Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#4551) King Unique válasza C. s. (#4548) üzenetére


King Unique
titán

Ott van pl. a BlueScreenView program, azzal lehet elemezni a BSOD-ot, meg fejtegetni a megfelelő Windows topikban az okát, mert nyilván nem ennek a topiknak a témája.

"Bármelyik portba dugom, figyelmeztetés jelenik meg a jobb alsó sarokban, hogy probléma adódott ezzel a meghajtóval."

Ha éppen használatban volt a pendrive, írási művelet volt rajta és közben jött a BSOD, akkor egyáltalán nem meglepő, ha sérült/piszkos (dirty) állapotba került a fájlrendszer és utána csatlakoztatáskor javítani akarja a Windows, ami amúgy kikapcsolható (alapesetben nem javasolt), ha annyira zavar. Sőt, a dirty állapot akár mesterségesen is előidézhető az Fsutil dirty beállítással. A javítás pedig nem W10 only jelenség, hanem ugyanúgy pl. W7, 8.1 rendszereknél is fennáll, amit a linkelt leírás is világosan szemléltet. Meg ha 1x le van futtatva a javítás, akkor utána már nem fog újból megjelenni, hacsak nem történik újból hasonló, vagy nem maga a pendrive hibás, azaz eszközhiba van.
Az utóbbi esetben (eszközhiba) fontos fájloknál nem javasolt futtatni a javítást, mert akkor a CHKDSK több kárt okozhat (pl. fájlok lenullázása), mint hasznot.

"Az illesztőprogram dátuma: 2006. 06. 21."

Az csak a frissíthetőség miatt van direkt visszadátumozva, amiről a téma topikjában is volt szó (példa). Vagyis nem, nem 2006-os az a driver...

"Nem szeretnék tévedésből egy 3 TB-s HDD-t formázni, inkább letöltöm holnap a Rufus-t. Lehet, hogy csak a hétvégén lesz időm megcsinálni."

Azért kell ITT az X helyére a megfelelő lemez sorszámát beírni, amit a list disk parancs kilistáz. Azaz pl. ennél a lemez 1-et akarjuk törölni, azért az lett kiválasztva, ez esetben X = 1.
Ha nem vagy biztos a dolgodban, az előbbi módszer megfelelő alkalmazásában, akkor lehet jobb lesz inkább a Rufus, vagy egyéb hasonló program használata az esetleges adatvesztés elkerülése végett.

[ Szerkesztve ]

(#4552) Mr.RiK


Mr.RiK
csendes tag

Sziasztok!
Gépembe bedugom a Kingston DataTraveler G4 3.0 USB-met (32 gigás), de a gép nem jelzi, hogy bent van, eszközkezelőnél viszont látom, de mellette egy sárga felkiáltójel van. Illesztőprogramot frissíteném, de nem engedi. Eltávolítom a hardvert majd újra bedugom a gépembe a pendriveot, de a windows nem csinál semmit.
Gondoltam arra, hogy illesztőprogramot letöltöm a gyártó honlapjáról és kézileg telepítem, de hiába keresgélem neten, sehol se látok hozzá.
Valaki tudna ebben segíteni? Akár a probléma megoldásában, akár a gyártó honlapjáról az illesztőprogram letöltésében.
2 Pendriveom van, másik az szintén kingston, 16 gigás, DT101 G3, de azzal nincs probléma.
Válaszokat előre is köszönöm.

(#4553) King Unique válasza Mr.RiK (#4552) üzenetére


King Unique
titán

Inkább a konkrét hibaüzenetről, hibakódról kellett volna információ, akár screenshot, meg hogy nincs-e pl. külső antivírus program telepítve, ami esetleg bezavarhat, mert ez így kevés... Max. tippelni lehet, hogy esetedben is valószínűleg az lehet a gond, amiről ennél és ennél az esetnél volt szó itt a topikban korábban.

(#4554) Mr.RiK


Mr.RiK
csendes tag



Windowst December 28-án telepítettem, Windows 10 Home 64 bitem van, aktiválva.
AVAST vírusirtót előbb töröltem le, majd raktam újra, nem változott azóta a helyzet semmit.
Hibakódra rákerestem és megcsináltam azokat amiket javasoltak, de nem változott semmit. Egyedül azt nem bírtam meg csinálni, hogy gyártó honlapjáról leszedem a drivert és manuálisan telepítem, mert gyártó honlapján nem találtam drivert a Kingston DataTraveler G4 3.0 USB Pendriveomhoz.
2 Pendriveom van, másik az szintén kingston, 16 gigás, DT101 G3, de azzal nincs probléma, felismeri normálisan.

[ Szerkesztve ]

(#4555) King Unique válasza Mr.RiK (#4554) üzenetére


King Unique
titán

"AVAST vírusirtót előbb töröltem le, majd raktam újra, nem változott azóta a helyzet semmit."

Vagyis telepítve volt és vélhetően az okozta a problémát, mint a linkelt példában másoknál is, erre visszaraktad, gratula. :D

Milyen drivert? Egy ilyen pendrive eleve PnP (Plug and Play), valamint a W10-ben alapesetben natív USB 3.X támogatás van.

(#4556) Mr.RiK válasza King Unique (#4555) üzenetére


Mr.RiK
csendes tag

Tudnál ajánlani akkor egy másik vírusirtót amit ingyenesen lehetne használni és jó is?
Illesztőprogramra gondoltam, bocsi :) El írtam. Illesztőprogramot szerettem volna a gyártó honlapjáról letölteni, de hiába keresgéltem sehol se találtam.

(#4557) King Unique válasza Mr.RiK (#4556) üzenetére


King Unique
titán

Ott a beépített, a Windows Defender, ami elég jó, sőt. Amúgy meg van vírusirtó topic, annak a témája ez. Ami ide tartozik, az max annyi, hogy ha a Windows naprakész, Microsoft-fiók használatánál a személyaznosság megerősítése megtörtént, ellenben továbbra is fennáll a probléma, akkor az oka nagy valószínűséggel = Avast... Ha az eltávolítása (így, csökentett módban) után megszűnik, akkor meg egyértelmű.

Az eszközillesztőt az első csatlakoztatásnál automatikusan telepíti a Windows az eszközhöz, azzal nem kell külön játszadozni, külön letölteni. Esetedben ez meghiúsult, aminek okaként lásd az előbb leírtakat.

[ Szerkesztve ]

(#4558) C. s. válasza Doky586 (#4549) üzenetére


C. s.
addikt

A Yumival nem sikerült, a Win Setup From USB volt a 3. a sorban, amit próbáltam évekkel ezelőtt, és ez megcsinálta. A másolgatós dolog tetszik, ha lesz egy működő penem, kipróbálom, köszi.

Ciccuka:

Jajj, ne legyen már ez is vacak, mint az előző! A 3.0-s kártyaolvasó rendben van vele, akkor inkább a pen a ludas. Vagy nem 100%? Ez egy ASRock Z370 Pro4, bő 1 éves.

King Unique:

Már nem kékhalálozik, egy félrement frissítés okozta, nov-dec. táján játram is a W10 témában miatta. De köszönöm a programot, elspájzolom, mert ki tudja...

Próbáltam kijavíttatni a Windows-zal, de nem oldotta meg. A Rufus-ig még nem jutottam.

Ha maga a pen hibásogott meg, és látszólag sikerül helyre hozni, akkor az mennyire lesz megjavítva? Úgy értem, hogy csak össze lesz tákolva vagy olyan lesz, mint új korában? Az esetleges gariztatás miatt kérdezem. Ha már nem lehet teljes értékű, akkor jobban járnék a garanciával, de ha teljesen kijavítható lehet, akkor fölösleges az a sok ügyintézés.

Igen, azt értem, hogy az X helyére más kell, meg is néztem a lemezkezelőben a pent, de nem mertem belevágni, nincs gyakorlatom az ilyesmiben, jobb, ha fogja a kezem egy szoftver közben. :)

Köszönöm mindannyiótoknak!

[ Szerkesztve ]

(#4559) King Unique válasza C. s. (#4558) üzenetére


King Unique
titán

Mármint, ha a javítás 1x már lefutott, de újracsatlakoztatásnál utána is jön a hibaüzenet megfelelő szoftveres leválasztás mellett, akkor az nem éppen normális, az utalhat eszközhibára is. Ha egyáltalán nem lehet újraformázni, valamint törölni és újraparticionálni a pendrive-ot az előző válaszokban említett módon, akkor az szintén. Vagyis nincs olyan, hogy látszólag jó, vagy jó, vagy nem, vagy működnek normálisan az előbbiek, vagy nem. Ha nem, akkor nem érdemes vele tovább szórakozni, adja magát a garanciális csere.

(#4560) Mr.RiK válasza King Unique (#4557) üzenetére


Mr.RiK
csendes tag

Na. Letöröltem azzal a programmal amit javasoltált csökkentet módba az AVAST-ot, majd újraindítottam a gépet, ezután pedig bedugtam a pendriveot, majd bírtam illesztőprogramot frissíteni és most ha bedugom akkor automatikusan fel is ismeri a gép a pendriveomat.
Jelenleg Windows Defender-t használok csak, lehet ez így is fog maradni, ha ennyire jó ez :)
Köszönöm a segítséget, további szép napot! :)

(#4561) Ciccuka válasza Mr.RiK (#4556) üzenetére


Ciccuka
veterán

ESET Internet Security

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4562) Mr.RiK válasza Ciccuka (#4561) üzenetére


Mr.RiK
csendes tag

Köszönöm! :)

(#4563) C. s. válasza King Unique (#4559) üzenetére


C. s.
addikt

Nincsenek jó híreim. :( Köszönöm szépen a segítséget, gariztatás következik. Az adott körülmények között beleköthetnek? Úgy értem, hogy nem állásában ment tönkre "ok nélkül", hanem más miatt. Mindig szabályosan választom le, ezt az 1 másodpercet nem spóroltam meg soha sem.

W10:

Rufus:

CHKDSK:

[ Szerkesztve ]

(#4564) King Unique válasza C. s. (#4563) üzenetére


King Unique
titán

Vagyis valószínűleg írásvédett lett, azért nem lehet rá írni, illetve semmilyen műveletet sem végrehajtani, ami írással jár. Ha a linkelt leírás alapján csekkolva írásvédett a pendrive és nem sikerül aszerint megszüntetni, akkor vsz tartósan, azaz vezérlő, firmware szinten lett írásvédett. Ez a pendrive-oknál pedig a tönkremenetel egyik tipikus jele szokott lenni, ami után rendszerint csak a garanciális csere marad, vagy annak híján a kuka...

A garanciális csere alapesetben az eszköz rendeltetésszerű használata mellett bekövetkező, gyári eredetű meghibásodásra vonatkozik. Vagyis hacsak nem a géped (pl. hibás tápegység, illetve USB-port) nyírta ki a pendrive-ot, vagy te magad nem megengedett fizikai behatással (pl. széttörted, folyadékban áztattad), esetleg extrém mértékű túlírással (pl. erre torrenteztél, nagyon gyakran teljesen telemásoltad fájlokkal), akkor nyilván nem nagyon van mibe belekötni. Meg az nyilván nem a felhasználó/vásárló hibája, ha a gyártó olyan szemetet készít, ami (garancia)idő előtt megadja magát a mindennapi használat során...

[ Szerkesztve ]

(#4565) C. s. válasza King Unique (#4564) üzenetére


C. s.
addikt

Ha jól értettem az angol leírást, akkor nem lett írásvédett.

Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor használtam, és akkor is csak percekig. Nem nyúztam, nem torrenteztem vele, mindig vigyáztam rá, nem dobáltam, nem mostam ki vagy hasonlók. :(

Fogalmam sincs, hogy a pen meghibásodása idézte elő valahogy azt a kékhalált vagy a W10 hibájából akadt el rajta az írás, mielőtt összeomlott "minden". Fogalmam sincs, hogy a szervizben mit mondanának erre. Az az egy viszont biztos, hogy 1000-2000 Ft-ba biztosan belekerülne, hogy eljuttassam a boltba vagy ahová kell, aztán gondolom, csere esetén is nekem kellene állni a szállítás díját. Plusz a szaladgálás utána. Néztem az árakat, ha megrendelem, 3500-4000-ért házhoz jön az utódja. Még alszom rá.

A másik kérdés az, hogy akarjak-e ugyanilyet. Mert ha ennek a meghibásodása kezdte az egészet, nem szívesen sétálnék bele újra. Tudom, hogy ajánlott példány, de mi van, ha a végefelé már bénábbakat gyártottak.

[ Szerkesztve ]

(#4566) King Unique válasza C. s. (#4565) üzenetére


King Unique
titán

Ha szoftveresen lenne írásvédettként beállítva a leírás szerint, akkor a Read-only: yes állapot lenne. Ha tartósan (vezérlő/firmware szinten) írásvédett lenne a pendrive, akkor pedig a Current Read-only State: yes kimenet lenne, legalábbis normál esetben. Vagyis ha nálad mindkettő = no, akkor elvileg tényleg nem írásvédett a pendrive. De az nyilvánvaló, hogy gond lehet vele, ha a Rufus nem tudja újraparticionálni, valamint pl. a Windows fájlkezelőjében sem lehet újraformázni. Ha másik gépen és/vagy másik OS (lehet akár másik pendrive-ról bootolt Live Linux is) alatt sem megy, akkor meg pláne.

Azt neked kell mérlegelned, hogy a belföldi / közvetlenül a gyártóval RMA útján intézett garanciális csere, annál a szállítási/visszaküldési költség számodra megéri-e anyagilag, vagy annyiért már inkább új pendrive-ot veszel, meg abból is milyet. Már ha vissza kell küldened egyáltalán a pendrive-ot, mert pl. a korábban linkelt RMA-s példánál nem kellett a fórumtagnak. Ha esetedben vissza kellene küldeni és az drága lenne, vagy eleve inkább új pendrive-ot vennél, akkor ott a "Milyen pendrive-ot vegyek?" topik, illetve annak a téma összefoglalója az ajánlott sorozatokkal, modellekkel.

[ Szerkesztve ]

(#4567) C. s. válasza King Unique (#4566) üzenetére


C. s.
addikt

Köszönöm szépen a sok segítséget! Még megnézem live Linux-szal, de már nem bízom sok jóban. Nagyon jó leírást készítettél hozzá! :)

(#4568) talpas válasza C. s. (#4567) üzenetére


talpas
aktív tag

Szerintem vezérlő, nekem íráskor volt áram elvétel.

"Veled, Uram, de nélküled..."

(#4569) C. s. válasza talpas (#4568) üzenetére


C. s.
addikt

Köszi szépen! Ha a Linux nem válik be (még nem néztem), lesz még egy esély. :)

(#4570) King Unique válasza C. s. (#4569) üzenetére


King Unique
titán

Azért a firmware piszkálásával csak óvatosan! Egyrészt a megfelelő toolt sem feltétlen olyan egyszerű megtalálni az adott pendrive-hoz, vezérlőhöz. Másrészt ha nem stimmel, nem megfelelő a párosítás, akkor azzal rossz esetben akár "téglásítani" is lehet a pendrive-ot, azaz végképp kuka. Harmadrészt a firmware házilagos módosítása nem megengedett módon (nem a pendrive gyártójától származtatva) hivatalosan garanciát kizáró tényező lehet. Aztán hogy mennyire nézik, ellenőrzik, vagy sem, az más dolog.
Vagyis ha még garanciális a pendrive és megoldható olcsón, vagy akár ingyen a linkelt példa alapján a garanciális csere, akkor elsődlegesen azt kellene megpróbálni. Ha ez nem opció, de szeretnéd újra megfelelő működésre bírni, akkor nekiállni otthon saját felelősségre tákolni, előtte szükség esetén nyilván lementeni róla az adatokat, stb.

Látom amúgy nem kapkodod el, nem sürgős. :D

[ Szerkesztve ]

(#4571) Debilon


Debilon
addikt

üdv!

Adott egy Corsair Flash Voyager 8 GB pendrive

ma reggeltől a win10 felismeri, de csatlakoztatáskor formázni akarja
jelenleg nem szeretném, mert van asszonynak pár neki fontos adat

lehet-e valamit kezdeni ezzel, kijavítani valahogy, vagy formázás aztán kiderül mi lesz (és kuka)

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

(#4572) King Unique válasza Debilon (#4571) üzenetére


King Unique
titán

Ha formázni akarja a Windows, akkor vélhetően RAW lett a rajta lévő kötet, azért. Ha a Windowsban megjelenik a pendrive, felismeri reális kapacitással, azaz nem 0 bájtot mutat a DiskPart, akkor lehet esély az adatmentésre. Amihez fizetős programként ott van pl. a GetDataBack, EaseUS, ingyenesként meg a Recuva, + esetleg a TestDisk.

Vagyis adatmentés, ami ha sikeres, akkor utána a jöhet a pendrive újraparticionálása, újraformázása pl. így, ha már DiskPart. Ha nem sikeres a házilagos adatmentés, akkor irány az adatmentés topik. Ha mégsem cél az adatmentés, vagy nem ér meg annyit anyagilag a profi mentés, valamint nem lehet újraparticionálni a pendrive-ot, + netán írásvédett lett, akkor kuka...

[ Szerkesztve ]

(#4573) Debilon válasza King Unique (#4572) üzenetére


Debilon
addikt

köszi, kapacitást írja, felismeri testdisk-eet és recuva-t néztem, semmit sem mutat

úgyhogy, megpróbálom formázni, aztán ha nem megy akkor kuka, "annyira" nem fontos ami rajta van és a fontosabbak, ami a lényeg arról van backup úgyis

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

(#4574) C. s. válasza King Unique (#4570) üzenetére


C. s.
addikt

Köszönöm szépen, hogy fölhívtad rá a figyelmem!

Nem, kapkodni még véletlenül sem szeretnék, a jó munkához idő kell! :DDD

(#4575) King Unique válasza Debilon (#4573) üzenetére


King Unique
titán

Mi az, hogy semmit nem mutatnak, megfelelően, a megfelelő meghajtón (a pendrive-on) voltak futtatva az ingyenes/fizetős adatmentő programok, mélykereséssel?

Formázd, de ha elsődlegesen az adatmentés a cél, akkor nyilván azt kellene, nem az előbbit, ami csökkenti az esélyét... :D

(#4576) Debilon válasza King Unique (#4575) üzenetére


Debilon
addikt

igen tudom :) azért is formáztam közben (így működik ahogy kell), mert közben ugye kiderült, hogy a leglényegesebbekről van mentés (asszony szokás szerint félinfókat ad ilyen kérdésekben én meg oldjam meg)

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

(#4577) lehella


lehella
senior tag

Sziasztok,
némi guglizás után valószínűleg hibás lett a pendriveom, de hátha másnak született rá megoldás hasonló helyzetben. Szóval a pendriveomon voltak fájlok, de írásvédett lett valahogyan. Próbáltam formázni, wipeolni, partíciót és diskpartot is rá, sehogy se tudok másolni rá új fájlokat. Természetesen nincs rajta read-only kapcsoló :) Ötlet esetleg? Diskpart attribútumok:
DISKPART> attributes disk
Current Read-only State : No, Read-only : No, Boot Disk : No, Pagefile Disk : No, Hibernation File Disk : No, Crashdump Disk : No, Clustered Disk : No

www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"

(#4578) King Unique válasza lehella (#4577) üzenetére


King Unique
titán

Ha parancssorban nem sikerült a linkelt módszerrel megszüntetni az írásvédett állapotot, vagyis tartósan írásvédett lett a pendrive, akkor azzal alapesetben semmit nem lehet kezdeni. Max. esetleg saját felelősségre a firmware piszkálása lehet opció, ott megpróbálni "kiütni" az írásvédelmet (példa). De egyrészt az utóbbi szigorúan csak példa, az ott linkelt tool kifejezetten ahhoz a pendrive-hoz való, nem jó akármilyenhez, másik pendrive-ot könnyen téglásíthat! Másrészt általában nem véletlenül lesz utólag írásvédett egy ilyen pendrive, azaz pl. már annyira elhasználódtak a memóriacellák, hogy a vezérlő letiltja az írást. Vagyis ha sikerül is valahogyan feloldani a tiltást, attól az még nem lesz olyan, mint új korábban, ugyanúgy elhasznált marad.
Tehát ilyenkor alapesetben marad a garanciális csere, vagy annak híján kb. a kuka. Vagy esetleg saját felelősségre a firmware piszkálása. De ha még garanciális a pendrive, akkor az utóbbi helyett célszerűbb inkább visszavinni/visszaküldeni és kicseréltetni.

(#4579) lehella válasza King Unique (#4578) üzenetére


lehella
senior tag

Áh köszi ez már egy 5+ éves pendrive, mondjuk csak kocsiba volt eddig bedugva szóval nem használtam szét nagyon, de akkor valszeg csere :)

www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"

(#4580) prozodus válasza Szeke (#50) üzenetére


prozodus
őstag

Mire van formattálva? Driver rendben?

Nekem viszont az a gond, h az egyik pendrive-on 2 partíció van, és mind a 2 látszik is, csak éppen az egyik CD-lejátszónak definiálja magát, és 2 nyomorult pdf-et nyom a pofámba, amiket nem lehet nem írásvédetté tenni, és már nagyon szeretném eltüntetni őket, meg a partíciót is, h csak sima pendrive legyen 1 partícióval, de eddig még smivel sem sikerült hozzáférni. Linux sajnos nincs kéznél. Régen volt ez a cd-ről bootoló linuxom, de ezen a gépen meg már még CDVD-olvasó sincs már... Ötletek?

[ Szerkesztve ]

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#4581) King Unique válasza prozodus (#4580) üzenetére


King Unique
titán

Ha gyárilag, azaz firmware szinten van beállítva a CDFS, akkor azt eltüntetni is csak olyan módon lehet, amiről egy korábbi esetnél már volt szó itt a topikban.
A Linuxhoz meg letöltesz egy live verziót és pendrive-ról futtatod (bővebben), nem kell ahhoz CD, DVD, meg ODD a gépben. Viszont a gyárilag beállított CDFS eltüntetéséhez nem igazán lesz jó, mivel ahhoz a gyártó saját, vagy külső forrásból származó firmware tool kell, ami jellemzően Windows only.

Amúgy jó régi hsz-re sikerült válaszolni... :D

[ Szerkesztve ]

(#4582) Joshi


Joshi
titán

Üdv. Érdeklődnék, hogy mit lehetne tenni egy Kingston DataTraveler 100 G3 pendrive-al? Ha bedugom a PC-be bármelyik usb aljzatba (több gépen is ez van), akkor a meghajtójel megjelenik ahogy kell, de nem lehet vele semmit kezdeni. Megformázni se lehet, mert azt írja hogy ismeretlen kapacitás. A MiniTool Partition Wizard látja hogy ~64GB-os, de azt írja rá hogy Bad Disk. Lehet ezzel a pendrivval kezdeni valamit?
Válaszokat előre is köszi.

[ Szerkesztve ]

(#4583) King Unique válasza Joshi (#4582) üzenetére


King Unique
titán

Az eszközkezelőben nincs a pendrive-nál hibakód? A Windows lemezkezelőjében megjelenik normálisan, látszik a reális kapacitása, vagy ilyen formán meg sem jelenik? Parancssorban a DiskPart a kapacitásra mit ír, 0 bájt? Ha igen, akkor nem megkepő, ha nem lehet formázni, bár a MiniTool particionáló program kiírja a kapacitását, felismeri, ellenben azt is írja, hogy szerinte hibás a pendrive.

Esetleg meg lehetne próbálni parancssorban törölni és újraparticionálni a pendrive-ot. De ha a DiskPart azt írjja, ami a screenshoton van a lemez 2-nél, akkor nem fog menni. Plusz ha a telepített Windows alól nem megy, akkor Linux / WinPE live környezetben.
Másik lehetőség a garanciális csere, ami pont az ilyen esetekre való, mármint ha nem működik megfelelően a pendrive, mert részlegesen / teljesen tönkrement. Sőt, akár közvetlenül a gyártóval is lehet intézni RMA útján (példa). Ha tönkrement, ellenben már nincsen rá garancia, akkor meg kb. kuka a pendrive...

[ Szerkesztve ]

(#4584) Joshi válasza King Unique (#4583) üzenetére


Joshi
titán

Most melózok, de holnap megnézem. Köszi.

(#4585) Joshi válasza King Unique (#4583) üzenetére


Joshi
titán

Hazaértem és egyből kipróbáltam amit írtál, a Windows lemezkezelővel sikerült partíciót létrehozni új egyszerű kötet létrehozásával. Állítólag még nem volt használva, viszont soha nem láttam olyan új pendriveot ami ne lett volna particionálva. Köszi a segítséget. :R

(#4586) King Unique válasza Joshi (#4585) üzenetére


King Unique
titán

Vagyis akkor csak annyi volt a probléma, hogy particionálatlan (unallocated) volt a pendrive, amit a particionálás és formázás nyilván megold. Illetve az volt megtévesztő, hogy egyrészt a helyi lemezekkel (pl. belső/külső HDD és SSD) ellentétben a cserélhető/eltávolítható lemezek (pl. memóriakártyák, pendrive-ok) tényleges partíció és a particionálásnál, formázásnál létrehozott meghajtóbetűjel nélkül is megjelennek a Windows fájlkezelőjében, de ilyenkor nem lehet formázni, meg a kapacitásra is ismeretlent ír. Másrészt a MiniTool által ilyenkor kiírt "bad disk", ami ez esetben nem a lemezhibára vonatkozik, ezért is megtévesztő. Viszont ilyenkor simán tudni kellett volna azzal is particionálni, formázni, de gondolom azt nem próbáltad a megtévesztő hibaüzenet miatt.

Egyébként igen, egy pendrive gyárilag rendszerint eleve particionált és formázott, vagyis ez esetben vsz utólag lett egy felhasználó által törölve, particionálatlan állapotba helyezve. Plusz a tanulság az, hogy Windowsnál particionálás, formázás szempontjából soha nem kizárólag csak a fájlkezelőt kell nézni, hanem elsődlegesen eleve a lemezkezelőt.

Szívesen!

[ Szerkesztve ]

(#4587) Joshi válasza King Unique (#4586) üzenetére


Joshi
titán

Szinte biztos hogy nem töröltek semmilyen partíciót a penről, mert akié volt az full nem ért hozzá. Állítólag még soha nem volt használva a pen, habár a csomagolása fel volt tépve.
A MiniTool-al természetesen nem tudtam se formázni, sem pedig partíciót nem tudtam létrehozni. Amikor kijelöltem a meghajtót és jobb egeret nyomtam, minden opció inaktív volt. :F

A lényeg hogy már működik. :DDD

(#4588) King Unique válasza Joshi (#4587) üzenetére


King Unique
titán

Állítólag, gyakorlatilag és ténylegesen meg ki tudja. Meg ha nem ért hozzá, akkor lehet, hogy pont abból fakadón nyomogatott valamit összevissza, aminek végül a particionálatlan állapot lett az eredménye. Aztán ugye alapesetben rendszerint gyárilag particionálva és formázva szokott lenni egy ilyen pendrive, az meg a másik.

Egyébként érdekes a MiniTool is, mert kipróbáltam már, hogy töröltem a pendrive-on a partíciót és utána nálam is bad disk állapot jelent meg, ellenben másodszori próbálkozásra már unallocated, aminél lehetett utána particionálni, formázni. Vagyis lehet, hogy elsőre nem megfelelően detektálta, vagy valami bug... :F

(#4589) prozodus válasza King Unique (#4581) üzenetére


prozodus
őstag

Köszi a linket a linuxhoz, h nem kell keresnem :)

Easeus csak a nem cd-rom-partíciót látja. Nem nagy a másik, nem azért akarnám eltóntetni, 10 mega összesen, csak idegesít, h folyton megjelenik; nekem már az is elég lenne, ha enm látszana.

Amúgy egy ilyet bányásztam ki, nemtom, mit mond neked:
Device USBSTOR\CdRom&Ven_USB&Prod_DISK_CD&Rev_DL17\7F00316D09C82B62&0 was configured.
Driver Name: cdrom.inf
Class Guid: {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
Driver Date: 06/21/2006
Driver Version: 10.0.15063.0
Driver Provider: Microsoft
Driver Section: cdrom_install
Driver Rank: 0xFF0006
Matching Device Id: GenCdRom
Outranked Drivers: cdrom.inf:GenCdRom:00FF2002
Device Updated: false
Parent Device: USB\VID_13FE&PID_4127\7F00316D09C82B62

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#4590) King Unique válasza prozodus (#4589) üzenetére


King Unique
titán

Az nem derült ki, hogy pontosan milyen (gyártó, modellszám) pendrive-ról van szó, van-e hozzá a gyártó weboldalán tool a CDFS partíció eltávolításához. Egyes gyártóknál szokott lenni, lásd példaként egy korábbi bejegyzésben lévő esetet. Ha nincsen és frimware szintű a beállítás, amikor magadnak kell ahhoz megfelelő programot vadászni, lásd az előző válaszban linkelt példát. De azt is csak saját felelősségre javasolt próbálgatni! Vagy másik megoldás hagyni a fenébe, meg ha amúgy alapvetően megfelelően működik a pendrive. :)

[ Szerkesztve ]

(#4591) prozodus válasza King Unique (#4590) üzenetére


prozodus
őstag

Magán a pendrive-on mindössze a Mean Well logója van, smi érdemleges. Vmi repi ajándék volt. 8 giga, szal nem nagy veszteség, ha végképp elromlana :)
Csak a fiz. méretei (2x1cm) miatt lenne jó, ha beválna vmi buherálás. De még nem vágtam bele, mert éppen a kicsisége miatt jól elbújt, most leltem meg végre megint.

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#4592) Joshi válasza King Unique (#4588) üzenetére


Joshi
titán

Egy biztos, hogy nagyot csalódtam a MiniTool Partition Magic progiban. :((( Ennyit azért illene jól megoldania.

[ Szerkesztve ]

(#4593) prozodus válasza prozodus (#4591) üzenetére


prozodus
őstag

Na, most már 3 partíciónak látszik :D :D :D
1. ami cd-lejátszóként jelenik meg, és 2 pdf van rajta, de cdfs nem látszik, hiába rejtett + system fájlok bejelölve
2. win8 telepítő neve alatt egy xubuntu-iso, amit nyilván még én tettem rá anno
3. külön dvd-lejátszóként jelenik meg az iso, ha rákattintok :)

[ Szerkesztve ]

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#4594) prozodus válasza prozodus (#4593) üzenetére


prozodus
őstag

Ez nagyon ígéretes volt, kivéve, h egyáltalán nem ismeri fel a pendrive-ot, így bizergálni sem lehet azt. A másik pendrive-ot meg látja, de kezelni -a törlésen túl, azt sem tudja...

Ez volt a másik reménykeltő, ennek meg nem működött a jobb klikkbe beépülő menüpontja....

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#4595) King Unique válasza prozodus (#4593) üzenetére


King Unique
titán

A 3. eset nem meglepő, ha a fájlkezelőben felcsatolod az ISO-t, akkor igen, megjelenik külön DVD-meghajtóként.

A CDFS/VCD partíció eltüntetésére vonatkozóan pedig ugye már le volt írva, hogy ha gyári, firmware szintű beállítás, akkor azt eltüntetni is annak megfelelően lehet. Vagyis nem elég szimplán újraparticionálni, újraformázni a pendrive-ot, hanem a firmware-be kell belepiszkálni, lásd a korábban linkelt videót, de azt is szigorúan csak példaként.

(#4596) prozodus válasza King Unique (#4595) üzenetére


prozodus
őstag

Daemontools v egyéb kapcsán nem is lepődtem volna meg, de h a tc már ezt is tudja, és rákattintásra uúgy megnyitja, mit a rart, az meglepett, annyi különbséggel, nyit egy meghajtót.

A videó uaz, mint amit az 1.pontban leírtam, h furcsa módon az sm32 nem ismeri fel a pendrive-ot. Ami már csak azért is fura, h a ki-betételre reagál, felvillan, de sosem jelenik meg a pendrive, ahogyan itt mutatja. De a másik pendrive-ra is, amit felismer, furcsa, h 2 gigát ír ki, de csak 1 gigára formattálja.

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#4597) Doky586 válasza prozodus (#4596) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Win8 óta nincs szükség ilyen progikra. A win alapból megnyitja (felmountolja) az ISO-t..

Sok minden változott az XP óta.. :))
Pl a dvd-k is ugyanúgy használhatók (formázás után) mint a pendriveok stb

[ Szerkesztve ]

(#4598) prozodus válasza Doky586 (#4597) üzenetére


prozodus
őstag

Hehe, ezek szt látszik, h a w7 óta nem használtam isot, és már azon sem sokat :D

Viszont továbbra is dühít, h az sm32 nem ismeri fel az ominózus pendrive-ot, akármicsinálok vele, és a power2go sem jelenik meg a jobbklikkben, mint ahogy a videó szt kéne... És a diskpart sem látja persze. Úh továbbra sem férek hozzá smivel a cd-romos részhez...

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#4599) Kezdő vagyok


Kezdő vagyok
őstag

Sziasztok!
Adott egy Kingston DT R3.0 32 GB pendrive.
Van egy nagyobb HD film rajta(kb.15 GB),és mikor be akarom másolni a belső HDD-re,a Windows 10 Professional 64 bit az írja ki,hogy nincs elég memória a feladat végrehajtásához,pedig 16 GB RAM van benne,új a gép.
Ha ezt a filmet egy külső HDD-ről(WD My Passport ultra 2 TB) másolom a belsőre,semmi ilyen gond nincs,és ha a belső HDD-ről másolom a pendrive-ra,akkor sincs gond.
De ha be akarom másolni a a belső HDD-re a pendriveról,akkor már gond van.
Most formáztam újra a Kingstont.
A "nincs elég memória"felkiáltásnál a feladatkezelőben nézve kb.26%a RAM használat.
Előre is köszönöm a válaszokat!

(#4600) Dency01


Dency01
aktív tag

Hello!
Adott egy alaplap hátoldali 3.1-es usb porttal. Vettem egy USB3.0-ás hosszabbító kábelt. Van 4 pendrive-om, mind a 4 pendrive kifogástalanul működik közvetlenül a portra csatlakoztatva hosszabbító nélkül.
A 4 pendrive:
1. Transcend jetflash 780 USB3.0 16GB
2. Transcend jetflash 790 USB3.1 32GB
3. Sandisk Ultra fit USB3.0 16GB
4. Egy ősrégi flash disk 32MB

USB hosszabbító kábelre dugva működik az 1-es és 4-es pendrive kifogástalanul.
3-as pendrive hol működik hol nem. 2-es pendrive pedig sehogy sem sikerült működésre bírnom. Viszont ha félig dugom be a hosszabbító kábelt a portra akkor működik mindegyik.
Ez mitől van? Zsír új a kábel most vettem, csatlakozó végébe belenézve sem látok semmi rendellenességet. Rendesen a helyére is megy ha bedugom.

[ Szerkesztve ]

Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.