Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#4401) Henker2 válasza King Unique (#4400) üzenetére


Henker2
addikt

Köszi a segítséget!
Valószínűleg a munkahelyi gépekről szedhettem össze! :U

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G

(#4402) Yszapos


Yszapos
tag

Sziasztok! 2010-11 körül vettem egy Kingston DataTraveler G2 4GB pendriveot, ami kb. 3-4 év után megadta magát. Egyszerűen írásvédett lett. A linuxos formázáson kívül már minden létező módon próbáltam formázni meg bűvészkedni vele. A HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control módszerrel sikerült csak működésre bírni, de miután elkezdtem rá másolni egy pár perc múlva leállt a másolás...az eszköz írásvédett...akárhányszor újra próbáltam ide lyukadok ki vele. Nyilván kuka már. Meg sokmindenre nem is lenne jó, de odaadtam volna a nagyszülőknek a TV-be, családi fényképek fértek volna rá azért.
Az lehetséges, hogy azért halt meg a pendrive, mert egy időben folyamatos torrentezésnek volt kitéve, és sokszor volt olyan is, hogy csak lehúztam és vittem magammal?

[ Szerkesztve ]

(#4403) King Unique válasza Yszapos (#4402) üzenetére


King Unique
titán

Ha tartósan írásvédett lett a pendrive és nem segítettek a különféle szoftveres praktikák, vagyis formázás, törlés stb., akkor az kuka... Vagy garanciális csere, ha még van rá garancia.
Az pedig köztudott, hogy az ilyen pendrive és társai flash-alapú tárolók kevésbé bírják a sok és intenzív írást. Vagyis ha folyamatos torrentezésnek volt kitéve, akkor az okozhatta a problémát. Ugyanis emiatt valószínűleg a memóriacellák kritikusan elhasználódtak és a vezérlő bekapcsolta az írásvédelmet, ezzel megakadályozva a további elhasználódást és az adatvesztést.

(#4404) SpG válasza Yszapos (#4402) üzenetére


SpG
csendes tag

Én is jártam már így. Azt szűrtem le az esetből, hogy a pendrive szigorúan csak átmeneti tároló. Ha lehet kerülni kell a nagyon sok apró fájl tárolását/mozgatását (inkább RAR használata), a rajta végrehajtott sűrű adminisztrációval járó fájlműveleteket... (pl. MP3 attributumok módosítgatása, tömeges fájl átnevezés) stb.
Az adminisztrációs terület megmakkanhatott.

A leválasztás hiánya nem feltétlen kiváltó ok (a torrent valószínűleg igen).

[ Szerkesztve ]

SpG

(#4405) Doky586 válasza Yszapos (#4402) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Tanulság: 8 évente új pendriveot kell venni. Még én sem láttam örök életű példányt.. :D

(#4406) RootRulez


RootRulez
félisten

Sziasztok!

Van egy Jópár éves 64 GB-os Kingston Rubber 3.0 Pendrive-om. Most azt csinálja, hogy folyamatosan világít a LED és nem észleli semmilyen gép. Elképzelhető, hogy végleg vége?

═════════════════════════════════════════

(#4407) King Unique válasza RootRulez (#4406) üzenetére


King Unique
titán

Attól függ.
Először azt kellene tisztázni, hogy pontosan mit jelent ez a "nem észleli semmilyen gép". Ha pl. PC, amin Windows fut, akkor mit mutat az eszközkezelő és a lemezkezelő. Ha azoknál nem jelenik meg semmilyen formában a pendrive, meg más gépeken is ez a helyzet, akkor lehet az előbbi kijelentést tenni. De még ilyenkor is két eset lehetséges, vagy a pendrive ment tönkre, vagy csatlakozási (érintkezési) probléma van. Az előbbivel általában nem nagyon lehet mit kezdeni, viszont az utóbbinál célszerű lecsekkolni a csatlakozót, hogy nincs-e rajta szennyeződés, deformáció, stb.

[ Szerkesztve ]

(#4408) RootRulez válasza King Unique (#4407) üzenetére


RootRulez
félisten

Köszi, hazaérek és utánajárok a dolognak. :K

═════════════════════════════════════════

(#4409) daver88


daver88
aktív tag

Üdv!

Maxell dupla particó (Secure és Public) eltüntetésére kerestük pár hete néhányan a ModeConverter programot, amit aztán égen földön nem lehetett megtalálni.

Sikerült egy külföldi fórumról még megszereznem, akinek szüksége van rá INNEN letöltheti.

[ Szerkesztve ]

(#4410) Ramos_


Ramos_
tag

sziasztok

utolsó ötletként írok ide mielőtt elengedem a dolgot, elég sok dolgot kipróbáltam már

adott két LG tv és két ugyanolyan Datatraveler 100G3 64Gb

a lenti Lg tv okos 1 éves, azon mindkettő muködik
a fenti Lg tv nem okos kb 3éves és az ujabb pendrive-ot nem érzékeli

volt particio törlés diskpart-al, formázás fat32-re, formáztam MartiUSBdisk fromatterrel is, de semmi
maradt még valami amit tehetek?

vagy törödjek bele, hogy a fenti tv csak az egyik pendrive-ot érti

(#4411) King Unique válasza Ramos_ (#4410) üzenetére


King Unique
titán

Itt első körben az a kérdés, hogy az újabb pendive pl. PC-n, Windowson megfelelően működik-e. Ugyanis az az elsődlegesen mérvadó és nem a tévék. Ha PC-n oké, az megfelelőn kezeli a pendrive-ot, akkor akár a (buta) tévé hibája, hiányossága is lehet, ha az meg nem. A FAT32 fájlrendszer egy dolog, azt kb. minden készülék tudja kezelni, ellenben a másik lényeges az MBR / GPT partíciós séma, ahol a GPT-t már korántsem mindegyik támogatja. Legutóbb egy másik fórumtagnak is emiatt volt problémája az autós lejátszónál.

[ Szerkesztve ]

(#4412) Ramos_ válasza King Unique (#4411) üzenetére


Ramos_
tag

köszi a választ

először is a pc-n tökéletesen müködik a pen
kipróbáltam amit irtál és az uj pent átállitottam diskpart-al mbr-re

ugyanaz a végeredmény, a fenti tv nem érzékeli pedig mostmár fat32/mbr

az alsó okos tv se érzékelte először és azt írta formázás szükséges, megformázta a tv, és onnantól a lentin jó

hát ez van, pedig az egy évvel öregebb pennel hibátlanul ment a fenti tv

(#4413) King Unique válasza Ramos_ (#4412) üzenetére


King Unique
titán

A "fenti" tévével nem lehet megformázni, vagy egyáltalán nem is érzékeli? Meg ha több USB-port is van rajta, akkor meg lehetne próbálni másik porthoz csatlakoztatni a pendrive-ot, hátha csak csatlakozási (érintkezési) probléma miatt.

Egyébként meg annyira nem meglepő a leírt jelenség, hiába okostévék ezek, ellenben az USB-s tárolóeszközök kezelése terén van, hogy kőbuták... Meg ráadásul MBR | FAT32 alapon eleve kezelnie kellene a tévének a pendrive-ot, valamint ha parancssorban, DiskPart segítségével lett törölve és újraparticionálva, akkor rejtett partíció stb. sem lehet rajta, ami bekavarhatna. Ha PC-n eleve oké a pendrive és nincs gond a működésével, akkor meg pláne rejtély, hogy a tévé miért nem képes kezelni. Bár még olyan is előfordulhat, amikor egyes USB 3.X vezérlőket nem tud megfelelően kezelni a buta tévéje és az okozhat gondot... De itt ez elvileg kizárható, ha 2 ugyanolyan pendrive-ról van szó. Viszont másfelől meg pont ezért is abnormális ez az egész, mivel egyformák, ellenben az egyiket kezeli, a másikat meg nem... :D

[ Szerkesztve ]

(#4414) Ł-IceRocK-Ł


Ł-IceRocK-Ł
addikt

Sziasztok,
A Főnökömtől kaptam egy pendriveot, ami egy 16 Gb OS Sony, gyakorlatilag új. Pár éves azt hiszem, de még csak karc sincs rajta. Nagyon lassan másolt rá filmeket, megpróbáltam leformázni, mert FAT32 -n volt eredetileg, és most a gép nem ismeri fel. Formázni szeretné a meghajtót, de utána hibát dob a win, és nem tudok vele mit csináni. Több portban is próbáltam, ugyanaz. Másik gépen még nem tudtam megnézni.
Elég kínos az eset.
A check progi azt írja az eszköz nem áll készen.

Tudtnátok pár tanácsot adni, hátha meg lehet még menteni?

"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper

(#4415) Doky586 válasza Ł-IceRocK-Ł (#4414) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"FAT32 -n volt eredetileg"
Mert úgy volt helyesen formázva..
Ha meg akarod tartani az állásod, vegyél neki egy újjat.. ~3eFt

[ Szerkesztve ]

(#4416) King Unique válasza Ł-IceRocK-Ł (#4414) üzenetére


King Unique
titán

Célszerű lenne megpróbálni parancssorban is törölni, majd újraparticionálni a pendrive-ot. ahol a formázásnál lehet a format fs=fat32 quick parancsot is használni, ha FAT32 fájlrendszer létrehozása és gyorsformázás a cél. Ha annyira NTFS-re akarod, akkor meg fs=ntfs paraméter kell. Vagy ott van még az exFAT fájlrendszer is, az is kezel 4 GB-nál nagyobb méretű fájlokat és flash-alapú tárolókra inkább az való.

Ha nem megy az előbbi, hibaüzenettel rendre leáll, valamint másik gépen, másik operációs rendszerrel sem, akkor esélyes, hogy tönkrement a pendrive... Plusz ez esetben az is, hogy már azelőtt is szar volt, mielőtt hozzád került, hacsak nem a gépeden lévő USB-port volt hibás és az nem tette tönkre. De az utóbbi esetben akkor az más USB-s eszközöknél, más pendrive-oknál is gondot okozott volna, nem kizárólag csak ennél.

(#4417) petymeg


petymeg
addikt

Üdv!

van egy 32 Gb-os adata pendrive, amit ha bedugok a gépbe érzékeli, hogy ott van, de ha rákattintok, homokórázik és eltűnik a meghajtó. Meg lehet valahogy menteni vagy kuka?

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#4418) Ciccuka válasza petymeg (#4417) üzenetére


Ciccuka
veterán

Másik gépben is ki kell próbálni.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4419) Ł-IceRocK-Ł válasza King Unique (#4416) üzenetére


Ł-IceRocK-Ł
addikt

Próbáltam a diskparttal... de sajnos még a listában sem jelent meg mint választható meghajtó.
Toltam rá diag progit, és ott mindenhol 0 kb tárhely, eszköz nem áll készen üzenetek.

Valószínűleg hibás volt, még az usb 2.0 porton átmenő max sebességhez viszonyítva is nagyon lassú volt egy sima másolás. 3-4 mb/sec írás, az nagyon gyatra, ott már gyanakodtam...

Ebből gondoltam hogy tolok neki egy formázást, hát nem kellett volna xD

Doky586: elég jó a kapcsoltam a főnökömmel, egy pendrive miatt nem haragszik. Persze mondtam neki hogy nálam ment tönkre, szóval én hozok neki másikat, de nem fogadta el.

Illetve ezt valami MOL os pontgyűjtő akcióban szerezte, még 4 évvel ezelőtt...

"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper

(#4420) Terek


Terek
tag

Csao.
Adott egy Kingston DataTravelerG4 32gb-os pendrive.
Hiba a következő.Gépben sosem volt,pár hónapos ha lehet.Egy formázást engedett,erről szerettem volna újrarakni a gépet.Másolás közben megállt,hogy kevés a hely.
Azóta írásvédett folyamatosan.
Kismillió dolgot megpróbáltam már.Mókoltam a cmd-ben,regeditben,különfajta programokkal de semmi.
Van némi esély,hogy életképes vagy mehet a szemétbe?Mert ha igen akkor elég szánalmas,hogy egy másolást sem bírt ki…..

(#4421) Doky586 válasza Terek (#4420) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"Gépben sosem volt"
Telefonnal TV vel használtad?
Vagy ha annyira új akkor vidd vissza gariba..

[ Szerkesztve ]

(#4422) Terek válasza Doky586 (#4421) üzenetére


Terek
tag

Úgy emlékszem,hogy garit nem adtak rá.Nemhasználtam mással.Látja a kapacitást,meg fel is ismeri,egyszerűen írásvédett lett.Akkor ezek szerint kukás a dolog.?Igaz 3e ft körül volt de akkoris….

(#4423) Doky586 válasza Terek (#4422) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ezért érdemes a blokkot megtartani. Jellemzően 1évig becserélik /visszafizetik.

(#4424) King Unique válasza Terek (#4420) üzenetére


King Unique
titán

Ha írásvédett lett a pendrive, akkor az ebben a hozzászólásban lévő leírás alapján meg lehetne próbálni megszüntetni azt, valamint újraparticionálni szintén parancssorban. Ha nem megy, továbbra is írásvédett, akkor garancia híján kb. kuka... De ez mondjuk ennél a sorozatnál annyira nem meglepő, meg ráadásul a sebessége is elég gyatra... Szóval amúgy is jobban jársz, ha inkább veszel egy másik, komolyabb pendrive-ot.

(#4425) Terek válasza King Unique (#4424) üzenetére


Terek
tag

Nem működik egyik sem :) Nonstop azt írja write protected.
Szórakozok már vele egy egész napja,de akkor elengedem.Köszönöm a segítségeket.
Azért elég nevetséges,hogy egyszer lett használva és lehet is eldobni :DDD

(#4426) Ciccuka válasza Terek (#4425) üzenetére


Ciccuka
veterán

Kingston már csak ilyen sajnos..

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4427) lajosx


lajosx
őstag

Sziasztok! Adott egy hp laptophoz kapott elvileg thosiba pendrive. 32gb Nekem nem kell a rajta lévő win 10 úgyis gondolom csak azzal a hp laptoppal működne amihez járt.Szerettem volna formázni de írásvédett az írja.van esetleg valami megoldás? kapcsoló nincs rajta HP format tool se mtudja formázni.De ha gépbe rakom hibátlanul működik,Köszönöm a választ :R

(#4428) King Unique válasza lajosx (#4427) üzenetére


King Unique
titán

Ha az ebben a hozzászólásban linkelt módszerek nem működnek, akkor vélhetően gyárilag, firmware szinten írásvédett a pendrive. Hasonlóan, mint pl. a Dell gyári recovery pendrive-ja esetében, meg amúgy pl. a pendrive-on (is) megvásárolható Windows 10 telepítési adathordozó is ilyen. Aminek az értelme nyilván az, mint ami pl. a DVD-ROM esetében is, vagyis hogy ne lehessen módosítani a telepítő tartalmát, ne tudja pl. egy vírus sem. Ezt a védelmet pedig általában csak firmware szinten lehet "kiütni", amihez az internetről kell túrni egy megfelelő firmware-t és toolt (már ha van), vagy ha maga a gyártó biztosít hozzá külön programot, akkor azt használni. A megfelelő az előbb azért volt kiemelve, mert ha nem az, akkor könnyen téglásíthatja a pendrive-ot, ami utána nyilván kuka. Az előbb linkelt példa pedig szigorúan csak példa, ahol a leírt módszer és firmware tool kifejezetten az egyes Dell recovery pendrive-oknál használatos, nem jó akármelyikhez!

[ Szerkesztve ]

(#4429) lajosx válasza King Unique (#4428) üzenetére


lajosx
őstag

Köszönöm a valaszod ,akkor marad rajta a win10. :) :R

(#4430) Peltár


Peltár
aktív tag

Sziasztok!

Jó hogy van ez fórum, mert már elegem van, nade hátha itt tudtok segíteni.

Van egy marék pendrive a tulajdonomban, egyszer egyik verzió váltás után, vagy frissítés után jött egy új hobbija a windows 10-nek, hogy nem hajlandó normálisan kezelni az újabb pendrive-okat., ami azt jelenti hogy bedugod a gépbe, látja pár percig aztán semmi. Java részben boot pendrive vagy egyik gépről a másikra adatok átvitele a fő felhasználási mód. Nincs agyonhasználva, csak PC. Ugyan ez a régi 4GB Peneket gond nélkül használja, Kingston, Corsair, és Sandisk Penek vannak, meg egy-két noname szar , de még azok is mennek 128MB ősrégi és jó. Példák: elkezdek rá másolni és mondjuk 10% nál 15%- 20% -nál hibát jelez nem látja a pendrive-ot ha rámegyek a biztonságos eltávolitásra, ott vagy el tudom távolítani vagy sem.
Ha ugyan ezen gépen win 7 vagy Linux van semmi gond, Ha az USB 2.0 vagy az USB 3.0 meghajtó van dugva
ugyan az az eredmény, ha az előlapi USB vagy a hátlapi USB van használva ugyan ez. Ha újra van telepítve a w10 akkor is ugyan ez van nincs javulás, de azóta verziószámok is változtak még sincs javulás. Sandisk-ból több verzió is van, több típus , azon belül USB 2.0 és 3.0 is. USB driver frissítés sem segít, újraformázás windows alatt diskpart alatt segít megint működés képes állapotba hozni az eszközt, HA közben nem tűnik el megint az eszköz. Sorban dobálja azt is hogy a meghajtóban lévő lemezt formázás előtt használni kell.
A Sandisk termékek hivatalos magyarországi képviselettől HAMA Kft származnak. Tehát nem Kínai utánzat
Ritkán az is előfordul hogy a bedugott eszközt formázni akarja amire vagy van szükség vagy enélkül is simán megy. De van hogy azt mondja formázzam meg, megformázom, elkezdek rá másolni másolás közben meg kiírja hogy hiba, nem olvasható, átugrik. újra stb átugrik, majd kirja nincs ilyen meghajtó és leáll a másolás
ha rámegyek az eszközkezelőben ott látja az eszközt, nincs hibajelzés, sőt el is tudom távolítani a tálcán lévő eszközök biztonságos eltávolítása menüben. Windows 7 alatt régen vagy felismert egy eszközt felrakta magának a meghajtó drivert és működött az eszköz, vagy a gyári cuccot raktad fel ha volt hozzá
gyakorlatilag nem lehetett megölni az eszközöket.

Valahogy úgy érzem mintha menet közben 1-2 perc után de csak konkrét használat esetén elvenné az áramot, vagy elvenné a jogosultságot hogy használjam.

De akkor másik eszközökkel miért megy rendesen. Ugyan ezen gépen Win 7 alatt, Linux alatt miért.
Már ami ötlet volt azt kipróbáltam, Másik Windows10, friss telepítés, viusírtó, stb.
Fórumokon láttam másnál is hasonlót szintén tanácstalanság. Ha mondjuk sikerül normálisan mondjuk egy
Linix iso-t vagy win 10 telepítőt felrakni, majd az eszközt biztonságosan kíadatni akkor utána az eszköz más
hardverekben simán jól működik, telepítés, Live Linux, akármi, formázva mindig Fat32.
Nem tudom mi lehet, nem láttam még olyat hogy lenne egy lista hogy ezt és ezt a pendive-ot nem tudja használni a win10. Viszont ami logikus lenne hogy a régi 10 éves vagy régebbi eszköz meg megy vele az új korszerű meg nem. Ha ugyan ebbe az USB portba egy kártyaolvasót, teszek ami mondjuk akár milyen SD kártya lehet, vagy telefon adat módba működnek. csak kifejezetten a Pendrive a fájós módja.
Kinómban már vennék egy USB 3.0 8GB vagy 16GB eszközt amire a Microsoft 1000%-ban azt mondja hogy megy a W10 alatt és kipróbálnám azzal mi történik, de ez már nem állapot.

Olyan van hogy egy eszköz kompatibilitási vagy egyéb hibájából nem működik egy gépben Hardware ügyileg, ezt elfogadom , azt is hogy idővel tönkremegy egy Pendrive és kukázhatód.Azt is hogy az elől lévő USB portokat nem szereti, csak a hátsót, de nálam azt sem, vagy egy kis bituska logikai hibát vét amít egy újraformázás megold, ha más nem diskpart alatt, vagy Linux alatt másik gépen , de iylet mint nálam, egyszerűen nem értem. Azon felű hogy a próbálkozások miatt volt pendrive ami meghalt.

Ha vannak tapasztalatok ötletek, hasonló téren, vagy tud valaki linket ahol leírás van a jelenségre és megoldás, vagy bombabiztos Pendrive W10 alá, az ne fogja vissza magát! :R

Köszi a türelmet! :R :K

(#4431) King Unique válasza Peltár (#4430) üzenetére


King Unique
titán

Ha USB-n nincs csatlakozási (érintkezési) probléma és nem is a pendrive-ok hibásak, akkor egyértelműen a nálad telepített W10-nél nem stimmel valami, ahol a hangsúly itt inkább a "nálad"-on van. Ugyanis használok én is több pendrive-ot, sőt több külső HDD-t és újabban külső SSD-t többek között W10-zel is, de amiket itt összeírtál, olyat nem nagyon tapasztaltam eddig. Meg ha megnézed a 2 másik (ezt + ezt) pendrive-os társtopikot, akkor ott szintén egyre többen használnak és általánosan nem a most leírtak a jellemzők, meg az sem, hogy a legújabb Windowshoz okvetlenül speciális pendrive kellene, mert akármilyen nem jó hozzá.

Ha nálad ez ennyire nem megy, akkor lehet nem ártana egy "tiszta" újratelepítést is megpróbálni, és offline módban közvetlenül utána letesztelni a pendrive-ok működését. Majd online-ra váltani és hagyni hogy a Windows telepítse a szükséges drivereket és frissítéseket, vagy ha valamelyik drivernél indokolt, akkor azt esetleg külön letöltve, manuálisan. Majd ismét letesztelni a működést. Ezzel kideríthető lenne, hogy azon a gépen alapból gond van a rendszerrel, vagy egy nem megfelelő driver, esetleg valami frissítés okozza. De az mondjuk megint nem világos, hogy az USB drivernél mit akarsz frissíteni, amikor a 2.0 eleve inbox, sőt a W10-nél általában a 3.0 is (pl. Intel alaplapi vezérlőnél) a natív támogatás miatt. Meg egy pendrive és egyéb USB-s tárolóeszköz rendszerint eleve Plud and Play, nem szükséges a használatához spéci driver, max az az eszközillesztő, amit a Windows a legelső csatlakoztatásnál automatikusan feltelepít. Ami ha sikeres, akkor az eszköznek utána normál esetben megfelelően kellene működni.

[ Szerkesztve ]

(#4432) UnSkilleD


UnSkilleD
senior tag

sziasztok

hoztak ma egy pendriveot, előéletéről nem tudok semmit, de a lényeg hogy írásvédett a lemez, sehogy sem tudom leszedni róla, tudtok valami tippet erre?

"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince

(#4433) King Unique válasza UnSkilleD (#4432) üzenetére


King Unique
titán

Ha kicsit visszaolvasol, akkor épp nemrég volt szó erről. Az írásvédett állapotnak lehet több oka is, ha az ITT leírt módszerek nem használnak, akkor vagy gyárilag írásvédett a pendrive, vagy részben tönkrement és utána amiatt lett olyan. Ha az utóbbi a helyzet, akkor spéci firmware tool eszközökkel sem nagyon érdemes már piszkálni, mert vsz annyira elhasználódtak egyes memóriacellák, hogy a vezérlője pont emiatt tiltotta le az írást. Vagyis ez esetben kb. kuka a pendrive, hacsak nincsen még érvényes garancia rá, mert az utóbbi esetben egy csere még megpróbálható.

(#4434) Dra-Kula


Dra-Kula
friss újonc

:O :O :O Valaki nem tudja mit ez a hibakód: 0X800703EE hiba.....?????? :O :O :O

(#4435) Ciccuka


Ciccuka
veterán

Transcend Jetflash másolás közben leválasztotta magát és azóta folyamatosan megállás nélkül dobálja a lemezt formázni kell (USB2.0-án 2 másodpercentként USB3.0-án 1 másodpercenként) hibaüzeneteket (a formázás menüben nézve ismeretlen kapacitás szerepel).

Lemezkezelő valamennyire látja, de látszólag lefagy ott. MiniTool Partition Wizard azt írja Bad Disk és nem lehet ott semmit se csinálni vele. Transcend OnLineRecovery 1.2 megakad (1.2 és a 2.0 is elvileg letörölné teljesen ez ezért nem jó). Ötletetek van?

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4436) Ciccuka válasza Ciccuka (#4435) üzenetére


Ciccuka
veterán

Transcend OnLineRecovery 1.0.0.36

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4437) King Unique válasza Ciccuka (#4436) üzenetére


King Unique
titán

Na és ez az adatok megtartásával lefut, megjavítja?
A pendrive csatlakozójánál és / vagy a gépen port aljzatánál nincsen érintkezési probléma?

Ha nem és mindenképpen kellenek róla az adatok, akkor ez innentől már adatmentéses téma. Valamint ha otthon nem megy a mentés a szokásos adatmentő programokkal sem, akkor utolsó opcióként max. az adatmentő cég, szakember jöhet szóba. Ellenkező esetben meg a garanciális csere, vagy annak híján a kuka...

[ Szerkesztve ]

(#4438) Ciccuka válasza King Unique (#4437) üzenetére


Ciccuka
veterán

Érintkezési probléma nincs.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4439) Dagaddt


Dagaddt
aktív tag

Hali sztm nem volt jó a linked. Pont ami rám vonatkozott volna [ezt linkelted a másoláshoz] mert esküszöm írásvédettségre hivatkozva nem csinált semmit. De akkor mégsem a file mérettel volt baja hiszen akkor elkezdi másolni csak aztán megszakad 3,2GBkörül jól gondolom? No MInd1 De nekem sajna FAT 32 kellene hiszen mind azt írjátok, hogy NTFS-el előbb tönkre megy a pendrive. exFAT-et meg nem ismeri a készülék. Tehát maradt a FAT32 és a fileok darabolása. ?

[ Szerkesztve ]

D°°ci

(#4440) King Unique válasza Dagaddt (#4439) üzenetére


King Unique
titán

A link jó, csak egyes oldalaknál előfordulhat ilyen gond. De ha megnyitod hozzá az eredeti forrást, utána már menni fog.

Ha nem a fájlméret a gond, hanem tényleg írásvédettségre utaló hibaüzenet van, akkor arra vonatkozóan a másik topikban le van írva a lényeg. Vagyis lehet a pendrive kezdi megadni magát, mert normál esetben nyilván nem kellene ilyennek lennie. Ez esetben pedig eleve nem a fájlrendszer itt a fő téma.

Az NTFS fájlrendszer a naplózás miatti plusz írásokkal lehet valamivel jobban amortizálja a pendrive-ot hosszabb távon, de itt hangsúly a tartós használaton van, nem azon, hogy pláne alkalomszerűen, meg rövidebb távon egyáltalán nem szabad ilyenre formázva használni. Ha a tévé kezeli az NTFS-t, akkor pedig szvsz felesleges csak a FAT32 korlátja miatt a fájlok darabolásával vesződni. Meg jelen esetben ennek a pendrive-nak már lehet amúgy is mindegy... :D

[ Szerkesztve ]

(#4441) dargelot


dargelot
senior tag

Sziasztok, vettem egy [link] Patriot Cliq 128Gb-os pendrive-ot megbízható boltból. Viszont rettenően lassú a pendrive-ra való írás, kb 15mb/s annak ellenére, hogy 3.1 a pendrive. 4 napja kaptam kézhez, már írtam is hogy visszaküldöm ha minden kötél szakad, de azért nehogy benne legyen a hiba szeretném a ti véleményeteket is kikérni.
USBDeview és CrystalDiskMark programmal is leteszteltem, illetve Total Commander s Fájlkezelőben is másolgattam nagy fájlokat. Két PC-n is teszteltem 3.1 s 3.0 usb slotokban is és mindenhol rossz eredményeket produkált.
Hamísitvány lehet avagy egy rossz márka gyenge terméke, avagy én lennék ilyen béna, hogy nem tudom kiaknázni?

(#4442) Crvsh3R


Crvsh3R
senior tag

Sziasztok!

Van egy Sandisk Ultra USB 3.0 32 GB pendrive-om. Kb. 1 éve használom, viszont ma amikor próbáltam rá másolni olyat kezdett el csinálni, hogy a másolás kezdése után kb. 10 másodperccel elkezdi ledobálni magát, mintha leválasztottam volna. Mi lehet a probléma? Próbáltam másik USB portokban is, de a jelenség ugyanaz. Másik Sandisk pendrivera simán tudok másolni.

Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html

(#4443) Doky586 válasza dargelot (#4441) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

15MB/s írás az reális. Ha 40MB/s az olvasás az már USB3. Leírásban sehol nem említi hogy ennél gyorsabb lenne. A pendriveok sajnos általában ilyenek. Ha gyorsabb eszköz kell akkor vegyél sata SSD-t + külső USB3 házat. (vagy eleve külső ssd-t felárral)

Ezt meg indoklás nélkül visszaadhatod. (ha online rendelted és még benne vagy a 14 napban)

(#4444) King Unique válasza dargelot (#4441) üzenetére


King Unique
titán

Ez kb. ugyanaz az eset, amiről itt a topikban korábban már volt szó többször is. Példák: [link], [link], [link]. Vagyis sikerült venni egy tetű lassú, USB 3.1-esnek marketingkamuzott pendrive-ot, azaz nincs min csodálkozni.

Ha gyors pendrive kell (pl. ez és ezek), akkor előtte kellett volna tájékozódni, megnézni a specifikációt, teszteket. Az, hogy USB 3.1, vagy újabban USB 3.2 van ráírva, az ezeknél kb. semmit nem jelent, sőt rendszerint közük nincs a tényleges Gen 2-höz és Gen 2x2-höz. Vagy másik opció pendrive-hoz hasonló fizikai méretben egy M.2 SATA / NVMe külső SSD, azok már igazán komoly értékeket tudnak és ténylegesen is USB 3.1-esek.

[ Szerkesztve ]

(#4445) King Unique válasza Crvsh3R (#4442) üzenetére


King Unique
titán

Ilyenkor először a hiba forrását célszerű megkeresni, kizárni az egyéb dolgokat. Az adatkapcsolati problémának lehet több oka, van hogy OS specifikus, van amikor csak USB 3.0 portoknál jelentkezik, okozhatja USB 3.X - Wi-Fi interferencia, közvetlen csatlakoztatás helyett a hosszabbító kábel használata sem mindig szerencsés, stb. De ha ugyanazon a gépen, OS-en, portokban más pendrive-ok gond nélkül működnek, nem dobálják el az adatkapcsolatot, akkor valószínűleg nem az előbbiek, hanem az utóbbi, azaz az említett pendrive hibája miatt lehet. Ha másik gépen, másik operációs rendszerrel kipróbálva is kizárólag csak ennél az egynél fordul elő, akkor pedig elég egyértelmű. Aztán hogy most csak valami érintkezési probléma a csatlakozónál, vagy komolyabb gond és maga a flash tároló, annak egy szegmense hibás, az más dolog.
Ha maga a pendrive a hiba forrása és a gyártója saját repair tool eszköze (ha van) sem használ, akkor azzal rendszerint sok mindent nem nagyon lehet és nem is érdemes kezdeni, kivétel ha fontos adatokat kell lementeni róla. Ellenkező esetben viszont adja magát a garanciális csere, vagy annak híján kb. a kuka...

(#4446) vpprojekt


vpprojekt
friss újonc

Sziasztok!
Nagyjából hasonló a problémám, mint a korábban leírtak (egyből formázni akarja a gép a pendrive-omat, "ez a kötet nem tartalmaz felismerhető fájlrendszert" stb), ugyanakkor nem teljesen: helyreállító cuccal ki tudtam menteni kb. mindent, de semmit sem tudok megnyitni, minden sérült. Főleg dokumentumok és képek (persze hogy fontosak, persze, hogy nincs biztonsági másolat, mert elég gyakran kellett egyik géptől a másikig vinni). Próbálkoztam Power Data Recovery-vel, Disk Drillel és még három másikkal, az eredmény ugyanaz: csinos méretű mappa a gépemen a pedrive teljes másolatával, csak éppen semmit nem tudok megnyitni belőle.
Van valami ötletetek, mit lehet tenni?

(#4447) baraatt


baraatt
csendes újonc

Hello
Nemrég vettem egy Acer nitro 5 öt.
A windowst sikerült feltennem USB ről de azóta nem ismer fel semmilyeT
Hallatszik amikor ki be húzom( arra a figyelmeztető hang ra gondolok mikor új pendriveot csatlakoztatsz) de valamiért nem látom őket .
Mi ilyenkor a teendő?
Volt amikor az Eszközkezelőnél/ Lemezmeghajtó megjelent az USB neve egy sárga felkijaltojellel de most csak ismeretlen eszközként jelenik meg.
A szoftverek is mind naprakészek.
Előre is köszönöm

(#4448) King Unique válasza baraatt (#4447) üzenetére


King Unique
titán

Ha van az eszközkezelőben hibakód, akkor arra a hivatalos megoldási javaslatot lehetne kipróbálni. Általános módszer az ismeretlen eszköz bejegyzésének manuális eltávolítása eszközkezelőben / gépházban, majd (újraindítani a Windowst és) kihúzni - újracsatlakoztatni a pendrive-ot. Ha az előbbiek nem válnak be, akkor az ITT leírt egyéb lehetőségek kipróbálása a másik.

Újra lett telepítve a Windows, oké. De az nem derült ki, hogy a szükséges driverek és összesítő frissítések is mind telepítve lettek-e, tényleg naprakész-e a rendszer. Aztán, hogy másik USB-portban ki lett-e próbálva a pendrive, a Windows újraindítása után is fennáll-e a probléma, stb.

[ Szerkesztve ]

(#4449) King Unique válasza vpprojekt (#4446) üzenetére


King Unique
titán

Azaz RAW lett a rajta lévő partíció, amiről adatmentő programmal sikerült lementeni a fájlokat, de azok hibásak lettek, van ilyen. Viszont az nem derült ki, hogy megfelelően lett-e kivitelezve a mentés, azaz teljes keresés (deep scan) után. Valamint ha 1 program nem válik, akkor érdemes másikkal is kipróbálni, amelyek közül Windowsra fizetősből elsődlegesen a GetDataBack Pro és az EaseUS javasolt, ingyenesből pedig ott van a Recuva. Egyébként meg adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topik, annak a témája kifejezetten az adatmentés, az azzal kapcsolatos lehetőségek.

Legközelebb pedig majd jobban oda kellene figyelni arra, hogy igenis legyenek a fontos adatokról mindig biztonsági másolatok lehetőleg több helyen, több online és / vagy offline tárolón. Kizárólag 1 db pendrive-on tárolni ezeket eleve rossz húzás volt, meg egy ilyen flash tároló amúgy sem éppen a megmegbízhatóbb ilyen célra.

[ Szerkesztve ]

(#4450) baraatt válasza King Unique (#4448) üzenetére


baraatt
csendes újonc

Természetesen ki lett próbálva másik portban pendriveal és külső Hardal is.
Mindent feltelepítettem ami a notebook hoz Való. Eltávolítottam újraindítottam! miközben próbálja frissíteni az eszközt azt írja „Hozzáférés megtagadva.
A az USB eszköz nél minden rendben mikor kihúzom az USB Háttértàr Eltűnik

Nem igazán értem mi lehet a gond 🤔

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.