Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#4001) King Unique válasza King Unique (#4000) üzenetére


King Unique
titán

Ilyen "helyezzen be egy lemezt" hibaüzenet egyébként még akkor van, ha nincsen a pendrive-on partíció. De, ha nálad eleve particionálva van és úgy csinálja ezt, valamint nem lehet újraparticionálni / újraformázni, a lemezkezelőben 0 bájtos a kapacitása stb., akkor az előbb leírtak értelmében esélyes, hogy tönkrement.

[ Szerkesztve ]

(#4002) Elcan válasza King Unique (#3999) üzenetére


Elcan
tag

Köszi a választ, infókat. Abszolút jogos amit mondtál, valóban nem voltam elég körültekintő. Minden másnál képes vagyok hetekig is nézelődni, olvasni, kérdezni, stb, de most valahogy eszembe sem jutott ez. Kellett gyorsan egy pendrive, ami olcsó, viszonylag nagy és amin el tudok vinni egy anyagot vkinek. Kb ennyit néztem, plusz a vásárlói hozzászólásokat, amiket így az új infók birtokában kb át kéne húzni és odaírni, hogy bullshit.
Egyébként pont azt csinálja, amit írtál. Pl egy filmet másolok rá, beindul tényleg nagy sebességgel, de ez csak néhány mp, majd 70-60-50-40-30...másodpercenként egy 10-essel és megáll 4 megánál, majd így fejezi be a dolgot.
Szerencsére olcsó tanulópénz volt.
Egyébként még én nem találkoztam ilyennel, mert a meglévők közül egyik sem produkálja ezt, de legalább már ezt is tudom.
Még egyszer köszi.

(#4003) Stockbauer79


Stockbauer79
tag

Üdv.
Adott egy noname 8gb pendrive, amit se lemezkezelő, se fájlkezelő, semmilyen ingyom-bingyom külső program nem tud formázni. Mit tehetek? Kidobjam?

just leave me alone

(#4004) King Unique válasza Stockbauer79 (#4003) üzenetére


King Unique
titán

Parancssorban (DiskPart) sem megy pl. ezen leírás alapján? Ott a formázásnál egyébként lehet a format=fat32 quick parancsot is használni, ha FAT32 fájlrendszer létrehozása és gyorsformázás a cél. Maga a pendrive egyébként nem lett írásvédett? Ha igen, akkor az magyarázná, hogy miért nem lehet formázni. Itt a jobbik eset az, ha esetleg szoftveresen lett beállítva az írásvédett állapot Windowsnál, mert az egy másik leírás alapján lecsekkolható és megszüntethető. Ellenben, ha magától és tartósan írásvédett lett a pendrive, akkor az szívás és a tönkremenetel egyik tipikus jele szokott lenni...

[ Szerkesztve ]

(#4005) Stockbauer79 válasza King Unique (#4004) üzenetére


Stockbauer79
tag

Nem tettem hozzá hogy új, bontatlan volt a cucc.
Tehát az első formázás sem sikerül.

[ Szerkesztve ]

just leave me alone

(#4006) King Unique válasza Stockbauer79 (#4005) üzenetére


King Unique
titán

Normál esetben annak a parancsnak nyilván nem kellene hibát dobnia, ahogyan egy 8 GB-os pendrive-nál értelemszerűen az MBR partíciós sémának sem gondot jelenteni. Ha nem megy a particionálás, akkor meg lehetne próbálni újból a pendrive fizikális újracsatlakoztatása, sőt akár a Windows újraindítása után. Valamint ilyenkor másik USB-portban, lehetőség szerint másik gépen, másik operációs rendszerrel is stb. Ha sehol nem lehet particionálni és formázni, akkor meg nyilván nem érdemes vacakolni vele. Ha új, akkor vissza kell küldeni, illetve garanciális cserét kérni stb.

(#4007) Stockbauer79


Stockbauer79
tag

Rendben, köszönöm! Próbálkozom tovább :)

just leave me alone

(#4008) elektrotank válasza King Unique (#4001) üzenetére


elektrotank
tag

Köszi, akkor valszeg kuka. Szerencsére nem ért anyagi kár, mert ajándékba kaptam, viszont picit csalódott vagyok, hogy egy ilyen pd egyik napról a másikra felmondja a szolgálatait. Némi fontosabb adatveszteségem adódott sajnos, ezért is kérdeztem rá van e még remény az újjáélesztésére, máskülönben annyira nem izgatott volna a dolog. :))

Mindenesetre köszönöm a segítséget! :R

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

(#4009) #56474624 válasza King Unique (#3990) üzenetére


#56474624
törölt tag

Annyira tönkrement a pendrive-om, hogy kipróbáltam rajta egy jó lassú wipe-ot, és most megint gond nélkül lehet rá írni, nem fagy ki tőle semmi stb. Valamit akkor mégiscsak a rufusnak kellett vele csinálnia, ha most meg jó.

(#4010) Doky586 válasza #56474624 (#4009) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Többek közt pont az ilyen rejtélyes hibák generálása miatt nem használok Rufust..!

(#4011) King Unique válasza #56474624 (#4009) üzenetére


King Unique
titán

Most akkor mégsem tette tönkre a Rufus? :D Illetve ha állításod szerint valamit csinált vele, akkor azóta a használata közben sikerült a hibát reprodukálni azzal, vagy másik pendrive-val, illetve másik gépeken? Mert egyébként nekem nem, azóta sem... :N

Ha azt feltételezzük, hogy a program netán elcseszett valamit a telepítő kiírásánál, akkor azt egy teljes újraparticionálás / újraformázás (gyors) normál esetben nyilván megoldja. Viszont ha már lassú formázás, meg wipe-olás kell ahhoz, hogy újra normálisan lehessen használni a pendive-ot, az eleve gyanús. Ehhez kapcsolódóan egy másik fórumtag is nem véletlenül kérdezte korábban, hogy az egyéb dolgok rendben vannak-e.

[ Szerkesztve ]

(#4012) #56474624 válasza King Unique (#4011) üzenetére


#56474624
törölt tag

De, ideiglenesen használhatatlanná tette. Nézd: rufus előtt közvetlen jó volt, rufus után meg nem, mikor kiírta azt a hibát. Aztán wipeoltam, jó lett. De nyilván nem a rufus tehet róla, hanem az egyéb dolgok meg a csillagok együttállása.

(#4013) King Unique válasza #56474624 (#4012) üzenetére


King Unique
titán

Ebből megint nem sok minden derült ki. Többek között még az sem ismert, hogy a programnak (Rufus) pontosan melyik verzióját használtad, ami állításod szerint a problémát okozta. Esetleg elárulod? :D

Egyébként mostanában a Rufus használatánál több esetben bejelöltem a rossz blokkok keresése opciót és úgy írtam ki a telepítőt. Az előbbi először teljesen teleírja, majd végigolvassa a teljes felületet és csak utána kezdődik el a képfájl kiírása. Vagyis rendesen megizzasztja a pendrive-ot, de nálam egyiknél sem dobott semmilyen hibát, még így sem. Legalábbis a jó pendrive-oknál nyilván nem. Ellenben van egy 16 GB-os régebbről, amit nemrég itt említettem, hogy rossz. Annál 3.X GB felírása után jött az I/O eszközhiba üzenet és pont nem lehetett rá rendesen kiírni a Windows telepítőjét. Viszont annál nem is meglepő, mert maga a pendrive sz@r és mostanában egyre gyakrabban dobálja az írásvédett hibaüzenetet, illetve már a képfájl kiírása előtt is ilyen és egyéb problémák voltak vele. De attól még utána lehetett olvasni a felületét, a fájlkezelőben és a lemezkezelőben is megjelent, a Windows sem fagyott ki miatta stb. Ja, és amúgy az volt az a pendrive-ra, amin előtte soha nem futott Rufus és más hasonló program sem, mert csak adathordozásra, feltétles adattárolásra volt használva...

[ Szerkesztve ]

(#4014) #56474624 válasza King Unique (#4013) üzenetére


#56474624
törölt tag

2.6.818
És előtte nekem egyáltalán nem volt gondom a szóban forgó pendrive-okkal.
De ez úgyis lényegtelen, megértettem, hogy nálad a rufus a non plus ultra, a pendrive-omba sikerült életet lehelni (a másikat sajnos kidobtam), a rufus jövőbeli használata pedig számomra, mint kiderült, elkerülhető. Nincs gond, mindenki boldog: én örülök a pendriveom működőképességének, te meg örülsz a - minden bizonnyal - feddhetetlen rufusodnak. :R

(#4015) King Unique válasza #56474624 (#4014) üzenetére


King Unique
titán

Az mondjuk alap, hogy lehetőleg mindig az aktuális, azaz a legújabb verzióját kellene használni a programnak. A 2.6.818-as eleve régi, 2015-ös... A 2-es verzióknál is a 2.18.1213 a legutolsó. De egy ideje van már 3-as is, ahol jelenleg a 3.1.1320 a legújabb.

De most direkt kipróbáltam ezt a 2.6.818-as verziót 2 db pendrive-val. Mindkettőre kiírtam a Windows 10 telepítőjét és hiba nélkül lefutott a művelet. Utána ugyanúgy használhatók voltak a pendrive-ok, eszközkezelőben, fájlkezelőben, lemezkezelőben rendben megjelentek, nem fagyott ki tőlük a Windows stb. Szóval még a régi verzió is rendesen működik, legalábbis nálam most és korábban sem volt vele olyan gond, amit említettél...

Egyébként itt nem arról van szó, hogy a Rufus feddhetetlen program. Hanem arról, hogy ez az egész állítólagos hiba egyszerűen abnormális és eleve inkább más oka lehet, mintsem egy ilyen program okozná. Írhattad volna pl. a YUMI, Universal USB Installer, UNetbootin, Etcher programokat is, azoknál szintén ugyanezt mondanám.

[ Szerkesztve ]

(#4016) halhatatlan


halhatatlan
aktív tag

üdv nektek! az lenne a komoly kérdésem, hogy auto rádioba mienre formázzam le pendrive-ot? csak mp3-nak kell. 128gb-os sandisk 3.0, a windows nem engedi csak exfat-ba. de nem is figyeltem meg, hogy mienbe volt előszőr :) esetleg van valami progi az ilyesmire?
köszönöm az s.o.s-t

(#4017) Doky586 válasza halhatatlan (#4016) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Az exFat miért nem jó? Nem ismeri fel a auto rádio?

(#4018) halhatatlan válasza Doky586 (#4017) üzenetére


halhatatlan
aktív tag

Fat32 csináltam,de ugy nem szolt a zene róla.

(#4019) King Unique válasza halhatatlan (#4016) üzenetére


King Unique
titán

Azt neked kell tudnod, hogy az autórádiód milyen fájlrendszereket kezel, illetve mekkora kötetméretet támogat és akkor értelemszerűen olyanra formázod, akkorát hozol létre a pendrive-on. Aztán az ilyeneknél még az szokott gond lenni, hogy nem minden USB 3.0-s pendrive-ot kezelnek rendesen (példa). A Windows egyébként max. 32 GB-os partíciót enged a saját eszközeivel FAT32-re formázni, azért csak az exFAT és NTFS opciókat ajánlja fel egy 128 GB-os pendrive-nál. De külső programokkal már megoldható a FAT32-re formázás is, amiről itt topikban volt szó korábban.

[ Szerkesztve ]

(#4020) miskanaruska válasza Blackdevil23 (#954) üzenetére


miskanaruska
csendes tag

Szia!

Ezt írtad egy 2012-es hozzászólásban:
Segítségeteket szeretném kérni, adott 1 kb. 1,5 éves, 4gb-os SanDisk CruzerBlade típusú óccsóságnak mondható pendrive:)
Ennyi idő után, egyik napról a másikra a notebookom "úgy döntött, h továbbá nem hajlandó vele dolgozni." WTF?:O
Egyfajta rasszizmus vette kezdetét, ugyanis, a szóban forgó pendrive minden más számítógépben tökéletesen működik, ÉS!:) a notebookom minden más pendrive-ot elfogad, mind3 USB portjában, de ezt, amivel eddig semmi baja nem volt, ugyan felismeri, de nem tudom megnyitni semmivel és a tartalmát sem látom.
- Más gépről gyors és alapos formázás is történt, eredmény: semmi.
- Windows újraindítása sem oldja meg a problémát.
- Hibaüzenetet nem kapok.

Én is így jártam most egyel. Sikerült valamit kitalálni?
Köszi a segítséged előre is.

Naposcsibe vagyok még az internet hatalmas baromfiudvarában!

(#4021) Fishor


Fishor
senior tag

Sziasztok!

Mi lehet az oka, hogy a 3.0-s pendrive om az utóbbi időben lelassult? Lehet hogy települt valami új Win 10 driver ami kiváltotta ezt a hatást? Régen 90-100Megával másolt, most meg max 42M/s.

Üdv. Fishor

(#4022) King Unique válasza Fishor (#4021) üzenetére


King Unique
titán

Bővebben?

Nem derült ki, hogy pontosan milyen pendrive-ról van szó és az milyen írási és olvasási értékeket tud. Aztán hogy mit mutatnak a szintetikus tesztek, mint pl. az ATTO, vagy a CDM. Továbbá az sem ismert, hogy ki volt-e próbálva a másolás a Windows újraindítása után, valamint másik USB 3.X portban, sőt lehetőség szerint akár másik gépen és másik operációs rendszerrel. Aztán még az sem mindegy, hogy mennyire van telemásolva a pendrive, milyen fájlrendszer van rajta stb. Ha fullra tele van rakva, akkor nem meglepő, ha nem hozza azokat az értékeket, amiket üresen, vagy kevés adattal. Valamint az sem mindegy, hogy amiről a másolás történik, az a meghajtó milyen gyors. Ha a forrásmeghajtó lassú, akkor hiába tud a pendrive 90-100 MB írást, mert az előbbi limitálni fogja a másolás sebességét. Továbbá az megint nem összekeverendő a reális másolási sebességgel, ha az elején a gyorsítótárazott RAM rövid időre megdobja az értékeket (példa). Az a 90-100 MB akkor valós, hogy a gyártói specifikáció alapján is tud annyit a pendrive, valamint végig tartja azt az értéket, nem pedig csak az elején a RAM cache dobja meg.

Ja, és legközelebb elég 1 topikban feltenni 1 kérdést, nem pedig beírni ugyanazt ilyen rövid időn belül egy másikba is. ;)

[ Szerkesztve ]

(#4023) Fishor válasza King Unique (#4022) üzenetére


Fishor
senior tag

Szia!

Egy Snasdisk Extreme Cruzer 3.0 32gb-os Pendriveről van szó. És jelenleg nem teszteltem programokkal, csak a total commanderrel, vagy épp a sajátgépes másolásoknál amit ír sebességet azt írtam le. Megpróbáltam, hogy a gépre mentettem róla mindent (12 giga adat volt rajta) aztán újraformáztam NTFS 64 kbyte os egységben és visszamásoltam rá az adatokat amik egyébként 1-2 gigás filmek. Korábban ( pár héttel ezelőtt) még 80-90 Megás sebességgel tudtam rárakni a filmeket, most viszont 39-42 mega között megy. Ami érdekes, hogy amikor a gépre másoltam az adatokat akkor is ennyi volt (stabilan) a sebesség és amikor visszamásoltam rá akkor is, ezért egyre erősebb a gyanúm, hogy esetleg a win 10 driverrel lehet gond, vagy az usb 3.0 porttal, de nem tudom mi szabályozhatja le ezt. Csak azt tudom, hogy a win 10 hajlamos frissítgetni, mókolgatni anélkül is hogy engedélyt kérne bármire is.
Le is teszteltem most, bedugtam a hátsó usb 3.0 portba és ott hozta a 90 körüli sebességet. Akkor csak az előlapi 3.0-val van a gond, de nem tudom mi lehet. Annak más drivere van mint a hátsónak?

Üdv: Fishor

[ Szerkesztve ]

(#4024) King Unique válasza Fishor (#4023) üzenetére


King Unique
titán

Mivel a gyártó kínálatában jelenleg már nincsen ilyen sorozat, ezért ez így nem sokat mond, nem ismert, hogy a specifikáció alapján mennyit tud. Viszont itt és a másik topikban is azt írod, hogy a hátlapon lévő USB 3.0 portban jól működik a pendrive, hozza a kívánt értékeket. Vagyis ezek szerint a pendrive nem hibás ilyen szempontból, illetve nem annak a hibája, ha az előlapon lévő portban kb. USB 2.0-s sebességgel megy.

"Akkor csak az előlapi 3.0-val van a gond, de nem tudom mi lehet. Annak más drivere van mint a hátsónak?"

Ha másik USB 3.0-s pendrive, vagy külső HDD / SSD is ilyen lassú azokban a portokban, akkor lehet, ha nem az OS, illetve driver hibája miatt van. De ezt egyébként könnyen le lehetne tesztelni egy másik operációs rendszerrel, ami lehet akár egy másik pendrive-ról futtatott Live Linux is. Azt pedig már nem kell tudnod, hogy milyen alaplapi USB 3.0 vezérlő van annál a gépnél, az előlapi kivezetés hova van az alaplapon csatlakoztatva stb. A Windows 10-nél amúgy natív USB 3.0 támogatás van, tehát ahhoz normál esetben nem kell külön driver. Legalábbis az Intel és VIA vezérlőknél rendszerint nem, ellenben pl. az ASMedia esetében már szükség lehet rá.

[ Szerkesztve ]

(#4025) Fishor válasza King Unique (#4024) üzenetére


Fishor
senior tag

Szia!

Tegnap még észrevettem, hogy ha simán hátra dugom ott gyors a pendrive, az előlapiba meg lassú, úgy hogy az előlapi ugyanabból a hátsó portból van előrevezetve.
Ma viszont már hátul is lassú, de más gépbe meg hasít a pendirve, és más usb eszköz is lassú ezekbe dugva, szóval csak a géppel, vagy az alaplappal, vagy a windowssal van a gond. Hogyan lehetne újratelepíteni a drivert? Az alaplapomhoz (Asus P8H77-V) nincs win 10 usb 3.0 driver. Vagy a pendrive nyírja ki a portjaimat? Esetleg valahol lehet állítani hogy usb 2.0 vagy 3.0 sebességen menjen? Vagy van oylan hogy leszabályoz vlaamiért a windows? Nagyon bosszant már hogy nem tudok rájönni mi a gond és most már sehol nem tudom normális sebességen használni a pendrivet ezen a gépen.

Üdv: Fishor

(#4026) King Unique válasza Fishor (#4025) üzenetére


King Unique
titán

Az előző válaszban már leírtam, hogy hogyan (pl. Live Linux) lehetne kizárni a hardver, illetve az USB-portok hibáját. Az alaplapnál a specifikáció alapján Intel USB 3.0 vezérlő van, amihez Windows 10-nél a natív támogatás miatt nem kell külön driver, azért nincsen a gyártó weboldalán sem. Aztán egyébként az nem derült ki, hogy milyen Windows 10-verziót használsz, az egyéb driverek telepítve vannak-e a WU-n keresztül / manuálisan, naprakész-e a rendszer, vagyis le van-e rendesen frissítve stb. Valamint a gépházban az eszközillesztő eltávolítását is meg lehetne próbálni, majd utána restart és újracsatlakoztatni a pendrive-ot. Ha más nem megy és nem a hardver hibás, akkor pedig a Windows újratelepítését is meg lehetne majd próbálni.

"Vagy van oylan hogy leszabályoz vlaamiért a windows?"

Olyan néha előfordulhat, hogy az USB 3.0 portok rejtélyes módon csak USB 2.0 módban működnek, de azt a rendszer újraindítása általában megoldja. Valamint pl. az USB Device Tree Viewer programmal le lehet ezt csekkolni. Ha H (Hi-Speed) van az eszköz előtt, akkor USB 2.0, ha S (SuperSpeed), akkor USB 3.0 módban csatlakozik és működik.

[ Szerkesztve ]

(#4027) Fishor válasza King Unique (#4026) üzenetére


Fishor
senior tag

Szia!

Köszi, hogy próbálsz segíteni! Az eltávolítást megpróbáltam, nem hozott sikert. Ami érdekes, hogy ott a lsitába írta is hogy gyorsabb lehetne 3.0-val. De hiába, ha mégse tudok arra váltani. A többit ami nem teljesen kína számomra, majd kipróbálom még.

Üdv: Fishor

(#4028) Fishor válasza King Unique (#4026) üzenetére


Fishor
senior tag

Szia!

Még egy kérdés. Az usb 3.0 sebessége a pendrivenek csökken ha nem 3.0 hanem sima 2.0 usb kábellel hosszabbítok?

Üdv: Fishor

(#4029) Doky586 válasza Fishor (#4028) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Megkérdezhetem hanyadikos vagy ?
(az ált.iskola alsó v felső tagozata?)

(#4030) King Unique válasza Fishor (#4028) üzenetére


King Unique
titán

Ahhoz hogy USB 3.0-s sebességgel működjön, minden összetevőnek USB 3.0-snak kell lennie és támogatni azt. Tehát magának az eszköznek (pendrive), a gépen lévő portnak, az USB-kábelnek és az OS-nek is támogatnia kell. Ha USB 2.0-s hosszabbító kábelt használsz, akkor viszont csak USB 2.0 módban, olyan sebességgel fog működni az egyébként USB 3.0-s pendrive. Tehát ha eddig netán így használtad, akkor máris megoldódott a rejtély, hogy miért lassabb...

(#4031) Fishor válasza King Unique (#4030) üzenetére


Fishor
senior tag

Köszi.

Sajna nem igy használtam, csak rájöttem, hogy jobb hátsó csatlakozót vennem, és az asztalra vezetem egy hosszabbítóval, ha már úgy is eszközt kell venni. Itt már csak az a kérdés hogy pci expresses vagy az alaplapi usb 3.0 portot érdemesebb e megvenni. Na meg, hogy mi van ha tényleg a Windows vagy BIOS vagy szóval bármi szoftveres rész butít le valamit és akkor így sem lesz jó esetleg. Csak a rendszerekkel amit mondtál hogy live linux vagy másik winyón egy másik rendszert rakni őszintén nem szeretnék kísérletezni, mert félek nehogy utána ne legyen valami jó.

Üdv: Fishor

(#4032) King Unique válasza Fishor (#4031) üzenetére


King Unique
titán

Az alaplapodon a specifikációja alapján van 4 db USB 3.0 csatlakozó, vagyis nem világos, hogy miért akarsz ehhez külön PCIe bővítőkártyát venni. Azt pedig neked kell tudnod, hogy milyen beállítási lehetőségek vannak a BIOS-ban, nincsen-e esetleg valami elállítva.

A Live Linux lényege pedig pont az, hogy telepítés nélkül is kipróbálható és csak egy másik pendrive kell ehhez, amiről fut. Tehát még egyszer, a kipróbáláshoz és egyben a pendrive sebességének teszteléséhez nem kell teljesen feltelepíteni egy másik meghajtóra!
Nem hivatalos formában egyébként van hasonló Windows 10, illetve WinPE alapon is (példa), ha az szimpatikusabb.

[ Szerkesztve ]

(#4033) Fishor válasza King Unique (#4032) üzenetére


Fishor
senior tag

Hát azért akarok új portot mert mindegyik lelassult 2.0 szintre, és mivel drivert nem tudok újra rakni, mert win10 be alap, így azt feltételezem, hogy az ment tönkre.

(#4034) King Unique válasza Fishor (#4033) üzenetére


King Unique
titán

Pont azért kellene előtte letesztelni másik operációs rendszerrel is, hogy kiderüljön mi a probléma oka, a hardver, vagy az OS.

(#4035) Fishor válasza King Unique (#4034) üzenetére


Fishor
senior tag

Tegyük fel, hogy nem hardveres gond, akkor mi a teendő? Mit tudok kezdeni a win 10-zel ha nem akarom újratelepíteni?

Üdv: Fishor

(#4036) King Unique válasza Fishor (#4035) üzenetére


King Unique
titán

Amit írtam már korábban is. Első körben pl. megnézni, hogy telepítve vannak-e a megfelelő driverek, le van-e frissítve a rendszer stb. Aztán ha be van kapcsolva a rendszer-visszaállítás, vagy van korábbi mentés a rendszerről, akkor visszaállítani egy előző állapotra és kipróbálni a másolást úgy. Mivel azt írtad, hogy az utóbbi időben lassult le, vagyis korábban vélhetően még gyors volt. Ha nincsen semmilyen visszaállítási lehetőség, akkor az baj. Azt pedig így fórumról, távolról nehéz kideríteni, hogy másnál éppen mi és hogyan van esetleg elállítódva, pontosan milyen módosítások történtek a rendszerében. Viszont ha más nem megy, akkor egy újratelepítéssel, vagy a gép alaphelyzetbe állításával tiszta lappal lehetne kezdeni.

[ Szerkesztve ]

(#4037) Fishor válasza King Unique (#4034) üzenetére


Fishor
senior tag

Na, van fejlemény. Eltávolítottam az usb gyökér hub 3.0-t és utána újraindítottam. Most ha hátul dugom be akkor hasít, viszont ha rádugom ugyanoda az előlapi kivezetést, akkor megint visszaesik. Akkor most megint az világosodott meg, hogy az előlapi csatlakozás elrontja a hátsót. Veszek oda egy 3.0 kábelt és onnan használom. Végre valami eredmény, reméléem most már stabilan fog hátulról működni, az előlapit meg elfelejtem. Köszönöm a segítséged.

Üdv: Fishor

(#4038) King Unique válasza Fishor (#4037) üzenetére


King Unique
titán

Az egyik előző válaszban még azt írtad, hogy az eszközillesztő eltávolítása nem használt. Most viszont kiderült, hogy mégis, legalábbis a gyökérhub eltávolítása. Extrém esetben az és az Intel eXtensible Host Controller eltávolítása is megpróbálható, újraindítás után újratelepíti a Windows 10. Viszont normál esetben ezeket nyilván nem kell piszkálni, vagyis nálad ott eleve lehetett valami gikszer... Ha a hátlapi portoknál most jó, akkor OK. Az előlapi portokkal nem muszáj szívni, ha ennyire nem akarnak rendesen működni, lehetne a hátlapon lévőkbe csatlakoztatva is használni a pendrive-ot egy USB 3.0-s hosszabbító kábellel.

(#4039) _stick_


_stick_
őstag

Sziasztok!
Van egy pár éves Transcend JF790-em. Sokat használtam, főleg filmezésre. A napokban elkezdte az csinálni, hogy (5-ből 3-szor) másolás közben elveszti a kapcsolatot a géppel 1-2mp-re, majd megtalálja. Kb mintha kihúznám és visszadugnám. Több portban, más gépben is próbáltam változás nélkül.
Van valami, amit megtehetek a megmentése érdekében, vagy kuka?

(#4040) Fishor válasza King Unique (#4038) üzenetére


Fishor
senior tag

Szia!

Eddig nem az eszközkezelőben lévő eszközt távolítottam el, hanem a Gépház/eszközök menüben lévő pendrivet. Azt a Intel eXtensible Host Controllert nem távolítottam el, az micsoda? Az még javíthat a helyzeten?

(#4041) King Unique válasza Fishor (#4040) üzenetére


King Unique
titán

Ha már teljes reset, akkor abba az eszközkezelőben nyilván nem szimplán csak a gyökérhub, hanem többek között pl. Host Contoller eltávolítása is beletartozik. Majd a rendszer újraindítása után az újratelepítés, újraengedélyezés. Ha Intel USB 3.0 vezérlő van annál az alaplapnál, akkor az utóbbinak is ott kell lennie a listában az USB-vezérlőknél. Aztán hogy javít-e esetedben a helyzeten, vagy sem, az jó kérdés, a próba után derülhetne ki. De az már eleve nem a legjobb, ha ilyennel kell szórakozni, mert normál esetben nyilván nem kell ezeket az eszközkezelőben piszkálni, anélkül is megfelelő sebességgel működik az adott eszköz.

(#4042) Fishor válasza King Unique (#4041) üzenetére


Fishor
senior tag

Na akkor nem szórakozok tovább. Örülök hogy így is megy. Holnap veszek egy usb 3.0 hosszabbítót és az asztalra teszem a végét. Még kényelmesebb is lesz mert az este is világosban van a monitor előtt, nem kell sötétben keresni az előlapon a portot. Lényeg hogy működik. Az előlapit meg bedugtam a 2.0 ba, annak nem tud ártani.

Üdv: Fishor

(#4043) Ciccuka válasza _stick_ (#4039) üzenetére


Ciccuka
veterán

Dugd hátsó alaplapi portra.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4044) Fishor válasza King Unique (#4041) üzenetére


Fishor
senior tag

Szia!

Megvan a kábel, most már hasít 100-115 körül. :)
Köszi a segítséget és a türelmet.

Üdv: Fishor

(#4045) talpas válasza _stick_ (#4039) üzenetére


talpas
aktív tag

Ami kopik, szennyeződik az kopik és szennyeződik. Az érinkező felületek miért lennének kivételek.

"Veled, Uram, de nélküled..."

(#4046) GreenIT


GreenIT
tag

Kar, hogy nincs osszefoglalo letoltheto pendrive teszt programmal.:-(

Kaptunk 4 db 16 GB-os pendrive-ot, 15,7 GB szabad helyet mutatnak, es kozos jellemzojuk, hogy amint 50 fajlnal tobb van egy konyvtarban, a tovabbi fajlok bemasolasa mar lassan tortenik, szaz feletti fajlnal mar blokkolja a win futasat.

Pl. ha masik programra/ ablakra kattint valaki egerrel, elszurkul a kepernyo es addig nem enged semmi mast csinalni, amig be nem fejezodik a pendrive-ra irasi muvelet.

Jo lenne egy teszt program, hogy tudjak valamit mondani a reklamaloknak, hogyan tudjak megoldani, hogy a masolas a hatterben menjen es ok tudjak hasznalni a gepet pl. excelbe adatok bepotyogesere.

(#4047) King Unique válasza GreenIT (#4046) üzenetére


King Unique
titán

Nem derült ki a pendrive-ok pontos típusa, meg hogy milyen gépeken, milyen Windowszal vannak használva, milyen típusú fájlokról van szó stb. De amit leírtál, az eleve abnormálisnak tűnik. Ha pl. sok képet másolok egy pendrive-ra több adagban, akkor sincs semmi ilyen gond, max. akkor lassul be jobban, ha egyszerre több szálon történik a másolás (írás). Milyen antivírus szoftver van telepítve, nem lehet, hogy az blokkol valamit, az akasztja meg a másolást? Másik gépen, másik operációs rendszerrel, másik USB-portban ki voltak próbálva?

Vannak a pendrive-ok teszteléséhez különféle programok (példák), de ezekkel magát a pendrive-ot lehet tesztelni. Viszont ha az adott hardver- és szoftverkörnyezetben van valami gond, akkor az nyilván más dolog.

[ Szerkesztve ]

(#4048) King Unique válasza King Unique (#4047) üzenetére


King Unique
titán

A pendrive-ok típusára visszatérve, ha normális gyártó termékei és eredetiek, akkor azoknak azért rendesen kellene működnie. Ellenben ha ilyen noname promóciós vackok, vagy éppen eBay és társai helyekről kifogott fake pendrive-ok, akkor nem lenne meglepő az ellenkezője. Kaptam már én is promóciós szemetet, amit rádugva a gépre, fel sem ismerte az OS, ráadásul több gépen próbálva sem...

(#4049) GreenIT válasza King Unique (#4047) üzenetére


GreenIT
tag

Ceges partnertol jott, nem volt idom megnezni, ezert nem irtam tipust, csak annyit tudok, amit mondtak, hogy 15,7GB szabad kapacitast jelez win alatt.

Orultem volna valami normalis tsztprogram ajanlatnak, de ezek szerint, ha ilyen lenne, akkor lenne osszefoglalo is a topicban es ott szerepelne.

Talan sombaton lesz idom vele foglalkozni, akkor raszanok egy orat, majd visszajelzek, hogy miket tudtam meg.

(#4050) King Unique válasza GreenIT (#4049) üzenetére


King Unique
titán

Nem világos, hogy pontosan mit értesz normális tesztprogram alatt... :F

Amik linkelve voltak, azok talán nem jók? Másrészt úgy, hogy nem igazán derült ki sok konkrétum, nem is nagyon lehet a probléma okára semmi biztosat mondani. Olyat programot ajánlani, ami abban a hardver- és szoftverkörnyezetben, meg abban a bizonyos szituációban megállapítaná a probléma okát, meg pláne nem, már ha létezik egyáltalán ilyen.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.