Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#83001) Mr.Csizmás válasza Mercutio_ (#83000) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

melyik csaszi? :F nekem cégessel 15-20 perc a moszkva és környéke, bármikor mehet kb.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#83002) Jahno válasza Mr.Csizmás (#83001) üzenetére


Jahno
őstag

Shakesbeerben is ott vagyok 5re.

(#83003) Mercutio_ válasza Mr.Csizmás (#83001) üzenetére


Mercutio_
félisten

Uszoda

Asztalt foglaljon valaki, gondolom ilyenkor fullon lesz.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#83004) Jahno válasza Mercutio_ (#83000) üzenetére


Jahno
őstag

Mondjuk az kb. 20 perc. Nekem mondjuk a ma estémtől függ meddig bírok maradni, de igyekszem megtenni amit lehet. Shakes nekem jó, ott legalább van sör, meg itt a környéken akad minden is. Faházat nézegettem, gondolom az is megszűnt. Éppen csak odaszoktam :-/

(#83005) Studi válasza Jahno (#83004) üzenetére


Studi
addikt

Lehet összefüggés? :D

(#83006) cdl


cdl
senior tag

A szakàcs fizetésekhez: [link]

(#83007) Jahno válasza cdl (#83006) üzenetére


Jahno
őstag

Kérdés a pénz miatt-e vagy sem, esetleg drágábban lenne szakács, de azt már nem tudja kigazdálkodni? Mert ugye úgy indult, hogy 600ezres nettó a beosztott fizu alja.

(#83008) #31733248 válasza Jahno (#82965) üzenetére


#31733248
törölt tag

Nyilvánvalóan oka van annak, hogy hasonló területen mások jól prosperáló cégeket építenek, Nálad pedig csak a horror sztorik ismétlődnek évek óta. Az egy gyakori emberi hiba, hogy igyekszünk külső körülményekre fogni a kudarcot ahelyett, hogy elgondolkodnánk azon, mit rontottunk el, vagy mit csinálnak mások sokkal jobban nálunk.

Szóval nem érdemes leemesézni, már csak azért sem, mert én már huszonéve kinőttem abból, hogy ne próbáljam megfejteni mit cseszek el és mások miben jobbak nálam. Sokat segített abban, hogy eredményesen legyek képes vállalkozni. Magyarországon sajnos egyébként is jellemző, hogy az emberek képtelenek azoktól tanulni, akik valamit jobban csinálnak. Mindig jönnek a külső körülményekre történő utalások, hogy nem én voltam a hülye hanem a másik, hogy nem én rontottam el csak nem volt szerencsém stb...

[ Szerkesztve ]

(#83009) Jahno válasza #31733248 (#83008) üzenetére


Jahno
őstag

"Mindig jönnek a külső körülményekre történő utalások, "

Ezeknél meg is írtam mi volt, de nyilván hosszabban nem érdekel a téma, vagy hasonlót legyintesz. Egyszerűen nem akarták kifizetni és kész, meg bevonzottam egy csomó szarkavarást. Ha én rontottam el az más témakör, nem emlegettem és olyan meg nem nagyon volt.

Mégis ha hamisít egy faxot arról, hogy átutalt a pénzt, az nem külső körülmény és én basztam el?

(#83010) gorgo


gorgo
őstag

Úgy néz ki holnap én is megyek sörözni / fröccsöni. Bárhová is kelljen menni a nagyfaluban. :K

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#83011) Jahno válasza #31733248 (#83008) üzenetére


Jahno
őstag

Ja, meg másik külső körülmény ami gyakori volt, hogy csomó vállalkozás / marketingötlet valószínű nem volt rendesen kitalálva a végéig, csináljuk uccubele, mire kiment tőlem 1-2 számla és felszólító levél, arra rájöttek, hogy nem is értik minek az egész és igazából nincs rá szükségük, vagy több más vállalkozót is be kellene vonni. Az is pénzbe kerül, szórakozni kell vele, így inkább hagyjuk az egészet, nem érdemes csinálni. Egyéni és kisvállalkozós weboldalak jó részt ilyenek voltak, nagy része nem is értette, hogy mire jó, de "kell egy darab, köszönöm, csókolom".

(#83012) Mr.Csizmás válasza Jahno (#83011) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

meh, rossz cégekkel dolgoztál, náluk dőlne a lé ;]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#83013) Lassú Víz válasza Jahno (#83009) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Valahol rajtad is múlik, hogy kivel állsz szóba.

Ha Econ írásai alól kilövöd a magas lovat, akár igaza is lehet. Csakhát a stílusa... Elhiszem, hogy 36 AirBNB lakást futtatni jó dolog, és pénzt termel, de akinek az első megvételére sincs tőkéje, annak hiába osztja az észt, hogy miért nem csinálja ezt. És sajnos ezt nem érti meg.

Nem tudom már ki írta a termelékenységi statisztikai adatokat, de ha nincs anyag a gyártósoron, akkor a melós nem fog tudni termelni. Egy autóra minimum fél év a várakozás, és nem azért mert akkorát ugrott a kereslet. Ráadásul totál bizonytalan a piac. 2035 után heló fosszilis üzemanyagot használó új autó, 2027-től külön adó a fosszilis tüzelőanyagokra, 2032-től már a szegényeknek szóló kompenzációs alap is bezárul. Fasza világ jön.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#83014) Jahno válasza Mr.Csizmás (#83012) üzenetére


Jahno
őstag

Volt már olyan, pont itt PH-s fórumon, mikor megmondták, "rendes" cégnek kell dolgozni és bezzeg ez meg az, valamint rendes helyen kell vásárolni is és akkor nincs gond. Fél év múlva aztán jött a privát egyik arctól, hogy tudok-e esetleg segíteni mert besétáltak a "rendes" boltba, leadtak némi előleget, a a bolt megszűnt. Van ez így, csak a környékemen túl sok.

Amikor pár napja az adótartozós listát mutattam ott is volt pár infós cég, Notebook.hu / HPoutlet vonala is jónak indult, aztán hirtelen bezárt pár bolt, megszűnt a teljes HPOutlet koncepció én meg maradtam és vakarhattam a fejem.

Vagy belső viszályok, kisfőnök összehozott valamit ami nagyobbnak vagy EU képviseletnek nem tetszett, esetleg mire lezajlott volna minden arra eladták a céget, átalakulás hegyekben.

Mindegy, még pár év és kiheverem de időnként most is meg bírnak lepni. Ez is csak olyan, mint a vendéglátás :DD

(#83015) Jahno válasza Lassú Víz (#83013) üzenetére


Jahno
őstag

XY cég, szóbaálljak vele, mi alapján döntöm el?

Úgy sem kellene csinálni, mint ahol nem mennek csődbe cégek és mindenki a megtestesült becsület lenne meg semmi szemétkedés, csak mindenki sarkít, mint a fizetésekkel. Darabra átlagban lehet, hogy nem is rossz arány az átverős ügyfeleim száma, de ha 7 darab ver át fejenként 12ezer forinttal, 3 darab meg 800ezer feletti számlával, akkor inkább forintot nézek, mint darabszámot.

Mondhatok listát, többnyire csomó ismeretlen név lenne, de ott van pld. manapság menő tárhely.eu, mikor kezdők voltak akkor közösen csináltul volna a boltot, aztán addig kavartak míg nekem bukta lett, most meg felfutott cég. Sosem gondoltam volna, ember az összes infós fórumon kibaszta a biztosítékot és mégis összejött.

Aztán ki gondolta volna, hogy olyan, mint a Notebook.hu egy pillanat alatt összedől? Főleg mert jó fej voltam, mikor elköszöntünk egymástól, két nap múlva mindenfélét átépítettek és szombat reggel nem tudtak kinyitni, új gazdák nem elérhetők, hétvége van, még más melóját is megfejtettem. Sört sokat ígértek akkor is, számla benyújtására nem volt lehetőség....

(#83016) Lassú Víz válasza cdl (#83006) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Szomorú hír, de ilyen a piac. Nemrég az egyik cukrászda zárt be, mert azt mondta a tulaj, hogy nem fog annyiért süteményt készíteni, amennyiért már ő maga sem venné meg. Nyilván a Gulyás csárda bérlője sem a magas fizetések miatt aggódott, hanem azért mert olyan árakat kénytelen miatta az étlapra írni, amit már csak nagyon kevesen fizetnek meg, és veszteséget nem termel.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#83017) Jahno válasza Lassú Víz (#83016) üzenetére


Jahno
őstag

Nálunk is bezárt egy hely, alapban nem volt túl olcsó, de maradnak az eseti/hétvégi rendezvényeknél és különböző cateringes kiszállásoknál.

Persze fél falu itt sír napok óta, hogy jajj mi van, de hát ez van, ha ilyen, nehéz vele mit kezdeni. Gondolom ott is a melóhoz viszonyított ár-érték nem adta ki és rákényszerültek. Csapat viszont marad, csak más a koncepció, meg persze napi kajáltatás mellett a hétvégéket és egyebeket vinni már napi 30 nap meló....

(#83018) cdl válasza Lassú Víz (#83016) üzenetére


cdl
senior tag

Ebben az a furcsa, hogy szinte minden dugig van és mégsem éri meg üzemeltetni.
Az árak az egekben és mégsem tudják üzemeltetni, pedig sorba állás van náluk.
Egyfelől megy a sírás, hogy milyen drága, másfelöl nem tudsz leülni bennük, annyian vannak.
Mégsem tudnak annyit fizetni, hogy legyen ember.
Fura ez.
Egy biztos, egy bizonyos autómárka szervizeiben, annyi a meló, hogy megszakadunk.
Pedig a rezsióradíjunk sok minden, de nem olcsó.

(#83019) Mercutio_ válasza Jahno (#83015) üzenetére


Mercutio_
félisten

Kevesebb sör, alaposabb tájékozódás? ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#83020) rbalint88 válasza cdl (#83018) üzenetére


rbalint88
addikt

Valoszinu tul lelkiismeretesen dolgoztok (vagy nagyon rossz autokat gyart az a marka ;] ) :R legtobb markaszervizzel nagyon rossz a tapasztalat.

(#83021) Lassú Víz válasza cdl (#83018) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Ahogy Bálint is írta. Annyi a kókler a piacon, hogy ha valahol jól dolgoznak, azért hajlandóak a legtöbben mélyebben a zsebükbe nyúlni. Nekem is az a filozófiám, hogy nem kértem senkitől, hogy ár alatt vagy olcsón dolgozzon, azt viszont igen, hogy rendesen végezze el a munkát amire vállalkozott.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#83022) Jahno válasza Mercutio_ (#83019) üzenetére


Jahno
őstag

Ok, ott volt a Notebook.hu sok évvel ezelőtt. Dolgozol, fizetnek 5-10-20-100ezres nagyságrendet, nekilódulsz egy nagyobb melónak és ránézésre is hosszabb táv lesz belőle, aztán összedöntik a céget és fizetésképtelen lesz. Mit tudsz előre tájékozódni? 1 éves cégnek nem melózok? Nincs nyeresége? Olyanoknak, mint sok éve piacon lévő, fél EU-t állateledellel ellátó, 3 műszakban 200 alkalmazottal dolgozós cégnek már lehet, vagy még nem?

(#83023) Lassú Víz válasza Jahno (#83022) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Attól függ mennyit tudsz kockáztatni. Ha keveset, akkor állapodj meg mérföldkövekkel, részszámlák benyújtásával. Egyébként az összes csalás ilyen beetetésekkel kezdődik. Fel kell szabdalni a melót, nem tudsz mást tenni.

18 lift vezérlését cseréltetjük ki az idén. 18 önálló szerződés, ugyanaz a kivitelező. Ő is védve van, és én is kereshetek mást, ha nem teszi magát ugyanúgy oda az utolsónál mint az elején. Nem minden meló ilyen, de biztos az IT szakmában is vannak ilyesmik. Hw lesszállítás, sw leszállítás, hw kiépítés, telepítés, felkonfigurálás, végül üzemeltetés, ha már működik.

Minden cég vagy vállalkozó tud mondani az életéből behajthatatlan követelést. Biztos Econnál is előfordul, hogy a vendég belehány az ágyba, aztán mire azt kitakarítja hát nem sokat keresett azon a vendégéjszakán. Továbblép, mert nem ez az általános.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#83024) Jahno válasza Lassú Víz (#83023) üzenetére


Jahno
őstag

AirBNBnél elvileg rá tudod tolni az extra takarítást.

Liftesekkel nem volt bajom, bár ott keveset melóztam. Bár egyiknél meg én lazáskodtam el, de hátrány nem érte a céget, engem pár ezres veszteség, azért mondtam, hogy nem ezekről van szó. Én sem mindig vagyok matyóhímzés, de ez sem egyszerű, meg inkább többször volt az, hogy júzer megkapta amit akart és nem számláztam le vagy húztam a papírmunkát meg ilyesmik.

[ Szerkesztve ]

(#83025) Lassú Víz válasza Jahno (#83002) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Akkor eldőlt, hogy a Lövőház u.? Ha jól láttam, a két preferált intézmény szomszédos egymással.

Ki mikorra tud érkezni?

Lassú Víz: 1/2 6 - 6 között a meló pillanatnyi állásától függően.
Mercutio: 8
Jahno: 5
gorgo:
Mr.Csizmás:
Novics:
Studi:
Más?

[ Szerkesztve ]

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#83026) Jahno válasza Lassú Víz (#83025) üzenetére


Jahno
őstag

Én továbbra is 17h, bár előbb ott leszek. Shakes terasz jó is, végén még rá kell gyújtanom.

(#83027) gorgo válasza Lassú Víz (#83025) üzenetére


gorgo
őstag

Én is olyan fél-6 és 6 között. Igyekszem, hogy még legyen bent helyem :)

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#83028) zolka78 válasza Lassú Víz (#83025) üzenetére


zolka78
senior tag

Én is beneveznék a sörözésre. Elvileg 17 órától én is oda tudok érni, tömegközlitől függ, ha érdemes olyankor menni. Csak írjátok ki hova kell menni.

Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!

(#83029) Studi válasza Lassú Víz (#83025) üzenetére


Studi
addikt

7-kor indulok a Flóriántól.

(#83030) Lassú Víz válasza zolka78 (#83028) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Akkor Shakesbeer, 1024, Lövőház u. 31. Jahno és Zolka nyitja a táncot, aztán jövünk mi is.
Aki úgy gondolja, hogy szükséges, foglaljon. Ha valami miatt odébb kell menni kicsit, megírjuk ide.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#83031) Jahno válasza Lassú Víz (#83030) üzenetére


Jahno
őstag

Akkor intézem a foglalást. Lehet berakom a fotós táskát, mert mégis csak... Bár reggel melóba vinnem kellene 4-5 konzolt, szerintem belefér az is.

(#83032) lugosi válasza Jahno (#83022) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Figyelj, adj ki egy díjbekérőt előre és ha átutalják kezded a kivitelezést.

(#83033) Lassú Víz válasza Jahno (#83031) üzenetére


Lassú Víz
őstag

OK, köszi. Szerintem a fotós táskát csak akkor hozd, ha látsz esélyt képelésre. Eszköz taperolás, technózás már nem igazán hoz lázba senkit.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#83034) Lassú Víz válasza lugosi (#83032) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Miért bízzanak meg benne jobban mint ő a másikban?

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#83035) lugosi válasza Lassú Víz (#83034) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ebben teljesen igazad van. Hogy beválik-e a módszer attól is függ, hogy mennyire erős, keresett az a szolgáltatás amit árul. Ha nagyon kell, akkor így is kell.

(#83036) Novics válasza Lassú Víz (#83025) üzenetére


Novics
senior tag

Ha már ennyi szemetet összefúj a szél, akkor én sem maradok ki. 6 után érkezek szerintem.

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#83037) zolka78 válasza Lassú Víz (#83030) üzenetére


zolka78
senior tag

17 óra körül oda tudok érni, bár a társaságból pont csak Jahnot nem ismerem személyesen, de majd valaki mellé oda ülök, aztán egyszer csak lesz olyan aki nem fog hülyének nézni.

Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!

(#83038) Jahno válasza zolka78 (#83037) üzenetére


Jahno
őstag

Fekete alapon elöl rózsaszín mintás pólóban leszek, tán nem sokan vannak így.

(#83039) Freddy76


Freddy76
addikt

Én még nem tudom, mikor érek vissza Budapestre. Ha időben visszaérek, és az autóban ülve úgy döntök, hogy akarok veletek találkozni, akkor megyek :DDD .

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#83040) #31733248 válasza lugosi (#82966) üzenetére


#31733248
törölt tag

Igazad van, érdemes lenne megfontolnia, amit mondok. Már csak azért is, mert a hasonló párbeszédek az alkalmazottként dolgozók és a cégeket vezető vállalkozók között nem szoktak létrejönni. Holott ezek társadalmi szinten kulcsfontosságúak lennének, mert egyrészt csökkentenék a brutális mértékű információs aszimmetriát, másrészt alkalmat adnának sok embernek arra, hogy tanuljanak mások sikeréből. Akár konkrét ismereteket, akár mentalitást. Ez remekül működik a sokkal nyitottabb szemléletű amerikaiaknál és kurvára nem működik idehaza. Itthon a társadalom gazdaságilag kevésbé sikeres tagjai oktatják ki a cégvezetőket arról, hogy működik a piac.

#82976 crey

A KSH az öt főnél kisebb vállalkozásokat is méri, azokkal együtt a legutolsó statisztika szerint 492 ezer forint volt a bruttó átlagbér, szóval nincs számottevő különbség.

#83013 Lassú Víz

Én alapvetően nem Airbnb-vel foglalkozom, de amúgy ezt lehet lakás megvétele nélkül is csinálni.

"Nyilván a Gulyás csárda bérlője sem a magas fizetések miatt aggódott, hanem azért mert olyan árakat kénytelen miatta az étlapra írni, amit már csak nagyon kevesen fizetnek meg, és veszteséget nem termel."

Nehéz ügy, mert a magyar társadalom egyszerre várja el a magas fizetéseket és az alacsony árakat. Jó éttermek egész sora zárt már be amiatt, mert csak az általam jelzett bérszínvonalon volt képes embereket felvenni, a vendégek ezt viszont már nem voltak hajlandóak megfizetni.

"Biztos Econnál is előfordul, hogy a vendég belehány az ágyba, aztán mire azt kitakarítja hát nem sokat keresett azon a vendégéjszakán. Továbblép, mert nem ez az általános."

Nálunk mondjuk szerencsére ritka az ilyesmi, mert mi nem a legénybúcsús csoportokra, hanem jóval feljebb célzunk. Értelemszerűen messzire kerüljük az Ikeát, fehér diszperzit helyett vlies tapéta van a falon, szagelszívós a vécé, termosztátos a zuhany, irányított fényű a világítás stb... Más piaci szegmens. De egyébként igen, tovább kell lépni, mert nem a kivételt jelentő rossz vendég határozza meg az üzlet sikerességét, hanem a sokkal több jó.

(#83041) Byk01


Byk01
senior tag

Urak, jó iszogatásos társalgást. Freddy, ha mész, akkor neked is :DD

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#83042) Jahno válasza Lassú Víz (#83030) üzenetére


Jahno
őstag

Én már kis híján hatékony lettem :C De ezt sem értem, összetologattam pár asztalt, jön két arc és megkérdezte, hogy fele szabad-e. Van még 10+ két személyes hely máshol.

És jött valaki újabb, aki egyedül van. De ismerkedős hely, akkor miért adja fel ilyen hamar?

(#83043) Novics


Novics
senior tag

Mostan indulok lassan

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#83044) rbalint88 válasza Jahno (#83042) üzenetére


rbalint88
addikt

Kajalni lehet ott vagy csak a szomszedos verhas gyros? :DDD

(#83045) Jahno válasza rbalint88 (#83044) üzenetére


Jahno
őstag

Van Jager meg Krusovce.

(#83046) Balinov


Balinov
félisten

Srácok, igyatok egyet az egeszsegemre is és fogjátok a nyuszira :))

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#83047) Studi válasza Freddy76 (#83039) üzenetére


Studi
addikt

Már ne gyere! :DDD

(#83048) Jahno


Jahno
őstag

Ja, mondtam, hogy a csapolt Borsodi nekem bejön, erre most kipróbáltam ezt az újfélét és nem lesz a kedvencem. Van ez így.

(#83049) Novics


Novics
senior tag

Hát Urak, jó volt újra találkozni, és dumálni egy kicsit. Külön öröm, hogy Bálint is be tudott ugrani egy kicsit. Csak Freddy-t meg Econt hiányoltam. :DDD

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#83050) Jahno válasza Novics (#83049) üzenetére


Jahno
őstag

Én úgysem tudom, hogy ki kicsoda volt. És műszaki okok miatt korán léptem, erre estig vakartam a pöcsöm és éjjel láttam neki mindennek, kb. feleslegesen. Hát, van ez így, de időnként megleshetjük egymás pofáját, csak indok kell.

Ma rstudit is láttam, betolta a képét a néhány ingyen pogácsára fröccsel, de rábasztunk, mert megnyitották a kiállítást, kinéztünk enni/inni, de már semmi nem volt :Y

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.