Hirdetés
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
anonym1s
őstag
Azt irtad "az lg tv-k olcsok es annyit is ernek" es az emberek igen nagy szazaleka (termeszetesen te nem, te kivetel vagy) rossz minosegre asszocial az olcso szo hallatan, ezert en is e szerint ertelmeztem a mondatodat. A kesobbi felreertesek elkerulese vegett, fogalmazz pontosan, es bocsatkozz csak nyugodtan szoismetlesbe, az kevesbe zavaro mint az, ha a te pontatlan fogalmazasod miatti felreertesekert, meg te kered ki magadnak ha valaki nem a te gondolatmenetedet koveti.
En nem emlekszem hogy lcd arakrol irtam volna. Megtenned hogy kiemeled azt a reszt?
Ha nem sikerul, akkor neked komolyabb szovegertelmezesi problemaid lehetnek, es ha gondolod szivesen korrepetallak szabad idomben amikor raerek.Vegul annyit hogy ez itt egy forum, ahova az emberek kerdeseket/valaszokat irnak, es ne vard mar el tolem hogy olvassak el 17000 hozzaszolast mielott kerdest teszek fel. Olvastam 1-2 oldalt de nem talaltam amit kerestem, es en nem erek ra egesz nap itt ulni es keresgelni a tobb ezer hozzaszolas kozott, csak azert, hogy ne bantsa a szemedet a kerdesem. Ha neked nehezedre esik valaszolni egy mar elhangzott kerdesre, akkor egyszeruen ne valaszolj. Ilyen esetekben ennyi a te dolgod. Majd valaszol az, akinek nem esik nehezere.
Ezzel befejeztem ezt a temat, nekem nincs idom sem es kedvem sem a veled valo eszmecserehez nyelvtani es forum etikai kerdesekben.
[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz anonym1s #17151 üzenetére
A fogalmazásom pontos volt, az a véleményem, vállalom érte a felelősséget.
Olcsók és annyit érnek.
Nem mindegyikre vonatkozik, mert amelyik nálam volt, az Pana ST50 árban van és ahhoz képest a fasorban sincs.
Ezt értelmeztem úgy, hogy LCD árak, mert semmi konkrétumot, típust nem írtál:
" Nekem 2 LG tevem van (LCD es LED) es a szar fekete szinten kivul semmi gondom veluk, es ha jol vagyok ertesulve, akkor ez nem LG sajatossag, hanem az LCD hibaja.
Olcsonak sem mondanam, mivel ugyanannyiba kerul mint a samsung (egy uzletet kiveve, ahol most akciosan 11%-al olcsobb)."
Mely tévékről van szó?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bucsher
őstag
válasz DjKoxi #17146 üzenetére
csak szeretnék belenagyítani néha talán, de a lejátszó miatt nem megy. szerintem a lehetőség jó ha megvan, aztán majd én eldöntöm, hogy használom -e. kicsit kicsi a 42" és jól jönne a zoom. néha. talán. így nélküle legalább nincs levágva a kép, ez is előny azért az overscant be szoktam kapcsolni, az is zoomol pár centit
egyébkéne beégés és a tv élettartama miatt is jó ha nincs állandó fekete csík alul-felül.szerk: nem nézem a filmeket 2x-es zoommal. csak megemlítettem, hogy van ilyen lehetőség a lejátszóban
[ Szerkesztve ]
In the pipe - five by five!
-
BBéci
legenda
válasz bucsher #17154 üzenetére
"egyébkéne beégés és a tv élettartama miatt is jó ha nincs állandó fekete csík alul-felül."
Ez így nem helytálló, mert a fekete részeken nem dolgozik a panel, nem izzik a foszfor, tehát beégni sem tud. Az élettartamot inkább növelné, mint csökkentené, de egyik sem igaz.
Az tény, hogy egy idő után észrevehető a különbség a film és a két széle között, de teljes képernyős műsorokkal eltüntethető, ha meg csak szélesvásznút nézel, akkor sosem fogod látni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Azóta soha többet nem küldtél rá szélesvásznú filmet? Az 5 évvel ezelőttiek sokkal beégősebbek, ghostolóbbak voltak, de ezt durvának vélem.
(#17159) -HajTömeg-
Érdeklődj a médialejátszós topikban, én nem ismerem személyesen az Egreatokat.
Az R6C-t sokan szidták, egy srác hármat vitt vissza, aztán elege lett belőle.
A topik.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
alázógyík
addikt
válasz -HajTömeg- #17159 üzenetére
Én Asus HDP-R1-et használok, nekem tökéletesen megfelel.
-
tamáspapa
aktív tag
Ma délelőtt Szegeden voltam az Árkádban lévő MM-ben. Megnéztem a tv-et és néztem 3D képeket. Hát... nem vagyok elájulva. Mind LED-LCD volt, 2 db plazát láttam, egyiken ment 3D (Samu). Röviden: lehet, hogy a demók szarok voltak, vagy az én szememmel van baj, de enyhén szédülősen éreztem magam, mert a gyorsabb mozgásoknál bizony a kontúrok duplázódtak és a sok mozgás ezzel együtt nekem már sok volt. Azt hiszem, hogy egy 65-ös Samun ment a Scorpions-koncert, ezt is néztem egy darabig, de amikor közelről mutatták a gitáros gyors játékát, az is duplázódott, tehát nem volt tökéletes. Ezek után kíváncsi vagyok, hogy egymezei 3D-s film valyon milyen lehet. Két 3D-s filmet láttam moziban, nem IMAX-ban, csak sima 3D-ben, ott nem voltak ilyen problémáim.
-
ktomek
aktív tag
Hi!
Kevés pénzből akarok nagyot, meg fullHD-t. Szerintetek melyiket a kettő közül?
- LG 50PK350 vagy
- LG 50PA5500(Ránézésre ugyanaz a kettő... ha jól látom, az előbbiben nincs olyan interfész, ami dekódolná a digitális adásokat, de én nemigen nézek tévéműsort, ha igen, akkor is csak SD adás lesz. Engem igazából az érdekelne, hogy melyiknek jobb a képe, vagy a hangja, vagy ilyesmi. )
-
BBéci
legenda
Az más, nem probléma és el fog múlni, ha teljes képernyős filmeket is nézel.
(#17165) ktomek
A PA újabb, modernebb, fejlettebb, jobb.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DjKoxi
senior tag
Nekem így jobb, így szeretem. A tv-n van mozinagyítás, az arányok egyetlen tizedet sem torzulnak. Többet nyerek a nagyobb képpel, mint veszítek a hiányzó oldalsó tartalommal.
Torzítva soha nem néztem semmit.
2003 óta van 16:9-es tv-m, de sohasem néztem 4:3-as adást oldalsó csíkokkal.A mozivásznon már lehet nem fogok belenagyítani, hanem a popcornnal letolom a képet az alsó fekete részhez, felülről meg lemaszkolom. De csak azért mert itt már 2,35:1-nél is nagy kép van.
Nincsenek kőbe vésett szabályok, nem vagyunk egyformák. Sokan eretnekségnek tartják a nagyítást, csakis ezért tettem szóvá.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz -HajTömeg- #17159 üzenetére
Ez a lejátszó Realtek chip-es. Csak akkor válaszd, ha meg tudsz békélni azzal, hogy a 24p anyagok lejátszása ténylegesen nem 23,976 Hz-en, hanem 24 Hz-en történik és emiatt durván 40 másodpercenként döccen egyet a kép. A ár/érték aránya egyébként teljesen rendben van ezen lejátszónak, sokan szeretik, népszerű darab.
Get Moded!
-
ktomek
aktív tag
Köszi BBéci, janos666 !
-
DM-Fan
Topikgazda
Én sem tudnám zoom-olva nézni az 1.78:1-nél nagyobb képarányú tartalmakat, hiába szeretem, ha a kép a teljes panelt kitölti. Az a film akkor már nem ugyanaz, amit az operatőr és a rendező a vászonra alkotott, csomó képi információ elveszik kétoldalt és ahogy BBéci is írta: látványosan romlik a minőség, még egy BD-nél is, nemhogy SD-forrásnál. Elfogadom, hogy sokan így nézik, de szerintem istenkísértés. Ezért célszerű inkább spórolni még és 42"-os helyett 50"-os modellt venni, mert akkor hatványozottan kevésbé zavaró, ha nem tölti ki a kép a teljes panelt, mert még úgy is kellően nagy maradhat.
Egyébként van pár rendező (pl. James Cameron), aki az emberek ezen irányú igényeivel nagyon is tisztában van és favorizálja az 1.78:1 vagy 1.85:1 arányú képet - lásd csomó filmjét, így forgott pl. a Terminator, az Aliens, de az Avatar is, sőt, a most megjelent 4 lemezes Titanic 3DBD lemezei közül a 3D-verzió is 1.78:1-es képaránnyal került 3D-sítésre, míg a 2D verzió megmaradt az eredeti 2.35:1 formátumban. Az ő hitvallása az, hogy az emberek szívesebben nézik az olyan filmeket otthonaikban, amelyek teljes egészében kitöltik a HD-megjelenítőjük paneljét.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz DM-Fan #17173 üzenetére
Ja, a fekete csíkok miatti panel-inhomogenizációtól meg nem kell tartani, sokkal kevésbé veszélyes, mint egy tartós képelem jelenléte. Nálam 4 óra szélesvásznú tartalom után is kb. 2 perc teljes képernyős anyag után teljesen homogén lesz újra a panel, pedig a G20-am egyébként szeret ghost-olni.
Get Moded!
-
Jim-X
őstag
válasz DM-Fan #17173 üzenetére
Sokan úgy vannak vele, hogy ha már van egy X collos megjelenítő, akkor nehogymár üresen legyen. Én is ilyen voltam régebben...
Nem is az zavart inkább, hogy kisebb a kép, hanem az, amikor láttam a feketeséget alul-felül, miközben középen ment a film. De ugyanez visszafelé is amikor a 4:3-as tv adás miatt kell ugye szélen lennie a két sávna (ezt méginkább nehezen szoktam meg).
Aztán valahogy sikerült ráállnia a szememnek és ma már nem érdekel, csak a filmet élvezem. De szó se róla, jobb lenne egy 55"-os (vagy mégnagyobb... )De az tény, hogy ha tavaly egy 55-össel kezdtem volna pl. akkor is zavart volna a fekete sáv, miközben a kép akkora lenne mint a mostani tv-m magassága...
A játék az nem játék!
-
pongi1
tag
Elkezdtem elolvasni a cikket az LG tévéről, aztán mikor megnéztem az árát, rájöttem, hogy nincs értelme tovább olvasni, mert ennyi pénzt az életben nem adnék tévéért, leginkább mert nincs rá ennyi pénzem, viszont egy mondaton megakadt a szemem
A cikk elején azt írtad, hogy "egy lapostévének falon van a legjobb helye". Miért?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz -HajTömeg- #17176 üzenetére
Igen, arról. Olcsó kategóriából nem nagyon tudok jobbat, ennyi pénzért ezt kapod. Kicsit többért szóba jöhet a Dune HDTV-101 vagy a 301, de azok sem tökéletesek. Viszont a NetGear NeoTV550-et múltkor láttam valahol akcióban 25 eFt környékén, az nagyon jó vétel annyiért! Meg is van. Ez már Sigma chip-es lejátszó és anno nagyon jókat írtak róla. Nyilván nem egy Popcorn, vagy Dune színvonal, de egynek szerintem jó.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz pongi1 #17177 üzenetére
Az előzőt (Cha-b válaszát) kiegészítem azzal, hogy a "laposítás" célja eredetileg éppen az volt, hogy falra lehessen akasztani, mint egy képet.
Közben jóval olcsóbb lett az a tévé, de még mindig sokkal jobb vétel egy VT50.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Nemcsak, hogy ott mutat a legjobban, de praktikus is: nem lököd le az állványról/asztalról (adott esetben nem is kell alá semmilyen bútor - vagy felszabadul a helye), prímán rejthetők a kábelek, könnyebb körülötte takarítani. Pont azért lett lapos a modern TV, hogy falra kerülhessen.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
b.lajos
tag
válasz -HajTömeg- #17176 üzenetére
b.lajos
-
pongi1
tag
Az, hogy jól néz ki a falon a tévé, azt én is tudom, de gondoltam talán valami funkcionális oka is lehet.
A legnagyobb gondom a falra helyezéssel ugyanis az, bármennyire is szeretném én is így csinálni, hogy az adott fal egy rabicolt fal. Aki nem tudná, hogy mit jelent, egy hálót húznak ki a meglévő falfelületre a vakolat jobb megtartása érdekében. Esetemben ez drótháló. Ha valaki fúrt már ilyen falat, az tudja mitől tartok.
Ezért néztem ilyen megoldást [link], meg azért, mert a tévé ugyan jól nézne ki a falon, csak mi lesz alatta a többi cuccal (erősítő, DVD, beltéri stb.). Ahhoz kellene még egy állvány, ahol ezeket el lehet helyezni,
A hely behatárolt, ráadásul a nappali olyan részén lenne az állvány, ahol időnkét jövés-menés van, ezért a méret sem másodlagos. A belinkelt tartó (mindegy melyik, a kialakítás a lényeg) mindkét problémára megoldást jelentene. Ha mégis a fali tartó mellett döntenék, milyet érdemes venni, mert a dönthető forgatható típusok elég drágák, vagy elég egy fix tartó is. Elméletileg a legkisebb szög ahonnan még nézzük a tévét kb. 30 fok.
Az általam kiszemelt Panasonic plazmánál nem okozhat gondot a fix tartó sem, azt hiszem, viszont akkor nyilván lényeges a magasság is. Az eddigi CRT tévém, gyári állványon 45 cm magasan volt. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz pongi1 #17184 üzenetére
Szerintem ez nem gond, ki tudod azért fúrni a tipliknek a lukakat, hogy ne okozz kárt a falban sem, persze, oda kell figyelni. Talán nem lesz gond azzal sem, hogy a csavarok odahúzzák a falhoz a konzolt, gondolom nem töredezik meg a drót. Konzolból szerintem fölösleges a dönthetőt venni, nekem olyan van - soha eszembe sem jutott megdönteni. Fixen be kell állítani a TV horizontális középvonalát a szemed magasságához abban a pozitúrában, amelyben jellemzően nézed a TV. Forgatni meg nem kell.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
humax
senior tag
Panasonic 50 ST50 vs Samsung 51 E6500 oszehasonlitasa valaki tud dobni egy linket?
kosziElnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
ZaphodBee
csendes tag
Öööö, izé, esetleg valaki ötlet a problémára:
Pana G30-as plazma, az utóbbi időben vettem észre, hogy főként oldalirányú kameramozgásnál, mintha függőleges csíkok jelennének meg. Állóképnél semmi sem látszik.
MI okozhatja??Köszi!
-
gomzol
tag
Ha valakit érdekel, fukaréknál láttam a Star Wars blu-rayeket 11 ezer/trilógia és 26 ezer/összes áron, ami már egész jó az eddigi 20 és 40 helyett.
-
dipeti
senior tag
Vettem egy Hitachi Touro USB3 500GB külső HDD-t és megpróbáltam rákötni a g30-amra.
A három usb közül, csak az "USB 3 (HDD)" nevezetű látja. Egy USB2-es hosszabítót használok, abba dugom a HDD-t.(Ha ezt a hosszabbítót az "USB 1" vagy "USB 2"-be /ez a csatik sorszáma/ dugtam nem ismerte fel a vinyót.) Tehát nem közvetlenül csatlakozok a TV-re.Szóval a gond az, hogy hiába látja a HDD-t, az elkezd kattogni csúnyán sőt valamikor meg is szakad a lejátszás (főleg nagyobb fájlkonál), nyilván azért, mert nem elég neki a fesz. Ha viszont követlenül dugom a TV-re a HDD-t (tehát az USB2-s hosszabító nélkül), akkor hibátlanul teszi a dolgát. Viszont olyan rohadt rövid a kábele a HDD-nek, hogy majdcsak lóg a levegőben így a vinyó.
Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a külső rackbe nem microUSB-t, hanem valami másmilyen fejet kell dugni, tehát egy ilyen Y átalakító nem oldaná meg a problémámat.
Azon gondolkodtam, hogy veszek egy USB3-as hosszabbítót, és az tud elég áramot leadni ( hisz ha közvetlenül dugom a TV-re a vinyót, akkor nincs kattogás).
VAGY
Veszek egy ilyen Y átalakítót, ami még mindig túl rövid, tehát erre kötném a mostani USB2-s hosszabítómat és majd ebbe menne a vinyó. Kérdés elég áramot kapna-e a cucc így.
Mit gondoltok? Esetleg van valami egyszerűbb megoldás?
ui. ha PC-re, vagy notira kötöm a vinyót USB2-n keresztül gond és hang nélkül működik.
Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
janos666
nagyúr
válasz dipeti #17192 üzenetére
Az USB 3.0 port tud több áramot leadni, mint az USB 2.0 port, nem a kábel, a TV-n pedig 2.0-ás USB port van, ami le is adja a szükséges áramerősséget, csak elveszik a kábelben.
Egy szál (toldatlan), a szükségestől nem hosszabb, csak épp elég hosszú, és kellően jó minőségű kábel lenne a megoldás.
Már 2k-ért vehetsz olyan HDD házat, amin szabvány csatlakozó van és megfelel a teljesítménye a TV-hez.Hotfix -> ragasztószalaggal felfogatod a TV hátára a winyót.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
dipeti
senior tag
(#17193) erdoke : A mobiltöltős megoldás elég körülményes. Az aktív USB hub meg elég drága.
(#17194) janos666: Tehát azt mondod, hogy ha egy jó/jobb minőségű USB2-s hosszabítót szereznék, nem lenne gond? Ez azt is jelenti, hogy ha vennék egy USB3-as hosszabbítót, akkor biztos meg lenne oldva a problémám, igaz? Hisz az biztos van legalább annyira jó minőségű, mint egy "prémium" USB2-s.
Vagy akkor vegyek egy olyan racket, amin microUSB csatlakozó van. De akkor már, csak USB3-at tudó házat kéne vennem, ami meg nem 2 ezer forint körül van.
A ragasztószalagos megoldás tűnik eddig a legolcsóbb és legjobb megoldásnak
Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
erdoke
titán
válasz erdoke #17193 üzenetére
Ejj, az automata javítást nem vettem észre. Természetesen "abba dugod", nem dühös.
Valójában nem értem az egész lényegét, hogy mire jó az USB a tévén, mármint a WiFi sticket kívül. Igazából azt se tudtam, hogy 3 USB kapu van a G30-on, azt hittem, csak egy.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
BBéci
legenda
-
erdoke
titán
Általában mobil eszközről írok egy vagy két ujjal gépelve, és ott sokat lehet gyorsítani a szövegbevitelen, ha okosan használja az ember a különböző mankókat. Néha nem veszi be az iPad a suhintást, és az automatikus javítás valami elképesztő logikával kiötlött szavakat tesz az ékezet/magánhangzó nélküli csökevény helyére. Próbálok odafigyelni rá, de néha átcsúszik 1–1 baki, különösen ha sietek, vagy ott kell hagyni az eszközt rögtön az elküldés után.
A legjobb aláírás a héten
-
BBéci
legenda
válasz dipeti #17199 üzenetére
Pedig sokkal jobb kép- és hangminőséget tudnál kicsiholni ugyanabból a filmből.
Tegnap kaptam egy ilyen merevlemezt, a tartója direkt TV hátuljára rögzítéshez van kitalálva. Ez is egy lehetőség.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest