi fórumokon olvasgattam erről. Arra jutottak, hogy hiába egyforma a soc vagy a ram, ha a panel maga eltérő.
Olyannyira ugyanaz a panel, hogy olyat tesz be a szerviz, ami jön. Nekem a 75-ösbe először egy 55-ös, másodjára egy 65-ös panel került. De ez csak egy szám amit beleégettek, maga a panel ugyanaz. És persze mind ugyanúgy viselkedett.
Én pont arra gondoltam, hogy ha tényleg van különbség a készülékek között, azt épp okozhatná pl. különböző gyártók csak apró időzítés paraméterben eltérő RAM-jainak használata.
-
Qtya123
őstag
válasz
joydrv #33879 üzenetére
"Arra jutottak, hogy hiába egyforma a soc vagy a ram, ha a panel maga eltérő"
De hát ez a mondat pontosan azt írja le, hogy a hardver ugyanaz.
A panel az csak egy megjelenítő, a többi hardverelem+firmware, ami a "lelke" a dolognak, ha valami gebasz van, akkor az ott megy el, az vezérli. A monitoroknál is van olyan, hogy két különböző márkájú monitorban ugyanaz a panel van, de az egyikben mondjuk 144 Hz, a másikban húzható 165 Hz-ig, illetve a válaszidő is jobb, gtg jobban vezérelt, stb... Ugyanazon panelből mást hoz ki a két hardver. De itt azok egyeznek. Akár 65, akár 75.Továbbá ha adott egy ugyanolyan hardver+egy ugyanolyan kijelző, akkor miért van az, hogy van akinél a DV világos, másnál a DV sötét nem okés? Van akinél meg minden jó. Másnál meg egy videó újraindítás megoldja. Tipikus szoftveres anomáliának a tünetei ezek. Hiszen a kijelző képes rá, a hardver képes rá. Mégsem mindenkinél működik ugyanúgy.
Bár igazából én ennél a márkánál már semmin nem lepődnék meg.
-
freeland0806
tag
válasz
joydrv #33879 üzenetére
De itt 55C805ön belül sem akad mindenkinek. Szoftveresnek kell lennie a bakinak, máskülönben DV Játék alatt is akadnia kellene és nyilván azt is szoftver vezérli. Van akinek bugos a szoftver van akinek nem, de hogy ezt mi okozza azt nem tudom, de szerintem valami random bug. Pl nekem a tv menüje is van amikor akad. Pedig nem töltöttem tele szeméttel (streaming app, kodi, tunein és spotify ennyi). Lehet ez is befolyásolná hogy maga a tv rendszere is megakad?
-
Qtya123
őstag
válasz
joydrv #33875 üzenetére
Erre van valami forrás, hogy ez így van?
Így random összehasonlítottam a 65C805 és 75C805-öt és azt írja, amire számítottam is, szög ugyanaz a SoC, CPU, GPU, RAM: [link]
De igaz ez a 65 és 98-as változat összehasonlítására is: [link]Nyilván a kijelző, fényerő, hangszóró, stb... esetében van eltérés, de a fenti hardverelemek azonosak.
-
Qtya123
őstag
válasz
joydrv #31239 üzenetére
Így volt beállítva, annyi különbséggel, hogy az adatcsomag mérete 256 KB volt. Beállítottam 512 KB-ra de nem oldotta meg.
Közben megcsináltam az ígért tesztet, hogy a 3test jelenetet nem Dolby Vision hanem sima SDR 4k verzióban futtattam le. Tökéletesen akadásmentes a TV első indítása után is.
Tehát kijelenthető -legalábbis az én készülékem esetén- hogy csak és kizárólag DoVi tartalom esetén van ez, ott is csak néhány film néhány jelenénél, de ha nem első indítás, akkor nincs ilyen, tökéletes minden a TV saját szoftverével is.
A DoVi első lejátszás akadás a külső lejátszóval is megvan.
Ja és akár NAS, akár külső HDD a forrás USB-n keresztül, akkor is.Egyértelműen valami DoVi anomália. Ezért is volt az, hogy a BlueSteel által linkelt Dűne részlet nálam sosem akadt. Mert az HDR10.
-
válasz
joydrv #26145 üzenetére
Néztem az adatlapját csak pont a 500x600 at nem írta, de megrendeltem ma azt is. Valahogy csak rá akasztom a súly a lényeg
Kíváncsi vagyok milyen lesz, csak sajna még nem ment el a jelenlegi tv-ém. Addig nem akartam megvenni mert hova tegyem a régit addig. Viszont a gari miatt már nem vártam tovább. Tényleg bízom benne nem lesz vele semmi gond🙏nyilván nem várok Oled minőséget csak legyen olyan jó mint a jelenlegi tv-ém. A váltás 99% a méret miatt történt, nem a kép minőséggel volt gondom.
-
válasz
joydrv #26142 üzenetére
Szerintem ez nekem is teljesen jó, hát írok majd milyen lesz. Kíváncsi vagyok miért ajánlja mindenki annyira, és tényleg olyan jó e? Nem volt lehetőség megnézni sehol, de bízom az itteni tagokban. Köszönöm a válaszod.
most nézem a vesa szabvány az 600x500 akkor is jó ez a konzol? -
Stealth
senior tag
válasz
joydrv #24764 üzenetére
Az 1.171-es firmware-nél írják, hogy:
Az eARC funkcióval élvezheti a Dolby Atmoshoz hasonló, a tárgyakat követő hangú tartalmakat, valamint az ARC funkcióval szintén nem továbbítható Dolby TrueHD, DTS:X, illetve többcsatornás LPCM tartalmakat is.Már csak a kábel maradt, azt kell megnézni, hogy 2.1-es HDMI-e. Szerintem.
-
-
mikrofon
veterán
válasz
joydrv #24359 üzenetére
Jah... jók ezek a kinyilatkozások, csak ma már nem helytálló...
Azért hallgass meg egy JBL Bar 1300-at egy megfelelő szobában és utána írj le ilyet!
Lehet hogy nem olyan mintha a plafonon van négy atmos hangszóró, de igen jól teszi a dolgát egy ilyen soundbar...
Lehet már egy JBL bar 1000 is elég és érezni fogod, de az 1300 az igaz. Elég jól vissza adja a valódi térhangzást és sokkal egyszerűbb kiépíteni mint egy sokhangszórós rendszert, főleg egy nappaliban.... -
ρσгτσ
addikt
válasz
joydrv #23530 üzenetére
Gondolom valamelyik nálunk is kapható modell másik számozása. Vagy valamelyik korábbi modell átcímkézett változata.
Az egyik fórumon azt írják az is 805.
"Series C80, Standard offline model C805 - Alternative model names - Online variant - C801, C802, C803, C804, C809, MQLED80, QM8B - Global version C755"Egyébként 2 olyan cég árulja nálunk, aki nem magyar lokalizációból értékesít. Szóval simán lehet.
-
sircoon
csendes tag
válasz
joydrv #23512 üzenetére
Erre nem én leszek a jó ember
, mert ez szubjektív, és szerintem ehhez nincs jó szemem... Most végignyomkodtam különböző 720p-s, 1080p-s YT videókat és a telekom boxból különböző HD és SD csatornákat (Itt a telekom box már felskáláz720p-re v. 1080i-re).
~5m távolságból nézve a 65"-t, nem látok hibákat a képen, nem pixelesedik. A sport csatornákon nem látok elmosódottságot sem.
Szerintem érdemes lehet egy áruházban megnyomkodni, akár vitt tartalommal is, ha nem vagy biztos benne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest