Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#3301) King Unique válasza default. (#3297) üzenetére


King Unique
titán

Jó ez az NTFS jogosultságkezelés, aminél a hozzáférés megtagadását be lehet állítani akár a teljes meghajtóra, vagy csak az adott mappá(k)ra.

Viszont ennél kicsit kényelmesebb megoldás lehet a BitLocker To Go. Igaz a titkosítás beállításához pl. Vista / Win7 Ultimate / Enterprise, vagy újabb Win8.1/10 Pro/Education/Enterprise rendszerek szükségesek. Viszont jelszó ellenében utána a beépített BitLocker To Go Reader segítésével már alacsonyabb kiadású rendszerek, pl. egy Win7 Home Premium alatt is hozzáférhető a tartalma teljes (olvasás + írás) mértékben.
Plusz ez természetesen más, pl. a pendrive-oknál alapértelmezett FAT32 fájlrendszernél is használható. Aminek további előnye, hogy nem "eszi" úgy a flash meghajtót, mint egy naplózó fájlrendszer (NTFS).

[ Szerkesztve ]

(#3302) Doky586 válasza King Unique (#3301) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem a "To Go Reader" azért Reader mert csak olvasni tud... de ne legyen igazam.

De van egyszerű titkosító alternatívája: dekart

(#3303) King Unique válasza Doky586 (#3302) üzenetére


King Unique
titán

A megfogalmazásom valóban kicsit pontatlan volt... a Reader eleve csak XP/Vista alatt van, azok tudják csak olvasni a tartalmát. Viszont Win7/8/8.1/10 alatt oda-vissza kezelhetők a BitLocker által titkosított meghajtók. Bár aszem a Win10 TH2-ben már megjelent opcionálisan egy új titkosítási lehetőség is, ami visszafelé nem kompatibilis.

Mért használná valaki ez esetben ezt a programot? Korábban próbálgattam és ezt eleve telepíteni kell, illetve hasonlóan működik, mint a TrueCrypt. Létrehoz egy titkosított konténert, amit külön partícióként lehet felcsatolni. Ezzel szemben a BitLocker eleve beépített és nem kell minden rendszeren külön telepítéssel bajlódni + a tartalom törlése nélkül kikapcsolható. Meg, ha már külső programot használok, akkor inkább VeraCrypt, amivel Linux | OS X | Windows alatt is hozzá tudok férni a titkosított meghajtó tartamához.

[ Szerkesztve ]

(#3304) Doky586 válasza King Unique (#3303) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"Mért használná valaki ez esetben ezt a programot?"
pl mert XP-n is tökéletesen működik (ír és olvas).. nem kötődik a rendszerhez, így cégnél nem felügyelt, egy exe kell csak akár pendriveról is futhat, kis méretű, egyszerű stb. De való igaz ez már jó évtizedes progi, eljárt felette az idő.

De lássuk a BitLocker To Go -t. Ha hoz nekem valaki egy ilyen pendrive-t, arra hogy tudok felmásolni fileokat Windows 7 Home Premium 64 alól..? (úgy hogy a file és könyvtárnevek és darabszámuk is titkosak maradjanak) Ha ez működik szívesen kipróbálnám mert érdekel.

[ Szerkesztve ]

(#3305) King Unique válasza Doky586 (#3304) üzenetére


King Unique
titán

Az általam említett is működik XP alatt és eleve telepíthető portable módban. De az XP már elég avitt. :D

Említettem már fentebb, hogy igen, így működik a BitLocker To Go. :K Például kapsz egy Win7 Ultimate alatt titkosított pendrive-ot, ahhoz Home Premium alatt is hozzá fogsz tudni férni (írás+olvasás) a jelszó megadása után. Viszont a jelszót módosítani / titkosítást kikapcsolni nyilván csak Ultimate, vagy egyéb fentebb említett kiadás alatt lehet.

"úgy hogy a file és könyvtárnevek és darabszámuk is titkosak maradjanak"

Ezt nem tudom hogyan is értsem pontosan, de a jelszó nélkül eleve meg sem lehet nyitni a meghajtót. Tehát a tartalma is mondhatni titkos.

[ Szerkesztve ]

(#3306) Doky586 válasza King Unique (#3305) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nem tudnál csinálni nekem egy ilyen titkosított pendriveot? majd pl Macrium Reflect free -vel lementeni és elküldeni nekem hogy én kiírjam saját pendrivera hogy lássam hogy működik..? Csak ne legyen nagyobb a file 1GB-nál, mert keskeny a netem..

Esetleg VirtualBOX alá telepített aktiválatlan Win7/10 ultimate -el létre tudok egy ilyen titkosított pendriveot hozni?

[ Szerkesztve ]

(#3307) King Unique válasza Doky586 (#3306) üzenetére


King Unique
titán

A legkisebb pendrive-on jelenleg 2 GB-os és nem biztos, hogy leklónozva működne másik meghajtón. Ilyet még nem is próbáltam.
Első körben célszerűbb lenne inkább virtuális gépen beállítani. Az aktiválatlan Windows is elvileg 30 napig használható ~ teljes funkcionalitással, ha jól tudom.

[ Szerkesztve ]

(#3308) Doky586 válasza King Unique (#3307) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Esetleg azt tudod hogy az USB-t hogy látná a virtuális gép..? mert nem látja..
usb1-ként se.. beállítások: [kép1] [kép2]

(#3309) King Unique válasza Doky586 (#3308) üzenetére


King Unique
titán

Ott kell hozzáadni, illetve az Extension Pack telepítése is szükséges, ami a második screenshoton is látszik. Majd az alábbi leírás alapján, úgy kell "kitallózni" az eszközök menüben a pendrive-ot. Viszont mostanában nem használtam VirtualBoxot, de arra emlékszem, hogy korábban én is sokat szórakoztam vele. Én amúgy Windows alatt a VMware Workstation Player programot preferálom inkább, ami pl. a csatlakoztatott USB-eszközöket is kapásból kezeli és nem kell velük szórakozni, mint az előbbi szoftvernél...

Próbáltam amúgy tegnap a lementést Macrium Reflect Free-vel, de az eleve csak belső, illetve USB HDD/SSD-t kezel, ahogy néztem. Az AOMEI Backupper felismerte a pendrive-ot is, de csak sima, saját formátumba történő másolást engedett, a klónozást már nem.

[ Szerkesztve ]

(#3310) Doky586 válasza King Unique (#3309) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Na sikerült VirtualBOX +Win10ep alól létrehozni a kódolt pendriveot!
Igaz egy 8GB-os pen több óráig készült, de utána Win7 Home alól is tudom írni-olvasni!
Úgyhogy én is köszönöm a tippet ! :R

Viszont XP alatt egy kínszenvedés a ToGo Reader, úgyhogy azon a platformon nem ajánlom..

[ Szerkesztve ]

(#3311) King Unique válasza Doky586 (#3310) üzenetére


King Unique
titán

OK, frankó. :)
Működik a fentebb említett NTFS jogosultságkezelés is, de ott állandóan kattintgatni, hozzáadni / megvonni a jogokat kicsit macerás. A BitLocker egyértelműen kényelmesebb. Viszont XP alatt valóban nyögvenyelős, de mondjuk ott más is, illetve ugye hivatalosan már nyugdíjazták...

[ Szerkesztve ]

(#3312) Doky586 válasza King Unique (#3311) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Hogy ki mit használ az a használat módjától is függ..

Nekem inkább a céges gép HDDjén a saját adataim mások által elérhetetlenné tétele volt a lényeg. erre tökéletes volt a dekart private disk. Erre a bitlocker teljesen alkalmatlan (mert a meglevő partíciókat nem titkosíthattam), a fileonkénti EFS file titkosítás pedig nehézkes és a házirendből adódóan nem biztonságos, sőt azt csak a Pro vagy masasabb win kezeli, ámbár pendriveon az is használható, sőt jobb mint a bitlocker mert több usert kezel, más-más 'jelszóval', van rész ami titkosítatlan maradhat így bárkinek odaadható filecseréhez.

[ Szerkesztve ]

(#3313) NorbertoEco


NorbertoEco
tag

Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy adott ugyebár egy pendrive. A rendszer szépen felismeri, látja a meghajtót, de sajnos nem tudom megnyitni. Van rá mód, hogy valahogy megnyissam és lementsem az a rajtalévő adatokat?
MiniTool Partition Wizard nem látja a pendrive-ot illetve próbáltam már dara recovery progikat is, de azok sem látják, de mondom amikor bedugom a gépbe azt írja hogy az eszköz készen áll a használatra és 2 zöld pipa. Pendrive típusa 2250 PRAM USB Device...
Ha esetleg van valami tippetek akkor várom.
Előre is köszönöm

Kérsz egy falat falat? Szólt a falat faló, fa ló.

(#3314) King Unique válasza NorbertoEco (#3313) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Tehát az eszközillesztőt sikeresen telepíti hozzá a Windows, az ok. Akkor vsz eszközkezelőben sem ismeretlenként szerepel. De mit mutat a lemezkezelő, fájlkezelőben nem lehet megnyitni, GDB sem tud vele mit kezdeni?? Illetve az EaseUS enged 2 GB adatot ingyen lementeni, azzal is érdemes lenne ránézni. Továbbá, ha Windows alatt ennyire problémás a hozzáférés, akkor még esetleg a live Linux alatti kipróbálás jutna eszembe.

[ Szerkesztve ]

(#3315) NorbertoEco válasza King Unique (#3314) üzenetére


NorbertoEco
tag

Eddig iCare data Recovery illetve EasyRecovery programokkal próbálkoztam. Az általad említett live Linux-on én is elmélkedtem, hogy azzal akár működhet, de majd csak 1 hét múlva tudom kipróbálni. Mindenesetre köszönöm a tippeket. Mindenképp írok, hogy mit sikerül összehoznom.

Kérsz egy falat falat? Szólt a falat faló, fa ló.

(#3316) daver88


daver88
aktív tag

Üdv!

Adott egy Kingston DataTraveler 100 G3 16 GB-os pendrive, amit eddig filmezésre használtam...minden rendben is volt eddig, de tegnap a Samsung TV-m azt írta, ki, hogy nem található videófájl az eszközön...Kipróbáltam még 2 TV-n is, azoknál is ugyanez a tünet...formáztam NTFS-re, FAT32-re, nincs változás...A számítógépen viszont hibátlanul elindul minden film, ami rajta van...

Esetleg valakinek ötlete, mit kellene csinálnom vele, hogy megjavuljon?

(#3317) daver88 válasza daver88 (#3316) üzenetére


daver88
aktív tag

Közben megoldódott, a GPT sémát vissza kellett állítani MBR-re így már felismeri a TV a videófájlokat...

(#3318) regass777


regass777
csendes tag

Sziasztok!
Ne haragudjatok ha rossz helyre írtam, de már végleg el vagyok keseredve nem találok megoldást egy problémámra...

Az autómban színes navigációs kijelző van RCA-Aux bemenettel. (sárga-fehér-piros).
Vásároltam hozzá egy fél dines dvd lejátszót amin van USB bemenet is.
A probléma a következő: Ha a pendrive-ot közvetlenül a lejátszóba dugom, akkor működik faszán, bár ha hirtelen mozdítok a kormányon (gondolom az elektromos szervó miatt) egy minimális pillanatra mint ha elveszítené a jelet a dvd lejátszó a pendrive-ról. A fő problémám amire nem találok megoldást, hogy miért van az, ha már USB hosszabbító kábelen keresztül dugom be a pendrive-ot akkor már nem tölti be a pendrive tartalmát. Ez miért van?? A Feszültség értékek jók mindenhol, próbáltam már 3 kábellel ezek közül az egyik ráadásul 3.0-ás extension kábel, próbáltam 3 féle pendrive-val de semmi eredmény...nem akarom elhinni hogy kábelen keresztül már nem lehet használni az usb-t....

(#3319) DJosef


DJosef
őstag

Udv Urak!

Olyan problemam lenne, hogy adott egy 16GB pendrive amin volt egy Ubuntu telepito.

Ugy adodott, hogy szuksegem lenne a pendrivera, windows 7 alatt megformaztam, de valamiert 2,19mb szabad tarhely van csak rajta a formazas utan.

Otlet???

Elore is koszonom!!!

[ Szerkesztve ]

Forget about it

(#3320) DJosef válasza DJosef (#3319) üzenetére


DJosef
őstag

Targytalan, Rufus program megoldotta.

Forget about it

(#3321) DJosef válasza DJosef (#3320) üzenetére


DJosef
őstag

Visszavontam, tovabbra is fennall a problema.

Irasvedett a pendrive.

[ Szerkesztve ]

Forget about it

(#3322) Ciccuka válasza DJosef (#3321) üzenetére


Ciccuka
veterán

Akkor lehet annyi lett neki. Másik gépben is ki kell próbálni vagy visszakeresned, mert már párszor már le lett írva, hogy ilyen esetbe milyen kapcsolókat kell használni (memóriakártyás topikban is gyakran van erről szó).

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#3323) DJosef válasza Ciccuka (#3322) üzenetére


DJosef
őstag

Kozben ugy nez ki megint sikerult, ugy tunik vegleg.

Forget about it

(#3324) lord_m


lord_m
senior tag

Sziasztok!

A köv. problémám lenne:

Adott egy KINGSTON DATATRAVELER R500 16GB pendrive, amely a "helyezzen be lemezt" hibaüzenettel elszállt, 0 byte-os lett, formázni sem lehetett. Alapból ez ugye kuka?

Visszaolvasgattam itt a hiba alapján és sikerült a Pendrive PID, VID számait megállapítani egy progival, ez alapján egy másikkal "Phison Low Level Formatter v2.10.0.4" leformázni.

Így lett most egy 8GB belőle (7,4GB). Lehet, hogy a ChipGenius rosszul állapította meg az adatokat?

Örüljek, hogy sikerült ennyit megmenteni belőle, vagy vissza lehetne hozni a teljes kapacitást?

[ Szerkesztve ]

(#3325) Doky586 válasza lord_m (#3324) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Visszaviszed a boltba (blokkal együtt) és kicserélteted..

(#3326) lord_m válasza Doky586 (#3325) üzenetére


lord_m
senior tag

Visszavitel már nem megoldható sajnos, ezért keresek alternatív megoldást...

(#3327) pit stop


pit stop
addikt

Sziasztok,
Adott egy pendrive-om, ami meghajolt kicsit miközben be volt dugva a gépbe. Látszik, hogy csatlakozásnál meg kéne forrasztani, és utána valószínűleg jó lenne.
Viszont ami útba esett számtech bolt ott közölték, hogy nem foglalkoznak vele, ellenben vegyek tőlük...
Valaki tud Pesten egy normális helyet ajánlani, ahol legalább megpróbálnák orvosolni? (akár privátban, köszi)

[ Szerkesztve ]

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#3328) Peeter


Peeter
csendes tag

Sziasztok!

Olvasgattam a fórumot, de hirtelen nem találtam megoldást a problémámra.
Adott egy maxell 4GB-os pendrive. Bedugom a gépbe települ, a meghajtó megjelenik, betűjele van, de ha rákattintok, azt írja hosszú gondolkodás után hogy helyezzek be lemezt. A win-es lemezkezelő nem reagál semmire.
Bootice is csak hosszú idő után indul úgy ha be van dugva a gépbe. A programhoz nem nagyon értek, ezért is kérek segítséget. Úgy szeretném életre kelteni a a pent (persze ha lehetséges) hogy a rajta lévő adatokat le tudjam menteni. Valaki tapasztalt tudna ebben tanácsot adni?
Előre is köszönöm és elnézést ha volt már hasonló kérdés csak elkerülte a figyelmem!

