Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#3251) sonar válasza King Unique (#3250) üzenetére


sonar
addikt

Csak egy kis elméleti agymenésem lenne.

FAT-ok nem naplózóak, de a legtöbb rendszeren van virus kergető ami még jó párszor átnyálazza a fileokat... tovább szaporitva a használatot. Úgyhogy a naplózás kevésbé befolyásolja az élettartamot. (statisztikailag igen növeli, de egy standard wines usernél ez számit a legkevésbé)
A személyes tapasztalatom az, hogy ígyis 4-5 évet kibirnak arra meg kapacitásuk annyira elavult lesz, hogy a kutya sem használja. Nekem van olyan pendriveom ami routerben van ext3 és arra megy a torrent. 24/7-ben két három éve. Ennél intenzivebb használatot nem nagyon tudok elképzelni és megy. Volt olyan ami megdöglött 3 hónap után, de jártam már igy HDD-vel is. Ergó nagyon nehéz ebbe nyilatkozni.
Az biztos, hogy napi használatos USB-n nem tárolnék pótolhatatlan adatot.

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#3252) King Unique válasza sonar (#3251) üzenetére


King Unique
titán

Azért azt hozzá kell tenni, hogy eleve nem minden AV vizsgálja a cserélhető adathordozókat, van amelyiknél külön be kell kapcsolni ezt a funkciót.
Én is használtam NTFS-re formázott pendrive-ot, sőt jelenleg is futtatok egy másikról Linuxot (nem live) Ext4 fájlrendszerre formázva, ami szintén naplóz. Nem volt különösebb gond egyik esetben sem az "elhasználódással", de volt, akiknél már okozott problémát. Tehát azt sem lehet nyugodt szívvel kijelenteni, hogy biztosan nem lesz semmi baja. Illetve azért is írtam oda, hogy hosszabb távon. Továbbá a másik topik tesztjeit elnézve az NTFS se mindig a legjobb választás sebesség terén, egyes típusoknál nemhogy az exFAT, de néha a FAT32 is kicsivel gyorsabb lehet.

[ Szerkesztve ]

(#3253) sonar válasza King Unique (#3252) üzenetére


sonar
addikt

Na ez kb olyan eszmefuttatás aminek se füle se farka. :)
[kretén eszmefuttatás=ON]
Volt olyan pendriveom ami 10 használat után tönkrement, volt olyan ami nem, volt olyan pendrive-om ami csak dos-os boot lemez volt és tönkrement, volt olyan ami nem. Egyeseknek meg nem ment tönkre :) De másik topikban volt akinek már gyorsabban tönkrement, de hallottak már olyanról akinél tovább tartott.

Ki érti ezt :F

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#3254) King Unique válasza sonar (#3253) üzenetére


King Unique
titán

Egy a lényeg, hogy én pendrive-ot max. telepítéshez, adathordozáshoz, esetleg médiafájlok lejátszásához használok (akár TV-n). Fontos adatokat mindig belső / külső HDD-n / archiválásra való optikai lemezen / felhőben tárolok. A pendrive-ra max. az X-edig biztonsági másolat kerül csak. Ha netán mégis olyan új és fontos fájl kerül rá, ami máshol nincsen meg, akkor arról minél előbb megpróbálok másolatot készíteni más eszközre. Ez a tuti. :))

[ Szerkesztve ]

(#3255) sonar válasza King Unique (#3254) üzenetére


sonar
addikt

[kreténség level=48]
aztán amikor a hordozható hdd-t kiverik a kezedből véletlenül... vagy a villám bevág és mint a piros hetes mindent visz, a hdd-n lévő adataidat is...
meg a gyerek (ha nincs saját akkor rokon) jön és frizbizik a lemzeiddel... akkor elgondolkodik az ember, hogy WTF :F meg az ingyenes felhőben is pont akkor van adatvesztés amiért nem vállanak felelőséget akkor lehet vakarni a buksit.
De az adatbiztonság egy másik elmélet.
Túl sok lett az adat, és túlságosan ragaszkodunk hozzájuk, de ez már nagyon nem pendrive topic

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#3256) King Unique válasza sonar (#3255) üzenetére


King Unique
titán

Asztalon, tokban tartom, van ütésálló típus | kihúzom / van túlfeszültségvédelemmel ellátott elosztó | azt azért nem engedném / nem fér hozzá stb. Ennyi erővel holnap jöhetne a világvége és akkor úgyis minden elvész. ;] Amúgy a pendrive-okat sokkal könnyebb elhagyni... én egyszer télen a hóban (!) hagytam el majdnem egyet tele fontos adatokkal + még véletlenül autóval is átmentem rajta. De szerencsére meglett és túlélte. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#3257) kokov


kokov
tag

Tudja itt valaki, hogy mi történik a pennel, amikor írásvédett lesz? Egyik kollégámnak néha jó, néha írásvédett volt mielőtt teljesen írásvédett lett.
Mi érintkezik rosszul? Van egy 8GB-os penem, ami most ezt a hibát produkálja diskpart, rufus sem tud hozzányúlni, de az adatok olvashatóak róla.
Törölni nem lehet, írni nem lehet rá.
Érdemes rámelegíteni esetleg, vagy ez nem forrasztás?

Van olyan vírus ami át tud írni egy bitet valahogy az fw-ben? Egymás után két különböző típusú penem lett írásvédett. Érdekes.

[ Szerkesztve ]

(#3258) Ciccuka válasza kokov (#3257) üzenetére


Ciccuka
veterán

Milyen márka? Inkább meghibásodásról van szó itt szerintem.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#3259) joiner007


joiner007
aktív tag

Micro sd problémám van, csak az a topik eléggé le van ülve, hátha itt valaki látott már ilyet:

Toshiba exceria 64 GB- os microsd kártyával van gondom. Laptop beépített kártyaolvasója nem formázza meg. Több laptopban is ki lett próbálva. Külső olvasóval, telefonnal, fényképezővel formázható, de amint visszatesszük egy laptopba, elszáll az egész. Mi lehet ez?

(#3260) Doky586 válasza joiner007 (#3259) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

64-hez már SDXC olvasó kell (SDHC nem elég)

(#3261) joiner007 válasza Doky586 (#3260) üzenetére


joiner007
aktív tag

Minden hulladék, még egy 300 ft- os olvasó is olvassa. Telefon is. Olyan mintha laptop beépített sd olvasójától hülyülne meg. Ha ugyanabba a laptopba kártyaolvasóval teszem akkor nincs gond. Másik Samsung EVO 64-es kártyával semmi gondja a laptopnak.

Táblagépembe van egy 64-es Samsung kártya, azzal nincs gond, de ha beteszem a toshiba microsd-t azt nem formázza meg.

Már több laptop belső olvasójába is betettük, de nem formázza meg egyik sem

Gparted beépített olvasóval hibára fut, külső megformázza. De ha visszateszem a belsőbe, megint elszáll.

Igazából egy új Lenovo IdeaPad 100s-be lett véve. Ott is ezt a hibát produkálja.

Mivel az nem lehet, hogy az összes laptop belső olvasója rossz, arra tudunk gondolni, hogy a windowsban van valami, ami nem engedi formázni.

sinceritytrading-től rendeltem, azt mondta küldjem vissza, de mivan ha nála nem jön elő a hiba???

(#3262) kokov válasza Ciccuka (#3258) üzenetére


kokov
tag

Ez oldotta meg

[ Szerkesztve ]

(#3263) Ciccuka válasza kokov (#3262) üzenetére


Ciccuka
veterán

Akkor lehet Rufus vagy más Low Level Format program is segíthetett volna

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#3264) kokov válasza Ciccuka (#3263) üzenetére


kokov
tag

Rufus hozzá sem tudott szagolni. Próbáltam. Jó lenne tudni mit csinál az a program, amit linkeltem. Mit tud, amit a többi nem.

(#3265) Ciccuka válasza kokov (#3264) üzenetére


Ciccuka
veterán

Alacsony szintű mély formázást végez.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#3266) kokov válasza Ciccuka (#3265) üzenetére


kokov
tag

Az oké, csak a read-only attribútumot honnan és hogy vette le, mert erre semmi más nem volt képes. DISKPART sem. Low-level format azért halt ki a BIOS-ból, mert elkezdték a gyártók tiltani, szóval azt is lehet tiltani. Mindent lehet, csak mit is csinál ez a progi másképpen, ami miatt eléri alacsony szinten a drive-ot. Érdekes. Ja és mégis hogy a rákba lett magától read-only a penem, az meg pláne érdekes :U

(#3267) Doky586 válasza kokov (#3266) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Linkelnéd hogy mi oldotta meg?
Ne exe-t linkelj...

(#3268) kokov válasza Doky586 (#3267) üzenetére


kokov
tag

Nem kell telepíteni, futtatni kell. Ha félsz tőle bootolj CD-ről mini Windows-al SSD/HDD nélkül és indítsd el úgy. Olyan vírusról nem tudok ami írott CD-re ír, vagy a RAMdrive-ban életképes áramtalanítás után. Te tudsz?
Bocs, de most mégis mit vársz tőlem? Ne exe-t linkeljek akkor mit? Weboldalt download linkkel? Szerinted melyik gyártó adja ki a programját, hogy tessék, ezzel tudod low level buzerálni a termékem? Szerinted ez hol divat? Örültem, hogy egyáltalán találtam valami vackot, ami megoldotta. Bocs, ennyit tudtam linkelni. Ez van.

(#3269) Doky586 válasza kokov (#3268) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Csak nem képzeled hogy bedőltem a Ransomware programodnak akármilyen jópofa.exe néven terjeszted...

(#3270) Ciccuka válasza Doky586 (#3269) üzenetére


Ciccuka
veterán

Az az érdekes, hogy SiliconPower a neve, de átnevezheted bármire és az lesz a fejlécben (Low Level Format van kiírva). De elvileg tényleg van ilyen program: Formatter Silicon Power

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#3271) Top cat válasza Doky586 (#3269) üzenetére


Top cat
őstag

(#3272) kokov válasza Top cat (#3271) üzenetére


kokov
tag

Te meg miket beszélsz? Észnél vagy? Na, most aztán már bűnszövetségben terjeszted velem a Ransomware programomat. Amúgy ez nem vírus, ez izé, ez megjelöl, mer’ jönnek! Vágod? Jönnek!

(#3273) Ciccuka válasza kokov (#3272) üzenetére


Ciccuka
veterán

Szerintem nem Top cat-nek akartad.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#3274) 4ron


4ron
senior tag

Üdv.

Valaki járt már úgy, hogy a tegnap még tökéletesen működő pendrive a bedugást követően csak villan egyet, de semmi mást nem reagál? Lehet az ilyennel kezdeni valamit?

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#3275) Ciccuka válasza 4ron (#3274) üzenetére


Ciccuka
veterán

Másik gépben ki kell próbálni. Milyen tápegység van a gépben?

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#3276) Doky586 válasza Top cat (#3271) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

én nyugodt vagyok mert le nem töltenék ilyen helyről egy exe linket... erre mondják (szép szóval) hogy a leggyengébb láncszem maga a felhasználó.

Ezen szerveren lehet hogy már egy óra múlva másik azonos nevű file érhető el ugyanott, mert bárki hozzáférhet, bárki módosíthatja, nincs felelőse. Rákérdezésemre se tudja a fejlesztője hivatalos honlapját.. Az ilyen viselkedés vagy terjesztőre vagy leendő áldozatra utal.. egyik se szeretnék lenni.

[ Szerkesztve ]

(#3277) 4ron válasza Ciccuka (#3275) üzenetére


4ron
senior tag

Ki lett, ott is ugyanez a helyzet. Mindkét esetben laptoppal lett próbálva.

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#3278) Ciccuka válasza 4ron (#3277) üzenetére


Ciccuka
veterán

Akkor annak annyi. Gariztathatod.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#3279) 4ron válasza Ciccuka (#3278) üzenetére


4ron
senior tag

Király :U Igazából vásárlástól kezdve utáltam, így legalább vehetek egy újat, amelyik a szívemhez tud nőni. Külföldről, pl. eBay van valami tuti tipp, aki megbízható és olcsó?

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#3280) Ciccuka válasza 4ron (#3279) üzenetére


Ciccuka
veterán

Próbálj ki egy Sandisk Ultra (több változata is van) vagy Extreme-t!

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#3281) 4ron válasza Ciccuka (#3280) üzenetére


4ron
senior tag

Köszi :)

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#3282) klampfer válasza 4ron (#3281) üzenetére


klampfer
tag

Ebayen inkább elado szerint válogass, a márka ott nem garancia... Sajnos nagyon sok fake van és mind nagy márkával logozva...

Udv, G.

(#3283) gizellium


gizellium
újonc

Sziasztok!
Van egy Kingston DataTraveler G2 4GB-os pendriveom.
Formázni szeretném de sajnos nem sikerül.Mikor sajátgéppel próbálom, akkor azt írja hogy írásvédett, ha az eszközkezelőt megnyitom, és jobklikkelek, akkor a formázás opció szürke. Ezt a helyzetet a registry átírásos, és a diskpartos módszerrel is próbáltam megváltoztatni, sikertelenül.
Rufus 256 hibás blokkot talál -ez nem tudom mit jelent -,majd íráshibára panaszkodva megszakítja a formázást.
A h2testw error accesing the target hibaüzenetet dob.
Remélem, hogy tudtok segíteni :)

(#3284) dgyuri0123


dgyuri0123
nagyúr

Sziasztok.

Van 2 db Kingston Pendrive-om. 4 és 8 GB-osak. Win10 alatt mindegyikre iszonyú lassan tudok csak másolni egy ideje. Más gépeken szalad a másolás, de nálam meg is áll sokszor. HDD-re simán ír 40 és 100MB/s között, attól függően, hogy USB 2.0 vagy 3.0 ba van dugva, de a pendrive-oknak tök mindegy. Persze 2.0-ás mindkettő. Tudtok valami ötletet mondani, vagy esetleg USB port gondjaim lehetnek?

Köszönöm előre is.

"csak a zene van"

(#3285) Ciccuka válasza dgyuri0123 (#3284) üzenetére


Ciccuka
veterán

Ha Kingston akkor vigyétek vissza gariba, sok velük a gond mostanság.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#3286) King Unique válasza dgyuri0123 (#3284) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ha a külső HDD működik normálisan, akkor nem valószínű, hogy hardveres (gép) probléma lenne. Ha más gépeken, illetve OS alatt a 2 pendrive megfelelő sebességgel működik, akkor azok hibája is kizárható. Illetve azt jó lenne kideríteni, hogy mi okozza a problémát? A fentiek alapján esélyes a Win10, de azt úgy lehetne jól letesztelni, ha azon a gépen más OS alatt is ki lennének próbálva a pendrive-ok. Nyilván csak ezért nem feltétlen érdemes feltelepíteni mellé egy másik Windowst / Linuxot, de egy live Linux alól ki lehetne próbálni.

Ezek szerint a másik topikban javasoltak nem váltak be?

(#3287) dgyuri0123 válasza King Unique (#3286) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Helló!

Köszönöm a válaszod.

Nem nagyon válik be semmi. Eszközkezelőben is töröltem az összes USB drivert és meghajtót. Lehet, hogy újra kéne raknom a win-t, de semmi kedvem hozzá. Beletelt egy kis időbe, míg belaktam a gépet és most kezdhetném elölről. Lányom gépén szintén win10 alatt stabilan 7-8 megával másol.

Viszont érdekes, ha a másolási műveleti sáv ( vagy hogy hívják) alatt bezárom a "további részletek" fület, azonnal felgyorsul a másolás. Ha ismét megnyitom, akkor 1 mp alatt leesik 8 megáról 1-200 kbps-re. Ki érti ezt. :F A jelenlegi gépem már vagy 6. laposom, de ilyennel még nem találkoztam.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#3288) King Unique válasza dgyuri0123 (#3287) üzenetére


King Unique
titán

Eszközkezelőben sem kell összevissza törölgetni, de mindegy. Ha másik gépen ok, akkor egyre valószínűbb, hogy a te rendszeredben van a hiba. Az pedig elég érdekes, hogy az adott részt lenyitva lassul be (eddig nem is említetted), mert annak elvileg nem szabadna ilyet produkálnia.

[ Szerkesztve ]

(#3289) dgyuri0123 válasza King Unique (#3288) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Most vettem észre... csodálkoztam is nagyokat. :)

És ha begyorsul, akkor néhány mp alatt felszalad 30-50%-ra is akár a másolás, aztán megáll azért, tehát nem lineárisan folytatja azzal a sebességgel, de sokkal hamarabb befejezi, az biztos. Kellett szórakoznom vele 10-20x, hogy biztos legyek a dologban, mert nem akartam hülyeséget írni. Persze ettől sem lettem okosabb, sőt egyre inkább utálom az egész informatikát... :D

"csak a zene van"

(#3290) gizellium


gizellium
újonc

Valaki van ötlete, hogy mivel oldhatnám meg a problémát, amit pár kommentel ezelőtt ismertettem? :))

(#3291) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Üdv Mindenkinek.

Ma jött elő a hiba: Van egy Kingston DataTraveler SE9 16Gb-os pendrive-om, ami eddig hibátlanul üzemelt, most viszont kb 13,42GB csak úgy leszakadt, és csak 1GB-ot lát.

Megnéztem particiókezelő alatt, megvan a maradék rész is ,de hiába formázom, / FAT32, NTFS / nem akar hozzácsatolódni.

Találkozott már valaki ilyennel?

Mert olyannal én már igen, hogy "RAW" formátum lett, az formázással helyre is állt ,de így, hogy részlegesen üzemeljen, még nem.

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#3292) King Unique válasza Graphics (#3291) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Magától általában nem szokott ilyen előfordulni. Nálam akkor lesz a screenshoton lévőhöz hasonló elrendezés, ha pl. DD képfájl módban írom ki xy oprendszer telepítőjét. Utána csak a diskpart clean + lemezkezelős újrapartícionálás segít. Vagy pl. a HP USB Disk Storage Format Tool segítségével formázom újra. Persze, ha van rajta valami fontos adat, akkor azt előtte mentsd le!
Továbbá a cserélhető lemezeken = pendrive a Windows eleve csak 1 db (elsődleges) partíciót enged létrehozni. A másodikat már nem, még logikaiként sem, illetve annak már betűjelet sem oszt ki. Bár külső partícionáló programok tudnák rá több partíciót csinálni, de betűjelet hozzárendelni azok sem. Amúgy USB HDD esetén már nincs ilyen korlát.

[ Szerkesztve ]

(#3293) Graphics válasza King Unique (#3292) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Hmm, érdekes, elvileg a HP program megoldotta.

Nem tudom mivel akarták használni, most megpróbálok rámásolni pár gigányi cuccot, hogy jó lett-e.

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#3294) King Unique válasza Graphics (#3293) üzenetére


King Unique
titán

Hát, ha más babrált vele, akkor ezt tőle kéne megkérdezni. De amúgy elég sanszos, hogy valami formázás / partícionálás történt, mert csak úgy nem állítódik el ennyire.

(#3295) Graphics válasza King Unique (#3294) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Igen, én is erre gyanakszok, mert konkrétan a praxisom alatt nem találkoztam ilyennel :D

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#3296) Hawaii2249


Hawaii2249
tag

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy tavaly vettem egy Sandisk Ultra USB 3.0 32GB pendrive-ot. Közel egy évig használtam hiba nélkül minden eszközbe (TV, laptop, asztali gép, médialejátszó). Pár hete rádugtam egy 2015-s LG TV-re, előtte a másolás is és a lejátszás is jó volt. Majd utána megint másolni akartam rá a gépről de a másolások leálltak mivel pendrive mindig leválasztotta magát. Gyors formázás ment, de a másiknál leválasztotta magát, ahogy bármilyen másolásnál is leválasztotta magát. Vissza vittem kicserélték.

Most vett egy TV-t a barátnőm, szintén 2015-s LG, de másik modell. Háromszor volt rákötve a pendrive, mindig kikapcsolt TV mellett (nem világított a pendrive led) húztam le a TV-ről. Most a harmadik leszedés után újra másolni akartam rá, és ugyancsak nem lehet se másolni se formázni, kb 2 hetes a pendrive (és csak a TV-n volt használva).

Életre lehet valahogy kelteni a pendrive-ot, vagy ez megint csak kuka? Illetve mi okozhatja a problémát?

Válaszokat előre is köszönöm! :R

(#3297) default.


default.
őstag

Szervusztok!

Win7 alatt, külön segédprogram nélkül le lehet védeni jelszóval egy pendrive-ot?
Ha igen, hogyan?

Köszönöm szépen előre is!

Hawaii2249: Esetleg a gyártóval érdemes lehet felvenni a kapcsolatot, hátha mondanak rá valamit..

[ Szerkesztve ]

(#3298) Doky586 válasza default. (#3297) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ha NTFS akkor jogosultságkezelés.. ámbár nem mindenható, csak a véletlen belenézés ellen véd..

(#3299) default. válasza Doky586 (#3298) üzenetére


default.
őstag

Köszönöm! Az nekem bőven elég lenne.
Akkor valahol itt kéne állítgatnom?

(#3300) Doky586 válasza default. (#3299) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Igen, itt az engedélyek oldalon a "Mindenki" alá hozzáadni magadat és megadni minden jogot, aztán a "Mindenki" user törölhető... ezzel csak ezen a gépen és csak te fogsz hozzáférni, sehol senki más..

(legalábbis addig amíg adminként valaki nem kezdi saját tulajdonba venni)

Ha máshol is hozzá akarsz férni (pl otthon vs cégnél) akkor minden gép esetén hozzá kell adnod a saját usered. (ekkor jobb ha még Nem törlöd a "Mindenki"-t csak ha minden gépet hozzárendelsz)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.