- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
G-Bali
senior tag
válasz
TheMartin03 #32396 üzenetére
Ne tedd ,jobb TV a 765
-
HF77
őstag
válasz
TheMartin03 #32396 üzenetére
ha hosszabb távra tervezel akkor jó vétel a c765
c805 is jó amúgy, pénztárcád mit enged
-
ρσгτσ
addikt
válasz
beyruth82 #32393 üzenetére
Képminőséget tekintve már a C805 is jó TV. Ha nincs nálad semmi zavaró probléma, akkor azt sem fogod megbánni. Csak mint opció, ha jó áron van a C765, és benne van az 5 éves promóban, akkor érdemes azt venni. Egyikkel sem jársz rosszul.
Keresőt viszont érdemes használni, mert nem mindenkinek volt felhőtlen a viszonya a C805 -tel.
-
TheMartin03
aktív tag
Most kicsit elbizonytalanodtam, hogy a 805-t kellett volna venni 279-ért...
-
vaksi8
senior tag
válasz
beyruth82 #32393 üzenetére
Arról van szó nálam, hogy az erősítőm az earc ra van hdmi vel kötve, a tv távirányítójával ki be kacsol azzal nincs baj, de elég sürün a hangerőt nem állítja, csak többszöri tv ki/be kapcsolása után. Van egy samsung soundbarom is, azzal még nem próbáltam. A képe gyönyörű, pláne ha jól a játékhoz van igazítva. Filmek is szépen mutatnak rajta. Már kicsit bánom hogy nem a 75 öst vettem a 65 helyett
-
Pedig ennyiért tényleg nagyon jó lett volna.
#32384 vaksi8
Mik azok az apró, de bosszantó hibák?
PS5-és Xbos SX-el használnám én is, meg rengeteg youtube és netflix. Hagyományos tv-t soha nem néznék rajta. Mondjuk ilyen hibák, hogy késik a hang a képhez képest vagy hasonló akkor felejtős. -
ρσгτσ
addikt
válasz
TheMartin03 #32380 üzenetére
Természetesen olyan boltra vonatkozott a megjegyzésem, ami nem vesz részt a promóban és 250 ezer alatt van az ára. Mint az említett Euronics.
Az eMAG -nál most eleve 250 ezer felett van. Bár az nem saját forgalmazás. Ha nem lenne a promócióban, akkor is a kötelező 3 év járna rá.
-
G-Bali
senior tag
válasz
TheMartin03 #32382 üzenetére
Annyiba igen, hogy eddig ez volt a legjobb ár ...
De nyilván ez később csökkenhet, de emelkedhet is ugyebár (Magyarország előre megy....) -
vaksi8
senior tag
válasz
beyruth82 #32367 üzenetére
Szia!
Ps5 höz vettem a 805 öt, nekem tökéletesen megfelel, nagyon szép képe van. Van egy, két bosszantó kis hiba (nem a kép minőségre gondolok), de hátha valami szoftver firssítéssel talán megoldják. Házimozi 5.1 el használom, de amúgy anélkül is jó hangja van. Szóval nem tudom megéri a 765 a felárat -
HF77
őstag
válasz
TheMartin03 #32379 üzenetére
350 volt előtte is
-
TheMartin03
aktív tag
Az Alzánál most reggel a 65C765 349.990Ft, csak én emlékszem arra, hogy 500 felett volt?
Ma reggel rakhatták be? -
ρσгτσ
addikt
válasz
Darth_Revan #32377 üzenetére
Követni kell, mert lehet egy-két darab visszafut készletre.
Szerk.:
Most éppen megint van C765 -re.
Itt a link, ha valaki követni szeretné. -
G-Bali
senior tag
65C765 -re rá is csaptam
341.499Ft
(ami el is fogyott már) -
ρσгτσ
addikt
válasz
beyruth82 #32372 üzenetére
Ha a gyártó vagy a kereskedő nem vállal +1 évet a kötelező, sávos jótálláson felül a 250 ezer alatti 2 év miatt, úgy a C805 sem feltétlenül jó vétel annyiért. Legalábbis a másik említett modellel szemben.
Őszintén megmondom én nem követtem, mert nálam nem volt érdekes.
Tehát ott már lehet 3 év differencia, plusz a jobb kép- és hang(?)minőség is a C765 javára. Hogy ez kinek mennyire éri meg, az más kérdés.
