Hirdetés
-
LOGOUT.hu
NEM TUDOD, HOGY MI EZ A KÁRTYÁS DOLOG? OLVASD EL EZT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zamery
senior tag
Frozen Synapse eddig is kártyás volt? Vagy csak én nem vettem észre?
https://steamcommunity.com/id/zamery/
-
m4rk_
aktív tag
Hétvégére QuakeCon akciós napokat kaptunk! [link]
-
alratar
addikt
A Dishonored DLCk közül melyiket érdemes venni?
Egyáltalán ezek mennek az itthon, dobozosan megvásárolt, magyar feliratos változattal?10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
Samus
addikt
A Steam mehet a fenébe. Megvettem az RTCW-t 6 euróért -40%, most 2.5 euro...Egy deka játékot nem veszek ezután, ami nem legalább -75%...
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
DeFranco
nagyúr
válasz dejaris #48959 üzenetére
én ezt már egy éve mondogatom... és nagyjából az lesz, amit az EA vezér mondott a steam kapcsán... senki nem fog venni semmit, amíg nem lesz egydolláros bundliban... és ez hosszú távon elég káros a piacra
jók az akciók, jók a bundlik, de ez messze több már, mint egészséges, és szép lassan ki is fogja nyírni a piacot
már ott tartunk, hogy bármit veszel bármennyiért (emberi áron, amennyiből még a játékfejlesztők is tudnak venni enni) akkor kis idő múlva már nyelheted a keserű epét, mert negyedáron adják
[ Szerkesztve ]
-
-
TazLeacher
nagyúr
válasz DeFranco #48961 üzenetére
Ez hülyeség, már bocsánat a kifejezésért.
A dobozossal ugyan ez a helyzet. Vannak akik gyorsan akarják megvenni, első napos vásárlás, vannak akik megvárják, hogy kissé csökkenjen az ára, és vannak azok, akik utolsó pillanatos vásárlók.
A Mass Effect 2-t dobozosan 0day vettem 12.000 Ft-ért. ha jól rémlik, most mennyibe kerül, ha még van valahol? 990 Ft? Verjem a fejem a falba? Nem fogom. GTA 4 dettó. A Steamen is érdemes megnézni, hogy sokszor az eladási lista élére ugrik 1-1 nagyobb cím megjelenéskor, ha 40-50€, akkor is. Természetes, hogy itthon a jelen helyzetben az emberek 2x inkább meggondolják, hogy mit vegyenek, de azért a Steam nem magyar bolt.
Ez egyéni preferencia és anyagi helyzet kérdése. Nekem is volt olyan, amit addig húztam, amíg 5€-ra nem kúszott az ára, de volt amit megvettem 20€-ért is. Sok játékom van, nem vagyok 0day vásárló, de vannak címek, amik megérdemlik. Ha konzolon nem raktam volna kb. 150 órát az MK9-be, akkor valószínűleg 0day megvettem volna. Ha a konzolos megjelenéssel együtt érkezne a GTA5, valószínűleg azzal is ez lenne a helyzet. (És ha anno lett volna Steam-en ME3, valószínűleg az is...).
Aztán ott van a másik oldala. Olyan mennyiséget adnak el a játékból, amennyit akarnak, mindezt +0 Ft befektetéssel. Rendszeres, hogy a régebbi játékok már nem kaphatóak, ami érhető is, mert nem fognak 500 Ft-okért lemezt csinálni, szállítani, raktározni. A Rockstar pl. a mai napig pénzt keres a Vice City-vel meg a többi régebbi GTA-val ,mert még mindig veszik őket, úgy, hogy ez 1 Ft-jukba nem kerül. Nem tudom a pontos számokat, de igen komoly tétel lehet a játék esetében a gyártás, szállítási ktg, meg ugye a marketing. A gyártás, szállítás a Steam-nél 0 (vagyis legyen ez a költség a Steam haszna), de marketingből is kapnak rendesen...szóval ez a jövő. Én meg így látom. És persze lehet, hogy a másik oldalon csak keserű a szőlő, mert nem lehet 12-13.000 Ft-ért dobozos játékokat a nép elé dobni.
-
dejaris
addikt
válasz DeFranco #48961 üzenetére
Bezzeg a morrowindot meg mindig 15 euroert vesztegetik, akciosan.
Egyebkent szerintem kene egy termeszetes arelavultatos algoritmus. Soha semmi akcio csak az evek soran folyamatosan, de aprolekosan csokkenne az ara a jateknak, aminek merteke a forgalomtol fuggne. Bar latom, hogy ez az akciozgatas eleri celjat: par honapja tertem at a legalis jatekokra es mar hegyen hatan van olyan jatekom, amit el sem inditottam. -
DeFranco
nagyúr
válasz TazLeacher #48967 üzenetére
Más a mérték és más a tempó, mint a dobozosoknál. Más is a modell. A dobozost megrendeli a kereskedő, aztán vagy rárohad vagy nem, a fejlesztő már pénzénél van. Nem is zuhan úgy az ára. Ez az egyik oldal.
