Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#4151) Ciccuka válasza Directors (#4150) üzenetére


Ciccuka
veterán

Rufus-al formázd meg.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4152) King Unique válasza Directors (#4150) üzenetére


King Unique
titán

Ha már külső particionáló programról (MiniTool) raktál be screenshotot, akkor azzal nyilván újra is tudod particionálni. Törölsz vele a pendrive-on minden partíciót, majd létrehozol egy új kötetet FAT32 / exFAT / NTFS fájlrendszerrel, aztán ennyi. De akár parancssorban is megoldható, valamint olyan külső programokkal, mint pl. a másik válaszban említett Rufus.

[ Szerkesztve ]

(#4153) Doky586 válasza Directors (#4150) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Mivel művelted ezt..? :F :Y

(#4154) Directors válasza Ciccuka (#4151) üzenetére


Directors
senior tag

Köszönöm szépen. :R
Sikerült is.

King Unique . Ha vissza tudtam volna állítani akkor nem kérdezem meg. Azon a progin amin linkeltem nem tudtam sajna megoldani.

Doky586 LibreELEC USB-SD Creator

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#4155) King Unique válasza Directors (#4154) üzenetére


King Unique
titán

Hát azt erősen kétlem, hogy egy olyan fullos particionáló program, mint a MiniTool, ne tudta volna ezt megoldani. Úgy meg pláne, hogy most direkt kipróbáltam az előző válaszban említett módon és simán tudtam vele törölni a LibreELEC USB-SD Creator által kreált pendrive-on lévő partíciókat, majd újat létrehozni és formázni. Szóval lehet te nem tudtad megoldani, de nem azért, mert nem lehet a programmal, hanem azért, mert nem megfelelően csináltad...

(#4156) Directors válasza King Unique (#4155) üzenetére


Directors
senior tag

Igen, azt nem mondtam hogy a progi nem tudja.
Én nem tudtam.

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#4157) karcsi42


karcsi42
csendes újonc

Sziasztok!
A pendrive típusa: Sony USM32GXB 32GB USB 3.0
Rufussal telepítettem windowst a pendrivera amikor megjelent egy üzenet: "Írási hiba". Azóta semmilyen gép nem ismeri fel a pendriveot (több eszközzel is kipróbálva). Az eszközkezelőben még megjelenik a neve de sehogy sem tudok hozzáférni, fileokat másolni rá.
Mi a teendő ilyenkor? Esetleg vigyem vissza boltba garanciára hivatkozva?

(#4158) King Unique válasza karcsi42 (#4157) üzenetére


King Unique
titán

Mármint Windows To Go beállítással magát a Windowst ISO-ból, vagy simán csak a telepítőt írtad ki rá? De végül is mindegy. Normál esetben csak úgy nem szokott a kiírásnál hibaüzenetet dobni a Rufus. Ha igen, akkor annak oka van, ami lehet pl. a pendrive hibája is. Nekem van olyan pendrive-om, ami elkezdett tönkremenni és kb. 4 GB-ot még rá lehet írni, majd utána írásvédett lesz. Az pedig gondot okoz és jön a hibaüzenet nyilván a fájlkezelős másolásnál, a Rufus használatánál stb. egyaránt. Az utóbbival pont nem lehet rá kiírni egy normál méretű (nem ESD) 64 bites Windows ISO-t, mert elszáll hibával a végén... :(((

Ha előtte egy másik pendrive-ot bedugsz az USB-portba és azt felismeri a rendszer, majd utána csatlakoztatod a problémás pendrive-ot, akkor működik az utóbbi? Ha nem és a szokásos dolgok megvoltak, vagyis másik USB-portban, másik gépen, másik operációs rendszerrel is ki volt próbálva a pendrive, de sehol semmi, akkor azzal sok mindent nem lehet kezdeni. Ha a Windowsnál a lemezkezelő egyáltalán nem jeleníti meg, vagy 0 bájtos kapacitással, akkor úgy megint nem. Ez esetben esélyes, hogy tönkrement a pendrive és indokolt lehet a garanciális csere. Vagy annak híján a kuka... :D

[ Szerkesztve ]

(#4159) Doky586 válasza karcsi42 (#4157) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Még soha sehol egyetlen egy pendrive se halt meg. Mind örökéletű volt eddig.

Lehet ez lesz az első ami meghalt.. :F

(#4160) karcsi42 válasza King Unique (#4158) üzenetére


karcsi42
csendes újonc

Megnéztem lemezkezelés-nél ott az alábbiakat írja: Online, kifogástalan, 29,48GB, Aktív.
Próbáltam lemezkezelőből formázni de feldob egy üzenetet hogy nem lehet mert offline a kötet és betűjelet kell hozzá rendelni. Amint megpróbálok betűt hozzá rendelni a következő üzenetet kapom: " A rendszer nem találja a megadott fáljt." :((
Esetleg ezzel az infóval kiegészítve menthető valahogy? :)

[ Szerkesztve ]

(#4161) King Unique válasza karcsi42 (#4160) üzenetére


King Unique
titán

Ej, ezért kellene ilyenkor alaposabban megnézni és pontosabban fogalmazni... Ha nem ismeri fel az OS, akkor az azt jelenti, hogy semmilyen szinten nem, vagyis Windowsnál sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben nem jelenik meg a pendrive. Ellenben esetedben ezek szerint mindkét helyen OK és még a kapacitása is stimmel.

Viszont az említett hibaüzenetek már nem éppen, mivel normál esetben nyilván tudni kellene meghajtóbetűjelet hozzárendelni, sőt akár anélkül is formázni a lemezkezelőben. De ha ott nem megy, akkor próbáld újraparticionálni parancssorban. Ahol egyébként mehet a gyorsformázás is FAT32 fájlrendszerrel (format fs=fat32 quick), nem muszáj erőltetni a lassú formázást és az NTFS-t. Bár egy lassú formázás lehet nem ártana a pendrive-nak, de az meg sokáig eltarthat egy 32 GB-osnál. Maga a pendrive offline egyébként normál esetben eleve nem is lehet, mivel az Windowson nem támogatott cserélhető lemezeknél. A külső HDD-knél viszont már igen, de azokat eleve helyi lemezként kezeli.

[ Szerkesztve ]

(#4162) karcsi42


karcsi42
csendes újonc

Megpróbáltam a link alapján illetve az alapján amit írtál de nem lehet végig csinálni mert hiba üzenetet dob be több alkalommal is.
Parancssornál a "clean" opció után a következőt írja: "Diskpart has encountered an error: az eszköz nem áll készen". Ezután már a gép kijelezte a pendriveot ismeretlen meghajtóként de amint ott is megpróbáltam formázni azt írja: "A windows nem tudta befejezni a formázást".
Próbáltam a megadottak alapján a parancssorban is formázni de ugyan az a hiba üzenet jön be mint a "clean" parancs után.

(#4163) King Unique válasza karcsi42 (#4162) üzenetére


King Unique
titán

Ilyenkor esetleg egy Live Linuxszal lehetne még megpróbálni újraparticionálni. De ha már több gépen kipróbáltad és több Windows sem boldogult vele, akkor az előbbi sem feltétlen fog. Esélyes, hogy megadta magát a pendrive és nem lehet vele mit tenni. Ez esetben marad a garanciális csere, vagy annak híján a kuka, mint már említve volt az előző válaszban.

[ Szerkesztve ]

(#4164) strom77


strom77
csendes tag

sziasztok. A fél délutánom ráment már, de előrébb nem jutottam. A gond a következő.Adott egy Kingstone 32 gb pendrive.ami valahogy írásvédett lett.diskparttal próbáltam semmi változás.a pendrive működik mert ami rajta van az használható.mondjatok valamit mit tegyek mert idegállapotba kerültem Maunika.

(#4165) King Unique válasza strom77 (#4164) üzenetére


King Unique
titán

Ha manuálisan lett írásvédettként beállítva Windowson, akkor azt parancssorban meg lehet szüntetni. Viszont ha magától lett írásvédett a pendrive és tartósan (újracsatlakoztatás után is) az marad, akkor az a tönkremenetel egyik jele szokott lenni, amivel általában nem lehet mit kezdeni... Az utóbbi esetben célszerű megejteni egy garanciális cserét. Ha már nincsen rá garancia, akkor vagy használod tovább saját felelősségre read-only módban, vagy kuka.

[ Szerkesztve ]

(#4166) bulgesz777


bulgesz777
tag

Sziasztok, Vásároltam a PCX-en pár hónapja egy pendriveot:

Sandisk 64GB Extreme Go USB3.1 SDCZ800-064G fekete pendrive

A problémám a következő:

A pendrive-on annyira belassult a másolás, hogy szinte használhatatlan. Amikor megérkezett exFAT fájlrendszere volt, másoltam rá nagyobb 720p-s filmeket, melyet gyorsan el is végzett. A TV-m sajnos csak NTFS fájlrendszerű meghajtókat tud kezelni, így átformáztam NTFS-re a pendriveot. Működött is egy darabig, tényleg szuper gyors volt róla a fel-le másolás/írás NTFS alatt is. Az utóbbi pár napban viszont többször próbáltam rá új anyagokat tenni, de iszonyat lassan másol, nyoma sincs a korábbi szélvész sebességnek. A másolás bizonyos pontján (ha mondjuk egy 5GB-os fájlt másolok), akkor kb 10-30% között úgy belassul, hogy szinte meg is áll...Próbáltam az eszközkezelőben a pendrive tulajdonságainál a \"Házirendek\" fülön a \"Jobb teljesítmény\" opciót választani, ez sikerült is, de nem érezni a különbséget. Ugyanitt az \"Írási gyorsítótárazás az eszközön\" chekboxot bepipálva nem engedi elvégezni a gép a műveletet az eszközön, mivel a következő hibaüzenet jelenik meg: \"A windows nem tudta megváltoztatni az eszköz írás-gyorsítótárazási beállítását. Lehet, hogy az eszköz nem teszi lehetővé ennek a funkciónak a használatát vagy a beálíltás megváltoztatását\".

Próbálkoztam Windows 10 és újonnan telepített Windows 7 alatt is. A fent említett funkciók beállítása egyiken sem sikerül, és mindkét rendszer alatt lassan másol (vagy meg is áll...) a pendrive NTFS fájlrendszerrel. Van egy Silicon Power Blaze 20 32Gb-os pendriveom, mely szintén jobban kedveli az exFAT fájlrendszert, de az 2 év után is villámgyorsan másol ugyanezen a számítógépen NTFS fájlrendszer alatt is. Nagy reményeim voltak a termékhez fűzve ,ezért is vettem ilyen drágát és elvileg minőségi (több fórumon is ajánlott) pendrive-ot, de ez így eddig nagy csalódás. Szerintetek mi lehet a gond? (ui. a felmásolt filmeket tudom nézni, de a windows alatti másolás NTFS (update: és most már exFAT alatt is!!!) elviselhetetlen lassú lett. Ja és a számítógépen az elmúlt fél évben semmi nem változott (se driver, se oprendszer, semmi).

Készítettem exFAT fájlrendszer alatt, LOW format után egy tesztet, íme az eredmény:
Azt mondanom sem kell, hogy lenti eredmény kb 2 óra alatt állt elő...!

[ Szerkesztve ]

(#4167) Doky586 válasza bulgesz777 (#4166) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ha a TV miatt nem lehet exFat akkor Fat32 re formázd inkább (nagy szektormérettel) külső particionálóprogival, persze így 4GB nál nagyobb filet csak darabolva tehetsz rá.
(a formázás egyúttal a jelenlegi töredezetséget is megszünteti)

[ Szerkesztve ]

(#4168) King Unique válasza bulgesz777 (#4166) üzenetére


King Unique
titán

A Windows eszközkezelőjében pendrive-oknál általában hiába piszkálod a jobb teljesítmény opciót, mivel azoknál rendszerint eleve nem támogatott az írási gyorsítótárazás, szóval nem meglepő a hibaüzenet. Aztán az addig oké, hogy tesztelted a sebességet Windows 7 és 10 rendszerekkel is, de nyilván több USB 3.0 portban (PC-n hátlapi) és lehetőség szerint másik gépen is kellene. Valamint a pendrive-oknál standard FAT32 és exFAT fájlrendszerekkel is. Az előbbire formázáshoz viszont külső program (példa) fog kelleni, mivel a Windows max. 32 GB-ig enged FAT32-re formázni. A szintetikus tesztnél az ATTO, CDM szoftvereket szokás inkább használni, de végül is az AS SSD Benchmark is megteszi, annál is látszik a lényeg. Vagyis a szekvenciális értékek jók, bár az írási sebesség a gyártó specifikációja alapján max. 150 MB/s. A 4K értékek viszont elég gyengék, de ez pendrive-oknál annyira nem meglepő, mert a hasonlóan gyors modelleknél is kb. ugyanilyen sz@r... Példák: [link], [link].

Ha letesztelted rendesen (!) és továbbra is irreálisan lassú a másolás (írás) a pendrive-ra, ellenben korábban ugyanilyen körülmények között sokkal gyorsabb volt és megfelelően működött, akkor meg sokat nem érdemes szórakozni vele. Ez esetben adja magát a garanciális csere, pláne ha csak pár hónapja lett vásárolva.

Ha pedig annyira fontos a sebesség, másolásnál a minél gyorsabb írás, akkor eleve inkább egy külső SSD a nyerő. Vagy akár egy pendrive-szerű külső SSD, mint pl. a Corsair Flash Voyager GTX. Ez már komoly tempót tud USB 3.0-n (teszt), a szekvenciális és a 4K értékeknél egyaránt. Valamint ennél már van minden, működik minden lényeges funkció, mint pl. az UASP, TRIM, Wear Leveling, Garbage Collection, sőt még SMART is van. Ellenben egy hagyományos pendrive-nál már nem éppen jellemzők ezek, vagy max. esetleg csak némelyik, de az is ki tudja milyen hatékonysággal. Többek között ezek hiánya miatt is használódnak el és mennek tönkre, lassulnak be stb. általában hamarabb...

[ Szerkesztve ]

(#4169) _stick_ válasza King Unique (#4168) üzenetére


_stick_
őstag

Kísérteties a hasonlóság a topiktárs és az én esetem között... :U

(#4170) leviske


leviske
veterán

Sziasztok!

Van egy 32GB-os Kingston DT100G3 pendrive a tulajdonomban, amit csak azért vettem, mert nem volt más a városi kisboltban. A bajom vele az, hogy írni nagyon NAGYON keservesen lehet rá. Olvasni még időnként bírja a 60MBps-t, de írni legjobb esetben ilyen 10-15MBps-al lehet rá és ha sok a képfájl a másolt adatban, akkor ilyen 0-88kBps sebességgel kápráztat el.

Ezzel már fejbevághatom a boltost, amiért hibás vackot sózott rám, vagy a Kingston esetében ez még specifikációknak megfelelő működésnek számít?

A meglévő ADATA UV150-hez viszonyítva ég és föld a különbség sajnos. :F

(#4171) King Unique válasza leviske (#4170) üzenetére


King Unique
titán

Nálad szintén az a helyzet, mint korábban pl. ennél és ennél az esetnél. Sőt, az előbbinél linkelve van az, ahol ugyanilyen pendrive sebességére panaszkodott az illető. Valamint ha megnézed ennél a típusnál a pendrive irás-olvasás sebesség topikban mások tesztjeit, akkor azok megint önmagukért beszélnek. Szóval nem hibás a pendrive, hanem egyszerűen ennyit tud, ennyire silány az írási sebessége... Amit a korábbival ellentétben az aktuális adatlapon már fel sem tüntetnek, csak az olvasási sebesség értékét adják meg, nem véletlenül... :D

Az pedig megint nem meglepő, ha apróbb fájlok írásánál még jobban belassul. Ugyanis az apróbb méretű fájlok írása egyrészt amúgy is lassabb szokott lenni, mint a nagyobb méretű fájloké. Másrészt arról pont nemrég volt szó egy másik válaszban, hogy még a leggyorsabb pendrive-oknál is elég gyengék a 4K értékek és még egy átlagos külső SSD is simán elveri őket főleg a 4K, de a szekvenciális értékek tekintetében egyaránt.

[ Szerkesztve ]

(#4172) leviske válasza King Unique (#4171) üzenetére


leviske
veterán

Köszi. Akkor a későbbiekben is messzire kerülöm a márkát. Egyszeri eltévelyedésnek belefér. :(

(#4173) _stick_ válasza leviske (#4172) üzenetére


_stick_
őstag

Annyit még hozzáteszek King Unique válaszához, hogy esetünkben (bulgesz777) sandisk pendrive-ról van szó. Az enyém ultra flair, az övé extreme go. Kis keresgélés után külföldi oldalakon megtaláltam a választ, hogy miért lassul le az amúgy 50Mb/s sebességgel induló másolás nagy fájloknál (+5Gb-os HD filmek). Konkrétan az én típusomnál az 1Gb-os cache miatt van. Amint az megtelik, a sebesség drasztikusan visszaesik és marad is. Ezt elég könnyen lehet tesztelni: elkezdtem másolni rá egy 5Gb-os fájlt, mikor visszaesett a sebesség abbahagytam a másolást, majd pár másodperc után újrakezdtem. Egyből a ~15MB/s-os sebességgel indult (persze mert tele volt a cache) és tartotta is. Viszont, ha megszakítás után vártam, 1 percet, akkor megint nagy sebességgel másolta, majd visszaesett, ahogy eddig is, stb...
Sajnos ez ügyben nagyon nincs mit tenni, lehet próbálkozni külső vagy belső formázó pogikkal, meg fájlrendszerekkel, legfeljebb a cache ürítési sebességén tudunk minimálisan változtatni.

(#4174) HCatti


HCatti
csendes tag

Sziasztok!

Problémám akadt egy pendrive-al. Egy előrendelt játékhoz kaptam, 16 gigás, márkáját nem tudom sajnos.
Windows 10 bootolós telepítő van rajt, és most nagyon kellene, viszont akármelyik USB portba dugom be, az összes lemezkezelő alkalmazás megfagy (TotalCommander, Lemezkezelő, Fájlkezelő). Esetleg létezik valami csoda program, amivel életet tudok bele lehelni vagy kuka az eszköz?
Előzménynek annyi, hogy pár hónapja sikeresen telepítettem róla a rendszerem, majd kölcsön adtam egy ismerősnek, aki már az első próbálkozásnál valami boot hibát kapott.
A válaszokat előre is köszönöm!

(#4175) petymeg


petymeg
addikt

Üdv!

Az egyik pendrive-on két meghajtó van, valszeg azért, mert korábban windows telepítő drive-ként használtam. Hogy tudom visszaállítani egy meghajtóra?

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#4176) King Unique válasza petymeg (#4175) üzenetére


King Unique
titán

Attól, hogy a Windows telepítője lett kiírva a pendrive-ra, normál esetben még nem lesz rajta 2 db partíció. Szóval egyéb oka lehet, de az nem derült ki, ahogyan a lemezkezelőről sem mutattál screenshotot... Aztán az sem, hogy milyen OS alatt és hol mutat 2 db partíciót. Ha Windows 10-nél a fájlkezelőben, akkor az reális, ugyanis az már kezel cserélhető lemezeknél több partíciót is.

Ha az a cél, hogy csak 1 db partíció legyen a pendrive-on, akkor újra kell particionálni parancssorban (DiskPart), amihez itt van egy leírás. Ahol a formázásnál lehet a format fs=fat32 quick parancsot is használni, ha FAT32 fájlrendszer létrehozása és gyorsformázás a cél. Ha inkább grafikus megoldás kell, akkor meg ott van pl. a Rufus, vagy windowsos külső particionáló programok, azokkal is megoldható a pendrive újraparticionálása.

[ Szerkesztve ]

(#4177) petymeg válasza King Unique (#4176) üzenetére


petymeg
addikt

Köszi a Rufusd megoldotta a gondomat.

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#4178) tomp


tomp
félisten

Van egy SanDisk Ultra Fit 64GB-os usb 3.0-s pendrive ami az első perctől kezdve tv-ben volt felvételre. Tegnapi napon elkezdte kiírni a tv folyamatosan, hogy háttértár észlelve. Gépbe dugva az olvasás tökéletes. 80-90MB/s. Írás viszont már 1-10MB/s volt miközben új korában 60MB/s-el ment. Nyilván elhasználódik a chip benne ez oké. Most rátoltam egy formázást. 43órája megy de még a 3/4-nél sem tart. Van rá esély, hogy utána még használható lesz? :DDD
Van egy régebbi SanDiskem aminél szintén behalt az írás de egy formázás(windows saját lassú formázás) után helyrejött és a mai napig is tökéletesen megy.

(#4179) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Sziasztok, van egy Kingston DT 100 G3 USB3.0 pendrive.

Lemezkezelőben csak annyi látszódik, hogy Lemez 2, de semmi tárhely méret.

Diskpartban ki tudom választani a meghajtót, de azt írja, hogy Virtual Disk Service Error.

Eszközkezelőben csak annyi, hogy 2309 PRAM USB Device.

Van tipp, hogy tudnám életre kelteni?

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#4180) Doky586 válasza Graphics (#4179) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Egy pentagramm alakba rendezett öt gyertya közepére kell tenned pontban éjfélkor és két fiatal szűzlány társaságában kell termékenységi táncot járnod körülötte.. :D

Ennek meg lessz a hatása..

[ Szerkesztve ]

(#4181) Graphics válasza Doky586 (#4180) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Megvolt, mármint a 2 szűzlány ;]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#4182) DJosef


DJosef
őstag

Udv Urak!

Adott egy 8GB pendrive amit sehogy sem tudok formatalni mert mindig azt irja irasvedett. Próbálkoztam parancssorbol, rufusal de semmi.

Korabban egy Ubuntu telepito volt a pendriveon.

Elore is koszonom a segitseget.

Forget about it

(#4183) ubyegon2 válasza DJosef (#4182) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Szia!

Nekem egy Sandisk 64GB Flair lett írásvédett, de végleg, az nem sokat számít, hogy volt-e rajta Linux vagy nem, tizedannyit sem használtam, mint a Sandisk Extreme 32GB-os pent.

Ha Linux alól a Gparted nem tud vele mit kezdeni vagy Win alól az itt javasoltak, akkor gari vagy kuka. Nem értek hozzá, de most játszottam végig ezeket.

(#4184) Beren


Beren
tag

Üdv mindenkinek!

Egy érdekes problémába ütköztem, ebben kérnék tanácsot, segítséget.

Adott egy 8 GB-os Kingston DTSE9G2 USB 3-as pendrive. Ezt akárhová dugtam a gépembe (hátlapi USB 3 port, a hátlapi USB 3 portba dugott TP-Link UH700 USB 3 HUB, előlapi USB 2 port, hátlapi USB 2 port), mindenhol nagyjából fele akkora írási sebességet produkált, mint egy ugyanoda dugott USB 2-es (!) pendrive (egy ADATA C905). A gépen Win 8.1 fut, teszteltem az alaplap gyártójának saját USB3 driverével, de a Windows sajátjával is. Kipróbáltam másik gépen is (Win10, itt is mindkét driverrel), a helyzet ugyanez volt. Másoltam Windows Intézővel és Total Commanderrel, hátha ez a gond - nem ez volt. Próbáltam különböző fájlrendszerekre formázni, hátha ez a gond - nem ez volt.

Mivel még garanciális volt, a fentieken felbátorodva visszaküldtem. Szó nélkül cserélték, de nem ugyanolyanra - egy szintén Kingston DTIG4 motyót kértem helyette, ez már USB 3.1-es és 16 GB-os. Ez a vadonatúj, a csomagolásból éppen csak kivett pendrive pontosan ugyanazt a hibát produkálja - akárhová dugom, akárhogyan és akármivel próbálom, mindenhol fele akkora az írási sebessége, mint egy USB 2-es cuccnak.

Arra kicsi az esély, hogy két pendrive is hibás (bár nem lehetetlen). Arra sem látok sok esélyt, hogy mindkét gép, amivel tesztelgettem, hibás (persze ez sem lehetetlen). Mindkét problémás pendrive megbízható helyről származik, nem a józsefvárosi piacról.

Most éppen erősen tanácstalan vagyok - van valakinek bármi tippje, hogy mi a gond?

Beren

(#4185) King Unique válasza Beren (#4184) üzenetére


King Unique
titán

Ha megnézed a DataTraveler SE9 G2 adatlapját, akkor láthatod, hogy a 32-128 GB-os modelleknél 15 MB/s a max. írási sebesség. A 16 GB-os, illetve 8 GB-os modelleknél már fel sem tüntetik, mert azok még lassabbak lehetnek... A DataTraveler G4 sorozat adatlapján pedig már nemhogy írási, de még olvasási sebesség sincsen megadva, nem véletlenül... Továbbá, ha megnézed a sebességgel foglalkozó társtopik tesztjeit, akkor azok megint önmagukért beszélnek. Példák: [link], [link].

"Kingston DTIG4 motyót kértem helyette, ez már USB 3.1-es"

Nem, az csak USB 3.0-s. Sőt olyannyira, hogy a gyártó kínálatában valódi USB 3.1-es pendrive jelenleg nincs is, mivel csak EZT használják ki. Vagyis amit USB 3.1-esként reklámoznak, az is valójában csak USB 3.1 Gen 1 = USB 3.0.

Szóval röviden, tömören nincs min csodálkozni, vettél 2 tetű lassú pendrive-ot... :B

[ Szerkesztve ]

(#4186) Beren válasza King Unique (#4185) üzenetére


Beren
tag

Kösz a választ. Nem vagyok boldog... Egy dolog vigasztal - nem vettem, a cégemtől kaptam, így az új Kingston is röppen vissza... :D Mit érdemes helyette, ami nem csak fél USB 2-es tempót fut?

(#4187) Ciccuka válasza Beren (#4186) üzenetére


Ciccuka
veterán

Valami középkategóriás Transcend, Sandisk, Samsung, Lexar, Toshiba.
Ami nem SSD alapú azok lassúcskák valójában.

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4188) King Unique válasza Beren (#4186) üzenetére


King Unique
titán

Azt már a milyen pendrive-ot vegyek? topikban kellene megkérdezni, nem itt. Ahol akár az is elég lehet, ha elolvasod az ottani összefoglalót, abban is fel vannak sorolva az átlagosnál gyorsabb típusok.

Ha azonban igazán gyors kell és pendrive-szerű kivitelben, akkor egyértelműen a külső SSD-k a nyerők, mint pl. a Corsair Flash Voyager GTX. Ez már komoly tempót tud USB 3.0-n (teszt). Illetve nemcsak szekvenciálisan, hanem a 4K értékeknél is, ami rendszerint elég gyenge szokott lenni még a leggyorsabb pendrive-oknál is. Példák: [link], [link]. Továbbá ha valódi USB 3.1-es (Gen 2) kell és van a gépen olyan port, akkor szintén a külső SSD-k jöhetnek szóba (példa).

[ Szerkesztve ]

(#4189) Beren


Beren
tag

Ciccuka: kösz a tippeket, utánajárok.

King Unique: neked is kösz a tippeket. A külső SSD tempóban biztosan veri a "sima" pendrive-okat, de árban is... Külső SSD-re nincs igazán szükségem, csak arra, hogy egy nyomorult USB 2-es pendrájv ne verjen két kört egy USB 3-asra... :( És igazad van, valóban a Milyen pendrive-ot vegyek? a helye az ilyen kérdéseknek.

(#4190) ngyjns


ngyjns
tag

Üdv! Segítségeteket kérném, leírom mi történt. Kolink usb rackben van két Toshiba 3Tb merevlemezem. Használatban volt az első, kikapcsoltam a gépet és a gépből nem húztam ki az usb kábelt, hanem annak végén cseréltem a kolinkben lévő merevlemezt a másodikra. Gépbekapcsolás után az intézőben az egyes merevlemez kötetcíme maradt és megnyitáskor beolvasta az egyes adatait, rákattintva az egyik mappára kiírta, hogy D: nem érhető el. A fájl vagy a könyvtár sérült vagy nem olvasható. Probléma a Hard Disk Sentinelben is látható volt, mintha az első merevlemez adatai (neve, kódszáma) rögzültek volna. Gépújraindítás után kötetneve sajna még mindig az egyesé, lemezkezelést indítva felismeri, hogy másik merevlemez van benne, tulajdonságokban kiírja jól, hogy a második merevlemezen mennyi foglalt illetve szabad hely van, innét indítva az intézőt ezt a hibát dobja. D: nem érhető el. A hozzáférés megtagadva. Az intézőben foglalt és szabad hely is 0byte. Mint amikor egy pendrive bootszekvencia eltűnik. Tehát mit csináljak, a családi képeket videókat nem akarom elveszíteni, tehát nem formatálnám, amíg a lemezkezelő szerint minden rendben van. Cseréltem meghajtóbetűt D:-ről J:-re stb. lemezkezelő szerint minden rendben, de intéző megtagadja a beolvasást. Win 10. Ráadásul laptopon sem olvassa be az intéző win 10 homeon. Próbálatm másik usb rack-kel és sata porton közvetlenül. Ja Bios felismeri, hogy másik merevlemez van benne. Total commander is azt írja megtagadva, de van egy rendszergazdaként megnyitás, erre a mappákat és benne a fileokat mutatja, de Hozzáférés megtagadva! felugró ablak után nem lehet megnyitni a filet. Hogyan ismertessem fel az intézőben?

(#4191) simos


simos
tag

Sziasztok!

Segítséget kérnék :
Pendrive-ot szeretnék formázni csak jelenleg readyboost-os.
írásvédettséget ír és a felügyeleti eszközökben sem enged semmit.
Rufus-t is próbáltam de semmi.
Esetleg valami más progival?
Hogy tudnám leformázni?

Előre is köszönöm a segítséget !

(#4192) King Unique válasza simos (#4191) üzenetére


King Unique
titán

"Pendrive-ot szeretnék formázni csak jelenleg readyboost-os."

Akkor először talán a kikapcsolást kellene megejteni, nem?

"írásvédettséget ír és a felügyeleti eszközökben sem enged semmit."

Ha a ReadyBoost kikapcsolása után is írásvédett a pendrive, akkor ezen leírás alapján kellene parancssorban megszüntetni az írásvédett állapotot.

(#4193) simos válasza King Unique (#4192) üzenetére


simos
tag

Sajnos nem sikerült ! :(
Kikapcsolni nem engedi...….."el van halva" a ready boost fül alatti lehetőség.
A leírás alapján sem lett jó.

Lehet, hogy kivágom az ablakon és veszek egy újat :) :) :)

(#4194) Doky586 válasza simos (#4193) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Sajnos a pendrivok sem örökéletűek, bárhogyis használod őket..

(#4195) tejmaffia123


tejmaffia123
tag

Segítség ! Van egy Sandisk 3.0 pen, 3 napja bedugtam a USB 3-as csatiba felismerte rá raktam egy filmet megnéztem, ma raknám rá a másikat erre nem látja az eszközt egyáltalán ! Bedugom az USB 2 portba ott látja ! A 3-as portban villan a pendrive mikor befugom de a windows 10 nem dob ki semmit sem a sajátgépben nem látom :S Más USB eszközt bedugok a portban kiválóan működik ! Mi lehet a gond ?:! HELP !!!!
Alaplap asRock H110M-HDV R3.0

[ Szerkesztve ]

(#4196) Ciccuka válasza tejmaffia123 (#4195) üzenetére


Ciccuka
veterán

USB 3.0 része valószínűleg tönkrement.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4197) Doky586 válasza tejmaffia123 (#4195) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

1 éven belül általában cserélik, ha meg van a vásárlási blokk..

(#4198) King Unique válasza tejmaffia123 (#4195) üzenetére


King Unique
titán

"erre nem látja az eszközt egyáltalán"

Mármint az eszközkezelő és a lemezkezelő sem? Ha csak a fájlkezelőre alapozod, akkor az nem mérvadó... Aztán ha asztali PC, akkor az sem teljesen mindegy, hogy előlapi, vagy hátlapi USB 3.0 port. Elsődlegesen inkább a hátlapi portok használata javasolt.

Ha USB 2.0 porton működik a pendrive, akkor elvileg nem ment tönkre. Az USB 3.0-s csatlakozást meg másik porton, sőt lehetőség szerint másik gépen és másik operációs rendszerrel is ki kellene próbálni. Mert az egy dolog, hogy visszaviszed és cserét kérsz, de ha a boltban kipróbálják és náluk oké lesz USB 3.0 porton, akkor furán veszi majd ki magát a strory... :)

[ Szerkesztve ]

(#4199) tejmaffia123 válasza King Unique (#4198) üzenetére


tejmaffia123
tag

Sem az eszközkezelő sem a lemezkezelő nem látja ! A hátlapi USB 3 porton sem működik ! Viszont ha mást dugok rá akkor az működik ! Igaz csak a billentyűt meg az egeret tudom rádugni mert más USB-s eszközöm nincs :S Egyik nap még megy másnap már nem :S Nekem ez magas.......

[ Szerkesztve ]

(#4200) tejmaffia123


tejmaffia123
tag

A TV-n van egy USB 0.5A port és van egy USB (HDD) 1A port én az 1 Amperosba dugtam be nemtudom hogy van e jelentősége.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.