Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#4251) qfm válasza King Unique (#4248) üzenetére


qfm
senior tag

Megoldódott. Rufus-al megformáztam MBR bios/uefi + large FAT32-re, 32k-s klaszter mérettel, és a pendrive életre kelt a tv-ben is.

Köszönöm mindenkinek aki hozzájárult!

(#4252) King Unique válasza qfm (#4251) üzenetére


King Unique
titán

Már épp akartam is kérdezni, hogy milyen fájlrendszereket tud kezelni az a tévé. Ha az exFAT, NTFS nem megy neki és csak a FAT16/32-t ismeri, akkor nyilván olyanra kell formázni a pendrive-ot. Ha a pendrive teljes tárterületét FAT32-vel akarod használni, akkor pedig külső program kell ehhez (pl. a Rufus), mint már említve volt.

Egyébként ha GPT-UEFI telepítőt kreáltál a Rufus programmal, akkor viszont egyértelműen a GPT lehetett a gond, mivel azt még a modern okostévéknél sem mindegyik kezeli, azok is buták ilyen szempontból... Ez esetben nyilvánvalóan MBR partíciós séma kell a pendrive-ra, csak azt képesek kezelni, hiába van már 2019. :D Illetve az MBR / GPT sémán a sima formázás nem változtat, pont ezért kell újraparticionálni a pendrive-ot, a Rufus is azt csinálja.

Szívesen!

[ Szerkesztve ]

(#4253) Fishor


Fishor
senior tag

SZiasztok!

Van egy Sandisk Extreme Cruzer pendrivem, és állandóan 2.0-nak ismeri fel a gépem. Eddig azt hittem a gép rossz, mert az előlapi panelben egyáltalán sosem jön már be 3.0-ba, ezért vettem egy hosszabbítót (3.0) és azzal hol bejön 3.0 ként, hol meg 2.0-ként. De már van hogy 10-ből 10 szer 2.0 ként jön be. Most kipróbáltam a portokat egy 3.0 külső vinyóval és az meg 3 ból 3 szor minden portban és a hosszabbítóban is 3.0 ként szerepel. A kérdésem, hogy lehet valahogy javítani a penrivet, vagy lehet valahogy javítani a helyzeten, vagy másikat kell venni?

Üdv: Fishor

(#4254) King Unique válasza Fishor (#4253) üzenetére


King Unique
titán

Mit jelent az pontosan, hogy "állandóan 2.0-nak ismeri fel", milyen operációs rendszerről van szó?

Windowsnál pl. az USB Device Tree Viewer programmal lehet ezt jól lecsekkolni, ahol ha a screenshoton "H" megjelölés van az eszköz előtt, akkor = USB 2.0 (High Speed) módvan csatlakozik, működik. Ha a másikon szemléltetett "S" (SuperSpeed), akkor pedig USB 3.0. De mondjuk az adatátviteli sebességből is látszik, ami az USB 2.0 esetében jellemzően max. 30-4X MB/s szokott lenni.

[ Szerkesztve ]

(#4255) Fishor válasza Fishor (#4253) üzenetére


Fishor
senior tag

Modnjuk az is igaz, hogy a laptopon meg jó a pendrive 3.0 ként megy mindig, és a hátsó usb-ben is jól működik, ahova a hosszabbítóval meg hol működik hol nem. Van hogy bedugom írja a 3.0-t aztán meg hirtelen levált 2.0-ra. Nem tudom már, hogy a pendrive vagy a port a rossz, bár a port meg tökéletes minden mással.

(#4256) Fishor válasza King Unique (#4254) üzenetére


Fishor
senior tag

Szia!

Win 10. És az eszközöknél írja, hogy 3.0 kapcsolat, vagy hogy gyorsabb tudna lenni 3.0 kapcsolattal (ilyenkor 2.0 sebességgel működik).
Amikor 3.0 akkor 110 körül másolok rá, amikor 2.0 akkor meg 40 alatt.

Üdv: Fishor

(#4257) Doky586 válasza Fishor (#4256) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ne használj hosszabbítót. Közvetlenül dugd a hátsó alaplapi usb3 portba..!

(#4258) King Unique válasza Fishor (#4256) üzenetére


King Unique
titán

Azt írod, hogy a laptopon megfelelően (USB 3.0 módban) működik és az asztali PC hátlapi USB 3.0 portján is. Vagyis akkor akkor nem a pendrive lehet rossz. Ha csak a hosszabbító kábel használatánál jelentkezik az említett probléma, anélkül nem, akkor pedig egyértelmű, hogy a kábel lehet a probléma forrása.

(#4259) Fishor válasza King Unique (#4258) üzenetére


Fishor
senior tag

Szia!

Nem ilyen egyszerű, mert az előlapiban viszont sose működik már és volt amikor direktbe hátra dugva sem működött rendesen. A kábel zsír új 3.0. Egyébként a hosszabbítóba amikor bedugom, ha érzéssel teszem nem nyomom túl akkor úgy veszem észre többnyire bejön 3.0 ként, azt gondolom, valami érintkezési probléma lehet, viszont ha a hosszabbító lenne rossz, akkor a külső vinyónak is vacakolnia kéne nem? Mert az meg akárhogy dugom, mindig 3.0, tehát én olyasmire gondolok, főleg azért mert ez alapból ilyen behúzhatós pendrive, hogy ennek se 100-as a csatlakozása, és a kábellel, vagy épp az előlapi porttal nem tud úgy érintkezni hgoy jó legyen, míg a stabilabb ritkábban használt portokkal meg igen.
De tényleg nem tudom egyiket sem kizárni 100% osan, mert az is igaz, hogy laptopon 100% os a pendrive.
Ja és a sok ki be húzgálástól, az előlapi port már ismeretlen eszközként írja. Azzal nem is tudom mit tudok kezdeni, mert eddig legalább 2.0 ként felismerte. Viszont ugyanebbe másik eszközt ha dugok, akkor teljesen jól felismeri.

Üdv: Fishor

[ Szerkesztve ]

(#4260) King Unique válasza Fishor (#4259) üzenetére


King Unique
titán

Ez esetben lehet a pendrive csatlakozójánál koptak meg az egyes érintkezők. Ha a csatlakoztatásnál nem szorul meg rendesen az aljzatban (lötyög) a csatlakozója, meg mindenféle abnormális hibát produkál a pendrive úgy, hogy ugyanabban a portban, kábellel, OS alatt más eszközök megfelelően működnek, akkor esélyes. Nemrég másnak is hasonló gondja volt, ahol kiderült, hogy az egyik érintkező (pin) deformálódott.

[ Szerkesztve ]

(#4261) Fishor válasza Doky586 (#4257) üzenetére


Fishor
senior tag

Szia!

Egyébként igazad van. Mert elfelejtettem azt a tényt, hogy az előlapi panel is hátulról egy hosszabbítóval van bekötve. Tehát valóban a hosszabbítókkal van a probléma. Csak az a rossz, hogy a gép hátsó részébe eléggé nehézkes dugdosni a pendrivet. Egyébként mi lehet az oka, hogy ezek a hosszabbítós megoldások nem működnek 3.0 ként, úgy, hogy évekig nem volt egyáltalán probléma vele, és a wd külső vinyó meg simán megy róluk 3.0 ként?
De az is tény, hogy hátra dugva jónak (3.0) tűnik a pendrive. El tud fáradni egy hosszabbító, vagy a pendrivenek kopott meg a csatlakozója és a hosszabbítónak gyengébb a csatlakozása mint a hátsó dugónak, vagy mi lehet az oka? Természetesen 3.0 a kábel.

Üdv: Fishor

(#4262) Doky586 válasza Fishor (#4261) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem a gép elején semmi hasznos dolog nincs (már nincs floppy, nincs CD)
Nálam a gép hátulja néz előre, így könnyű minden csatlakozót elérni.. :K

(#4263) Fishor válasza Doky586 (#4262) üzenetére


Fishor
senior tag

:) Nálam ez nem játszik. Nem szeretem a kábeleket meg csatlakozókat nézni. Elölről szebb a gépem. Gondoltam arra hogy venni, valamilyen előlapi usb 3.0 panelt, de az is kábellel menne oda és akkor az se biztos hogy működne.

(#4264) Flynn


Flynn
csendes tag

Sziasztok!

Adott egy 2 TB-os pendrive, sajnos típust nem tudok mondani, nem az enyém csak most nálam van, de pontosan így néz ki, csak USB 2.0-ás. Rendszer újratelepítés miatt a fontos adatok kerültek rá vegyesen, meg alapból volt rajta egy jópár film. Többször volt használva aztán egyszer csak semmi. A windows látja, van betűjele, de a méretét már nem tudja megállapítani. Ha megnyitom üresnek tűnik, de használni nem lehet. Lemezellenőrzés azt mondja nem tud hozzáférni, ha formázni akarom fel sem ugrik az ablak. A lemezkezelés nem mutatja a kötetek között, csak lent a lemezeknél, de teljesen szürke az egész. A windows amúgy general UDisk-ként látja. Sem a Rufus sem a TestDisk nem látja. Tudok-e még vele bármit csinálni, vagy ennyi volt?

sör

(#4265) King Unique válasza Flynn (#4264) üzenetére


King Unique
titán

Az a 2 TB-os pendrive eleve fake lehet, amiről nem olyan régen egy hasonló esetnél is volt szó. Ha az OS és a különféle programok már fel sem ismerik rendesen, nem lehet particionálni, tesztelni, akkor az jó eséllyel kuka... Illetve mivel eleve hamisított példányról lehet szó, az ilyeneknél amúgy sincs min csodálkozni. Fontos adatokat másolni rá pedig eleve nem volt jó ötlet... Ha azokról van biztonsági másolat, akkor még oké, de ha nincsen, akkor pláne szívás...

[ Szerkesztve ]

(#4266) Flynn válasza King Unique (#4265) üzenetére


Flynn
csendes tag

Állítólag nem volt olcsó, meg tényleg sok adat volt rajta, de persze ettől még lehet fake. DE már ezek szerint mindegy is. Kösz a választ!

sör

(#4267) Doky586 válasza Flynn (#4266) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ezek write-only tárolók.. Rá lehet írni 2TB-ot de visszaolvasni nem lehet.. Az adatoknak lőttek. Próbáld meg Fat32-re gyorsformázni (külső progival). Ntfs-re esélytelen. Aztán h2testw.exe progival teszteld le a valós méretét. Tippem szerint 8-16-32 GB méretű. A teszt után particionáld át a valós méretére..

(#4268) King Unique válasza Flynn (#4266) üzenetére


King Unique
titán

Léteznek elvileg 1-2 TB-os pendrive-ok, van ilyen pl. a Kingston kínálatában is. Viszont az ilyenek egyrészt fizikai méretre is jóval nagyobbak szoktak lenni a megszokottnál, mivel több flash chip kell az ekkora tárolókapacitás eléréséhez. Másrészt egy ilyen jelenleg eleve nem filléres kategória, amit pl. az árgép találatai is szemléltetnek. Szóval ha ami most nálad van az előbbitől jóval kisebb méretű és jóval olcsóbb is volt, akkor az jó eséllyel fake példány lehet... Ha valami noname gyártó terméke, meg eBay és társai online piacterekről lett beszerezve jóárasítva, akkor megint sanszos. Aztán az, hogy állítólag sok adat van rajta, egy dolog. De gondolom nem feltétlen több 100 GB-nyi, meg TB-nyi, meg ténylegesen lefoglalt és visszaolvasható, visszaellenőrizhető formában. Ha ez a helyzet, akkor ilyenkor megint esélyes, hogy nem eredeti az a pendrive, nem 2 TB a valós kapacitása.

[ Szerkesztve ]

(#4269) Flynn válasza King Unique (#4268) üzenetére


Flynn
csendes tag

ok, szinte biztos,h fake. haverom beszámolója a viselkedéséről is ezt igazolja, meg a fizikai mérete is. sajnos már megmenteni se tudom, mert semmilyen program nem látja, formázni sem lehet, szal ennyi volt. köszi a válaszokat, ma is tanultam vmit :R

sör

(#4270) grizlisandor


grizlisandor
addikt

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, hogy mi lehet a probléma az 5,5 éves ADATA S102 Pro 16GB típusú pendrive-ommal. Általában kisebb fájlokat tároltam rajta, meg néha erről telepítettem windows-okat. Egészen mostanáig, mert a héten telepítenék és folyamatosan hibára futott ki a windows telepítés közben a telepítő. Másoltam fájlokat és a pendrive-ról lemásolt file-ok sérültek. Win10-es hibaellenőrzés hibát nem mutatott, de gondolom ez a halottnak a csók szituáció. Mit lehet kezdeni a pendrive-al?

Pár kellemetlen órán kívül, hogy mi a f*n*rt nem települ fel a windows-on kívül nagyobb baj nincs. Múltkor akciós volt és útban van már egy SanDisk Cruzer Glide 3.0 64GB(katt).

(#4271) Doky586 válasza grizlisandor (#4270) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Formázd le üresre fat32-re aztán teszteld le h2testw.exe -vel hogy jó-e? Ez a progi teleírja és megnézi vissza-olvasható e.

[ Szerkesztve ]

(#4272) King Unique válasza grizlisandor (#4270) üzenetére


King Unique
titán

Például ráereszteni egy lassú formázást a fájlkezelőben, ahol NTFS helyett lehet FAT32-re is, valamint a gyorsformázás elől értelemszerűen ki kell venni a pipát. De akár parancssorban is megoldható a formázás, illetve az újraparticionálás pl. ezen leírás alapján. Aztán vannak speciális programok is pendrive-ok teszteléséhez, mint pl. a Check Flash és a H2testw. Az előbbi amúgy a komolyabb, azzal alaposabban lehet, sőt akár még fájlrendszer nélkül is magát a fizikai eszközt.

Egyébként meg sokat nem érdemes vele szórakozni. Ha egy lassú formázás után sem lesz jó, vagy a tesztprogramok eleve hibát dobnak, akkor célszerű inkább egy garanciális cserét megejteni. Ha az nem opció, akkor meg kb. kuka.

[ Szerkesztve ]

(#4273) grizlisandor válasza Doky586 (#4271) üzenetére


grizlisandor
addikt

(#4271) Doky586 & (#4272) King Unique:
Köszönöm, kapja a sima formázást és töltöm a h2testw-t. :)

Szerk.: 5 év garanciát látok a gyártó oldalán, de ha befejezte a formázást, akkor lenézem a gyári számát a pendrive-nak és egyeztetek az oldallal(katt). :)

[ Szerkesztve ]

(#4274) grizlisandor válasza grizlisandor (#4273) üzenetére


grizlisandor
addikt

Nem ment végig, ezt írta ki:
Error reading file 'F:\3.h2w', offset 0x31100000.
(A rendszer nem találja a megadott fájlt. Code 2)
Warning: Only 15054 of 15055 MByte tested.
The media is likely to be defective.
2.7 GByte OK (5779264 sectors)
11.0 MByte DATA LOST (22720 sectors)
Details:0 KByte overwritten (0 sectors)
0 KByte slightly changed (< 8 bit/sector, 0 sectors)
11.0 MByte corrupted (22720 sectors)
0 KByte aliased memory (0 sectors)
First error at offset: 0x0000000039ef8000
Expected: 0x0000000039ef8000
Found: 0x0041683231efac24
H2testw version 1.3
Writing speed: 22.2 MByte/s
Reading speed: 73.3 MByte/s
H2testw v1.4

Garanciás oldal, meg nem akarja bevenni a sorozatszámot. :U

(#4275) Doky586 válasza grizlisandor (#4274) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Valószínű nincs nagy baj. Admin parancssorban Diskpart-ban: list disk, select disk (pendive), clean. Majd lemezkezelőben új partíciót teszel rá és újra megformázod. Ekkor szerintem már jó lesz.

Magyar boltban is találkoztam ilyennel hogy el van rontva a particionálás és mint nálad is 11MB-al nagyobbnak jelölték meg mint a valóságos.

Ámbár ez csak egy 3GB - os pendrive, nem 16..

[ Szerkesztve ]

(#4276) Doky586 válasza Doky586 (#4275) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Vagy inkább 14.7 GB nem 3.

[ Szerkesztve ]

(#4277) grizlisandor válasza Doky586 (#4275) üzenetére


grizlisandor
addikt

Közben megtaláltam ezt diskpart(katt) dolgot logout bejegyzésként is, köszi. Megcsináltam, de még mindig "Warning: Only 15054 of 15055 MByte tested." van, elindítottam a h2testw-t, kíváncsi vagyok.

(#4278) grizlisandor válasza grizlisandor (#4277) üzenetére


grizlisandor
addikt

Lefutott, de még mindig valami nem ok.

Warning: Only 15054 of 15055 MByte tested.
The media is likely to be defective.
14.6 GByte OK (30808896 sectors)
10.5 MByte DATA LOST (21696 sectors)
Details:0 KByte overwritten (0 sectors)
0 KByte slightly changed (< 8 bit/sector, 0 sectors)
10.5 MByte corrupted (21696 sectors)
0 KByte aliased memory (0 sectors)
First error at offset: 0x0000000137ef8000
Expected: 0x0000000137ef8000
Found: 0x0041683233efac24
H2testw version 1.3
Writing speed: 22.4 MByte/s
Reading speed: 75.2 MByte/s
H2testw v1.4

(#4279) Doky586 válasza grizlisandor (#4278) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Akkor manuálisan add meg hogy csak 15 000 partíciót csináljon. abba a pár MB veszteségbe nem halsz bele..

(#4280) Ciccuka válasza grizlisandor (#4270) üzenetére


Ciccuka
veterán

USB Flash Drive Online Recovery - ADATA

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4281) King Unique válasza grizlisandor (#4278) üzenetére


King Unique
titán

Az normális, amikor a H2testW azt írja, hogy pár MB híján nem tudja tesztelni a teljes lemezterületet, ezzel nem kell foglalkozni. Az viszont nem, ha a teszt közben hibára fut és nem tudja teljesen teleírni és visszaellenőrizni a pendrive-ot. Ilyen általában akkor szokott lenni, ha fake a pendrive, vagy részlegesen tönkrement, pl. használhatatlanná váltak rajta egyes blokkok. Esetedben valószínűleg az utóbbiról lehet szó. Ilyenkor esetleg meg lehet próbálni manuálisan csak azt a részt particionálni, ami jó. Valamint a másik válaszban említett gyártói szoftvert. De ki tudja, hogy idővel nem-e jelennek meg újabb hibák egy amúgy is már problémás állapotú pendrive-nál... Ha még érvényes rá a garancia, akkor érdemesebb lenne kicseréltetni egy másikra, egy megfelelő állapotúra.

[ Szerkesztve ]

(#4282) grizlisandor


grizlisandor
addikt

(#4279) Doky586:
A lemezkezelőben?

(#4280) Ciccuka:
Köszi, lefutott, de jobb nem lett a helyzet.

The media is likely to be defective.
14.6 GByte OK (30701916 sectors)
34.8 MByte DATA LOST (71332 sectors)
Details:0 KByte overwritten (0 sectors)
0 KByte slightly changed (< 8 bit/sector, 0 sectors)
34.8 MByte corrupted (71332 sectors)
0 KByte aliased memory (0 sectors)
First error at offset: 0x000000000b147400
Expected: 0x000000000b147400
Found: 0x0041683213467c24
H2testw version 1.3
Writing speed: 23.0 MByte/s
Reading speed: 86.4 MByte/s
H2testw v1.4

(#4281) King Unique:
Van értelme ezt még particionálni egyáltalán?

(#4283) King Unique válasza grizlisandor (#4282) üzenetére


King Unique
titán

Már leírtam többször is, hogy nem igazán érdemes szórakozni vele akkor, ha ott van a garanciális csere lehetősége. Egyértelmű a mostani tesztek alapján is, hogy nem teljesen oké a pendrive... Ha nincsen garancia és nem akarod végleg kukázni, akkor lehet játszadozni a particionálással, aztán vagy / vagy. Arra a Windowsban ott van grafikus felületen a lemezkezelő, valamint parancssorban a DiskPart, amelyeknél egész MB-okban lehet megadni a partíció méretét. Ha a H2testw által mutatott jó szektorok szerint akarod megadni, akkor meg a MyDiskFix program.

(#4284) grizlisandor válasza King Unique (#4283) üzenetére


grizlisandor
addikt

Köszönöm mindenkinek, meglátom még mit mond az Adata support. Windows telepítőnek lehet meghagyom a pendrive-ot. Egy jó 10GB-ra átpartícionálom és megy ameddig megy.

(#4285) Doky586 válasza grizlisandor (#4282) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Természetesen. Amikor létre akarja hozni a 15055 MB méretű partíciót akkor felülbírálod és 15000 adsz meg neki. Ennyi. Ez látszik a mérési eredményeidből.. Nincs ennél egyszerűbb..

(#4286) grizlisandor válasza Doky586 (#4285) üzenetére


grizlisandor
addikt

Közben válaszolt az ADATA, ők is ajánlották, amit (#4280) Ciccuka.
Elküldtem nekik az utolsó h2testw eredményt.

(#4287) Angel2014


Angel2014
addikt

Sziasztok! A napokban csináltam egy asztali gépet valószínű,hogy elkötöttem az előlapi usb 2.0 sorrendet , bedugtam a pendrivomat kingston datatraveler G4 usb 3.0 azóta se kép se hang .

Kérdésem az hogy ez okozhat ilyen hibát? Ill lehet ezt javítani valahogy,mert fontos adatok vannak rajta.

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#4288) Ciccuka válasza Angel2014 (#4287) üzenetére


Ciccuka
veterán

Igen gondolom odament a +5V ahova nem kellett volna. Gariba próbáld meg.
Nem lehet javítani 99,9%.

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4289) King Unique válasza Angel2014 (#4287) üzenetére


King Unique
titán

Mármint ha a tápot is rosszul köttetted be, meg túlfeszt is kapott a pendrive és a "se kép se hang" azt jelenti, hogy meg sem nyekken hátlapi portokban, más gépeken sem, akkor annak jó eséllyel annyi. Ha fontos adatok vannak rajta, akkor esetleg adatmentéses cégnél talán még tudnak vele mit kezdeni, de az sem biztos, meg eleve nem 2 fillér lesz (hasonló eset). Ha nem cél az adatmentés és még garanciális, akkor pedig adja magát a garanciális csere. Amibe az adatmentés egyébként nem tartozik bele, tehát előtte kell mérlegelni! Meg legközelebb a fontos adatokat lehetőleg több helyre kellene menteni, nem kizárólag csak 1 db pendrive-on tárolni, ami ráadásul amúgy sem feltétlen a legmegbízhatóbb ilyen célra.

[ Szerkesztve ]

(#4290) Daemos


Daemos
tag

Sziasztok,

Adott egy pendrive (8GB) aminek fájlrendszere udf és dvd meghajtóként kezeli/ látja a gép. (Windows 10)
Látom a tartalmát de írni nem lehet és formázni se engedi (nicns is olyan opció) lemezkezelés menübe nem enged semmit se csinálni vele.
Promóciós pendrive de szeretném átírni a fájlrendszerét ntfs-re hogy tudjam használni.

Tudtok benne segíteni?

Köszi előre is.

[ Szerkesztve ]

(#4291) Angel2014 válasza King Unique (#4289) üzenetére


Angel2014
addikt

Én még gondolok valamire vagyis egy nagyon agresszív vírusra is.

Tegnap a lenovo y720 as gamer laptopomon sorra szálltak el az usb vezérlők , hiába dugtam be sehol nam volt usb, utána leállt a billentyűzetem, utána a kamera stb stb...újra kellett húznom a gépem este.

Eszközkezelőben az usb 3.0 utána a xhci-kompatibilis usb-állomásvezérlőt írta hibának.

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#4292) King Unique válasza Angel2014 (#4291) üzenetére


King Unique
titán

Az előző válaszban még asztali PC-ről volt szó. Ha annál rosszul lettek bekötve az előlapi USB-portok, akkor az okozhatta, hogy azokon nem működött a pendrive, vagy rossz esetben akár tönkre is tehették, mint már említve volt. Viszont attól még a hátlapon lévő portokon, vagy másik gépen működnie kellene a pendrive-nak, ha mégsem ment tönkre. Plusz a laptopon is, ha azóta újra lett rajta telepítve a Windows és már megfelelően működik, rendesen kezeli a csatlakoztatott USB-s eszközöket. Ha sehol semmi, nem ismeri fel az OS a pendrive-ot több gépen, többszöri próbálkozásra sem, a LED sem világít rajta, akkor esélyes, hogy tönkrement.

(#4293) King Unique válasza Daemos (#4290) üzenetére


King Unique
titán

Az UDF önmagában még nem feltétlen gond, tud arra formázni pl. a Rufus is, de attól még utána ugyanúgy formázható marad a pendrive. Ha esetedben nem lehet formázni, meg írni rá, akkor valószínűleg írásvédett (read-only) és amiatt. Ha a Windowsban szoftveresen lett írásvédettként beállítva, akkor az megszüntethető. Viszont ha gyárilag, firmware szinten read-only a pendrive, akkor azzal általában nem lehet mit kezdeni... Max. esetleg ugyanilyen módon, azaz az adott pendrive-ban lévő vezérlő IC-hez való speciális tool segítségével firmware szinten belepiszkálni és megszüntetni az írásvédett állapotot (példa).
De az utóbbi szigorúan csak példa, illetve kízárólag csak a leírásban lévő típushoz, IC-hez használható! Attól eltérő eszközhöz való használat esetén "téglásíthatja" azt, azaz működésképtelenné teheti!

[ Szerkesztve ]

(#4294) Angel2014 válasza King Unique (#4292) üzenetére


Angel2014
addikt

Szereltem egy asztali gépet ismerősnek letöltöttem egy filét rá...bedugtam semmi és kihúztam...utána meg már a laptopon se érzékelt , de az az érdekes utána sorba tűntek el a laptop usb meghajtói még a billentyűzet is...így már érted? hiába dugtam be akármilyen pendrivot semmit nem látott a gép..Újratelepítés oldotta meg ...Boot indításnál már látta.

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#4295) Angel2014 válasza Angel2014 (#4294) üzenetére


Angel2014
addikt

Többi pendrive jó most a gépeken csak az a sérült vagy vírusos amit rádugtam azt nem kezeli esetleg ubuntu alól megpróbáljam szerinted?

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#4296) King Unique válasza Angel2014 (#4294) üzenetére


King Unique
titán

Nem derült mi lett rá letöltve, ami állítólag ilyet okozott, de ez egyre cifrább... :D

A Windows nem kezeli nem tudni pontosan mit jelent esetedben, de ha sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben nem jelenik meg az a pendrive, nem lehet parancssorban sem újraparticionálni, akkor marad pl. a Linux. De azért az nem éppen normális, ha egyáltalán nem (?) érzékeli a Windows semmilyen formában egyik gépen sem, ilyenkor esélyes a pendrive hibája is.

[ Szerkesztve ]

(#4297) Daemos válasza King Unique (#4293) üzenetére


Daemos
tag

Szia,

Nagyon szépen köszönöm a részletes információt! Sajnos az látszódik beigazolódni hogy a pendrive nem szoftveresen lett írásvédetté téve... az álltalad linkelt megoldásnál elakadok annál a résznél hogy ki se listázza az elérhető lemezek közt....

(#4298) King Unique válasza Daemos (#4297) üzenetére


King Unique
titán

Meg ráadásul USB CD, illetve CD-ROM módban működik... Ha megnézed az előző válaszban linkelt leírásban lévő screenshotot, akkor annál is látszik, hogy van a firmware toolban CD-ROM, Write Protect stb. opció. Ennél is gyárilag ilyesmi lehet beállítva. Aztán hogy a tiedhez van-e ilyen program és ha igen, akkor pontosan melyik az, azt most passzolom. Meg ráadásul még a pendrive pontos típusa és egyéb adatai sem ismertek. Esetleg ez a leírás kiindulásként adhat némi támpontot, de amúgy melós megtalálni a megfelelő toolt. Vagy a másik opció, hogy nem szórakozol vele és veszel inkább egy normál 8 GB-os pendrive-ot, ami azért nem akkora tétel manapság.

[ Szerkesztve ]

(#4299) Daemos válasza King Unique (#4298) üzenetére


Daemos
tag

Akkor ez így marad, mert nem éri meg vele bajlódni! :(
Céges promós pendrive amit anyacégünk csináltatott és arra godnoltam hogy én másra használnám mint amire eredetileg kitalálták :D
Annyi problémába ütközik az ember hogy így nem érdemes vele foglalkozni, főleg ahogy modnod hoyg 8Gb-penrive mar olcson is lehet szerezni! ( meg ha 32Gb-s lenne akkor megerne egy probat szenvedni vele)

Köszönöm szépen a teljeskörü válaszod. :R :R

(#4300) Tetsuo


Tetsuo
aktív tag

Abból van valami hátrány, hogy egy 128 GB-os pendrive-ot FAT32-re formázok azon kívül, hogy 4 Gb-nál nagyobb fájlokat nem írhatok rá?
Sajnos ez az ősformátum kell a hifi-be! :O

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.