Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:30:42

LOGOUT.hu

PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13751) PhoenixK válasza nemethjoc (#13748) üzenetére


PhoenixK
őstag

User error! Azonnal cserélje ki a felhasználót, a régit pedig ajánlja fel Darwin tiszteletre! :W

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#13752) orkester válasza orkester (#13749) üzenetére


orkester
senior tag

A letöltési listába viszont bekerült, ergo a "vásárlás" sikerült, csak most nem jön le. Ha IP szűrés lenne, akkor "megvenni" sem engedte volna nem?

PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!

(#13753) user137 válasza nemethjoc (#13748) üzenetére


user137
őstag

ez a jó, egy csomó aktív PSN-es emailcímét lehet lehalászni egy ilyennel, aztán indulhat a célzott spamküldés ;)

(#13754) kelzsoca


kelzsoca
félisten

Ki tudja megmondani hogy a God of War I-II. trófeáim (és a két játék) miért nem látszanak itt: [link]

[ Szerkesztve ]

https://vertigostore.eu

(#13755) DM-Fan válasza kelzsoca (#13754) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Néha van ilyen, hogy meghülyül a Trophy-rendszer. Nekem pl. anno az Uncharted első részének trófeái nem kerültek bejegyzésre, pedig online is voltam miközben játszottam és minden egyes kilépés után direkt be is léptem a Trophy-k közé, hogy frissüljön. Ennek ellenére nem került át mind. Így fordulhat elő olyan anomália, hogy pl. megvan a végigjátszásért kapott Trophy, de pl. egy tök alap (pl. x találat valamelyik fegyverrel) meg nincs meg, pedig egyébként rég megkaptam. Vagy a kincseknél pl. megvan a 30. kincsért kapott Trophy, de a a 15.-ért vagy a 20.-ért kapott nincs, lásd itt. Hozzáteszem, már az első részt is végigtoltam Crushing-on. Talány.

Amúgy is volna még mit gyűjtögetnem elég sok játékban, lásd itt. Ha erre mennék, akkor életem végégig is ellennék ezekkel a címekkel.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13756) olbaidhun válasza gregorik (#1) üzenetére


olbaidhun
őstag

Sziasztok! Olvastam néhány hírdetést és találtam olyan 40gb os ps3-at, ami még csak 2-3hónapos és alig 45e ftért vsztegetnék.. Megmo dom őszintén nekem csak néhány cím miatt kellene, és ugye a gow3 megjelenése is közeleg. Szerintetek megér nekem ennyit egy ilyen fat ps, vagy várjak kicsit a 60gigás árcsökkenéséig? A válaszokat elöre is köszönöm.

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#13757) olbaidhun válasza gregorik (#1) üzenetére


olbaidhun
őstag

Sziasztok! Olvastam néhány hírdetést és találtam olyan 40gb os ps3-at, ami még csak 2-3hónapos és alig 45e ftért vsztegetnék.. Megmo dom őszintén nekem csak néhány cím miatt kellene, és ugye a gow3 megjelenése is közeleg. Szerintetek megér nekem ennyit egy ilyen fat ps, vagy várjak kicsit a 60gigás árcsökkenéséig? A válaszokat elöre is köszönöm.

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#13758) user137 válasza olbaidhun (#13756) üzenetére


user137
őstag

ha csak ideiglenesre kell a gép 1-2 játék miatt, miért nem veszel egyet a boltban, majd adod el a játék után, 10 hónap garival karcmentesen 10k-val kevesebbért?

a régi cuccok lutrik, eladni is nehezebb.

(#13759) DM-Fan válasza olbaidhun (#13757) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Azt, hogy neked megéri-e ennyiért, azt nem tudom megmondani. Azt, hogy 45 eFt jó ár-e egy 2-3 hónapos gépért, meg tudom mondani: jó ár. Azt, hogy minden rendben van-e egy 2-3 hónapos használt géppel, csak egyvalaki tudja megmondani: az eladó. Ő meg nyilván nem fogja közölni veled, ha rossz. Ergo én inkább vennék 65 eFt-ért egy új, 120 GB-os Slim-et, amire van 1 év garancia és akkor tuti nem buksz el 45 eFt-ot. Hogy ennyit is megér-e neked, azt meg neked kell tudnod.

szerk.: A 60 GB-os árcsökkenésére meg már hiába vársz, mert olyan modell már nincs. 120 GB-os és 250 GB-os Slim-ek vannak már csak újonnan, esetleg elfekvő készleten még valahol 80 GB-os és 160 GB-os Fat-ek.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13760) csimpi1 válasza DM-Fan (#13738) üzenetére


csimpi1
tag

Ahogy mondtad, ránéztem a COD4: MW multijára is, az is marha jó! Ott nincsenek léptetőmotor problémák? 5 free for all meccs után sikerült elérnem egyszer az első helyezést is! :K

" Az élet full színpompa, de semmit sem ér kb., az EKG-m szinkópa, amikor beverek 4 kávét 2 rummal szinkronba' "

(#13761) DM-Fan válasza csimpi1 (#13760) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Sem a COD4: MW; sem a COD5: WaW esetében nincs léptetőmotor probléma a multinál, ugyanis mindkettőnél előre betöltődnek a map-ek és az összes textúra, így a 10 perces meccs alatt teljesen nyugton van az olvasó. A MW2-nél ne azt hallgasd, hogy mennyire pörög a lemez, mert az minden játék esetében ugyanolyan, hanem azt, hogy mennyire dolgozik a fejmozgató mechanika. Elárulom: nagyon. Már nagyon sok olyan panaszt olvastam külföldi fórumokon, hogy aktív MW2-zés közben ment szarrá az olvasófej és utána semmit nem olvasott többé. Nem csodálom. Épp ezért már petíció is indult annak érdekében, hogy az IW k*rva sürgősen adjon ki egy HDD-install opciót lehetővé tevő patch-et. Ha a Sony-nak egy csöpp esze lenne, akkor már rég kötelezte volna erre az IW-t, nem hinném ugyanis, hogy neki nagy üzlet lenne a garanciában sorra visszaérkező gépek javítás, még úgy sem, hogy nyilván a már nem garanciális gépek helyett sokan megveszik az új Slim-et, miután elszállt nekik a régi, bár akinek csöpp esze van, az megoldja otthon az olvasócserét, az olcsóbb, mint az új gép.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13762) kelzsoca válasza olbaidhun (#13757) üzenetére


kelzsoca
félisten

A 60 gigás gépek voltak az első példányok, annak minden jó és rossz tulajdonságával együtt, mint ahogy már előttem is leírták ezeket a gépeket nem gyártják, tehát az áruk nem csökkenni, hanem emelkedni fog (linux, ps2 kompatibilitás stb..)

Azért gondolom azt Te sem szeretnéd, hogy mondjuk megveszed a GoW3-at, aztán valahol a felénél jársz már, és meghal mondjuk az olvasófej, vagy egyéb problémája lesz a gépnek :)

(#13755) DM-Fan

Én is valami ilyesmire gondoltam :)

Egyébként Bioshock 2 mennyire tetszik, hogy már beljebb vagy a történetben?

[ Szerkesztve ]

https://vertigostore.eu

(#13763) jookomak válasza olbaidhun (#13757) üzenetére


jookomak
őstag

nekem alapból gyanús, hogy 2-3 hónaposan 40 gigás. több mint egy éve cserélték a 40-eseket 80gb vinyókra.
a 60 gigásokat használtan is lassan aranyárba mérik.

kelzsoca: gow trophy-kat nekem sem mutatja, pedig régóta megvannak.

[ Szerkesztve ]

(#13764) olbaidhun


olbaidhun
őstag

Köszönöm a válaszokat!

Nem igazán értettem eddig az új generációs konzolokhoz, de ez a topic sokat segített a modellek megértésében. A fő kérdésem az lenne, h van-e valamilyen "hátulütője" a 40gb-os gépnek, az adattároláson kívül, mert ahogy látom pár apróságban gyengébb, de van wifi és cserélhető a merevlemez. :P
Sokat segít, h hozzáértő emberekre is lehet számítani a ph-n és nem csak megkent eladókra. Az a helyzet, h a tulajjal megbeszéltem egy találkát Debrecenben, egy műszaki üzletben, ahonnan vásárolt (2 játékkal együtt, aszthiszem valamelyik fifa és assasincreed2, ami még alku tárgya.. ragaszkodna is a 45höz, foggal körömmel, mert én azzal kezdtem, h nem kell a game).

Erre a képzeletbeli "40"-es tűréshatárra vártam, meg persze a GoW lll -ra. :DDD Végülis kipróbálom, sokat nem veszthetek a dolgon..

user137: jó lenne ha most az a 2hónap inkább nekem kedvezne, mert ha csak fél évig nyúzom, akkor is marad még gar. a konzolon, szóval eladható maradna.
jookomak: ha pl raktáron marad néhány darab, azt még árulhatják 2009.12hóban, nem?
kelzsoca: a garancia még bőven tart és a fejhiba ugyanúgy beüthet egy másik modellbe is, legalábbis ahogy olvasgatom a korábbi hsz-eket..

ui: ja és bocs a duplázásért, egy lg arena-val írtam be a hsz-t, amit szintén a ph-ról vettem kb fél éve, 2hónaposan.. szval még garis, de már nagyon megszerettem, a duplázó szokása ellenére, ami SMC router hiba :U
Van valami, amire oda kellene figyelnem vásárláskor, pl szoftverzió, stb.. :F

[ Szerkesztve ]

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#13765) f27


f27
aktív tag

ma javítottam 2db gépet köztük egy 10 hónaposat!
érdekesnek találtam hogy a 10hónapos gépben már 80%ban száraz volt a paszta!

amint lehet látni már a GPU/CPU-n is összerándúlva száradozik :K
necsodálkozzunk a yellov leden :R

(#13766) jookomak válasza olbaidhun (#13764) üzenetére


jookomak
őstag

akkor az nagyon a raktár hátuljában lehetett. 40 gigás amúgy semmiben sem különbözik. ps2 támogatás és kártyaolvasó nincs, valamint csak 2 usb portja van. wifi mindbe van, vinyó pedig ahogy írtad akármekkorára cserélhető.
viszont ha már megvan, ne add el, nem csak a gow3 létezik. csak exkluzívból van 5-8 olyan cím, ami szinte kihagyhatatlan alkotás.

(#13767) PhoenixK válasza olbaidhun (#13764) üzenetére


PhoenixK
őstag

Nekem is csak a használt cuccokkal vannak fenntartásaim, azon felül ha működik, nem lehet gond. A szoftver verzió frissíthető, sőt! Kell is frissíteni, mivel mindíg csak az aktuális legfrissebb verzióval enged a PSN-re tudtommal.
Egyébként szerintem ne tervezz rövid távra, meg fog fogni ez a gép! :U

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#13768) f27 válasza jookomak (#13766) üzenetére


f27
aktív tag

vinyó pedig ahogy írtad akármekkorára cserélhető
azért ez nem egészen így van!
pont a 40Gb verziónál a duplafejes változat az amiből 10ből 8ba nem lehet nagyobb HDD-t tenni mint40Gb mert ha teszel bele nagyobbat HDD errora hivatkozva semmit nem csinál vele! :K

(#13769) DM-Fan válasza f27 (#13768) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Pont cáfolnám: 40 GB-os, duplafejes gépem van (CECHH-széria) és lazán cseréltem benne a 40 GB-os vinyót 250 GB-osra, minden zokszó nélkül már a vásárlást követő második héten. Több, mint másfél éve megy hibátlanul (kop-kop-kop).

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13770) PhoenixK válasza f27 (#13768) üzenetére


PhoenixK
őstag

Ezt valahogy ki lehet szűrni előre? Csak mert nekünk is 40GB-os van, de simán megy a 250-es WD Scorpio-val...

Ez egy CECHJ04-es masinéria.

[ Szerkesztve ]

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#13771) DM-Fan válasza PhoenixK (#13770) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Pedig az is dupla optikás már. Én őszintén szólva a 3. generációtól fölfelé nem hallottam olyan PS3-ról, amibe ne lehetett volna minden gond nélkül nagyobb vinyót rakni. Maga a manual is írja, hogy lehet és nem jár garanciavesztéssel. Továbbmegyek: még senkit nem nagyon hallottam ilyenre panaszkodni, hogy nem ette volna meg a gépe a nagyobb vinyót, pedig elég sok emberrel tárgyaltam már a témáról/adtam tippet, hogy milyen vinyót vegyen. Amúgy nekem is a 250 GB-os WD Scorpio van benne.

A paszta meg igazából már akkor így néz ki bármilyen hűtőn ha fölteszed és utána leveszed.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13772) f27 válasza DM-Fan (#13771) üzenetére


f27
aktív tag

én már találkoztam jópárral amibe nem ment bele a nagyobb vinyó!
de hangsujoztam csak a duplafejes verziónál találkoztam ilyennel!
kiszűrni nem nagyon lehet mivel igazából mindegyikbe mennie kellene a nagyobb vinyónak!
ezért montam hogy csak a duplafejes verziónál találkoztam 5-6db-al!
ezekbe probáltam 60-80-120-160-250Gb vinyókat tenni de csak 40Gb vel volt hajlandó menni! viszont poénból tettem bele másik 40Gb HDD-t és azzal is ment hibátlanul!

azért ha az újrapasztázás után felteszem és egyből kőkeményre égne a paszta rajta az elég gáz lenne nemgondolod? :DDD

(#13773) DM-Fan válasza f27 (#13772) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Sosem tudhatod, hogy mitől keményedett meg az a paszta. Nem hiszem, hogy a rendeltetésszerű használattól, pláne nem 10 hónap alatt. Ha tényleg megkeményedett, akkor vagy kb. éjjel-nappal ment, vagy olyan helyen ment, ahol alapvetően nem tudott rendesen szellőzni, vagy nagyon meleg hely volt. Önmagában kinézetre szerintem nem gáz, az állagot meg képről nem tudom megítélni.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13774) olbaidhun válasza DM-Fan (#13773) üzenetére


olbaidhun
őstag

Mégegyszer köszönet a segítségért mindenkinek, lesz nekem is egy ps-em és ha minden egyben van megnézem azokat a kihagyhatatlan címeket!

A paszta extém használat mellett keményedik (lásd pl nálam vízhűtés, kis :D tuninggal). A gyenge paszta pedig semmit sem tud felmutatni a mentségére.. Ha közepes árkategóriából választok hővezetőt, akkor évente cserélni kell, de ha ennyi meglepő fordulatot látok, lehet gyakrabban fogom cserélni! :K

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#13775) nosferatue válasza f27 (#13772) üzenetére


nosferatue
tag

Nekem is 40-es, duplafejes gépem van, jelenleg 250-es samu vinyó van benne. Néhány fagyástól eltekintve, amit a fantasztikusan megírt ps3 böngésző okozott, nagyjából 1.5 éve megfelelően megy.

[ Szerkesztve ]

I just curse the sun so I can howl at the moon

(#13776) Edgeri válasza DM-Fan (#13743) üzenetére


Edgeri
senior tag

Én nem bírtam ki, leszedtem. Belekerült egy új menüpont, "Browse games" névvel, ami kilistázza a futó szervereket. De így is belekerült vagy 10 percbe, mire valakihez be tudtam jutni, mert ha a játék már elindult, akkor nem lehet belépni, viszont a konnektálásban pedig nem írja ki, hogy mi a játék státusza. Így kapcsolódsz valakihez, vársz fél-1 percet, mire visszadob a kezdő(!) menübe, hogy ide nem tudsz csatlakozni, mert már fut a játék. Ennél azért okosabban is megcsinálhatták volna...
Mindegy, a héten én is megveszem már a játékot, csak még nem tudom honnan/kitől.

Üdv, Edgeri

(#13777) kelzsoca válasza Edgeri (#13776) üzenetére


kelzsoca
félisten

Hát én már letöröltem az előző verziót, de ha a friss sem jobb, akkor inkább hagyom is az egészet a francba :F

https://vertigostore.eu

(#13778) Mappa válasza PaJa1 (#13044) üzenetére


Mappa
addikt

Ugyanígy vagyok én is ezzel...anno ps2 azért vettem mert GT4 áh áááh isten ...aztán volt az a pack Ps2+GT4+Tourist Trophy ...egyből vettem is meg :D nagyon kezdő voltam konzol téren 10 éve volt még sega megadrive 16-bit :DDD :C imádtam :D...most 2 hónapja adtam el a Ps2-m mert megint leváltotta egy éve az új PC ...azt csak porosodott szegényke így megváltam tőle :U

aztán megláttam ezt a videót GOW3 és most tegnap óta ott tartok hogy be kéne szerezni egy Ps3 at :DD mert ez valami iszonyat durva game ...elődeit is imádtam szenzációs volt ...na meg GT5 is lesz ....

ez amolyan kezdő lökés hsz :P meg magamnak is asszem

nem kötelező megadni

(#13779) olbaidhun válasza Mappa (#13778) üzenetére


olbaidhun
őstag

Nekem is volt néhány ps2 konzolom (adtam-vettem) és kipróbáltam közben néhány játékot, voltak kedvencek, meg olyan is amit már "csak azért is" végigvittem, pl mortal kombat-ok (anno én is imádtam a megadriveos korszakot)stb, de a god of war az szerintem külön téma! Legalább akkora alapfogalom a kategóriában, mint pl egy need for speed. Ha ezt végigvittem és még néhány nagy név a kezem közzé került, boldogan eladom a gépet. De ha nagyon beszippant, legfeljebb winyócsere és lesz a pc mellett egy igazi erőgép is. Nem vagyok igazi nagy játékos, néha végigszaladok egy-egy újdonságon, ha van rá időm, de pl az elmúlt 5év alatt ha 10 cím bejött, akkor sokat mondok. Nem fogott meg sem az xbox, és még a heavenly sword miatt sem tudtam volna kiadni egy kisebb vagyont (konzol+tv gond ugye) de most van egy korrekt 22'os monitorm és bízok a szerencsében, h olcsón sikerül beszerezni a gow-alá valót. ;)

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#13780) Edgeri válasza kelzsoca (#13777) üzenetére


Edgeri
senior tag

Használhatóbb az újabb verzió, de ezzel is el lehet pöcsölni, mire találsz egy szervert, amit még éppen nem indítottak el, és pont be tudsz lépni. Nekem kb. 5-10 percembe került mire találtam egy éppen induló szervert, és be tudtam lépni.

Üdv, Edgeri

(#13781) kelzsoca válasza olbaidhun (#13779) üzenetére


kelzsoca
félisten

de most van egy korrekt 22'os monitorm és bízok a szerencsében

Van a monitoron DVI vagy HDMI bemenet?

https://vertigostore.eu

(#13782) olbaidhun válasza kelzsoca (#13781) üzenetére


olbaidhun
őstag

asus vw222u - 2ms - DVI

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#13783) kelzsoca válasza olbaidhun (#13782) üzenetére


kelzsoca
félisten

Akkor rendben van, remélhetőleg HDCP képes a monitor :)

https://vertigostore.eu

(#13784) olbaidhun válasza kelzsoca (#13783) üzenetére


olbaidhun
őstag

Egy cimborámnak megegyező monitorral xbox360 szalad, de én edddig nem is néztem utánna ennek a dolognak, köszönöm, h felhívtad rá a figyelmet.

Több találat alapján ez a tipus "22" widescreen LCD monitors and HDCP supported function". Gondolom akkor ezzel sem lesz gond, de van egy átalakító adapterem is, ha jól emlékszem hdmi-dvi, egy újabb vga kártyához kaptam.

Ilyen és hasonló jellegű tanácsokat vártam és hogy pl a CECHH gyári számú típus és újabb modelleknek már újabb feje van. Ami az élettartamot befolyásolhatja..

Újabb UP a topictársaknak, már kezdem magam beleélni! Lesz egy újgen. konzolom.. áááá! :R

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#13785) kelzsoca válasza olbaidhun (#13784) üzenetére


kelzsoca
félisten

Az a legjobb ha egy ilyet szerzel hozzá: [link]

Ha a box ment róla akkor nem lehet gond, viszont amit említettél adaptert azzal lehet nem fog összejönni a dolog, persze ez a monitor hátsó kialakításától függ, nekem nem jött össze, és vettem 2k-ért egy olyan kábelt mint fent linkeltem, és tökéletes a képe a PS3-nak.
Beállítottam hogy 720p-ben menjen és minden rendben van, ugye a monitornak csak 1680x1050-es a felbontása, és ezért :)

https://vertigostore.eu

(#13786) olbaidhun válasza kelzsoca (#13785) üzenetére


olbaidhun
őstag

Lesz majd idővel nagyobb TV is, meg minden, mint a vásárban, de lehetőleg a legkisebb pénztőke bevezetésével szeretnék elérni egy "alap" helyzetet, ami szerintem már így is több lesz, mint elégséges. Ha azt vesszük, h nekem is ez volt az első konzolom, már elég sokat öregedtem a játékhoz..

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#13787) f27


f27
aktív tag

ma unalómüzés képpen megprobáltam a "lehetetlent"!
fogtam egy már kipurcant duplalencsés fejet és kicseréltem benne a Blu-Ray diódát!
nos a végeredmény egy üzemképes fej lett!
ennek láttán nagyon megörűltem!
aztán szépen lankadt a mosoly az arcomról ugyanis foggalmam sincsen milyen típusú (dvdlejátszoból)való a dióda! így hiába találtam kompatipilitást ha nem tudom miből van!
3db volt belőle egyet eladtam egy lézergetős srácnak 1 most épp dolgozik 1meg a szekrényembe hever tehát megjavítható ez házilag csak rákell jönni a megoldásra!
aztán mivel nem fáradt le még eléggé az agyam,nekiugrottam egy KES-400 fejnek is mit lehetne trüközni vele még aztán jött egy hűlye ötletem
fogtam egy fekete műszaki filcet és befestettem minden prizma tetejét feketére
nekérdezze senki miért pont ez jutott eszembe!
aztán beletettem egy fejreváró gépbe és meglepetés ért....majdnem! a lemezt nekiálta forgatni és probálta olvasni igaz nemsok sikerrel de megálás nélkül erőlködik 1 percig a beolvasással! a festés előtt nem pörgette a lemezt

amit tiltunk fórumunkban:
◦a mértéktelen és értelmetlen hangulatjel használatot. A smiley-k arra valók, hogy egy többféleképpen értelmezhető mondat hangulatát megmutassák, nem pedig sormintának, díszítőelemnek.

[ Módosította: ollie ]

(#13788) olbaidhun válasza f27 (#13787) üzenetére


olbaidhun
őstag

Nemsemmi ötleteid vannak. Ilyen sok a fejhibás PS? Van valamilyen módszer, h kicsit tovább éljen a kedvenc 40gb-os ps-em :F

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#13789) f27 válasza olbaidhun (#13788) üzenetére


f27
aktív tag

még az a jó hogy szinte csak azt lehet mondani hogy csak fejhibás PS :DDD
ugyanis van egy másik (konzol) ami szinte kigyulad felrobban stb.. :DDD
szerintetek melyik típusú fejet oldották meg a leg egyszerűbb módon a kettő közűl?
tehát arra lennék kíváncsi hogy a ti véleményetekkel melyik a bonyolúltabb, és melyik az egyszerűbb felépítés?mindkét típuson megjelőltem a lézer utvonalát! KÉK-el a Blu-Ray -ét PIROSSAL pedig a DVD/PS2 útvonalát!

[ Szerkesztve ]

(#13790) Mazsika válasza f27 (#13789) üzenetére


Mazsika
őstag

én eleve nem értem ezt a két fejes dolgot hogy hogy is működik ez? slimbe milyen van? hogy lehet-e tényleg ezeket valahogy kímélni? amúgy szerintem a jobb oldali egyszerűbb hogy egy helyről jönnek a kábelek!

Dáccsika

(#13791) vidi18 válasza Mazsika (#13790) üzenetére


vidi18
csendes tag

vki tud nekem segiteni?hogyan tudok ps3 slimre játékot feltenni?h lemez meg minden nélkül jáccak?pü-be várom a segitséget!eéőre is köszönöm!

(#13792) olbaidhun válasza f27 (#13789) üzenetére


olbaidhun
őstag

Nekem is a jobbos 3 iránya tűnik jobbnak, de gondolom a Bill bácsiék 3ledesére gondolsz(ami szinte kigyulad felrobban stb)? Ott sok esetben a hőmérséklet is gond volt, ha a forrásaim nem csalnak. De egy konzolt szétszedni és kiporolni még én is mernék, szóval tessék nyugodtan megírni, ha valahogy meghosszabíthatom kedvenc konzolom életét!

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#13793) kelzsoca válasza vidi18 (#13791) üzenetére


kelzsoca
félisten

Neked George Hotz az embered, talán tőle kellene megkérdezni!

Egyébként el kéne olvasni az 1 hozzászólást, mielőtt ilyet kérdezel :(((

A teljes játékot viszont NEM lehet felmásolni a PS3-ra, mindenképpen kell a lemez a játékhoz (ezzel nem lehet "kímélni a lemezt"...).

Amit te keresel azt úgy hívják fosbox360

[ Szerkesztve ]

https://vertigostore.eu

(#13794) Mazsika válasza vidi18 (#13791) üzenetére


Mazsika
őstag

írtam pü-t, de utána kéne olvasni a dolgoknak nem csak kérdezősködni mindent.. :S

Dáccsika

(#13795) kelzsoca válasza olbaidhun (#13792) üzenetére


kelzsoca
félisten

szóval tessék nyugodtan megírni, ha valahogy meghosszabíthatom kedvenc konzolom életét!

Mondjuk nem 40gb-os gépet veszel, hanem egy slimet, amiben már normálisabb fej található.

https://vertigostore.eu

(#13796) f27 válasza olbaidhun (#13792) üzenetére


f27
aktív tag

igen a jobb oldali az egyszerűbb!
a sony elég keszekuszán hozta nyilvánoságra a KES-400 és a KES-410 fejek mivoltát!
ugyanis a KES410 fej bonyolultab kétrészről vetitett munkát végez! de sony szerint ez a típus az újabb! igaz én nemtúl sokkal találkoztam öszesen! és nem azért mert kevés gép fordúl meg a kezeim között,hanem egyszerűen a sony rájött hogy ez a fej nem stabíl és abbahagyta a gyártását! ez a képen is látható!
miért is gondolkodott sony a kétlencsés fejen annó? és jelen esetben most miért gyártja őket 2év után ismét?
nos a mikor szeretett gépünk elhalálozik(csak a fej) akkor valójában nem az egész fej hal meg hanem csak a diód gyengűl el! a KES400 esetében mikor a szervízből visszakerűlte a fejek javításra(újralézerezésre) mindkét diódát egyszere kellett kicserélni!hiába nem ment tönkre a DVD drésze!
a KES410 esetében kilehetett cserélni csak a Blu-Ray diódát belőle!igaz ezt a fejet eléggé elbaxták és hamar kimultak!majd gyorsan abba hagyták a gyártását!
most jelen esetben valamit alakítottak a fej szerkezetén és ujra duplalencsés fejeket használnak a slim verzó töbségében!nagyon nem vagyok még képben a slim javításával kapcsolatban mindösze 1db javítottam!persze nem azért mert anyira jók hogy nem romlanak el!! csak ugye még mind garanciás és a hivatalos szervizek vannak tele velük!
mivel hoszabíthatod meg a konzolod életét?
nos ez elég vitatós kérdés!
szerény véleményem a következő!
a gépet használd állítva!
minden évben kikell takarítani és ujrapasztázni!
jól szellőzött helyen tarcsd!
probálj olyan kedvenc játékot találni ami nem használja a lemezt!(ez töbnyire nem megoldható!"warhawk" ez nem használja a fejet egyeltalán játék közben!

sokan tojnak a gép karbantartására! sajnálják azt az 5K évente amiért egy szakember kitakarítja és ujrapasztáza a gépet!aztán mikor meglátnak egy YELLOV-os visszajelzést meg káromkodnak :DDD

(#13797) SweetWally válasza vidi18 (#13791) üzenetére


SweetWally
tag

Nagyon egyszerű.

A PSN store-ból vásárolsz játékot. Így nem kell lemezt berakni, csak a merevlemez dolgozik.

Nem rossz dolog a magány, ha van veled valaki.

(#13798) olbaidhun válasza f27 (#13796) üzenetére


olbaidhun
őstag

Fene elviszi az egész gyártósort, h ilyenre tervezték a konzolokat. Tudom én, h nagy a hő, és takarítani érdemes a normál (nem gamer) pc-ket is.. de az mégis csak túlzás, h az ember vesz pl egy új konzolt és ha nem szakértő, pár hónap után viheti a motyót a szerelőhöz (ismétlem; mind1 melyik modellról beszélünk), mert paszta elillant, ház porral, retekkel megtelt, venti csapágyas, fej bekaká*t.. stb A jó kis ps1, meg megadrive! Mai napig eléldegélnek, ha az ember letakarja egy kendővel és kész. Igaz sokat fejlődött a világ azóta, és már kicsit én is konyítok a vízhűtéshez.. lehet beépítek majd egyet a konzolba, ha meglesz!

[ Szerkesztve ]

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#13799) kelzsoca válasza f27 (#13796) üzenetére


kelzsoca
félisten

nagyon nem vagyok még képben a slim javításával kapcsolatban mindösze 1db javítottam!persze nem azért mert anyira jók hogy nem romlanak el!! csak ugye még mind garanciás és a hivatalos szervizek vannak tele velük!

Erről van is valami statisztika, hogy eddig kb mennyi slim ment vissza garanciális javításba vagy valami?
Mert ha annyira gáz lenne, szerintem a neten a ps3 forumokon (hazai, külföldi) tele lennének a topicok elégedetlen felhasználókkal.

És ugye a slimból már több milliót eladtak a világon :)

(#13798) olbaidhun

A slim gépeknél nincs gond a melegedéssel, mivel a cpu is már 45nm-es technológiával készült, ezen felül az olvasófejjel semmit nem tudsz csinálni :)

[ Szerkesztve ]

https://vertigostore.eu

(#13800) f27 válasza olbaidhun (#13798) üzenetére


f27
aktív tag

igazából itt az a baj hogy az a kis gép megregelizik egy brutális számítógépet játék szempontjából!és valjuk be egy 8magos procinak kell a levegő! igaz ebből csak 7megy fojamatosan és 1db készenlétben áll!
aztán egy elég komoly GPU is mocorog a kicsikében! :K mindezt kb egy 25x25cm hűtés hűti "zárt" térben igazából én még mindíg azt mondom jobb kicsit fizetni a karbantartásra ha magad nem tudod megcsinálni othon,mint egy esetleg rossz hűtés miatt a "kukába" dobni a géped 2 év után!az én 60Gb PS3 mam eddig a 3év alatt kb 3500-4000órát ment!a 2dik fej dolgozik benne lassan ez is meghal!
egy fej élettartalma KB 2000óra!
de a fejregelizésen kívűl kopp-kopp-kopp semmi baja nem volt még eddig!
3x takarítottam és 2x pasztáztam! :K

kelzsoca
anyira van tele a forumok vele mint a fat verzióval! csak ugye a slim még 1éves sincs a fat meg a 4évét tiporja lassan!
természetesen anyi hibás verzió nem is lehet belőle még mert az elég feltűnő lenne! az hogy kb 1millió darabol mondjuk 1000meghalt nem lesz nagy hír! mintahogy mondjuk 1milliárt fatból hogy meghalt mondjuk 1millió darab sem lett nagy hír igaz?
viszon a másik konzolból annó hogy 1000db ból meghalt 600db az már nagyobb hír volt nem? :DDD

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.