Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#3501) kezdosql


kezdosql
tag

Egy 4gb-os pendrive (flash drive van rairva) FAT32-re volt gyarilag formazva, NTFS-re formaztam.

Segitene valaki ertelmezni az adatokat?
Az NTFS valamivel nagyobb teruletet talal, de le is foglalja maganak?

flash drive: 4GB, FAT32

win7:
4,018,077,696 bytes total
4k (4,096 bytes) hasznalt vmire
4,018,073,600 bytes free

TC:
3,923,900 k free
3,923,904 k total

flash drive: 4GB, NTFS

win7:
4,026,462,208 bytes total 3,74 GB
49,332,224 bytes foglalt 47 MB
3,977,129,984 bytes free 3,7 GB

TC:
3,932,092 kB total
3,883,916 kB free

A TC az Total Commander altal mutatott szamokat jelenti, a win7 az a meghajtora kattintas utani job gombos tulajdonsagokat mutatja.

(#3502) Vadlabubela


Vadlabubela
újonc

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy 3.0-ás G4es datatravellerem van és 3.0-ás a port is amiben használni szeretném, de csak retek lassan működik, de ha a mypassport ultrával használom a portot akkor gyors és a pendrive is gyors ha a laptopban használom és nem tudok rájönni a hiba okára. Tudna valaki segíteni ebben nekem?

Ja amúgy nem csak ez, az összes pendrive lassú minden portban a gépemben. kb 4500 kbyte/sec

(#3503) Vladek83 válasza King Unique (#3499) üzenetére


Vladek83
tag

Amiken próbáltam: WIN7,WIN10-es gépek, de most már a sajátomban sem működik, eszközkezelőben sem látom... szerintem nézek egy újat.. azért köszönöm a javaslatokat! :R

üdv,

(#3504) King Unique válasza kezdosql (#3501) üzenetére


King Unique
titán

A Windows fájlkezelője bájtban, míg a TC alapértelmezetten kilobájtban mutatja az értékeket, azért van az eltérés. Viszont utóbbinál át lehet állítani és akkor ugyanazt fogja mutatni. Valamint a FAT32 vs. NTFS formázás után alapból más lesz a foglalt terület mérete. De ez ugyanígy van más pendrive-ok, merevlemezek stb. esetében is, szóval annyira nem kell vele foglalkozni. Ha tesztelni akarod a pendrive tárolókapacitását, akkor ahhoz ott van pl. a H2testw.

[ Szerkesztve ]

(#3505) King Unique válasza Vadlabubela (#3502) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ha a géped USB 3.0 portjában az USB 3.0-s külső HDD megfelelő sebességgel működik, akkor talán a hardveres hiba kizárható. Illetve, ha a pendrive sebessége másik gépen ok, akkor az sem lehet hibás ilyen téren.

Az első gépen a sebességet mivel mérted, TC-vel? A sima Windows fájlkezelős másolás mit mutat, valamint a szintetikus tesztek? A pendrive adatlapján nincsenek referenciaértékek megadva, de a másik topik méréseihez lehet viszonyítani.

Egyébként konkrétumok nélkül meg ki tudja, hogy esetedben az OS-en belül mi a helyzet. De ugyanazon gépen pl. egy Live Linux alatt le lehetne tesztelni a sebességet. Valamint akár magát a pendrive-ot is lehet az alábbi programokkal.

[ Szerkesztve ]

(#3506) kezdosql válasza King Unique (#3504) üzenetére


kezdosql
tag

Nem a win-TC, hanem a FAT-NTFS foglaltsag lepett meg.
Pontosabban az, hogy NTFS-nek miert kell 47 MB rejtett tarolo?

FAT-nal azt irja, 4,018 GB es egyetlen 4k-s szektort hasznal,
NTFS-nel 4,026 GB, de 47 MB-ot (!) hasznal valamire rejtetten.
Tehat a hasznalhato kapacitas nem valtozik lenyegesen, a foglalt kapacitas viszont igen.

(#3507) King Unique válasza kezdosql (#3506) üzenetére


King Unique
titán

A FAT tábla eleve kisebb helyet foglal, mint az MFT, szóval nem meglepő a különbség. Illetve minél nagyobb tárolókapacitású eszközt formázol, annál nagyobb lesz utána a foglalt terület. Valamint ennek mérete formázásnál még a lemezfoglalási egységtől is függ.

Tehát ez mondhatni normális dolog és nem kell vele különösebben foglalkozni. Meg vsz egy 4 GB-os pendrive-nál sem az a pár 10 MB tárhely hiánya fog gondot okozni. Viszont, ha annyira zavar, hát akkor formázd FAT32 / exFAT fájlrendszerre, aztán használd úgy! Az ilyen flash-alapú meghajtókra amúgy is a nem naplózó fájlrendszerek javasoltak elsődlegesen.

[ Szerkesztve ]

(#3508) Doky586 válasza kezdosql (#3506) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Emiatt forgolódtál éjjel az ágyadban álmatlanul..? :DD
Ugye nem tervezed felvágni az ereidet ezen veszteség okán..? :))

(#3509) Nerazim


Nerazim
őstag

Hali!
Tavaly szeptemberben vettem egy 16 Gb-os pendrive-ot ajánlott eladótól az ebay-ről. Emlékeim kissé megkoptak, de én úgy emlékszem, hogy rögtön az volt az első, hogy megnézzem a win mennyinek ismeri fel és nem volt akkor gond ezzel. Sebességtesztet nem futattam. Most viszont megformáztam és elszállt az egész most csak 512mb ot lát. Mi lehet a gond?

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#3510) King Unique válasza Nerazim (#3509) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Nem tudom milyen pendrive ez, de pl. ezen módszerek valamelyikével meg lehetne próbálni egy újraformázást / újraparticionálást. Valamint magát a pendrive-ot is lehet tesztelni pl. az alábbi programokkal.

Aztán persze az is előfordulhat, hogy kezdi megadni magát. Bár annak a tipikus tünete lehet a hirtelen írásvédettség, valamint hogy az OS nehezen / egyáltalán nem ismeri fel stb.

[ Szerkesztve ]

(#3511) Nerazim válasza King Unique (#3510) üzenetére


Nerazim
őstag

Köszi. Közben bogarásztam és én is rátaláltam az általad is linkelt progik között a diskpart clean-re. Ezzel most helyreállt a kicsike. Egyből látta, hogy mennyi az annyi mihelyst beírtam az első parancsot. Nem tudom mi lelte. Egyébként Jetflash 790 16gb.

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#3512) kezdosql válasza Doky586 (#3508) üzenetére


kezdosql
tag

Nem a veszteseg lepett meg, hanem az, hogy a NTFS nagyobb hasznalhato teruletet talalt a pendrajvon, mint a FAT, es rogton einstandolta a tobbletet. ;)

(#3513) Doky586 válasza kezdosql (#3512) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Azt is tudnod kell, hogy ha a 4GB-os pendrivet formáztad akkor a feloszthatóság alapegysége:
- FAT esetén: 64 kB
- FAT32 esetén: 4 kB
- NTFS esetén: 4kB
- exFAT esetén: 32kB
[link]

(#3514) Traxx válasza Traxx (#3500) üzenetére


Traxx
őstag

Valakinek van esetleg ötlete? :R

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#3515) King Unique válasza Traxx (#3500) üzenetére


King Unique
titán

Windows alatt pl. ezen hozzászólásban említett adatmentő programokkal lehetne ránézni. A jobbak hozzá tudnak férni akár problémásabb esetekben is a fizikai drive-hoz. Persze ehhez az is kell, hogy az OS felismerje a pendrive-ot. Ha azonban ezek sem boldogulnak vele, valamint Linux alatt sem lehet vele mit kezdeni, akkor elképzelhető hogy tönkrement. Viszont, ha fontos és pótolhatatlan adatok vannak rajta, akkor célszerű lenne egy adatmentő szakemberhez elvinni.

[ Szerkesztve ]

(#3516) Anonymus95 válasza King Unique (#3515) üzenetére


Anonymus95
senior tag

Bocsi, nem neked akartam..rossz gombra nyomtam.

Sziasztok!

Van egy 4GB-os Verbatim pendrive.
Egy-két éves lehet. Nem volt vele semmi baj, viszont vagy másfél hete egyszer csak elkezdte azt, hogy írási műveletnél leválasztódik a pendrive. Majd visszacsatlakozik, de amint ismét írási műveletbe kezd, újra ledobja.
Formázást nem tudok csinálni mert ledob a pendrive és megszakad.
Lemezkezelő szintén hiba mert leválasztódik a pendrive. Diskpart szintén error és külső programmal sem tudom se formázni sem particionálni.
Nagy nehezen az adatokat egyesével letudtam másolni.
Beléptem a pendrivera, gyorsan rányontam egy fontos dokumentumra jobb egérrel, majd nagy nehezen beadta a menüt és gyorsan másolás gombra nyomtam. És így letudtam másolni a gépre, de miután visszacsatlakozott a pendrive..nagyon macera volt de backup program sem működött.. na mindegy, megvan minden ami kell.
Csak akkor kuka? Vagy esetleg valahogy újra lehet még éleszteni?

Van egy 8GB régi pendrive, ami anno egyszer csak totál semmi. Hiába dugom be bárhová, nem jelenik meg sehol. Gondolom az pláne kuka?

Win7,8.1 és Androidra rendszereken próbálva mindkét pendrive.
Köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#3517) kezdosql válasza Doky586 (#3513) üzenetére


kezdosql
tag

Nem erre gondoltam, hanem a rejtett fajlokra.

Ha chkdsk-t futtatsz es megnezed utana a reszleteket, legalul lathatod a listat es ott szepen kozli, hogy a lefoglalt helyen hany fajl es hany index fajl van, amik lathatatlanok.

Igy most mar kezdem erteni, hogyan lehet latszolag teljesen ures pendrajv vagy hdd is virussal vagy kemprogrammal felrtozott.

(#3518) Traxx válasza King Unique (#3515) üzenetére


Traxx
őstag

Az alapvető probléma az, hogy fizikailag sem jelenik meg a pendrive, még 0 bájtos meghajtóként sem. Így adatmentő programot sem tudok ráengedni, mert nincs mire :(

Az opció lehet, hogy egy "donor" pendrive-ra ráműtöm a memóriachipet? Vagy ez necces próbálkozás lenne? Ha jók az infóim, akkor nincs olyan adat rajta egyébként, ami életbevágó lenne, de jobb lenne, ha meglenne.

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#3519) kezdosql válasza Traxx (#3518) üzenetére


kezdosql
tag

Akkor az elektronika lehet doglott, de talan muszerrel kimerheted, reagal-e valamire.

(#3520) Traxx válasza kezdosql (#3519) üzenetére


Traxx
őstag

Ebben sajnos nincs tapasztalatom, csak egy lelkes amatőr vagyok ilyen téren, vagy annyi sem :B Annyit viszont észrevettem, hogy több órányi gépben töltött idő után is teljesen hideg maradt a pendrive (kijön a fémházból, ezért tudom megmondani), pedig logikusan belegondolva valamennyi melegedésnek kellene szerintem lennie. Külső sérülés mindenesetre nem látszott rajta az USB csatinál sem.

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#3521) King Unique válasza Traxx (#3518) üzenetére


King Unique
titán

Ha az OS és a külső programok egyáltalán nem érzékelik, akkor otthon ezzel nem nagyon fogsz tudni mit kezdeni. Szakemberhez kellene elvinni, hátha ő igen! Illetve ez ügyben az adatmentéses topikban lenne célszerű érdeklődni.

[ Szerkesztve ]

(#3522) hakydakillah


hakydakillah
senior tag

Sziasztok,

vettem egy új kulcsot - Kingston DataTraveler Micro 3.1 32GB DTMC3/32GB, melynél az a jelenség jött elő, hogy adatok felmásolásakor úgy 5másodpercig tartja a max sebességet úgy 90MB környékén, majd gondol egyet, és leesik 10re, amit viszont már mindvégig tart. Nem tudjátok ez mitől lehet?

(#3523) Anonymus95 válasza hakydakillah (#3522) üzenetére


Anonymus95
senior tag

Szia!
Ez nálam is így van, a gyorsítótár miatt van az eleji kiugrás, utána a valódi írásisebességgel megy végig. Normális szerintem.

(#3524) hakydakillah válasza Anonymus95 (#3523) üzenetére


hakydakillah
senior tag

Na de USB 3.1es kulcsot vettem, aminek 100al kellene hasítania, de csak 8-10el döcög. Régi kulcsomra felraktam 1perc alatt 4GB-ot, ennek 5-9perc. Nem hinném, hogy ez normális.

(#3525) King Unique válasza hakydakillah (#3524) üzenetére


King Unique
titán

Vettél egy elvileg USB 3.1-es pendrive-ot, ami egyrészt gyakorlatilag nyilván csak Gen 1-es és a gyártók is csak ezen módosítást használják ki. Sőt, jelenleg nem is léteznek valódi USB 3.1-es (Gen 2) pendrive-ok. Másrészt az említett típus adatlapján fel van tüntetve a 100 / 15 MB/s olvasási és írási érték. Tehát valójában annyira nem kell meglepődni azon a ~ 10 MB/s írási sebességen.

[ Szerkesztve ]

(#3526) hakydakillah válasza King Unique (#3525) üzenetére


hakydakillah
senior tag

Koszi a valaszt. Onnan ahonnan rendeltem elfelejtettek megemliteni ezt az "aprobetus" reszt.
Akkor kicsit turelmesebbnek kell majd lennem :-)

(#3527) norbert1998


norbert1998
veterán

Üdv.

Adott egy pendrive, régi, nincs már nagyon rá szükség, de a rajta lévő adatok eléggé kellenének, családi és epitkezeses fotók.

Autós fm transmitterben hallhattuk róla a zenét, mikor az autó lefulladt és azóta többször nem működött megfelelően a drive.
Gépbe dugva a gép látja, de ennyi, a partíciót sehogy sem látja, de üres területként, se semmi. Disk Manager sem látja a partíciót, nincs mező a sorában a drivenak. A testdisk sem látja.

Mit lehet tenni?

[ Szerkesztve ]

(#3528) kezdosql válasza norbert1998 (#3527) üzenetére


kezdosql
tag

Olvasd el 3521-et.

(#3529) grabber


grabber
addikt

Sziasztok!

Van egy Sandisk ultra fit pendrive-om,ami sosem működött megbízhatóan.Window sazt mondja állandóan formázzam,de sosem jó ez neki. Néha nem ismeri fel és írás közben eldobja a pendrive-ot. NEm is használtam emiatt. Most le akarnám cserélni emiatt gariztatnám. Eredeti és az ebay eladó azt mondta vigyem a helyi szervizbe.
Magyarországon ezt hol lehet elintézni? Vagy küldjem vissza HK-ba?

(#3530) King Unique válasza grabber (#3529) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ha van még rá gyártói garancia, akkor az RMA ügyintézés opció lehet. Erről egy másik topikban pont nemrég linkelt valaki egy leírást. Nálunk hivatalos szerviz elvileg nincsen, illetve egy random helyre bevinni javítás céljából felesleges, mert az ilyeneket már nem szokták.

[ Szerkesztve ]

(#3531) kriszwells


kriszwells
aktív tag

Üdv! Van egy pendrive ami eddig jó volt, de most ha bedugom felugrik a kis ablak, hogy formázni kell, és utána másodpercenként újból felugrik ez az ablak, alul a tálcán meg gyűlik... De formázni nem engedi, ha sikerül az egyik OK gombra rámenni, akkor azt írja nem formázható. Mit lehet tenni vele? Vagy megfogni valahogy, hogy ne ugráljon fel ennyi ablak? Kösz!

Core i5 10400F, Lenovo T32h-20, Nikon Z Fc, Pocketbook Sense 630, GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 , https://www.youtube.com/channel/UC9JycGJu4WSrta7RomJtinA

(#3532) DeathAdder


DeathAdder
veterán

Hali. Egyik nap újratelepítettem a win10-et úgy hogy rátettem egy 64 gigás kingston dt 101 g3 pendrivera.
Az új rendszernél már azt látta hogy 32 gigás a pen. Disc managementben helyre tudtam hozni, de most meg nincs olyan lehetőség, hogy FAT32-be formázzam :F

Ez most milyen hiba? Hogyan tudnám helyrehozni?

[ Szerkesztve ]

(#3533) PHM válasza DeathAdder (#3532) üzenetére


PHM
addikt

A FAT32 maximális partíciómérete 32GB. Az NTFS nem jó?

[ Szerkesztve ]

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#3534) King Unique válasza DeathAdder (#3532) üzenetére


King Unique
titán

A Windows beépített / egyéb eszközei 32 GB-nál nagyobb FAT32-es partíciókat nem engednek létrehozni, illetve az ennél nagyobb partíciók formázásánál sem ajánlják fel a FAT32 opciót. Valamint, ha valaki pl. MCT-vel készít Windows telepítőt egy nagyobb tárolókapacitású pendrive-ra, akkor szintén ez lesz és a fennmaradó lemezterület unallocated marad.

Viszont ez nem hiba, ez a korlátozás már régóta benne van. Ellenben a FAT32 fájlrendszerű partíció maximális mérete 2 / 8 TB lehet. Ha Windows alatt > 32 GB partíciókat FAT32-re akarsz formázni, akkor ahhoz külső particionáló programok kellenek. De egy 64 GB-os pedrive-ot pl. a népszerű Rufus is megformáz FAT32-re.

[ Szerkesztve ]

(#3535) DeathAdder válasza King Unique (#3534) üzenetére


DeathAdder
veterán

+ PHM

Értem, köszönöm, különösen King Unique kimerítő válaszát :R

Ezek szerint figyelmetlen voltam, mert egész idáig fel sem tűnt, hogy nem lehet fat32-re formázni.
Talán a windowsos MediaCreationTool formázta FAT32-re, amikor rátettem a win10-et és ezért láttam 32 gigát.

Igazából amikor pendrive-ról bootolok be ubuntut, akkor használom a fat32 fájlrendszert azt adott pendrive-on. Nem tudom miért, de unetbootin programmal szoktam rátenni ubuntut és csak ha fat32 a fájlrendszer akkor hajlandó bebootolni.

De akkor ezt nem erőltetem, jó lesz az egy 4 gigás penen is :R

(#3536) PHM válasza DeathAdder (#3535) üzenetére


PHM
addikt

Most próbáltam egy 64 gigás pendrájvon, a Rufus szó nélkül formázta,
akár bootolhatóra is, így nincs akadálya a 64 gigás pen használatának.

King Unique: Kösz az infót, eddig úgy tudtam, 32 GB fölött csak
mókolva lehet a meghajtókat FAT32-ben formázni. :R

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#3537) Gomezz


Gomezz
senior tag

Sziasztok!

Van egy Adata 64Gb-s pendrivom és egy asus maximus 8 formula alaplapom, win 10 64.
Az usb 3 folyamatosan ledobja, miközben egy nagyobb adatott próbálok rátölteni a pendrivra.
Az usb 2 -ben semmi gond. A külső 2,5"-os usb 3 mas Samsung 2TB hdd pl. jó az usb3 ban is!
Alaplapot és pendrivot is cseréltem (előtte maximus 7 formula volt és ilyen pendrive csak 32gb-s, win 7 64) ott is ez volt a gond!

Mi lehet a gond? :F

Köszi előre is a válaszokat! :R

(#3538) King Unique válasza Gomezz (#3537) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Egyik illetőnek nemrég hasonló problémája volt, amire az alábbi válaszokat kapta. Illetve egyéb USB-s háttértáraknál az adatkapcsolat eldobásának lehetnek különféle okai, amelyek egy része egy mezei pendrive esetében is érvényes.

Tehát USB 3.0 specifikus a probléma. De, hogy most ezen hardver alapból nem komálja-e ezt a pendrive-ot, vagy csak az adott OS, driverek stb. a probléma, ahhoz nyilván meg kellene nézni néhány dolgot az előbb említettek közül.

[ Szerkesztve ]

(#3539) Gomezz válasza King Unique (#3538) üzenetére


Gomezz
senior tag

Köszi!

(#3540) kezdosql


kezdosql
tag

Valaki tudna segiteni usb port tesztelesevel?
Ugy emlekszem, valaki irta regebben, hogy lehet csinalni egy led-es kutyut, ami mutatja, hogy jol mukodik-e.
Egy pc-n az egyik usb port gyanus, ezt kellene megnezni.

[ Szerkesztve ]

(#3541) grabber válasza King Unique (#3530) üzenetére


grabber
addikt

Köszi,futárral küldik az újat :)

(#3542) jozsi252


jozsi252
veterán

Sziasztok

Az normális jelenség egy ADATA S102 Pro 16GB-nál, hogy ugyanúgy 23-25MB/s környékével ír USB 2.0 porton meg 3.0 porton is.
Itt most HD filmről van szó, szóval nem kis fájlokról.

Asrock Z170 Pro 4 lapom van, Win 10 prof x64 rendszerrel. Legfrissebb dirverekkel.

Bár a helyzet az hogy Asrock honlapján a drivereknél külön nem találtam USB 3.0 drivert. Ez a Win 10 miatt van hogy nem kell felrakni?

iPhone 13 Pro Max

(#3543) King Unique válasza jozsi252 (#3542) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ha az adatlapján feltüntetett értéket, valamint pl. ezen tesztet nézzük, akkor igen, normális. A nagyobb tárolókapacitású modellek viszont már valamivel gyorsabbak, ami az adatlapon és a másik topik többi tesztjénél is látszik.

Egyébként nem egy USB 3.0-s pendrive csak olvasásnál remekel, ellenben az írási sebességük kb. az USB 2.0 szintjén van. Persze vannak komolyabb típusok, illetve pl. ilyen hipergyors modellek is.

Szóval ez a pendrive ennyit tud! Ha fontos a minél nagyobb írási sebesség, akkor a vásárlás előtt kellett volna tájékozódni! ;)

[ Szerkesztve ]

(#3544) jozsi252 válasza King Unique (#3543) üzenetére


jozsi252
veterán

Ez egy régi pendrive nekem, csak szimplán kíváncsi voltam arra hogy normális jelenség-e, de akkor igen. Most akarok épp rendelni egy nagyobbat, Sandisk Extreme mellett teszem le a voksom. 64-128GB között vacilálok, nem tudom megéri-e a felárat a 128GB.

:R

iPhone 13 Pro Max

(#3545) laychi


laychi
veterán

Üdv mindenkinek.

Problémám adódott egy 64Gb-os intenso speedline pendrive-val
Semmi sem hajlandó felismerni,se gép,se tv,nem látja a windows a kapacitását,formázni semilyen fájlrendszerbe nem engedi,rufussal is próbálkoztam.

Filmet néztem még a minap róla gond nélkül,aztán most másikat akartam felrakni rá,és egyszerűen nem akar működni.
Nem sűrűn volt formázva,sokat csak a fiókban poihent,nem szoktam filmnézésre sem használni,tehát nincs szétcseszve másolás/törlés,másolás/törlés használatával.

Azon kívül,hogy sarokkal méregből teljes erőből szétzúzom és a kukába dobom van más lehetőség?
Windows driverek fent vannak,hiba nélkül futott eddig is,és mint írtam a tv sem ismeri fel,pedig abból lett kihúzva(kikapcsolt állapotban)

[ Szerkesztve ]

(#3546) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Sziasztok! Van egy Kingston DataTravel G3 4GB pendrive, és a gép nem ismeri fel. Feltelepül az illesztőprogram, ill. feltelepülne, nem ír ki semmi hibát, csak utána látom, hogy az eszközkezelőben ismeretlen eszközként szerepel. Tudtok erre valami megoldást? Javítható?

(#3547) King Unique válasza Gabesz87 (#3546) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ilyenkor mondjuk jó lenne tudni, hogy most a pendrive adta meg magát, vagy csak a te hardver- és szoftverkörnyezetedben nem működik jól. Ez pedig nyilván úgy derülne ki, ha másik gépen, illetve másik OS alatt is kipróbálnád.

Egyébként, ha nem tud hozzá elsőre eszközillesztőt telepíteni a Windows, akkor az eszközkezelőben célszerű manuálisan / egyéb módon eltávolítani a hibás eszközillesztőt. Majd utána újraindítani a rendszert és újracsatlakoztatni az eszközt. De volt akinél annyira el volt állítódva valami, hogy rendszer-visszaállítást kellett csinálnia (példa).

(#3548) Gabesz87 válasza King Unique (#3547) üzenetére


Gabesz87
addikt

Akkor esélyes hogy a pendrive a ludas. Mivel nem az enyém, én csak megpróbáltam vele kezdeni valamit, de nálam is -ergo másik gépen, más környezetben - ezt produkálja. A manuális eltavolitast próbáltam de nem segít.
Korábban apámnak volt egy pendrive amit sikerült megcsinalni valami data recoveryvel, de ott más volt kicsit a szitu, mert felismerte ugyan de mindenáron formazni akarta, tehát semmit nem tudtam róla megnyitni.

(#3549) King Unique válasza Gabesz87 (#3548) üzenetére


King Unique
titán

Ha több gépen is ezt produkálja és egyáltalán nem ismeri fel rendesen a Windows, akkor lehet a pendrive kezdi megadni magát. Ilyenkor esetleg pl. egy Live Linux alatt is rá lehet nézni, de korántsem biztos, hogy ott működni fog.

A korábbi esetnél lehet csak a fájlrendszer sérült. Ha csatlakoztatáskor formázni akarta a Windows, akkor vsz RAW lett. Ilyenkor adatmentő programokkal általában lementhető a tartalom, majd egy újraparticionálás után a pendrive ismét használható lesz.

[ Szerkesztve ]

(#3550) freewaer


freewaer
csendes tag

Sziasztok!

A hétvégém szenvedéssel telik, mert nem tudok feltelepíteni egy windows 10-et. A probléma konkrétan az, hogy mikor elindítom a telepítést a pendriveról egy fekete képernyő jelenik meg a következő szöveggel:

"A disk read error occurred. Press Ctrl+Alt+Del to restart"

Egyszerűen már mindent megpróbáltam, álítottam boot sorrendet, próbáltam 3 féle usb telepítőt készítő szoftvert (Rufus, Windows 7 USB download tool, WintoBootc), két féle windows 10-et is. A pendriveot már számtalanszor formáztam, frissítettem az MBR-rt rajta, aktiváltam már stb...

Próbáltam már az előlapi és a hátlapi usb portokat is, usb 3-as és 2-es pendriveot. NTFS és FAT32-t. Még az a fránya FreeDos sem akar elindulni pendriveról mert az meg megáll a "Loading FreeDos" szövegnél.

Azért akarom újra rakni a windowst, mert raktam a gépbe a HDD mellé egy SSD-t, hogy picitgyorsabb legyen a paripa. Már a kábelezést is átnéztem és cseréltem....

Mi lehet ennek az oka? Az alaplap halt meg, vagy egyszerűen a pendriveok a rosszak? De az egyiket meg pont erre a célra vásároltam....

Pendrive: Kingston és Sandisk , HDD: Samsung, SSD: Kingston

Valaki már találkozott ezzel a problémával? CD-ről nem opció a telepítés, mert nicns CD-m se íróm :)

Köszi az esetleges válaszokat előre is.

FW

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.