A másik oldal az, hogy ezzel is a nagyok járnak jól, akik ki tudnak tartani az árakkal (Activision, EA, stb.) míg a kicsik kénytelenek belemenni a -75-be, aztán meg a bundliba, mert különben a kutya nem is veszi már meg a játékaikat. Jó, persze, van egy keményebb mag, de sokkal kisebb, mint lehetne, ha nem lenne ennyire standard gyakorlat, hogy valami megjelenik decemberben 20 EUR-ért az áprilisban már hármat-egy-dollárért akcióban van. Látom kijött a Hell Yeah... tetszik, meg minden, egyből rácsorgattam a nyálam, hogy ez nekem kell, megvettem? Francokat, mivel nem AAA-s játék, tuti megy a lecsóba ez is a többi közé, és a saját pénzem ellensége én sem vagyok.
Ezzel a kicsik szívnak, akiknek kellene a tőke a fejlődéshez, a nagyok meg jellemzően kitartanak. Lásd MW lásd WoW lásd TeS
Menjen le az ára, persze, legyen akciós, persze, nyilván. De ne legyen már törvényszerű, hogy amit nem egy dollárért veszel, azzal árukapcsolásban kapsz egy jegyet a copórollerre.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz DeFranco #48969 üzenetére
Amit így leírtál, abban nagyjából igazad van. Valóban kicsit gyors az avulás. De szerintem sokszor ez segíti elő az eladásokat, hogy aztán következőt megvedd. Witcher-t egyszer kipróbáltam demoban, nem jött be. Aztán épp nem votl RPG-m, Steamen akciós volt, mondom csak nem lehet annyira sz@r, ha ennyire dícsérik. Megvettem, gyorsba beleraktam 70 órát. A 2. részt már nem 5€-ért vettem. A sors "fintora", hogy azóta sem játszottam végig.
-
DeFranco
nagyúr
válasz dejaris #48972 üzenetére
Vezettem, aztán egy éve elmaradt, és most szedtem össze megint, egy teljes napom ráment, de most egyben van minden, giftestől, fel nem használt kulcsostól, még rutitól várom a BG statomat, azzal még kell majd reszelni.
Amúgy igen, igaz nem excel, hanem google docs, de igen.
-
-
Csapoati
nagyúr
Nem mindenki gondolkodik úgy, mint mi. Ha a teljes ára mondjuk 1000 forint lenne számunkra (hogy a nyugat-európai fizetések mellé el tudjuk helyezni a ~20 eurós árakat)egy friss és jó indie cím, akkor is hezitálnál vajon? Én biztosan nem. Tudom persze, hogy ez esetben is érdemes várni, de az emberekben megvan a türelmetlenség. Várhatnék én is, amíg a Rome 2 Total War becsúszik 5000 Ft alá, de tekintve, hogy az legalább 1 év, előrendeltem. Ha jó lesz a játék, egy percig sem fogom bánni, mert legszívesebben már ma betölteném és játszanék vele. A kiadóknak meg így is megérheti, hisz a Humble gondolom nem tart pisztolyt a fejükhöz, hogy kerüljenek már be (az amúgy többségében nem friss, sőt jó pár éves) játékaik bundlikba. Nézzétek meg, hogy a Deep Silver pakk mennyinél jár... ~1,3 millió USD. Ha ennek csak 60%-a megy a Deep Silvernek, akkor máris kerestek 800 ezer zöldhasút 2 nap alatt. Eredeti áron vajon mennyi idő alatt jönne ez össze nekik?
Ja még annyi, hogy én inkább a CD Galaxist és az offline kereskedést kezdeném el félteni. Szerintem csak idő kérdése, és teljesen össze fog zsugorodni a piacuk. Azért lassacskán mindenhol lesz egy legalább 4 mbps-es net és a kártyás fizetés elterjedése is zajlik szépen.[ Szerkesztve ]
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
BigBlue69
őstag
válasz #57919488 #48975 üzenetére
Nekem is a francos cs miatt van az egész. Meg Batttlefieldet akartam dobozosan..De persze akkor indult épp aktuális nyári sale.. És bekaptam a csalit..Ugyanannyi volt a complete mint dobozosban a sima
(-.-(-.-(-.-(-.-)-.-)-.-)-.-) Chinese Mafia's watching you! Viselkedni Magyarországon rang. Máshol a létezés része. Steam: http://tinyurl.com/8h4dfu2
-
Lewzke
őstag
rövid kérdés: a Rising Storm Digital Deluxe Upgrade tartalmazza az RO2 Deluxe upgrade-jét is ?