Az eMAG -nál az 55C765 is benne volt az akcióban, de el is kapkodták.
Hogy lesz -e újra készlet, az majd kiderül. Szerintem nem túl esélyes.
-
kun0203
tag
válasz
Darth_Revan #32373 üzenetére
Már el is fogyott.
-
Darth_Revan
veterán
55C765 222.000 Ft emagon
-
ρσгτσ
addikt
válasz
bnorci71 #32370 üzenetére
Nem a TV -vel van probléma, hanem az app támogatással. Bár azt elnézve, hogy a felsoroltak között van több droid/Google TV főverzió, így nem kellene problémát jelentsen...maximum az, hogy nincs teljes hardveres támogatás. De lehet az sem, a fenti modellek specifikációit most biztos nem túrom elő.
Vagy valahol a TCL -nél áll a dolog. Nem tudom.
Mindenesetre érdekes.
-
bnorci71
addikt
válasz
vata666 #32360 üzenetére
én nem értek mélyen ezekhez a formátum meg szabvány vagy csak egy konténer aztán lehet ilyen olyan kódolás dologhoz.
De hogy lehet az hogy az egyik kompatibilis a másik nem?Számos módja van annak, hogy a legjobb 4K HDR képminőséget kapja a tévében: HDR10, HDR HLG, HDR10+ , HDR DOLBY VISION. Ez a TCL TV mindegyiket támogatja !
TCL oldaláról, tehát ők azt ígérik minden formátumot ismer.Darth_Revan
egy saját oprendszeres tévénél meg belefuthatsz abba, hogy egy szolgáltató platformját nem fogja támogatni. -
ρσгτσ
addikt
válasz
beyruth82 #32367 üzenetére
Több dimming zona, magasabb fényerő a 765 javára. Állítólag jobb hang, de ezt én megerősíteni nem tudom.
Általános képminőséget tekintve az első tényező mindenképp fontos lehet, de a második sem elhanyagolható. Főleg, ha játék alatt van normális HDR, normális feketével.
Szerintem az a 40 ezres különbség elhanyagolható, én biztos a jobbik modellt venném.
Ugyanakkor azt is érdemes mérlegelni, hogy az Euronics nincs benne az 5 éves TCL promóban.
Szerk.:
Az eMAG -nál ma reggel indul a BF, esetleg oda is érdemes benézni, bár csodát nem várok tőlük. -
Sziasztok!
TCL 55C765 és 805 között vacilálok. Az euronicsban most 270 ezer a 765 de egyébként mindenhol 300 ezer felett van bőven. A 805 viszont csak 230-240 ezer. Néztem összehasonlító oldalakat, videókat de igazából csak a fényerőben és néhány apróságban láttam különbséget (pl Bt 5.0 VS 5.2, 50w VS 30w). Ezek alapján nem értem miért drágább ennyivel a 765? Melyik éri meg jobban ár/érték arányban ha konzolos játékra, netflixre, valamint youtube nézegetésre használnám? Euronics akció nov 25-ig tart addig el kéne döntenem mert az eredeti ára a 765-nek 399 ezer elvileg. Tényleg ennyivel jobb mint a 805?
-
boborján2
senior tag
válasz
vata666 #32360 üzenetére
Megérik a pénzüket , én azt a hivatalos választ kaptam (és ekkor még nem tudták a tévém tipusát/márkáját) hogy , a platformon nincs HDR támogatás,de dolgoznak rajta.
Legalább kiderült ,hogy ha a kérdés az 1bites droidhoz fut be ,akkor nincs HDR, ha a 2bites droidhoz, akkor van ,de csak bizonyos készülékeken
És én már azt hittem ,higy pl. egy magyar trékom ügyfélszolgálatánál már senki sem lehet hülyébb a saját rendszeréhez. De aztán mégis....
De hogy valakit meg is dicsérjek....
mikor ,az egyik ismerősöm külzdött a disney+-al egy régebbi samsung csúcs tévén ,még vissza is hívták hogy mindenben segítsenek. Meg is oldották.Nekem ugyanitt volt fizetési gondom , megoldották és grátiszba adtak két hónapot az okozott kellemetlenségért.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Darth_Revan #32361 üzenetére
Nem tudom miért szenvedsz itt, egy LG oleddel sokkal jobban jársz.
-
soldi3r
veterán
válasz
Darth_Revan #32361 üzenetére
Vajon ezek a megjelenitesi hibak, mit pl a tegnap linkelt Marveles videoban van elojonnenek egy medialejatszoval is?
-
vata666
tag
Sziasztok!
Írtam a skyshowtime-nak, mert a prémium előfizetés az LG és Samsung tv-ken rendesen működik 4k és hdr is, de a TCL c645-ön viszont nem működik. Az volt a válasz, hogy nem kompatibilis. Elküldte a listát, hogy milyen tévékkel működik. Továbbította a problémát. Egyszer majd lehet eljutnak addig, hogy TCL is legyen a listában. -
Stealth
senior tag
válasz
EngineerBoy #32358 üzenetére
Nem. Csak a TCL-nél van hiba.
-
EngineerBoy
tag
Sziasztok!
A tcl tv-knek általánosságban milyen hibái vannak?
Olvasgattam itt vibrálásról streaming akadásról. Valami van még? Ezek a hibák elmondhatók az összes gyártónál? -
BlueSteel
tag
válasz
Vhiktor #32355 üzenetére
Vhiktor, a holland tesztben a c765-tel kapcsolatban szereplő adatok:
"Csúcsfényerő
2% ablak:
SDR: 381 nit,
HDR: 852 nit10% ablak:
SDR: 535 nit
HDR: 1552 nit100% ablak:
SDR: 726 nit
HDR: 757 nit HDR: 757 nit"kb. hogyan viszonyulnak a c805-höz, a tesztedet alapul véve?
Tudom, hogy te is tesztelni fogod majd, de az még hetek kérdése, black friday pedig holnap lesz.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
BagyiAti #32354 üzenetére
Az valamilyen nagyon belépő modell lesz, mert a 43 colos TV -k is nagyobbak ennél szélességben. Lehet a TV ajánlós topikkal jobban jársz, de általában ezekkel kevés a tapasztalat.
Szerk.:
32 colos modelleknél látok 70 centi körüli szélességet. Hogy felette mennyire lesz még olyan TV, ami max. 80 cm, az jó kérdés. -
gab1ka
senior tag
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #32344 üzenetére
Esetedben szerintem bőven jó első lépés az igényes angol felirat. Lehet magyar nyelven nem sokakat érdekel a színtér meg eotf görbe, de a nemzetközi vizeken igenis nagy nézettséggel bírnak az ilyen szakmai tesztek.
Amúgy meg szerintem ha bepucsítasz te magad egy bikiniben szerintem az is meghozza azt a 10x nézettséget..
-
Igen, a kicsomagolást, fizikai munkát csinálhatná Ő, Te meg a tesztet + előadást.
-
gab1ka
senior tag
Ez egy ígéretes csatorna szerintem ha kiforr.
-
Treff
aktív tag
-
BagyiAti
tag
Sziasztok, Max 80cm szélességig melyik tipust ajánlanátok? (helyszűke miatt ez a plafon)
-
Liko1
újonc
Sziasztok! Hogyan tudok android tvröl google tv platformra váltani. A tv 65c825. Köszi
-
BlueSteel
tag
válasz
Celtis #32327 üzenetére
A judder reduction az a TV alacsony válaszideje miatti, 24 fps- melletti, főként oldalirányú kameramozgásoknál észlelhető, stutter, recézettség enyhítésére alkalmas, vagy arra, hogy folyamatosabb, fluidabb, adott esetben szappanoperaszerűbb hatású legyen a kép, nem arra, hogy ezeket a random framedropokat, stuttereket, amiket a Pentonic 700-as TV-k produkálnak, csökkentse.
Akinél akad a TV, az általunk már vázolt módokon, ott a judder reduction semmit nem segít, sőt, szerintem még látványosabban kiemeli, hogy hol akad az adott jelenet. -
roti86
őstag
válasz
Buster17 #32326 üzenetére
Ez alapján 55C655
-
Celtis
veterán
válasz
Darth_Revan #32325 üzenetére
Nem fogalmaztam pontosan. Kikapcsolt mozgásjavítással is akadt, meg bekapcsolt mozgásjavítással is akadt. Utóbbit épp 2-es judder reductionnel teszteltem a boltban, de korábban mindenféle egyéb beállítással néztem. Ismételten, az általam tapasztalt akadozásnak semmi köze a mozgásjavítás beállításokhoz.
