Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#78751) Ear001 válasza TayRol (#78741) üzenetére


Ear001
addikt

Teccikkéne! :C

(#78752) #31733248 válasza Freddy76 (#78732) üzenetére


#31733248
törölt tag

A különbség inkább a teherviselő képességben van. Meg abban, hogy az egyik ember sajnálja a normális vállalkozótól a napi 50 ezret és olcsójóskákra bízza a munkát, a másik meg nem. ;) Engem valamilyen csoda folytán nem háborít fel és nem lep meg, ha valaki 50 ezret akar kapni egy ilyen nehéz munkáért.

(#78738) m3ss

"lehet mert jol bevalt emberrel dolgoztatsz?"

Van, akivel nem először, de inkább arról van szó, hogy megnézem, kivel. :)

"hivjal mar ki randomra neten talalt vizvezetek szerelot/futesszerelot/ontozo rendszer/komuvest/muanyag heggesztot fovaros kornyeken. "

Nem ti beszélgettek a szakmai topicokban arról, hogy mennyire baj, amikor a fotósok között ilyen random módon, ár alapján válogatnak? :) Nőt, használt autót és mesterembert sem random választunk. :N

"ahh 1 oras melo, nem vallalja semelyik, jovo evig be van tablazva jobb melokkal.+

Azért ezt ebben az esetben talán Te is meg tudod érteni. Mint ahogyan azt is, hogy egy 20ezer forintos munkáért nem megy ki, ha van ennél jobb. Márpedig van.

"egy orvos mit szoljon? hany evig szivatjak egyetemen, hogy utana elmehessen fele ennyiert melozni egy olyan munkakorben ami altalaban azert nagyobb felelosseget igenyel, mint egyeb szakmak."

Megértem, jogos. Abban is igazad van, hogy nem a mesteremberektől sajnálod. Mindannyiunknak jobb lenne, ha minden munkakörben jóval magasabbak lehetnének a bérek.

(#78744) Mr.Csizmás

Próbaképpen rákerestem a kontraszelektált szóra, kíváncsi voltam, melyik foglalkozás lesz az első, amit kidob rá a Google. Jól sejtettem: a tanár lett. :( Itt a cikk, tanulságos.

(#78748) .mf

Valószínűleg mást értünk "nem elszállt" árakon. Nekem a megnézem-megfizetem kombó eddig bevált - idén sem idegeskedem az építkezés miatt.

A Corvinuson is életképességre kellene nevelni, csak ez sajnos nem szempont. Aztán jön az ÉLET a maga meglepetéseivel... Meg azzal, hogy egy gazdasági képzést nyújtó egyetem tanára még egy ilyen szintű problémával is képtelen megbirkózni, de azért a pénzt azt sajnálja... Igazi papírtigrisek. :D

[ Szerkesztve ]

(#78753) rbalint88 válasza #31733248 (#78752) üzenetére


rbalint88
addikt


”hivjal mar ki randomra neten talalt vizvezetek szerelot/futesszerelot/ontozo rendszer/komuvest/muanyag heggesztot fovaros kornyeken. "
Nem ti beszélgettek a szakmai topicokban arról, hogy mennyire baj, amikor a fotósok között ilyen random módon, ár alapján válogatnak? :) Nőt, használt autót és mesterembert sem random választunk. :N
"ahh 1 oras melo, nem vallalja semelyik, jovo evig be van tablazva jobb melokkal.+
Azért ezt ebben az esetben talán Te is meg tudod érteni. Mint ahogyan azt is, hogy egy 20ezer forintos munkáért nem megy ki, ha van ennél jobb. Márpedig van.”
csak az a baj, hogy ha tfh tarsashazi lakasban elsz, mint az emberek jelentos resze es elromlik a bojlered/kazanod, csotoresed van stb, arra sem talalsz szakembert, aki kijon es megcsinalja. Vagy kijon es megcsinalja annyibol a bojlert egy 5k-s alkatresszel, amennyibol vehetsz egy ujat. Nem sajnalom a mesterektol a penzt en se, de azert az nincs rendjen, hogy egy ketkezi melos duplaanyit tud keresni, mint egy nem olyan rosszul megfizetett ertelmisegi... utobbi kategoriaba tartozokent en is az aprobb dolgokat inkabb megcsinalom magam, mert mire eltelefonalgatom az idot, hogy egyaltalan talaljak egy olyan embert, aki elvallalja es kijon, addigra aprobb dolgokat megcsinalok magam - gazhalozathoz nem nyulok, villanyhoz mertekkel (van fi rele, az ad nemi batorsagot), de pl a bojler tisztitasahoz mar nem
hivok gazost, amikor elalszik az orlang, mert csak elkoszolodik a fuvokaja es megmutatta hogy kell megcsinalni.
Arrol nem beszelve, hogy a tiz eve felujitott lakasban a nem olcso eszkozok is mennek tonkre. Iden mar szethullott egy csap (mofem), ugyanott elporladt a lefolyo (draga, kromozott, markara nem emlekszem) es elvasott a wc toltoszelepe. Jovore akarunk lakast felujitani, szerencsere csak futest es klimat kell kivitelezovel csinaltatni, a tobbit meg tudjuk oldani magunknak - es mivel sajat, addig csinaljuk, amig jo nem lesz. Ez sajnos a legtobb iparosrol nem mondhato el, megcsinalja ugy amugy kozepszarul, ami a tobbsegnek megfelel, de akinek van hozza szeme, az latja a kummantasokat. Remelem neked olyan kivitelezoid vannak, akik ugy vagy jobban csinaljak, mintha a sajatjuk lenne :R

(#78754) Mercutio_ válasza #31733248 (#78731) üzenetére


Mercutio_
félisten

Még bőven a 20-as éveimben jártam, amikor először építkeztem, pontosabban építtettem egy családi házat
Gondolom, ha a cikkírónak is ilyen családi háttere lenne ő se picsogna ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#78755) Mr.Csizmás válasza #31733248 (#78752) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

ebben jelentős része van a rendszerváltás előtti-közbeni felfogásnak, miszerint legyen diplomád há' mer azér', de az már mindegy hogy milyen.... :U aztán csomó tanár van, aki képtelen kezelni a gyerekeket, nem érti meg, ha nem fogja fel a gyerek, stb. aztán csak néznek hogy miért bukik a fél osztály relatíve értelmes purdékkal is. a mai napig megvan a HR-es válogatásokon ennek a lenyomata, legyen diplomád még titkárnői melóhoz is, érettségi szint dettó, vasutas középsuliban 34-en kezdtünk, abból szelektálódtak a gyengébb képességűek (helyi eric cartmen, maffiózó-strici jelölt kölyök stb.), aztán aki eljutott érettségiig, annak legalább a fele elment műkörmösnek fuvarosnak, stb. a szakmai meg hatósági vizsgát talán 9-en csináltuk meg összesen.

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#78756) #31733248 válasza rbalint88 (#78753) üzenetére


#31733248
törölt tag

Erre is igaz, hogy szemléletet kell váltani: van, amit a munkaerő ára miatt nem éri meg javíttatni. Ez sokszor eredményez pazarló megoldásokat, de hát ez van...

A nálam dolgozó mesterek tényleg jók, de sokszor a munkadíjuk is ennek megfelelően alakul. Csak én ezen nem akadok ki. :)

(#78754) Mercutio_

"Gondolom, ha a cikkírónak is ilyen családi háttere lenne ő se picsogna ;]"

Milyen családi háttér? :N Megkerestem az utolsó fillérig, még hitelt sem vettem fel. Mondjuk az is igaz, hogy nem alkalmazottként.

(#78755) Mr.Csizmás

Teljesen igazad van. Minőségi oktatás nélkül nemhogy kevés az esély az ország fellendülésére, hanem egyenesen nincs is. De ehhez nem elég a pénz, alapvető reformok kellenének, amit sokszor maga a szakma akadályoz.

(#78757) Jahno válasza #31733248 (#78756) üzenetére


Jahno
őstag

Minőségi oktatásra viszont kolléganő azt mondja, hogy nem állunk olyan szarul, mint ahogy azt kintről elképzeljük, mert Neki meg sok más tanárnak ez az élete (míg van mögöttük valaki a családban aki eltartja és nem megy el inkább villamos sofőrnek) és körülmények ellenére míg nem a pénzért csinálják, mint sok magániskolában és itt-ott, addig jó a szitu. Tudja a fene.

Főleg mert most pár naponta belefutok oktatással kapcsolatos konferenciába meg kicsit belülről is látom a dolgokat, az a másik nagy kreténséges érdekesség.

(#78758) Jahno válasza #31733248 (#78756) üzenetére


Jahno
őstag

Ja és vannak nyilvános adatok, prezentációk is. Ebbe pld. pont belefutottam itt a vágóhídon, oszt nézzétek meg a rizsát és a számokat:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/projektek/efop315

Aztán mikor ott álltam egy konferencia anyaga mellett (az is nyilvános ám), amiről havercsaj beszélt, hogy a tanárok nagy része el sem kezd ebben melózni, többi X év után elhagyja a pályát és Lidlbe megy pénztárosnak vagy metróhoz diszpécsernek, akkor ez meg ez.

És ott legszívesebben bekérdeztem volna, hogy ok, van száp nagy szám, EUs támogatás, valakik komolyan veszik, valakik csak majomkodnak az asztal mellett, születik róla prezi és elmélkedünk, eddig okés. DE! Mi lenne a megoldás? Mert ugye az sehol nem merül fel, hogy kapjanaklóvét, fegyvert, lovat és megbecsülést... Lásd amit írt fent a félig omladozó könyvtárról és egyéb bajokról. Én adom a számítógépeket, szülők festenek, összedobnak nyomtatóra, mindennel a sor végén a tanár szopolik, de ha suli csinálna egy privát rendezvényt vagy hétvégén kiadná a termeket mindenféle civil célra jó pénzért, akkor azt az összeget sem rakhatja el magának, ami bevétele esetleg onnan lenne és be tudnák forgatni valami értelmesre. Leadod hibára, hogy szikrázik az elektromos elosztó szekrény, oszt valami majd lesz... Ha csak nincs a sulis csoportban egy villanyszerelő apuka. És mikor ott szopsz az elosztószekrénnyel, akkor hozzád vágnak 2 jó drága digitális táblát a szükséges tartozékok nélkül, de max. majd lefóliázva szétrohad a raktárban.

(#78759) Mercutio_ válasza #31733248 (#78756) üzenetére


Mercutio_
félisten

Récsölék is saját erőből boldogultak, mint egy átlagpolgár:DDD

Oktatás: Az alapvető reformokhoz első körben partnerként kellene kezelni a szakmát, nem ellenségként :N a jelenlegi NAT az elavult/múltba révedő/hagymázas sziruppal leöntött csodaszarvasos baromságaival és a senkivel* nem egyeztetett kötelező adminisztráció mennyiséggel szerinted előremutató?

de OFF vége

* kormánybarát álcivil szervezeteket ne keverjük ide :N

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#78760) Mr.Csizmás válasza #31733248 (#78756) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

Lasd nagyobbik unokanoverem, 40 evesen a szuleivel el, most csinalta meg a negyedik diplomajat a jarvanyos nyelvvizsga eltorlessel behuzva, az elozo harom is olyan volt, hogy nyelvvizsga nem kellett, nem beszel idegen nyelvet, es szerinte hulye aki okostelefont hasznal :U es elmagyarazza, hogy igy mar majdnem negyedmillio a nettoja, pont mint nekem ~6 evvel fiatalabban, es egy erettsegivel + skillekkel hoztam ossze.
gondolom a gyerekekkel foglalkozni van skillje, mert jo ember, csak a felfogas, na :O

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#78761) #31733248 válasza Jahno (#78757) üzenetére


#31733248
törölt tag

"Minőségi oktatásra viszont kolléganő azt mondja, hogy nem állunk olyan szarul, mint ahogy azt kintről elképzeljük, mert Neki meg sok más tanárnak ez az élete"

Lehet, de én azért jobban hiszek a PISA-teszteknek, mint arról, hogy a kedves dolgozó mit gondol magáról...

"DE! Mi lenne a megoldás? Mert ugye az sehol nem merül fel, hogy kapjanaklóvét, fegyvert, lovat és megbecsülést..."

Megkerülhetetlen a több pénz, de nem úgy, hogy ráöntöd egy rossz struktúrára, mert attól csak annyi változik, hogy drágán csinálsz rosszat. :) Sajnos sok év, amire a közoktatásra fordított fejlesztés megtérül és egy csomó népszerűtlen dolog, ami a tanárok többségének nem tetszene. Például az oktatási teljesítmény mérése, képzések iskolai szünidőben, átállás arra a digitális világra, amit közülük nagyon sokan egyáltalán nem ismernek stb...

(#78759) Mercutio_

Szerinted engedd el azt a hülyeséget, hogy a sikeres vállalkozáshoz mindenképpen bennfentesség kell. :N

"Az alapvető reformokhoz első körben partnerként kellene kezelni a szakmát, nem ellenségként :N"

Attól tartok, sokkal rosszabb a helyzet, a szakmán belül szerintem még ahhoz sincsenek meg a szükséges kompetenciák, hogy egyáltalán felismerjék, mi kellene a minőségi oktatáshoz. Két dolgot ismételgetnek a legtöbbször: a (sokkal) több pénzt és a pedagógiai asszisztensek szükségességét, pedig ezek nem érnek túl sokat önmagukban.

(#78760) Mr.Csizmás

"es elmagyarazza, hogy igy mar majdnem negyedmillio a nettoja, pont mint nekem ~6 evvel fiatalabban, es egy erettsegivel + skillekkel hoztam ossze."

Huhh... Most szerződtettem egy érettségizett pályakezdőt, neki is ennyi a nettója, igaz, ő még csak katázik.

[ Szerkesztve ]

(#78762) Mercutio_ válasza #31733248 (#78761) üzenetére


Mercutio_
félisten

Tök jó, hogy te mindenhez IS értel, de tényleg ;)

Btw a NAT fasságait, kormányoldali inkompetenciát valahogy nem domborítod ki. Egyébként van rengeteg best practice, csak meg kellene nézni a skandináv oktatást, de akár a máltait is mondhatnám, ott is sokkal nyitottabb, gondolkodni és együttműködni képessé tevő módszereket alkalmaznak.

Na jó, ugorjunk, ha már zene nincs mostanában, legalább legyen jó csaj

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#78763) #31733248 válasza Mercutio_ (#78762) üzenetére


#31733248
törölt tag

Nem értek hozzá, de ettől még a különbség szabad szemmel is jól látható, főleg, ha az embernek volt már valóban modern, színvonalas oktatásban része.

"Btw a NAT fasságait, kormányoldali inkompetenciát valahogy nem domborítod ki."

Lehet, hogy pont azért, mert nem értek hozzá és nem mélyedtem el a témában. ;) Kívülről nézve sem a NAT, sem a róla megfogalmazott szakszervezeti kritikák nem voltak meggyőzőek és akkor még enyhén fogalmaztam. Több évtizednyi lemaradás mindkét oldalon. Az pedig, hogy a NAT legnagyobb baja Wass Albert lenne, elég sokat elmond a hülyeség mértékéről.

(#78764) Mercutio_ válasza #31733248 (#78763) üzenetére


Mercutio_
félisten

"A probléma lényege nem a Wass Albert kontra Kertész Imre vita." :N

Tényleg lapozzunk, ott hibáztam, hogy feltételeztem érdekel a valódi probléma:R

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#78765) j.bravo válasza Mercutio_ (#78762) üzenetére


j.bravo
addikt

Végre valami ontopic! (nemcsak a jó csaj hanem a sz*r zene is megvan ebben, szóval fullos hsz :DDD )

Whatever.

(#78766) Jahno válasza #31733248 (#78763) üzenetére


Jahno
őstag

Sok helyen most is színvonalas az oktatás, de hát jöttél itt ezekkel a Pisa tesztekkel, úgy kicsit nehéz megfejteni. Ha azt nem ismered, akkor a NATra meg többire miképpen mondod, hogy rendben van? Csomó minden tök eccerű, néha azt hisszük működik, utána meg jön ez az iskolaőrös marhaság. Tudjuk, jót akarnak, csak mégis szarul adta ki.

És mindenfelől ebbe futunk bele, ha a végét nem olvastad volna

"Van ami megy, szóval kapunk pénzt... mert nyáron festettek, felújították a fürdőt, az alsó szinten kicserélték a régi fa ablakokat. Olyan, mintha lenne egy félhülye házastársad, aki csukott szemmel bök rá arra, mit vehetsz meg otthonra."

Én kiegészíteném azzal, hogy néha nem is opció. Nem megveheted, hanem odarakják, hogy KELL és kész. És akkor csak ott állsz és nem érted.

(#78767) Freddy76 válasza Jahno (#78766) üzenetére


Freddy76
addikt

Mint nálunk az iskolában. Elkészültek csilivili új tantermek, polgármester átadta, pazar, örömködés. Viszont a drága megrendelő önkormányzat tantermenként 20 padot rendelt, márpedig - nem meglepő módon - 20-nál minden osztályba több gyerek jár. Nem baj, rendeljen az iskola padokat, valahogy majd kigazdálkodja. Igen ám, de az iskola csak a tankerületen keresztül vehet padokat, a tankerületeknél meg történetesen egy másik beszállító lett a közbeszerzésen nyertes, tehát nem tudnak olyan (egyébként kiváló minőségű, állítható, tartós, masszív) padokat rendelni, mint amivel át lett adva az iskola, csak a tankerületi selejtet. Mert nyilván a milliárdos, vagy legalábbis több százmilliós beruházásnál pont az a plusz 80 pad volt a gond, amit nem rendeltek meg, így lett kissé mozaikos az egész.

De sebaj, ettől a mienk. Ilyenkor eszembe jut a Magyar Turisztikai Ügynökség (Ráhel játéka, apa vette neki) kampányának szlogenje, bár ők talán nem teljesen ilyen kontextusban gondolták: "Itt kell élned, hogy elhidd".

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#78768) Balinov válasza Freddy76 (#78767) üzenetére


Balinov
félisten

nebassz, tenyleg ez a szlogenjuk? basszam sziven, es tenyleg! :Y

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#78769) Jahno válasza Freddy76 (#78767) üzenetére


Jahno
őstag

Vagy ezek a kreténségek, hogy nincs víz a fél épületben, kidőlt egy ablak, azt felviszed A Rendszerbe és majd valami valamikor történik. Ha lebírálják, lesz keret és máshol más nem tűnik fontosabbnak. Nem is mérlegelnek, hogy adott helyen mi a fontosabb, de nesze bazmeg ha nem kértél 5 darab motoros projektorvásznat és pálya felújítást 80 milláért, akkor is itt van, kötelező.

(#78770) Freddy76 válasza Balinov (#78768) üzenetére


Freddy76
addikt

Pedig ja. A Ráhel féle ügynökségnek vettek egy pazar, hatalmas villát a XII. kerületben, az Istenhegyi-Galántai út sarkán (Budapest nem éppen legolcsóbb része), és csilivili módon felújították. Óriási szerencse, hogy Ráhel pont a XII. kerületben lakik, így nem kell sokat autóznia az ovitól/sulitól a munkahelyéig, ha történetesen véletlenül a XVI. kerületben épült volna fel, az neki rossz lett volna...

Én ott megyek el szinte minden nap, egyszer volt kifeszítve egy kisebb molino/transzparens a szöveggel: "Itt kell élned, hogy elhidd.".

Nem tudom, utólag leszidták-e azt a csapatot, aki ezt a mottót kitalálta :DDD

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#78771) Mr.Csizmás válasza #31733248 (#78761) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

"allami" munkahely, nem vagyok tulfizetve, cserebe melo se megszakadas. Viszont a Merci fele oktatas tema jogos, egyre tobb teruleten jon elo a hozzaadott valos teljesitmeny nelkuli szamok.

Ui. egs, epp egy szuretlen buzat iszok, fiatalabb ocsemet osszeadta az anyakonyvvezeto :C

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#78772) Mercutio_ válasza Freddy76 (#78770) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ez szerintem ilyen belsős poén, csak eladták mint szlogen jó pénzért :U ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#78773) Balinov válasza Freddy76 (#78770) üzenetére


Balinov
félisten

:W Neha hazavagyunk, masnem szulokkel vagy baratokkal lenni, de ilyenek utan valahogy nem, nem nagyon vagyodok haza. Inkabb ok jojjenek.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#78774) Jahno válasza Balinov (#78773) üzenetére


Jahno
őstag

Attól függ, mert ezekről én túl sokat nem tudok, max. onnan van merítésem ahol jártam is valamennyire. Meg persze vidéki haverok is tudnak mesélni :C

(#78775) #31733248 válasza Mercutio_ (#78764) üzenetére


#31733248
törölt tag

Érdekel a valódi probléma, arra utaltam, hogy a Wall Albert kerettantervbe vételét övezte a legnagyobb felhajtás. Engem egyébként az zavar talán a legjobban, hogy egyik oldalról sem látok olyan közoktatási koncepciót, ami egy kicsit is hihetővé tenné számomra, hogy képesek ezt az egészet jól csinálni.

(#78766) Jahno

"Sok helyen most is színvonalas az oktatás, de hát jöttél itt ezekkel a Pisa tesztekkel, úgy kicsit nehéz megfejteni."

Nem azt vitatom, hogy van-e elitképzés, ahol színvonalas az oktatás, mert ez nyilvánvaló. A PISA-eredmények viszont egyértelműen azt mutatják, hogy a magyar közoktatás átlagos teljesítménye katasztrofális. Ez viszont azoknak is rossz, akik meg tudják oldani, hogy a gyerekük elitképzésben részesüljön.

(#78767) Freddy76

"Mert nyilván a milliárdos, vagy legalábbis több százmilliós beruházásnál pont az a plusz 80 pad volt a gond, amit nem rendeltek meg, így lett kissé mozaikos az egész."

Szép eset ez is. :(

(#78776) Jahno válasza #31733248 (#78775) üzenetére


Jahno
őstag

Hardverrel azért a legtöbb civil cégem is így gondolkozott. Évekig szoptunk olyanokkal, hogy ha X alkalmazot tvan, akkor X darab PC és kész. Nem, nem visz ki laptopot ügyfélhez, nincs prezentáció, belső oktatás amire "jajj kellene gyorsan valami laptop", nincs csere darab, nem utaznak, nem bérlünk nyárra diákmelót, külsőst, nem veszünk fel projekre pár hónapkra arcokat. Évekig csak a picsogás ment belőle, mert "meg kell oldani" és nem értik lent, hogy fent mit nem értenek, mert nincs.

Tavaly nézegettem, akad olyan felhasználó akinek egy év alatt több, mint harmincszor cseréltünk a gépét, vagy telepítgettük újra pár naponta.

(#78777) Lassú Víz válasza #31733248 (#78756) üzenetére


Lassú Víz
őstag

"Milyen családi háttér?"

Amelyiktől szemléletmódot, oktatást és esetleg induló tőkét vagy az ide bármikor visszajöhetsz hátteret kaptad. Magyarázd meg a cigánysorra csak a segélyért megszülető, majd tizenévesen megerőszakolt lánynak, hogy nem számít a családi háttér és önerőből bármit elérhet. Ami szerinted semmi vagy alapból jár neked, az másnak a mennyország.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#78778) #31733248 válasza Jahno (#78776) üzenetére


#31733248
törölt tag

Az outsourcingolt területek gyakran mostohán vannak kezelve, az biztos. De ez még a nyugati világra is igaz, persze helyiértéken mérve.

(#78777) Lassú Víz

Ugyan már, Merci nem a szerető családra gondolt. :N Feltételezése szerint bennfenntesség nélkül a vállalkozás nem megy, nekem pedig semmi ilyen nem volt. Sem pénzt, sem kapcsolatokat, de még szemléletmódot sem kaptam otthonról, egy teljesen átlagos családban nőttem fel, ahogy a legtöbben. A gyerekeimnek ilyen szempontból sokkal-sokkal könnyebb dolguk lesz akár az anyagiakat, akár a szemléletmódot, akár a kapcsolatrendszert illetően.

(#78779) Mercutio_ válasza #31733248 (#78778) üzenetére


Mercutio_
félisten

Tök jó, hogy már gondolatolvasó is vagy :K
A feltételezés amit nekem tulajdonítasz hülyeség, több ismerősöm is a saját erejéből lett sikeres*, az irónikus célzás pedig amire utalsz egy adott körre vonatkozott, aztán, hogy te bele tartozol-e/haszonélvezője vagy-e azt csak te tudhatod....
Az pedig, hogy kinek mi a "tök átlagos" nagyon széles skálán mozog még azonos gazdasági-társadalmi háttér esetén is.

* igaz egyik sem ingatlan vonalon érte el vagy alapozta meg, és egyet kivéve aki elég szépet bukott és azóta kevésbé harsány mind meglepően szerény

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#78780) gorgo


gorgo
őstag

Kinyilatkoztatok:

Gyönyörű hányadék korban élünk. A kommunizmus óta egyre csak silányul a nép, az erkölcs, minden. 1989-2000 között volt némi remény, hogy előre megyünk, de nem, túróst, dehogy megyünk előre... Eleink jó példával járnak elöl, egyre nagyobb maffia kormányok jönnek. Eddig a közhelyek.
Ami végképp nem fér a fejembe, hogy a mostani orbánisztánban van elég sok keresztény, vallásos ember (azazhogy fasz tudja, magam is kíváncsi lennék). Hogy ezek hogy bírnak tükörbe nézni minden nap. Egy dolog, hogy a sok gerinctelen, tisztességtelen gazember tisztán érdek mentén mindenkit letaposna bármi áron, hát mit várjon tőle, ezt látják mindenhol, politikusaink is ezt csinálják, még az alkotmányt / törvényeket is ehhez igazítják. De a keresztények hogy a búsba szavazhatnak erre a kormányra??? Nem sok érték maradt ebben az országban, az kurvaisten. Mondjuk nem vagyok nagy véleménnyel a katolikus keresztény vallásról, de ha legalább a legalapabb értékeik szerint élnének, már egy sokkal jobb országban élnénk. Hogy miért ilyenek?
Mert sötétek mint az éjszaka, és mert az elég jó kormánypropagandát úgy megkajálják, ahogy kell? És mert már eltett láb alól Orbán minden ellenzéki sajtót / médiát.
Mert gyávák, inkább hazudnak maguknak?
Mert sok ember beáll a sorba, felsorakozik a legerősebb mögé, próbálva hasznot húzni (azért erre figyel a Vitya, elvégre még elég stabil a támogatottsága)?
Nameg a mérhetetlen közöny. Az emberiség 20. századi legnagyobb gyengesége/hibája.

Van itt egy tag a fórumon, a képelősben aktív, ez az aláírása:
"Gyáva népnek nincs hazája". Fájdalmasan igaz...
Pedig hány miniszterelnököt lőttek már le fényes nappal... Na ez sem orbánisztánban fog legközelebb megtörténni. Ennek a népnek semmi nem elég, de azt hiszem ez a covid odabassza rendesen az országot, lehet, nemsokára drága nyuggereink (köztük családom) hullani fognak mint a legyek. Nem tudom mi kell hogy felnyíljon az emberek többségének a szeme, nagyon kíváncsi lennék!

[ Szerkesztve ]

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#78781) Lassú Víz válasza gorgo (#78780) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Ma délelőtt kiraktuk a liftbe a plakátot, hogy vigyázzunk egymásra, hordjanak maszkot zárt térben. Szerinted este 8-kor megvolt még? Remélem aki leszedte kap majd egy kis ízelítőt légszomjból, intubálásból, ha már a maszk szerinte kényelmetlen...

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#78782) Byk01 válasza gorgo (#78780) üzenetére


Byk01
senior tag

Nézz meg egy katolikus templomot, katolikus papot, és rájössz, hogy baromi nagy tapasztalatuk van abban, hogy eladják a hatalmat úgy, hogy az pont az ellenkezője a keresztényi tanításoknak. Emlékeim szerint Jézus nem felaranyozva, minden földi jóval ellátva élte az életét, ezzel szemben a katolikus egyház ...

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#78783) #31733248 válasza Mercutio_ (#78779) üzenetére


#31733248
törölt tag

Nem gondolatolvasás, csak az elhangzó párbeszéd felidézése:

Econ: "Ott a lehetőség, élni kell vele. Magyarországon kb.minden tizedik-huszadik ember nyugat-európai életszínvonalon él, sokaknak összejött már."

Mercutio_: "Nem az a kérdés a bennfentes kör mennyit kapart össze, hanem, hogy mekkora hányad van sz@rban...."

(#78780) gorgo

Szerinted a Gyurcsány által dominált baloldali összefogás jobb lenne ezeknél? Kipróbáltuk 2002-től 2010-ig, zsinórban három kétharmad lett a vége, olyan "jó" volt. Puzsérnak van igaza: van a szar és a fos, választhatsz köztük. :O

[ Szerkesztve ]

(#78784) .mf válasza gorgo (#78780) üzenetére


.mf
veterán

Veszélyes vizekre evezünk, politika ÉS vallás, ebbű baj lesz more...

Sok hívő keresztény ismerősöm van, többségük ellenzi a rendszert, kritikus a kormánnyal szemben. Igaz, a többségük nem is katolikus... saját bevallása szerint OV sem az, hanem református, legalábbis ezt állítja magáról, csak hát a tettei mást mutatnak... Az, hogy a katolikus egyházszervezetet maga mellé állította és politikai célra használja, a belső ellenzéket pedig maga az egyházszervezet elnyomta, az külön szégyen.
A vallási részt ezzel le is zárnám.

Egyrészt van az apátia, politikai közöny.
Másrészt van a propaganda, óriási média-túlsúllyal.
Harmadrészt gazdasági konjunktúra volt, és az EU is bőkezűen támogatta az országot, amitől sokaknak úgy tűnhetett, hogy jól mennek a dolgok, s ha jól mennek a dolgok, akkor őket nem érdekli, hogy amúgy mit gondolnak ott fent olyan dolgokról, amik őket amúgyse érintenek (ami persze nem igaz, de ezt gondolják).
Ami ezen változtatni fog, az akkor lesz, amikor rosszra fordulnak a dolgok: jön egy dekonjunktúra, egy válság, amit nem tudnak kezelni, vagy elszabadul a járvány, és egyből húsba vágó lesz sokkal több ember számára.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#78785) gorgo válasza #31733248 (#78783) üzenetére


gorgo
őstag

Igen, sajnos igaz. Ostoroztam már az ellenzéket is. Ami kb nem létezik, annyira gyenge, fogalmatlan, alkalmatlan, stb. Most már elmenni sem lehet/érdemes, maradni se jó, hát bontok egy rosét! Abból baj nem lesz.

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#78786) gorgo


gorgo
őstag

Jó csaj meg valamilyen zene.

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#78787) Lassú Víz válasza gorgo (#78786) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Ő is megérne pár nap ajtócsapkodást

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#78788) Byk01 válasza gorgo (#78780) üzenetére


Byk01
senior tag

Lezárnám én is, de pont most futottam bele

[ Szerkesztve ]

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#78789) #31733248 válasza Byk01 (#78788) üzenetére


#31733248
törölt tag

Ez egy vállaltan vallásellenes oldal, ennek megfelelő, lejárató szándékú tartalommal. Remélem, nincs olyan hülye senki, hogy komolyan gondolja, a vallásgyakorlók között több a gyűlölködők aránya... A vallásossággal visszaélő kormány bűneit nem a hívőkön kell leverni.

A munkahelyi alibizés már külön tudomány

Érdemes elolvasni, nagyon sok igazság van benne. Egy idő után a bürokrácia (akár a közszférában, akár a vállalatoknál) elkezd magától bővülni.

(#78790) Mercutio_ válasza #31733248 (#78789) üzenetére


Mercutio_
félisten

Hagyjuk már ezt a lejáratás dumát.
Nem tudom feltűnt-e, de a karikatúra egy jobboldali (netes) trollt ábrázol, ott pedig elég tipikus ez a koktél :D

Egyébként a magukat kereszténynek valló ismerőseim tetemes része alig ismeri vagy erősen szelektíven olvassa a bibliát, tetteikkel pedig lejáratják ők magukat nem kell külső segítség. Értelemszerűen vannak művelt, tájékozott, a krisztusi értékeket követő barátaink, de náluk valahogy nem a kirekesztés/rosszindulat/gyűlölködés a vezérfonal :N
Btw a többségnél a vallásgyakorlás annyiban kimerül, hogy hetente templomba mennek vasárnap. (Aztán hazafelé a kocsmában vagy még a templomkertben egy feles után megváltják a világot ;] ) Eleve a keresztény/vallásos mint olyan nem minőségi kategória, azt ugyanúgy értékkel kell megtölteni, különben csak egy toposz.
És akkor a "keresztény" kormánytagokról vagy egyes egyházak prominens - vagy épp hétköznapi - képviselőiről még szó sem volt akiknél a 10 parancsolat VI-X. szakasz se nagyon megy;]

Továbbra is javaslom Moldova 40 prédikátorát....

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#78791) #31733248 válasza Mercutio_ (#78790) üzenetére


#31733248
törölt tag

Keress rá az eredetire, egy saját magát is vallásellenesként, keresztényellenesként definiáló FB-oldalon jelent meg, ahol csak ilyen tartalmak vannak. Eddig is nyilvánvaló volt a lejárató szándék, de felőlem akár csillagokat is letagadhatod az égről. ;)

Ha pedig tényleg azt hiszed, hogy a jobboldali netes trollok tipikusan vallásosak, arra meg végképp nincs mit mondani. :))

(#78792) Studi


Studi
addikt

Srácok, nem akarok szaktopikba menni, mert ott istenkáromlás. De használ valaki kapszulás kávéfőzőt? Van egy örlős kávéfőzőm, de már vagy 10 éve nálam, vannak nyűgjei, nem akarok időt/pénzt tenni a felújításába. Viszont a lehető legegyszerűbb, de jó minőségű megoldást szeretném itthonra. Tudom, a rendszer kiválasztása röghözkötéssel is jár, ezért kérdeznélek titeket, hogy ha a Nespressot drágának találom, melyik irányba érdemes elindulni?

(#78793) Freddy76 válasza Studi (#78792) üzenetére


Freddy76
addikt

Mi Nespresso-t használunk tíz éve. Soha nem romlott el gép, mindig könnyen tudok venni kapszulát, és ráadásul az íze is jó. Valóban drágább, mint a többi, de szerintem jobb is.

A szaktopikba ezzel be ne menj, megkeresnek, és elintéznek, talán még a családodat is. Én egyszer kérdeztem ott darálós kávéfőzőről, olyan leoltást kaptam, hogy azóta is sírni kezdek, ha meglátok egy darálós kávéfőzőt. A kapszulás ehhez képest még szörnyűségesebb...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#78794) Mercutio_ válasza Studi (#78792) üzenetére


Mercutio_
félisten

Azóta a kiátkozottak nyitottak kezdő KV-s topicot. Kapszula, és Bialetti "mélység" van csak asszem:D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#78795) Studi válasza Freddy76 (#78793) üzenetére


Studi
addikt

Igen, félek én is a megtorlástól... :D

A Nespressoval van gyakorlati tapasztalatom, igaz, azokból az időkből, amikor még csak két bolt volt Budapesten, vagy házhozszállítás. És még nem voltak 3rd party kapszulák.
Azokat amúgy próbáltad már? Milyen minőségűek?

(#78796) Freddy76 válasza Studi (#78795) üzenetére


Freddy76
addikt

Jók, de egyik-másik drágább, mint a "hivatalos".

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#78797) Novics válasza Studi (#78792) üzenetére


Novics
senior tag

Jó, ez majdnem mindegyik szaktopikról elmondható. Mind nagyon jól tudjuk, hogy FF alatt nincs élet, és 50-nél kezdődik a használható állvány stb...

Volt már szerencséje az itt lévő urak közül valakinek olyan közúti balesethez, amiből szabálysértési ügy lett? Mennyi idő alatt várható határozat? Lassan 1,5 hónapja várok...

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#78798) Studi válasza Novics (#78797) üzenetére


Studi
addikt

Ha elkezdenek szarakodni, hogy szakértő is kell, meg másik szakértő, akkor simán lehet 1-1,5 év is. :(

(#78799) Novics válasza Studi (#78798) üzenetére


Novics
senior tag

És addig biztosítóval sem ügyezhetek? Mert akkor álltában elrohad a motor...

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#78800) Balinov válasza Studi (#78792) üzenetére


Balinov
félisten

Studi, mi ugy 8-10 eve Nescafe Dolce Gusto rendszert hasznalunk. Eloszor nyertem egy gepet melohelyen (sport &social club raffle), aztan az kb 5 eve memakkant es lett helyette egy masik alap Dolce Gusto gep a teszkobol olcson.

Foleg gyari Espresso, Americanoval hasznalom, szerintem izre teljesen jo (elegge kv fuggo vagyok), sajna itt nincs olyan valasztek a gyari kapszulakbol, mint pl otthon a Sparban.

Neha, mikor a szokasos bevasarlohelyen nincs eszpresszo veszem a Lidl-os Lungo-t vagy Espressot (utobbi sajna ritkan van). 16-os csomagban adjak azt is es teljesen rendben van mindegyik. Utobbi idoben vettem parszor Starbucks-os dolce gusto kapszulat, 2 fajta presszokavejuk van, az is nagyon finom. Sot, 1x meg az Interspartol is vettem sajat markas presszokapszolat, teljesen jo volt az is

Arakat nyilvan ti tudjatok az otthoniakat, de itt 3.49(Lidl-os)-tol 5.67 (gyari vagy starfuck's) a szoras, de sokszor van akcios 4/16db korul, akkor be szoktam vasarolni,

B

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.