Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#4051) GreenIT válasza King Unique (#4050) üzenetére


GreenIT
tag

Egy reklamoldalt linkeltel, ahol ki kell banyasznyi az ezenyi reklam kozul, melyik nehany reklamcikkre kattintsak, hogy valoszinuleg nehany ujabb reklamoldalon at megtudjam, hogy megis milyen programrol van szo, milyen op rendszer alatt/ hw kornyezetben, stb. mukodik es freeware vagy portable vagy shareware vagy csak kattintgattam reklamokra feleslegesen.

A "normalis tesztprogram" alatt azt ertem, hogy azonnal eljutok a program weboldalara, ahol latom, hogy bizonyitva van, hogy megbizhato, valoban mukodik, mire jo, milyen kornyezetben mukodik es altalanos elemzesre alkalmas.

Meg nem volt idom megnezni a pendrajvokat, a hiba leirasbol nekem ugy tunik, hogy valamiert nemcsak, hogy nem hajlando hatterben mukodni, hanem idonkent blokkolja az oprendszer mukodeset.

Jo esetben csak hw hibat okoz, rossz esetben valami process vagy rosszindulatu dolog futhat a hatterben.

Amugy igen, en is odavagyok a jellemzoen jol specifikalt es pontos hibaleirasokert, mint pl. "lassu a gep a pendrajv hasznalatakor".
Mert jelenleg ennyit tudok en is. :-(

(#4052) King Unique válasza GreenIT (#4051) üzenetére


King Unique
titán

Az nem reklámoldal, hanem egy olyan weboldal, ahol fel vannak sorolva a pendrive-ok teszteléséhez alkalmas programok Windowson. Mivel van van egynéhány, azért lett ez linkelve és nem egyenként mindegyik külön-külön. A leírásban pedig ott van mindegyiknél a program hivatalos weboldala is, ahonnan letölthetők, plusz az is oda van írva, hogy milyen operációs rendszeren támogatottak... Az meg a másik, hogy elérhető szinte minden böngészőhöz reklámblokkoló kiegészítő, ami kb. alap, pláne manapság 2018-ban...

Konkrétumok pedig továbbra sem derültek ki, ezért nem világos, hogy most a pendrive-ok, vagy a hardver (gép) és / vagy az operációs rendszer hibája miatt van az a probléma. De normál esetben ilyen nyilván nincsen, vagyis mindenképpen abnormális az egész.

[ Szerkesztve ]

(#4053) Ciccuka válasza GreenIT (#4049) üzenetére


Ciccuka
veterán

Ezerszer lett linkelve már a H2testw 1.4

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4054) lionshamlet


lionshamlet
senior tag

Hello, Pendrive-ra szeretnék másolni de eltűnnek a fájlok miután felmásoltam őket.
fat32-ra formázott pendrive-ról van szó és nincsenek rajta 4gb-nál nagyobb fájlok.
Xbox360-hoz kellene.

2 pendrive-ot is probáltam,mindkettőnél ilyen hiba lép fel.

(#4055) King Unique válasza lionshamlet (#4054) üzenetére


King Unique
titán

Neked is kb. azt lehetne erre mondani, amit nemrég a másik pendrive-os topikban. De elvileg akár még ez is szóba jöhet, ha Windows 8 rendszer alatt másolod rá a fájlokat, majd leválasztás nélkül leállítod a rendszert / gépet és utána távolítod el a pendrive-ot.

(#4056) lionshamlet válasza King Unique (#4055) üzenetére


lionshamlet
senior tag

Le szoktam választani, a h2testW-nek utánanézek köszi.

(#4057) Rogiii


Rogiii
aktív tag

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy Adata Ue700 128Gb pendrivom, ami tökéletesen működik (működne), de mikor be akarom dugni az usb portba visszacsúszik a tokjába. Gondolom az a kis pöcök ami kinnt tartaná elkopott.
Meg lehet ezt valahogy házilag barkácsolni? Volt már másnak is ilyen tapasztalata?
Igaz 2 éves, de alig használtam.
Üdv!

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!

(#4058) King Unique válasza Rogiii (#4057) üzenetére


King Unique
titán

Az adatlapja alapján élettartam garancia van rá. Amit ilyenkor elvileg igénybe lehetne venni, ha rendeltetésszerű használat mellett ment tönkre. Ha a bolt netán kevesebb garanciát adott rá és már lejárt (?), attól még a gyártóval fel lehetne venni a kapcsolatot és úgy érvényesíteni. Első körben ez mindenképpen megérne egy próbát, illetve érdeklődni felőle, mintsem nekiállni házilag barkácsolni és egyben a garanciát is bukni az esetleges tákolással. Legalábbis szerintem...

[ Szerkesztve ]

(#4059) k.joco899


k.joco899
csendes tag

Sziasztok!
Adott egy régi 4gb-os Kingston DT mini slim pendrive, melyet alapesetben se a gépem, se az autós fejegység (ott használtam idáig) nem ismer fel. De ha enyhén csavarva, illetve feszítve csatlakoztatom, és úgy is tartom, 10-ből 5ször felismeri a gép, írni és olvasni is tudok róla. Amint elengedem, egyből megszakad a kapcsolat a pendrive-val. A csatlakozókat már megpucoltam többször is.
Arra gyanakszom, hogy mivel évek óta a kocsiban tároltam (ahol -15-től 55 fokig bármi előfordulhat), elengedett egy forrasztás, vagy a panel megrepedhetett.
Mit lehetne tenni vele?

(#4060) GreenIT válasza Ciccuka (#4053) üzenetére


GreenIT
tag

Hat, ha lenne osszefoglalo, oda eleg lett volna egyszer beirni.
Merthogy eleg nehez keresgelni, ha nem tudni, mi a keresoszo.

Amugy ez a program nagyon gyenge, nem ir semmilyen infot a pendrive-rol, nem lehet semmit kivalasztani, egyszeruen kijelenti, hogy ezt fogja csinalni, majd jon egy figyelmeztetes, hogy ha ezt csinalja, nem teljes teruletet fogja ellenorizni, de nem lehet megcsak le se loni, azonnal megy es csinalja. Tehat felismeri a teljes teruletet, de valamiert csak egy reszet engedi elenorizni.

Valami megbizhatobbra van szuksegem, ami reszletes infot ad a pendrive-rol es lehetove teszi, hogy korrigalni lehessen az altala javasolt beallitasokat.

(#4061) Ciccuka válasza GreenIT (#4060) üzenetére


Ciccuka
veterán

Ez a legmegbízhatóbb és legegyszerűbben használható.
Üres drive-ot kell tesztelni.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4062) King Unique válasza GreenIT (#4060) üzenetére


King Unique
titán

Ott a Check Flash, azzal alaposabban lehet tesztelni a pendrive-ot és több beállítási lehetőség van benne. Az RMPrepUSB megint tud néhány extrát, a ChipGenius pedig programmal pedig kiolvashatók hasznos információk. De ezek egyébként mind fel vannak sorolva a korábban említett weboldalon, sőt nem véletlenül volt az linkelve.

"lehetove teszi, hogy korrigalni lehessen az altala javasolt beallitasokat"

Normál esetben nem nagyon van mit korrigálni, mivel megfelelő állapotú és rendesen működik a pendrive. Illetve eleve Plug and Play és csak csatlakoztatni, majd használni kell, ennyi. Ez nem olyan mint egy operációs rendszer, ahol a különféle optimalizáló programok felkínálnak bizonyos lehetőségeket...

[ Szerkesztve ]

(#4063) IG55 válasza King Unique (#4062) üzenetére


IG55
senior tag

Olyan progit, ami adott méretre formáz fake pendrive-ot tudsz ajánlani?

(#4064) GreenIT válasza Ciccuka (#4061) üzenetére


GreenIT
tag

Üres drive-ot kell tesztelni.

Pontosabban "FRISSEN formazott es ures"-et, kulonben az idiota program az kepes akar csak 1 MB-ra is lekorlatoznia magat, es az idiota programozo nem adott lehetoseget arra, hogy modositsa az ember, hogy a teljes kapacitast ellenorizze.

Raadasul nem ad semmilyen infot a pendrive-rol.

(#4065) GreenIT válasza King Unique (#4062) üzenetére


GreenIT
tag

Keresgelessel az usbdeview progit talaltam, az rengeteg infot ad, bar sajnos nagy resze csak hw-ben jartasak szamara ertelmezhetoek a kodok miatt, es azonnal magyarul beszel, ha latja a nyelvi fajlt, nem kell semmit beallitani.
Raadasul csak egy fajlt kell kicsomagolni, ami azonnal futtathato, ajanlatos melle tenni a kulon letoltheto nyelvi fajlt, es azonnal magyarul beszel.

Tovabbi nagy elonye, hogy azonnal ad egy hosszu listat az osszes usb-s kutyurol, ami valaha megfordult a gepen, igy azt rendezni kell a "jelenleg csatlakoztatott" szerint, es ott a betujelek alapjan tudhato, hogy melyikrol mit ir.

Erdekes modon azt irja, hogy a pendrajvot 2006-ban keszitettek es 10 mbps ill. 3 mbps a read/write sebesseg, de tipusra csak annyit ir, hogy USB2-es, es persze besorolasi kodokat, ami nekem meg nem mond semmit.

Kapacitasrol se irr semit, gondolom, az is kategoria kodok kozott van.

Van valahol egy kodtablazat, hogy pendrajvoknal milyen besorolasi kategoriak vannak? Mai keresgelesem nem adott semmilyen talalatot erre, csak hibakodokat ismer a kereso, amikor "not recognised" es hasonlo esetek vannak.

[ Szerkesztve ]

(#4066) King Unique válasza GreenIT (#4065) üzenetére


King Unique
titán

Ismerem ezt a programot, használtam már. Bizonyos infókat egész jól kilistáz, de az előző válaszban említett ChipGenius alaposabb, ha olyan spéci dolgok kellenek, mint pl. a flash chip pontos típusa és egyéb jellemzői, a pendrive reális tárolókapacitása stb. Egyébként az utóbbi és az eddig említett egyéb programok is többnyire portable alkalmazások, nem igényelnek telepítést.

Viszont ha tesztelni kell a pendrive-ot, akkor Windowson továbbra is a Check Flash, H2testw stb. programok javasoltak és alkalmasak arra, nem pedig az előbbiek. Normál esetben mindkettő a logikai meghajtót, a létrehozott partíciót teszteli. Viszont a Check Flash esetében van lehetőség magát a teljes fizikai meghajtót is, ami a program oldalán lévő screenshoton is látható 3. opcióként. Viszont ahhoz rendszergazdaként szükséges futtatni a programot, illetve a pendrive lehetőleg particionálatlan állapotban legyen, máskülönben hibaüzenetekkel lesz tele a teszt!

"Van valahol egy kodtablazat, hogy pendrajvoknal milyen besorolasi kategoriak vannak?"

Itt nem világos pontosan mire gondolsz, de lehet nem is kellene ennyire belemélyedni és túlbonyolítani. A "kódoknál" például a VID és PID azonosítók szoktak lényegesek lenni, azok alapján lehet következtetni a gyártóra, akár a chip típusára stb.

[ Szerkesztve ]

(#4067) Ciccuka válasza King Unique (#4066) üzenetére


Ciccuka
veterán

Flash Drive Information Extractor
ChipEasy
Ilyenek is vannak

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4068) King Unique válasza Ciccuka (#4067) üzenetére


King Unique
titán

Igen, a lista nyilván nem volt teljes, számtalan ilyen program van / lesz Windowsra.

Köszönöm a kiegészítést!

(#4069) King Unique válasza IG55 (#4063) üzenetére


King Unique
titán

Windowson ott van a MyDiskFix, ha pontosan arra a méretre akarod formázni, amekkora értéket a H2testw kiírt az OK szektoroknál. Ha nem, akkor Windowson megteszi a grafikus lemezkezelő és a parancssori eszköz (DiskPart) is, de azoknál rendszerint csak egész MB alapon lehet megadni a partíció méretét.

Másik és egyben végleges (firmware szintű) megoldás az, ami szigorúan csak példaként ebben és ebben a leírásban van részletezve. Viszont ezt összehozni, megtalálni az adott pendrive-hoz megfelelő programot már macerásabb és több melóval jár. Ráadásul kockázatosabb is, mivel ha nem megfelelő a program, akkor rossz esetben akár "téglásítani" is lehet vele a pendrive-ot!

[ Szerkesztve ]

(#4070) Zola007 válasza King Unique (#4069) üzenetére


Zola007
veterán

Sentinel írás+olvasás vagy mély-tesztjétől van jelenleg jobb?

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#4071) King Unique válasza Zola007 (#4070) üzenetére


King Unique
titán

A HDS spéci tesztjei közül némelyik eleve csak a Professional, illetve a regisztrált változatban érhető el. Plusz azok elsődlegesen inkább HDD / SSD meghajtókhoz valók, pendrive-oknál pl. az öntesztek rendszerint nem is futtathatók. De attól még a felületteszteket elvileg lehet akár pendrive-oknál is, elvileg. Amúgy meg elég pendrive-ok teszteléséhez általában az ingyenes H2testw és a Check Flash, azok is megmondják, hogy oké-e, vagy sem. Sőt, van amikor inkább kifejezetten ilyen célprogramokat javasolt használni, mint pl. a fake pendrive-ok teszteléséhez a H2testw-t.

[ Szerkesztve ]

(#4072) Zola007 válasza King Unique (#4071) üzenetére


Zola007
veterán

Professional van
H2testw és Checkflash teszten átment egy Kingston pendrive, de Sentinel mély teszten 1736 hibát dobott

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#4073) King Unique válasza Zola007 (#4072) üzenetére


King Unique
titán

Nem világos, hogy a HDS-nél ez a "mély teszt" pontosan mit jelent, melyikre vonatkozik és milyen hibákat dobott. Illetve az előző válaszban is volt rá célzás, hogy a HDS nem kifejezetten pendrive-ok diagnosztizálásához és teszteléséhez való, pláne hogy azoknál pl. SMART sem szokott lenni.

Ha a H2testw írás + olvasás lefutott hiba nélkül, akkor az már jónak mondható. Ha a Check Flash alaposabb tesztjei is (írás + olvasás és nem csak a tempfile), akkor elvileg jónak kell lennie annak a pendrive-nak. Bár ha a k betűs gyártó cucca, akkor sose lehet tudni... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#4074) Zola007 válasza King Unique (#4073) üzenetére


Zola007
veterán

a kérdés akkor merült fel, mikor 3db nagyobb tömörített fájlt (50-600 MB) nem tudtam byte-to-byte visszaolvasni a pendriveról, mert kibukott az SHA256 checknél

Akkor néztem meg H2testw-vel, majd Sentinel és utána Checkflash
H2testw lehet, hogy nem olyan alapos a szektorok állapotát nézve
Talán a Sentinel újrainicializálás megoldotta, ezért ment végig a Checkflash is normálisan

Az írás+olvasás teszt szintén jól lefutott bár 1 hibát dobott

A kérdés, hogy pendrivenál mennyi tartalék szektor van?
Illetve, mivel nincs SMART, merjem-e használni?
Kingstonra most hogy van a gari?
ha náluk RMA-zok közvetlenül, akkor kell számla vagy élettartam gari van?
~2 éve lett véve, de nem tudom hol, mert én csak kaptam egy munka miatt tavasszal

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#4075) Ciccuka válasza Zola007 (#4074) üzenetére


Ciccuka
veterán

H2testw-nél jobbat, precízebbet eddig nem láttam (csak sokan nem tudják jól használni). Eleve az újan érdemes egyszer letesztelni a pendrive-ot vagy a memóriakártyát. Ha telerakod tömörített rar fájlokkal, akkor egy másik gépben winrar archív fájl tesztje hiba (CRC) nélkül végig fut az is jót jelent.

Rufus vagy SDFormatter-el lehet formázni vagy futtatásba beírni, hogy cmd.exe majd format e: ("e" a pendrive betűjele).

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4076) Doky586 válasza Zola007 (#4074) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Csak az a teszt elég mély(re hatoló) amihez kalapács és lángszóró is kell.. ;]

(#4077) GreenIT válasza GreenIT (#4065) üzenetére


GreenIT
tag

Vegre volt idom csinalni meg egy tesztet, a chipflash volt a nyero, 32 percet jelzett elore, vegul 48 perc alatt futott le, mindent alapbeallitasban hagytam.

Az elejen adott egy hibauzenetet, hogy a pendrive 14,5 Gb-os, es a FAT32 formazasa csak 4 Gb-ig jo, majd a tesztet ket reszletben csinalta, ugy tunik, 8 Gb-os blokkonkent dolgozik.

Csak annyit irt ki, hogy hiba nincs, egy kicsivel jobb sebesseget irt ki, mint az elozo, 11 ill. kozel 4 Mbps-t irt read / write esetere, de egy betut se irt a pendrive mereterol, vagy tipusarol, vagy akarmilyen adatarol.

(#4078) Zola007 válasza Ciccuka (#4075) üzenetére


Zola007
veterán

A kérdés nem a méret volt, hanem a konzisztencia
A H2testwnek ehhez semmi köze, mert sérült szektor tesztelésre alkalmatlan
Csak volument tesztel, nem ellenőrzi, hogy azt kapja-e vissza az adott szektorból, amit beleírt, csak annyit néz, hogy olvasható-e.

A Sentinel, Checkflash saját fix vagy választható mintázattal tölti fel a szektorokat és azt is nézi, hogy azt kapja-e vissza, amit oda írt.
Sérült szektorok ugyanúgy olvashatóak lehetnek, csak beleírod, hogy FFF000 és visszakapod, hogy FFF0A0

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#4079) GreenIT válasza Ciccuka (#4075) üzenetére


GreenIT
tag

Oh, Mester, kerlek, meselj!

Elinditod az altalad istenitett h2testw (jelenleg 1.4 ver) programot, egyetlen lehetoseged van, hogy kivalaszd, melyik pendrive-ot akarod tesztelni, ettol kedve odavakantja neked, hogy pl. 50 MB es alul kozli, hogy 50 MB-ig fogja tesztelni, semmi lehetoseged nincs semmit valtoztatni.
Ha rakattintasz az alata levo opciora, hogy te akarod megadni, hogy mekkora meretet teszteljen, feldob egy figyelmeztetest, hogy "vigyazz, csak 50 BM-ig lesz tesztelve a 16 gb-os pendrive", es amikor torolni akarod, nem engedi, azonnal elindul a teszt.

Egy kalap szar az egesz, felismeri a helyes meretet, de csak egy reszet akarja tesztelni es semmi lehetoseget nem ad, hogy barmit beallits, vagy valtoztass.

Kerlek, vilagositsd meg az elmemet, hogyan kell jol hasznalni, ha sehol sincs egyetlen gomb vagy valtoztatasi lehetoseg, mert csak azt hajlando csinalni, amit pillanatnyilag eldontott. :R

(#4080) GreenIT válasza King Unique (#4066) üzenetére


GreenIT
tag

"Van valahol egy kodtablazat, hogy pendrajvoknal milyen besorolasi kategoriak vannak?"

Itt nem világos pontosan mire gondolsz, de lehet nem is kellene ennyire belemélyedni és túlbonyolítani. A "kódoknál" például a VID és PID azonosítók szoktak lényegesek lenni, azok alapján lehet következtetni a gyártóra, akár a chip típusára stb.

Most sajnos nincs nalam a lementett adat, vagy negyven adatot irt ki a kepernyore, tipusnal es egyebnel csak par szamjegyet, azokra ertettem, hogy valoszinuleg kodok lehetnek.

(#4081) Ciccuka válasza Zola007 (#4078) üzenetére


Ciccuka
veterán

Pont, hogy ellenőrzi, hogy a ráírt véletlenszerűen generált adatok megegyeznek -e visszaolvasva. HD Sentinel-szerű kondíciót persze, hogy nem tud mutatni, ez nem Smart program!

HD Tune még, ami sérült szektort tud ellenőrizni, de flash alapú tárolókhoz szerintem nem alkalmas.

GreenIT
Az 50MB az eleve hibát feltételez, nem? :U

Windows XP-el ajánlott elkezdeni a tesztet. Előtte megfelelően kell legyen leformázva (a gyártói formázás a legjobb, magyarul az újan kicsomagolt pendrive-ot leteszteled). A kapott infót tudni kell értelmezni is.

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4082) GreenIT válasza Ciccuka (#4081) üzenetére


GreenIT
tag

Az 50MB az eleve hibát feltételez, nem?

Nem.
A program nem figyelmeztet, hogy csak akkor mukodik jol, ha frissen van formazva, adat nelkul.
Ha barmilyen fajl van rajta, akkor kar 1 MB-ot is kiir, hogy csak akkora meretet hajlando tesztelni annak ellenere, hogy a hibauzenetben kozli, hogy szerinte mekkora a pendrive teljes merete.

Rosszul van megirva a program, hogy nem teszi lehetove a korrekciot.

Nem ad semmilyen infot az irasi/olvasasi adatokon kivul.

Holnapra elokeresem a lementett teszteket es berakom ide.

(#4083) Ciccuka válasza GreenIT (#4082) üzenetére


Ciccuka
veterán

Az egyszerű kis program honnan tudja magától, hogy te szerinted mit akarsz megvalósítani? Nem fog letörölni róla semmit se.

A program kiváló (amire eredetileg is készült), azért is használják sokan.
Tesztelje USB-jét, mielőtt írni kezdene rá!

Itt vannak más ellenőrző programok. Aki nem tud ezekkel mit kezdeni, az inkább hagyja másra.

Rufus-al lehet visszaformázni, ha valami átparticionálná a pendrive-ot más méretre.

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4084) King Unique válasza Zola007 (#4074) üzenetére


King Unique
titán

Pendrive-oknál annyira nem meglepő az ilyen... Belefutottam már olyanba többször, hogy hirtelen nem lehetett rajtuk olvasni, átnevezni pár fájt, eltűntek fájlok a mappákból, krikszkraksz karakterekből álló fájl- és mappanevek jelentek meg stb. Holott megfelelően voltak használva és szoftveresen mindig leválasztva az eltávolítás előtt. Jó esetben az előbbit egy lassú formázás megoldotta és utána újra normálisan működtek. De volt olyan is, amikor nem és egy idő után ismét jelentkeztek a problémák. Vagy hirtelen írásvédettek lettek és már nem lehetett rájuk írni, az OS is egyre kevésbé akarta felismerni őket. Ezek pedig a tönkremenetel tipikus jelei szoktak lenni... Tisztelet a kivételnek, de sok pendrive egyszerűen nem megbízható hosszabb távú használatnál és mivel SMART sincs, még az állapotukat sem lehet nyomom követni, ki tudja mikor adják be a kulcsot... A Wear Leveling, Garbage Collection, TRIM hiányáról, vagy némelyik esetleg minimális szintű működéséről már nem is beszélve és ezért sem bírják úgy a strapát, a sok írást, mint egy SSD.

Ha a tesztek nem dobnak hibát és a lassú formázás is gond nélkül lefut, akkor lehet akár tovább is használni a pendrive-ot. Viszont az előbbiek értelmében fontos adatot kizárólag csak azon eleve nem javasolt tárolni, úgy meg pláne nem, hogy egyszer már megcsuklott... Max. úgy, hogy azokról máshol vannak biztonsági másolatok. De ha van még garancia a pendrive-ra, akkor viszont nem érdemes így szórakozni vele és nyilván javasolt inkább kicseréltetni.

Az nem derült ki, hogy pontosan milyen pendrive-ról van szó, ezért annak pontos garanciaideje sem ismert. De amúgy általában 5 év garancia szokott lenni annál a gyártónál a pendrive-okra. Ha számla nincsen a vásárlásról és a vásárlás helye (bolt) sem ismert, akkor a gyártóval kell felvenni a kapcsolatot, annak a weboldalán regisztrálni és RMA ügyintézés formájában saját költségre kiküldeni a pendrive-ot. De volt olyan fórumtag, akinél elég kedvezően alakult a garanciális csere az említett gyártónál (példa).

[ Szerkesztve ]

(#4085) Zola007 válasza Ciccuka (#4081) üzenetére


Zola007
veterán

sajnos Sentinel sem mutat kondíciót, mert pendriveon nincs SMART
Azért érdeklődtem, hogy újabban van-e már jobb program mint a Sentinel
Amiket én szoktam használni tesztelésre (HDD, SDD, USB, SD, CF) azok "klasszikusok", évek óta ezekkel ellenőrzök.
- Checkflash
- ATTO
- AS SSD
- Crystal
- H2testw
- Sentinel
- SSDok
- trimcheck

Én ezért szoktam pár havonta futtatni a pendriveokon, kártyákon is egy tesztet, mert ha elkezdenek hibázni, akkor nem használom tovább, mert az adataim fontosabbak mint egy 5e Ft-os pendrive.

HD Tune most nincs kéznél, de szintén úgy rémlik, hogy nem ismeri fel a pendriveot.

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#4086) Zola007 válasza King Unique (#4084) üzenetére


Zola007
veterán

Bizony.
Éppen ezért nem is szeretek pendriveot használni.
Van pár, mert muszáj vagy ingyen volt, de általában csak OS-t telepíteni vagy kisebb hurcibálásra használom.
G3
Megnéztem, de Kingstonhoz kell a számla, majd megpróbálom kideríteni hol lett véve

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#4087) King Unique válasza Zola007 (#4086) üzenetére


King Unique
titán

Amit linkeltem példát, ott az illetőnél eleve nem volt számla és a vásárlást igazoló bizonylat. De nem is volt rá szüksége, mivel az RMA-hoz az online regisztrációnál a pendrive sorozatszámát és egyéb adatokat kellett megadni. Valamint csak egy képet kért a gyártó a pendrive-ról.

Egyébként ha már szóba került a SMART, tartósság stb., akkor a Corsair Flash Voyager GTX már egész komoly darab. Igaz ez már inkább pendrive-szerű SSD, mintsem hagyományos pendrive. Viszont ennél már van minden, SMART, UASP, TRIM, Wear Leveling, Garbage Collection, valamint komoly sebesség a szekvenciális és a 4K értékeknél egyaránt. Egy fórumtag volt szíves szemléltetni.

[ Szerkesztve ]

(#4088) Zola007 válasza King Unique (#4087) üzenetére


Zola007
veterán

"Copy of your Proof of Purchase
Attach proof of purchase"
Documentation indicting place and date of purchase is required for warranty replacements."

Nem gondoltam, hogy továbbenged számla nélkül is, de majd akkor végigviszem

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#4089) Ciccuka válasza Zola007 (#4085) üzenetére


Ciccuka
veterán

Vannak SSD alapú (pl. SanDisk Extreme Pro) drágább pendrive-ok és sokan használnak SSD-t pendrive-nak (van olyan SSD amelyiken alapból van USB port is és van külső házas SSD is). Némelyiken lehet SMART.

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4090) King Unique válasza Zola007 (#4088) üzenetére


King Unique
titán

Tudom hogy elvileg kellene, de a linkelt példánál gyakorlatilag végül sikerült megoldani anélkül is. Egy próbát megérhet!

(#4089) Ciccuka:
Mondjuk az Extreme Pro is csak a szekvenciális értékeknél komoly pl. ebben a tesztben is. Ellenben a 4K értékek már jóval gyengébbek, ahogyan a több hasonló pendrive-nál szintén, vagy akár még jobban (tesztek)... Az előbb linkelt Corsair viszont mindkettőnél elég gyors, annál látszik, hogy SSD van benne. A SMART egyébként külső SSD-knél kb. alap, a pendrive-ok és a memóriakártyák olyan korlátoltak, hogy azoknál rendszerint még az sem működik.

[ Szerkesztve ]

(#4091) Zola007 válasza Ciccuka (#4089) üzenetére


Zola007
veterán

a minap vitattuk Kinggel a külső házas topikban, hogy milyen házat vegyek 3 SDD-nek :)

(#4090) King Unique : elküldtem, tettem mellé egy sentinel reportot és a pendrive fényképét az USb csatival, amin látszanak a lézeresen bemart adatok. Kíváncsi vagyok.

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#4092) lionshamlet válasza lionshamlet (#4054) üzenetére


lionshamlet
senior tag

2 napos h2testw futattás után az alábbi értékelést dobta a program:

RWarning: Only 1999980 of 1999983 MByte tested.
The media is likely to be defective.
32.2 GByte OK (67689600 sectors)
64.0 GByte DATA LOST (134400896 sectors)
Details:0 KByte overwritten (0 sectors)
0 KByte slightly changed (< 8 bit/sector, 0 sectors)
64.0 GByte corrupted (134400896 sectors)
0 KByte aliased memory (0 sectors)
First error at offset: 0x0000000811b90000
Expected: 0x0000000811b90000
Found: 0x0000000000000000
H2testw version 1.3

szóval csak 32Gb lenne?
ennek ellénere a pendrive tele volt írva 1 gigás fájlokkal.

(#4093) lionshamlet


lionshamlet
senior tag

illetve, ha egy pendriveről töröltem az MBR particiót, hogy tudom visszaállítani?
Sem windows lemezkezelője, sem több program nem látja.
Egyedül az UsbDiskEjector érzékeli.

(#4094) King Unique válasza lionshamlet (#4092) üzenetére


King Unique
titán

A H2testw tesztje szerint igen, de pl. akár ChipGenius is kiírja, ha kisebb a valósnál a tárolókapacitása (példa). Ha fake a pendrive, akkor arról nemrég volt szó egy másik kérdésre adott válaszban, hogyan lehetne megpróbálni többé-kevésbé helyreállítani.

Abban egyébként nincsen semmi meglepő, hogy a H2testw általi teszt befejezése után ott maradtak a pendrive-on a tesztfájlok. Ezt írja is a program, illetve hogy manuálisan kell törölni őket. Az viszont már igen, amit a másik hozzászólásban írtál. Attól, hogy törölted a pendrive-ról a partíciót, még nyilván meg kellene jelennie a Windows lemezkezelőjében fizikai meghajtóként, valamint diagnosztikai, particionáló stb. programoknak is fel kellene ismernie. Viszont konkrétum erről nincsen, screenshot sem lett mellékelve, nem derült ki, hogy másik USB-portban, vagy a rendszer újraindítása ki volt-e próbálva stb. Viszont mivel vélhetően fake pendrive-ról van szó, nem lenne annyira meglepő az abnormális működés sem...

[ Szerkesztve ]

(#4095) GreenIT válasza Ciccuka (#4083) üzenetére


GreenIT
tag

Nekem ugy tunik, nem is hasznaltad a programot.

A teszt soran 1 GB-os fajlokkal irja tele a teruletet, ezert ELOFELTETEL a friss formazas.

(#4096) GreenIT


GreenIT
tag

Na, most vegre sikerult belepnem, erdekes, hogy idonkent a bongeszo kozli, hogy a prohardver server nem elerheto, valoszinuleg le van kapcsolva. :F

Nos, ahogy igertem, itt vannak a ket progi altal kapott eredmenyek:

1. H2testw v1.4

A vegeredmenyt szovegfajlba irja, alig ennyit kozol:

Test finished without errors.
You can now delete the test files *.h2w or verify them again.
Writing speed: 3.53 MByte/s
Reading speed: 10.6 MByte/s
H2testw v1.4

Ami nem tetszik:

- Nincs figyelmeztetes, hogy csakis es kizarolag frissen formazott eszkozon szabad futtatni, kulonben mar indulaskor hamis ellenorzesi erteket allit be maganak, es errol nem lehet lebeszelni - annak ellenere se, hogy valojaban tudja a helyes erteket, csak szarik ra valamiert. Raadasul dob egy figyelmezteto ablakot, hogyha ezt a beallitast hasznalod, akkor nem a teljes feluletet fogja ellenorizni, de eselyed sincs modositani, mert barmilyen gomb megnyomasara azonnal futtatja a tesztet.

- Nincs figyelmeztetes, hogy a teszt soran sajat fajlrendszerevel felulirja az eszkoz teljes feluletet - csak a legvegen, az eredmenyeknel kozli nagy kegyesen, hogy most mar torolheted a h2w tipusu fajlokat. Merthogy arra is keptelen, hogy ezt automatikusan megtegye.

- A programozo ara se volt kepes, hogy a vegeredmenyt jelento szoveg fajl elso soraba kiirasa, hogy a program szerint mekkora meretu az eszkoz, mi a feltetelezett tipusa es azonositoja.

Reszemrol ennyi, erre a felkesz valamire nem erdemes tobb szot vesztegetni, kulonosen az alabbi alapjan:

2. USBD

A kep onmagaert beszel, raadasul - halas koszonet a forditonak! - szepen magyarul kozol mindent.

Annak jobban orulnek, ha a sok kodszam helyett (termek kod, usb osztaly, gyarto kod) szoveget irna ki,
es jo lenne a brutto es netto kapacitast is feltunteni.

A leirasnal szereplo VendorCo-t nem ertem, webes keresessel egy valoszinuleg amerikai catco ceg weboldalat talaltam, de mintha termekek helyett uzleti szolgaltatasokkal foglalkozna, de hozzaertok biztosan majd megmondjak, hogy rossz weboldalt neztem meg.

A lenyeg, az adatok lenyugozoek, es jo lenne, ha ezt egy fajlba is kiirna, vagy legalabb minimalisat, pl. gyarto kodja es leiras keverekebol valami ertheto szoveget, es persze a sorozatszamot, amivel egyertelmuen beazonosithato a kutyu (tekintve, hogy hasonlo kutyuk tucatjai vannak egy cegnel hasznalatban)

Ami szerintem biztosan nem jo, az a 2006-os keszitesi datum, ketlem, hogy 2006-ban gyartottak volna 16 GB-os pendrajvot.

(#4097) Ciccuka válasza GreenIT (#4095) üzenetére


Ciccuka
veterán

Azzal kezdem eleve, hogy mindent letesztelek használat előtt (H2testw-el is), nehogy használatkor derüljön ki, hogy hibás a kütyü. Az esetek 99%-nál az első (pl. 128MB-os pendrive esetén) és az utolsó olyan fájl, amiről írsz soha nem lesz pont 1GB-os (pl. 8GB-os pendrive-nál igazából sokszor csak ~7.5GB szabad hely áll rendelkezésre OS szerint és az utolsó fájl ebben az esetben kb. feleakkora lesz).

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4098) King Unique válasza GreenIT (#4096) üzenetére


King Unique
titán

1. H2testw: ez eleve teszteléshez való, nem arra, hogy xy általános információkat kiírogasson a pendrive-ról.

Egyrészt nem is kellene, mivel magától értetődő, hogy ha a pendrive teljes tárolókapacitását akarjuk tesztelni, akkor azt nyilván üres és nem pedig félig-meddig telemásolt állapotban kell elvégezni. Másrészt pont hogy kiírja, hogy a megfelelő teszteléshez javasolt előtte formázni a pendrive-ot... Ahogyan azt is, hogy a köteten pl. NTFS fájlrendszernél (is) az adatterület egy része eleve le van foglalva, azért nem tudja X MB híján a teljes kapacitást tesztelni.

Nem írja felül a teljes területet, ha azon már vannak egyéb fájlok. Ilyenkor azok mellé írja a saját tesztfájljait és a már meglévőket nem írja felül. Ráadásul erre még figyelmeztet is a teszt előtt, hogy már van rajta adat és amiatt nem lehet tesztelni az egész partíciót.

Eleve úgy kezdi a program, hogy kiírja a pendrive, illetve a tesztelt kötet teljes kapacitását. Ha jó a pendrive és végigfut rendben az írás + olvasás, akkor meg nem nagyon van mit tovább feltüntetni. Ha fake, akkor viszont egyértelműen odaírja, hogy mekkora a partíció mekkora része OK és mekkora nem. A pendrive feltételezett típusát és azonosítóját meg minek írná ki, amikor eleve nem arra, hanem az említett teszteléshez való...

2. USBD —► USBDeview (?): ez csak egy információs tool a rendszerben lévő USB-eszközök adatainak lekérdezéséhez és esetleg pár alapvető beállítás (pl. letiltás / engedélyezés, meghajtóbetűjel módosítása) elvégzéséhez.

Viszont ez nem tud olyan tesztet, mint a H2testw, vagy a Check Flash, mert eleve nem olyan célra való. Bár van benne sebességteszt, de az elég kezdetleges... Eleve végig sem teszteli rendesen a meghajtót, max. pár másodperc után kidob 1-1 számot az írási és olvasási sebességre, aztán ennyi. Viszont az információk lekérdezéséhez és megjelenítéséhez már jó lehet. De nem minden esetben, mert bizonyos spéci infók lekérdezéséhez pl. a ChipGenius és az ITT említett programok a jobb választás.

"Annak jobban orulnek, ha a sok kodszam helyett (termek kod, usb osztaly, gyarto kod) szoveget irna ki,
es jo lenne a brutto es netto kapacitast is feltunteni."

Nocsak, ezek szerint mégsem annyira tökéletes... A tulajdonságok ablakban ugyan van pár hasznos infó, de a többi némelyik csak töltelék, magától értetődő, sőt akár a Windows beépített eszközei (pl. eszközkezelő) is megmondják.

"Ami szerintem biztosan nem jo, az a 2006-os keszitesi datum, ketlem, hogy 2006-ban gyartottak volna 16 GB-os pendrajvot."

Az másra vonatkozik, mert nálam pl. 2018.11.02. szerepel ott, de nyilván nem akkor lett gyártva a pendrive. Max. most akkor csatlakoztatva, lekérdezve az információi, elindítva a program stb.

[ Szerkesztve ]

(#4099) Doky586 válasza GreenIT (#4096) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Gondolom azt várod hogy a USBD az egyik kis rublikába kiírja* -magyarul- hogy "Ez egy hamisított pendrive!", következő rublikába: Hamisította Kiloan Lee Kínában Peking 3. kerületében a Kungifoo utca 49-ben.. stb stb
*: 10s alatt adat(felül)írás nélkül.

Ezzel a semmitmondó dumával ellentétben a H2testw azt teszi amit kell. Egyértelműen hasznosabb. Egyébként nem kötelező az üres drive neki, csak tudni kell hogy a foglalt területet nem ellenőrzi, azt te ellenőrzöd amikor megnézed a filmet róla. Aki pedig nem tudja mit csinál, nem ért hozzá az ne használja. De ne is panaszkodjon rá, mert csak magát járatja le. :B

(#4100) lionshamlet válasza King Unique (#4094) üzenetére


lionshamlet
senior tag

Szóval, 256Gb microsd-ről töröltem az mbr particiót a testdiskel.

Diskpartban látom az sd-t, de a windows sajátgépben illetve a lemezkezelőben nem.
Hogyan tudom újra életre kelteni, vagy kuka?

kép, a disk 2 lenne a hibás microsd.
[link]

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.