Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#4701) Ciccuka válasza overland (#4700) üzenetére


Ciccuka
veterán

Az nem hiszem. Hogyha hibátlan az USB port és megfelelően volt csatlakoztatva.
Esetleg próbáld meg Rufus-al megformázni.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4702) SI-ZO


SI-ZO
csendes tag

Sziasztok!
A pendrive-om sajnos végleg felmondta a szolgálatot. Számomra fontos fájlok, családi fotók, videók voltak rajta. Nemrég vásároltam, viszonylag hamar tönkre is ment. Nem érzékeli sem a telefon, sem a laptop. Ezt írja ki a gép: Helyezzen be egy lemezt a következőbe: Cserélhető lemez .
Nem ismertek itt a fórumban valakit, aki foglalkozik adatmentéssel? Esetleg vannak cégek akik kifejezetten erre speciálizálódtak? Nekem ezen fájlok helyreállítása minden pénzt megérne. Olyan családi fotók voltak rajta, amiket már nem lehet pótolni. Kérlek segítsetek.

Erről a szarról lenne szó:

[ Szerkesztve ]

(#4703) King Unique válasza SI-ZO (#4702) üzenetére


King Unique
titán

A másik topikban leírt válasznak az volt a lényege, hogy legközelebb kellene eltalálni a megfelelő topikot, illetve használni a fórum keresőjét, nem utólag beírni a másik kettőbe még1x ugyanazt... :W Illetve bőven elég lett volna max. az adatmentés topikba, meg eleve oda való, ha célirányosan az a cél. Bár ott is valószínűleg hasonló lesz a válasz, mármint hogy otthon nem fog menni és vidd adatmentő céghez, ennyi, ez már a másik topikban is le volt írva.

[ Szerkesztve ]

(#4704) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

Sziasztok!

Van egy pendriveom , Kingston DataTraveler 100 G3 16GB. Használtam Memtesthez. Utána az itt leírt módszerrel formáztam. De a régebbi tévém azóta nem ismeri fel. Minden más eszközben hibátlanul megy.

Mi lehet a megoldás?

Köszönöm!

Honeste vivere, neminem laedere, suum cuique tribuere.

(#4705) Hegyirabló válasza Hegyirabló (#4704) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Megoldva. GPT vs. MBR probléma volt.

Honeste vivere, neminem laedere, suum cuique tribuere.

(#4706) King Unique válasza Hegyirabló (#4704) üzenetére


King Unique
titán

Nem írtad, hogy milyen módszerrel, milyen fájlrendszerre, milyen partíciós séma szerint formáztad a pendrive-ot, a tévé mit kezel / mit nem kezel, stb. De ha a GPT volt a gond, akkor az reális, ugyanis az ilyen készülékek egy részénél alapvető hiányosság, hogy csak az MBR-t támogatják...

(#4707) Hegyirabló válasza King Unique (#4706) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Igen-igen, köszönöm, és elnézést, hogy hamarabb írtam, mint sem a keresőt használtam volna! :R

Honeste vivere, neminem laedere, suum cuique tribuere.

(#4708) david199801


david199801
tag

Hali!
Van egy pendrive amit ha bedugok akármilyen gépbe akkor a gépen csak a lemezkezelőbe jelenik meg, de nem lehet vele csinálni semmit csak betűt jelét módosítani amit megtettem már de nem segített. Valakinek van valami megoldása?

[ Szerkesztve ]

(#4709) King Unique válasza david199801 (#4708) üzenetére


King Unique
titán

Ahhoz nem ártana pontosítani, konkretizálni, szükség esetén screnshotokat mutatni a hibáról. Ha az a gond, amiről nemrég volt szó, akkor viszont jó eséllyel annyi a pendrive-nak.

[ Szerkesztve ]

(#4710) Doky586 válasza david199801 (#4708) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"nem lehet vele csinálni semmit csak..."

Nem bírod kihúzni se? Vagy mi a gond? Mutasd.

(#4711) Frod


Frod
addikt

Sziasztok!

Adott egy 6 hónapos Transcend JetFlash 790 64GB-os pendrive, másolás közben egyszercsak eldobta az usb port, nyilván az átvitel megszakadt, na azóta teljesen kuka. Bárhova csatlakoztatom, még a kék led sem villan ki, semmi.

ChipGenius nem látja, Rufus nem látja, JetFlash Recovery nem látja, Gépházban/Eszközkezelőben nem látom nyomát.

Nagyjából sejtem már, de gondoltam rákérdezek, akkor ennek ennyi volt?
ui: fentebb linkelt bolttal érdemes felvenni a kapcsolatot garancia miatt, valakinek van tapasztalat velük?

Do you see the white shadow?

(#4712) King Unique válasza Frod (#4711) üzenetére


King Unique
titán

Esetleg még a gyártó saját helyreállítóját, a JetFlash Online Recovery programot lehetne megpróbálni. Ha az sem érzékeli, másik USB-port, másik gép, másik OS esetén sem, akkor ha még garanciális a pendrive, adja magát a csere lehetősége.

[ Szerkesztve ]

(#4713) Frod válasza King Unique (#4712) üzenetére


Frod
addikt

Próbáltam a saját programot, sajnos egyből kiírja, hogy nem érzékel a gépben pendrive-ot.
Akkor megpróbálom felvenni a kapcsolatot az eladóval.

Do you see the white shadow?

(#4714) Ciccuka válasza Frod (#4713) üzenetére


Ciccuka
veterán

Transcend RMA
Warranty

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4715) batyuska100


batyuska100
senior tag

Hali! Az én problémám az lenne, hogy az alaplapi csatlakozók ahova be voltak kötve az előlapi usb-k valamiért 12v-ot vezettek ki, épp bedugtam a pendriveot, semmi füst meg ilyesmi nem volt, miután rájöttem hogy nem jó az usb, bedugtam a gép hátuljába és már ott se ment. :(((

(#4716) Doky586 válasza batyuska100 (#4715) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Vidd vissza oda a gépet ahol összeszerelték és kérj kártérítést (1 pendriveot).

(#4717) batyuska100 válasza Doky586 (#4716) üzenetére


batyuska100
senior tag

Itthon raktam össze a gépet használt alkatrészekből, a pendriveot sajnálom, hogy tönkre ment, de szerencsére nem volt rajta családi kép, fontos file stb...
Bár vesztettem már el egy csomó képet amikor anno a pentium4 ben halt meg a vinyó :O

(#4718) csixy


csixy
addikt

Romló , hibádzkodó pendrájvból valami gyógyító programmal lehet-e még kivágni a férges részt, vagy jobb már ilyenkor a betonba kavics helyett beszerkeszteni? (Pl az odaírt isofájl visszaolvasva nem egyezik meg az odaírttal.)

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#4719) King Unique válasza csixy (#4718) üzenetére


King Unique
titán

Inkább az utóbbi / garanciális csere, mivel ha egyszer elkezd ilyen szinten degradálódni, akkor jobb már nem lesz és otthoni módszerekkel úgysem tudsz vele mit kezdeni. Max. esetleg egy olvasás/írás tesztet ráereszteni, aztán hátha. Meg a "férges rész" eltávolítása pl. fake pendrive-oknál lehet opció, majd a reális kapacitás további használata.

(#4720) csixy válasza King Unique (#4719) üzenetére


csixy
addikt

Sajnos nem fake drájvról van szó, hanem túl sokat használtam rátelepített linux futtatására. Aztán ezt egyszer megneheztelte. Utána gpartedből meggyógyítottam. Használgattam kis dolgokra. Most csináltam belőle egy ventoy pendrájvot és az n+1-dik iso bootolásakor kiírja, hogy a varázsszám, vagy valami ilyesmi nem jó és lefagy. Az sha256sum vizsgálat alapján nem az az iso van ott, amit odaírtam. Törölvén ezt a hibás iso fájlt és egy korábban odaírtat, majd visszaírván a kérdéses iso fájlt az már jól működik, tehát ez a pendrájv itt-ott "kifakult, bevakult" ..... Tehát ez már betonba való, ha jól sejtem. ...... ? :F

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#4721) Ciccuka válasza csixy (#4718) üzenetére


Ciccuka
veterán

Attól függ milyen vezérlős. [link] [link]

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4722) csixy válasza Ciccuka (#4721) üzenetére


csixy
addikt

Köszönöm! Tehát ezekkel megnézem és felteszem ide az infót , amiket kiírnak?
Ezek windowsosak ugye?

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#4723) Ciccuka válasza csixy (#4722) üzenetére


Ciccuka
veterán

Igen. Csak a lényegre van szükség.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4724) King Unique válasza csixy (#4720) üzenetére


King Unique
titán

Nem, még nem oda való, még nem ment teljesen tönkre. De mivel a pendrive-ok kevésbé bírják a sok írást, előbb-utóbb egyre több lehet az ilyen hiba, majd eljut oda, hogy letiltja a vezérlő és írásvédett, azaz read-only lesz. A következő fokozat meg az lehet, hogy már nem fogja felismerni az OS. Ezért is volt említve, hogy ha ez a helyzet és random eltűnnek róla a fájlok, hibás lesz a felmásolt ISO stb., akkor sokat nem érdemes vele szórakozni, irány a garanciális csere, vagy annak híján előbb-utóbb a kuka és lehet venni másik pendrive-ot.

Legközelebb meg inkább külső HDD-t, vagy külső SSD-t kellene használni olyan célra, ami nagy írásterheléssel jár, nem egy konzumer pendrive-ot. Ahol az utóbbi élettartamának a naplózó fájlrendszer (pl. NTFS, Ext4), annál a + írás sem tesz jót hosszabb távon, nem véletlenül vannak gyárilag is nem naplózó FAT32/exFAT fájlrendszerre formázva.

(#4725) 8 válasza Ciccuka (#4721) üzenetére


8
senior tag

mac-re is vannak ilyen programok?

50.000Ft (!) jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2 évig ingyen. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. Raiffeisen ajánlókód számlanyitás akár +60k Ft. Revolut regisztrációhoz 8.000Ft tőlem. Privát üzenetben küldöm

(#4726) Ciccuka válasza 8 (#4725) üzenetére


Ciccuka
veterán

Nem hinném.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4727) humi1


humi1
tag

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van sandisk pendrivem, csináltam belőle egy bood drivet. Miután már nem kellett leformáztam fat32-re mivel a kocsiban használom zene hallgatásra. De viszont a számítógépen kívül egy eszköz sem veszi észre "nem támogatott eszköz". Mi a teendő? Előre is köszi. :F

(#4728) gabyka válasza humi1 (#4727) üzenetére


gabyka
aktív tag

Esetleg próbáld meg exfat-ra formázni

(#4729) King Unique válasza humi1 (#4727) üzenetére


King Unique
titán

Itt nem derült ki, hogy pontosan mit jelent ez a "csináltam belőle egy bood drivet", azaz milyen programmal, hogyan, milyen ISO, stb. Ahogyan az sem, hogy a pendrive-on milyen (MBR/GPT) partíciós séma van (check), az autóban lévő lejátszó melyiket kezeli, stb. Ha GPT, akkor az a gond, amiről egy másik esetnél volt szó, ahol az MBR alapon történő újraparticionálás volt a megoldás.

(#4730) humi1 válasza gabyka (#4728) üzenetére


humi1
tag

Már próbáltam exFat, fat32, ntfs-re is. A probléma ugyan az. Csak a pc ismeri fel egyéb lejátszó autómédia, médialejátszó nem. Pedig ezt a pendrive-ot használom régóta.

(#4731) humi1 válasza King Unique (#4729) üzenetére


humi1
tag

Hálás köszönet. Sikerült megoldani a problémát! :R :R :R

(#4732) Deer76


Deer76
aktív tag

Sziasztok!
Vettem egy 64GB Transcend 790K pendrive-ot. Sebessége ok, írni rá kb 40-70Mb-tal lehet, viszont írás közben időnként leesik 0-ra a sebesség, utána újra felgyorsul. Valamikor ugyanakkora fájlnál csak 1x, van amikor sűrűbben csinálja. Az mitől lehet? Mondjuk így is sokkal gyorsabb, mint az eddigi pendrive-jaim.
USB Benchmark:

Ez pl a Kingstone 16GB 3.0 pendrive:


[ Szerkesztve ]

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#4733) betyarr


betyarr
veterán

üdv!

van egy 64gb-s transcend 790-es jetflash pendriveom,amire tegnap akartam az mct-vel windows telepítőt feltenni.a művelet vége felé hibát dobott az mct és azóta a pendrive azt csinálja ha bedugom a pc-be,mintha tizedmásodpercenként ki-be dugdosnám a gépbe.letiltottam az automatikus lejátszást,de semmi.próbálkoztam rufussal formattálni,de semmi,mindig hibát dob.nyilván a win beépített lemezkezelőjével sem lehet formattálni.
ennek annyi,vagy még életre lehet valahogy kelteni?

anno egy másik pendriveom is ugyanígy ment tönkre,win telepítő létrehozása közben.

[ Szerkesztve ]

(#4734) King Unique válasza betyarr (#4733) üzenetére


King Unique
titán

Egy normális állapotú pendrive a Windows-telepítő kiírása során nyilván nem megy tönkre, nem dob hibaüzenetet, akár MCT, akár Rufus által lett elkészítve. Ha a tied igen, akkor nyilván eleve gond van a pendrive állapotával, vsz részlegesen / teljesen írásvédett lett/lesz, ez esetben pedig nincs miről beszélni... Ilyenkor adja magát a pendrive garanciális cseréje, vagy annak híján a kukázása és másik pendrive vásárlása, használata.

(#4735) Ciccuka válasza betyarr (#4733) üzenetére


Ciccuka
veterán

Ugyanígy jártam én is korábban.

Ezzel lehet javítani elvileg:
Transcend OnLineRecovery 1.0.0.36 ("fájlokat nem töröl" opció van) vagy
Transcend OnLineRecovery

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4736) betyarr válasza Ciccuka (#4735) üzenetére


betyarr
veterán

köszi szépen.már kezdtem reménykedni,hogy megoldja a problémámat,de sajna itt megáll és nem mozdul:

(#4737) Ciccuka válasza betyarr (#4736) üzenetére


Ciccuka
veterán

Várni kellene rá. Beletelhet egy kis időbe (1-2 óra is lehet).
Stabil portra kell csatlakoztatni előtte.
Ez a legújabb változat? A régebbivel is próbáltad?

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4738) betyarr válasza Ciccuka (#4737) üzenetére


betyarr
veterán

ma rajta volt reggeltől.mire hazaértem hibát dobott:

lehet írok a supportnak.

(#4739) King Unique válasza betyarr (#4738) üzenetére


King Unique
titán

Ha a gyári recovery tool sem tud vele mit kezdeni, akkor lehet feleslegesen írnál emiatt... Illetve inkább az RMA miatt lenne célszerűbb, mert ha ilyet produkál egy pendrive, akkor annak a végé általában garanciális csere, vagy annak híján kuka szokott lenni, mint már említve volt.

(#4740) betyarr válasza King Unique (#4739) üzenetére


betyarr
veterán

már írtam nekik,hátha van 5letük.ha nincs,akkor megpróbálom az rma-t.sincitől vettem ebayen vagy 6-7 éve.neki is írtam,de nem válaszol :(

(#4741) King Unique válasza betyarr (#4740) üzenetére


King Unique
titán

A JetFlash 790 sorozatra 5 év gyártói garancia van, vagyis ha 6-7 éve vetted, akkor annak elvileg már lőttek, meg az érdemi supportnak is. Ez esetben marad kb a kuka és új pendrive vásárlása, használata.

(#4742) betyarr válasza King Unique (#4741) üzenetére


betyarr
veterán

faxa...sinci worldwide lifetime warranty-t ír a saját oldalán [link]
nyilván nem mérvadó,írni lehet bármit.
meglátom mit válaszol a transcend support.hátha kitalálnak valamit.

(#4743) ngabor94


ngabor94
tag

Hali, remélem hamar kapok választ.
Pár hónapja vettem egy Adata 16gb usb-t. 1x lett os telepítve azóta csak képek vannak rajta és filmek, sorozatok amiket tv-n nézek. Legutóbb viszont nem ismerte fel a fájlt vagy 10perc után megállt. Gépbe dugva már formázást kért, utána másolásnál vagy tesztelésnél egy pontnál belassult vagy megállt, progik is lefagytak vagy hibaszektorokat hoztak ki. Újraformázásnál nem csinál semmit. Most meg már fel se ismeri, csak azt hozza fel hogy helyezzek be egy lemezt, de ezt folyamatosan pity-pity-pity. Másik gépen szintúgy, tv-n semmi se.
Menthető még a helyzet vagy gari?

(#4744) King Unique válasza ngabor94 (#4743) üzenetére


King Unique
titán

Amíg érvényes a garancia, addig nem kérdés, hogy az ilyen eseteknél azt érdemes igénybe venni és kicseréltetni egy új, megfelelő állapotú pendrive-ra, mintsem a tönkrementet megpróbálni tákolni. Az utóbbinak akkor lehet értelme, ha adatmentés a cél, de komolyabb hibánál azt is adatmentéses helyen lévő szakemberrel végeztetni. Ha nem cél az adatmentés és már garancia sincsen a pendrive-ra, akkor meg kuka és venni kell egy másikat, nem érdemes a hibással vesződni.

(#4745) Gutenberger


Gutenberger
tag

Sziasztok!Egy pendrive állandóan csatlakoztatva van (lenne) a gépemre. A laptop újraindítása után csak akkor tudom használni, ha kihúzom és újra csatlakoztatom - ekkor ismeri fel a gép. Van arra megoldás, hogy a win 10 indítása előtt csatlakoztatott pendrive-ot indítás után kihúzás és újboli csatlakoztatás nélkül felismerje a gép? Tehát ne kelljen mindig újra csatlakoztatni. (Win 10, Thinkpad E15, Verbatim 32 Gb) Köszönöm a választ/megoldást :R

"Uram, ha Ön lenne a férjem, megmérgezném! - Ha az Ön férje lennék, bevenném!"

(#4746) King Unique válasza Gutenberger (#4745) üzenetére


King Unique
titán

Itt egyrészt nem derült ki, hogy a "nem ismeri fel a gép" pontosan jelent, azaz Windows 10 esetén az eszközkezelőben és a lemezkezelőben megjelenik-e a pendrive, az eszközkezelőben a hardverváltozások keresése alkalmazva lett-e, stb.

Másrészt ez normál esetben úgy megy, hogy újraindítás után a csatlakoztatott pendrive-ot automatikusan újradetektálja a Windows, nem feltétlen kell ehhez fizikailag kihúzni, majd újracsatlakoztatni. Meg mondjuk állandóan csatlakoztatva lennie sem a pendrive-nak, meg a leírt jelenség nem is kifejezetten pendrive probléma, de mindegy... Ha esetedben nem megy az előbbi, akkor pl. az energiagazdálkodási beállításokat lehetne megnézni Windowson belül. Valamint ha leállítás - indítás esetén történne ez, akkor még a bekapcsolt Fast Startup is szóba jöhet esetleges okként, de ha újraindítás után van, akkor nem, mivel újraindításnál már teljes leállítás történik.

[ Szerkesztve ]

(#4747) Ciccuka válasza Gutenberger (#4745) üzenetére


Ciccuka
veterán

Az alaplaphoz van közvetlen csatlakoztatva (vagy előlapi kivezetés, stb.)?
Másik gépben is ugyanaz a jelenség?

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4748) bizoonik


bizoonik
tag

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy van egy Kingston DT100 G3 pendriveom (128GB) és a Win10 egyszer csak nem ismeri fel.. bedugom, hallom a Win hangot, hogy csatlakoztattam majd nem történik semmi.. bemegyek az eszközkezelőbe ott az "egyéb eszközök" között ott van névvel mindennel, rámegyek hogy illesztőprogram frissítése (automatikus keresés) majd azt mondja hogy talált hozzá de "system reflection flash boot" hozzáférés megtagadva..

Próbáltam eltávolítani, kihúztam bedugtam és újra stb, de folyton ezt írja. Sajátgépen nem jelenik meg mint meghajtó és cserélhető lemez. Korábban egy film volt a pendrive-on bedugtam, akkor elkezdett itt valamit konfigurálni a pendrive-on majd bebugolt és azóta ez van..

(a parancssorban az sfc/scannow -ot már próbáltam, semmi)

Köszi előre is a segítséget! :(

szerk.: van egy ADATA pendrive-om is, azzal is ugyan ezt a szart csinálja, pedig azt nem használtam jó ideje, semmi baja sem volt eddig.. :((( :F

[ Szerkesztve ]

(#4749) King Unique válasza bizoonik (#4748) üzenetére


King Unique
titán

Lásd egy másik válaszban leírtakat, azokat kellene ellenőrizni, kipróbálni. Ahol ha esetleg nálad is Avast/egyéb hasonló antivírus szoftver van telepítve, akkor nincs miről beszélni, mivel egyértelműen az a probléma oka, lásd más esetét.

(#4750) bizoonik válasza King Unique (#4749) üzenetére


bizoonik
tag

Köszi, Avast van nekem is, megnézem a problémát így! :R

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.