Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#79851) spanyoll válasza Mercutio_ (#79850) üzenetére


spanyoll
addikt

Nagyon súlyos. Ilyenkor mindig reménykedve belegondolok, hogy hány százaléka troll, aztán beüt a valóság és rájövök, hogy 0.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#79852) rbalint88 válasza Mercutio_ (#79850) üzenetére


rbalint88
addikt

(#79853) .mf válasza Mercutio_ (#79850) üzenetére


.mf
veterán

ááááááááááááááá

B+, falra mászok az ilyen hülyéktől, és az általuk teljes meggyőződéssel hirdetett, buta emberek számára hangzatos, de bármi alapot nélkülöző, sőt, néha egyenesen abszurd áltudományos fasságaiktól.

Egyszer egy fényképem kapcsán írt egy csajismerős. A fényképen volt egy ghosting pötty a Nappal átellenesen, egy kis zöld fénygömb - erre a csaj kérdezi, hogy mi az, talán egy lélek? Mint ebben a videóban, nézd - és küld egy jutyúb linket, ahol valaki kézikamerázza a Balatont vagy valami más tavat, a kis hullámokon megcsillanó napfény a kézikamera CCD szenzorán bloomingot okoz - és jön hozzá a narráció, női hang totál meggyőződéssel: "Ma a gyógyító <fassetudjamár kamunév>-frekvencia 528 Hz." - már le is ugrott az ékszíj, nem is bírtam tovább nézni a videót. Az elektromágneses rezgésnek ez a tartománya nem fény, hanem hang b+ - az 528 Hz egy kicsit hamis C (440 Hz-es A-val C4 = 523 Hz). És különben is, hogy állapítottad meg róla, hogy 528? Megmérted? Szemre? Így sikerült egy fény hullámhosszát hang hullámhosszaként azonosítani? De szívesen nekik szegezném ezeket a kérdéseket, szedném ízekre a bullshitjeiket...

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#79854) kuntics válasza Mercutio_ (#79850) üzenetére


kuntics
aktív tag

Van még hova fejlődni :)
Én régebben a laposföldesek fb oldalára jártam kommenteket olvasni. Sokszor jobb volt,mint egy kabaré. Csak sajnos ezen inkább sírni kellene,hogy emberek miket ki nem bírnak találni,meg mikben képesek hinni.
(Vagy H.P. Lovecraft tudott valamit és most tényleg jönnek a Nagy Öregek)

(#79855) Novics válasza kuntics (#79854) üzenetére


Novics
senior tag

Vagy a Fény az űrből.

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#79856) Freddy76 válasza kuntics (#79854) üzenetére


Freddy76
addikt

Hú, oda én is jártam. Egy ideje nem találom az oldalt, de ott aztán volt keménység. Amilyen meggyőződéssel röhögtek a "gömbiken", ahogy ők hívták a gömbölyű földben hívőket...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#79857) Balinov válasza Freddy76 (#79856) üzenetére


Balinov
félisten

Meghivjalak a chemtrail rajongók klubjaba, Freddy? Ott is linkelnek ám csuda dolgokat :))

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#79858) Jahno válasza .mf (#79853) üzenetére


Jahno
őstag

" De szívesen nekik szegezném ezeket a kérdéseket, szedném ízekre a bullshitjeiket... "

Lepattan, vagy kitilt, vagy nem érdekli és nem is érti. Frekvenciás az jó volt, valamit magyaráztak, hogy a kórházban és bárokban alacsony. Nem tudom ki miképpen van vele, de én egy bárban általában jobban szoktam lenni, mint kórházban :-D

Most az új divat, hogy kiáll valami baromság mellett, terjeszti, majd közli, hogy nem kell mindenben hinni ez az Ő véleménye és kész.

Most így a vírus kapcsán meg aztán főleg. Amúgy legtöbbet nem is érdekel semmi indokolás vagy megoldás.

(#79859) gorgo válasza .mf (#79853) üzenetére


gorgo
őstag

:)) :DDD jót röhögtem, kösz, feldobtad a napomat (kellett is ezután a munkábajövés után).
"gömbi", ha-ha, ez is mekkora! Gyerekek, ha valaki tud ilyeneket, az linkelje már, oly ritkán röhögök nagyot, de ezeket olvasva menni fog!!!

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#79860) kuntics válasza gorgo (#79859) üzenetére


kuntics
aktív tag

(#79861) spanyoll válasza kuntics (#79860) üzenetére


spanyoll
addikt

Imádom, ott a sok hosszú számsor, köztük a hála: NYÓC!

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#79862) Jahno válasza kuntics (#79860) üzenetére


Jahno
őstag

Azért mikor a hülyebarom anyuka hidrogénperoxidos oldattal itatta a kölkét, ott ökölbe szorult a gyomrom, de mi a fenét tudsz csinálni ilyen tök ismeretlen kommentelőkkel?

(#79863) cdl


cdl
senior tag

Na, mától minden rendben lesz.
Megjelent a Magyar Közlönyben, hogy vehetünk nem EU-ban engedélyezett vakcinákat is. Jönnek a Kínai, esetleg Orosz vakcinák. A pórnépnek jó lesz az is.

(#79864) Jahno válasza cdl (#79863) üzenetére


Jahno
őstag

Azért ez mondjuk pfúbaze, most akkor néha nincsenek szabályok vagy mi?

(#79865) gorgo válasza cdl (#79863) üzenetére


gorgo
őstag

Melóhelytől nem messze van a kínai negyed. Sztem van itt épp elég kínai, sztem nekik rendelték! :U ;)

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#79866) madgie válasza cdl (#79863) üzenetére


madgie
titán

Ez várható volt, azok fölött nincs ott az EU vigyázó szeme, zavartalanul lehet mutyizni... és nyugodjunk meg, ebben az esetben is kimaxolják a saját sarcukat, akárki, akármi kárára.

(#79867) cdl válasza madgie (#79866) üzenetére


cdl
senior tag

Az oltási hajlandóság gondolom az egekben lesz ezután.
Így is a béka segge alatt volt.

(#79868) rbalint88 válasza Jahno (#79594) üzenetére


rbalint88
addikt

egyenes úton a világhírbe: [link]
tetszik :C

(#79869) Jahno válasza rbalint88 (#79868) üzenetére


Jahno
őstag

És a következőnek is meg van ám a forgatókönyve (:- Mert ha valaki rendesen végignézte, akkor az utolsó kocka a szokásos: egy csótány mindig túléli a ciánozást :C

Már csak nekem kellene néha valami rendes lét kihúzni belőle, igaz az idei 2 nagy buli persze pont elmaradt...

(#79870) Jahno válasza cdl (#79867) üzenetére


Jahno
őstag

Mai közlönyt futtában megnéztem, de nem találtam. Melyikben is van és micsoda?

(#79871) Jahno válasza rbalint88 (#79868) üzenetére


Jahno
őstag

Ja, és rendezői változat, lassan már neki kell látnom annak is. De ez titkos :-D Még én sem tudom, hogy pontosan mit is szeretne az egyfejű, de az eddigiek alapján esze az van. Én niggerelek, de tán 60 darabot nyom ki és valami sukár tokot kellene keresni hozzá.

(#79872) cdl válasza Jahno (#79870) üzenetére


cdl
senior tag

3 jelent meg ma, az utolsó. Semmi különös, a kormány oltóanyagot vesz. Ami véletlenül majd Kinai lesz. Gondolom papiron picit olcsóbb lesz a Pfizernél, valóságban a negyede kb. De biztos gonosz vagyok.

(#79873) Jahno válasza cdl (#79872) üzenetére


Jahno
őstag

Szerintem engem ezzel is ott basznak át, ahol akarnak, mert ez hasonlított rá a tartalomjegyzék alapján:

"1005/2021. (I. 14.) Korm. határozat A rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból, a Beruházás Előkészítési Alapból, a Gazdaságvédelmi programok előirányzatból történő, valamint fejezetek közötti előirányzat-átcsoportosításról, egyes kormányhatározatok módosításáról, a 2021. évi központi költségvetés végrehajtása érdekében szükséges intézkedésekről és címrendi kiegészítésről "

De tökre nem látom. Aztán lapoztam ide-oda, majd ha már a tartalomjegyzékben semmi utalás nincs, utána próbálkoztam a keresővel és az sem adta ki. Béna vagyok :-D

(#79874) gorgo válasza rbalint88 (#79868) üzenetére


gorgo
őstag

Lefostam a bokám, ez tényleg annyira üt, lazán Halivúd.
Ez a Miklósy Krisztián nem gyengén van eleresztve... Jó azért látni, hogy nemcsak bankár, maffiózó, politikus, focista milliárdosok vannak, a maguk kretén visszataszító életükkel. :)

Visszatérve, nemrég láttam vééégre a "Felkészülés mehatározatlan ideig tartó együttlérre" c. magyar filmet, amit nagyon nyomtak, ilyen jelölés, olyan jelölés, hű meg hú. Pont nem tudtuk már moziban megnézni, mert hát jött a covid. Most letöltöttem. Nem azt mondom, hogy bűn szar, de azért jónak nem nevezném. Olyan sok mondanivalója sincs, elég vontatott tkp. becsületből/kíváncsiságból néztem végig.

Erre a Qixotic-ra először úgy tekintettem, hogy milyen ügyesen összevágták a képanyagot az idézett filmekből. Aztán csak látom, hogy nem annyira összevágás/belenyúlás ez, vagy ha igen, akkor az már tényleg top világszínvonal, hanem leforgattak sok jelenetet :F . Így vagy úgy, a készült anyagról hátsó gondolatomban sincs, hogy nem egy eredeti film részleteit látjuk. Beszarás! :R

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#79875) Jahno válasza gorgo (#79874) üzenetére


Jahno
őstag

"hanem leforgattak sok jelenetet :F "

Eleve Ő a sofőr mindenhol, meg aztán nem véletlenül tartott így kicsiben kivitelezve egy évig a dolog. Megszámolta, 120 ember dolgozott ezen az 5 percnyi képanyagon. Rohangálni is kellett, Delorean pld. Komárom felé volt, másik autó Salgótarján, ha a Terminátoros jelenet aprólékait megnézed, akkor parkolóházban csupa régi amcsi vas volt eldugva, mindenféle trükk nélkül.

Figyelt az aprólékokra is, nyilván Miami Vice befigyelt és autóban is más ruházata volt, akkor is, ha a képen nem biztos, hogy látszik teljes alakosan. Csak néha már nem tudom mi az ami werk rendesen megjelent, vagy mi az amit csak láttam, vagy behaluztam és nem is volt sosem:

[link]

(#79876) .mf válasza gorgo (#79874) üzenetére


.mf
veterán

"Ez a Miklósy Krisztián nem gyengén van eleresztve..."

:)) Látod, ilyen az, amikor szívvel-lélekkel csinálnak emberek egy szerelemgyerek-projektet, hogy hálivúdnak és big-budgetnak nézed, miközben nem az, sőt. A szereplők felét ismerem, mind haverok, amennyire ismerem őket, szerintem poénból csinálták, nem pénzért. Krisz már egy éve mesél erről a projektről, mesélte, hogy volt kocsi, amit nehezen tudott megszerezni forgatásra, de volt több olyan is, aki csak úgy odaadta, mert tetszett az ötlet.

"Aztán csak látom, hogy nem annyira összevágás/belenyúlás ez, vagy ha igen, akkor az már tényleg top világszínvonal, hanem leforgattak sok jelenetet :F ."

És ha még jobban megnézed, sok helyszínt is fel lehet ismerni: Budafok Duna-part, Lágymányosi-híd, 6-os bevezető, a híd mellett most épülő új házak (garázsa), a Fóti homokbánya, stb.

Ja és amúgy Krisz is fotós (volt, de most már inkább zenével foglalkozik)

Jahno: "Eleve Ő a sofőr mindenhol"

Egyik kocsinál (már nem emlékszem melyik) a tulaj csak úgy adta oda a forgatásra a kocsit, hogy saját maga vezeti - így annál csak be lett montírozva.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#79877) Jahno válasza .mf (#79876) üzenetére


Jahno
őstag

"Ja és amúgy Krisz is fotós (volt, "

Nem is mondta ez a majom. Egyszer mondtam Neki, hogy fotót kipróbálnám valamelyik buliján, de aztán nem hallotta meg.

(#79878) gorgo válasza .mf (#79876) üzenetére


gorgo
őstag

Minőségi munka.

Gondolkodtam, hogy mikor ittam utoljára tokaji bort. Ha nem csal az emlékezetem, ez még valamikor 2005-ben volt. Bő 15 éve!!!
Merci, nem tudnál ajánlani valami újhullámos cuccot arról a vidékről?

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#79879) Mercutio_ válasza gorgo (#79878) üzenetére


Mercutio_
félisten

Tokaj túlárazott szerintem és nem ismerem az ízlésed se + rég nem kóstoltam onnan (se) új évjáratokat. Nekem egy időben nagy kedvencem bolt a Bárdos Saci saját családi borászata a Tokaj Nobilis borai.

Az újhullámos alatt, ha a ma divatos, idő előtt leszüretelt, vékony citrusos sz*rokat érted, olyat egyébként sem iszom:N

Amit Tokajt kedvelő haverok szoktak ajánlani, az a Berecz Stephanie (Kikelet Pince) borai, Bott Pince (Bott-Bodó), Dobogó Pincészet, Homonna Attila, Királyudvar, Barta Pince, Pelle Pince, Gizella Pince és Csite Norbi borai.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#79880) rbalint88 válasza gorgo (#79878) üzenetére


rbalint88
addikt

Sauska furmintot, grof degenfeld furmintot es tokaj-hetszolo furmintot is tudom ajanlani. Az ujhullamos kitetelt en se ertem, de ezek jok, hullamtol fuggetlenul.
Merci ajanlasabol a dobogo, homonna es pelle pince boraival talalkoztunk, jok azok is, de a sauska jott be legjobban es jellemzoen olcsobb azoknal.

(#79881) #31733248 válasza .mf (#79849) üzenetére


#31733248
törölt tag

"De jó, hogy legalább te értesz ehhez is!"

Nem, egy informálatlan hülye vagyok, hiszen ellenvéleményem van. De azért tudom, hogy mi az a "pénzpiac", amit crey továbbra is tévesen használ és azzal is tisztában vagyok, hogy mi a különbség a szociáldemokrácia és aközött, amire Te gondolhatsz. Szóval teljesen reménytelen talán mégsem vagyok. De ettől még nézz hülyének nyugodtan, a véleménybuborékokban éppen az a "jó", hogy biztonságot ad az olyan ellenvéleményekkel szemben, amelyek belezavarhatnának a világképedbe.

Mondok valami meglepőt: igen, 2010-hez képest jobban élünk. Akkor egy rakás diplomás állt sorba bármilyen munkáért, ma már szerencsére nincs így. Emögött viszont tényleg nem a NER, hanem a nemzetközi konjunktúra áll. Nyugati cég alkalmazottja vs. NER foglalkoztatott: senki, még a NER sem mondta soha, hogy a dolgozónak ettől több pénze lesz. Létezik egy dolog ugyanis, amit úgy hívnak, hogy munkaerőpiac, amely ugyanúgy a kereslet-kínálat viszonyrendszerben működik, mint ahogy általában véve a piacgazdaság.

Más kérdés teljesen, hogy jó-e - és ezt már szigorúan a NER-től elvonatkoztatva mondom - ha a versenyszféra foglalkoztatóinak többsége hazai szereplő: igen, jó. Gondolom, ezt sem nehéz belátni. Megélni viszont sokaknak már igen, mert ha egy arctalan tulajdonosokkal rendelkező német cég viszi el a milliárdos profitot, az a proli mentalitással élőket nem irritálja, ellentétben azzal, amikor egy hazai vállalkozó keresi meg ugyanezt a pénzt. Mert akkor a kurva anyját... Magyarország, így szeretlek... :)

(#79882) .mf válasza #31733248 (#79881) üzenetére


.mf
veterán

A gond az, hogy ez nem ellenvélemény - csak elegánsan átléped a sarkallatos pontokat, és nem veszed figyelembe, hogy mit mire írtam.

Az előző állításod az volt: "Miközben egyébként pont ez a [liberális-mainstream] szellemi-kulturális környezet hozza el azt a lelki nyomort, amitől a generációjuk látványosan szenved, de ezt úgysem értik..."
Erre írtam a hsz-t, hogy a cikkben leírt körülményekre (munka-központúság, munka elidegenítése, túlhajszoltság, magas elvárások, ezekből eredő kiégés) a Fidesz sem hoz semmi változást.

"Más kérdés teljesen, hogy jó-e - és ezt már szigorúan a NER-től elvonatkoztatva mondom - ha a versenyszféra foglalkoztatóinak többsége hazai szereplő: igen, jó."

A sarkallatos pont az volt, hogy amit mesterségesen felépítenek vagyonos hazai vállalkozó réteg, amögött lojalitás áll, nem pedig teljesítmény. A NER-től pedig nem lehet elvonatkoztatni, mert egy szint fölött nem lehet megkerülni. Nincs verseny, nem szempont a hatékonyság - pazarlás, tékozlás folyik, saját zsebek tömése, korrupció. A valódi hatékonyságot, innovációt gátolja a verseny hiánya. Így pedig nemzetközi piacon csak az alacsony munkabérrel és mindenféle egyedi ösztönzőkkel (adókedvezmények, szubvenciók - tehát kieső bevételek) tud labdába rúgni. Szóval a kikerülhetetlen realitást is figyelembe véve - nem, nem jó.
A "ha egy arctalan tulajdonosokkal rendelkező német cég viszi el a milliárdos profitot" mellett még ott vannak az egyéb dolgok is hazai kkv. vs külföldi multi síkon: munkakörülmények, munkafeltételek, szervezeti kultúra, bér és járulékfizetés tisztasága, stb. Dolgoztam hazai kkv-knál és külföldi multiknál is, saját magam is tapasztaltam a különbséget. Valamint közgazdászként tudom, hogy bár a hazai kkv-k többször annyi embert foglalkoztatnak, de az adóbevétel nagyját mégis a TNC-k adják - a magasabb hozzáadott érték, magasabb bérek és a rendesen leadózott jövedelmek, ugyebár.

"az a proli mentalitással élőket nem irritálja, ellentétben azzal, amikor egy hazai vállalkozó keresi meg ugyanezt a pénzt. Mert akkor a kurva anyját... Magyarország, így szeretlek..."

Szóval aki szerint az itthoni vállalkozói kultúrában nagy gond az, hogy ebből a rétegből sokan hirtelen sokat akarnak szakítani, de közben alkalmazottaikkal garasoskodnak, minimálbérre jelentik be őket, hogy kevesebb adót és járulékot kelljen fizetniük, nem adnak se rendes munkaeszközöket, se képzést, de a (fizetetlen) túlórát elvárják, az szerinted egyből proli mentalitású? Mert az embereknek ez a baja a hazai vállalkozók nem kis részével, nem pedig az, hogy sikeresek.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#79883) gorgo válasza rbalint88 (#79880) üzenetére


gorgo
őstag

Köszi srácok! :R
Sauska mellé majd lövök valamit még, címkeszöveg alapján amelyik legjobban megfog.

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#79884) rbalint88 válasza gorgo (#79883) üzenetére


rbalint88
addikt

érdekes összevetés lenne egyébként egy tokaji furmint -nem-tokaji furmint is ;)
ajánlom a skizo hegyeink furmintot és a kreinbacher furmintot is ebben a témában. a laposát csak azért nem, mert a 2017-es sokkal jobb volt, mint a 2018-as, amit most lehet kapni.
viszont a laposa terasz az örök élmény marad, ha vége lesz a korlátozásoknak, tuti lepasszoljuk a gyereket és megyünk óta a barátokkal, akikkel voltunk 2019 februárjában.

(#79885) #31733248 válasza .mf (#79882) üzenetére


#31733248
törölt tag

Én nem kormányzati ciklusról, hanem kifejezetten a szellemi-kulturális környezetről beszéltem, ami nem kormányváltással, hanem rendszer és korszakváltással változik meg. Például összeomlik egy totalitárius rendszer és helyére lép a demokrácia. A társadalom gazdaságilag és kulturálisan egyaránt nyitott, a véleményalkotásunkat liberális irányba befolyásoló impulzusok pedig nem tűnnek el nyomtalanul csak azért, mert kormányváltás történt. Ez a mainstream, amit az összes globális vállalat és a világ techcégei is egyre erőteljesebben képviselnek, hogy a mindenféle celebek kényszeres normakövetéséről már ne is beszéljek. Ezért lesz az összes republikánis elnökből ostóba fajankó és ezért válnak a demokraták irtózatosan jó fejekké (rövidesen Kamala Harrist is őszintén imádni fogod, hidd el :D). Ennek következményeként olvassuk nap mint nap szánakozva, hogy a kiscsávóknak klímaszorongásuk van, vagy hogy az egyetemeken követelik a safe space-eket és még szexből is jóval kevesebb jut nekik, mint két generációval előttük.

A vagyonok pedig valóban koncentrálódnak, de ez világszerte így van, nem csak Magyarországon. Itthon NER nélkül is kialakult az a réteg, amely képes külső segítség nélkül is folyamatosan növelni a vagyonát. Nekünk már most is magasabb a passzív jövedelmünk, mint amennyit felélünk. Tulajdonképpen alig 40 évesen már elmehettem volna "nyugdíjba", egyebek mellett ez a jutalmam azért, hogy vállalkozó lettem és nem alkalmazott. De még vagy három évtizeden át dolgozni szeretnénk, következésképp ez a különbség csak nőni fog. Erre mondtam, hogy simán ki lehetne vetni a hozzánk hasonlókra 1000 Ft/nm/hó adót a bérbe adott ingatlanjaink után és odaadni ezt célzottan a lakástalan fiataloknak. Anyagilag nem esne jól, de megérteném.

A NER-t nem érdemes taglalnunk, mert hasonlóan gondolkodunk róla. Csakhogy előtte is ugyanígy szétloptak mindent (nemrég idéztem itt a 4-es metró esetét, csak onnan 140 milliárdot nyúltak le) és ugyanúgy nem volt verseny, csak éppen az állami költségvetés is rottyon volt. Az pedig milyen már, hogy az összes prosperáló vállakozást össze akarod kenni a NER-rel, mondván, hogy nem lehet tőle elvonatkoztatni? :U

Azért meg én szégyellem magam, hogy közgazdászként a külföldi multi által kínált munkakörülményeket hasonlítod a magyar kisvállalkozókéval, aztán ebből jönnek a sarkos következtetések. Nézzük meg akkor, hogy a Richter Gedeonnál esetleg a MOL-nál vannak-e jobb munkakörülmények, vagy egy délolasz vállalkozó 3 fős építkezésén? Vagy olyan vágóhídon, ahol a magyarok egy része mindenféle bejelentés és biztosítás nélkül hajt? Esetleg ott, ahol a kedves munkavállaló néhány négyzetméteres fémkonténerben lakik nyolcadmagával, ahol az ágyat is felváltva használják, hogy a multinak ezen az áron is olcsóbb legyen az egyébként drágát vett iPhone-od? Csukjuk be a szemünket és ne vegyük észre, hiszen ebben a véleménybuborékban ez csak zavarná az összképet? Hasonlót a hasonlóval, nem elfeledkezve arról, hogy az ottani piacgazdaságot és a mentalitást nem nullázták le 4 évtizednyi szocializmussal. A tőkeerőben és a termelékenységben mutatott "cseppnyi" különbségről nem is beszélve, ami minden téren következményekkel jár. És nem csak egyoldalúan a vállalkozóknál, mert hidd el, mi is szeretnénk, ha az átlagmagyar munkához fűződő viszonya a németekét idézné. Csak ebbe senki nem gondol bele.

Én a prosperáló vállalkozások tulajdonosairól és az őket körüllengő, tapintható rosszindulatról és előítéletességről beszéltem. Tudod, mint amit ebben a topicban is előadtak máskülönben értelmes emberek. Volt itt minden:

- A többségük NER-es
- Bennfenntesség nélkül nem megy
- Adócsalók és gátlástalan ügyeskedők mind
- "Leírja az adóból" vélelem
- Nem is jó nekik, mert hitel van a kocsijukon, meg amúhgy is elviszi a házukat a következő válság :D
- Tekintéllyel érvelés az adószakértő feleséggel, akiről azonnal ki is derült, hogy finoman szólva nem naprakész

Erre az alapvető információhiányból és az előítéletességből építkező, egyértelműen negatív társadalmi közegre a gazdaságilag sikeres vállalkozók önszegregációja az emberileg teljesen érthető válasz. Ez viszont valóban nehezebbé teszi a gazdasági felemelkedést, mert nem közvetíti a társadalom felé a sikeres mintákat. Helyette marad az a baljós sejtelem, hogy ez az egész vállalkozósdi valami gazdasági bűnözéssel határos, sötét dolog, amibe maffiaszerű kapcsolatok nélkül bekerülni sem lehet. :U

(#79886) TayRol


TayRol
veterán

Kérlek menjetek már át ezzel a poltopikba. Kösz.

(#79887) #31733248 válasza TayRol (#79886) üzenetére


#31733248
törölt tag

A generációs boldogtalanság és a gazdaságilag sikeresekhez fűződő viszony nem igazán politikai téma. A kérdés érdekes, akit nem érdekel, az ugorja át.

(#79888) spanyoll válasza #31733248 (#79887) üzenetére


spanyoll
addikt

Engem pl. nem érdekel. De úgy nehezebb átugrani, hogy te írsz valamit, arra reagál más, arra megint valaki, így kiszűrhetetlen, hogy meddig tart a téma és meddig nem; ez nem a reddit.
De ezen befosok, hogy legyen a nick IYF vagy akármi, mindig van itt egy ilyen fölösleges hangulatkeltés.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#79889) j.bravo válasza spanyoll (#79888) üzenetére


j.bravo
addikt

Akartam is kérdezni, hogy filóZ, vagy IYF hozzászólásai végül hogyan koptak ki? :F

Whatever.

(#79890) spanyoll válasza j.bravo (#79889) üzenetére


spanyoll
addikt

1 rész felismerés, hogy a topic békéjét csak felforgatják és nem látjuk őket szívesen, 1 rész moderátori rásegítés is asszem, de majd dzsinni vagy valaki megcáfol ha mégsem.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#79891) TayRol válasza #31733248 (#79887) üzenetére


TayRol
veterán

próbálom. csak az időm a görgetéssel megy el.

(#79892) Ear001 válasza TayRol (#79891) üzenetére


Ear001
addikt

:C

(#79893) Mercutio_ válasza #31733248 (#79887) üzenetére


Mercutio_
félisten

Szimplán hergeled azt az 1-2 arcot, aki kapható ilyesmire, aztán ártatlan boci szemekkel tekingetsz jobbra-balra :C

Btw a téma uncsi is és túl is ragoztátok, az álláspontok se közeledtek, menjetek inkább szörfözni ;)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#79894) #31733248 válasza Mercutio_ (#79893) üzenetére


#31733248
törölt tag

Ez egy minden tekintetben értelmes párbeszéd és senki nem hergel senkit. Mi lenne a hergelés, talán az, hogy szánakozva olvasom a klímaszorongásról és a safe space-ekről szóló híreket? Vagy hogy a teljesség igénye nélkül csokorba szedtem néhány állítást? Ugyan...

(#79895) Ear001 válasza Mercutio_ (#79893) üzenetére


Ear001
addikt

Ez jól esett a kinti mínuszok után. Nem tenne be valaki szarzenéket is?

Arra még nem gondoltatok, hogy Econ egy bot, ami csak arra van, hogy előfizess a prémium tagságira, hogy ne kelljen annyit görgetni?

[ Szerkesztve ]

(#79896) Studi válasza Ear001 (#79895) üzenetére


Studi
addikt

De... És sajnos amíg van, aki válaszol neki, addig nem fog kikopni. Ezt amúgy nem értem, ha tudom, hogy egy közösségben nem kedvelnek, én nem megyek oda... Annyi jó hely van még a világon, miért nem megy olyan helyre, ahol kedvelik/elfogadják. Vagy őt már mindenhol utálják?

(#79897) Mr.Csizmás válasza Studi (#79896) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

35 év után végre megtudtam magamról, hogy szorongó libsi vagyok.

;]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#79898) Studi


Studi
addikt

Más, elkezdtem eljárni kocogni, igazából már tavaly májustól volt egy lendületvétel, de szeptemberben úgy alakult, hogy nem igazán mentem. Aztán december közepétől újra, most mondhatom rendszeresen járok. Így persze nagytestvér figyel, és nyomja instán a "tematikus" kontent: :K
Runnersdose
Addicted to Running
The Running Club

(#79899) .mf válasza Studi (#79898) üzenetére


.mf
veterán

Ezek biztos, hogy futnak, nem pedig futtatva vannak? ;]

(Vicces amúgy ez a kettősség, hogy e nagyonfelvilágosult / nagyonemancipált / nagyonmetoo korszak ellenére a nők rengetegen mennyire kitesznek mindent is közszemlére, a korábbiaknál is erősebben a "sex sells" mantrára épül annyirasokminden marketingje... A látványnak örülök, csak hogy utána azzal jönnek, hogy hogyan néznek rájuk, milyen megjegyzéseket tettek, hát lol.)

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#79900) Ear001 válasza Mr.Csizmás (#79897) üzenetére


Ear001
addikt

Na, akkor már megérte ez a topic. ;]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.