Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#78501) rbalint88 válasza m3ss (#78500) üzenetére


rbalint88
addikt

Egy kisebb, de ujabb auto jobb biztonsagot ad pedig. Lasd renault modus vs volvo 940 teszt...
323f alapbol papir, de legalabb mar a rozsda is megette, felicia detto. Ha a fabiara gondoltal, az mas kavehaz, annak mar van biztonsagi utascellaja. Rav4 se szipiszuperbiztonsagos, csak a foldszintes autokkal szemben van kicsi elonye.
Fel millabol nem igazan lehet biztonsagos autot venni, de ha mar mindenkepp az a keret, akkor renault megane1 ph2. Milla kornyeken mar vannak ertelmes vetelek, ha nincs szetrohadva. Pl a fent emlitett modus is belefer.
szvsz hobbiautinal belefer a papirauto, de normal hetkoznapi hasznalatra csak akkor vennek ilyet, ha muszaj. Es itt a muszaj alatt azt ertsd hogy nem nem akarsz, hanem nem tudsz ra kolteni, de mindenkepp kell auto. Ha nem kell mindenkepp, akkor inkabb ne legyen, mint hogy ilyen legyen. :R

(#78502) j.bravo válasza rbalint88 (#78499) üzenetére


j.bravo
addikt

Sógor azt szokta mondani, hogy ő nem kopasz, csak nem hordja a haját. Te is így vagy ezzel, 'szittem :) Na meg Orsi frizóját is beigazíthatja a menetszél, nem csak a tiédet :D

Whatever.

(#78503) m3ss válasza rbalint88 (#78501) üzenetére


m3ss
veterán

ja igen, fabiara gondoltam. abbol probaltam egy dizel kombit multkor, tok kulturalt volt, csendes es belefert vagy 6 nagy palma :K
hmm, nem olvastad milyen eloiteleteim vannak a renaultokkal/renault soforokkel kapcs? :P annyit meseltek szerelo ismerosok, autohoz erto spanok, rokonok francia autokrol, azok muszaki megoldasairol (nem a 40 evesekrol), hogy eleg nehezen fog meggyozni barki hogy ilyet vegyunk, de ranezek mik ezek. btw autobuzinak tartom magam, de ilyen kocsit, hogy modus eletemben nem hallottam :DD mindjart rakeresek.
auto kell amugy, mert itt nincs tomegkozelekedes. budget meg nem lesz tobb, ha papir ha nem :N
azert ha megnezed az itthoni autoparkot, ha minden embernek ezt mondanad, aki fel milla-milla kozott keres autot, hogyha nem muszaj ennyiert inkabb gyalogoljon mert nem biztonsagos akkor uresek lennenek az utak :DDD

biztos jo 323-ra gondolsz? 1999 - 2003 Mazda 323/protege, ennek a kocsinak korahoz kepest nem tunik rossznak a torestesztje.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#78504) rbalint88 válasza m3ss (#78503) üzenetére


rbalint88
addikt

Nem arra a mazdara gondoltam, hanem amit irtal 323f-bol kiindulva a bukolampas, hatul csiklampas verziora, ami 80-as evek vege, 90-esek eleje. :)
sztem normalis napi jaros autoba manapsag kell abs, klima (amilyen hosegek tudnak lenni, kb biztonsagi extra), ket legzsak, normalis merevsegu kasztni. Fabia megugorja, de az Avensis is, 2000-ben volt az elso gen faceliftje, azok jok. Nem rohad, nagy, nem elromlos es van sok belole, fel milla kornyeken is.
Renaultbol van sok fos ez teny, foleg az elektronikai bajok miatt, de a megane 1 ph2 nem beteg fajta.
Szerintem a normalis tomegkozlekedesu varosiaknak nem kotelezo autozni alapvetoen, videken mas a helyzet nyilvan, tomegkozlekedes hianyaban = amit irtam is, ha mindenkepp autozni kell, mert nincs mas.
A kezdo nagyobb beruhazasnak egyebkent abbol a szempontbol is van ertelme, higy ha jobb allapotu autot tudsz venni, akkor hamar az lehet az olcsobb, mert nem
kell felujitasra annyit elkolteni, mint az olcson vettnel.
Ja es ha komolyan gondoljatok, akkor nagyon resen kell lenni, a jo allapotu autokat jo aron nagyon gyorsan elviszik. Pld unokatesom g astrajat fel nap alatt vittek, de az avensisem, ami csak jol mutatott, de elfaradt benne par dolog (gatlok, futomu szilentek, kis olajeves -300k volt benne), az ket ora alatt ment el a hirdetes elesedesetol az adasveteli alairasaig.

(#78505) m3ss válasza rbalint88 (#78504) üzenetére


m3ss
veterán

ja gondoltam, hogy az f-bol vmi korabbi 323-ra asszocialtal. az a bukolampas amugy nagyon fun kocsi volt :)
egyetertek, kb ezek kellenek bele. ez a mazda is kb uez a generacio, mint az emlegetett avensis is. ebbol ugy latom volt kombi is. mondjuk nem vmi nagy szepseg, bar mind1 is.
jah, varosban bringa vagy ebike, eroller is tok jo alternativa lehet par km-es ingazasra. en tuti azt csinalnam. az a baj kevesen ingaznak par km-t. rengeteg ember kornyezo telepulesekrol, messzirol jar be.
hat igy hirdetesbol vasarolni eleg lutri..meg lehet egy modust is hamarabb vennek meg rokonomtol mint egy japan szivo benzinest hasznaltautorol :DDD nagybatyam jovore el akarja adni a ssanyong rextonjat. 270cdi merci motor. az bele is ferne a keretbe, nekem be is jon. mx-5 melle jo lenne. de meloba dugozni hedinek vicces lenne :D inkabb meg sem nezem mennyibe kerul hozza egy gumi..

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#78506) Studi válasza madgie (#78496) üzenetére


Studi
addikt

Köszi! :)) Igyekszünk, persze, kotródj félre! ;] :DDD

(#78507) .mf válasza Studi (#78494) üzenetére


.mf
veterán

Gondolom átérzed a problémát :DDD
A 70-200 amúgy jól jött, a fotós vizsgamunkám képeinek 80%-át azzal lőttem, a 70-300-asommal azé' nem nézett volna úgy ki a sztori.
A Samyang meg €300-ért, még használtan se láttam annyiért. (Mondjuk pont rendelés elküldése után láttam aprón 24 f1.4-est 125k-ért, egy kicsit elgondolkoztam, hogy visszamondjam-e a rendelést, úgyis egy hét, mire megérkezik. A 20-as élesebb f2.8 alatt és a 24-70 mellett több létjogosultsága van, na meg a szélesebb látószög is lehet egy fokkal jobb hullócsillagokat elkapni; de a 24-est is eléggé dicsérik asztróra, és van 2/3 FÉ előnye...)
Tehát magamnak szépen meg tudom magyarázni :DDD

Ilyenkor azért örülök, hogy másban nem kapott el a buzéria. Bringából városi lótifutinak, kisebb túrákra továbbra is a fiatalkoromban vett bringám használom - mivel látszik rajta, hogy ez nem a mai divat, ezt már talán nem lopják el; de megbízható, a 3x6 hajtása a vastagabb lánccal rengeteget bír, ma is tekertem vele 30-at.
A fullym is használt legó volt 6-8 éves darabokból, új töredékéért.
Motorom is 10 évesen vettem, régebbi technika amiben még "van anyag" (~145-150 kiló, egy hasonló teljesítményű mai ~105-110 kiló), az egyik utolsó, ami még nem üzemórás, így jóval olcsóbb a karbantartása (ha nem nyúl mellé az ember - mint én). Még ez is sokkal többet tud, mint amit ki tudok motorozni belőle.

Merci: nem sokat, de ma is hogy jártam, hoztam a formám...
Eltekertem egy bányatóhoz. Körülötte töltés, nádas a széle, amibe csak néhány nyílást vágtak, ahol be lehet menni. Körbemegyek, minden jó nyílásban emberek. Ahogy érek körbe, jön velem szembe pár ember - akkor valahol felszabadult hely. Nézem az egyik nyílást (nem nyert), pont akkor ér oda a szomszédosba egy bringás csaj is, és pont az volt a felszabadult rész - gondolkoztam rajta, hogy becsatlakozzak hozzá (meg amúgy nem is nézett ki rosszul, jó alakja volt, magas karcsú, feszes fenék, nem túl nagy de formás mellek, bár kicsit enervált fej), de nem akartam zavarni, inkább megnéztem a szomszédos nyílást, onnan is épp mentek el emberek, egy nő maradt kisgyerekkel, mondta hamarosan ők is mennek. Lerámolok, átöltözök, bemegyek, beúszok egy kicsit - a szomszédban a csaj akkor ment kifelé a vízből egy gyors megmerítkezés után - seggpucéran. Nab+, megint rossz lóra tettem... Ott napozott a parton (oldalán fekve, seggel a víz felé, pucsítva - mintha csak a másik ph-t nézné az ember), látványosan ignorálva, hogy hirtelen sokan kezdtek el azon a részen úszni, a túloldali szomszéd srácok kint a töltésen is egészenvéletlenül arra mentek el (nagy volt a pofájuk, de odamenni ők se mertek).
Na és most megyek is lefeküdni mert kicsit elfáradtam a sok úszásban :))

(Nem, nem válaszolok privátra, hogy hol van ez a tó :P )

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#78508) crey válasza Freddy76 (#78476) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Vezettem XC40, XC60-at. Közlekedő edény, bár biztos van az a felszereltség amivel adná. A benzines kisebb motorok nekem nagyon nyomaték szegények. De az XC60 is már akkora debella volt hogy vakartam a fejem lefelé egy szűk terem garázsban pedig aztán csipogott mint a barom minden oldalról.

Nameg amit nem bírtam megszokni az a sáv tartó automatika. Valószínű van beállítás rá, de ahogy nálam volt a kocsi arra a két napra Németországban, hiába húztam a kormányt a pályán - ha nem indexeltél akkor húzta vissza a a gépet a sávba ellen kormányozva neked.

Ez már csak akkor volt móka amikor a fehér sáv maradt, sárga felfestéssel tereltek, de azt Ő nem vette észre és húzott vissza a sávba, ahol meg jött az elterelő fal. Na akkor kapcsoltam ki a picsába az egészet.

Amúgy kényelmes és szép dögök, viszont nekem hiányzik kicsit a nyers paraszt élmény amint a 11 éves X3-am megad.

Ilyen SUVokból még a Nissan X-Trailekhez volt szerencsém, meg amit nézegettem azok a Mitsu Outlander. Csak ne lenne ennyire elbaszottul ronda szemből, mint a Predator ahogy épp támad.

X3 nagyon rendben van, abban inkább lesz vezetési élmény is. Ha meg tényleg közlekedő edény kell, akkor fain az XC40. De ha javasolhatok valamit: vegyél egy 5-ös bömbit, és jobban jársz vele. Tágasabb, veretni azzal lehet igazán, és bármennyire is szeretem a SUV-ot, mert kilátsz belőle bárhol és kényelmes, annyira nem éri meg a "divat" felárat, amennyit kérnék értük (túl vannak árazva a limuzinokhoz képest).

És ha már limuzin és "luxus" kategória, nézz rá a C-classokra is. Méretben pont ideális (városban is élhető), mellé baromi kényelmes és kezes kis jószág. Mindezek mellé még szarul sem néz ki, és egy erősebb motorral szerelve élvezni is lehet.

rbalint88: garázst bérek, ott tudnám tölteni. Miután nem full elektromos, hanem csak azt az 50km hatótávot kellene, így a fali konnektor is elég lehet az éjszaka alatt. Ittamugy szerintem egy darab töltő sincs sehol.

[ Szerkesztve ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#78509) Freddy76 válasza crey (#78508) üzenetére


Freddy76
addikt

Azért az ötös és az X3 esetében felbuzog bennem a zsidó vérem: annyiba kerül egy ilyen autó a nekem megfelelő motorral és felszereltséggel, hogy annyit butaságnak tartok kiadni autóra akkor is, ha megtehetem...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#78510) TayRol válasza Freddy76 (#78509) üzenetére


TayRol
veterán

az ABC is "A"-val kezdődik, kezdjed te is az Alfa-val.

(#78511) Ear001 válasza crey (#78508) üzenetére


Ear001
addikt

Az új Euro6 mittudoménmilyen kiegészítés szabvány egész csodásan átalakította a motorokat. A kis benzinesek ugye már régóta nyomatékszegények, de most már a dízelek is azok, sőt a nagyobb köbcentis benzinesek is, maradnak a jól összehangolt hibridek meg a villanyautók.

(#78512) Mercutio_ válasza .mf (#78507) üzenetére


Mercutio_
félisten

Szóval a csaj akart egy jó numerát, de mindenki nyúl volt ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#78513) crey válasza TayRol (#78510) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Egy V6 Giuliára szerintem minden petrol head porcosodik kicsit.

Ear001: bajban vagyok én is, mert a sok úton levés miatt (covid mentes időkben) a diesel kell, de mellette környezet tudatos is akarok lenni (legalább lokálisan?), ezért diesel hybrid lenne jó, de alapvetően a hibrid 140-150 hp-s két tonnás dögök a világból kikergetnek,' mert használhatatlanul gyengék. 180-200 lóerő alatt nem vennék ekkora vasat. Egy A1 méretű kis méregzsák meg sajnos kicsi nekem minden szempontból, pedig azt vezetni nagyon szerettem.

[ Szerkesztve ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#78514) TayRol válasza crey (#78513) üzenetére


TayRol
veterán

Kéne.

(#78515) Surfym@n válasza Freddy76 (#78509) üzenetére


Surfym@n
senior tag

Emelt hasmagasságú kombik táján nem néztél még körül?
Audi A6 Allroad vagy Volvo V90 Cross Country?
Szvsz sokkal maszkulinabb jelenségek mint egy wannabe butique tank (aka SUV), ráadásul az utóbbiak által kiérdemelt közutálatot sem kapod meg velük ;)

vagy egy Dodge Durango HEMI V8-cal aztán rákkenroll :K

[ Szerkesztve ]

28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...

(#78516) gorgo válasza m3ss (#78491) üzenetére


gorgo
őstag

Ez az egyik legidegesítőbb dolog az úton. Be kéne vezetni olyan rendszert, hogy menetrögzítő kamarás felvétellel is fel lehetne nyomni bár extrém barmot az útról.
Szokom az Aurist. Hát nem szedi fel az aszfaltot, gyorsulás nem a kedvence :N de tényleg keveset eszik bárhol cserébe. Viszont ami nyári gumi van rajta, hát irgalmatlan hangos, pályán durva, érdes aszfalton borzasztó. Szar hankook.

Asszony kapott céges Focust. Ezres turbós, meglepően jól szedi a lábát. Sokat nem mentem még vele, de azzal megyünk Horvátba, hát fogom mindjárt eleget...

[ Szerkesztve ]

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#78517) j.bravo válasza crey (#78513) üzenetére


j.bravo
addikt

Stelvio is van ezzel a motorral ;]
Más kérdés hogy hosszú távon, családi autónak mennyire lenne komfortos a motor meg a kidörgő zenéjét hallgatni.

Whatever.

(#78518) cdl válasza Ear001 (#78511) üzenetére


cdl
senior tag

A Mazda CX 5-öt egy Tucson váltotta nálunk. A 2000 szivó helyett 1.6 turbó, + 10 paci kb.
De mintha egy űrrakétában ülnénk, a különbség döbbenetes.
+ 1-1.5 l mondjuk van is a fogyasztásban.

(#78519) rbalint88 válasza gorgo (#78516) üzenetére


rbalint88
addikt

Padlon megy, a cvt az ilyen, addig csak bog, de nem ugrik. Led fenyszoros? Vilagitasaval hogy vagy megelegedve?

crey: a kifutott v60-bol van a d6 plugin. 286 lo osszteljesitmeny (155-ig, ott elfogy a villany, onnan 215lo marad), awd, 30-50km villany hatotav. Kicsi a csomagtarto nagyon es belul azert annnnnyira nem premium, de fasza, szeretheto auto, barati-ismerosi korben van 2db, szeretik oket.

quadrifoglio sztem olyan, mint eles fegyverrel maszkalni az utcan. Egy 280lovas awd veloce biztos elhetobb a hetkoznapokban, fenntartasi koltsege is kb a fele es bar nem v6t trombital 4 csovon, de nincs rossz hangja

[ Szerkesztve ]

(#78520) Freddy76 válasza cdl (#78518) üzenetére


Freddy76
addikt

Az a kétliteres szívó a hatosban is halovány. Teljesen más karaktert ad neki a 2,5 motor, pedig pusztán a számok alapján nem akkor a különbség.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#78521) .mf válasza Mercutio_ (#78512) üzenetére


.mf
veterán

Lehet, hogy csak hivatásos, és ez volt a reklám... :D
Nem úgy tűnt, mint aki numerát akart - amíg telefon volt a kezében, addig ugyan nem foglalkozott a megnövekedett forgalommal, de amint letette, eléggé szemmel verősre vette a figurát.

Aztán meg, ki tudja.
Két hónapja véletlenül belebotlottam egy virágmezőn 4 lányba, akik egymást fotózták - az első előbb még csak a felsőt vette le, mielőtt a virágok között (és takarásukban) elterült volna, aztán később azt vettem észre, hogy az akkor éppen fotózott feláll és a bugyit húzza le. Elindultam feléjük, de amint észrevettek, akkor kaptam pár elég csúnya nézést, és gyorsan összezártak, hogy a meztelen lány takarásban legyen, úgyhogy eloldalaztam (azért közben lőttem pár sunyit) - aztán befejezték, és amikor mentek el, a kocsiból a csaj már vigyorogva nézett rám....?
Olyan idegesítő, hogy ilyen helyzetekbe futok bele, közben meg folyton rossz lóra teszek, olyan lányok után megyek akiknek csak szívességekre kellek vagy lekoptatnak, két éve nincs barátnőm... Wáh. Na megyek inkább úszni egyet :DDD

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#78522) Freddy76 válasza rbalint88 (#78519) üzenetére


Freddy76
addikt

De milyen hangja van a Quadrifoglio-nak... Múltkor a Móriczon indult el egy, erekcióm lett, és körülöttem minden nő remegő ajkakkal és nedves bugyival kereste a hang forrását. De tényleg, egymástól pár méterre kaptuk fel a fejünket egy dekoratív negyvenes nővel, szerintem annak a nőnek olyat magasra ugrott a libidója akkor, mint soha...

Egy ügyfél szaladgál Porsche Cayenne GTS-sel, pár nappal később azt is hallottam indulni, hát, az Alfához képest kábé olyan, mintha parasztgyerekre adnál szmokingot. Jól néz ki a bálban, de attól még a padlóra köpi a bagót.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#78523) Freddy76 válasza Freddy76 (#78522) üzenetére


Freddy76
addikt

Még az élhetőségről jut eszembe régi sztori, haver a második fia születésekor (első 1,5 éves volt) eladta a családi hármas bmw-t és vett valami Subarut, meg magának egy Nissan 350Z-t. Ott abból voltak komoly családi balhék, hogy amikor reggel 6.30-7 között, munkába indulva a garázsban beindította a Nissant, két emelettel feljebb felkeltek a kölkök :DDD .

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#78524) gorgo válasza rbalint88 (#78519) üzenetére


gorgo
őstag

Még csak fényes nappal vezettem.

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#78525) Balinov válasza cdl (#78518) üzenetére


Balinov
félisten

Tucsont kaptunk tavaly Mallorcan, imadtuk, simán elfogadnam

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#78526) Freddy76 válasza Balinov (#78525) üzenetére


Freddy76
addikt

Jövő szerdán megyünk Krétára, az első pár napban a nyugati oldalon leszünk, Balos, Falassarna, Elafonisi... Valami nem túl drága, nem túl nagy, ám némi terepezési képességgel rendelkező autót kértem, még nem tudom, hogy Jeep Renegade, Suzuki Grand Vitara, vagy Toyota Rav4 vár a reptéren.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#78527) Balinov válasza Freddy76 (#78526) üzenetére


Balinov
félisten

:D

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#78528) Mercutio_ válasza Freddy76 (#78526) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nálunk asszony leszavazta a görögöket a PLF-es cucc, esetleges pcr teszt (karantén) miatt :O
Persze lehetne itthon indulás előtt tesztelni, de az pillanatnyi állapot, másrészt for obvious reason ha pozitív akkor megy a fejvakarás :D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#78529) Freddy76 válasza Mercutio_ (#78528) üzenetére


Freddy76
addikt

Értem. Tehát a család szavazati joggal rendelkező tagjai egyhangúlag döntöttek :DDD .

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#78530) Mercutio_ válasza Freddy76 (#78529) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ja :DDD 5-en mennénk "felnőttek", ebből bárki pozitív mindenki megy kint karantén/ itthon házi "megfigyelés".
Kockázatelemzést végeztünk és végül elvetettük mint úticél :((
Kettesben egy csemetével én is mennék :D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#78531) gorgo válasza Mercutio_ (#78530) üzenetére


gorgo
őstag

Ti dolgotok, de a kockázatelemzésnél elég szigorúra vettétek. Statisztika alapján, meg a szakújságírók alapján is menni kell. A korábban élvezhetetlen túlzsúfolt helyek most szellősek, élvezhetők. Most érkeztünk Horvátba, még egyelőre most térek észre a 700km után, holnap megmondom mekkora a nyüzsi...
Pokol meleg van 35+

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#78532) cdl válasza gorgo (#78531) üzenetére


cdl
senior tag

A Balaton is teljesen élhető. A héten voltunk mindkét partján 3-3 napot.(Fonyód-Csopak)
Teljesen normális állapotok, sokkal roszabbra számítottam. Még a 71-es sem volt halál.
Mondjuk a kerékpárúton voltak, vettem is egy csengőt Veszprémben.

(#78533) Studi válasza cdl (#78532) üzenetére


Studi
addikt

Én a Tisza tó körül tapasztaltam, hogy kell egy csengő. Birkán közlekednek a kerékpárosok, simán ok nélkül keresztbe mennek, miközben kerülnéd őket.

(#78534) Byk01 válasza Studi (#78533) üzenetére


Byk01
senior tag

Az átlag biciklis olyan, mint egy gyalogos, csak nagyobb a sebessége. A legtöbb magasról tesz rá (szerk. eszébe sem jut), hogy más is lehet körülötte.

[ Szerkesztve ]

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#78535) Studi válasza Byk01 (#78534) üzenetére


Studi
addikt

Totál egyetértek. Lehet, hogy az autós rutin, vagy a túlzott óvatosság, de én bringázáskor, sőt kocogáskor a Margitszigeten is folyamatosan nézem, hogy jön-e valaki nálam gyorsabban, akit illene elengednem.

(#78536) Studi válasza Studi (#78535) üzenetére


Studi
addikt

Amúgy pedig... :DDD

(#78537) TayRol válasza Studi (#78536) üzenetére


TayRol
veterán

ez tapasztalat a Tisza-tavi köröddel kapcsolatban?

(#78538) gorgo válasza cdl (#78532) üzenetére


gorgo
őstag

Persze hogy élhető. Sőt, nagyon jó! Mi is Fonyódligeten voltunk, el tudnék viselni ott egy nyarat is. :DDD Csak valaki szponzorálja!

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#78539) Mercutio_ válasza Studi (#78536) üzenetére


Mercutio_
félisten

Mióta Freddy linkelte azt a "másik" Ph-s versenybringás csajt egy ilyen képről nekem rögtön az ugrik be :D

gorgo: Az elméletet én is tudom....

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#78540) Byk01 válasza Studi (#78535) üzenetére


Byk01
senior tag

Nem tudom, én sem figyelek folyton a hátam mögé, kit is kellene esetleg elengednem, de én igyekszem eleve úgy közlekedni, hogy ha valaki gyorsabb jön mögöttem, az minden külön manőverem nélkül meg tudjon előzni. Megszoktam, hogy a jobb oldalon közlekedjek járdán, kerékpárúton és autóval is az úton. Viszont autóval is tudnak emberek olyan fogalmatlanok lenni a körülöttük levő világról, hogy az már fájdalmas.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#78541) Freddy76 válasza Byk01 (#78540) üzenetére


Freddy76
addikt

Párszor jöttem be a munkahelyemre bringával, Zugliget-Feneketlen tó, elég hosszú szakaszon bringaúton. Azt kell mondjam, nekem autóssal nem volt gondom, feltehetőleg ebben az is szerepet játszott, hogy elég sokat vezetek én is, tudom, hol a holttér, mennyire nem lehet számítani egy hirtelen kijövő bringásra, stb. Ellenben a gyalogosok életveszélyesek. Andalog a párocska a Duna parton a szabadság híd előtt, én jövök mögöttük, majd a fiú viccből belecsíp a lány fenekébe, ettől az csengő kacajjal oldalra ugrik, rá a bringaútra, én meg jól nekimegyek. Aztán már nem kacag. És ez állandó. Pici gyerek totyog cukin a bringák előtt, gyalogosok a bringaúton korzóznak, nem néznek hátra, tévelyegnek jobbra-balra, irányt váltanak hirtelen, mert fel sem merül bennük, hogy ott másik gyalogos helyett lehet egy nagyobb sebességgel közlekedő biciklis.

Rájöttem, hogy nem az autósokat kellene kitiltani, hanem a gyalogosokat. Csak autó és bringa. Autó az úton, bringa a járdán. Aki gyalogolni akar, maradjon otthon.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#78542) Mr.Csizmás válasza Freddy76 (#78541) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

bicóra mozdonykürt kéne néha :U

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#78543) Freddy76 válasza Mr.Csizmás (#78542) üzenetére


Freddy76
addikt

Vagy mozdony.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#78544) Byk01 válasza Freddy76 (#78541) üzenetére


Byk01
senior tag

Semmi gond nem lenne a gyalogosokkal, ha nem engednék őket össze a biciklisekkel :) Én amíg a Tevében dolgoztam, rendszeresen jártam az Albertirsai úton. Széles gyalogos-kerékpárút, mellette szintén széles füves rész mindkét oldalon, rendszeresen volt, hogy ott sétáltattak emberek kutyát, de úgy, hogy ő ment a "járda" egyik oldalán, a kutya a másikon, köztük meg egy kb. 2 mm vastag madzag póráz gyanánt. Az első ilyen alkalom után ignoráltam azt a szabályt, hogy nekem kötelező ott mennem, és inkább a buszsávra váltottam (összesen egyszer láttam buszt azona a szakaszon). Sokkal jobb lenne, ha a biciklivel az autók közt lehetne haladni minden esetben, amikor nincs önálló kerékpárút kijelölve (meg akkor, amikor az járhatatlan a fák gyökerei miatt pl.). Aki félne, mehetne a gyalogosok között, aki meg haladna, az az úton.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#78545) Balinov válasza Freddy76 (#78541) üzenetére


Balinov
félisten

az az igazsag, birka mind, autos, gyalogos, biciklis. Igazandibol embere valogatja.

Pelda: Patrik szombaton megtanult bringazni a kozeli, nagy, nyitott parkban. Vera nappalos volt vasarnap, mondom sebaj, gyakorlasnak jo terep lesz a koztunk es Baldoyle elovaros kozott, 2.5mEUR-ert epitett, "greenway". Szepen elvalasztva egy jo 1.5-2m-es zold savval a kerekparsav a gyalogossavtol.

Megyunk szepen a biciklisavban, szepen balra tartva ahogy illik, hogy ne tartsuk fel a forgalmat. Kozbe fejem korbe forog forgalmat vizslatva, mint egy bagoly feje. Hat a gyalogos birka ugy keruli ki a masik gyalogost balrol, hogy majdnem a gyerek ele megy, mikor latja, hogy kisse meg bizonytalanul teker, ahelyett, hogy neki jobbrol a fuvon kerulne a masikat (ugye 2m, COVID rulez). 5 perc mulva meg a versenybringas megy elottunk el vagy 40-el, hogy a szele majdnem felboritja a Pocsost. Van egy kis hid, lampas gyalogatkelovel az utvonalon, pont utolerjuk, mikor elindulna a zoldon, mondom neki, nem kene lelassitani, ha latod mar 200m-rol, hogy egy 6eves probalgatja a szarnyait, arrongas valasz, ne itt biciklizzen.

Majdnem utanbasztam egy kovet.

Az meg altalanosan a halalom, hogy forgalmas ut, mellette par m-re dedikalt gyalogos/bicikli ut, szepen felfestve, de a barma csakazert is az autokat fenntartva teker, rosszabb esetben 2-3an egymas mellett tekernek, joizuen csacsogva kozben. Persze autos is barom, mert az amugy szabalyosan kozlekedo bringast ugy elozi meg szuk uton, hogy nincs 40cm kozte es a bringas kozott, szembejovo meg majdnem felrantja a jaradara az autojat, hogy a barma elferjem. Persze elottuk, utannuk 6 masodperc mulva biztonsagosan ki lehetne azt a drotszamarat kerulni

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#78546) madgie válasza Balinov (#78545) üzenetére


madgie
titán

Tegnap tolom a babakocsiban a nagylyányt, nagy élvezettel nézte az út túloldalán a közmunkások kistraktorát, azok amúgy se szakadtak meg a munkában, tehát szépen kisértük a trakit. Aztán a zebrán át szerettünk volna menni, szemkontakt megvan a balról bekanyarodó Opelessel, megáll, mi meg megindulunk... aztán az istenbarma elkezd rákanyarodni és mögöttem kb három centivel suhan a zebrán át tovább. Hát egy nettó miaf@szvanveledre futotta csak a gyerek miatt (zebra közepén nem állok azé' meg vele), de ha egyedül vagyok, fordulásból rúgom be ott az autója oldalát.

[ Szerkesztve ]

(#78547) Mr.Csizmás válasza Balinov (#78545) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

reggeli élmény: megyek le eup-al, enyhény esős, csöpögős idő, fekete suzuki sx4, innen balról kijön elém átlósan a szembe sávba, közben szemből jön a nagy kék kollega, gondolom arra reszkírozott, hogy a sötétített üvegen át nem látható szép szemeit és mosolyát figyelembevéve el fogom engedni, hogy neki macisajtja van, és ne passzírozódjon bele a citaroba szemből. :W hát nem, persze satufék, sikerült megállni kb. fél méterre oldalválst, beintettem neki úgy felbaszott, utána meg lent a lámpa mellett integet, hogy bocsikkaaaa. :U

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#78548) .mf válasza Freddy76 (#78541) üzenetére


.mf
veterán

"Azt kell mondjam, nekem autóssal nem volt gondom"

10+ éve bringázok Bp-en télen-nyáron, régen mondjuk még csak évi 1-2k kmt, mostanában már 3-5k km-t. Nekem azért már volt gondom bőven (szerencsére még baleset nem lett belőle), de tényleg kevesebb, mint gyalogossal (ott már volt egy-két kis nekiütközés amikor leléptek elém, esés azonban nem lett belőle) - de a motorozásban megtanult defenzív vezetés itt is nagyban benne van, hogy nem lett komolyabb gond. Rendszeres, hogy nem adják meg az elsőbbséget. Taxisok, huh, külön állatfaj. De a mobilozós figyelmetlenek... Ma is volt egy ilyen: BME és Petőfi Budai hídfő között a gyalog- és bringasáv is akkor kap zöldet, amikor az úton egyenesen és jobbra kanyarodók. Fordos úgy fordult be elém, hogy se körbenézés, se tükör, de a telefon végig a fülén - nagyfék, fél méterre tőle álltam meg. 0-ról indult, de mire realizálta, hogy elsőbbséget kellett volna adnia, már nem csak a bringasáv, de a fél gyalogos zebrán is keresztbe volt, minden bringás és gyalogos kerülgette.

Szombaton pedig motorral volt egy igazán meleg helyzetem. Jövök vissza régi 1-esen, teljesen szabályosan, Budaörs Bp felőli végén Shell kútnál szemből jövő, mintha nem 20-25 méterre lennék tőle, fékezés és index nélkül elkezd balra kanyarodni egy kisutca felé - amikor látom, hogy ez jön keresztbe, térek ki jobbra, de még mindig jön, pedig ott voltam előtte... Nem tudom, mennyire lehetett közel, de gondolom nagyon, pedig már annyit tértem ki, hogy nemhogy az 1-esen, hanem már bent a kisutcában annak padkáján ugrattam fel és landoltam a járda utáni füves részen, majd onnan visszagurultam az útra (sikerült esés nélkül abszolválni a mutatványt), visszafordultam és néztem felé, hogy ez miaf@sz volt, vak vagy - a kocsi annyira keresztbe állt, hogy nemcsak a teljes sávot elfoglalta, de az orra a kisutcában volt. Hát baszki, ilyenek közlekednek közöttünk...
És ha egy kezdő lett volna, aki kitérés helyett pánik-fékez, telibeverte volna...

Merci: milyen versenybringás csaj, lemaradtam róla :DDD
Ja meg a tavas sztorinak a nudizós csajjal még volt folytatása, majd ha lesz sörözés elmesélem :))

Byk: "Semmi gond nem lenne a gyalogosokkal, ha nem engednék őket össze a biciklisekkel"
hú ne is mondd, főleg a turistás részeken, pl. budai oldal Lánchídtól Batyiig...
Az is jó, amikor két csaj egymás mellett tolja a babakocsit a bringaúton, mindkét irány sávját elfoglalva, mert hát máshogy nem tudnak trécselni...
A futók között is vannak, egy-másfél hónapja volt egy 45-50 körüli fazon, nem ám az üres járdán futott, hanem a bringaúton, menetiránnyal szemben, és még ő szólt be nekem...

Balinov: hát, amíg nem stabil, addig szerintem se kéne nagy forgalomba vinni. Park, vidék, kis forgalmú részek, amíg már jól nem megy a bringázás.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#78549) Studi válasza .mf (#78548) üzenetére


Studi
addikt

"milyen versenybringás csaj, lemaradtam róla"

Triatlonos, de a másik PH-n nem a kerékpárra ül rá.

(#78550) Byk01 válasza .mf (#78548) üzenetére


Byk01
senior tag

Erről a történetről ugrott be egy bácsi, akivel majdnem összeakadtunk. A Üllői út külső részén mentem kifele biciklivel, a bácsi meg jött egy régi Swifttel. Elkezdett megelőzni, de aztán odaértünk az utcához, ahol le akart kanyarodni (jobbra persze), és már húzta is jobbra úgy, hogy én még mellette voltam (tehát nem lehagyott, hanem meg sem előzött teljesen). Szerencsém volt, hogy mindez nyáron történt, mert le volt húzva az utasoldali ablak is, és be tudtam kiabálni neki, mert fékezve sem lett volna esélyem (legalábbis akkor már, amikor rádöbbentem, hogy az öreg tényleg rám húzza a kormányt) kimászni ebből bukás nélkül. Nem tudom, mit gondolt az öreg, hogy hova tűntem, ha látott egyáltalán, amikor utolért.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.