Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:30:42

LOGOUT.hu

PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13901) DM-Fan válasza olbaidhun (#13900) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Hát, most csöppet mellényúltál. Anno ugyanis én magam is kísérleteztem mod készítéssel a Doom 3 alá is, eléggé ismerem a motort. 20 éve követed a játékpiacot? Nagy kunszt, én meg már C64-en is programoztam, na és akkor mi van?

Tisztában vagyok vele, hogy kicsoda Carmack az FPS bizniszben, lehet egy pöppet többet is tudok a Tech motorokról, mint Te. De mondjuk a Havok engine-nel felvértezett Source motort toldozott szarnak nevezni az optimalizálatlanságáról méltan hírhedtté vált Doom 3 (ami egyébként tényleg kiváló játék) mellett erős elfogultságra vall.

Egy konzolnál ilyet mondani, hogy nem számít a GPU, megintcsak erős tudatlanságra vall.

Az, hogy most 40 eFt-ért veszel egy használt konzolt, miért is mérvadó? Csak győzzél játszani a sok Carmack féle idSoft-os játékkal! Lássuk csak: most így hirtelen a Store-ról 4$-ért letölthető, '92-es Wolf 3d jut eszembe. De Carmack ugye nem szarja le ezt a konzolt? Rég megvettem volna a Q4-et, D3-at, ha lenne. Meg ha majd kijön a Rage, akkor azért nézd meg mit fog tudni PC-n és mit a PS3-on és majd akkor dicsőítsd a drága Sony-t!

Semmi mást nem fűznék ehhez a témához, max. annyit, hogy úgy nyilatkozol a konzolról, hogy nem is rendelkezel vele és nem látod nap mint nap a korlátait. Majd megtapasztalod magad is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13902) szasanyi válasza Kratos6633 (#13889) üzenetére


szasanyi
félisten

Kissé tévedésben vagy: egyrészt a PS2 2000-ben jelent meg. Másrészt ha megnézed, hogy a mai napig milyen eladási mutatók állnak a PS2 mögött, egyáltalán nem biztos, hogy behozza a PS3 a lemaradását... különösen, ha pölö 2012-ben kiadják az utódját.

kelzsoca: Köszi ez hasznos volt, sajnos szomorúan látom hogy a legtöbb játék nem is támogatja, holott a technológia megvan hozzá. - vajon miért? :U
A szűrés, de még inkább az élsimítás "sokba kerül", és ha a meglévő, felhasználható erőforrásokból ezt a teljesítményt elvennék, maximum egy kiváló minőségű, FullHD diavetítő lehetne a PS3. És nem a CELL miatt...

(#13903) olbaidhun válasza DM-Fan (#13901) üzenetére


olbaidhun
őstag

"Havok engine-nel felvértezett Source motor." Ez tény. Aha, jól optimalizált, de egyáltalán nem nextgen (nevezhetjük next step-nek is ezt a szép, új generációt), amiről beszélünk. Sajnálom, h úgy érzed lesz@roztam a source-ot (látom nem ismered a 11. parancsolat-ot :DDD ) de nevetséges amit próbálsz bizonygatni. Mostmár állítom, h nem vagy képben JC-vel kapcsolatban! Ha valaki ismeri a ps3 hardver korlátait, akkor az JC és nem egy-két fórumlakó, erre akartam eddig is rávilágítani.. ja igen, Te kisérleteztél doom3 mod-dal? És milyen élmény volt? Mutatnál valami végterméket?
Inkább ne, röhögtess!

Nem adott ki ps3ra játékot? A ps2-re sem jöttek ki a legnagyobb nevek időben és valahogy mégis "beérte" magát az egyébként lenyűgöző rendszer. Életidejének utolsó 1/3 ában még magasan szárnyalt a konzol, ha a grafikát nézzük, pedig technológiai szempontból már régen elavult volt az egész.. erre 2007ben mégis újabb áttöréseket ért el.. Azóta is csak figyelek, h olyan grafikát, h a fenébe csavartak ki belőle?! Te sem tudod? Még mindig? A programozókon múlt a dolog, ha hiszed, ha nem! Anno is mindenki érvelt az xbox programozhatósága mellett, és h tök olyan mint egy pc, milyen erős, frissebb, mint a sony és mégis hol van az xbox első generációja? A ps2 még néha-néha előbújik járókeretével a piacon! Ha csak egy korrekt engine-t átvett volna valaki az utolsó időszakból és játékot készítene vele, én beszereznék újból egy gépet!

Az, h olcsón hozzájutok egy piacon lévő, használt, de az elérhető legerősebb hardverhez, szerintem egyértelműen bizonyítja, h nem tudsz jobbat ajánlani, még 2 esetleg 3x áron sem.. de hiába is tudnál, ha neked a ps3 is gyenge volt 1.5 év után..mi az még egy konzol idejéből? Igaz még nem volt ilyen konzolom, de a sony már letett pár dolgot az asztalra, szóval bízok benne, döcögősen indult, de van még tartalék benne. És várom a jövőbeni címeket. Ez az én véleményem és az igazság.

Ha egy akkora szakmai ász, mint JC a jövőben sem ad ki semmi érdemlegeset a konzolra, akkor tényleg egy rakás szerencsétlenség az egész sony, de ezt, meg a hardverelemek részletezését-kiismerését-fikázását max egy ilyen kaliberű embertől fogadom el.

Jja még annyit fűznék a témához,h :
Te meg, addig is, mondj nekem egy jobb hardvert! :U

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#13904) kelzsoca


kelzsoca
félisten

Adódott egy kis problémám:

A PS3-at egy 20"-os HDCP képes monitorral használom, DVI-HDMI kábellel.

A monitor: [link]

Már régebben is volt párszor, viszont tegnap, és a mai napon már elég sűrűn van olyan problémám, hogy:

Játék alatt (főleg) vagy egyszerűen a menüben villog, majd elmegy a kép egy rövid időre, majd visszajön.
Illetve olyan is szokott lenni, mint amikor tv-n nincs adás, ha ez van általában nem is jön vissza a kép, csak ha:

- megnyomom a monitoron a: source gombot
- kihúzom a DVI kábelt, majd vissza

Én arra gondolok, hogy a HDCP miatt lehet.

Más normális megjelenítőn a HDMI csatlakozást nem tudom megnézni, tehát van a monitor és ennyi.
Reseteltem már a PS3-at, újra beállítottam a megjelenítést (max 720p)
Monitort is kihúztam, de semmi, maradt minden ugyanaz.

Valakinek volt esetleg hasonló problémája, vagy tudna hozzászólni a témához?

https://vertigostore.eu

(#13905) BaliJack válasza olbaidhun (#13903) üzenetére


BaliJack
aktív tag

"Igaz még nem volt ilyen konzolom, ..."

Nem nagyon szólnék bele a vitátokba, de a fenti kijelentés után jó lenne, ha vennél egyet, és személyes tapasztalatokkal térnél vissza közénk :).

Pl. GTA4. Többször írtuk már itt a fórumon, hogy szaggat a játék, ha este van és még jobban, ha még esik is. Olyankor szemre van 15 fps. De ha csak annyit írok, hogy marhára szaggat, az is jól bemutatja, hogy problémás a játék futtatása.
És engem személy szerint nagyon nem érdekel, hogy ezt a programozók vagy a gyártó tolta el. Én csak játszani szeretnék, és lehetőleg folyamatos futással. Ezért is vettem konzolt, hogy ne legyen olyan, mint PC-n volt, hogy már nem elég a gép a medium grafikához se.
Engem is megvezettek azzal, hogy a gép überbrutál, és sokkal jobb/erősebb, mint a konkurencia. Aztán meg a valóság nagyon nem ez.

Zárszó: a gép lassan 2 éve megvan. Vettem hozzá 15 tokos játékot (ha a God of War Collections-t két játéknak vesszük :) ), és PSN-en 6-ot. És még a kívánságlistán legalább van 5, amit tutira megveszek.
Tehát szeretek a géppel játszani, csak a rózsaszín köd már elillant, és ismerem a gép határait :).

[ Szerkesztve ]

(#13906) Mazsika válasza kelzsoca (#13904) üzenetére


Mazsika
őstag

nekem is ugyanez volt a fat ps3mal, és a samsung 22-es monitorommal! tuti hogy a dhcp miatt csinálja... mert nekem a slim ps3-mal meg simán megy a monitor!

Dáccsika

(#13907) olbaidhun válasza BaliJack (#13905) üzenetére


olbaidhun
őstag

Helyes. Jobb ha nem szólsz bele! :D

Viccet félre téve, én nem veszem ennyire komolyan ezt a dolgot, de van rálátásom és pl a gta4-et én sem láttam lassulás nélkül futni. Nem egy optimalizált játék pc-n sem, meg kell hagyni, ott már van manapság mibe kapaszkodnia, csak azt meg nem fizetjük meg.. de ez csak egyetlen példa. Ott volt a gta3, az sem volt túloptimalizálva pc-n, de a vice city már korrektül futott a kis gépemen.. ugyanaz a konfig. Jó példa még az egykori SiN című játék.. mekkora erőmű kellett neki.. és ahogy teltek a hónapok, évek csak egyre jöttek a patch-ok és végül egész korrekt lett az eredmény.. de azt már tényleg pofán verte a HL1 szintén quake2 engine-je.. optimalizálás.. ez minden!

Egy konzolt nem 1-2 játék, vagy akár 1-2év alatt kell megítélni. Ha nem hinnél a ps tartalékaiban, már rég eladtad volna a géped és nem várnád azt a néhány címedet! ;)

ui: várom az erősebb hardvert!

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#13908) Kratos6633 válasza szasanyi (#13902) üzenetére


Kratos6633
csendes tag

2010-2000=10 azaz 10 éve van piacon. Én azt írtam, hogy több, mint 8.
8<10 azaz a 10 is nagyobb 8-nál.

PS4 max 2016-ban várható, 2 év múlva megnézzük kinek van igaza.

Én megnézném mit írok mielőtt elküldöm. :DDD

(#13909) Kratos6633


Kratos6633
csendes tag

Valakit érdekelne egy dm vagy ctf meccs az UT3-mal??? Ja, és már közepesen tolom, nem úgy mint ahogy régebben írtam, és ha így haladok, akkor egy hét múlva már pro leszek, mondjuk már most is elég jól belejöttem.

Epic games <-- :R

(#13910) BaliJack válasza olbaidhun (#13907) üzenetére


BaliJack
aktív tag

:)

Mondok másikat is: LEGO Star Wars: The Complete Saga. Vicces az, amikor robban valami a játékban és ettől kicsit belassul. Emlékeim szerint 1080p-s.
Vagy a LEGO Indiana Jones, amikor Vsyncet bekapcsolom 1080p-nél és egy picit megfogja a játékot, nem scrollozik olyan szépen, mint kikapcsolt Vsync-kel. És a link szerint csak 960x1080-as a felbontása.
És ez a két játék nem olyan brutál, hogy ne bírhatná el a gép.
Tudom, optimalizálás.
De ez konzol, itt kéne optimalizálni! :K
Pont ez a problémája mindenkinek! Ez nem PC, ahol kicserélem a CPU-t 16 magosra, a GPU-t 2magosra, és beleteszek még 256MB RAM-ot, hogy jobban fussanak a játékok :U :).

"Ha nem hinnél a ps tartalékaiban, már rég eladtad volna a géped és nem várnád azt a néhány címedet! ;)"

Én már túl idős vagyok ahhoz, hogy higgyek a tartalékokról szóló ígéretekben :). Lehet, hogy ki lehet csavarni még a gépből egy kicsit, de ahhoz rengeteg idő kell. Majd ezt a GT5 megmutatja (vagy nem).
Én a játékélményben hiszek, amit megkapok a géptől, de az ilyen "apró" bakik egy így beharangozott gép esetében... :(, picit bosszantó.

(#13911) DM-Fan válasza olbaidhun (#13903) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

""Havok engine-nel felvértezett Source motor." Ez tény. Aha, jól optimalizált, de egyáltalán nem nextgen (nevezhetjük next step-nek is ezt a szép, új generációt), amiről beszélünk."

Ki mondta, hogy nextgen a Source? Úgy látom szöveget sem tudsz értelmezni. 2004-ben jelent meg, akárcsak a Doom3. De akkor szerinted a Doom3 mitől nextgen? Elmondanám, hogy a csodás Doom3 és a Quake 4 még 16:9-ben, vagy 16:10-ben is csak úgy hajlandó futni, ha előtte ügyeskedek kicsit konfig-fájlban. Érdekes módon a Half-Life 2 ezt alapból tudta már 2004-ben. Akkor mitől next-gen a Doom3 motor?

"Mostmár állítom, h nem vagy képben JC-vel kapcsolatban! "

Mutasd meg azt a mondatomat, amiből ezt leszűrted!

"Ha valaki ismeri a ps3 hardver korlátait, akkor az JC és nem egy-két fórumlakó, erre akartam eddig is rávilágítani.."

Akkor nem értem, hogy mit keresel ezen a fórumon. Ha gondolod megadom John Carmack privát e-mail címét. :W

"Nem adott ki ps3ra játékot?"

Nem, nem adott ki.

"A ps2-re sem jöttek ki a legnagyobb nevek időben és valahogy mégis "beérte" magát az egyébként lenyűgöző rendszer. Életidejének utolsó 1/3 ában még magasan szárnyalt a konzol, ha a grafikát nézzük, pedig technológiai szempontból már régen elavult volt az egész.."

Az a baj, hogy a PS3 már megjelenésekor sem szárnyalt sehol (leginkább negatív rekordokat döntött) és ez azóta sem változott sokat és nem is igen fog, mert a Sony már most a cserén gondolkozik. Nincs ezzel különben az általad istenként tisztelt John Carmack sem, aki már tavaly augusztusban a PS3 (és a jelenlegi konzolgeneráció) utódjáról beszélt, lásd a cikket. Nem mellesleg ő is kiemeli, hogy a Sony súlyos vereséget szenvedett az Xbox360-nal szemben. Öngól?

"Azóta is csak figyelek, h olyan grafikát, h a fenébe csavartak ki belőle?!"

Hát, elég sok PS2 játékot láttam az utóbbi időben, de én mindent megfigyeltem, csak a korhoz méltó grafikát nem, úgymond nem estem hanyatt a gép teljesítményétől. Az a gép már hosszú évek óta nem a grafikájával hódít, hanem azzal, hogy rengeteg van belőle a piacon és nagyon sokan nem váltották le, tekintve, hogy hack-elt és így "olcsó" hozzá a játék.

"Az, h olcsón hozzájutok egy piacon lévő, használt, de az elérhető legerősebb hardverhez, szerintem egyértelműen bizonyítja, h nem tudsz jobbat ajánlani, még 2 esetleg 3x áron sem.."

Hú, demagóg kapitány. Nehéz lenne olyan gépet találni 40 eFt-ból, ami kenterbe veri, mert nincs ilyen, de senki nem is állított ilyet, hogy ennyiből összeraksz egy gépet. Mielőtt méginkább lejáratod magad, én azt írtam, hogy 130 eFt környékén összerakok egy olyan gépet, ami úgy vágja földhöz a PS3-at, hogy beszarik. Mindemellett az multifunkciós és ezer más dologra is tudod használni a játékon kívül. Ennyit mondtam, illetve azt, hogy a PS3 már eleve konstrukcióhibásan jelent meg és ezért szembesülünk azzal, hogy kezdettől fogva elmarad a grafikai teljesítménye a várttól. Ha ezekkel vitatkozol, akkor látszik, hogy fingod sincs a témáról, mert ezek tények. Ha ajánlanom kell egy konfigot, ami kijön ennyiből, akkor pillants az adatlapomra és láss csodát! Grafikus teljesítményben ízzé-porrá alázza a PS3-at.

"Ha egy akkora szakmai ász, mint JC a jövőben sem ad ki semmi érdemlegeset a konzolra, akkor tényleg egy rakás szerencsétlenség az egész sony, de ezt, meg a hardverelemek részletezését-kiismerését-fikázását max egy ilyen kaliberű embertől fogadom el."

Továbbra is egy javaslatom van: AKKOR NE FÓRUMOZZ!

Mellékesen megjegyzem, hogy elég nonszensz olyasvalaki véleményére adni a PS3-mal kapcsolatban, akinek soha nem volt ilyen gépe. Én is nagyon profin tudok repülőgépet vezetni - elméletben.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13912) DM-Fan válasza kelzsoca (#13904) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Én első körben a kábelre, vagy valamelyik érintkezésre gyanakodnék. Tipikusan olyan hibajelenséget írsz le, ami ennek tudható be. Először mozgasd meg a csatlakozókat, ha nincs javulás, akkor húzd ki és párszor húzd végig a karodon a kábelt. Ha nincs javulás, akkor kábelcsere. Ha így sem, akkor monitor bevizsgáltatása.

Ennek semmi közének nem szabad lennie a HDCP-hez, ha tudja a monitorod, akkor van kép, ha nem, akkor nincs.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13913) szasanyi válasza Kratos6633 (#13908) üzenetére


szasanyi
félisten

Ha az életkorodat kérdezik, arra azt mondod, hogy már 5 éves elmúltam? :U
Én megnézném mit írok mielőtt elküldöm. - ne javasold, hanem tedd meg!

(#13914) DM-Fan válasza olbaidhun (#13903) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Ja, a legjobbat kihagytam. Három napja ezzel köszöntél be a topicba:

"Sziasztok! Olvastam néhány hírdetést és találtam olyan 40gb os ps3-at, ami még csak 2-3hónapos és alig 45e ftért vsztegetnék.. Megmo dom őszintén nekem csak néhány cím miatt kellene, és ugye a gow3 megjelenése is közeleg. Szerintetek megér nekem ennyit egy ilyen fat ps, vagy várjak kicsit a 60gigás árcsökkenéséig? A válaszokat elöre is köszönöm."

Szóval ha John Carmack bácsi már eddig is megmondta, hogy überfasza konzol a PS3, akkor miért is kérdezted meg tőlünk mezei halandó "fórumlakó"-któl, hogy megér-e neked 45 eFt-ot a konzol? Ezek szerint mégsem biztos? Ha úgysem adsz a véleményünkre, akkor nem értem a kérdésfeltevést. De már ebből is lejött, hogy mennyire vagy képben, mikor a már 2 éve nem forgalmazott 60 GB-os verzió árcsökkenését vártad. :D Amúgy meg 1-2 év alapján ítéljük meg a PS3-at úgy, ahogy megítéljük. Idén lesz 4 éve, hogy megjelent a konzol. :U

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13915) Mazsika válasza DM-Fan (#13912) üzenetére


Mazsika
őstag

és akkor nekem mi lehetett a probléma? kábel ugyanaz, monitor ugyanaz, 2 fat géppel és 2 slim géppel lett próbálva, ugyanaz a hibajelenség!

Dáccsika

(#13916) DM-Fan válasza Mazsika (#13915) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Hát, pedig a Slim-ben is ott van ugyanaz a HDCP, szóval az biztos nem lehet az oka. Csatlakozó (PS3 Fat-en lévő) még mindig lehet, bár ha két fat-tel is csinálta, akkor annak már kisebb az esélye (de nem kizárt). Hirtelen más ötletem nincs.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13917) PhoenixK válasza Mazsika (#13915) üzenetére


PhoenixK
őstag

Nekünk egy hasonló hibajelenség volt, eltűnt a kép1-1 mp-re. A probléma forrása: túlmelegedés. Kicsit több hely kellett a PS3-nak, azóta nem él ez a probléma!

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#13918) Mazsika válasza DM-Fan (#13916) üzenetére


Mazsika
őstag

dhcp chip és dhcp chip között is lehet különbség nem-e mester? melegedés nem lehet az oka mert ahogy be lett kapcsolva már egyből csinálta és ugyanarra helyre lett téve a többi is (jól szelőző hely sehonnan nem zárt, most a slim-em is ott van)!

Dáccsika

(#13919) DM-Fan válasza Mazsika (#13918) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Nem, nem lehet. Ez kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy USB 2.0 és USB 2.0 csatlakozó között is lehet különbség. Nem, nem lehet. Ez szabvány. Egyébként meg ilyen nincs: a HDCP miatt vagy van kép, vagy nincs. Olyan nincs, hogy hol van, hol nincs. Ez hibajelenség és nem normális működés. Akkor már inkább gondolnék olyasmire, hogy egy korábbi túlmelegedés miatt elengedett egy forrasztás és hol érintkezik, hol nem.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13920) olbaidhun válasza DM-Fan (#13914) üzenetére


olbaidhun
őstag

Hehe, idéz nyugodtan minden szavam, látom már,h megéri megvenni ezt a hardvert!

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#13921) DM-Fan válasza olbaidhun (#13920) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Mondott valaki mást? Ne zavarjon, hogy pont én mondtam neked, hogy megéri. :W

Vedd meg és addig amíg nincs egy fikarcnyi tapasztalatod se a géppel, kímélj meg minket az észosztástól!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13922) Lancelot07


Lancelot07
csendes tag

Szeva mki.Ilyen rossz lenne ps3-on a Gta 4?Én ezt nem gondoltam pedig holnap akartam megvenni de ha ilyen sok a negatívum róla akkor inkább nem veszem meg..pc-m túl gyenge hozzá,ezért szerettem volna ps3-on..

(#13923) DM-Fan válasza Lancelot07 (#13922) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Az egyik legpocsékabb minőségben futó cím PS3-on a GTA4! Speciel ez az egyik olyan cím, ami Xbox-on sokkal jobb. Én lebeszélnélek róla.

Get Moded!

(#13924) szasanyi válasza Lancelot07 (#13922) üzenetére


szasanyi
félisten

Igen, valóban vannak gondok... de PC-n próbáltad már? Ahhoz képest habos torta... :D kivéve, ha egy éven belüli a szgéped, ~150k volt és jóféle Quad CPU van benne. Azzal már lehet jobb a GTA IV mint PS3 konzolon. Mondjuk kipróbáltam, de még inkább nem értem mi van benne, amiért sokan annyira rajonganak. :N

[ Szerkesztve ]

(#13926) Lancelot07


Lancelot07
csendes tag

Ejjha...dehogy nekem régi nagyon a pcm...textura se volt csak elvétve.. :DD mindegy,akkor megmarad március 9ig a zsém,megpotolom és megveszem a Final XIII-t..bár arról is olyanokat irtak h égnek állt a hajam..nem olyan már mint a régebbi részek:S

(#13927) kelzsoca válasza DM-Fan (#13919) üzenetére


kelzsoca
félisten

Most éppen jó egyébként, és én is kizártnak tartom hogy melegedés lenne az oka, mert nálam is csinálta akkor is amikor hideg volt a gép.

Szellős, jó helye van, tud levegőzni rendesen a gép.

Egyébként gondoltam a csatlakozásra is, mert ugye egy monitort használok a PS3-hoz és a PC-hez is, és a DVI kábelt ki-be dugdosom, ez pár 100x már szerintem megtörtént, mióta megvan a gép, tehát lehet hogy vagy a monitornak, vagy a DVI-HDMI kábelnek a csatlakozója a ludas, bár megjegyzem PC-n sosem csinálta ezt még, tehát lehet kábelt kell cseréljek, aztán most már tényleg kell valami tv is :)

https://vertigostore.eu

(#13928) Mazsika válasza DM-Fan (#13919) üzenetére


Mazsika
őstag

és akkor miét van belőle többfajta? mindegyik verzió mást és mást támogat... ugyanúgy mint usb1 usb2 és majdan az usb3 oké mind egyforma csatlakozó de azok pl más más sebességet tudnak.. jelen esetben gondolom nem megy zökkenésmentesen az azonosítás és azért villog a kép! itt, és itt utána tudsz olvasni hogy legközelebb jogosan tudj okoskodni! ;)

[ Szerkesztve ]

Dáccsika

(#13929) DM-Fan válasza Mazsika (#13928) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

A HDCP egy szabvány okoska.

A HDCP-nek nem több verziója, hanem többféle titkosítási kulcsa van, amelyek mind a szabványba tartoznak. Az egyes gyártók szelektálnak ezekből és nem teszik bele mindet a készülékükbe. Pontosan az általad beszúrt linkről idézek:

"A működési elv előírásait a gyártók a gyakorlatban különböző formában alkalmazzák. Abban mindenki egyetért, hogy a HDCP kompatibilis jelútnak lehetővé kell tennie, hogy a forrás és a vevő eszköz összekapcsolódhassanak egymással és a rendelkezésre álló kulcsaikat párosítsák - vagyis ha egy szétosztót, hosszabbítót, mátrixot iktatunk a jelútba, akkor ezek nem blokkolhatják a két eszköz közötti HDCP kommunikációt. Az viszont már sok esetben eltérő, hogy a források miként viselkednek, ha a vevő vagy a jelút nem HDCP kompatibilis. Egyes eszközök, csak akkor blokkolják a kijátszást ha valóban HDCP védett tartalmat játszanak le, míg mások még a készülék menüjét (ami ugyebár nem HDCP védett) sem hajlandóak kijátszani ilyen esetekben.

A másik sarkalatos pont a HDCP kulcsok száma. Míg a HDCP működési elve 40 db kulcsot definiál egy forrás esetén, a legtöbb gyártó - komoly összegeket megspórolva - nem teszi bele mind a 40 kulcsot a lejátszójába, ezért ezek az eszközök kevesebb mint 40 megjelenítővel párosíthatóak. Amennyiben egy lejátszónak nincs több szabad HDCP kulcsa a kimaradt megjelenítőkre már nem adja ki a jelet. Sajnos a gyártók ritkán teszik közzé, hogy mely eszköz pontosan hány HDCP kulcssal rendelkezik és ezzel igen komoly fejfájást okozhatnak a HDCP kompabilis szétosztó-rendszer tervezésénél."

Magyarul vagy látsz képet, vagy nem. Adott esetben csak a menüt látod, de akkor azt hiba nélkül. Olyan nincs, hogy hol igen, hol nem. A PS3-akban legjobb tudomásom szerint (mind a FAT-ben, mind a Slim-ben) ugyanaz a HDCP protokoll van.

Ha villog és a HDCP-hez van köze, akkor valószínűleg handshake-time probléma van, tehát vagy a PS3, vagy a monitor hibázik.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13930) DM-Fan válasza #79588864 (#13925) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

"A PS3-ról, egy hatalmas hülyeség volt, hogy ilyet írtál, hogy a ps3 használ DX API-t.
Tudom, hogy nem ezt állítottad, de azt mnodtad, hogy támogatja, egy részét."

Szeretném, ha megmutatnád hol írtam ilyet. Mert szerintem sehol. Ezért kár volt regisztrálni. Mindazonáltal Te sem értetted meg, amit mondani akartam: a Sony alapvetően elbaltázta a PS3 tervezését. Most lényegtelen, hogy azért, mert szűkös az erőforráskeret, vagy azért, mert nehéz programozni (egyébként mindkettő igaz és én is pontosan ugyanazt mondtam, mint most Te), mert a népet rohadtul hidegen hagyja, hogy azért néz ki gányul egy játék, mert gyenge a vas, vagy pedig azért, mert a programozók belegebednek a programozásba. Magasról tesznek rá. A probléma viszont adott. Márpedig azt el kell ismernie minden PS3 tulajnak, hogy fényévente egyszer jön olyan játék a konzolra, ami makulátlan és gyönyörű grafikailag is. Erről szólt a vita, nem arról, hogy van-e DX API PS3-on.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13932) DM-Fan válasza #79588864 (#13931) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Én meg hiába is keresném, mert nem írtam ilyet szerintem. :U

Annyit írtam, hogy John Carmack is használja a motorjaiban a DX-et. Itt van a kérdéses HSZ, lehet csámcsogni.

Nos?

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13933) Mazsika válasza DM-Fan (#13929) üzenetére


Mazsika
őstag

tehát akkor mégis csak hdcp hiba? lassan belátod te is, valami a szabványba csak nem egyezik vagy valamit rosszul tudsz... de bár az ki van csukva úgy látom itt a fórumon hogy te mindent jobbant tudsz mindenkinél! na de én részemről befejeztem írjál még valami okosat és zárjuk le a témát...

Dáccsika

(#13934) DM-Fan válasza Mazsika (#13933) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Nem, nem HDCP hiba, hanem készülék hiba. Nem alkalmazza helyesen a szabványt, de nem zárható ki a hardverhiba sem.

A kérdésedre válaszoltam, de innentől ignorállak és pont. Nem tudom ki tett többet a topicért. :U

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13936) Def26 válasza DM-Fan (#13932) üzenetére


Def26
félisten

Meg vagy te áldva velük... :DDD

sheffff: "Azt jegyezd meg, hogy másem hülye."

Ja, nem hülye csak nem tud írni. :U

[ Szerkesztve ]

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#13937) PhoenixK válasza DM-Fan (#13934) üzenetére


PhoenixK
őstag

Grat a türelmedhez...!

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#13938) kelzsoca válasza DM-Fan (#13934) üzenetére


kelzsoca
félisten

Viszont érdekes, hogy ez csak monitor esetén jött eddig elő másnál is, legalábbis még ilyen hibáról PS3=>TV esetén nem hallottam :U

https://vertigostore.eu

(#13940) k.


k.
őstag

Tiszta ovi feelingem lett hirtelen:D

(#13941) DM-Fan válasza kelzsoca (#13938) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Én már igen, de annak (is) hardveres oka volt: aljzat. Elég sok TV-t teszteltem már, van honnan meríteni.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13942) gabesy


gabesy
tag

Látom pörögnek az események. Erre csak azt tudom mondani, hogy amihez nem értek, nem szólók bele.
Kipróbáltam az Uncharted 2 multi részét. Elég hardcore emberek vannak bent. Meg sem tudtam szólalni. Szívesen benne lennék 1-2 co-op mecsben, ha lenne valakinek kedve. Nagyon bosszantó, hogy kilépnek az emberek a game-ből.

(jah: sheffff hozzászolását nem találom) (delete?)

[ Szerkesztve ]

Gabesy

(#13943) DM-Fan válasza gabesy (#13942) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

"(jah: sheffff hozzászolását nem találom) (delete?)"

Ezért:

"A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos megsértése miatt végleg felfüggesztettük!"

Gyors, látványos karrier, én sem értem miért került törlésre.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#13944) Buldozer99


Buldozer99
senior tag

jön valami jó game mostanában skacok? jó lenne már valamivel csapatni... :)

Mellnagyobbítás kézrátétellel! Sikertelenség esetén azonnali pénzvisszafizetés!:)

(#13945) DM-Fan válasza Buldozer99 (#13944) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Mától kapható az Aliens vs. Predator. Az elég jónak ígérkezik.

Get Moded!

(#13946) Buldozer99 válasza DM-Fan (#13945) üzenetére


Buldozer99
senior tag

hm, péntektől kapható a heavy rain is, meg nézem holnap a demot... ;)

Mellnagyobbítás kézrátétellel! Sikertelenség esetén azonnali pénzvisszafizetés!:)

(#13947) DM-Fan válasza Buldozer99 (#13946) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Igen, videók alapján az is tetszetős kis játék. Bár én már inkább a Mafia 2-t várom, nemsoká az is itt van.

Get Moded!

(#13948) kelzsoca válasza Buldozer99 (#13946) üzenetére


kelzsoca
félisten

Nagyon ott van a játék :)

https://vertigostore.eu

(#13949) -XadAnuX+


-XadAnuX+
őstag

Engem nagyon bosszant, hogy az EA bejelentette, hogy leállítja pár régebbi játékok online támogatását 2010. március 16-tól kezdődően.
Sajnos ebbe beletartozik a két nagy kedvenc NFS Carbon, ProStreet is :O
Ami rátesz egy lapáttal, hogy 2 hete vettem meg őket /Pc-n nyomtam eddig őket/
És online játék nélkül, nagyon értelmét fogja veszíteni nálam.

(#13950) Djuree válasza -XadAnuX+ (#13949) üzenetére


Djuree
félisten

hát pedig ezért a 2 játékért nem kár :N
alig nyomja valaki őket...

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.