Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#4168) King Unique válasza bulgesz777 (#4166) üzenetére


King Unique
titán

A Windows eszközkezelőjében pendrive-oknál általában hiába piszkálod a jobb teljesítmény opciót, mivel azoknál rendszerint eleve nem támogatott az írási gyorsítótárazás, szóval nem meglepő a hibaüzenet. Aztán az addig oké, hogy tesztelted a sebességet Windows 7 és 10 rendszerekkel is, de nyilván több USB 3.0 portban (PC-n hátlapi) és lehetőség szerint másik gépen is kellene. Valamint a pendrive-oknál standard FAT32 és exFAT fájlrendszerekkel is. Az előbbire formázáshoz viszont külső program (példa) fog kelleni, mivel a Windows max. 32 GB-ig enged FAT32-re formázni. A szintetikus tesztnél az ATTO, CDM szoftvereket szokás inkább használni, de végül is az AS SSD Benchmark is megteszi, annál is látszik a lényeg. Vagyis a szekvenciális értékek jók, bár az írási sebesség a gyártó specifikációja alapján max. 150 MB/s. A 4K értékek viszont elég gyengék, de ez pendrive-oknál annyira nem meglepő, mert a hasonlóan gyors modelleknél is kb. ugyanilyen sz@r... Példák: [link], [link].

Ha letesztelted rendesen (!) és továbbra is irreálisan lassú a másolás (írás) a pendrive-ra, ellenben korábban ugyanilyen körülmények között sokkal gyorsabb volt és megfelelően működött, akkor meg sokat nem érdemes szórakozni vele. Ez esetben adja magát a garanciális csere, pláne ha csak pár hónapja lett vásárolva.

Ha pedig annyira fontos a sebesség, másolásnál a minél gyorsabb írás, akkor eleve inkább egy külső SSD a nyerő. Vagy akár egy pendrive-szerű külső SSD, mint pl. a Corsair Flash Voyager GTX. Ez már komoly tempót tud USB 3.0-n (teszt), a szekvenciális és a 4K értékeknél egyaránt. Valamint ennél már van minden, működik minden lényeges funkció, mint pl. az UASP, TRIM, Wear Leveling, Garbage Collection, sőt még SMART is van. Ellenben egy hagyományos pendrive-nál már nem éppen jellemzők ezek, vagy max. esetleg csak némelyik, de az is ki tudja milyen hatékonysággal. Többek között ezek hiánya miatt is használódnak el és mennek tönkre, lassulnak be stb. általában hamarabb...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.