Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#78801) .mf válasza Novics (#78799) üzenetére


.mf
veterán

Hivatalos kárfelmérés ugye már megvolt? Azt addig is lehet.
Ebben a témában jobb valaki hozzáértőt megkérdezni, szvsz.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#78802) rbalint88 válasza Studi (#78792) üzenetére


rbalint88
addikt

Nespressora +1. Utangyartott kapszulabol a muanyag tonkreteszi a gepet, ami meg van olyan jo, mint a gyari, az gyakorlatilag egy arban is van vele. A starbucksos ugyanolyan szar, mint amit a starbucksban kapsz. Ami meg a nespresso rendszer mellett szol, hogy ott a nestle kotve van, hogy ha a nespresso csodbe megy (nem fog), akkor is meg 20evig kell hozza kapszulat gyartani. Amugy meg erdemes egyben megvenni 3-4-500 kapszulat, egesz jo promociok vannak. Nekunk a mostani gep a harmadik olyan, ami 1Ft volt 50k helyett.

Novics: decemberben volt balesetunk, meg semmi. Szerencsere a kocsit rendbe lehetett rakatni addig is - egyertelmu volt, hogy ki az okozo, de mivel volt szemelyi serules, ezert nem is szabalysertesi, hanem
buntetougy lett belole.

meg mindig masnapos vagyok a tegnapi tejfakaszto utan...

(#78803) crey


crey
MODERÁTOR

Én alapvetően nem kedvelem a Nespressot, mint ötletet.
A kávéik elmennek, van közöttük jó is, de az a mennyiségű műanyag amit termel egy átlag család a kávéfogyasztásával, a bennem élő aprócska zöld aktivistát triggereli.

Van egy 15 éves Bosch Benvenuto B20-am, csörög, csattog, orrán száján folyik a víz, de olyan kávét mint amit azzal főzök egy Nespresso kapszula sem adott még.
Ja és nincs se külön őrlőm, se külön karos főzőm (majd lesz, ha ez megdöglik).

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#78804) m3ss válasza crey (#78803) üzenetére


m3ss
veterán

"A kávéik elmennek, van közöttük jó is, de az a mennyiségű műanyag amit termel egy átlag család a kávéfogyasztásával, a bennem élő aprócska zöld aktivistát triggereli."
vegre vki, koszi :D actimel is triggerel engem ilyen teren, beleraknak 3 korty joghurtot 1 muanyag dobozba. 6 dobozt betolsz egyszerre :Fviszont teny, hogy nagyon jok a kapszulasak. mi bialettiztunk, most saeco kavegep, de egyik sem csinal olyan habos, suru kavet, mint 1 kapszulas.
mondjuk saeco hasznalt volt, valszeg raferne mar egy nagyszerviz..ittam eskuvon most egy hasonlo saecobol es meglepodtem milyen jo kavet csinalt az is.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#78805) crey válasza m3ss (#78804) üzenetére


crey
MODERÁTOR

A jó crema nagy általánosságban három dolognak köszönhető (amitől igazán jóvá válik egy kávé):
1. kávébab milyensége
2. friss őrlés, olaj tartalom megmarad
3. minél magasabb nyomású főzés

Ha amúgy már hónapok legyártott, amúgy is szellőző zacskóban tartott kávébabot, beleöntesz a főződbe, majd az nem tud elég nyomást leadni, mert mondjuk vízköves, vagy csak valahol elereszti a vizet, akkor soha nem is lesz olyan :)

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#78806) Byk01 válasza crey (#78803) üzenetére


Byk01
senior tag

Az ugye megvan, hogy a Nespresso alumínium kapszulás, a doboza meg papír? :) Az egyetlen műanyag a zacskó, amiben gyűjtöd a használt kapszulát, hogy a futárral visszaküldd a Nespressonak.
Persze 3rd party kapszulából van műanyag kapszulás is, de nem érdemes azt venni.

Az ízekről való értekezésbe a híresen gyenge íz és szag érzékelésemmel nem szállok be :)

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#78807) Novics válasza .mf (#78801) üzenetére


Novics
senior tag

Az még nem, mivel úgy gondolom - gondoltam - hogy a biztosító úgyis elhajt a vérbe, amíg lehet húzzák a dolgot. (Úgy hallottam, hogy fizetni nem nagyon szeretnek.)

Bálint, repült egy PÜ. (Bár ilyen állapotodban nem biztos, hogy jó ötlet. ;] )

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#78808) .mf válasza crey (#78803) üzenetére


.mf
veterán

KÖSZI!
Nem akartam nem-kávésként beleugatni, mert tudom, hogy van, akinek a kávé az szent, de basszus az a szemét-mennyiség, amit a kapszulás kávézás termel...

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#78809) Jahno válasza crey (#78803) üzenetére


Jahno
őstag

Zöldeknek jó, mert nálunk az alu kapszula miatt külön gyűjtik újrahasznosításra, akkor olyat kell nézned.

(#78810) rbalint88 válasza crey (#78803) üzenetére


rbalint88
addikt

Szerencsere a nespresso ebben (is) a tobbiek elott jar es van visszagyujtes. A szemetmennyiseg engem is zavart, de igy ez is ki van kuszobolve.

(#78811) spanyoll válasza Studi (#78792) üzenetére


spanyoll
addikt

Hétvégén voltam home barista képzésen.
Srác (világbajnok barista) mondta, hogy otthonra náluk is nespresso lesz, mert abba is lehet venni specialty kávét, otthon meg ő aztán nem fog ezzel baszakodni.
Úgyhogy nespresso.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#78812) j.bravo válasza spanyoll (#78811) üzenetére


j.bravo
addikt

Nem akar otthon is dolgozni, nem olyan meglepő :D

Whatever.

(#78813) spanyoll válasza j.bravo (#78812) üzenetére


spanyoll
addikt

Emberfüggő. Én pl itthon sem telefonnal fotózok hanem rendes gé... jade, telefonnal mindent. Max filmessel ha úgy van :D

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#78814) crey válasza Byk01 (#78806) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Jogos a taps az alumíniumért, bocsánat. Dolce gusto kapszulák műanyagok akkor? Tudom hogy volt amin leakadtam.

De ettől függetlenül maga a csomagolás mánián nem változtat, akár műanyag, akár újrahasznosítható alu. Nagyon messzire vezet a gondolatmenet, de tényleg: olyan mennyiségű felesleges anyag, víz és áramhasználat a gyártáskor, azért, hogy EGY(!) adag kávét bezárj egy kis kapszulába, ami legyünk őszinték, sajnos sokszor megy a szemétbe. Mert az hogy vissza lehet váltani, meg adnak gyűjtőtasit, meg kedvezményt... ez a legtöbb embernél ettől függetlenül a kukában végzi.

Totális agyrém. De ugyan ez az agyrém az egyesével fóliázott, vagy zöldség vagy gyümölcs, vagy a hámozott narancs $6-ért műanyag dobozban (lásd fuckin' Whole Foods balhéja az USA-ban).

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#78815) spanyoll válasza crey (#78814) üzenetére


spanyoll
addikt

Van egy gyerekkori barátom, akivel néha szoktunk vitázni az élet dolgairól (ő inkább konzervatív én pedig inkább liberális gondolkodású, így vitatéma mindig van).
Ő mondta egyszer, hogy a környezettudatosság az anyagi helyzettől függ nagyrészt és először azt kéne rendbe rakni, mint bármi mást. Mert én pl hiába szeretnék nagyon egy hibridet hajtani a városban (urambocsá elektromost), ha nincs pénzem, ezzel pedig a 20+ éves kocsimmal pöfögöm ki a sok károsanyagot (a miért nem buszozok és bringázok beszélgetést meghagyom másik napra).

Ugyanez nálam kevésbé szerencséseknél: melyiket veszi meg valaki aki havi 100-150nettóból él? Műanyag dobozban jövő Avonos tusfürdőt tele egészségtelen dolgokkal, környezetszennyező módon előállítva 300Ft/Liter áron, vagy a csomagolásmentes Lush szappant, amit nem teszteltek állatokon és környezettudatosan készült, de cserébe kb 1000Ft/100g?
Ezt a gondolatmenetet pedig folytathatnám ruhákkal, tech cuccokkal, mindennel sajnos.
Persze a hétköznapi dolgok tudnak segíteni, mi sem műanyagzacskózunk hanem többször használható zacskóban vesszük a gyümölcsöt, stb, de attól tartok, hogy ez inkább kedves gesztus, mint egy érdemi változás. Paradigmaváltás beindítására ez jó, de világmegmentésre kevés.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#78816) Studi válasza spanyoll (#78815) üzenetére


Studi
addikt

Ez az autó téma rohadt veszélyes víz környezettudatosság szempontjából: tényleg az az optimális, ha egy bő 15 évet kibíró autót lecserélünk egy másikra, azért, mert 5%-al alacsonyabb az új modell károsanyag kibocsátása?

(#78817) gorgo válasza Studi (#78816) üzenetére


gorgo
őstag

Ha 5%-kal, akkor nem. De ez egy lánc, azt az autót is hajtja tovább valaki. Az én 15 éves autómat is majd hajtja tovább valaki, nem újrahasznosításra került. Szóval tehát talán mégis. CSak mindenkinek fenntarthatóbb autót kéne venni következetesen, és az államnak masszívan vámolni kéne a teljesítményhajhász terepjárósokat, SUV-okat, stb. De mivel politikusaink sem szeretnek Skoda Fabiaval, meg nyomatékszegény hibridekkel járni, erre várhatunk ítéleltnapig.

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#78818) spanyoll válasza Studi (#78816) üzenetére


spanyoll
addikt

Tudom, ezért írtam a hibridet és nem telibe az elektromost, mert mennek a viták, hogy az mennyire környezettudatos az akksijával, stb.
Az biztos, hogy az én kocsimnál sok autó van kevesebb emisszióval és ha ezt eladnám és szintén használtat vennék én is, akkor végeredményben azért mégis csak beljebb lennénk, nem?
Komolyan kérdezem, nem tudom én sem.
Ez a másik amúgy. Fingunk sincs sokszor, hogy mi az ami jobb döntés a környezet szempontjából és ez megint csak nem a mi hibánk azt hiszem.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#78819) Jahno válasza crey (#78814) üzenetére


Jahno
őstag

Nekem ráadásul újratölthető kapszuláim vannak :-P

Többihez nem értek, a héten ittam 10ezer forintos és 6 milliós cuccból is mindenféle kávét, de hozzáértő haverok mindig csak leoltanak. És fikázzák az összes vendéglátóst :U

(#78820) Jahno válasza spanyoll (#78811) üzenetére


Jahno
őstag

Elmentem itt csoporttárs kávézójába, ahol aztán csak a tutit mérik. Szomszéd fórumban évek óta osztja az eszet, a Frei szar, minden szar, minden gép szar, kapszulás a legszarabb szar mentalitásával mondom ha már útbaesik az egysége, akkor tesztelem. Tesómék konkrétan nem tudták meginni a sima eszpresszót, én muszájból lenyomtam, de háááááááát.... Inkább nem nyilatkozom.

Annó vettünk kapszulásból egy ilyen 10ezer pénzes akciósat, most 5 év után eldugult a csöve, azt megpiszkáltam, nem értek hozzá. Csak nyomom és jön, tojok a krémre meg a kivitelre :-D

(#78821) Jahno válasza spanyoll (#78815) üzenetére


Jahno
őstag

Avon sem tesztel állatokon, de honnan tudjuk, hogy annyira egészségtelen dolgokkal van tele?

(#78822) t_a_m_a_s válasza Jahno (#78820) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Ahogy annak idején (kb ezer éve) Freddy mondta: le kell jönni a címke ivásról. Ami ízlik az jó, ami nem az meg szar, akármilyen kávéról, borról, sörről legyen szó.

Holnap majd jól beletépünk...

(#78823) Jahno válasza t_a_m_a_s (#78822) üzenetére


Jahno
őstag

Alapban véve a kávézás... Sőt! Így kell "A Kávézás" az már eléggé elborult mambójambós vallásos szertartás, elvekkel és megfejthetetlen magas szintű koncepcióalkotással.

Igazából a Freinél is adnak kávéból, rendes géppel, barista által egy alap presszót, de azért itt kell köpködni ellene. A többi varázscucca meg kifejezetten jó és kész, eleve sok "rendes" kávézóban is jól jönne egy jeges, vagy valami ír-jellegű cucc, de nincs is.

Nyilván a legszarabb irodai vagy sarki benzinkutas löttyökre azért húzom a szám, mert van egy szint és különbséget is tudok tenni, de túlzottan igényes sem vagyok.

(#78824) Mercutio_ válasza t_a_m_a_s (#78822) üzenetére


Mercutio_
félisten

Úgy-úgy :K

Tavasszal betértünk valami kis "barista szentély"-be épp valami közepes pörkölésű kenyai bohócbojtja volt a napi ajánlat, nem is lett volna rossz, de az átlagosnál savasabb volt, szóval csóri barista gyerek hiába tekingetett "Na? Na? Milyen? Ugyehogyugye?" arccal nem volt meg a Wow érzés :(

Nyilván nem vontam le messzemenő következtetéseket és azt se gondolom, hogy ne lenne az ízlésemnek megfelelő KV és pörkölés esetén meg a többlet amiért megéri betérni egy ilyen helyre, de a minőség önmagában nem garancia az élményre.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#78825) spanyoll válasza Jahno (#78821) üzenetére


spanyoll
addikt

Sehonnan, akartam mondani valamit amiről tudom, hogy olcsó és kommersz, simán lehet, hogy a világ legjobb dolga. Ha így lenne akkor mea maxima culpa.

Kávé meg... fősodor a keserű kávékon szocializálódott pörkölés miatt is, elkészítés egyszerűsége miatt is. Az újhullám inkább savasabb, gyümölcsösebb, világosabb pörkölés. Ha valaki a megszokott ízt várja az újhullámostól akkor csalódás lesz,de nincs ezzel semmi baj, ahogy Tamás is mondja: mindenkinek azt kell innia ami ízlik neki.
Engem most elrontottak és inkább iszom újhullámosat, de ha elém rak valaki kora reggel egy kotyogósban lehúzott valami egysíkos bolti cuccot akkor azt sem öntöm rá, meginni meg lehet. Ettől még nem rossz a sötétebb pörkölés sem, simán csak az "hivatalosan" kevesebbet tud.
Ahogy a középformátumhoz képest a fullframe kamerák is. Mégis emberek milliói elvannak vele. Végtelen vita ez a mi számít minőséginek kérdéskör és sose lesz konszenzus.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#78826) Jahno válasza spanyoll (#78825) üzenetére


Jahno
őstag

Ráadásul az Avon nem is mindig olcsó :-D Valamennyi fogalmam van róla, mert tanácsadónő vagyok, oszt van saccperkábé 9 unokahúgom meg 1-2 ismerős és rendelgetnek mindenfélét a nevemben.

Akciós cucc jó lehet, amúgy átlagos vagy közepesen erős DMes minőség, csak néha drágábban és más név alatt. Előállítását itt és máshol sem nagyon tudjuk, de kb. 500 forinttól 15ezresig megy el a literes tusfürdő ára, abba meg már elég nagy szórás fér bele minőségre is.

Sokkal többet nem tudok, néha csak a marketingjén fogom a fejem, de az minden márkánál meg van, én csak egy mappába rendezen a mailokat, néha jön SMS értesítő, többi a csajok dolga :DD

(#78827) Mercutio_ válasza spanyoll (#78825) üzenetére


Mercutio_
félisten

A Lush márka sajátossága, hogy friss, kézi készítésű kozmetikumokat árul. Termékeik friss organikus gyümölcsök és zöldségek, illó olajok hozzáadásával készülnek (de nem kizárólag organikus összetevőkből)
Jaham, egy-egy termékre kattintva van azért nem épp emberbarát komponens :U

Ez az állatkísérletes szöveg nekem néha marketingfogásnak tűnik: nincs pénz elég tesztre, nosza mondjuk azt, hogy mi nem támogatjuk (az amúgy drágább?) állatkísérleteket:D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#78828) .mf válasza spanyoll (#78815) üzenetére


.mf
veterán

"a környezettudatosság az anyagi helyzettől függ nagyrészt"

And the bullshit of the year award goes to...
De komolyan, ekkora önbecsapós-önfelmentős hazugságot már rég olvastam.
Van pár elég környezettudatos ismerősöm, akik átlag alatt keresnek (akár jóval). A környezettudatosság szemlélet, nem anyagi helyzet kérdése. Kezdjük a 3R-nél: Reduce, Reuse, Recycle - első és legfontosabb a Reduce - végiggondolni, hogy mire van valóban szükséged, mennyire van szükséged, és nem feleslegesen venni és pazarlóan elfecsérelni dolgokat, és gyártani általa a szemetet. Kevesebbet venni, illetve feleslegeset nem venni ugye nem anyagi helyzet kérdése. Vagy hosszabb távon nézni, pl. hogy 100 W-os hagyományos körte helyett hasonló fényt adó 18 W-os kompaktfénycső vagy 9 W-os LED lámpa (hasraütésre), még ha a LED is a legdrágább, a fogyasztásban visszahozza az árát - neked is olcsóbb hosszú távon, és összességében is jobb, ha alacsonyabb a fogyasztás (főleg, ha le is kapcsolod, amikor nem használod). Palackos ásványvíz helyett vízszűrő (vagy csak simán csapvíz, ahol elég jó) - rengeteg PET-palack szemetet, csomagolás-szállítás szennyezését lehet megspórolni vele, és neked is olcsóbb hosszabb távon. Ruhák? Minél tartósabb, minél tovább tudod használni, annál kevesebb szemét keletkezik, és ha tartós, azáltal neked is ritkábban kell rá költened.
Satöbbi. Jah, "anyagi helyzettől függ nagyrészt", meg mit nem.

"ez inkább kedves gesztus, mint egy érdemi változás. Paradigmaváltás beindítására ez jó, de világmegmentésre kevés."

A semminél több. Sok kicsi sokra megy; és ahogy egyre többen csinálják, egyre többen járnak elöl példával és mutatják, hogy nem is olyan nehéz, nem jár akkora áldozatokkal, akkor még többen követik a példájukat.

Studi: "Ez az autó téma rohadt veszélyes víz környezettudatosság szempontjából"

A gondok máshol kezdődnek, az autózás jelenlegi formájában elég pazarló: legtöbbször 1 ember ül benne, tehát mozgatunk egy 1.5 tonnás szerkezetet, hogy egy 60-90 kilós személyt eljuttassunk A-ból B-be, majd onnan vissza, a nap 24 órájából x percben, amin kívül csak áll magában kihasználatlanul...
Cserébe kényelmes, meg jó ez a függetlenség, azt nem is vitatom (sőt, magam is tapasztalom, járunk mostanában csajjal túrázni-sátrazni, és bkv-volán-máv vonalon hamar kijönnek a korlátok, hogy mikori indulással meddig tudunk eljutni)

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#78829) Balinov válasza Jahno (#78823) üzenetére


Balinov
félisten

Freinek voltunk az itteni kavezojaban anno Dundrum SC-ben, 1-2 honappal nyitas utan, kiprobaltam 2-3 fele espressot, szerintem nagyon is rendben van. Ettol jobbbat szvzs max Becsben vagy Olaszoknal ittam

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#78830) Jahno válasza Balinov (#78829) üzenetére


Jahno
őstag

És nem csak az eszpresszó, hanem az egyéb: dohány kávé, málnás basz, vattacukros és egyéb kutyulmányok. Bár lehet pont ezek miatt nem tekintik kávézónak. Ráadásul nem drága.

(#78831) cdl válasza Balinov (#78829) üzenetére


cdl
senior tag

'Becsben vagy Olaszoknal ittam"
Ne is emlegesd.
A Sítanodával voltunk többször is sielni(a gyerekek miatt) Ravasclettoban. Útközben mindig megállunk, még mielőtt odaérnénk egy kávézóban. Visszafelé ugyancsak. Mindig ott isszuk az első és az utolsó kávénkat Olaszországban.

(#78832) Mr.Csizmás válasza Novics (#78807) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

Mi a kerdes? A heten szabin vagyok, de jovoheten a teammel meg tudjuk konzultalni.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#78833) Novics válasza Mr.Csizmás (#78832) üzenetére


Novics
senior tag

Inkább csak amolyan közvéleménykutatás, hogy mire számítsak, meg némi csendes dühöngés a hatóság gyors eljárása felett.

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#78834) Jahno válasza Mercutio_ (#78827) üzenetére


Jahno
őstag

Attól függ, de tusfürdőt speciel nem is sűrűn kell már állatokon tesztelgetni.

Közben megkérdeztem itt a nőlényeket, hogy mondjanak valamit az Avon tusfürdőkről. Volt aki azt mondta, hogy nem is teljesen a közepes, hanem inkább a kurva minőségi cucc teljesen jó áron. Aztán fejtsük meg.

(#78835) Mr.Csizmás válasza Jahno (#78834) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

inkabb a sajatmarkas dm/rossmann/muller cuccok. Avonnal a termekcsoportoknal kb ua mindenhol az alapanyag, csak illat, csillam varialodik :U

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#78836) Mercutio_ válasza cdl (#78831) üzenetére


Mercutio_
félisten

Olaszoknál bármelyik kis talponállóban is olyan a KV/capuccino, hogy nem kell bele édesítés, itthon nem barista, de átlagnál jobb helyeken (cukrászda, étterem) is lutri :O

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#78837) Freddy76 válasza Mercutio_ (#78836) üzenetére


Freddy76
addikt

Jaja. Ezért megyek szívesebben az olaszokhoz síelni, még ha messzebb is vannak. Minden talponállóban, kocsmában, hüttében jó a kávé és jó az étel, nem ugyanazt a sablon vackot adják, amit az osztrákok mindenhol...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#78838) Mercutio_ válasza Freddy76 (#78837) üzenetére


Mercutio_
félisten

Piszkosul érzem, hogy idén nem mentünk se olaszokhoz, se görögbabe :( belföldön nem tudok úgy kikapcsolni, elfelejteni a melót/melóhelyi hülyeségeket :O

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#78839) Jahno válasza Mercutio_ (#78838) üzenetére


Jahno
őstag

Én még Baján is jól voltam. Hajóztam egyet, nagyokat zabáltam, néha ittam ezt-azt, minden 10 méterre akadt egy jó fagyizó, befeküdtem a vellnesszbe és nem érdekelt az univerzum.

(#78840) gorgo


gorgo
őstag

Mi toltuk Horvátba is, Balatonnál is, nem is hoztunk haza vírust. Engem a társadalom bezárkózása, a még nagyobb elidegenedés az ami végtelenül frusztrál. Haverok nem kaphatók semmire, topikos megmozdulást is kb. lehetetlen összehozni, az emberek hozzáállása megváltozott teljesen. Eddig sem volt nagy összetartás / aktivitás, most meg kb. büdös nagy nulla. :(

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#78841) Mercutio_ válasza Jahno (#78839) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ráckevei Duna-ág klassz relaxos hely, élveztem azt is, de az agyam valamiért belföldön nem tud teljesen lekapcsolni.
Görögöknél 2 nap, Olaszoknál már másnap totál beáll a leszarom állapot (dolce vita hatás:D)

gorgo: Attól, hogy tünetmentes vagy, még lehettél hordozó ;] topic sörözésekkel pechem van, legutóbb sz*ul voltam, most épp lábalok kifelé egy torokgyulladásból :(((

És egy kis napi motiváció:D

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#78842) Freddy76 válasza Mercutio_ (#78841) üzenetére


Freddy76
addikt

Huh, ez tényleg motivál.