A videóba csak belenéztem, de az valami másról szólhat. -
Buster17
addikt
Hali! tcl 55c61bx1 tvnek mi a magyar típus megfelelője?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Celtis #32321 üzenetére
A videóban lévő TLC TV-nel a MEMC mozgasjavito okozta a problémát. (Be volt kapcsolva a motion clarity).
Ha ugyanolyan az Android menüje akkor hogy volt a tesztelt TV-n kikapcsolt mozgasjavitas+2-es judder reductiont, hisz ha ki van kapcsolva a mozgasjavitas akkor eltűnik a judder reduction gombOS-bol mondjuk nem a legfrissebb V8-T653T01-LF1V412.001366 (security_patch= 2024-08-05) volt fent, hanem a régebbi V8-T653T01-LF1V401.001259 (security_patch= 2024-05-05) , de nem hiszem hogy ez okozta... Érdekes, úgy tűnik TCL-eknel elegge variálni kell a beállításokkal hogy jó legyen... Ennyire bugos az OS ?
-
kenicsab
tag
válasz
TheMartin03 #32313 üzenetére
Bocsi!
Most látom hogy az 5 év is kritérium!
-
kenicsab
tag
???
Srácok!Már most 349.900,-
TCL 65C765 TV - Árak, olcsó 65 C 765 TV vásárlásÁrukeresőhttps://www.arukereso.hu
Válogass több ezer bolt ajánlataiból az Árukeresőn. Találd meg a legjobb ajánlatot a legolcsóbb áron! Ezt Neked is látnod kell. Raktárkészlet információ
-
Celtis
veterán
válasz
Darth_Revan #32319 üzenetére
Még nem találkoztam ezzel a MEMC rövidítéssel, de kérdésedre válaszolva teljesen kikapcsolt mozgásjavítással és 2-es judder reductionnal próbáltam. Szeretném hangsúlyozni, hogy az általam tapasztalt jelenségnek semmi köze a mozgásjavításhoz és annak mértékéhez. Jön minden körülmények között, illetve ami befolyásolta az a DV mód.
-
mrmft
senior tag
válasz
westcoastog #32298 üzenetére
Szinte hetente jonnek teszt FW-k ra. Remelhetoleg fog javulni.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Celtis #32305 üzenetére
MEMC mellett eléggé csalódás, hogy mozgásnál remeg a kép
Hülye kérdés: Be volt kapcsolva az MEMC? Mekkorára állítottad a judder reductiont ?
Ahogy nézem más TCL TV-nel is találkoztak ugyanezzel a problémával DV kép beállítás alatt és a MEMC okozta. [link] Ez így tűnik elég sok TCL TV-t érintő problema amit menü bealittassal orvosolni lehet. Be volt kapcsolva DV Dark alatt a MEMC?
-
vaksi8
senior tag
válasz
TheMartin03 #32302 üzenetére
Az ilyen nagy felbontásu tévéknél már inkább a betekintési szöget veszik alapul. Volt is egy teszt a 98C805 ről, 3 méterről nézték és úgy játszottak rajta
-
Icewloxy
tag
válasz
westcoastog #32306 üzenetére
optikai kapcsolót tetess bele és örök élet kb.
-
bnorci71
addikt
válasz
dm1970 #32308 üzenetére
Szia!
Pr-telekomos vagyok nálam semmi gond, ha van beszólok srácok kijönnek megcsinálják. Na jó mostanában már azért tudnak olyat, hogy péntek délután kipurcan a net és azt mondja a telefonos csaj ,hogy majd hétfőn jönnek. Valami olyan rendszer van, hogy itt a településen csak 3x van szerelő. Szerencsére csak a konnektor viccelt meg így nem kellett net nélkül lenni hétvégén. -
HF77
őstag
válasz
TheMartin03 #32311 üzenetére
háát kíváncsi leszek megy e 350e alá
alzanal lehet hogy lemegy 349 re 568 rol... kicsit feltólták bf re
-
HF77
őstag
válasz
en 2.5 méterről nézem es 65' tévét, egyáltalán nincs közel.... sőt, 75' méret is belefér(ne)
-
kenicsab
tag
válasz
Szia!
Nálam 65" kb 2,5 méter immár 10 hónapja 55" után és hibátlan élmény, még a feliratos filmek is.
Múltkor megmértem és kb 14cm veszik a 21:9 szélesvásznú filmek esetében az átlóból.Vannak grafikonok és táblázatok amiből az derül ki, hogy minnél kissebb a felbontás, annál messzebről kel nézni és fordítva.
Én úgy szoktam viszonyítani hogy ha kb a jelenetben a szereplő a derekától a feje búbjáig látszódik, akkor az arca-feje mérete arányában megegyezzen egy elő beszélgetésben a veled szemben álló beszélgető partner arc-fej méretével.
Nem tudom érthető-e igy? -
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Telekom mizéria miatt lenne néhány kérdésem.
Beleestem a Telekom műholdas csomag megszüntetésébe.
Az ügyfélszolgálat szerint böngészőn keresztül tudom nézni a TVGO-t. Próbálkoztam a gyári böngészőn, be lehet jelentkezni, de lejátszáskor hibára fut. Valaki használja esetleg így a TVGO-t? Esetleg aki telekomos ránézne, hogy nála megy-e?
Másik, PR telecom felé kacsintgatok, ami felénk koax-on jön, akinek ilyen előfizetése van, meg van elégedve a minőséggel? Sima adások milyenek?
TCL C805Köszi dm
-
bnorci71
addikt
válasz
Darth_Revan #32282 üzenetére
Nálam sokat ment háttérnek az Philips oled, hétvégente nejem főz tv meg megy háttérzajnak. 7700óra és nem volt beégés. Volt hogy délután a filmezésbe dobta az üzenetet hogy ki kellene kapcsolni egy regenerálás vagy minek hívja ciklusra. Ez 12óránként kel neki.
én nem méregetem csak nézem még csak nagyon nincs is beállítva de a fekete az nekem fekete a C845-n, fiam Hisense 75e7kq pro tévéje sokkal rosszab bevilágítós de neki lehet a háttérfényi is túl van tolva. Illetve azt is tudom dupla árat azonos méretbe nekem nem érne meg egy oled a miniledhez képest.
Betekintés. Nem kicsi a nappali 75" a tv én a kanapé egyik oldalán a tv szélével ülök egy vonalba, de lehet kicsit kijebb a nejem a másikkal egy vonalba, nem látok szín torzulást. A kanapé 4személy széles. -
Celtis
veterán
válasz
Celtis #32011 üzenetére
Mivel többen is bátorítottak, ezért visszamentem az Euronicsba, hogy kipróbáljam a kiállított 55C765 készüléket. Az eladó nagyon készséges volt - ezúton is köszönöm - hozott távirányítót és adott netet is a készüléknek.
Átállítottam otthoni módba a készüléket és beléptem a Netflixbe. A szokásos jeleneteket próbáltam (Vérapó 29:50, 3 test probléma 8.ep 7:00)Amennyire meg tudtam ítélni, a Vérapó esetén nem volt olyan egyértelmű a DV világos mód erősebb akadása, de mindenképpen elmondható, hogy a 765-ön is akad a jelenet, mindkét módban.
A 3 test esetén sokkal egyértelműbb volt az eredmény. DV sötét módban durva akadás, DV világosban sima mozgás. Csakhogy megerősítést kapjak, még az eladót is odahívtam (aki elmondása szerint TCL tulaj és nagyon szereti), hogy ugyan észrevesz-e valamit a képen. Még azt sem mondtam, hogy a mozgást figyelje. Miután megnézte, azt kérdezte: a remegést? Hát igen, azt. Szóval nem én képzelődöm...Megnéztem a korábban tárgyalt moiré vagy sűrű mintázatú felület villogást is. Az élesség alapértelmezésben 20-as értékre volt állítva, ezt azonnal levettem nullára. A jelenetet többször is megnézve, semmiféle villogást nem tapasztaltam. Ezután visszaraktam 20-ra az élességet és megint megnéztem a jelenetet, de ekkor sem láttam semmi különöset, talán egy pillanatra állt össze egy moiré minta, de korántsem volt olyan villogás, mint amire a C805-nél emlékeztem.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
2.8 méterre mindenképp 65 -től néznék. Még sima TV adásra is.
-
roti86
őstag
válasz
Ha van hely én a 65-öst venném
-
TheMartin03
aktív tag
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy a 2,8m-es távolságra jobb lenne a 65", mint az 55"?
Talán pont a határnak érzem, de biztos nagyobb élmény lenne a 65-ös... -
Icewloxy
tag
válasz
westcoastog #32300 üzenetére
Nekem van olyan ismerősöm akinek az mx518 -at 15 éve használja már
Akkor még minőséget gyártottak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LED világítás a lakásban
- Jövedelem
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED monitor topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest