Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:30:42

LOGOUT.hu

PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13851) Edgeri válasza DM-Fan (#13847) üzenetére


Edgeri
senior tag

Kösz a tippet, egyelőre én is őket találtam a legolcsóbbnak.

Üdv, Edgeri

(#13852) babli válasza f27 (#13849) üzenetére


babli
tag

...jó a helyesírásod. Csak megjegyeztem, bocs. Nekem mindig fájdalom ilyeneket olvasni, hogy: "fejcsd ki"...

[ Szerkesztve ]

✂– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (itt vágd le)

(#13853) Def26 válasza DM-Fan (#13848) üzenetére


Def26
félisten

:DDD

szasanyi: Nagyon érdekes kérdés, ez komolyan érdekel engem is. :K
Egy "hülyeség" eszembe jutott, gondolom előbb "foglalhatta" le vagy mittudomén az MS az ATI ez irányú chipjét és a Sony -nak megmaradt az nv megoldása? :F

[ Szerkesztve ]

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#13854) Mazsika


Mazsika
őstag

mit veszekedtek? nemhogy jáccanátok és kész! :D

Dáccsika

(#13855) Def26 válasza f27 (#13849) üzenetére


Def26
félisten

Szerinted miért ugyanolyan minőségi ugyanaz a játék Xbox 360 -on és PS3 -on, ha PS3 -on 5x nagyobb a játék? :U

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#13856) nosferatue


nosferatue
tag

Egy kicsit a grafika témához: nem tudom ki hogy van vele, de én egy idő után azt vettem észre magamon, hogy ha belefeledkezem a játékba, akkor egyszerűen nem figyelek a grafikai részletességre, megjelenítésre. Ezt valahogy 5 percig figyelem, aztán élvezem a játékot. Persze vannak pillanatok, amikor kicsit megállok, hátradőlök és konstatálom, hogy ejj, ez jól néz ki. Személy szerint nekem elég, amit jelenleg a ps3 tud és szerencsére bizonyos fejlesztőstúdiók rendre meg tudják mutatni, hogy egész szép dolgokat ki lehet hozni a masinából. Nekem a DMC is tetszik. Igen nem a legjobb, legrészletesebb, de egyszerűen maga az érzés sokkal többet ér, hogy ott van 80 démon a képernyőn én meg veszettűl kaszablolom őket, anélkül, hogy képregényt kellene néznem.
Biztos rakhattak volna bele erősebb grafikus megjelenítőt, de gondolom majd valamivel a ps4-et is el kell adni.

Sajnos elfelejtettem visszanézni, hogy ki volt, az, de valaki említette, hogy minek neki blu ray, amikor le tudja szedni a 720p-s filmeket. Nos a kettő nem ugyanazt az élményt nyújtja. Akinek van szeme az látja. Egyszerűen ezek a blu ray rippek nem jó minőségűek, tele vannak tömörítési hibával, inkább csak közelítenek egy bd lemez minőségéhez, amolyan félmegoldás (se).

I just curse the sun so I can howl at the moon

(#13857) k. válasza nosferatue (#13856) üzenetére


k.
őstag

A blu-ray témához:
Van egy közel 4 éves HD tvnk a nagyszobába. Amikor 1 éve rákötöttem az akkor vadonat új blu-ray lejátszót elállt a lélegzetem. Nem is hittem hogy a TV ilyet is tud. Nagyon durva volt:D. Ma sem semmi az élmény de akkor pár percig alig vettem levegőt:D
Tudom hogy a mai tvk már ennél is szebbek de én még mindig elégedett vagyok vele.:)
És igen látszik a különbség. A BD szebb a BD vagy BR(nem ugyan az!) rippeknél. Csakhát pénzbe is kerül,nem is kevésbe.
A grafhoz meg:
Szerintem szimplán az idő miatt nem jönnek ki olyan játékok amik kihasználják a gépet. Ha a fejlesztőnek aztmondják 2 éved van rá hogy kigyere x-re és ps-re akkor két év alatt dobja össze, egyszerűen 720pben. Pl a -talán már meg sem jelenő- gt5nek olyan képe lesz(láttam képernyő fotókat, ami ugyan nem adja vissza az élményt de nagyon durva) 1080pben hogy mindenkinek kettáll a szeme. Azért mert volt idejük kifejleszteni. Szerintem van tartalék még a gépben, ugyan nem olyan sok már, de csak akkor lehett ezt kiaknázni ha a fejlesztőknek van ideje. És manapság kevésnek van.

(#13858) user137 válasza k. (#13857) üzenetére


user137
őstag

BD = Blueray-Disc
BR = Blue-Ray (hibásan)

mi is a különbség a kettő között? (hint: semmi)

(#13859) k. válasza user137 (#13858) üzenetére


k.
őstag

Ugyvan gyakorlatilag hogy a másolt rippek között megkülönböztetik sokan a BD és BR rippet. Tényleg nincs különbség a kettő között(névszerint na:D) de a BR általában gyengébb:
Olvasd el

[ Szerkesztve ]

(#13860) nosferatue válasza k. (#13857) üzenetére


nosferatue
tag

Biztos, hogy a megszabott idő nagyban befolyásolja a minőséget. Főleg most, hogy már szinte futószalagon jönnek a játékok. Ha belegondolok egy-egy évben talán 10 olyan cím van amire érdemes is beruházni, bár lehet ez idén meg fog dőlni nálam, főleg ha megnézem az elkövetkezendő néhány hónapban megjelenő játékokat (god of war 3, yakuza3, heavy rain, red dead redemption, lost planet 2, final fantasy XIII).

Az első bd film amit láttam, az a casino royale volt. Egyik haverom vett egy japán ps3-at, akkor még horror áron, hozzá egy braviat, a filmet meg ha jól rémlik, kapta a konzolhoz. Az első néhány percben én is keresgéltem az államat a földön, azon voltam a legjobban kiakadva, hogy a kocsikon az ujjlenyomatokat, az apró karcolásokat, még a port is lehetett látni. :DDD
Ma már nem olyan húzos egy-egy BD ára, legalábbis szerintem, mondjuk egyelőre nekem sincs túl sok.

I just curse the sun so I can howl at the moon

(#13861) DM-Fan válasza f27 (#13849) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Nagyon súlyosan el vagy Te tájolva! Ki mondta neked, hogy attól, hogy a PS3 játékok BD-n jelennek meg, még tele is van a lemez? Elmondanám, hogy BD-ből is többféle kapacitású létezik és jellemzően a PS3 lemezeken sincs több adat, mint az Xbox DVD-jén. Férne még rá persze, de több, mint félig üresek a lemezek. Alapvetően azért is hülyeség, amit mondasz, mert a multiplatform címeket egyidőben fejlesztik minden platformra, ugyanazok a textúrák kerülnek minden verzióba, csak nem mindegy, hogy az egyes gépek milyen felbontásban tudják megjeleniteni, illetve, hogy tudják-e alkalmazni pl. a csak DX alatt működő effekteket.

De még ha igazad is lenne (nincs), akkor mivel magyarázod, hogy ugyanaz a játék, ami Xbox-on is 720p-ben fut és mezei DVD-n jelenik meg, az miért néz ki jobban és miért fut jobban az Xbox-on?

Azon meg sírva röhögtem, hogy optikai csalódásról beszélsz, meg hogy a fullHD felbontás elrejti a hibákat. Aha. Láttál már olyan grafikát PS3-on amit a Crysis nyújt PC-n? Nem hinném és tudod miért? Mert a PS3 már 720p-n összeszarná magát már pusztán a textúraméretektől, ugyis sehol nem elég hozza a videómemória. Attól gyönyörű a Crysis magas részletezettség mellett, hogy olyan textúraméreteket használ, hogy ihaj. Érdekes módon az sem BD-n jelent meg PC-re, mégis igen brutális. Egy COD sem telepít többet 15 GB-nál a DVD-ről, kicsit mégis kraftosabb PC-n.

Get Moded!

(#13862) olbaidhun válasza DM-Fan (#13845) üzenetére


olbaidhun
őstag

Ha Te is PS-ről játszol 90%-ban, akkor minek kötődsz még mindig a directx, és társai blamához? Ha annyira alul lenne tervezve a konzol, mégis, h a fenébe tudnák megoldani rá azt a néhány címet (korábban említettem) akár csak 720p-ben is :F

Miről is beszélsz itt: "PS3 megvétele után raktam össze a jelenlegi PC-met, nem volt horror ára, kb. két PS3 jelenlegi árának felel meg", kicsit mintha te is belecsavarodnál.. felesleges számolgatni, a ps3 2007 óta a piacon elérhető legütősebb hardver. Aminek az ára jelenleg éppen zuhan. Ez nem csak személyes vélemény! Aki mást próbál ebből kihozni kb megunta a jelenlegi nextgen-t, de életútjuknak kb még a felénél tartanak ezek a konzolok, akkor is ha az xbox kicsit összecsapottabb. A hálózati támogatás miatt ezek a konzolok már nemcsak felnőttek, de meg is próbálták kinőni a PC-t! Elképesztő tartalmi mennyiség van rájuk a neten. Azért ez nem kis dolog. Ha emlékeim nem csalnak anno nintendo64 re is megírták a resident evil 2-t, ami tudván, h 2CD-s játék volt elég meglepő! Persze el lehet mondani, h a videókat kivágták és animáció lett belőle, de mégiscsak elképesztő teljesítmény! Hogyan futna egy ilyen hardveren Gow2? A starcraft is megjárta anno.. Brodwarral együtt azt hiszem 50mb.. és van benne osztott képernyős multi, plusz kiváló minőségű zene :Y
A grafikáról hiába beszélünk akár az ms vagy a sony gépeinél, mert alapvetően máshogy működnek mint egy PC és mindez ma már csak a programozókon múlik. Kizárólag.

Ha van kedvem, engedd már meg, h JC-ot említsem! Egyedül pofán verte többször is az egész csapat EPIC megagames-t, nem is beszélve a noname programozó cégekről, akik azóta pereputtyostól a kukába landoltak.. Az az ember akitől mindenki más csak lopni tud, és lassan az általános iskolákban is az ő alapjait tanítják, az kizárólag egy oltári elme lehet! Különc? Talán, de ez most mégis, kit érdekel?
Mindenki elmondta mindennek a doom 3-at is, de mihez hasonlították? Kik azok akik jobbat tudnak mint ez a srác? A doom3 beta motorjának analógiájára épül ma az összes játék! Valós árnyék, elképesztő poligon mennyiségű karakterek, különböző trükkökkel megoldva, képernyőre rajzolva, ezt mindet láttam aznap, amikor leszedtem azt a beta-t valami kis sufni programmal. Nagyobb terület kell, ugyanezzel a részletességgel? Tessék: megatexture.. És az akkori csúcsgépem olyan erősen gerincre lett fektetve, mint addig soha semmi! :U

Részletesség helyett én is legtöbbször a felbontást húztam fel, mert akkor igazán "tökös" a megjelenés. De ezt folyamatában (történet végigszaladása közben) monitorról sem lehet észrevenni (pedig elég közel van hozzám), bekapcsolhatja az ember az élsimítást is.. Ha jól tudom ezt a ps is tudja..

Ha valami, a RAGE leveri a biztosítékot. Paks megint ingadozni fog! :DDD nézd, meg légyszíves az első bemutató dátumát és számolj el a directX11-el valakinek, mert engem hidegen hagy. Van 2009-es trailer is, még mindig directX9-ben.

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#13863) f27 válasza DM-Fan (#13861) üzenetére


f27
aktív tag

goldenaxe
X=7,6Gb
PS 38,6Gb
grafika egyforma látszatra!
nah enyit a méretekről :DDD ha nem lenne asztali gépem és nem fakadtam volna sírva hogy egy közel fél millás asztalit lealázott a PS3 akkor most nem PS-t nyomnék hanem asztali gépet!
tény hogy a PC tud durva mutatványokat is 2-300e ft ért
de élménybe közel sem nyujt olyan élményt mint a PS!
tény hogy élsimításokkal meg szűrésekkel sokkal jobban tudod növelni a ninőséget!
de mikor beálítottam fullon minden szürést amit csak lehetett a crysisen 1280x1024 felbontáson!
alapbeálításokon 1980x1200 felbontáson bőven szebb volt minden szürések nélkül!
és ez tény!
tehát alacsony felbontáson agyon kel szűrnöd mindent hogy szép legyen a kép! vagy nagyfelbontáson szürések nélkül élvezheted ugyan azt!
az meg hogy fosboxon jobban futna valami szerintem meg nem igaz! bár sokan állítják de én akárhogy nézem a két gépen azonos játékot látszatra vagy semmi külömbség vagy ps-en szerintem jobb!
bár szerény véleményem szerint ha valaki játszani akar és nem százezreket költeni évente más gépekre a PS-odab@sz mindennek!
játk szempontjából a PC meg egy halom kuka! :DDD soha nem játszanék többet PC-n ! és nem azért mert nem jobb hanem mert NEM ;]

(#13864) DM-Fan válasza olbaidhun (#13862) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Pontosan azért kötődöm még ma is a PC-hez és a DX-hez, mert rendszerint megnézem, hogy a PS3-ra megvett multiplatform játékaim hogyan néznek ki PC-n, és mindig azt állapítom meg, hogy PC-n szebbek a játékok, néha nem is kicsivel. Aki ezt nem látja, az vagy vak, vagy nem akarja tudomásul venni.
Pontosan azért tudnak az új címek elfutni PS3-on, mert butítva vannak, csomó látványelem nincs meg, physicx támogatás sehol és alacsony a felbontás. Csúnya is lenne, ha így sem mennének.
Hogy a PS3 lenne a piac legerősebb hardvere? Ez már 3 éve sem volt igaz, mikor megjelent.

Ha ilyen nagy konzol-fanatikus vagy, akkor nem értem a Carmack iránti szimpátiádat, akki megrögzött PC-párti és mindig leszarta konzolokat. Nem véletlenül nincs se Doom, se Quake PS3-ra. Egyébként meg az ő szoftverei is erősen használják a DX-et is. Arról nem is beszélnék, hogy a Doom 3-hoz már 2004-ben is erőmű kellett, aztán 2 hónapra rá kijött a HL2, ami szebb grafikát adott fele olyan teljesítményű hardverrel is. Szép a Rage, de iszonyat hardverigénye lesz és már most van nála szebb.

Get Moded!

(#13865) user137 válasza DM-Fan (#13864) üzenetére


user137
őstag

a PS3 a piac legerősebb hardvere, ha számolunk az árral, a mérettel, a zajjal és az "amortizációval".

70 pénzből ma nem raksz össze egyetlen olyan PC-t se, ami 1080p-ben akárcsak egyetlen 1-2 éves játékot röccenés nélkül letol mondjuk medium grafikán. De ha mégis, nagyon meg kell válogatni a játékokat. :)

(#13866) heihachi válasza f27 (#13863) üzenetére


heihachi
addikt

A méretekből nem következik egyértelműen, hogy egyik vagy másik játék szebb. Jó példa rá a Tekken 6: 20 giga PS3-on és 7 Xbox 360-on, ami kizárólag a PS3-on HD minőségű és ezáltal jó sok helyet foglaló videók következménye. 7 giga játékhoz hozzácsaptak 13 giga videót :) Ettől a játék nem lett szebb, bár az átvezetők nyilván más minőségi kategóriát képviselnek egy megfelelő megjelenítővel. Hogy a GA-nál mi a méretbeli különbség oka, azt nem tudom, de mindkét platformon egyforma ronda és még ráadásul szar játék is :)

"Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD

(#13867) szasanyi válasza kelzsoca (#13844) üzenetére


szasanyi
félisten

És ez hogy jön ide? :U Javaslom olvasd el újra amit írtam, mert abban nem volt szó konkrét összehasonlításról. Egyszerűen az a lényeg, hogy az RSX mellett rendelkezésre állt egy jobb, korszerűbb technológia a NV-nél, amit ha akart volna, sztem felhasználhatott volna a SONY. Ezzel biztosíthatta volna azt, hogy az 1080p felbontású 3D grafika megfelelő látványvilág (részletesség) és a sebesség (FPS) mellett legyen programozható és játszható. Biztos hülyeség a DiretcX is... neked. A programozóknak nem annyira, bár ezzel kapcsolatos is csak annyi volt a megjegyzésem, hogy csak DX9 szintű grafika valósítható meg a RSX esetében, DX10 szintű már nem. NEM azt mondtam, hogy az RSX az DX9 API-t használ a 3D megjelenítéshez!
Az utolsó mondatod helytálló, csak mivel egy közismert tényt ismertettél anélkül, hogy én azt firtatni vagy cáfolni próbáltam volna... ez sem annyira illik - mintegy válaszként - én én hsz-omhoz.

f27:én nem rongálnálak tovább, asszem elmagyarázták, hogy... mondjuk úgy: rosszul közelítetted meg a dolgot. :N

Def26:nem hiszem, hogy ez a körülmény volt a döntő. Valószínűnek tartom, hogy nem lett volna akadály akár az X360 ATI GPU-jának továbbfejlesztett változatát kifejleszteni és felhasználni, mint ahogy a G80 átdolgozott változatát beépíteni... akár RSX néven. A lényeg a lényeg: nem tették meg, és megmaradtak annál az RSX-nél ami van, és ami - meggyőződésem, hogy - visszafogja a CELL komoly kapacitását. Sokkal tartósabb hardver, és komolyabb 3D megjelenítés lett volna az eredmény, efelől sincs kétségem. Nem tudok elfogadható magyarázatot, miért így lett, és miért nem úgy, ahogyan jobb lett volna.

(#13868) kelzsoca válasza szasanyi (#13867) üzenetére


kelzsoca
félisten

Nyilván volt rá okuk, hogy ne az általad említett gpu kerüljön bele a PS3-ba, azért itt a Sony és az Nvidiáról van szó, valószínűsíthető hogy nem kezdők már ezen a téren, és valami nyomos indok miatt (pénz, üzlet, stratégia) erre a gpu-ra jutott a választás.

Illetve hülyén hangzik, de amikor készült a PS3, a full HD még nem volt ennyire elterjedve, persze egy konzol pont attól konzol, hogy nem 1-2 évre készül, így ez nem lehetne kifogás.

A DirectX természetesen nem hülyeség, én csak annyit mondtam vele, hogy a konzolnál nem használják fel.

Egyébként az meg felháborító, hogy PC-hez kiadnak DX11 kártyákat, és csak egy 65k-s kártya megvétele esetén lehet azzal a DX11 technológiát kihasználni, mert az alatta lévő kártyák egyszerűen nem bírják azt kompromisszum nélkül futtatni.

[ Szerkesztve ]

https://vertigostore.eu

(#13869) Def26 válasza szasanyi (#13867) üzenetére


Def26
félisten

Az is lehet, hogy a pénz (hiány) miatt döntöttek az RSX mellett, mert ha visszaemlékszem elég sokszor elhangzott anno, hogy az RSX mellé (ha úgymond gyenge lenne adott feladatokhoz) be lehet fogni 1-2 cell magot grafikai célokra. Csak időközben rájöttek, hogy ezt qrva nehéz programozni.

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#13870) _Scythe_ válasza gregorik (#2) üzenetére


_Scythe_
aktív tag

Elolvastam a frissített 1. hsz-t.
"PS3-ra nincs warez.."
De már van ;)

(#13871) Def26 válasza _Scythe_ (#13870) üzenetére


Def26
félisten

Te láttad hány éves az a hsz. amire reagáltál? (2005-12-26)

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#13872) kelzsoca válasza _Scythe_ (#13870) üzenetére


kelzsoca
félisten

És hol van nagyokos?? :W

https://vertigostore.eu

(#13873) Edgeri válasza user137 (#13865) üzenetére


Edgeri
senior tag

Végül is igen, mert PS3-nál van egy célhardver, aminek fix a teljesítmény határa, és ez alapján kell a szoftvert megírni, még PC-nél erről kevésbbé beszélhetünk, mert változhat a hardver alatta. Én pont ezért vettem PS3-at játszani... nem akarom kétévente csak a játékok miatt fejleszteni a PC-m.

Üdv, Edgeri

(#13874) user137 válasza Edgeri (#13873) üzenetére


user137
őstag

ez meg ugye önámítás, mert viszont ide a játékok meg a bótból jönnek, nem a piratebayről :P

(#13875) f27


f27
aktív tag

ma kaptam egy 40Gb gépet javításra!
egy srác keresett meg vele hogy vett egy YELLOV ledes gépet és meg e javítanám,mondom persze küld postán és javítom!
ma reggel meg is kaptam! széttakarom szedni a gépet és látom hogy valaki már belenyúlt!kikapom a loadert és látol levan szakítva egy vezeték!csati sehol!
nah ennek láttán gondoltam megnézem én ezt a gépet hálozat alatt vajon sárgaledes tényleg!?
bedug és semmi!nézem tápot müködik!készenlétiled nemvilágít!aztán felfigyeltem hogy némileg kevesebb alkatrész van a bekapcsolás vezérlőnél mint megszoktam :Y
szó szerint 13db alkatrész levolt kaszabólva a gépről! :W elkeztem potolni az alkatrészeket,és mikor megvoltam gondoltam nézzük meg mit csináltam!készenléti led világít!érintésre bekapcsol! gép hibátlanúl müködik! :C
az érdekeség az ha a gép tökéletesen ment mielőtt szétszedték,miért kaszabolt le valaki egy csomó alkatrészt a gépről :F
és főként miért YELLOV ledesként adta el utánna a tulajdonosa :F
most vagy én vagyok hűlye,vagy nem értek néhány embert miért volt ez jó neki :W

egyben van egy jó hírem is! 90%ban sikerűl vennem eredeti Blu-ray diódákat vagyis lehet megoldom ezt a 25K/fej kérdést hamarosan :DDD

[ Szerkesztve ]

(#13876) DM-Fan válasza user137 (#13865) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Na, kicsit bővebben kifejtem, csak eddig telefonról írtam és arról annyira nem kényelmes sokat írni.

Igen, 70 eFt-ból valóban nem raksz össze frankó asztali gépet, ezt tisztasor, viszont 2 darab 120 GB-os Slim árából már igen és ráadásul olyat, amin a jelenleg legújabb játékok is gond nélkül mennek akár HD-ben is. Mondom, én a 2008-ban összerakott, adatlapom alatt látható konfigot nem sokkal többől hoztam ki, mint amennyibe most két Slim kerül és már akkor is, jelenleg is pengébben néz ki rajta minden multiplatform játék, pedig nem fejlesztettem rajta semmit. Sőt, továbbmegyek: 2 év múlva is fogja tudni ez a konfig olyan minőségben futtatni az akkori játékokat, amilyenben majd a PS3 akkor fogja tudni, erre mérget vehetsz. Anyagi ráfordítás megintcsak nulla. ...és mielőtt megjegyeznéd, hogy de kétszer annyiba kerül, felhívom a figyelmed arra, hogy a PC viszont multifunkciós és egyébként is szükséged van rá, hiszen a PS3-mal nem tudsz kompromisszummentesen netezni, letölteni, a letöltött anyagot egyből lejátszani, archiválni, dolgozni meg aztán pláne nem. Most abba ne menjünk bele, hogy mennyire kényelmes egy PC és mennyire egy konzol, mert a PC-t is át tudnám éppen telepíteni a nappaliba és rákötni a plazmára, a PC-hez is tudnék illeszteni wireless kontrollert és akkor ott vagyok, hogy ugyanúgy TV-n nézek egy sokkal pengébb kinézetű játékot, mint amit PS3-on kapok. PC-n is megvan a lehetőség a multira, co-op-ra, stb., ez megintcsak nem ügy.

Pusztán azt akarom ebből kihozni, amire már szasanyi is rávilágított: nextgen konzolt úgy lehet építeni, hogy veszem az építéskor elérhető legmodernebb technológiát (CPU-t, GPU-t, stb.) és azt teszem bele a gépbe, hiszen egy konzolt alsó hangon minimum 5 évre tervezek. Pontosan ezt szúrta el a Sony a tervezésnél, hisz nemhogy a legjobbat, de csak egy erős középkategóriás GPU-t pakolt a PS3-ba, ezt már akkor is mondta mindenki, aki kicsit is konyított a témához, hogy "Kevés lesz ez Jakamoto." Meg is lett az eredménye, mert 2008-ban, két évvel a konzol megjelenése után már ott tartottak, hogy alig jelent meg 1080p-ben futni képes szoftver a gépre, pedig ugye a next-gen konzolnak ez lenne a lényege, hogy HD-ben játszol. Most az engem hidegen hagy, hogy sokan csak HD-Ready-n játszanak, mert nem ehhez kéne mérni a konzol teljesítményét. Ilyen erővel mondhatnám, hogy sokan meg éheznek, minek egyáltalán a konzol a világnak?

Hiába van itt erős Cell proci, egy rendszer teljesítményét mindig a legszűkebb keresztmetszetű alkatrész határozza meg, ami itt jelen esetben a GPU (de egyébként a rendszermemória sem túl erős). A Sony aztán gyorsan cáfolt, hogy majd kiváltják a gyenge GPU-t azzal, hogy a Cell egy-két magját beállítják renderelni. Aha, na ezt kb. egy játéknál láttam eddig megvalósítani a 4 év alatt: Uncharted 2. Most lehet itt hitegetni GT5-tel, meg miegyébbel, erre azt mondom, hogy majd hiszem ha látom, de ha látom is, akkor még mindig ott tartunk, hogy ok, 4 év alatt kaptál 2 igen pengén kinéző szoftvert. Igen ám, csak én azt várnám el (pláne a bolti 16-18 eFt-os árért - ha lennék olyan hülye, hogy ott vegyem meg a játékot PS3-ra), hogy makulátlan, HD-minőséget lássak és lejöjjön a karakter a TV-ről. Ehhez képest szarabb minőséget kapok, mint az ugyanabban a boltban 10 eFt-ért megvehető PC-verzió megvásárlása esetén. Hát köszi.

Szóval így nem lehet konzolt építeni, hogy arra apellálunk, hogy majd a szoftverkészítők megoldják. Nem. Pont azért kapunk szar minőségben futó multiplatform címeket PS3-ra, mert a szoftverkészítők nem fektetnek olyan hangsúlyt az igen bonyolult programozásra, amit a Cell igényel. Márpedig ez a Sony sara, ezt ő is beismerte, amikor kb. 3 hete bejelentették, hogy a PS4 sokkal inkább a jelenlegi asztali gépek architektúrájára fog hajazni. Magyarul maga a konzolgyártók is visszafelé táncolnak az asztali gépek felé.

Most mielőtt megkövezne bárki, elmondanám, hogy én magam is PS3 tulaj vagyok, szeretem, használom nap mint nap, kényelmes, csak ez egy olyan dolog, amire igazán odafigyelhetett volna a Sony, ha már egy ilyen prémium kategóriásnak kikiáltott, Blu-Ray lejátszóként is funkcionáló konzolt tervezett. ...és most nem arról van szó, hogy sírok, mert azt látom, hogy a jelenlegi gépekhez képest már gyenge a PS3, hanem azért sírok, mert már röviddel a megvásárlása után is ugyanezt láttam, pedig akkor még csak úgy 1,5 éve volt a piacon a gép.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13877) kelzsoca válasza DM-Fan (#13876) üzenetére


kelzsoca
félisten

Nem sajnáltad a billentyűt :)

https://vertigostore.eu

(#13878) DM-Fan válasza f27 (#13863) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Na, puff, most kiragadtál egy játékot a sokból, amelyik pont PS3-on nagyobb méretű. Most jöjjek azzal az ellenpéldával, hogy a Motral Kombat vs. DC Universe Blu-Ray-en meg van kb. össz. 3 GB adat? Nah. ennyit a méretekről. Megnyugtatlak, a legtöbb PS3 játék nem tölti ki közel sem a BD-t.

A PC-t illetően megintcsak el vagy tájolva: nem kell 200-300 eFt-ot költened PC-re, hogy durva mutatványokat láss. Jó lesz az 130-150 eFt-nak is! Miért ne nyújtana olyan élményt, mint egy PS, ha ugyanazon a kijelzőn játszom, ugyanazzal a játékkal (csak ugye jobb minőségben) ugyanolyan kontrollerrel is akár? Nem értem. Azért ne túlozzunk már, ha fél millás asztali gépet akármikor is lealázott egy PS3, akkor ott valami nagyon nem volt rendben azzal az asztali géppel. Milyen gép volt az? Hűtőgép?

Itt nem az élsimításokról, szűrésekről beszéltem, de akár beszélhetnék arról is. Ha olyan erős a PS3 hardver, mint amilyennek leírod, akkor miért nem várható el tőle, hogy simítson élt, alkalmazzon szűrőket? Vagy jó, ok, ne szűrjön, nem simítson, de futtasson 1920x1080-ban mindent és ahogy írtad, nem kell a szűrő sem, meg a simítás sem. Miért nem teszi? Mert alapból gyenge hozzá a hardver.

Ja, és az Yellow, nem pedig Yellov.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13879) kelzsoca válasza DM-Fan (#13878) üzenetére


kelzsoca
félisten

Itt nem az élsimításokról, szűrésekről beszéltem, de akár beszélhetnék arról is. Ha olyan erős a PS3 hardver, mint amilyennek leírod, akkor miért nem várható el tőle, hogy simítson élt, alkalmazzon szűrőket?

PS3: 8x-os vonalsimítás,16x-os anizotróp szűrés támogatása :U

https://vertigostore.eu

(#13880) Def26 válasza kelzsoca (#13879) üzenetére


Def26
félisten

Igen, de ez nem jelenti azt, hogy alkalmazza is. :U

Akit érdekel a téma itt jobban utána olvashat, hogy milyen játék milyen platformon milyen felbontáson és szűrőkkel megy.

[ Szerkesztve ]

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#13881) k.


k.
őstag

Azt nem értem csak hogyha annó a ps2re(amire szintén nem 5 perc programozni), ment a fejlesztés ezerrel akkor a ps3nál miért rinyál mindegyik fejlesztő? Elismerem hibázott azzal a Sony hogy a fejlesztőket túlbecsülte de attól még igenis ha akkor megtudták oldani akkor mais tudják. Szimplán az lehet hogy akkor elterjedt a ps2 és kényszerből megoldották , jelenleg a ps3 annyira nem elterjedt így mostmég(jövőben szerintem ez változhat) nincsenek annyira rákényszerítve arra hogy kiaknázzák totál a gépet.

(#13882) user137 válasza f27 (#13875) üzenetére


user137
őstag

ha már ennyire szereted a SÁRGA helyett a "YELLOV" szót használni, legalább plz írd már le rendesen, h YELLOW. :U köszi!

(#13883) DM-Fan válasza k. (#13881) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Azért egy Cell-t programozni kicsit más, mint PS2-t. Nincs elterjedve a PS3??? Csak a Slim megjelenése óta valami egymillió példány fogyott csak Japánban. Rettenetesen elterjedt platform, hisz már lassan 3,5 éve piacon van. Akárhogy nézem, 2-3 éven belül meg kéne lennie az utódnak, amire szerintem van is reális esély, hisz a Sony már mozgolódik a téma körül. Pláne ha olyan ütemben fejlődnek a GPU-k, mint ahogy mostanság. A következő konzolban már biztos, hogy a sok magos CPU mellett a GPU is több magos lesz és igen komoly memóriával lesz megtámogatva.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13884) DM-Fan válasza kelzsoca (#13879) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Ha megnézed a Def26 által linkelt oldalt (most akartam linkelni), akkor láthatod, hogy a PS3 játékok igen nagy hányada egyáltalán nem alkalmaz simítást. Ez sajnos látszik is, falnak is megyek tőle, amikor látom, hogy recés egy íves vonal.

Amúgy most látom, hogy kérdezted a Bioshock 2-t. Hát, azóta csak keveset tudtam játszani, kb. a felénél vagyok, most ott tartok, hogy egy nagy színházterem páholyában gather-eltem némi ADAM-et. Benyomások? Alapvetően eddig nem sokat változott a véleményem: ez a játék számomra csak egy erős utánérzés. Persze a story új, de ettől függetlenül nem sok újat hozott, sőt, egyes dolgok hangulata el is veszett. Amúgy élvezem, mert nagyon szerettem az első rész játékmenetét, a karakterfejlődést, szóval alapvetően nem bántam meg, de kicsit azért túlajnározzák a játékteszter oldalak ezt a játékot. Semmi másról nincs szó, minthogy meglovagolják az első rész sikerét. Érezhető is, hogy az első részt kitaláló fickó ki is szállt a projektből. Szóval kicsit csalódás, de azért még így is magasan jobb, mint az átlag. Ott a helye a polcon és kész.

Get Moded!

(#13885) f27 válasza user137 (#13882) üzenetére


f27
aktív tag

netűnjön fel senkinek hogy direkt írom yellov-nak :W

(#13886) DM-Fan válasza f27 (#13885) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Hát, a helyesírásod alapján szerintem mindenki joggal feltételezi azt, hogy nem tudod hogyan kell leírni. Nem értem miért jó helytelenül leírni bármit is. A yellow-t miért jó pl. yellov-nak írni? Ilyen erővel akkor inkább használd a közismert YLoD rövidítést és akkor mindenki tudja, miről van szó!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13887) Def26 válasza DM-Fan (#13886) üzenetére


Def26
félisten

Ne viccelj, az bonyolultabb. :DDD

[ Szerkesztve ]

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#13888) k. válasza DM-Fan (#13883) üzenetére


k.
őstag

Persze , elterjedt de ha a ps2höz képest nézzük akkor közel sem annyir(engem nem zavar, legalább kevés embernek van a környezetemben:D.
Én egyébként úgy saccolom hogy 1-2 éven belül jön az új psp és csak saccra 2013-14 fele jön az új ps. Lehet kicsit sok, nemtudom de valahogy igy tűnik azok alapján ahogy nyilatkoznak. Meg a psp már igyis megérett a cserére.

(#13889) Kratos6633 válasza k. (#13888) üzenetére


Kratos6633
csendes tag

A PS2 már több mint 8 éve van piacon, a PS3 csak 3, vagyis lehet hogy pár év múlva megnő az eladási szám.

(#13890) kelzsoca válasza Def26 (#13880) üzenetére


kelzsoca
félisten

Köszi ez hasznos volt, sajnos szomorúan látom hogy a legtöbb játék nem is támogatja, holott a technológia megvan hozzá :F

(#13884) DM-Fan

Igen, látom már :)

[ Szerkesztve ]

https://vertigostore.eu

(#13891) Def26 válasza kelzsoca (#13890) üzenetére


Def26
félisten

Támogatni támogatja, csak ha ráadnák akkor diavetítés lenne belőle. Az a majd next-gen rev. 2.0 :DDD konzolok kiváltsága lesz. Anno nem gondoltam volna, hogy valamire nem lesz elég egy PS3 vagy Xbox 360. :U

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#13892) kelzsoca válasza Def26 (#13891) üzenetére


kelzsoca
félisten

Bocs, igen rosszul írtam, támogatja, de nem alkalmazzák erre gondoltam :)

Legalább az Uncharted igen :)

https://vertigostore.eu

(#13893) wrathchild


wrathchild
tag

Üdv!
Anri Potyié félvér herceg játékkal lepném meg asszonyt.
Imádja a Potter könyveket/mozikat, de játékokban nem szereti a véres, lövöldözős cuccokat.
Mini Ninja a kedvenc :(

Nem találtam olyan trailert a HP és a félvér hercegről, amiben látom a játémenetet, foglamam nincs, mi maga a játék.
Csak lóbálom a pálcát és szóróm az átkokat, vagy élvezhető kalad játék a dolog?
Esetleg, ha van összehasonlítási alap, melyik a legélvezhetőbb Potter játék PS3-ra?
Kösz a választ!

(#13894) kelzsoca válasza wrathchild (#13893) üzenetére


kelzsoca
félisten

Hát ehhez nem igen tudok hozzászólni, de esetleg a: Little Big Planet nem lenne jó?

https://vertigostore.eu

(#13895) Djuree válasza wrathchild (#13893) üzenetére


Djuree
félisten

gametrailersen van rengeteg gameplay videó.

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#13896) user137 válasza wrathchild (#13893) üzenetére


user137
őstag

ezt a kérdést mintha feltetted volna már vagy háromszor - vagy csak nekem van déja vu-m? :)

(#13897) wrathchild válasza user137 (#13896) üzenetére


wrathchild
tag

Bocs, visszanézem, nem láttam, hogy válaszoltál!
Egyébként addig teszem fel, amíg választ nem kapok :DD

[ Szerkesztve ]

(#13898) wrathchild válasza kelzsoca (#13894) üzenetére


wrathchild
tag

Már túl van rajta :)
De kösz a tippet!

(#13899) kelzsoca válasza wrathchild (#13898) üzenetére


kelzsoca
félisten

Ratchet & Clank: A Crack in Time, LEGO Indiana Jones

[ Szerkesztve ]

https://vertigostore.eu

(#13900) olbaidhun válasza DM-Fan (#13864) üzenetére


olbaidhun
őstag

Látom lila gőzöd sincs "motor-John"-ról. JC sohasem sz@rta le a konzolokat/ új technológiákat! Az összes játékáról készített különböző generációs konzolokra, eltérő hardverekre portot, már snes-en is futott a doom1, quake 2-3 ps2, doom3+kieg Xbox, ha valaki, Ő tisztában van a hardverek tulajdonságaival.. markában voltak már nem egyszer a keményf@szú GPU gyártók és újra megtörténhet, ha figyeled a szakmai hozzáállását! Nem vagyok valami nagy konzol párti, de már 20 éve követem a játékipart.. Nem mennék bele egy olyan összehasonlításba, ahol a HL2 első generációs, toldozott motorját össze kellene hasonlítani az id Tech 4 engine-nel. Mindkettő remek játék, de rémlik ez az alapvető információ, a nextgen hajnalából:
"Megvilágítás szempontjából minden felület egyenrangú." :F
Ez egy igazi "új lépés" volt, nem kamu (full)HD+nextgen =jobb/erősebb grafika-blama..

Ha nem írtam volna le, h minden a programozókon múlik elfogadnám a magyarázkodást, de így már lehordhatod a sony-t is, nem állok melléd. A ps3 gpu-ja nem számít, mint ahogy a ps2 időben sem jelentett semmit a tényleges hardver képzelt "mennyisége, vagy minősége". Renegád harcost kaptunk a kedvenc játékainkhoz, más nem számít.
Korrekt az lenne, ha mondanál egy jobb hardvert amit most hétvégén 40.000 ft körül megúszok és a doboz, garlevél mellé kapok egy assasin creed2-t is.. :U

[ Szerkesztve ]

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.