Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#3951) C64 válasza aDaM909 (#3950) üzenetére


C64
őstag

Nem. Csak kijelölöd a meghajtót, amire telepítenél, és ennyi. Max a formázást lehet bejelölni tiszta telepítéshez.

Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ

(#3952) aDaM909 válasza C64 (#3951) üzenetére


aDaM909
tag

És úgy lehet-e, hogy az alól a Windows alól futtatom a programot, amelyiket újra akarom telepíteni és tehát ugyanarra, az aktuális rendszer partícióra telepíteném?

Amúgy a kérdésed nem is néztem: szerintem normális, legalábbis nekem egy SanDisk Ultra Flair van, először, néhány mp-ig elég gyorsan másol, aztán a felére, vagy a töredékére esik a sebesség (ami meg sajnos eléggé elmarad a névértékektől).

[ Szerkesztve ]

(#3953) C64 válasza aDaM909 (#3952) üzenetére


C64
őstag

Nem, hát az úgy nem lehetséges, a régi os-t először le kell formázni. Egy winpe vagy pendrive bootable os-el meg lehet csinálni, hogy win format, majd reinstall telepítő wintohdd-vel.
Akkor jó, bár ez szimpla át**szás!

Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ

(#3954) aDaM909 válasza C64 (#3953) üzenetére


aDaM909
tag

Bootable pendrive-ot én is tudok, pont az lenne a lényeg, hogy ne kelljen használni. Amúgy van egy SSD, amin a rendszer van (és csak az az egy partíció) plusz az adatoknak egy vinyó, ami általában tele van és szintén csak egy partíció. A telepítő ISO fájl a vinyón van, onnan kellene úgy a C-re tisztán telepíteni, hogy közben ne kelljen másról bootolni. (Ha egyáltalán megoldható!)
Kicsit szerintem is átvágás, nem gondoltam volna (nem figyeltem erre), hogy a "max olvasási sebesség: 150MB/s" azt jelenti, hogy átlagban jóval kevesebbel másol. "Marketing pendrive" :W

[ Szerkesztve ]

(#3955) rumkola válasza aDaM909 (#3952) üzenetére


rumkola
veterán

Mert először ramba másol, majd amikor valóban elkezd írni belassul. Ez a 150MB/S pedig az elméleti max OLVASÁS.

(#3956) Doky586 válasza Synthwave (#3946) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

2.5eFt alatt vannak a 8GB-os pendriveok.. [link]

[ Szerkesztve ]

(#3957) aDaM909 válasza rumkola (#3955) üzenetére


aDaM909
tag

Igen, bocs, az az elméleti max olvasás, de nagyon elméleti, mert most pl. SSD-re egy 1.7GB méretű fájlt 60-90MB/s-mal másolt, de általában is ezt hozza.

Akkor az csak pendrive-ra írásnál van, hogy először a ramba másol, és utána lassul?
Jó hát igen, meg kell nézni, pontosan a ** mit takar a "SPEED UP TO 150MB/s" felirat alatt....

[ Szerkesztve ]

(#3958) King Unique válasza aDaM909 (#3950) üzenetére


King Unique
titán

A program alapvetően úgy működik, hogy a meglévő rendszer alól van futtatva. Vagyis, ha már létre vannak hozva a lemezen a szükséges partíciók, akkor csak be kell jelölni a rendszerindításnak, illetve a rendszernek valót, amit az alábbi screenshot szemléltet. De, ha nincsenek, mert pl. egy másik fizikai lemezre kell telepíteni a Windowst, akkor előtte értelemszerűen létre kell hozni a partíciókat, beleértve pl. UEFI-s telepítésnél az ESP-t is. A másik kérdésedre válaszolva, ha újra akarod telepíteni a Windowst ugyanarra a partícióra, akkor az is megoldható a programmal, amit a weboldalukon lévő leírás szemléltet. Ilyenkor létrehoz egy WinPE környezetet és újraindítás után végzi el a tényleges újratelepítési műveletet. Tehát lehet vele úgymond "önmagát újratelepíteni".

[ Szerkesztve ]

(#3959) Doky586 válasza King Unique (#3958) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Az első képeden az EFI partíció és a Legacy telepítés hogy fér össze?
(ámbár a VHD se az optimális :) )

[ Szerkesztve ]

(#3960) aDaM909 válasza King Unique (#3958) üzenetére


aDaM909
tag

A második lesz majd lényeges számomra, köszi az infót.

Egyébként most tesztelgettem, hogy akkor hogy is van a pendrive-ról való másolás:

Miután az SSD-t kitakarítottam és optimalizáltam, az első pendrive-ról való másolás kis ideig elérte a 110MB/s-ot is, (illetve az elején egy rövid ideig 160MB/s-ot írt ki, de ez szerintem csak rossz kalkuláció).

A második, ugyanezen fájl pendrive-ról való másolása már nagyon gyors volt, de inkább a folyamat elején (300MB/s, ami csökkent szépen a folyamat végére 80-100MB/s-ra). - Ez már RAM-ból vagy gyorsítótárból ment valóban

Szóval lehet egy profi, gyors, sok magos procis (pl. Intel XEON) munkaállomáson, PCIe-s SSD-re, tudná tartani a 150MB/s-os, vagy ahhoz közeli sebességet már az első másolásnál is.

Csak akkor a SanDisk miért nem adja meg a pontos konfigurációt?

[ Szerkesztve ]

(#3961) King Unique válasza aDaM909 (#3960) üzenetére


King Unique
titán

"SSD-t kitakarítottam és optimalizáltam, az első pendrive-ról való másolás"

Ha a pendrive-ról másolsz, akkor az az olvasási sebesség. A másolást pedig a pendrive sebessége fogja limitálni, nem az SSD. Viszont az előbbi pontos típusa nem derült ki, így végképp nem világos, hogy mire hivatkozva írod azt, amit. A SanDisk kínálatában ott van az Extreme Pro, az a szekvenciális értékeknél bőven tud 150 MB/s.nél többet is [teszt]. Ellenben, ha neked egy másik sorozat modellje van, ami lassabb, akkor azon nem kell csodálkozni. A másolási sebességet egyébként tényleg megdobhatja átmenetileg a gyorsítótárazott RAM, pláne ha gyorsan másolod ugyanazt a fájlt oda-vissza. De általában csak átmenetileg, majd utána beáll a sebesség a valós értékre.

(#3959) Doky586:
ESP nyilván UEFI-s telepítésnél van és lehet a programot ilyen módban használni a hivatalos leírása alapján is.

[ Szerkesztve ]

(#3962) aDaM909 válasza King Unique (#3961) üzenetére


aDaM909
tag

Tudom, hogy az az olvasási sebesség, szerintem az SSD is limitálhatta, nagyon tele volt már és optimalizálatlan (3 évesnél is több Kingston SSDNow V300). Különben hogyan növekedett meg a sebesség?
A típus: már írtam itt, SanDisk Ultra Flair
Átmenetileg dobja meg a sebességet - igen, világos, írtam is, hogy a 2. ugyanazon fájl másolása elején volt csak nagyon gyors és utána lecsökkent folyamatosan

Háát azért kicsit jobbbra számítottam, nagyon "eltitkolják" a valós, átlag rendszeri átlag / gyakorlati sebességet, szerintem azért valamennyire igaza van az előttem lévőnek, akire válaszoltam.
De mindegy, ebből is tanul az ember, amúgy tudok az Extreme Pro-ról csak az sajnos drágább is

:))

[ Szerkesztve ]

(#3963) King Unique válasza aDaM909 (#3962) üzenetére


King Unique
titán

Ez a gyártó weboldala alapján tud max. 130-150 MB/s értéket, de az is csak az olvasás, az írás meg jóval gyengébb lehet... Ennyit meg egy SATA3-as SSD általában simán tudni szokott szekvenciális írásnál, ha jelen esetben arra történt a másolás a pendrive-ról. Ha nagyon tele van másolva, akkor ugyan belassulhat, de akkorát azért nem feltétlen. Windows 8 óta az optimalizálás meg gyakorlatilag a TRIM futtatását jelenti SSD-nél, illetve annak hiánya az írási sebességre szokott negatív hatással lenni.

A gyártó által megadott értékek a maximumot jelölik, ellenben attól lehet +/- eltérés a felhasználó saját hardver- és szoftverkörnyezete függvényében. De ezt az apró betűs részben általában oda is szokták írni... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#3964) aDaM909 válasza King Unique (#3963) üzenetére


aDaM909
tag

Igen, tudom, hogy ez az olvasási sebesség. Jelen esetben csak a pendrive-ról SSD-re való másolásról van szó (lehet a legelső ezzel kapcsolatos posztomban nem egyértelműen írtam ezt/ott még az írásról is írtam). A rendszerem Win 7 egyébként.
Igen azt írják, hogy eltérhet az olvasási sebesség, de hogy konkrétan mennyivel, arról semmit nem írnak, ahogyan arról sem, hogy milyen rendszeren, konfigon tudja a 150MB/s-hez közeli értékeket elérni és még ezt is csak az apró betűs, hátoldali részen.
Lehet nincs mit csodálkozni, viszont kicsit több konkrét információt kellene szerintem feltüntetni, amiből reálisan lehetne tájékozódni, szerintem így lenne tisztességes

[ Szerkesztve ]

(#3965) aDaM909 válasza King Unique (#3963) üzenetére


aDaM909
tag

Amúgy ami még jobban zavar, hogy Windows alatt forrósodik, de még úgy is, hogy elvileg nincs fájlművelet! Üresjáratban, ha csak úgy benne van hagyva az USB 3.0 portban.

(#3966) pulyka jocó


pulyka jocó
senior tag

Sziasztok

Olyan problémám van, hogy a pendrive-ra anno raktam valami programot, amivel egy laptop biosát reseteltem. Na most kéne a pendrive, formáztam, de a 4gb-ból csak 30mb-ot lát :F
Ez most mi? Lehet vele kezdeni valamit hogy ujra a régi legyen?

(#3967) egymegegy1


egymegegy1
tag

Sziasztok adott egy régi pendrivom ami gyárilag CDFS formátumban van gyárilag, windows vissza állító cd(pendrive) , tehát a windows 10- cd meghajtónak látja , így sajnos nem tudom formatláni sem törölni , a cél hogy fat 32-es formátumúra varázsoljam, próbáltam már Mini Tool Partition Wizard-al ,easy paint tool-al ,és számos formatáló programmal de nem ismereik fel a pendrivot. Kérlek segítsetek.

(#3968) King Unique válasza pulyka jocó (#3966) üzenetére


King Unique
titán

A szokásos probléma, illetve inkább figyelmetlenség, ha Windowsnál csak a sima fájlkezelős formázást próbáltad... Az alap, hogy ilyenkor a lemezkezelőt kellene nézni és ott bizonyára megvan a pendrive teljes tárolókapacitása. A fájlkezelő ilyenkor azért fals, mert az csak a meghajtóbetűjellel rendelkező köteteket jeleníti meg, de nem a teljes fizikai meghajtót.

(#3967) egymegegy1:
Ha a gyártó által lett beállítva CDFS a pendrive-on, akkor azt elvileg a gyártó saját szoftverével kellene megszüntetni. Találni ugyan pl. ilyen egyszerű módszereket is, de itt általában firmware szintű a CDFS, amit nem feltétlen lehet olyan könnyen eltávolítani. Inkább az előbbi módszer kell hozzá, amit az alábbi leírás alapján jól szemléltet pl. a Transcend pendrive-ok esetében. Aztán pl. egy videó is szemlélteti, hogy hogyan lehet egy ilyen USB drive-nál a firmware piszkálásával CDFS és egyéb dolgokat beállítani, avagy megszüntetni. Viszont, ha nem a pendrive gyártójától való a program, akkor annak használata eleve kockázatos! Valamint, ha nem a megfelelő vezérlőhöz és VID-PID azonosítóhoz valót használják, akkor könnyen téglásítani lehet vele a pendrive-ot!

[ Szerkesztve ]

(#3969) Piftuka válasza King Unique (#3932) üzenetére


Piftuka
veterán

Köszi az újabb info-kat!

Megformáztam exFAT-ra, a jelenség ugyanaz volt. Felismerte a pendrive tartalmát a tévé, de alig valamit játszott le, hanem aztán 1-2 óra szenvedést követően, "en bloc" eltűnt a rendszeréből a drive.

És onnantól megint a laptopja sem látta. Most viszont már a saját gépem sem.

Az is nagy küzdelem volt, mire rá tudtam engedni egy "surface test"-et (ami a drive felére hibát jelzett), majd kb. csak 20 próbálkozást követően sikerült létrehozni rajta bármilyen partíciót.

Mindezeket követően visszavittem, mert ez bizony hibás volt.

Harmadik alkalommal már nem fogok ALDI-s (Medion/Maginon) pendrive-ot venni.

"Aquila non captat muscas."

(#3970) Doky586 válasza Piftuka (#3969) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nem erre szokták mondani hogy: Cipőt a cipőboltból..? :K

Ha kiflit és kakaót akarok venni majd oda megyek..

[ Szerkesztve ]

(#3971) egymegegy1 válasza King Unique (#3968) üzenetére


egymegegy1
tag

Ezer köszönet , a leírás alapján sikerült megoldanom a problémát , köszönöm . :R :R :R :R :C :C :C :C

[ Szerkesztve ]

(#3972) pulyka jocó válasza King Unique (#3968) üzenetére


pulyka jocó
senior tag

Hát erre magamtól nem jöttem volna rá!
Köszi szépen a segítséget :R :R

(#3973) Piftuka válasza Doky586 (#3970) üzenetére


Piftuka
veterán

Az a helyzet, hogy a Medion/Maginon termékek a felhasználói visszajelzések alapján kifejezetten jó minőségűek voltak mindig.

Ahogyan említettem, az előző példány 5 évet kibírt nálam. A második vásárlással nem volt szerencsém, de ettől függetlenül a márkát nem írnám le.

Plusz ne tessék feledni a 3 év jótállást, és a problémamentes ügyintézést! Az nagy szó manapság!

"Aquila non captat muscas."

(#3974) Doky586 válasza Piftuka (#3973) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Az hogy veszel a pláza-parkolóban egy kínálgatós kofától egy Rolex karórát hihetetlenül kedvezményes áron és problémamentes fizetéssel, és nem vagy vele megelégedve, még nem jelenti azt hogy a Rolex egy gagyi márka.. :K

[ Szerkesztve ]

(#3975) Piftuka válasza Doky586 (#3974) üzenetére


Piftuka
veterán

Szerintem nem értelek, de mindegy... :N

"Aquila non captat muscas."

(#3976) dokee78


dokee78
félisten

Van egy 64 GB-os Pendrivom és valami lett vele,mert a gépem nem látja csak így,mint a képen.
Más gép látja,de az enyém nem látja adathordozóként.

Viszont a gépem más pendrivot lát.

(#3977) King Unique válasza dokee78 (#3976) üzenetére


King Unique
titán

Ha a géped, illetve a rajta lévő az operációs rendszer egyáltalán nem kezelné semmilyen szinten a pendrive-ot, akkor lehetne azt mondani, hogy "nem látja". Viszont itt csak annyi a gond, hogy a pendrive-on lévő kötetnek nincsen meghajtóbetűjele, azért nem jelenik meg a fájlkezelőben. Vagyis a lemezkezelőben csak azt kellene hozzárendelni pl. az alábbi leírás alapján.

[ Szerkesztve ]

(#3978) dokee78 válasza King Unique (#3977) üzenetére


dokee78
félisten

Maximális tiszteletem! :R
Nem kellett a leírás,csak adtam egy meghajtó betű jelet.

(#3979) #56474624 válasza King Unique (#3948) üzenetére


#56474624
törölt tag

Na nekem ugyanez volt, és aligha a véletlen műve: az elmúlt 3-4 nap alatt most a második pendriveomat tette tönkre a rufus.
Rányomtam, hogy elkezdje a bootolható win telepítőt, kiírt valami hibát, utána mindkét pendriveomnál ugyanazok a tünetek:

lemezkezelőt kifagyasztja, az intézőben meg amikor ott is van, de a mérete nincs, formázni nem engedi.

A másik pendriveomat már azóta kidobtam, tényleg azt hittem, hogy az ment tönkre épp akkor. De ez már egy héten belül a második. Ez aligha véletlen egybeesés. :N

szerk.: Most kivettem a pendriveot, így is ott van az intézőben a betűjele. A lemezkezelőben megjelent, ahogy beraktam, de állítólag offline állapotú, mikor formáznám, ezt írja ki. Miközben ott van, hogy Online.

[ Szerkesztve ]

(#3980) Doky586 válasza #56474624 (#3979) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nem is értem miért használtok külső programot telepítő pendrive készítéshez.. totál felesleges dolog, bőfen eleg egy filekezelőből rámásolni.

(#3981) #56474624 válasza Doky586 (#3980) üzenetére


#56474624
törölt tag

Ha meg úgy csinálnánk, és úgy menne gallyra, akkor az lenne a baj. :P

Amúgy nekem nem is ment teljesen gallyra, csak totálisan zavaros az egész. Előbb elértem (részben külön particionáló programmal, sokadjára), hogy mindenhol normálisan látszódjon, ahogy kell, aztán kivettem-betettem, megint kezdődhet elölről ugyanaz a móka. Nem találom a megoldást.

[ Szerkesztve ]

(#3982) King Unique válasza #56474624 (#3979) üzenetére


King Unique
titán

Ez mese, avagy jelen esetben csak puszta véletlen... Abban a válaszban már le volt írva, hogy ezek a Rufus és társai programok nyilván nem tudják a pendrive-ot fizikailag tönkretenni és firmware szinten sem tudnak belepiszkálni. Akkor meg miről is beszélünk? Sokkal valószínűbb és reálisabb, hogy már eleve kezdték megadni magukat és pont akkor (írásnál) jött ki jobban... Valamint az állításodnak megint ellentmond az, hogy akkor másoknál, vagy éppen nálam miért nem mennek sorra tönkre a pendrive-ok, ha azt a bizonyos programot használjuk. Az meg a másik, hogy még csak külső programra sem kell fogni, mert egyes pendrive-ok annyira hulladékok, hogy anélkül is eleve tönkremennek... Pont nemrég szállt el nálam is egy régebbi Transcend úgy, hogy csak adathordozásra, feltételes adattárolásra volt használva, ellenben OS telepítője soha nem volt rá kiírja se Rufus, se más programmal. A szokásos tüneteket produkálta, fájlok tűntek el róla, üres + fura nevű mappák, rendre írásvédett lett, nehézkesen ismerte fel az OS stb.

[ Szerkesztve ]

(#3983) #56474624 válasza King Unique (#3982) üzenetére


#56474624
törölt tag

Kicsit kezd sok lenni a véletlen. Egy héten belül (!) két különböző korú és kihasználtságú (más típusú, kapacitású) pendriveom ment tönkre így pont azt követően, hogy a rufus hibát jelzett ki.

Elég naivnak kell lenni, hogy ezt a puszta véletlen számlájára írjuk. Nem hiszem, hogy ez véletlen. Te nyugodtan hiheted, hogy mese az egész vagy színtiszta véletlen, mert egyébként is tönkrement volna egy hét alatt mindkét pendrive. Ha a szakértelmed ennyiben merül ki, hogy arrogánsan lehurrogod a több mint fura tapasztalatokat megosztó embereket, akkor nem kell segíteni se nekem, se másoknak. :W

[ Szerkesztve ]

(#3984) King Unique válasza #56474624 (#3983) üzenetére


King Unique
titán

Ha már a Rufus a kiírásnál hibát dob, akkor talán azért, mert a pendrive-on lévő kötettel, vagy éppen magával a pendrive-val eleve nem stimmel valami... Milyen érdekes, hogy pl. a múlt héten használtam Windows és Linux ISO-k kiírásához több pendrive-val is és nem dobott hibát az írási műveletnél és nyilván a pendrive-ok sem mentek tönkre. Az meg a másik, hogy ki tudja kinél éppen hogyan van összegányolva az OS és vannak netán amiatt problémák a pendrive kezelésénél.

Szóval ez nem naivitás, hanem a realitás és a tények! Ha szerinted nem az, akkor bizonyítsd be az ellenkezőjét! Ha nem tudod, akkor meg talán nem kellene téves információkra alapozva általánosítani... :U

[ Szerkesztve ]

(#3985) #56474624 válasza King Unique (#3984) üzenetére


#56474624
törölt tag

A rufus előtt miért volt jó? Win10-et telepítettem róla, aztán formáztam az intézőből, utána fájlokat tettem rá, majd miután elintéztem a másik gépemen, amit akartam, letöröltem őket. Rá néhány órával próbáltam a rufusszal egy újabb win10 telepítőt hozni, előtte az intézőben láttam rendesen. Rufus elindult, kijelezte a hibát, azóta kampec. De biztos nem a rufus volt. Az sem baj, hogy a második pendriveommal csinálta ugyanezt múlt hét csütörtök óta, pont most hullott volna ki amúgy is mindkét pendrive. Nagyon valószínű, tényleg. :W

(#3986) King Unique válasza #56474624 (#3985) üzenetére


King Unique
titán

Akkor én is visszakérdezek, nálam a Rufus után miért volt rendre jó? Tehát már ez kapásból ellentmond az állításodnak, miszerint a program használata után tönkremennek a pendrive-ok... Másrészt amiket itt a 2. bekezdésben leírtál, azok pont a pendrive hibájára utalnak, a tönkremenetel jelei. Ahhoz mi köze van a Rufusnak, ami csak a pendrive-on lévő kötetet és fájlrendszert tudja módosítani, ellenben a flash chipet, a firmware-t stb. nyilván nem és nem is tudja tönkretenni? De mindegy is, mert úgysem fogod tudni objektíven megmagyarázni, illetve bizonyítani... :N

[ Szerkesztve ]

(#3987) #56474624 válasza King Unique (#3986) üzenetére


#56474624
törölt tag

Nem tudom, mi köze van hozzá, azt viszont tudom, hogy a rufus használata alatt (igen, határozottan alatta) ment tönkre mindkét pendriveom néhány nap leforgása alatt. Nekem is volt olyan, amikor nem ment tönkre, sőt, több olyan esetem volt, mikor nem (utóbbi 1-2 hétben sokat használtam a rufust). De most igen.

Neked miért nyilvánvaló, hogy amúgy is tönkrementek volna? Látod az alternatív jövőt? Kicsit unalmas már ez a vita, amiben te kézzel-lábbal védesz egy programot, ami "nyilván" nem csinálhat ilyet. Valamit pedig szerintem igenis csinált, és igen, a program csinálta, mert előtte mindkét pendriveom teljesen jó volt.
Ez épp úgy hit, hogy te kerek-perec kijelented, hogy mindkét pendriveom amúgy is tönkrement volna egymáshoz képest pár nap eltéréssel.
Még az előző esetnél csak megértem, hogy védted a programot, de mikor jön valaki, és pár nap eltéréssel tapasztalja ugyanazt még kétszer, te akkor is makacsul ragaszkodsz a hülyeségedhez.

[ Szerkesztve ]

(#3988) aDaM909 válasza #56474624 (#3987) üzenetére


aDaM909
tag

Nem nyilván a program csinálta, mert akkor mindenkinek minden pendrive-ját tönkretenné. Az viszont kétségtelen, hogy intenzíven használja a pendrive-ot, de ha ettől tönkremegy, az nem a program hibája. Egyébként én a buszvezérlő / alaplap hibájára is gyanakszom.

[ Szerkesztve ]

(#3989) #56474624 válasza aDaM909 (#3988) üzenetére


#56474624
törölt tag

Az a baj, hogy ti egy előzetes feltevésből, ti. a program soha nem hibázhat, mindent megmagyaráznátok. Ha egy új pendriveval lenne ez, akkor nyilván az a pendrive már eleve hibás, és ezért történt. Mindenre lehet magyarázatot gyártani, csak az még nem lesz feltétlen igaz.

Nekem kicsit túl sok a véletlen egybeesés ebben az egész sztoriban.

(#3990) King Unique válasza #56474624 (#3987) üzenetére


King Unique
titán

Továbbra is csak az eddig dolgokat mantrázod, de megindokolni és szakmai érvékkel alátámasztani már egyáltalán nem tudod, hogy miért és hogyan is tette tönkre állítólag a Rufus a pendrive-okat. Szóval pont, hogy te ragaszkodsz makacsul az állításodhoz, de bizonyítani már nem tudod. Ráadásul így látatlanba leírod a saját példád, aztán meg ki tudja, hogy milyen állapotba voltak azok a pendrive-ok... Engem, vagy éppen másokat ilyen alapon hiába próbálsz győzködni, mert egyszerűen irreális az állításod, ami az előbbi válaszokban már ki volt fejtve. Valamint, ha én, vagy éppen mások a program rendszeres használatánál eleve nem ezt tapasztalják, akkor pláne ne próbáld bemesélni azt, amit!

A nyilvánvaló dologhoz meg annyit, hogy egy pendrive-nál az eleve abnormális, ha kifagynak tőle a programok, vagy akár az OS, nincsen kapacitása a lemezkezelőben, hirtelen írásvédett lesz stb. Ezek márpedig a tönkremenetel jelei szoktak lenni és az ilyen előbb-utóbb végleg beadja a kulcsot.

[ Szerkesztve ]

(#3991) #56474624 válasza King Unique (#3990) üzenetére


#56474624
törölt tag

Az a baj, hogy te sem írtál a világon semmi szakmait az üggyel kapcsolatban, csak véded a rufust minden áron, mert olyan nincs. Elméletileg.

(#3992) King Unique válasza #56474624 (#3991) üzenetére


King Unique
titán

Aha értem, mármint szerinted semmi nem az, ami nem az állításodat támasztja alá... Egyébként nyilván nem mindenáron, de ugyanakkor szapulni sem fogom, ha nem találom megalapozottnak az állítást és ráadásul nem is tapasztalom. De most majd rápróbálok gyorsan, hátha talán sikerül valahogyan összehozni ezt, amit eddig X év alatt amúgy nem... :D

(#3993) Doky586:
Azt a korábbi "szabálytalankodást", ha jól emlékszem te sem tudtad anno megmagyarázni, vagy éppen reprodukálni... Az pedig érdekes, hogy feleslegesként említed, holott nemrég a Windows To Go-hoz pont azt használtad... :)

(#3994) aDaM909:
Intenzíven, netán duplán, triplán írja ki rá az ISO-t, vagy mi? Itt inkább lehet szó arról, hogy a pendrive hulladék, avagy a memóriacellák használódtak el és már egy kis írás is betesz neki. Ráadásul az SSD-kkel ellentétben a hagyományos pendrive-oknál se Garbage Collection, se TRIM stb. sincsen és a sok írást sem bírják úgy, általában előbb is használódnak el és mennek tönkre.

[ Szerkesztve ]

(#3993) Doky586 válasza #56474624 (#3989) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Régebben nekem is problémát okozott a Rufus, igaz fizikailag nem tette tönkre, hanem a sima másolós módszert használva utána bootolhatatlanná tette a pendrinot.. Amiből még a diskpart + clean sem állította helyre. Valószínűleg olyan helyre ír ahova semmi más. Ez a szabálytalankodás esetedben fizikai hibával is járt. Nyilván ez az üzleti érdekük is, hogy eltitkolják hogy értelmetlen a programjuk használatának és csak a megszokás miatt használják..

Azóta inkább hanyagolom. Felesleges használni.
- Telepítő készítése sima filemásolással is megoldható.
- Win to go készítéshez vannak más (egyszerűbb) programok is.

[ Szerkesztve ]

(#3994) aDaM909 válasza #56474624 (#3991) üzenetére


aDaM909
tag

Mondjuk én azt elképzelhetőnek tartom, hogy olyan intenzíven használja a pendrive-ot, amiket egyes darabok nem bírnak ki. Lehet a Rufust csak bizonyos pendrive-okon tesztelték. (Bár akkor mondjuk teljes formázásnál (és hasonló műveleteknél) is ki kellene ütköznie a problémának - de ez lehet baromság és amit az előttem szóló ír, az áll).

Nekem a legutóbb bootolhatatlanná vált egy pendrive (PC speaker sípolt bootolás helyett), de újra ráeresztve a Rufus-t működött ismét.

[ Szerkesztve ]

(#3995) Ciccuka válasza #56474624 (#3991) üzenetére


Ciccuka
veterán

Milyen tápegységed van?
Milyen a földelés minősége?
Milyen pendrive-ok mentek tönkre?
Milyen állapotban van az az USB port?
Alaplapi vagy kivezetéses az USB?
Statikus feltöltődést nem tapasztaltál?
USB2.0 vagy 3.0?
Alaplapi Bios beállítás?
USB és Chipset driverek-ről info?

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#3996) Elcan


Elcan
tag

Sziasztok!

Vettem egy ilyen pendrive-ot. KINGSTON 16GB DT100G3/16GB.
Alapból ugye FAT32-re volt formázva és így nagyon lassú is volt. 4 megával másolt max. Gyorsformázva NTFS lett, amivel a másolás megugrott 132 megára, kb 2-3 mp alatt föl is szalad 86-99%-ra majd kell min 5 perc, mire befejezni a maradékot. Mi lehet a baj, többi pendrive-om nem csinál ilyet.
Tudnátok ebben segíteni?
Köszönöm!

(#3997) Doky586 válasza Elcan (#3996) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Tehát mégiscsak lassabb ntfs-el. Én a Fat32 vagy exFat-et javasolnám. [link]
Formázáskor a clusterméretek növelésével lehet játszadozni, sokat számít.

[ Szerkesztve ]

(#3998) elektrotank


elektrotank
tag

Hali!

Van/(volt?) egy "KINGSTON 128GB HYPERX SAVAGE HXS3/128GB" nevezetű pendrive-m, ami nem igazán akar működni. 1-2 éves biztos van már.
A probléma a következő: a windows érzékeli a pd-t, jelzi is, hogy csatlakozva van (hang), de csak annyit jelez, hogy USB-meghajtó, ezt meg sehogyan sem tudtam elérni. Próbáltam más gépen is, ott is hasonló volt a helyzet, viszont olyan is előfordult, hogy már behozta az új ablakot, hogy megnyitja, aztán kiírta, hogy helyezzem be a lemezt....

Esetleg lehet ezzel kezdeni valamit vagy kuka?

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

(#3999) King Unique válasza Elcan (#3996) üzenetére


King Unique
titán

Újabb tipikus mintapéldája annak, hogy a vásárlás előtt miért nem ártana jobban tájékozódni, elolvasni a pendrive adatlapját stb. Ennél a típusnál a gyártó csak az olvasási sebességet (max. 100-130 MB/s) adja meg, ellenben az írásit nem, ami nyilván jóval gyengébb érték lehet. Sőt, a másik pendrive-os topik tesztjeit elnézve kritikán aluli az írási sebesség... Szóval lehet itt játszadozni a fájlrendszerekkel, formázásnál a lemezfoglalási egységekkel, de ez a pendrive írásnál így is, úgy is lassú lesz... Az a 132 MB/s meg egyébként max. csak a gyorsítótárazás miatt lehetett rövid időre, ha a pendrive-ra másolsz és nem az olvasási sebességgel (pendrive-ról) kevered. De annak is pont az a lényege, hogy általában csak átmenetileg, rövid időre dobja meg a sebességet, ellenben utána már beáll a másolás a reális értékre. A végén az az 5 perces várakozás is pont emiatt lehetett, mivel a gyorsítótárat (RAM cache) használta, majd csak utána írta ki a fájlokat ténylegesen a pendrive-ra. Illetve azért is, mert jelen esetben maga a pendrive tetű lassú írásnál és annyi idő kellett neki, amíg reális sebességgel felmásolódik rá az az adatmennyiség...

[ Szerkesztve ]

(#4000) King Unique válasza elektrotank (#3998) üzenetére


King Unique
titán

Ha megnézed a topik korábbi eseteit ilyen hibaüzenetnél, akkor azoknak rendszerint az lett a vége, hogy megadta magát a pendrive. Ha az OS nem ismeri fel rendesen, Windowsnál a lemezkezelőben sem jelenik meg, avagy 0 bájt a kapacitása, akkor esélyes a tönkremenetel. Ha más gépeken, más operációs rendszereknél is ezt csinálja, akkor meg pláne. Vagyis marad a garanciális csere, vagy annak híján kb. a kuka...

Vagy esetleg pl. ennek mintájára, illetve ehhez hasonló módon max. a firmware piszkálása lehetne még opció, de az is csak saját felelősségre. Ugyanis egy ilyennél könnyen "téglásítani" lehet a pendrive-ot, ha nem a megfelelő vezérlőhöz való programot használják!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.