Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
NEM TUDOD, HOGY MI EZ A KÁRTYÁS DOLOG? OLVASD EL EZT!
-
(rögzített hozzászólás)
FIGYELEM!
Hamis játékteszt meghívásokkal is lopják az accountokat, soha ne fogadjátok el ezeket, ha valaki privátban keres meg ilyennel. Még akkor sem, ha ismerős keres!
FIGYELEM!
Most ingyen "ajándék" linkekkel próbálkoznak a csalók! Ha kapsz valakitől privát üzenetben egy linket, amin ingyen ajándékot kínál, ne kattints rá! A link 100%, hogy egy kamu oldalra visz, amivel ellopják a Steam accountodat! Az üzenet ismerőstől is jöhet!
FIGYELEM!
Vigyázzatok, megint scam/phising oldalakkal próbálkoznak! Ha valaki megkeres, hogy szavazz valamire, ne tedd! Akkor sem, ha régi ismerős keres meg, mert valszeg feltörték a fiókját. Ne is nyisd meg az oldalt, amit belinkel neked!
FIGYELEM!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fanaticalon vettem egy mystery kódot, de nem akartam volna aktiválni, ha nagyon gagyi.
Szerencsére csak jelentéktelen lett, nem gagyi.
LoL, ez mondjuk érdekesen hangzik (kis program).
Ennek fényében érdekes, hogy MS-nél lehet...
Mondjuk nem próbáltam még ipari mennyiségben, így lehet hogy ott is van korlátozás. -
-
eami
Topikgazda
1-2 hozzászólást atraktam offba, de alapvetően elfér meg itt ez a diskurzus. szerintem mindenki látja hogy az utóbbi években nem annyira népszerű a steam mint bolt.
azért azt megjegyeznem hogy elég hamar sikerült eljutni onnan hogy "a fejlesztőknek több jut így legalább" oda hogy "epicnel nagyobb a kedvezmény"

a másik baj az, hogy ömlik a sok szemét / félkész cucc. múlt évben semmit sem sikerült teljes áron megvenni, mert a várva várt kedvencekrol is hamar kiderült hogy nem érdemlik meg a €60.
de ha megnézem a steam vasarlasaimat a kezdetektől, azért azok közül sem adnék ki már ma annyit mint akkor.
nagyobb a kínálat és a verseny is, ennek ellenére nem vagyunk elkényeztetve.
-
-
Csapoati
nagyúr
Egyetértek, az akciók meg az exkluzívok (pénz árán, ugye de ezt már tisztáztuk) pont azt kínálják a játékosoknak (és itt most azokról beszélek, akik játszani akarnak, nem a kártyákat buzerálják meg küldik a cimbiknek a gémpléj videókat chatben), ami becsalogathatja őket. Ezt így kell csinálni a játékiparban, nincs nagyon más út.
-
sagem
addikt
Nyilván nem egyből, de pont ez a lényeg, hogy már a piacra lépése pillanatában olyat kínált, amit más nem, az Epic meg még azt sem kínálja, amit más, ez a legfőbb probléma.
wjbhbdux: nem csak a pénz kérdés miatt vonulhat vissza a Tencent, hanem a politikai helyzet miatt is. Az amerikai - kínai ellentét szép lassan az összes iparágra rá fog telepedni, így a gamingre is. Mi lesz akkor, ha kitalálnak valami olyan adatvédelmi vagy egyéb törvényt a kliensekre, ami szándékosan elgáncsolja az "ál amerikai" Epic klienst? A Valve, MS -amerikai cégként- valószínűleg minden ilyesmit megúszna.
Persze ez már csak feltételezés, de annak fényében, hogy Kínában pl. a Steamet szívatták (csak nemrég született valamilyen megállapodás) egyáltalán nem olyan vad gondolat.

-
sagem
addikt
Öö..a Steam jobban csinálta/csinálja. Ők pont azért lettek népszerűek, mert úgy léptek be a piacra, hogy olyan szolgáltatásokat kezdtek el kínálni, amit mások akkor még nem tudtak, és elég gyors ütemben fejlesztették tovább és tovább a klienst. Ezzel szemben az Epic kliense úgy lépett színre, hogy még alapdolgokat sem tudott. Az egy dolog hogy most még olcsóbban megkapod a játékokat, cserébe viszont fapados szolgáltatást kapsz. Lehet, hogy ez neked nem számít, de sokaknak igen
Persze, ígéretek vannak, hogy majd lesz minden ..majd, talán, valamikor.Teljesen komolytalan most még ez a dolog, bizonyos műfajok meg sem tudnak jelenni az Epicnél (akkor sem, ha egyébként szeretnének), mert nincs semmiféle mod támogatásuk pl. Ez az összes stratégia, menedzser, szimulátor stb. játékot érinti, de ez csak az egyik hiányosság a sok közül.
Abban szerintem mindenki egyetért, hogy jelenleg csak az áraikkal/ajánlataikkal vannak versenyben, de szerintem abban is mindenki egyetért, hogy ez nem fog örökké így maradni (mint ahogy a Steamnél sem maradt az ajándéközön), s akkor marad egy ki tudja milyen fejlettségű szolgáltatás, meg egy ki tudja milyen tulajdonosi hozzáállás az üzemeltetésre (ha a kínaiak megunják a dolgot akkor vége a dalnak)
-
SenorGrande
senior tag
Nem vettem még semmit Epic-ről, mert steam wallet van még bőven.
Nekem az egresszív, pénzzel mindent lehet üzletpolitika szúrja a szemem. Az exkluzivitásért az Epicnek bőven kell fizetnie a kiadóknak, az nem elég, hogy többet kapnak eladásonként, - főleg egy induló store-tól - , mert attól függetlenül ha máshol is kapható lenne az adott játék, onnan is jönne pénz.
Úgy gondolom ez a "megveszek mindent/mindenkit kilóra" stratégia kivált az emberekből egy ellenérzést, nem véletlenül. -
mepet
addikt
Én már nagyon várom, hogy elérjem végre az 1000 játékot, és így jelentkezhessek a Magyarország Top Játékgyűjtői csoportba. Ha majd egyszer bekerülök, akkor megkérdezem őket, hogy ne nevezzük-e át esetleg Magyarország Top Látszatj Játékgyűjtői csoportnak...

-
mepet
addikt
Az én szemszögemből nincs itt ellentét, én ugyanis nem tartom a kérdésben más véleményen állókat gyerekes beszűkült meg mittudomén minek... Én akkor veszek játékot, ha jó lesz a gyűjteményembe. Akkor veszek drága játékot (pl a témaindító 50-60eurósat), ha szeretnék vele játszani ÉS jó a gyűjteményembe.
Az audio CD-k használtan kb eladhatatlanok, ebből a szempontból ugyanúgy pénzkidobás, mint a digitális... (A használt lemezek az újak max 20%-áért mennek, de hirdetheted őket évekig, mert senkinek sem kellenek. Lényegében eladhatatlanok.) Én nem mondanám a Steames játékok gyűjtőire, hogy nem igazi gyűjtők, nem is értem, ezt honnan...
-
Vesporigo
aktív tag
Megoldódott a probléma. Mivel töröltem tálcáról az egyik ikont, így törölte a másikat is. Ezután elindítottam a Steamet, és amikor tálcára került, rögzítettem. Onnantól már csak az jelent meg. Ha pedig bezárom a Steamet, az ikon ott marad inaktív állapotban, amolyan gyorsindításként, pont ahogy szerettem volna.

Köszönöm a segítséget!
-
Neked milyen ip címet dobott ki a link?
61.19.212.189 ezt? Ha igen akkor nekünk egyszerűen csak továbbküldted a riport linkjét, amiben a te illetéktelen belépésed adatai szerepelnek pirosan.
Ettől függetlenül a jelszavad kitudódhatott, szóval neked el kell végezni a változtatásokat, mondjuk két lépcsőnél érdektelen lényegében, mindenki másnak csak a te riportod eredménye jön be, nem kell megijedni.
-
Golden9
veterán
Ez nekem kínai, illetve Bangkok-i. Ha lehallgatják ezt a kapcsolatot, akkor miért ezen keresztül küldik el a kódot. Azon sem csodálkoznék ha mindenki ugyanazt a kódot kapta volna.
"Az eljárás befejezéséhez add meg a következő különleges belépőkódot az engedélyezési ablakban, mielőtt újra megpróbálnál bejelentkezni"
Az én kódom: 2 Római szám (betű), 1 betű, és két arab szám, az utolsó a 8-as . -
morfondőr
addikt
-
Vertigo18
addikt
Hááát, nem tudom, Ayo, nekem eléggé gáznak tűnik ez az oldal, majdhogynem viccesnek...
Kiléptem a steamből, majd megnyitottam az általad linkelt oldalt. Felülre kiírta a saját "dolgaimat", majd alul vörösen valami bangkoki IP-t, meg a hozzá tartozó köcölléket. Mindezt úgy, hogy nem vagyok bejelentkezver, de alul felhívja a figyelmemet, hogy
"A bejelentkezési információk nem egyeznek. Zárd be a böngésződ, és azonnal változtass jelszót."
Milyen jelszót kellene változtatnom, ha nem vagyok belépve?

-
bepken
veterán
még azzal egészíteném ki, hogy ha valamilyen oknál fogva nem kapnád vissza a pénzed az oldaltól (egyrészt paypalon mehet a report), simán kérd a pénzed attól az illetőtől, aki ezt az oldalt ajánlotta Neked azzal, hogy " egyik ismerőse is innen vette, és neki jó volt" ....
-
NandorHUN
addikt
Igen, de mondjuk leszedtem mentést netről, de azokat se ismeri fel....
Gondolom ez is olyan mint a Nier Automata, minden játáknak van valami "azonosítója" és csak a saját mentésével működik...
Mondjuk Nier esetében volt legalább valami github-os "converter", NioH-oz nem találtam semmi ilyesmit.

-
Źşë'
addikt
-
eami
Topikgazda
átküldheted, de csak akkor ha még nincs meg neki. ha nincs meg neki akkor két lehetősége lesz.
elfogadja: rögtön hozzá adja a libraryhez
visszautasítja: a küldő automatikusan visszakapja a gift árát és volt gift nincs giftegyébként valóban lehet időzíteni a gift kézbesítését:

(#92581) [Prolixus]: pontosan :|
-
[Prolixus]
addikt
"Steam Gifting will now be a system of direct exchange from gift buyer to gift receiver, and we will be retiring the Gift to E-mail and Gift to Inventory options."
"Now, if a recipient already has the title, or just doesn't want it, they can click decline and the purchase is refunded directly to the gift giver."
Nekem ezekből az jön le, hogy ha a fogadó elfogadja a cuccot, akkor automatikusan bekerül a könyvtárába nem gift-ként jelenik meg az inventory-ban. Ha viszont nem fogadod el a másodlagos acc-al és így akarod "tárolni" azzal sem vagy előrébb, mert később ha meg visszautasítod akkor a küldő acc esetén nem a gift-et kapod vissza, hanem az árát.
-
lappa86
aktív tag
Ha arra gondolsz, hogy külföldön élsz, akkor abban az országban kell adóznod, ahol adóalany vagy. Ez már sokkal bonyolultabbá teszi a helyzetet, hiszen nem mindegy, hogy mennyi időt dolgoztál az adóévben külföldön, hogy van-e az országod és Magyarország között kettős adóztatást elkerülő egyezmény és hogy ebben az egyezményben pontosan mi szerepel, hogy van-e az adott országban is állampolgárságod, vagy hogy van-e magyarországi bejelentett lakcímed és adószámod. Ilyen esetben adószakértő segítségét kell igénybevenni, mert sok különböző eset lehetséges.
Azért általában ha van magyarországi adószámod, és nem jelentkeztél ki a "rendszerből", akkor internetes értékesítés esetén Magyarországon kell adózni.Alábbiak természetesen csak akkor érvényesek, ha magánszemélyként csinálod és nem üzletszerűen.
-
gyugyo79
addikt
Arra egyszerűbb, jobb egy média lejátszót venni szerintem ( tippre ő is így érti) . Azzal kell tisztába lenni, hogy ilyenkor megy egy számítógép a házban aminek jelentősebb az energia igénye ez csak a vezérlést meg a képet továbbítja. Azt se tudom tud e 24Hz -et de szerintem nem.
Nem laggol, ha valaminél hát itt észrevehetetlen a késés. Épp ezért munkára is lehet használni a gépet távolról, mert nem idegesítő pld az, hogy az egér érezhetően késik vagy amit írsz késve jelenik meg.
-
csaba951
veterán
-
-
maross
nagyúr
Valoszinuleg arra az 1-2 eve garazdalkodo malware-re gondol, amire ha rakattintottal, ki tudták takaritani az inventorydat. Cikkiro meg fenykepekrol latott mar steam accountot, baratjanak is van akkuntja 2 ingyen jatekkal, es bar giftekrol még nem hallott, de hatasvadasz cikkeket szeret irni.
"jobb esetben csak traumatizálják az érintett gyerekeket, rosszabb esetben pedig öngyilkossághoz vezetnek."
Legalabb szepen lezarja, a minden nap tonnaszamra lopott accountok tulajai csak ugy hullanak
. -
tomsolo
addikt
Hehe, a No one 's Sky le is ment mostly negative-ba.
-
ayo
veterán
egyik cikk a mai témához
-
[Prolixus]
addikt
Viszont a steam-en vásárló populáció vs a kulcsos populáció véleménye, nagy számok esetén, valószínűtlen, hogy markánsan eltérne.
Kicsit én is hülyeségnek tartom persze (főleg, hogy mióta is kell ennyire nagy jelentőséget tulajdonítani a steam-es értékeléseknek? enyhén szólva megbízhatatlanok szerintem, max akkor van hasznuk, ha hirtelen elkezd zuhanni a score, akkor az jelzi, hogy valami nagy gáz dolog történt a játékkal, legalábbis a játékosok szemszögéből), de az alapértelmezetten megjelenő csoport is reprezentatív minta.
-
kriszpontaz
veterán
Pedig nem egy helyen láttam olyat hogy valaki 6-700 óra után írt egy kövér negatívot.
Ha ennyire sz@r egy játék, nem értem mit lehet beleölni ennyi időt. Én max 2 óra alatt instant uninstallt verek bármire ami nem jön be. Szoktam még második esélyt is adni, de általában ugyanaz a vége.
Értékelést nem írok ilyen játékokra, mert kapnám a savat a Steamen hogy ennyi játékidő után mit értékelek? Pedig ha valami sz@r, akkor az is marad.
-
bepken
veterán
igazad van, egy rossz játékot valóban nem pörgetsz ki csak azért, hogy negatív véleményezhesd.... (igazából a "kamu" pozitív vélemények oldaláról közelítettem meg a kérdést
) úgyhogy ez tényleg nem volna jó megoldás.Ozrych! véleményt írni nem szoktam, viszont az értékelést néha figyelembe szoktam venni (bár, ami érdekel, azt úgyis megveszem)
-
bepken
veterán
ha jól értelmezem, ezt nagyjából azzal indokolják, hogy a fejlesztők visszaél(het)tek a korábbi rendszerrel oly módon, hogy kiosztottak csillió ingyen kulcsot, hogy pozitív véleményt (is) kapjanak végre .... egyébként is csak az olcsó (ingyenes) játékokra ír az ember pozitív véleményt, nem?

én nem látom ezt indokoltnak. akkor már inkább tegyék attól függővé, hogy mennyi a játékban töltött idő vagy a megszerzett achievementek száma....esetleg ezek valamilyen aránya (ha nincs meg az arány, nem számítja bele a pontba)
szerk.: na meg mi tartja vissza a fejlesztőt attól, hogy tartson egy ingyenes hétvégét, ahol ugyan ilyen céllal kioszt 20ezer ingyen példányt a játékból? (nekem a Limbo pl így lett meg)
-
Dinasti
senior tag
Az kimaradt a listából,megvan az is tényleg,de valahogy nem éreztem rá arra a játékra. Pedig dicséri mindenki.
Más: Elvileg a steamen is létezik vmi profil megosztás ugye? Ez működik úgy hogy ami nekem van játék pl Dont Starve tudjon vele a lányom is játszani? Természetesen velem 1 időben mondjuk 1 üt?
-
-
-
Ha offline megéri 4-5 vagy tudja hány cégen keresztül terjeszteni, akkor nehogymár digitálisan ne érje meg.

Főleg úgy hogy néha ingyen kiszállítással "dobják utánad".
Szvsz valszeg kiadói/disztribútori gát van most ez előtt elsősorban... de simán megérné.
Régiósan meg pláne... de majd a muve mint első fecske után kiderül. -
A digitális dominancia miatt tartom furcsának már évek óta hogy a kiadók nem engedik (?), vagy senki nem látott még fantáziát magyarországon digitális bolt beindításában.
Lehetne picit paktálni a kiadókkal is esetleg, hogy kedvezőbb áron adják mint a Steam és a többi platform (cserébe pl ország aktivációs korláttal, ami szerintem könnyen megoldható Steam-en, van rá példa).Persze nagy nehezen végre eljutott ide is a muve... szóval aki kimarad mostmár lemarad.

(#86947) maross
Pont ezért írtam amit fentebb... mondjuk amugy nyilván muve/emag... stb régiós cégre gondolnék elsősorban. Az azért már egy elég nagy piac lenne (kelet eu).
Azt sem hinném hogy az adatbázisba egy külön ID + activation lock bevitele + kulcsgenerálás rájuk nagy költség lenne.
És a Dishonored óta tudjuk, hogy lehetséges lenne.
Elég lenne ha a 12-14 ezres játékokat adnák mondjuk 8-9 ezerért (mint pl a brazil árak).Szerintem fel lehetne lendíteni a piacot ezzel errefelé.

-
-
zseko
veterán
Kizárt, nem is volt annyi kártyám
Az elmúlt egy évet tartom elképzelhetőnek, mert most januárban lett a feltéve a fele.(#85416) csaba951 Én is erre gondolnék, ha nem úgy írná ahogy, mert a naptári év nem ezt jelenti. Mindegy, a 200-at úgysem fogom elérni, eladtam az összes kártyámat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
//////////////////
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
//////////////////
Mivel túlságosan sok cserélgetős hozzászólás született a topicban, ezért ennek külön topicot nyitottunk Steam Trade néven. Legyetek szívesek a továbbiakban ezeket ott lebonyolítani, ebből a topicból ugyanis törölni fogjuk őket, vagy extrém esetben akár szankcionálunk is.
//////////////////
Szintén külön topicban zajlik a GameCard-ok csere-beréje: Steam Game Card csere-bere
//////////////////
Nyílt topik a Humble Bundle és társainak is, legyetek szívesek oda fáradni, ha arra felé terelődne a téma: Nagy Bundle topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Látásjavító szemműtét
- Crimson Desert
- Xbox Series X|S
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Assetto Corsa Rally
- Milyen notebookot vegyek?
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Intel Core i7-6700 4C/8T 3.40 GHz-4.00 GHz - LGA1151
- 0perces Kolink KLA-003
- AKCIÓ! Intel Core i5 8500 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- AKCIÓ! Gigabyte Z790 i7 14700KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem semmi kezdeményezés... le a kalappal előttük.
eami