Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#4351) King Unique válasza makoss (#4350) üzenetére


King Unique
titán

Először a hiba forrását kellene kideríteni. Vagyis másik portban is kipróbálni a pendrive-ot, valamint lehetőség szerint másik gépen, másik operációs rendszerrel is. Továbbá, hogy csatlakozási (érintkezési) problémáról van-e szó, vagy egyéb okozza. Ha mindenhol eldobálja rendre az adatkapcsolatot, majd újracsatlakozik, akkor lehet azt mondani, hogy valószínűleg a pendrive hibája. Az, hogy lehet-e javítani, attól is függ, hogy pontosan mi a baja. De az ilyeneket általában nem nagyon érdemes és sok esetben nem is lehet. Ha még garanciális, akkor pedig eleve nem is érdemes vesződni vele, hanem célszerűbb inkább kicseréltetni.

(#4352) norbert1998 válasza norbert1998 (#4338) üzenetére


norbert1998
veterán

A probléma még mindig fentáll. Valakinek ötlete esetleg?

(#4353) Doky586 válasza norbert1998 (#4338) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ha a pendriveon nincs semmi akkor újraformáznám, bizos ami biztos.
Az új gép csatlakozóját megfujkálnám, fültisztító pálcikával stb kontakthiba ellen, kikapcsolt gépen jópárszor ki-be a pent.. Csak tipp.

(#4354) tizenkettő


tizenkettő
kezdő

Üdv,

van egy Kingston Datatraveler 100 G3 pendrive (32GB). Egy Philips tv-be volt bedugva kb másfél hónapig, hogy fel lehessen rá venni műsorokat visszanézéshez. Heti 1-2 óra lett rá rögzítve, egyszer-egyszer visszanézve. A már megnézett műsorok egy része le lett törölve, egy része nem ("lehet, megnézem egyszer ezt még...").

Az elején minden frankó volt, de kb. egy hónap után a felvett műsorokat hibásan játszotta le, ugrált a kép fél-egy-két másodperceket, vagy megmerevedett, aztán ment tovább.

A tv elvileg EXT3 fájlrendszerre formázza a pendrive-ot. Lehetséges, hogy a naplózó fájlrendszer miatt jön elő ez a hiba? Vagy simán csak kifogtam egy hibás pendrive-ot? (Direkt a tv-hez lett véve, vadonatúj, előtte/máshol nem használt.)

H2testw v1.4 ezt írja a tesztnél:
Error writing file 'E:\17.h2w', offset 0x3500000.
It is still possible to verify the test data written up to this point.
(A rendszer nem találja a megadott fájlt. Code 2)
Warning: Only 29418 of 29509 MByte tested.
Writing speed: 8.26 MByte/s

Ez így nekem kb. semmit nem mond. Fizikailag rossz a pendrive? Vagy esetleg valami más gond van? Előre is köszi a válaszokat.

(#4355) King Unique válasza tizenkettő (#4354) üzenetére


King Unique
titán

Egyrészt az, hogy nem naplózó (pl. FAT32, exFAT) helyett naplózó fájlrendszerrel (Ext3) van használva, már az is pluszban "nyírhatja". Másrészt a felvételnél írás történik a pendrive-ra, amit intenzíven és hosszabb távon eleve nem bírnak úgy, mint egy külső HDD, vagy akár egy külső SSD. Harmadrészt egyes gyártók pendrive-jai amúgy sem feltétlen a legmegbízhatóbbak, legtartósabbak még a pendrive-ok között sem.

Szóval az előbbiek alapján az sem lenne meglepő, ha (részlegesen) tönkrement volna a pendrive. Ha már a H2testw sem fut le hiba nélkül többszöri próbálkozásra és újraformázás után sem, valamint pl. a CheckFlash általi teszt is hibákat mutat, akkor esélyes lehet. De mondjuk ha Windowson teszteled, akkor nyilván nem Ext3, hanem eleve pl. FAT32 fájlrendszerre kellene formázni és úgy. Mert ha netán az előbbi miatt dobott hibát a H2testw, akkor az nyilván nem mindegy! Aztán hacsak nem a pendrive csatlakozójánál van érintkezési probléma, akkor az előbbi lehet a probléma oka, mármint a pendrive hibája. Ez esetben viszont sok mindent általában nem lehet vele kezdeni, max. a tartalom lementése után újraparticionálni és egy lassú formázást ráereszteni, hátha. Vagy ha még garanciális, akkor nem szórakozni tovább vele és megejteni inkább egy cserét.

[ Szerkesztve ]

(#4356) tizenkettő válasza King Unique (#4355) üzenetére


tizenkettő
kezdő

Köszi a választ!

"intenzíven és hosszabb távon eleve nem bírnak úgy, mint egy külső HDD" - persze, nem is azt vártam, de 1,5 hónap alatt kb 8-10 órányi anyag lett felvéve, és egyszer lejátszva. Olyan 20 órát mehetett összvissz a pendrive.

A H2testw teszt előtt formáztam a pendrive-ot, és úgy dobta ezt a hibát. Igaz, NTFS-re formáztam... De akkor újraformázom, és megnézem FAT32-vel is. És megnézem CheckFlash-sel is valszeg.

A gariztatás sem lenne gond, nincs rajta fontos adat, a gari meg friss. A fő gondom az, hogy az létezik, hogy a TV folyamatosan "pörgeti" a pendrive-ot? Mármint nem csak akkor, amikor felveszek/lejátszok, hanem amikor a tv be van kapcsolva? Mert az előbbi olyan heti 1-2 óra, az utóbbi meg heti ~30. És ha heti 30 órában, másodpercenként X alkalommal cseszteti a tévé a pendrive-ot azzal, hogy "most sincs semmi teendőd", akkor megértem, hogy mitől ment tönkre....

(#4357) Doky586 válasza tizenkettő (#4354) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A pen-ről töröld a partíció(ka)t diskpart clean el parancssorból majd a grafikus lemezkezelővel hozz egy újjat létre rajta és formázd Fat32 re.

Utána teszteld újra. Szerintem ekkor már nem lesz hiba..

Előfordul a gyárban hogy pár 10kB al nagyobbnak jelölik meg véletlen a partíciót a valós méreténél.

[ Szerkesztve ]

(#4358) tizenkettő válasza Doky586 (#4357) üzenetére


tizenkettő
kezdő

Köszi a választ!
Diskpart clean-nel töröltem, most már meg sem tudja formázni semmi sem. PC még felismeri, hogy ez egy pendrive, de a formázás már nem megy. A TV már nem is érzékeli, hogy be van dugva.
Hát, megy vissza gariba.

[ Szerkesztve ]

(#4359) kicsi kecske


kicsi kecske
tag

sziasztok!

Volt már hasonló hsz de nem találtam rá épkézláb megoldást.

Szóval adott a szitu.. 64G pendrive.. exfat helyett át akartam formázni NTFS-re majd gyorsformázás közben kifagyott a windows formatálója és elszállt a pendrive.
Ha bedugom érzékeli, fel is ismeri eszközkezelőben, de disk managernél eltávolítható eszköz lesz. Meghajtó jelet tudok változtatni, de nem tudom semmi módon sem újra formázni. Diskpart nem ismeri fel. Rufusnál üres a felső rublika. Low disk format tool sem ismerte fel.
Tudtok valami hasznos tipped adni, hogy kuka a pen vagy még életre tudom kelteni?

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#4360) Ciccuka válasza kicsi kecske (#4359) üzenetére


Ciccuka
veterán

Milyen márka, típus?

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4361) King Unique válasza kicsi kecske (#4359) üzenetére


King Unique
titán

Ilyenkor célszerű másik, illetve több USB-portban, Windows restart után, valamint lehetőség szerint másik gépen és operációs rendszerrel is kipróbálni a pendrive-ot. Ha sehol semmi és nem jelenik meg az OS-ben valós kapacitással, nem listázzák ki az említett programok, akkor az eleve abnormális.

Ahogyan az is mondhatni extrém, hogy a pendrive egy sima gyorsformázás közben elszáll, kifagy és utána már fel sem ismeri rendesen a Windows... Ilyenkor eleve esélyes az eszközhiba, vagyis a pendrive hibája is, mivel ez esetben jellemzően az előbbi, vagy csatlakozási (érintkezési) probléma miatt szoktak kifagyni Windowson az egyes programok, vagy átmenetileg (eszköz eltávolításáig) akár maga a rendszer.

(#4362) kicsi kecske válasza King Unique (#4361) üzenetére


kicsi kecske
tag

Sziasztok!

Próbáltam Pc-n, tettem fel vmware-t ubuntuval, mert azt olvastam, hogy ott talán életre lehet kelteni Disks alatt. Nem jártam sikerrel.. aztán próbáltam linux alatt gdpartedet- ott 1MBnak ismeri fel. és csak ext1-2-3-4re tudom formázni.
Próbáltam kb 4 usb aljzatban, ue.
Win restartok is többször voltak közben.

Sajnos igen az van, hogy sehol sem listázta ki rendesen, nem talál méretet hozzá. Egyedül Ubuntu gdparted látta 1MBosnak. De partíciót nem tudtam már rá tenni ugye..

Amúgy kínai pendrive. 2őt rendeltem az első hibátlan.. a 2.nál exfat helyett akartam gyorsformázni ntfs-re mert a kocsiba az androidos fejegység nem ette meg.. gondoltam hátha. Ekkora fagyott szét a windows formatáló.

Gondolom így kuka az eszköz.

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#4363) King Unique válasza kicsi kecske (#4362) üzenetére


King Unique
titán

Az Ubuntut nem feltétlen kellett volna telepíteni, pláne virtuális gépre, elég / jobb lett volna egy másik pendrive-ra kiírni a telepítőjét és arról futtatni az ún. Live rendszert. De ha a Disks és a GParted az előbbi esetben csak 1 MB-os kapacitást mutatott a pendrive-nál, akkor az eleve abnormális. Normál esetben a valós (64 GB ~ 59,6 GiB) kapacitásnak kellett volna megjelennie, mint azt a GParted esetében az alábbi screenshot is szemlélteti.

De végül is majdnem mindegy, mert ha csájna import, akkor simán előfordulhat, hogy valami fake, vagy tákolt változat. Meg az is már eleve gyanús és rendellenes, ha egy gyorsformázástól így elszáll. Ha még felismeri valamilyen szinten a Windows, akkor esetleg a korábban említett 2. opciót meg lehetne próbálni, de megfelelő firmware toolt találni hozzá vsz nem lesz egyszerű, már ha van egyáltalán pont ahhoz való. Vagyis reálisan marad inkább a visszaküldés, vagy ha az nem opció, akkor kb. a kuka...

[ Szerkesztve ]

(#4364) kicsi kecske válasza King Unique (#4363) üzenetére


kicsi kecske
tag

Hát igen..
Előtte amúgy működött meg is volt a 61 néhány GB hely rajta. Használtam is, mert másoltam rá pár 2-4 gigás videot amit le akartam játszani a kocsin csak nem vitte a 4.4.4es androidos fejegység. Ekkora gondoltam, hogy az exfattal lehet baja és próbáltam formázni.
Hű magyar révén dobtam rá egy disputeot, kb 5$ volt a cucc tehát nem vág földhöz ha kidobott pénz..
Köszi azért a tippeket meg az infokat!
Amúgy firmware-t kb esélytelen találnom sztem is.. főleg hogy vmi noname china szar a márkája.. ki tudja milyen chipet tettek bele.. szétszedni meg nem tudom, mert öntött fém házas az egész :D

[ Szerkesztve ]

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#4365) Ciccuka válasza kicsi kecske (#4364) üzenetére


Ciccuka
veterán

Flash Drive Information Extractor
ChipEasy
ChipGenius

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4366) norbert1998 válasza norbert1998 (#4338) üzenetére


norbert1998
veterán

Erre esetleg ötlet? :B

Doky tippjeit néztem, nem segítődtem ki.
Viszont érdekes, hogy USB2.0 hosszabbítóval működik a pendrive a laposban :F

[ Szerkesztve ]

(#4367) kicsi kecske válasza Ciccuka (#4365) üzenetére


kicsi kecske
tag

Köszi!

Sajnos ez kuka úgy néz ki. Megvan a chip típus, szedtem is le hozzá toolt.. kb 3. vagy 4. felismerte, de a scan kb 80%nál eldurranik..

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#4368) Sunyi Sanyi


Sunyi Sanyi
senior tag

Sziasztok!

Egy Kingston DTSE9 G2 (64GB)-vel jártam meg.
Rufus-szal készítettem egy Win 10 telepítőt rá illetve tettem rá külön mappába pár filmet.
Tegnapig minden rendben működött, majd a sorozat nézés folytatva lett volna, ha látta volna a tv a pennákot! Laptopokra rádugva sajnos egyértelművé vált, hogy komoly a baj (sehol nem jelzi mint tárhely). Win10 hanggal jelzi, hogy usb-be bedugva, de maga az eszköz nem használható és rohadt meleg pár perc után.
Ezt az infót sikerült kinyernem egy diagnosztikai programmal:
Logical drive : K:\ Capacity: 0.0G
Device ID : VID = 0951 PID = 1666
Device SN : 00190F0C02B2BF412965A931
Device version : PMAP

Device vendor : Kingston
Device model : DataTraveler 3.0
Protocol :
Max power : not support

Partition type : Device active :
Aligned state : Misaligned

Network error, the request for chipmodel failed!
OS Version : Windows 8 Personal

Kuka az egész, vagy menthető??? :O

(#4369) King Unique válasza Sunyi Sanyi (#4368) üzenetére


King Unique
titán

Ha a diagnosztikai program ki tudta olvasni ezeket az adatokat, akkor nyilván nem teljesen zombi a pendrive és a Windows is felismeri. Viszont ha 0 byte a kapacitása, vagy üresként jelenik a lemezkezelőben és nem így, akkor az nem éppen a legjobb. Ilyenkor célszerű másik portban, lehetőség szerint másik gépen és operációs rendszerrel is kipróbálni. Viszont ha sehol nem jelenik meg fizikai meghajtóként valós kapacitással, külső particionáló / flash drive repair programok sem tudnak vele mit kezdeni, akkor annak jó eséllyel annyi. Ha még garanciális és nem cél az adatmentés, akkor viszont ez esetben adja magát a garanciális csere. Ha az nem opció és fontos adatok sincsenek rajta, akkor meg kb. kuka... :D

[ Szerkesztve ]

(#4370) Sunyi Sanyi válasza King Unique (#4369) üzenetére


Sunyi Sanyi
senior tag

Sajnos "üres"-ként jelenik meg, és nem úgy mint az "így" képen. Kipróbáltam másik gépen, portokon, de nem jön elő. Total C.-ben is látható a lenyíló fülnél a meghajtó betűje, de nem nyitható meg, illetve lent a Win10 jobb sarkában valamikor mutatja, írja, h Data Traveler, de csak kiadni parancs van a menüben. Pár éves a pen, és a legdühítőbb az, hogy este sorozatnézéskor az LG tv-n még tökéletesen ment, majd másnap bedobta az unalmast csak úgy.....! :((( :((

(#4371) AeSDé Team


AeSDé Team
őstag

Sziasztok!

Mostanában 2x is rendeltem SanDisk pendrive-okat eBay-ről, különböző forrásokból, melyek nagy valószínűséggel eredetiek voltak.
Típusok:
- SanDisk Ultra Fit 32G (CZ43) [1 darab]
- SanDisk Ultra 32G [2 darab]

A probléma mindhárom pendrive-nál ugyan az volt: pár percig működtek, pl. egy CrystalDiskMark benchmark még sikeresen lefutott rajtuk, igazolva a tényleges sebességüket, aztán írásvédetté váltak és onnantól sem írni rájuk, sem pedig leformázni őket nem lehetett. A problémát semmilyen interneten fellelhető registry hackelős, vagy diskpart-os megoldás sem oldja meg.

Ez az oldal írja le legjobban ezt a jelenséget: [link]

Van valami ötletetek arra, hogy mi történhetett? Annyira szeretnék SanDisk pendrive-ot, mivel olcsó és villámgyors termékeik vannak, ez a három hiba viszont most teljesen megölte a beléjük vetett bizalmamat.

UI: Onnan veszem, hogy mindhárom pendrive eredeti volt, hogy hozták az neten olvasható tesztekben leírt I/O sebességet, illetve csomagolásuk, kinézetük, és ez a felmerülő hiba is kötődik a SanDisk brand-hez.

[ Szerkesztve ]

(#4372) Ciccuka válasza AeSDé Team (#4371) üzenetére


Ciccuka
veterán

Egyszerűbb lenne, ha beraknál egy képet a gravírozott USB csatlakozójukról.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4373) King Unique válasza AeSDé Team (#4371) üzenetére


King Unique
titán

Hát a beszerzési forrásból ítélve a fake, tákolt példányok esélye sem zárható ki teljes mértékben, lehet az történhetett. Ha boltból vetted volna mindhármat, akkor inkább lenne téma. Vagy ha eredetiek, akkor egyértelműen gyári hibásak lehetnek, mert a leírt jelenség totál abnormális.

(#4374) Zsolaf válasza Zsolaf (#2294) üzenetére


Zsolaf
addikt

téves

[ Szerkesztve ]

(#4375) xain


xain
csendes tag

Sziasztok!

Egy Kingston dt 101 g2 16GB-os pendrive-al adódott problémám. Fejegységhez használtam az autóban és eddig tökéletesen működött. Viszont most szükségem volt a memtest86-os progira, és ugye ehhez bootolható pendriveot kell csinálni belőle, valamint egy külön partíció is létrejön a pendrive-on. Ennek visszaállítását megoldottam a parancssorból, clean paranccsal, így az mindent törölt majd újraformáztam FAT32-re, de hiába, mert azóta nem játssza le a zenéket a fejegység (Pioneer MVH 190UI), Error-23-at ír ami ha jól tudom azt jelenti, hogy nem megfelelő fájlrendszer, pedig hát a FAT32-vel kellene hogy menjen.

Valami ötletetek van, hogy mi lehet a probléma?

Válaszokat előre is köszönöm!

(#4376) Ciccuka válasza xain (#4375) üzenetére


Ciccuka
veterán

Rufus

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4377) King Unique válasza xain (#4375) üzenetére


King Unique
titán

Itt pont lemaradtak olyan lényeges részletek, mint pl. a fejegység más pendrive-val megfelelően működik-e, valamint hogy az említett pendrive PC-n, Windowszal. Meg addig oké, hogy megvolt a DiskPart clean, de a particionálás és a formázás is azzal történt FAT32-re, vagy mással? Ha az autós lejátszó a FAT32-t támogatja, ellenben most FAT32-nél mégis hibaüzenetet dob, akkor vagy a pendrive-on lévő fájlrendszer, partíciós séma ( MBR / GPT) körül nem stimmel valami, vagy a pendrive xar... Vagy a fejegység, ha más pendrive-oknál is ezt csinálja. :D

[ Szerkesztve ]

(#4378) daver88


daver88
aktív tag

Üdv!
Esetleg valakinek megvan a Maxell Mode Converter nevű program?? az ég világon nem találom már sehol sem, de most van egy maxell pendrive nálam két partícióval, és egyszerűen nem bírom egyesíteni őket semmilyen programmal...korábbról azt írták, hogy a fenti program megoldja...esetleg ha van bármilyen módja, szívesen meghallgatom :)

(#4379) Ciccuka válasza daver88 (#4378) üzenetére


Ciccuka
veterán

Rufus-al próbáltad?

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4380) daver88 válasza Ciccuka (#4379) üzenetére


daver88
aktív tag

próbáltam, de ugyanúgy ott marad a 2. partíció.

esetleg tipp, hogy milyen beállítást próbáljak?

(#4381) Ciccuka válasza daver88 (#4380) üzenetére


Ciccuka
veterán

Próbáld meg ezzel letörölni a partíciókat.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4382) King Unique válasza daver88 (#4378) üzenetére


King Unique
titán

Először is nem derült ki, hogy pontosan milyen pendrive-ról van szó és azon a 2 db partíció utólagos particionálással lett létrehozva, vagy gyárilag olyan, firmware szinten van megpiszkálva.

Ha az előbbi, akkor azt a Rufusnak is simán meg kellett volna oldania, mert az eleve a teljes meghajtót újraparticionálja. Ha az utóbbi, akkor viszont cseszheted, hacsak nincsen hozzá valami spéci gyártói tool. Egy korábbi blogbejegyzés + itt a topikban egy hozzászólás elvileg pont ezzel foglalkozik, de az ott megadott linkek vagy inaktívak már, vagy a böngészőben az antivírus szoftver kapásból letiltja... Vagyis vagy egyéb forrásból szerzed be magad a programot, vagy rákérdezel az adott fórumtagoknál privátban.

[ Szerkesztve ]

(#4383) daver88 válasza King Unique (#4382) üzenetére


daver88
aktív tag

Köszönöm, írtam az szerzőnek, hátha megvan még neki a program.

(#4384) xain válasza King Unique (#4377) üzenetére


xain
csendes tag

Üdv!

A fejegység más pendrive-val működik, a pendrive-ot próbáltam PC-ben (Win10), laptopban(Win7), és TV-vel is, minddel megfelelően működött. A DiskPart Clean után a particionálást és a formázást már nem parancssorból hanem lemezkezelőben csináltam.

Amit a végén írtál ez az (MBR / GPT) ezzel viszont már nem vagyok képbe, szóval lehet itt lesz a baj? Hogyan tovább?

(#4385) King Unique válasza xain (#4384) üzenetére


King Unique
titán

Windowson pl. ezekkel a módszerekkel lehet lecsekkolni, hogy MBR / GPT partíciós séma szerinti-e a pendrive. Ha esetleg GPT, azt nem biztos, hogy kezeli az autós lejátszó és lehet az lesz a gond. Ha MBR, akkor azt viszont minden további nélkül kellene. Valamint ha olyan fájlrendszerre van formázva, amit kezel a lejátszó, akkor szintén. Ha ezek mind stimmelnek, ellenben mégsem kezeli a fejegység a pendrive-ot, viszont PC-s környezetben megfelelően működik, akkor meg egyértelmű, hogy nem a pendrive, hanem a fejegység a probléma forrása.

(#4386) xain válasza King Unique (#4385) üzenetére


xain
csendes tag

Sikerült, a GPT volt a probléma, átkonvertáltam MBR-re, és egyből jó is lett. Köszönöm a segítséget! :R

(#4387) HoppMaster


HoppMaster
aktív tag

Ujabban ha bármelyik pendrivom akarom használni a gépeim mindegyike nem egyből látja a pendrive tartalmát, hanem először egy .lnk kiterjesztésü filet s ha arra klikkelek akkor jön elő a tényleges tartalom.
Mitől lehet ez?

(#4388) King Unique válasza HoppMaster (#4387) üzenetére


King Unique
titán

Egy egy "Shortcut" vírus lesz, aminek az eltávolítási módja ITT részletezve van. Ahol lenyeges az is, hogy célszerű lefuttatni az adott windowsos gépeken vírusirtó, vagy spéci malware eltávolító programot (pl. MBAM, HitmanPro), pláne ha sikerült a pendrive-okkal végigfertőzni őket.

(#4389) HoppMaster válasza King Unique (#4388) üzenetére


HoppMaster
aktív tag

Köszönöm szépen igy fogok eljárni.

(#4390) IO.sys


IO.sys
őstag

Sziasztok! Ha rossz firmware-t flasheltem fel a pendrive-ra és emiatt a gépbe dugva már el se indul, led se világít, javítani csak a memióriakontroller kiforrasztásával és külön flashelésével lehet?

凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

(#4391) Ciccuka válasza IO.sys (#4390) üzenetére


Ciccuka
veterán

Milyen drive? Kapcsolódási hangot ad?

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4392) IO.sys válasza Ciccuka (#4391) üzenetére


IO.sys
őstag

Phison ps2251-68 a kontroller. Nem ad kapcs hangot, flashelés közben elvesztettem.

凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

(#4393) HoppMaster válasza Ciccuka (#4391) üzenetére


HoppMaster
aktív tag

Nekem van egy olyan pendrive ami ad hangot, de nem ugik fel a tartalom és nem is látom, ha megnyitom a sajátgépet.
Ezt tudom vajon működésre bírni?

(#4394) Ciccuka válasza IO.sys (#4392) üzenetére


Ciccuka
veterán

Próbáld meg újra valamelyik újabb tool-al.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4395) King Unique válasza IO.sys (#4390) üzenetére


King Unique
titán

Ha a flashelés során a nem megfelelő tool és / vagy firmware használatával sikerült teljesen "téglásítanod", akkor annak annyi és normál esetben kuka... Persze utólag lehet próbálkozni akár az általad leírt módszerrel is, vagy szétszedés nélkül egy megfelelő újraflasheléssel, de nem feltétlen kell hozzá sok reményt fűzni. Továbbá ha nem cél az adatmentés és nem egy nagy értékű pendrive-ról van szó, akkor szórakozni sem feltétlen érdemes vele. Ha még garanciális, akkor inkább egy cserét lehetne megpróbálni. Bár az ilyen házi kísérletezés, illetve abból adódóan a felhasználó okozta meghibásodás hivatalosan garanciát kizáró tényező.

[ Szerkesztve ]

(#4396) IO.sys válasza King Unique (#4395) üzenetére


IO.sys
őstag

Csak szakmailag érdekelt. Köszi!

凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

(#4397) zooliii


zooliii
tag

Sziasztok, olyan gondom van, hogy van egy 4 GB-os pendrive-om, amire felraktam a Mem Test86-ot, és most azt írja ki, hogy csak 248 MB-os (?!). és minden videó, ami rajta volt, eltűnt. Hogyan tudnám visszaállítani a korábbi állapotot? Köszönöm a segítséget.

(#4398) zooliii válasza zooliii (#4397) üzenetére


zooliii
tag

Már nem aktuális, megoldottam a problémát.

(#4399) Henker2


Henker2
addikt

Sziasztok!
Segitsetek!

Van 3 pendrive-om és mindegyik ugyanazt produkálja. A jelenség. Egy parancsikon, vagy hivatkozáshoz hasonló van a pendrive-okon. Ha total commanderrel nézem, akkor ez a Removable Disk.lnk.

Ha bármit másolok a pendrivokra látszanak szépen a gyökérben. Aztán ha kihúzom és visszadugom őket, csak ez a parancsikon vagy mi van ott megint. De ha rákattintok, előhozza az intézőt és ott van az összes fájl, és könyvtár. Leformáztam mindet, de a jelenség mindig ugyanaz. Tablettel is formáztam aztán őket, de ugyanaz a probléma.
Egyébként filmek miatt kellenének tableten való megtekintésre, de igy nem lehet őket használni.

Ja! Ha a rejtett fájlok mutatását bekapcsolom, akkor rejtettként a VolumeInformationUSB.exe fájl van még a pendrive-okon.

Tud valaki segiteni?

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G

(#4400) King Unique válasza Henker2 (#4399) üzenetére


King Unique
titán

Ha kicsit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy nem olyan régen volt szó erről.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.