-
DeFranco
nagyúr
válasz Blaise #48978 üzenetére
tény hogy minden excelben (docsban) van vezetve óraállástól fodrászköltségig... mindenre van egy táblám
desszertnek, kompótnak
kiadóst posztoltál,sőt, kiadást: nörd vagy,
kinek nedves álma
egy expense-trackelő
MS Excel-tábla,tudod, mit költöttél el
tavaly kajára,
mennyivel szökött fel
a sózott vaj ára,a tájékozatlanság
legriasztóbb rémed,
hogy nem tudod, mit kóstált
a borotvakrémed,
[link][ Szerkesztve ]
-
Samus
addikt
Vicces, nekem az ingyenes Portal-al kezdődött minden, mikor elérhető lett Lunix alá, ingyenesen elérhető lett egy darabig. Csak ezért regeltem Steam fiókot. Utána jött a Metro 2033, ami szintén ingyenes volt, majd elkezdtem a BlueGift-et, és ekkor jött a vásárláz. Orange Box az elsők között volt, Bioshock Franchise és Alan Wake Franchise mellett, még a nagy karácsonyi vásár alatt...
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Mate
nagyúr
Ebben a pillanatban kaptam egy Killing Floor Bónuszcsomagot. Eddig úgy tudtam, hogy csak azok dobnak véletlenszerűen bónuszcsomagot, amik 5. szintűre ki vannak fejlesztve. Rosszul tudtam?
-
sikerult 25$-ert vennem egy weekly humblit, egy dollar helyett. jo ez a nap, hianyzott az egesz napos hajtas vegere .
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
-
bul07
nagyúr
válasz maross #48987 üzenetére
Top Contributors-ba szerintem ilyenek vannak 25$ mint te
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
-
-
válasz DeFranco #48971 üzenetére
A legelső eredeti játékomat 1988-ban (vagy 89-ben) vettem. Nem írtam el.
Valami Novotrade-es, Commodore Plus 4-re kiadott játék volt.Ja, és természetesen kazettás volt.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
ruti
Közösségépítő
nekem ez volt az első eredeti gammám, 1985-86 körül rémlik
persze kazettás, és sokszáz fordulat, turbó nélkül (aki még tudja, miről beszélek)Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>
-
Arkennys
addikt
olyankor mi van ha valamit le akartam venni marketről, hosszan agyalt, pirossal valami hibaüzenet. Listából eltűnt nagynehezen másodikra a cucc, de tárgytárolóban nincs. El sem lett adva. Piacon sincs. Akkor mi a ..... van?
ki-belépés is volt, semmi változás
[ Szerkesztve ]
Si vis pacem, para bellum - Ha békét akarsz, készülj a háborúra
-
-
Mate
nagyúr
Köszönöm! Akkor eddig teljes homály volt a fejemben
Mindenesetre a fóliás kártyákról már le is mondtam. Eddig kaptam kb. 80 kártyát, abból 0 darab fóliás volt. Sőt ss vége felé volt játék, ami ugyan azt dobta ki 4x
Amúgy http://www.steamgifts.com/ hogy működik? Ma folyamatosan visszakaptam a pontokat, amikkel beneveztem a játékokra, korábban, ha nem én nyertem meg nem kaptam vissza.
Vagy lehet törölve lettek a felajánlások, ezért kaptam vissza?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
(rögzített hozzászólás)
Vigyázzatok, megint scam/phising oldalakkal próbálkoznak! Ha valaki megkeres, hogy szavazz valamire, ne tedd! Akkor sem, ha régi ismerős keres meg, mert valszeg feltörték a fiókját. Ne is nyisd meg az oldalt, amit belinkel neked!
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
Hirdetés
//////////////////
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
//////////////////
Mivel túlságosan sok cserélgetős hozzászólás született a topicban, ezért ennek külön topicot nyitottunk Steam Trade néven. Legyetek szívesek a továbbiakban ezeket ott lebonyolítani, ebből a topicból ugyanis törölni fogjuk őket, vagy extrém esetben akár szankcionálunk is.
//////////////////
Szintén külön topicban zajlik a GameCard-ok csere-beréje: Steam Game Card csere-bere
//////////////////
Nyílt topik a Humble Bundle és társainak is, legyetek szívesek oda fáradni, ha arra felé terelődne a téma: Nagy Bundle topik
- X1 Carbon 7th 14" 4K IPS i7-8665U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- MacBook Pro 16 inch M1 Max 10c/32c 64gb RAM 1TB
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest