Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:30:42

LOGOUT.hu

PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44451) Brian_GT válasza Shadowfax (#44450) üzenetére


Brian_GT
őstag

Jaaa értem, hogy én leszek kicsit láthatatlan...akkor ezt benéztem :)

Igen az szerintem könnyű volt most ezen a szinten. Elég jól bánok már az analóggal így rögtön célra tudom rántani...talán ha 1-2 szökött be. Mondjuk sokat segít a játék, elég nagy kört ad a célzásra...éppen arra jársz már piros és lőhetsz, ez tetszik benne.
Elején első pályán mondom nah én sohasem fogok nyilazni, de utána megszerettem.

VÉGE!!!!! Mindenki boldog és Belaram is él. Mondjuk azt mondta a szöveg ha kell jön és segít, de nem volt választható opció R2+X-nél. De nem is áldoztam volna fel, biztos ha lehívom megöli Agandaur.

Szerintem ezt legyőzni a végén gyerekjáték volt...meg így tudom végére kit mivel hogy kell támadni mindegyik okés. Ez az ostrom a törp város ellen ez brutális egyedül. Ehhez magas szinten tuti kell igazi társ.

Noh, most megnézem, hogy mi a szitu... elvileg most tudnék olyat csinálni, hogy pl már nem vándor hanem elf csajszival akarom újratolni, akkor elkezdem nehezebb fokozaton, csak átváltok csajra, de amit nekik adtam rucit+enyémek és a szintek mindenkinek maradnak??

Am marha jó játék hangulat és történetben. Ezt megfilmesítenék marha nagy lenne. Atom más szálon megy a story csak párhuzamosan és iszonyat jó. Erre miért nem csaptak még le?? Hobbit 2 után simán mehetne...illetve hát Gyűrűk Ura 1-2-3 után kellett volna. De utólag sem bánnám.

- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -

(#44452) Shadowfax válasza Brian_GT (#44451) üzenetére


Shadowfax
addikt

pl már nem vándor hanem elf csajszival akarom újratolni, akkor elkezdem nehezebb fokozaton, csak átváltok csajra, de amit nekik adtam rucit+enyémek és a szintek mindenkinek maradnak??
Igen, átválthatsz egy másik karakterre, s ő azon a szinten lesz, ahol az előző. Csak ugye a fegyverek és egyes páncélzatok elég kötöttek, ki mit hordhat, ezért karaktercserénél nem feltétlenül a legjobb cuccai vannak az új dúnadánnak/törpnek/tündének.

Ebben a sztoriban talán nincs annyi, mint a Gyűrűk urában, ezért nem filmesítik. Meg azért ez nem két fillér, Peter Jacksonék is rengeteg pénzből csinálták (igaz, meg is érte nekik).

Én már annak is örülnék, ha lenne valami folytatása a játéknak, pl. a Sárkányt kellene kinyírni. :D Nekem tetszett a sárkány design-ja és a hangja is, kíváncsi leszek, a Hobbit 2-ben Smaug milyen lesz. Mondjuk ami a DOS trailerben van, nekem annyira nem tetszett... :U

(#44453) raziel01 válasza Shadowfax (#44452) üzenetére


raziel01
veterán

Melyik játékról beszéltek?

(#44454) Brian_GT válasza Shadowfax (#44452) üzenetére


Brian_GT
őstag

Igen elindítottam egy újat. Szintet nem is én állítom be már átrakta normal-ról heroicra. Akkor már kezdem érteni mikor rányoom a starta jobb fent a szint mellett mi az a 4 pötty amből 1 volt piros. Ez a nehézségi szint hol tartok a 4ből?

Most rámentem a csajszira, látom pontokat és skilleke eltudom osztani újra és igen 21es vagyok, csak hát a ruha meg a fegyók nincsenek meg. Szemetek, pedig mind3 olyan ruhában meg cuccokkal mentünk már. Mindenkinek megvettem minden jót.
Gondolom az már úgy túl könnyű lett volna az elején egy 300as fegyverrel rohangálni.
Bár itt talán még nem de 3. nehézségi szinten gondolom már úgy sem lenne túl egyszerű.

Am nem tudom kitoltad mind3 karakterrel? Csajszinak mit érdemes osztani? Pontokra gondolok...nki a will fontos eléggé nem kb mint vándornak a strengh neki willből van a varázsereje.

Mire érdemes pakolnom?

Raziel: LoTR - War in The North ami pluson is volt.

Most játszottam ki 10 perce azt most megyek a következő szintre. Shadow, benne lennél ha az elf csajjal is letolnám gyors és a kövi nehézségi szinten mennénk együtt? Mert akkor van 2 karakter amit jól tudok már kezelni, nem lesz összeakadás ha ugyan azzal akarnánk menni :) Meg ezt még így letolnám egyedül..talán sikerül, de kövire már tutkó kell az emberi support :) Sztem egy 2-3 nap alatt meg lesz ez is :) Okés így neked?

[ Szerkesztve ]

- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -

(#44455) Shadowfax válasza Brian_GT (#44454) üzenetére


Shadowfax
addikt

Ez a nehézségi szint hol tartok a 4ből?
Jó kérdés, sose néztem. :)

Igen, én mindhárommal végigcsináltam a nulláról. A csajnak a varázsbotjában van az ereje, arra érdemes fejleszteni, hogy minél nagyobb sebzést okozzon az ellennek. Közelharcban kevésbé jó, mondanom se kell. :)

Viszont tud magának virágokból kotyvasztani mindenféle energiaitalt, ami kell is neki. :) Meg ugye ott a gyógyító kupola, ami létszükséglet.

Shadow, benne lennél ha az elf csajjal is letolnám gyors és a kövi nehézségi szinten mennénk együtt?
Persze. :)

(#44456) Brian_GT válasza Shadowfax (#44455) üzenetére


Brian_GT
őstag

ÓÓó azért maradt itt meg 1-2 motyó...meg mivel megvan a pénzem Bree-ben rögtön enged megvenni ultra jó cuccokat. 600as íj már alapban nálam volt azt úgy látszik áthozhattam és már a Eradannál is van, Magamat meg jól felszereltem már durván festek pedig még el sem indultam :)

Am a nulláról, hogy érted? így mint most én elkezdtem? Vagy te totál semmi kezdő pénz, semmi folytatásos mint nekem? Mert ilyet nem láttam hol lehet ennyire kisztornózni. Gondolom így értetted a nullát, mint most én is megyek.

Skilleket elosztogattam belátásom szerint, mert meglátom csatában mennyire jó így...tulajdonságokat is elrakosgattam, de ezt ha megírod mire érdemes rakosgatni a pontokat akkor megköszönöm.

- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -

(#44457) Shadowfax válasza Brian_GT (#44456) üzenetére


Shadowfax
addikt

A tünde nem tud íjat használni, hiába van nála. Persze azért őrizd meg, mert Eradannak jól jön, ha váltani akarsz rá.
Nulláról kezdeni: teljesen új játékot normálon indítani a karakterrel. Tehát semmi sincs még nálad, a karakter 1-es szintű.
de ezt ha megírod mire érdemes rakosgatni a pontokat akkor megköszönöm.
Word of Command, Staff Mastery és Burst of Light. Ezek ütősek. :K

(#44458) Ghard


Ghard
őstag

Nem bírtam magammal, a végére értem a The Last of Usnak.
(nincs a szövegben spoiler)
Szeretem a zombis dolgokat, ezért kicsit bugyutának tűnt a történet, miszerint ezek most gombafertőzöttek. De csak az elején. Ahogy belemerül az ember,teljesen hihető az egész történet és valósabb is, mivel nem csak a fejlövés végez velük. Nagyon jól eltalálták az ellenségtípusokat, élvezet volt taktikázni ellenük, bár lehetett volna több féle fertőzött. Kicsit olyan érzésem volt, mint legutóbb az Oblivion filmmel. Ott is a környezet kapott nagyobb szerepet és a történet sem teljesen ismeretlen, volt már hasonló. De itt a játékban ezt sikerült még jobban kiszínezni, hogy ne olyan érzés legyen, hogy "na, ilyen már volt".
Mindig derülök az olyan véleményeken egy-egy ilyen kiemelkedő játék kapcsán, hogy "ezért érdemes ps3at venni, vagy "ezért fogok ps3at venni". Most? Generáció végén? Nem ez az első ilyen játék, elég sok volt már eddig és ezt nagyon jól tudja aki a kezdetektől rendelkezik a konzollal, mert pont ez a játékkínálat, ami miatt megéri a ps3, nem csak egy konkrét cím miatt.
Aki esetleg gondolkozik a megvételén, nézzen meg egy max másfél perces trailert a játékból, ha kicsit is megtetszik, akkor nyugodtan mehet vásárolni. :)

(#44459) Brian_GT válasza Shadowfax (#44457) üzenetére


Brian_GT
őstag

Úgy írtam, hogy nálam van és már ment is át Eradannak :)

Am köszi, csak én tulajdonságra gondoltam, nem képességre :) Stamina-Will ilyesmi :) De nyilván a Dext. sokat rakok a ranged miatt.
Am kemény kör lesz, staff miatt az r2-t használni kell párszor úgy érzem :) :) :)
De király ez a sorozatlövés...durva :)

Am ilyen tejesen új játékot hogyan indítasz? Nem mintha kellene most nekem :) Örülök kicsit könnyebb, de nek azonnal betölti a mentésem, újat hol kérsz?

Néztem ezt a piros pöttyöt fent, ugyan úgy 1es van most is. Lehet az az hányan vagyunk partyban...de akkor minek van 4? :) örök rejtély marad :)

Nah most megyek kajálni, mára 3 óra LoTR elég volt :)

- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -

(#44460) DM-Fan válasza Ghard (#44458) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Én is haladok vele, 7 óra játékidőt tettem eddig bele, most azt írja, 47%-on vagyok, nem tudom, mennyire reális, de szerintem nagyjából az lehet (most jutottam túl a szállodás részen, ahol az udvaron a kislány segít puskával az állványról - financial district).

Már a launch party-n is azt beszélték az újságírók, hogy szerintük azért nem lehet teljes 10 pontot adni a játékra, mert igazából a műfaj sem újszerű, a sztorit sem először látjuk és szerintük is vannak hibái, de ugyanakkor mégis kiemelkedő és egy korszak kiváló összefoglalója, lezárása - mert valószínű az új konzolok új időszakot és azzal újszerű játékokat is hoznak majd.

Engem nagyon sokszor a Half-Life 2-re emlékeztet, nagyon hozza azt az apokaliptikus hangulatot, az egyes csoportok összefogását és ugyebár ez is egy kényszerű utazás egy elpusztult világban. Jó ez, szerintem minden forintját megérte, tényleg nem mindnnap jön ilyen szinten kidolgozott játék, ahol ráadásul tényleg minden lövést kétszer meg kell gondolni, minden fegyver- vagy karakterfejlesztést előre megrágni és nagyon nyitott szemmel járni/gyűjtögetni. Valahol az új Tomb Raider-ben is ez tetszett, örvendetes, hogy a játékfejlesztők rájöttek, hogy el kell mozdulni a realitás felé és nem agyatlan hentelésre kell alapozni a mai címeket. Néha kell az is, de szerintem nagyon jó ez az irányvonal is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#44461) oriic válasza DM-Fan (#44460) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

"Én is haladok vele, 7 óra játékidőt tettem eddig bele, most azt írja, 47%-on vagyok, nem tudom, mennyire reális, de szerintem nagyjából az lehet (most jutottam túl a szállodás részen, ahol az udvaron a kislány segít puskával az állványról - financial district)."

Reális, még a felénél sem vagy. :C

(#44458) Ghard

Örülök hogy tetszett. :C

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#44462) Ghard válasza DM-Fan (#44460) üzenetére


Ghard
őstag

Mikor megláttam a katonák által lezárt ajtókat a házakban, nekem is beugrott a HL2.
És ha másért nem is, már csak ezért sem reális a 10/10 pont, mert akkor a Half-Life többet kell, hogy kapjon 10nél. Meg azért a 3as kombót (deszka, raklap, létra) fel lehetett volna dobni, hogy ne legyen ennyire ismétlődő.

(#44463) NeoExDeath válasza DM-Fan (#44399) üzenetére


NeoExDeath
aktív tag

A Last of Us-t még nem láttam futás közben, de a leírásod alapján eléggé emlékeztet az I Am Alive-ra. Az kb pont erről szólt, apokaliptikus hangulat, ritka lőszer, veszélyes harcok, stb. Elkezdtem de még nem vittem végig, nagyon durván komor hangulatú, remélem a LoU azért nem depizik annyira.

(#44464) DM-Fan válasza Ghard (#44462) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Igen, nálam is a Half-Life 2 az örök 10 pontos, überelhetetlen játék. Az a gravygun és az átrendezhető, rmbolható környezet (és a tárgyakkal való hajigálózás) zseniális volt.

NeoExDeath: "Elkezdtem de még nem vittem végig, nagyon durván komor hangulatú, remélem a LoU azért nem depizik annyira."

Hát, pedig készülj fel, hogy igencsak depis! De a sztori ezt indokolja. Néhol gyönyörködős, néhol megkönnyezős, néhol rettegős, néhol besz*ratós, néhol meg igazi akció. Lesznek szép nagy, nyílt terek kint a természetben is, ahol szépen süt a nap, stb. Sóval nem egy sötét valami, csakhát érezni, hogy volt egy világégés. Amolyan Legenda vagyok hangulata is van néhol, ahogy azt előre sejteni lehetett.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#44465) oriic válasza NeoExDeath (#44463) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Más azért mint az Alive. Ez sokkal jobb. És igen, depis.

Live-Die-Respawn

(#44466) Ghard válasza NeoExDeath (#44463) üzenetére


Ghard
őstag

Nem olyan komor. Ellie azért próbál vidám lenni. Érdemes a környezetben is körülnézni, ez nekem kifejezetten tetszett :)
18:05-18:50ig nézd, ha nem oda dobna a link. (ez a rész nem spoiler.)

(#44467) Logen88


Logen88
aktív tag

Sziasztok!
Elég kezdő vagyok a témában, szóval lehet, hogy nagy butaságokat fogok kérdezni.
Eldöntöttem, hogy beruházok egy saját PS3-ra, csak, hogy nem igazán, tudom melyik lenne a legjobb választás. Nem igazán ismerem ezeket a kütyüket. Nem a legdrágább megvétele a célom, sőt minnél olcsóbb annál jobb, de csak új jöhet szóba.. Az lenne a kérdés, hogy mik azok a lényeges különbségek amikre nem árt odafigyelnem egy olcsóbb és egy drágább modell között? Mi az az extra amiért érdemes megvenni egy drágább változatot?
Ebben kérnék egy kis segítséget. :)
Lehet ezt nem itt kellett volna megkérdezni. :DDD

[ Szerkesztve ]

The Last of Us is a masterpiece.

(#44468) dilipok válasza Logen88 (#44467) üzenetére


dilipok
veterán

leginkabb az osszefoglaloval kezdenek. Ha utanna is van kerdes, akkor pedig nyugodtan kerdezz.

PSN ID/BF3/4: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621

(#44469) jookomak válasza Logen88 (#44467) üzenetére


jookomak
őstag

Sok választásod nincs, van a super slim, 12 és 500 gb-s háttértárral. Fat már nincs sehol, slim is kifutott szinte minden boltban. Egyértelműen az 500-ast ajánlom, arra ráfér minden. Egy játék installálhat akár 5-6 gigát is, és akkor mindjárt hello a 12-esnek. Ha pedig előfizetsz a psn+ -ra, akkor ugye kell a nagy hdd, hogy rámenjenek a letöltött játékok.

Ha nem tetted volna, olvasd el a témaösszefoglalót (1.hsz-t).

(#44470) Logen88


Logen88
aktív tag

Köszönöm mindenkinek a segítséget. :R + elolvastam az összefoglalót, és teljesen megvilágosodtam. :R

The Last of Us is a masterpiece.

(#44471) Mister_X válasza Logen88 (#44470) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Naugye, azért van :)

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#44472) Sanyi.mTs válasza Brian_GT (#44459) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

elkezdtem én is ezzel játszani. skill-eket hogyan érdemes szétosztani (pl. rangernél)?

(#44473) Shadowfax válasza Brian_GT (#44459) üzenetére


Shadowfax
addikt

Am köszi, csak én tulajdonságra gondoltam, nem képességre Stamina-Will ilyesmi De nyilván a Dext. sokat rakok a ranged miatt.
No, fejből már nem emlékeztem rá, most megnéztem: Strength 118, Dexterity 120, Stamina 104, Will 84. Szóval a Will nem annyira fontos, mégis ütős a csajszi. :)
Minden karakternél ez az első három tulajdonság a fontos, érdemes az elején egyenlően elosztani.
Azt ugye tudod, hogy vannak ilyen tünde-kövek (elf stones), amit a slotos fegyverekbe, páncélokba bele tudsz tenni? :) Ezzel is növelhető az Erő, Akarat, stb. Sőt, össze tudod gyűjteni az egyforma nevű rucikat, csizmát, fejfedőt (pl, Marksman, War-wise), amiből akárcsak kettőt felveszel, már pontokat ad pl. Damage-re vagy Dexterity-re, stb.

Am ilyen tejesen új játékot hogyan indítasz?
A Select gombot megnyomod, erre előjön ez: Load Game, New Game.

Néztem ezt a piros pöttyöt fent, ugyan úgy 1es van most is.
Szerintem az, hogy melyik slothoz van rendelve az adott kontroller. Ha osztott képernyőn játszanál, akkor a társadnak is lenne pötty, de vlsz a 2. lenne a piros.

(#44474) olbaidhun


olbaidhun
őstag

Sziasztok!

Látom megint nagy game van kilátásban, ki kell próbálnom a The Last of Us-t. Move támogatás van benne élvezhető szinten?

"Igen, nálam is a Half-Life 2 az örök 10 pontos, überelhetetlen játék."

Nem szégyen a legjobbtól ellesni pár határozott fogást és ha valami, akkor a HL2 megmutatta, hogyan kell egy játék sztorijának, lehetőségeinek egymásra épülnie. [ csak zárójelben, azért ez sem feltétlenül a grafikájával fogott meg, főként az ep1-2 idejében, mégis azonnal telepítettem a black mesa-t és feltenném most is az ep3-at portal 3-at is! ]

"a launch party-n is azt beszélték az újságírók, hogy szerintük azért nem lehet teljes 10 pontot adni a játékra, mert igazából a műfaj sem újszerű, a sztorit sem először látjuk.."

Számomra a mai "nagy" címek kivétel nélkül egy bevált játék mechanikára épülnek. Hiszen pl a diablo szintű fejlődési módszer, hack és bossharc [ sem volt ] új keletű. Végül is mindegy, mert működik.

"ugyanakkor mégis kiemelkedő és egy korszak kiváló összefoglalója, lezárása - mert valószínű az új konzolok új időszakot és azzal újszerű játékokat is hoznak majd."

A legnagyobb félelmem éppen ezért az új konzolokkal a következő: esély van rá, hogy a fejlesztők ismét elmennek a látvány irányába, nulla saját tartalommal, új reformok, ötletek helyett. Kezdettől DLC-kre, fizetős extrákra építkezve... A gyenge [ valódi ] tartalom überelhetetlen mélységbe süllyedhet, különböző indokokkal. [ bízok benne, hogy ezúttal sem a fejlesztés nehézségei körül forognak majd a kreativitási problémák ] Természetesen a minél jobb kizsákmányolás érdekében. :(((

[ Szerkesztve ]

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#44475) Xirtam válasza olbaidhun (#44474) üzenetére


Xirtam
veterán

Szia,

Nincs benne MOVE támogatás.

(#44476) james001 válasza olbaidhun (#44474) üzenetére


james001
veterán

Minek akarsz bele Move támogatást? :F :D

[ Szerkesztve ]

"The stars have died and the heavens go up in flames"

(#44477) bmw528 válasza olbaidhun (#44474) üzenetére


bmw528
tag

Ebben nagyon egyetértek veled, sajnos...

"A legnagyobb félelmem éppen ezért az új konzolokkal a következő: esély van rá, hogy a fejlesztők ismét elmennek a látvány irányába, nulla saját tartalommal, új reformok, ötletek helyett. Kezdettől DLC-kre, fizetős extrákra építkezve... A gyenge [ valódi ] tartalom überelhetetlen mélységbe süllyedhet, különböző indokokkal. [ bízok benne, hogy ezúttal sem a fejlesztés nehézségei körül forognak majd a kreativitási problémák ] Természetesen a minél jobb kizsákmányolás érdekében."

a mozifilmeknél ugyanaz a helyzet

[ Szerkesztve ]

(#44478) oriic válasza james001 (#44476) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Mondjuk érdekes lenne. :D

Live-Die-Respawn

(#44479) DM-Fan válasza olbaidhun (#44474) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

"csak zárójelben, azért ez sem feltétlenül a grafikájával fogott meg, főként az ep1-2 idejében"

Azért tegyük hozzá, hogy a Half-Life 2 2004. őszi megjelenésekor (és azt követően egy ideig) nem nagyon volt nála szebb, részletgazdagabb játék, ráadásul olyan szinten jól skálázható volt, hogy gyengébb gépeken is nagyon jól mutatott és ennek ellenére mégis jól futott, szemben mondjuk a 2004. augusztusában megjelent Doom 3-mal, ami "rondább" volt, a fizikai motorja közelében sem járt a HL2-ének, mégis egy erőmű kellett alá. De az tény, hogy a HL2 sikerének csak egy szelete volt a gyönyörű grafika, mert legalább ilyen fontos volt az újszerű, fizikát aktívan használó játékmenet, a sztori és a magyszerű játékélmény is.

"A legnagyobb félelmem éppen ezért az új konzolokkal a következő: esély van rá, hogy a fejlesztők ismét elmennek a látvány irányába, nulla saját tartalommal, új reformok, ötletek helyett."

Persze, esély van erre is, de ugyanakkor az is benne van, hogy a nagyobb erőforrás lehetőséget biztosít a részletgazdagság növelésére, a fejlettebb AI alkalmazására és új lehetőségek behozására is. Van azért egy-két olyan fejlesztő, aki képes ezt kiaknázni. Haladni kell előre, a múltra csak alapozni kell és emlékezni, hogy mi vált be, de nem újraélni kell azt. Azt viszont én is elvárom, hogy a régi címekkel továbbra is tudjak játszani az új vason is (így vagy úgy), ez nálam kardinális.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#44480) FuRiONight


FuRiONight
őstag

Aki esetleg kijátszotta a single player a The Lst of Us-al, és multi nem érdekli és eladná a játékot az dobjon egy privit :)

(#44481) olbaidhun


olbaidhun
őstag

(#44477) bmw528
Biztosan így vagyunk ezzel még pár 1000-en. Manapság nagyon aktívan visszaélnek a "fogyasztói" társadalom lehetőségeivel. A tömeg [ vásárlási ] szokása meghatározóbb az egyéni problémákkal szemben.

(#44479) DM-Fan
Nem értek egyet, főként mivel az ep1-2-t emeltem ki. Igyekszem pontosan fogalmazni, hogy lásd / lássátok, ez kicsit

Quake 3 - 1999 December 2-án jelent meg.
Far Cry 1 - 2004 Március 23-án jelent meg
Half Life 2 - 2004 November 16-án jelent meg.

2004 December 31-én - megjegyzést tesz John "Motor" Carmack;
"a Half-Life 2 a quake [ ! ] egy korai verziójának kódját használja. - There are still bits of early Quake code in Half Life 2"

Episode 1 - 2006 június 1-én jelent meg.
Episode 2 - 2007. október 10-én jelent meg.

A Half-Life 2 sok csúszás és megjelenésekor
[ toldozott-foltozott source és licencelt játékok egy részének ]
jó kritikájának szerintem első sorban nem a grafika az oka. Csodás grafikája volt maga idejében a FarCry-nak, az Unreal engine-nek, már 2003-tól, mégis megdöbbenéssel adózok az id [ Tech engine összes ] és a VALVE:

- animáció
- hang és narráció
- sztori [ megvalósítás ]
- mesterséges intelligencia [ MI ]
- és fizikai engine

terén végzett úttörő és egységes munkája előtt!

Miért emeltem ki újra az id-t is? Olvastam pár szakirodalmat ez ügyben, melyek átláthatóbbá tették számomra a technológia mögötti rejtelmeket:

David Kushner - A doom legendája - A Kezdet
David Kushner - A doom legendája - Külön Utakon

Önmagában a megfelelő engine [ sajnos ] nem minden...

"benne van, hogy a nagyobb erőforrás lehetőséget biztosít a részletgazdagság növelésére, a fejlettebb AI alkalmazására és új lehetőségek behozására is. Van azért egy-két olyan fejlesztő, aki képes ezt kiaknázni."

Igen, éppen ez a fő probléma. Csupán néhány igazán elismerésre méltó fejlesztőről tudunk manapság. Ugyanakkor töménytelen mennyiségű tőkét [ próbálnak ] nyerni az iparból.

"Jelen nélkül nincs jövő, de ha a múlt feledésbe merül, nem lesz jövő sem." JC
Az ördög a részletekben rejlik! ;)

[ Szerkesztve ]

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#44482) Prime110


Prime110
aktív tag

Ez az XCOM játék marha jó lett, PC-n kihagytam (már bánom is picit) de most a PS ingyenesség miatt teljesen vállalható..., lenne, ha nem lenne ez is az átkozott multiplatform portolás áldozata!
A grafikai bugok még csak-csak elmennek, mert azt mondja az ember, kevés is van belőle meg az sem feltételn zavaró, de hogy akkorát ránt két kör között a gépen, hogy hallom, hogy szegény PS felsikít, az már komoly dolog, sőt, tegnap este (éjjel) és ma is megcsinálta azt, hogy 15-20 küldetés zsinorban lenyomva (ami aki játszik vele tudhatja, hogy pepecseléssel együtt is kábé 2-3 óra legfelebb, tehát nem sok), szóval, hogy akkorát fagy tőle a PS, hogy csak a hard reset (kábel ki, kábel be) segít rajta, miközben ugye patch nem készült, amit letöltött volna gyárilag.
De ettől függetlenül is egy hiánypótló játék, ezt inkább meghagyom a gépen, mint a Daemon Souls-t vagy ilyesmit.

(#44483) Brian_GT válasza Shadowfax (#44473) üzenetére


Brian_GT
őstag

Igen a köveket használtam végig, amiben volt hely neki. Sok kövem is volt a végére, pedig mindenbe raktam amibe fér és mikor eladtam a cumót ugye elveszett....de így is vagy 10 kövem maradt. Serénykedtem gyűjteni. :)
Igen néztem én is, dexterity írja a range attack powát így egyértelmű arra raktam sokat. De raktam stamina és strenghte is, mert ha közel harcolnom kell...egyrészt legyen staminám, hogy bírjam is + erőm hogy le is tudjam csapni :)

Vegytek: Ranger vagyis vándorral vagy vagy törpével?? Ha vándorra gondoltál, ott mindenképp érdemes rakni a speckó képességre ( R2+Háromszög ) mert nagyot tud sebezni nagyon és erős ellenfelek és bossok ellen nagyon hatékony. Mellette most vagy eldöntöd, hogy 2 1kezessel mész vagy 1 2kezessel és úgy rakod a skill pontokat a középső fán vagy kirakod mind2 féleképpen. Én kiraktam mindkettő fele, mert amíg nem éreztem rá a 2 féle harcmodorra váltogattam.
Nyilván ha betudod lőni előre magadnak az irányt skill pontot tudsz megspórólni.
2 kezes bivaly erőset üt kiscsapással is... egykezesek iszonyat gyorsak, de amíg nincs megfelelő erőd gyakran védésbe fogsz akadni...szóval hiába csapod őket kivédik, ilyenkor persze az erős támadás megoldja a gondod :)

Sok sikert hozzá, nagyon jó játék. Shadow-al már megbeszéltünk egy közös 3. nehézségi fok partyt...dee ha van kedved majd hozzá csatlakozz később hozzánk.
Szívesen mennék most is veled csak erős lennék melléd és nem akarom elvenni a játék lényegét tőled.

Mondjuk törpével még nem mentem, esetleg azzal tudnék full 0-ról kezdeni 1et, szóval ha van kedved szólj és mehetünk. Csak közben majd csinálom az elf csajszimmal is, hogy beérjem Shadow-t.
ha gondolod írj privit és megbeszéljük.

- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -

(#44484) FuRiONight


FuRiONight
őstag

Egy kérdés: PSN Master account ami meg van osztva. Haverom eladná a ps3-at, de playstation plus előfizetést másnak odaadná. Lehetséges az, h jelenlegi master accountotról átrakni egy másik accountra átrakni az ö előfizetését?

Ha igen hogyan?

(#44485) supercow válasza FuRiONight (#44484) üzenetére


supercow
őstag

Sajnos nem lehet átruházni.

In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.

(#44486) SylarHUN


SylarHUN
senior tag

Ez mekkora?

E3 2013 - az Xbox One játékok PC-n futottak, Windows 7 alatt

Botrány! Beégett az Xbox One az E3-on!

http://www.gamestar.hu/e3-2013-az-xbox-one-jatekok-pc-n-futottak-windows-7-alatt.html

http://gizmologia.hu/cikk/749/botrany__beegett_az_xbox_one_az_e3_on_#oldal=0

Ezek után semmi nem lesz a Boxból!
PS4 a király!

[ Szerkesztve ]

PSN: Xbox:

(#44487) Mister_X válasza SylarHUN (#44486) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Vótmá' kábé mindenütt. Amúgy ez itt nagyon off, van PS4 és Xbox One topic is :U

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#44488) Ghard válasza SylarHUN (#44486) üzenetére


Ghard
őstag

Ezen csak az olyan emberek égnek be, akiknek fogalmuk sincs az egészről.
A konzolt azért csinálták meg, hogy az általuk kontrollált környezetben csak azt tudd csinálni, amit engednek.
Magyarul a pcn nem tudják megvédeni a játékaikat. Ezért kapsz egy DRM dobozt annak előnyeivel de főleg hátrányaival együtt. Van abban is igazság, hogy a konzol célhardver, de ez is bizonyítja, hogy win7en teljesen jól megvannak ezek a játékok, úgy hogy nem érdemes ezzel sem takarózni.

(#44489) Xirtam válasza Ghard (#44488) üzenetére


Xirtam
veterán

:R

# SylarHUN Flame keltés meg teljesen felesleges. Adott a ceruza és papír, tervez jobb konzolt! :R

[ Szerkesztve ]

(#44490) olbaidhun válasza Mister_X (#44487) üzenetére


olbaidhun
őstag

Egyetértek, ez itt nagyon off.

De érdekes mire nem elég a jó öreg PC !? :Y

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#44491) Xirtam válasza olbaidhun (#44490) üzenetére


Xirtam
veterán

Még mindig mindent PC-n fejlesztenek.

(#44492) DM-Fan válasza SylarHUN (#44486) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

"Ezek után semmi nem lesz a Boxból!"

Nem látom okát, hogy miért ne lenne semmi az Xbox-ból. Még az is simán benne van a pakliban, hogy hosszú távon megint az Xbox-közösség fog jobban járni a vassal. Amíg nincs előttünk a két gép és a kész játékok, addig fölösleges bármiről is flamelni. Amúgy meg pár hete az új Killzone-nal kapcsolatban is kijött a hír, hogy ott fostak a fejlesztők, hogy nehogy összeszarja magát a játék a bemutató alatt. Mégsem fikázódott senki, hogy a PS4-ből nem lesz semmi. Van egy határidő, addigra kell befejezni a gépet, a játékokat, amit nyilván tartanak is majd. Kb. ugyanolyan fölösleges ezen agonizálni jelenleg, mint a héten megjelent iOS7 kapcsán arról, hogy mennyire jó/nem jó: béta, nem az a dolga, hogy jó legyen, nem végfelhasználóknak van szánva jelenleg, ahogy az Xbox One, mint hardver sem. Ettől függetlenül a címeket lehet demózni, hiszen mindent PC-n fejlesztenek.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#44493) SylarHUN válasza Xirtam (#44489) üzenetére


SylarHUN
senior tag

Szégyenlem magam! :B :(((
Megyek és elmondok 3 miatyánkot.

PSN: Xbox:

(#44494) Xirtam válasza SylarHUN (#44493) üzenetére


Xirtam
veterán

:DDD

(#44495) ates85


ates85
tag

Sziasztok!

Nem tudom, hogy jó helyen érdeklődök ez ügyben, ha nem akkor bocs az OFF-ért.
A PS3-ra kapható Silent Hill játékok közül melyik jobb szerintetek? Homecoming vagy Downpour?
Nagy Silent Hill fan vagyok, a fentiek kivételével az összes részével játszottam már.
Ezek azért maradtak ki nálam eddig mert nem kaptak túl jó értékeléseket a megjelenésükkor, de most már nagyon szeretnék egy olyan Silent Hillt végigvinni amit még nem ismerek.

Hardcore mise? Dehogy, hanem hatkor mise! :D

(#44496) Xirtam válasza ates85 (#44495) üzenetére


Xirtam
veterán

Ha Silet Hill fan vagy felesleges foglalkoznod az értékelésekkel SZERINTEM! Fogod és megjelenési sorrendbe kipörgeted őket. ;)

(#44497) raziel01 válasza ates85 (#44495) üzenetére


raziel01
veterán

Homecoming számomra egy gagyi akció volt. Abba is hagytam pár óra után.
Downpour-t végigvittem de nem nagy eresztés. A végső boss is no comment.
Silent Hill 2-3 többet nyújtott. Esetleg a 4 is.

(#44498) dilipok válasza raziel01 (#44497) üzenetére


dilipok
veterán

de a 4 nincs ps3-ra. Vagy igen? :F (a roomra gondolsz, ugye?)

Jolvan, csak azert kerdeztem, mert az nincs meg a polcon, es ha lemaradtam valamirol, akkor surgosen beszereztem volna :B

[ Szerkesztve ]

PSN ID/BF3/4: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621

(#44499) raziel01 válasza dilipok (#44498) üzenetére


raziel01
veterán

A Room-ra gondolok. Igazából nincs PS3-ra szerintem se de gyakorlatilag egy kenyérpirítón is elfut már. 2004-es játék, érdemes végigvinni egyszer.

(#44500) ates85


ates85
tag

Okés szerintem elsőbb a Downpourt fogom beszerezni.
Nekem az örök favorit az első rész, de nem sokkal marad le tőle a 2. rész.
Semelyik játék nem hozta rám a frászt annyiszor és annyira mint a Silent Hill 1.

dilipok: A 4. rész szerintem jól sikerült, kicsit mást mint az előző részek, de érdemes beszerezni és végigvinni. PS2-re, Xboxra és PC-re is kiadták a wikipedia szerint, nekem PS2-re van meg.

[ Szerkesztve ]

Hardcore mise? Dehogy, hanem hatkor mise! :D

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.