Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#3551) pavicevic


pavicevic
tag

sziasztok!

van egy 16 gb-os adata UV150-es pendrive-om, amire néhány hete egy bootolható win10-et raktam rá, telepítés miatt. végül nem telepítettem újra a gépet, de a mai napon szerettem volna használni a pendrive-ot, úgyhogy csatlakoztatás után le akartam formázni, azonban valami hiba történt, és azóta megbolondult az eddig még egyszer sem használt pendrive-om.

miután csatlakoztatom, folyamatosan új ablakot dobál, hogy "használat előtt formázni kell", valamint a "paraméter nem megfelelő". semmit nem tudok vele kezdeni, win10-es gépen/laptopon is ugyanezt csinálja.

lehet ezzel valamit kezdeni, vagy kuka az egész? :W

mellékeltem egy képet is a problémáról:

(#3552) King Unique válasza pavicevic (#3551) üzenetére


King Unique
titán

A Windows rendszerint akkor szokta egy USB-s háttértár csatlakoztatásakor felajánlani a formázás opciót, ha pl. RAW lett. Viszont az újraformázáshoz / újraparticionáláshoz nemcsak a mezei fájlkezelő használható, hanem vannak egyéb módszerek is. Sőt, ha esetleg Windows alatt nem megy sehogyan, akkor akár egy Live Linux alatt is megpróbálható.

[ Szerkesztve ]

(#3553) Deadpool73


Deadpool73
csendes tag

Üdv!ExFAT fájlrendszerhez mekkora legyen a lemezfoglalási egység mérete ha filmeket nézek a külső HDD-n?

(#3554) King Unique válasza Deadpool73 (#3553) üzenetére


King Unique
titán

Normál esetben nem szükséges azt piszkálni. Ha pl. Windows alatt formázod, akkor automatikusan felkínál egy alapértelmezett foglalási egységet a meghajtó tárolókapacitásától függően.

Egyébként mért akarod exFAT-ra formázni?
A másik topikban említett problémáddal kapcsolatban más beállítás kipróbálásáról volt szó. A mai tv-k pedig rendszerint a FAT32 és NTFS fájlrendszereket szokták kezelni, míg az exFAT-ot már nem feltétlen.

[ Szerkesztve ]

(#3555) Deadpool73 válasza King Unique (#3554) üzenetére


Deadpool73
csendes tag

Köszönöm akkor nem piszkálom!Van egy Seagate HDD-m ami NTSF fájlrendszerrel ment de ugyan ugy visszadobta-bontotta a TV kapcsolatot..Mikor át tettem exFAT-ra lejátszotta a filmet minden gond nélkül..Bár nem tudom csak ez volt e probléma de jobb ha tisztában vagyok minden lehetőséggel..ma egész nap telefonálgattam samsung szervizekbe de nem tudtak segíteni..Vagy nem akartak..Azt mondták menjek oda ahol vettem a készüléet és cseréltessem ki..

(#3556) King Unique válasza Deadpool73 (#3555) üzenetére


King Unique
titán

Hát, ha kezeli a tv az exFAT-ot és az korábban megoldás volt az ilyen problémára, akkor egy próbát nyilván most is megérhet. Bár kissé logikátlan, hogy ha kezeli az NTFS-t is, akkor mért működik így, de mindegy...Bár az ilyen készülékeknél amúgy is előfordulhatnak olyan fura dolgok, amelyek PC- s környezetben nem feltétlenül. Illetve azt írtad is, hogy PC-n teljesen jól működnek a külső HDD-k NTFS fájlrendszerrel.

Egyébként ahogy a látom ezen topikban már rákérdeztél, de választ nem kaptál. Mondjuk eleve a tv-készülék gyártójának a topikjában lett volna célszerűbb, de mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#3557) Deadpool73 válasza King Unique (#3556) üzenetére


Deadpool73
csendes tag

Köszönöm a választ és a segítséget!Tegnap éjszaka még próbáltam más filmekkel is két külső HDD-t de sajna csak egy filmig jutottam az összes többit mindegy milyen fájlrendszerrel de ledobta 5-10 perc után..Ugyhogy a probléma maradt de most már 100%,hogy a TV USB csatlakozója illetve aljzatával lesz a gond..Ugyhogy megyek az eladóhoz..Nem szabadna,hogy egy 3 hetes TV így működjön..

(#3558) Yvette169


Yvette169
újonc

Sziasztok! A korábbi hozzászólásokat elnézve én leszek az ezredik ember ezzel a problémával, de egyszerűen választ nem találtam rá. Tehát adott egy pendrive, ami egyik pillanatról a másikra nem működik, azt a hibaüzenetet kapom, hogy a "meghajtóban található lemezt használat előtt formázni kell", majd mikor rámegyek a formázásra, azt befejezni nem tudja. Se gyors, se teljes formázás nem működik. Először arra gyanakodtam, hogy ezzel az adott pendrive-val lehet a gond, előkerestem a másikat, bedugtam, minden jó volt, ráraktam valamit, majd mikor újra bedugtam, ismét a problémával szembesültem. Ebből arra következtetek, hogy a géppel van gubanc. Malwarebytes talált a gépen fenyegetéseket, azokat töröltem, de a pendrive-okkal továbbra sem tudok semmit kezdeni. Felmerült a gép újratelepítése is, de a cuccokat róla fel kéne másolni a külső vinyóra, amit persze nem merek bedugni, nehogy hasonló sorsra jusson. Kérlek segítsetek!

(#3559) Doky586 válasza Yvette169 (#3558) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

- másik USB port..?
- másik PC ?
- másik pendrive.. :K

[ Szerkesztve ]

(#3560) Yvette169 válasza Doky586 (#3559) üzenetére


Yvette169
újonc

Másik USB porttal sem működik és más gépeken sem. Több pendrive is erre a sorsra jutott már. Tökéletesen működött, mikor először beledugtam a gépembe, még jó volt, másodszorra már nem és azóta más gépeken sem jó. :(

(#3561) adp


adp
őstag

sziasztok mit csináljak ha a qrva winfos tool program megölte a pendriveom? Konkrétan csináltam volna a boot pendriveot és valami ISO file hiba miatt megállt, utána a pendriveot nem látja a gép. 2 laptop sem újraindítások után sem.
amit probáltam: usb disk formatter, mini tool power data recovery de semmi

Van esetleg valami progi ami ilyenkor ajánlott?

[ Szerkesztve ]

(#3562) King Unique válasza adp (#3561) üzenetére


King Unique
titán

Attól még nem feltétlen fog tönkremenni egy pendrive, csak mert az ISO-fájl kiírása sikertelen volt. De ugye jellemzően semmi konkrétum nincsen megadva és nem ismert csatlakoztatás után pl. az eszközkezelőben, lemezkezelőben stb. történő megjelenés sem... Ha az eszközillesztő ismeretlen, akkor annak eltávolítása + restart után kellene újracsatlakoztatni a pendrive-ot. Az újraparticionálás pedig megpróbálható az alábbi hozzászólásban említett módszerekkel is. Illetve egyes gyártóknak szokott lenni saját helyreállító programja a problémásabb esetekre.

Egyébként Windows annak a rendes neve, illetve windowsos programok...

[ Szerkesztve ]

(#3563) Doky586 válasza adp (#3561) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ha csak egy bűnbak kell, akkor menj be bármelyik ügyfélszolgálati irodába és tegyél panaszt.. :O ;]

[ Szerkesztve ]

(#3564) adp válasza King Unique (#3562) üzenetére


adp
őstag

sehol semmi nem látja, az eszközkezelő sem

Doky586: Volt értelme a hsz-ednek... ja nem. biztos az én hibám az, hogy jelenleg használhatatlan a pendrive és semmi sem látja....

[ Szerkesztve ]

(#3565) adp válasza King Unique (#3562) üzenetére


adp
őstag

H2testw sem látja, meg próbáltam előtte még a parancssoros disk-es dolgot is

[ Szerkesztve ]

(#3566) Doky586 válasza adp (#3564) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nem a használhatatlanságot említettem, csak azon csodálkoztam hogy kiben keresed a hibát (MS).. A megoldást már elmondták előttem, ha nem segít az sem akkor vidd vissza gariba..

(#3567) adp válasza Doky586 (#3566) üzenetére


adp
őstag

mert kiben kellene keresni?! Amúgy nem garis, ha az lenne nem írtam volna ide

(#3568) aDaM909


aDaM909
tag

Sziasztok! SanDisk Ultra Flair 32GB-os pendrive-ra raktam Windows 10-et (Windows To Go). A kérdés: állandóan forró a pendrive használat közben, csökkentheti-e ez az élettartamát, illetve más gondokat okozhat-e? Köszi! :)

(#3569) King Unique válasza aDaM909 (#3568) üzenetére


King Unique
titán

Azért a WTG az átlagnál nyilván valamivel jobban igénybe veszi a pendrive-ot és annyira nem meglepő, ha használat közben melegszik. Az élettartamot tekintve a fájlrendszer lehet még érdekes. Egyébként vannak WTG-s pendrive-ok (példa) is, amelyek a elvileg jobban bírják az ilyen használatot, mint a normál típusok.

Ettől függetlenül nyilván azért használható ilyen célra az említett pendrive is, de hosszabb távon egy strapabíróbb típus előnyösebb. Na meg a 32 GB is ki van centizve, mert WTG-nél úgy tudom az a minimum tárolókapacitás. Illetve akadnak ennél jóval gyorsabb típusok is.

[ Szerkesztve ]

(#3570) aDaM909 válasza King Unique (#3569) üzenetére


aDaM909
tag

Azt tudom, hogy az intenzívebb használat miatt melegszik jobban.
A kérdések: maga a forrósodás mennyit árt vajon?
A fájlrendszert át lehet-e konvertálni nem naplózóra, hogy a Windows 10 továbbra is fusson rajta és tovább is bootolható maradjon? Nem sok esélyt adok, de hátha lehet valahogy...
Az Ultra Flair nem elég strapabíró? Ha átlag napi 1-2 óra szinten használnám, vajon mennyit bírna?

Köszi!

(#3571) King Unique válasza aDaM909 (#3570) üzenetére


King Unique
titán

Hosszabb távon azért az sem igazán jó, ha állandóan tűzforró és a kelleténél jobban melegedik. Aztán, hogy ezen típus ezt mennyire bírja, illetve meddig, az már más dolog és nem igazán lehet előre megmondani. De gondolom úgysem ezen lesznek tárolva a fontos adatok biztonsági másolatok nélkül, szóval ha esetleg idővel netán valami gond lenne, akkor nem nagy veszteség.

A WTG-nél tudtommal mindenképpen NTFS kell. Azt pedig normál esetben nem lehet csak úgy átkonvertálni, illetve kikapcsolni a naplózást, mint pl. az Ext4 esetében. Bár utóbbira elvileg van leírás, de ez esetben egy WTG drive-nál ki tudja mit okoz. Egyébként ez a naplózás inkább hosszabb távú használatnál jelenthet problémát. Illetve azt pendrive-ja is válogatja, hogy melyik mennyire strapabíró a gyakori írás tekintetében.

[ Szerkesztve ]

(#3572) aDaM909 válasza King Unique (#3571) üzenetére


aDaM909
tag

De egyébként lassú is rajta a Win 10. Ezelőtt Ubuntu volt rajta, gyorsan futott és kevesebb helyet is foglalt. Nem tudom, vajon a cserefájl lassít, vagy mi más..
Konkrétan honnan lehet megtudni, hogy ezzel a típussal a WTG mennyit bír?

(#3573) King Unique válasza aDaM909 (#3572) üzenetére


King Unique
titán

Az nem meglepő, hogy a Linux kevesebb helyet foglal. Akár egy 8 GB-os pendrive-on is elfér a legtöbb disztró. Illetve az erőforrásigényük is kisebb, mint a Windowsnak, tehát értelemszerűen valamivel gyorsabban fognak működni. De ez nyilván a pendrive-tól is függ, mert egy lassabb típuson nem nagyon fog pörögni egyik OS sem. Ellenben, ha kellően gyors, akkor már nem érezni akkora különbséget, sőt.

Azt, hogy pontosan meddig bírja az ilyen használatot a pendrive, azt nem igazán lehet előre megmondani. Max. aki hasonló célra használja egy ideje ugyanezen típust, az tudna róla nyilatkozni. De, ha valaki biztosra akar menni, az nyilván készít biztonsági másolatokat és nem arra vár, hogy meddig bírja a pendrive. Egyébként a hivatalos WTG pendrive-oknál egy korábbi cikkben legalább 2 évet említettek, ami vsz intenzívebb használatra vonatkozhat.

[ Szerkesztve ]

(#3574) aDaM909 válasza King Unique (#3573) üzenetére


aDaM909
tag

Az a helyzet, hogy SSD-ről gyors a Win 10, de így a pendrive-ról nagyon belassulgat. Sokkal gyorsabban fut az Ubuntu róla. Maga a pendrive is viszonylag gyors. A kevés helyre + a cserefájlra + a Windows állandó háttértár buherálására gyanakszom.

Nem kell biztonsági másolat, mert nem lesznek olyan adatok, csak egyszerűen a pendrive épségéért aggódom :)

(#3575) Doky586 válasza aDaM909 (#3574) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ha lassú pendriveot választasz azzal sokáig nem fog tönkremenni, melegedni sem fog, sőt te sem fogsz sokszor késztetést érezni hogy elővedd és használd, hacsak nem muszáj.. :))

(#3576) aDaM909 válasza Doky586 (#3575) üzenetére


aDaM909
tag

Ez vicces és még jogos is, csak sajnos akkor nem tudnám arra használni, amire kellene. ;) Meg van egy lassabb pendrive-om, csak a Windows nem fér rá.

[ Szerkesztve ]

(#3577) etejedu


etejedu
őstag

Hali!
Egy 16 Gb -os Sandisk Cruzer Blade re szeretnék egy kb 6-7 Gb os filmet feltelepiteni ées az istenért nem akarja felmásolni!
(Fat32 fájlrendszer) Majdnem üres, de biztos elférne rá! Mit kell beállítanom?

Tudnátok segíteni?

(#3578) aDaM909 válasza etejedu (#3577) üzenetére


aDaM909
tag

A FAT32 fájlrendszernél sajnos 4GB a maximum fájlméret korlát. Vagy feldarabolod a fájlt, vagy mondjuk exFAT-ra formázod a pendrive-ot.

(#3579) etejedu válasza aDaM909 (#3578) üzenetére


etejedu
őstag

Köszönöm!
És azt hogy kell?

(#3580) King Unique válasza etejedu (#3577) üzenetére


King Unique
titán

Mi a különbség az NTFS, FAT32, és az exFAT fájlrendszer között?

Tehát esetedben a FAT32 fájlrendszer a gond, mint azt mások is említették. Ha nem opció másik fájlrendszer, akkor a médiafájlok darabolásához vannak különféle programok. Sőt, pl. MKV esetén külön topikja is van a témának.

Egyébként elég 1 topikban feltenni a kérdést és nem szükséges beírni kapásból egy másikba is ugyanazt!

[ Szerkesztve ]

(#3581) aDaM909 válasza etejedu (#3579) üzenetére


aDaM909
tag

Formázás: Windows alatt a Számítógépen belül jobbklikk a pendrive meghajtónál, Formázás... menüpont és az ablakban beállítod a fájlrendszert exFAT-ra...
Feldarabolás: WinRAR-ral is lehet pl. vagy Total Commanderrel

[ Szerkesztve ]

(#3582) etejedu válasza King Unique (#3580) üzenetére


etejedu
őstag

Oda írtam először, de közben megtaláltam ezt!
Át is húztam ott és kértem hogy töröljék! Elnézést még egyszer!

(#3581) aDaM909: :R

[ Szerkesztve ]

(#3583) Doky586 válasza etejedu (#3579) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

TC-vel feldarabolható, célgépen összerakható.

(#3584) gefreiter válasza pavicevic (#3551) üzenetére


gefreiter
újonc

Tisztelt pavicevic!

Ugyan ez a pendrive, ugyan ez a hiba. Két hónapot üzemelt. Alig használtam, Annyi hogy az egyik gépen formázni akarja, és tízmilliószor felvillan az ablak, ahogy nálad is, a másik gépen meg "helyezze be egy lemezt a következőbe" és ugyan úgy felvillannak az ablakok :D

Történt azóta valami előrelépés? Vagy garancia érvényesítés? Esetleg szimplán csak ráléptél?

Üdv: gefreiter

(#3585) Tobepapa


Tobepapa
csendes tag

Sziasztok!

Segítségetek szeretném kérni. Van egy 64GB-os Adata (102Pro) pendrive-om. Kezdetben remekül működött, felismerte minden (Tv, munkahelyi-, otthoni gép). Pár hete csak az USB 3-as portba dugva ismeri fel, akkor kiválóan működik, lehet fozmázni, másolni rá. Viszont, ha nem USB 3-as portba dugom, akkor a Windows problémát észlel az eszköznél és letíltja. Tud rá valaki megoldást, hogy ismét a "régi" legyen?

Köszi,

Tobe

(#3586) aDaM909 válasza Tobepapa (#3585) üzenetére


aDaM909
tag

A többi eszköz változatlanul felismeri? Ha igen, lehet a Windowszal/a géppel van a gond.

(#3587) Tobepapa válasza aDaM909 (#3586) üzenetére


Tobepapa
csendes tag

Nem ismeri fel a többi eszköz (munkahelyi gépen nincs USB 3 port). Az otthoni gépemen is csak az USB3 porton ismeri fel. Itt bent a munkahelyemen a rendszergazdának is csak USB3-as port ismerte fel.

(#3588) aDaM909 válasza Tobepapa (#3587) üzenetére


aDaM909
tag

Akkor a pendrive lehet a gond. Passz hogy van-e erre szoftver, garancia esetleg nincs még rajta?
Újraparticionálni esetleg próbáltad?

[ Szerkesztve ]

(#3589) Tobepapa válasza aDaM909 (#3588) üzenetére


Tobepapa
csendes tag

Formáztam exFat-ra, NTFS-re, de továbbra is csak USB3 port ismeri fel..ha a partíciózás nem egyezik meg a formázással, akkorazt még nem próbáltam

(#3590) JohnD válasza Tobepapa (#3589) üzenetére


JohnD
tag

Nem egyezik meg. Ugyan Windowsban vannak alapból particionáló eszközök, én a MiniTool Partition Wizzard Free-t ajánlom hozzá. (De félő, hogy nem ez a gond szerintem a pendrive vezérlője lehet a rossz.)

(#3591) King Unique válasza Tobepapa (#3585) üzenetére


King Unique
titán

Ha PC-kről van szó, akkor a hátlapi (alaplapi) USB-portokban kellene kipróbálni, mert az előlapi portok nem mindig működnek megfelelően! Az USB 3.0 szabvány meg eleve visszafelé kompatibilis, tehát nyilván működnie kellene az eszköznek USB 2.0 portban is. A Windows esetleges hibáját meg könnyen ki lehetne zárni egy Live Linux alatt próbával. Ha utóbbi sem ismeri fel hátlapi USB 2.0 portban, ráadásul több gépen sem, akkor a pendrive hibája.

A gyártó oldalán amúgy van valami repair tool. Valamint a neten akad mindenféle flash recovery tool, amelyekkel a firmware-t lehet piszkálni. De utóbbiak használata eleve kockázatos és csak saját felelősségre javasolt! Viszont, ha még garis a pendrive, akkor inkább egy cserét lenne érdemesebb megpróbálni.

Egyébként az újraformázás újraparticionálás, ahogyan a kolléga is mondta. Illetve Windows alatt nemcsak a mezei fájlkezelő használható ilyen célra, hanem vannak egyéb opciók is.

[ Szerkesztve ]

(#3592) Tobepapa válasza King Unique (#3591) üzenetére


Tobepapa
csendes tag

Köszi a tippeket, de sajnos nem jött be egyik se. Kínából hoztam a pendrive-ot, nincs gari. A particionálást kipróbáltam, eredménytelen. Az asztali pc-m összes USB portját végigpróbáltam, csak az USB3-asba dugva ismeri fel (elő-és hátlapi is). Ott remekül műkődik, a javasolt particionáló programmal megvizsgáltattam, minden hibátlannak tűnik rajta. Engem is az zavar, hogy miért csak 3-asban működik, ahogy a fórumot nézegettem, inkább fodított eset szokott előfordulni. Nincs esetleg egy USB2-USB3 konvertáló kütyü? :)

(#3593) aDaM909 válasza Tobepapa (#3592) üzenetére


aDaM909
tag

Szerintem egyszerűbb normális pendrive-ot venni :D Lehet van átalakító, de az még drágább talán.
Vagy esetleg egy másik pendrive-ból átoperálni a vezérlőt (ha az a gond) ebbe (nyilván ha az ugyanolyan, de ez meg lehet hogy necces).

Én Adata-t nem is vennék. Sandisk-em van meg egy legalább 8 éves Kingston pendrive-om, mindkettő tökéletesen működik.

[ Szerkesztve ]

(#3594) King Unique válasza Tobepapa (#3592) üzenetére


King Unique
titán

Gondolom másik OS (Live Linux) alatt nem próbáltad, de mindegy. Illetve az, hogy egy adott hardveren nem működik, az egy dolog. Bár ez is már abnormális, mert normál esetben nyilván (a hátlapi) USB 2.0 portban is ugyanúgy működnie kellene. Ha más gépeken szintén ezt csinálja, akkor meg pláne.

Egyébként maga a pendrive OK, nem fake? A H2testw mit mond rá?

Ha külföldön, illetve külföldi webshopban lett hivatalos formában megvásárolva, valamint eredeti a termék, akkor elvileg a gyártói garancia opció lehet. Amit pl. RMA ügyintézés útján lehetne igénybe venni (példa).

[ Szerkesztve ]

(#3595) Tobepapa válasza King Unique (#3594) üzenetére


Tobepapa
csendes tag

Kínai webshopban lett vásárolva (kínai kollegám vette és hozta, ő pl. rendszeresen arról az oldalról vásárol). ELég gyanús most már, hogy "fake", bár ahogy mondtam pár hónapig (fél évig) hibátlanul működött.Szóval gari felejtős, még ha nem hamisítvány, akkor se.

A linux-os próbára még nem volt időm, se a H2testw-re. Ez utóbbira ma otthon majd sort kerítek.

Köszi még egyszer a segítséget! :)

(#3596) Tobepapa válasza aDaM909 (#3593) üzenetére


Tobepapa
csendes tag

Alibabán elég olcsó egy ilyen átalakító :)

Amikor vettem az Adata-t nem olvastam róla rosszat. Az is igaz, hogy a szintén Kínában 7 éve vásárolt 4GB-os Kingston még mindig hibátlanul működik.

(#3597) Tobepapa válasza King Unique (#3594) üzenetére


Tobepapa
csendes tag

A H2testw ezt mondta:

Warning: Only 59099 of 59190 MByte tested.
Test finished without errors.
You can now delete the test files *.h2w or verify them again.
Writing speed: 25.0 MByte/s
Reading speed: 123 MByte/s
H2testw v1.4

(#3598) Tobepapa válasza King Unique (#3594) üzenetére


Tobepapa
csendes tag

ilyen van még:

(#3599) King Unique válasza Tobepapa (#3597) üzenetére


King Unique
titán

Mondjuk berakhattad volna akár a screenshotot is, de a szöveg alapján a H2testw teszt OK. Tehát nem fake a pendrive, legalábbis ez alapján.

Ha csatlakoztatáskor az eszközkezelőben ismeretlen az eszköz, akkor a különféle hibakódokra vannak az MS oldalán megoldási javaslatok. Illetve ilyenkor célszerű eltávolítani a problémás bejegyzést, majd újraindítani a rendszert és újracsatlakoztatni az eszközt.

[ Szerkesztve ]

(#3600) aDaM909 válasza Tobepapa (#3596) üzenetére


aDaM909
tag

Lehet olcsó az átalakító, és lehet még így tudod is használni, de mi van, ha hamarosan még jobban elromlik és már az USB 3 porton sem fogod tudni használni...
Szóval szerintem megbízható forrásból megbízható pendrive-ot kellene venni, ha van rá lehetőség.
Lehet jó az Adata is, de ez akkor pont egy hibás darab, vagy valamiért meghibásodott, esetleg hamisítvány.
Szerintem egyébként ha "méretbeli" hamisítvány lenne, akkor nem ez lenne a baja, hanem hogy sem USB 2, sem USB 3 porton nem lehetne rá rendesen, a teljes kapacitását kihasználva másolni, bár mindkét porton működne.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.