Még több pénzt kell keresnem, hogy ilyen csajok szóba álljanak velem, ha úgy alakul...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#78843) .mf válasza Mercutio_ (#78838) üzenetére


.mf
veterán

Nekem mondod? ;]
Nagy tervekkel vágtam neki az évnek, az volt a haditerv, hogy év elején ha kapok emelést átmegyek félmunkaidőbe, ha nem akkor felmondok; elkezdem a fotós tanfolyamot; nyár közepére meglesz a papír, így már hivatalos fotósként tolhatom a fesztiválszezont, végre először lesz a fotózásból egy kis bevétel is; ősszel pedig világgá megyek, járom a környező országokat (Szlovákiában Tátra, Szlovéniában a Vintgar-szurdok, Bled, Erdélyben a havasok), ünnepek után pedig végre elmegyek a rég tervezett távol-keleti körútra, és végre láthatom Mianmarban a Bagan-völgyet.
...
Ami ebből lett:
Emelést nem kaptam, februárban felmondtam.
A tanfolyam eleve csúszással indult, majd első tanítási nap hirdették ki a karantént, és a járvány miatt a vizsga csúszott annyit, hogy már nem lehetett az augusztusi szünet-hónap előtt megtartani, szeptember elején lett.
A koncerteknek, fesztiváloknak teljesen betett a vírus, fesztivál csak egyetlen kicsi volt, bevétel helyett kiadás volt, mert idén is közösségi támogatója voltam.
A környező országok bejárása helyett pedig itt a határzár.
Mégvalami?
Ja meg azt is terveztem, hogy idén több közösségi életet élek, több lánnyal kéne ismerkedni, hátha összejön valami - nos... köszi, 2020, van még tervem, amit nem húztál át? :DDD :(
(Na jó, ironikusan pont a korona miatt a csaj-kérdésnél most látszik valami fény: egy régről ismerős csaj, aki nálam is nagyobb világutazó, a határzár miatt szintén itthon ragadt; rég dumáltuk már, hogy valamikor majd menjünk el együtt kirándulni és dumálni, utakról sztorizgatni és tapasztalat-cserélni - aztán két hete szombat du rámírt, hogy nincs-e kedvem kirándulni menni valahova, de most - nosza esti túra, későig dumálás, domboldalon hálózsákkal alvás, napkelte, stb. Aztán ezen a hétvégén is elmentünk kirándulni-sátrazni, és visszafelé úton már a követező kirándulást terveztük, hogy hova és hogyan menjünk... Sz'al jah... drukkoljatok, hogy legalább valami jó is legyen ebben az évben, ennyi ínséges év és zsákutca után igazán rámférne :B )

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#78844) Jahno válasza Mercutio_ (#78841) üzenetére


Jahno
őstag

Görögökhöz kétszer is visszamentem csak úgy Athénba, szóval van benne valami. Terv sem volt, csak szállás terasszal, "leszarjuk a világot" kivitel.

(#78845) Jahno válasza .mf (#78843) üzenetére


Jahno
őstag

Én a kisipari mozgolódásaimmal hasonlóképpen voltam, Tátra/egyéb tervek, mert tavaly alig volt valami. Fesztiválos szezonban tehcnikuskodtam volna, megszülettek az éves tervezetek, kezdésnek első dátum: március 12. Szerinted? 16-án meg új cégnél kezdtem a főállást :-D

(#78846) Freddy76 válasza .mf (#78843) üzenetére


Freddy76
addikt

Én idén megfogadtam, hogy visszafogom a piát. Aztán jött a karantén.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#78847) Mercutio_ válasza Freddy76 (#78846) üzenetére


Mercutio_
félisten

Március végére terveztünk pár haverral whiskey kóstolni, még itt az összepakolt 6 palack egy táskában :B
tudom-tudom, jár a B-betű:DDD

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#78848) gorgo válasza Mercutio_ (#78847) üzenetére


gorgo
őstag

Ha beszervezel, akkor nem jár... :D

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#78849) Mercutio_


Mercutio_
félisten

Ne fotózzá', mér' fotózó'?:DDD (de az egész album ütős:D)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#78850) gorgo


gorgo
őstag

Na, nemhogy nem ittam ilyet korábban de hallani sem hallottam ilyenről: mango milkshake pale ale. :Y
Mango bay névre hallgat, és FINOM! Mad scientist cucc...

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.