Peeter

(#3329) hose luis válasza Poiro7 (#2002) üzenetére


hose luis
csendes tag

Szia!

Nagyon köszönöm! :C
Már majdnem ki*asztam a pendrivot a kukába!!
Írásvédett lett és semmi nem segített, nagyon hálás vagyok neked! :B :K

Üdv!
Hose

A hobbim, hogy sört, bort és egyéb alkoholtartalmú folyadékokat vizeletté változtatok át.

(#3330) finesz


finesz
csendes tag

Sziasztok,

nem tudom volt e már téma itt de azért leírom.

Szóval már kétszer is előfordult velem, hogy ebayről vagy Wish-ről rendeltem nagy kapacitású 1TB os pendrive okat, de egyik sem működik rendesen. Felmásolom az adatot aztán amikor meg akarom nyitni, közli a windows hogy nincs ilyen fájl. kihúzom bedugom és tényleg addigra eltűnik. max 4-10 gb ot tudok vele felmásolni. Kérdésem, hogy ez mind azért van mert gagyik a pendrive ok, vagy az én készülékemben lehet a hiba? Win10-esem van.

...

(#3331) Ciccuka válasza finesz (#3330) üzenetére


Ciccuka
veterán

Hol láttál te normális gyártótól akkora pendrive-ot? Egyszerűen nem létezik. Túl naiv vagy és átvertek pedig csak józan ésszel kellett volna gondolkodni.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#3332) Doky586 válasza Ciccuka (#3331) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Hiába, az emberi hülyeség határtalan..
aki azt hiszi hogy 4eFt-ért 2TB tárhelyet kap az megérdemli :W

(#3333) finesz válasza Doky586 (#3332) üzenetére


finesz
csendes tag

ha csak ennyire telik az okos hozzászólásodból, akkor nem kérek belőle thx!
egyébként minden esetben vissza fizették az árát igy semmibe nem fájt nekem

...

(#3334) maestro87


maestro87
őstag

Milyen szoftvereket tudnátok ajánlani amivel megpróbálhatnék formázni egy a windows fájlkezelő által nem érzékelt pendrive-ot?

[ Szerkesztve ]

(#3335) Jarod1 válasza Doky586 (#3332) üzenetére


Jarod1
addikt

ezeken én is röhögtem 1T os pendrive USB 2 vel, amikor már USB3 is van, ssd -k nek most kezdik az 1 terást de azoknak Giga áruk van:)

(#3336) Jarod1


Jarod1
addikt

Pendrive ot mire érdemes formázni EXfatra vagy NTFS re?

(#3337) King Unique válasza Jarod1 (#3336) üzenetére


King Unique
titán

Mért, a FAT32 nem jó, vagy a fájlméret 4 GB-os korlátja miatt kell másik?
De amúgy az alábbiakat tudnám hozzáfűzni —► [link].

[ Szerkesztve ]

(#3338) Jarod1 válasza King Unique (#3337) üzenetére


Jarod1
addikt

EXfat és NTFS közül lehet választani, sima fat32 es nincs.

(#3339) King Unique válasza Jarod1 (#3338) üzenetére


King Unique
titán

Milyen pendrive az, hol próbálod, hogy nem lehet FAT32-re formázni :F
Illetve nem írtad milyen felhasználásra lesz, milyen OS alatt fogod használni stb.? Márpedig a fájlrendszert ehhez igazodva célszerű kiválasztani. De első körben azt mondanám, hogy kettő közül a nem naplózás miatt inkább az exFAT.

[ Szerkesztve ]

(#3340) Jarod1 válasza King Unique (#3339) üzenetére


Jarod1
addikt

win7, képek tárolása.

(#3341) King Unique válasza Jarod1 (#3340) üzenetére


King Unique
titán

Vannak olyan pendrive-ok, amelyeknél tényleg előfordulhat, hogy csak az exFAT / NTFS opciót ajánlja fel formázásnál a Windows fájlkezelő / lemezkezelő. Ami mondjuk érdekes, mert ez a két lehetőség külső merevlemezeknél szokott lenni és egy pendrive-nál általában ott van pluszba a FAT / FAT32 is. Viszont külső partícionáló programok ez esetben akár pendrive-oknál is meg tudják oldani a FAT32-re formázást.

Ha nem akarod bonyolítani, akkor jó lesz az exFAT, ami eleve flash meghajtókra lett optimalizálva —► [link]. Ha Windowson kívül nem lesz olyan OS / készülék alatt használva, ami nem támogatja, akkor a kompatibilitással sem lesz gond. Továbbá, ha fontos és nehezen pótolható képekről van szó, akkor azokat ajánlott több példányban, illetve több helyen tárolni.

[ Szerkesztve ]

(#3342) Doky586 válasza Jarod1 (#3340) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

a win max 32GB-os partíciónál ajánja fel a Fat32-t, a felett csak exFat vagy Ntfs...
én sem javaslok 32GB-nál nagyobb lemezre fat32-t...

[ Szerkesztve ]

(#3343) King Unique válasza Doky586 (#3342) üzenetére


King Unique
titán

Na ezt felejtettem el én is a nagy magyarázásban...köszönöm a pontosítást. Akkor neki biztos 64 GB-os, vagy nagyobb van. Külső program megoldja akkor is, ahogyan pl. x TB-os külső vinyóknál. Linux alatt mondjuk nincs ilyen korlát.

[ Szerkesztve ]

(#3344) Doky586 válasza King Unique (#3343) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Esetleg egy 2TB-ost.. (persze ekkor csalódni fog) :W

[ Szerkesztve ]

(#3345) King Unique válasza Doky586 (#3344) üzenetére


King Unique
titán

Ha eredeti és tényleg akkora a tárkapacitása, akkor simán... ;]
Amúgy nem sok értelme van ennek a 32 GB-os limitnek, mert formázni ugyan nem enged nagyobbat, de ennek ellenére vígan kezeli az OS a 2 TB-os, vagy akár még a 8 TB-os FAT32-es partíciót is...

[ Szerkesztve ]

(#3346) Ciccuka válasza King Unique (#3345) üzenetére


Ciccuka
veterán

Eredetiben se létezik ilyen, csak mesében.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#3347) iceman007 válasza daver88 (#3317) üzenetére


iceman007
aktív tag

Sziasztok hasonló problémával küzdök, ezt a folyamatot le tudná írni valaki?
Köszi :)

(#3348) King Unique válasza iceman007 (#3347) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Megcsinálja akár a Rufus is, ha a legelső opciót (MBR) választod ki és kizárólag csak a "Quick format" van bejelölve. Illetve az alábbiakat tudnám még a témához hozzáfűzni —► [link]. Persze egy pendrive-nál nem lesz inicializálás a lemezkezelőben, de parancssorban / külső partícionáló programmal meg lehet oldani. Bár előbbinél egy pendrive esetén nem feltétlen szükséges a konvertálás, mert a clean parancs után lemezkezelőben formázva általában MBR lesz. Utóbbihoz a MiniTool szoftverét ajánlom, mert az AOMEI ingyenes verziója (nálam) valami miatt nem mutatja a GPT partíciós pendrive-okat. Illetve ennél (is) lehet akár törlést + újpartícionálást csinálni, ha nincs rajta semmi fontos adat.

[ Szerkesztve ]

(#3349) iceman007 válasza King Unique (#3348) üzenetére


iceman007
aktív tag

Köszi! :))

(#3350) .Farkas.


.Farkas.
tag

Sziasztok van egy Kingston DataTraveler 100 G3 Pendrive-om kb 10x hasznaltam, egyik naprol a masikra meghalt.

Mikor ramegyek a meghajtora formazast ker.

EaseUs Partition Master-al formazni de write protect-et ir barmit csinalok

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.