Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#3701) RoSSo3


RoSSo3
senior tag

Sziasztok!

Kérdésem lenne Hozzátok.
Most már sajnos sokadjára fordul elő a következő probléma. Adott egy 4 GB-os pendrive, amire filmet másolok laptopon keresztül. Majd eztán csatlakoztatom vagy közvetlen a TV-hez (nappaliban újabb TV van, itt megy így is a lejátszás), vagy pedig egy Wayteq készülékhez (konyhában csak így megy, régi a tv). Mindkettőn keresztül szuperül működött a lejátszás elég sokáig.

Azonban egyszer csak az USB megadta magát, a számítógép kiírta, hogy formázni kell. Ok, nem gond, formáztam. Aztán megint működött, de többet már nem, mindig újra akarta formázni, minden csatlakoztatáskor és persze a lejátszó, ill. tv sem észlelte valós meghajtóként.

Ok, gondoltam, hogy régebbi az usb, kiszolgálta az idejét. De sajnos azóta már a második pendriveot is tönkretette valamelyik készülék. Van tippetek, mitől lehet ez, és, hogy megmenthetők-e a meghajtók? A list disk.es parancsnál cmd parancssorban látom a lemezt, ha ez számít, de clean után a lemezkezelő nem látja.

Köszi!

(#3702) talpas válasza RoSSo3 (#3701) üzenetére


talpas
aktív tag

Hogyan választottad le eddig a készülékről és a PC-ről eddig. Ha sorban mennek tönkre akkor nem biztos, hogy készülékhiba teszi ezt. Lejátszás után, PC-re csatlakozáskor hiba, akkor Te magad adtad meg a válszt és ott kellene keresni a hibát. A rendbetételre, ellenőrzésre sok bejegyzést, találatot kapsz ha itt a keresőt használod.

"Veled, Uram, de nélküled..."

(#3703) RoSSo3 válasza talpas (#3702) üzenetére


RoSSo3
senior tag

Köszi a választ talpas!

PC-ről mindig szabályosan, jobb gomb, leválasztás. Nem szoktam csak úgy kihúzni. A lejátszóról és a TV-ről sok választás tudtommal nincs, egyszerűen kihúzom.

Igen, PC-n jelez hibát, de ha visszadugom a lejátszóba vagy TV-be, akkor sem működik. Tehát akkor a leválasztás lehet szerinted a ludas? Ki kellene kapcsolni minden leválasztás előtt a TV-t és a lejátszót? (Ha áram alatt vannak, akkor is számít, ha kikapcsolom?)

(#3704) talpas válasza RoSSo3 (#3703) üzenetére


talpas
aktív tag

Nem tudok arra semmit konkrétumot mondani, hogy esetleg készülék hiba lehet. Volt már nekem, hogy TV-ről lehúzott USB-n semmi adat nem maradt. Tv-t lekapcsolod várj fél percet pen leszedéssel, média kütyüm még nincs arról nem tudok nyilatkozni.

"Veled, Uram, de nélküled..."

(#3705) Doky586 válasza RoSSo3 (#3703) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"TV-ről sok választás tudtommal nincs"
Az én TVmről ugyanígy csak menüből leválasztva szabad kirántani a pent vagy usbhddt..
Azt hogy te ezt nem tudod nem mentesít a hibaokozás alól.. :)

(#3706) RoSSo3 válasza Doky586 (#3705) üzenetére


RoSSo3
senior tag

Milyen TV-d van? Én még sosem találkoztam ilyen funkcióval. Megjelenik az Input opció, ott ki tudom választani, hogy HDMI, USB stb. De mikor kilépek a filmnézés után, nem látok olyan opciót, hogy leválasztás.

Gondolom, hogy én okozom a hibát - ezt beláttam, ezért fordultam Hozzátok segítségért ;)

(#3707) King Unique válasza RoSSo3 (#3706) üzenetére


King Unique
titán

Pedig szokott lenni ilyen biztonságos leválasztási opció az egyes készülékeknél (példa). Illetve itt van egy videó, amely a webOS-nél mutatja be ugyanezt. De még általában mezei set-top boxok esetében is találkozni ilyen funkcióval a menüben.

Amúgy a szoftveres leválasztás hiánya valóban okozhat gondokat, de ettől még nem feltétlen kellene tönkremenni a pendrive-nak. Illetve a sima lejátszástól sem, ellenben ha felvétel (írás) is történt, akkor azt hosszabb távon már kevésbé bírják az ilyen flash-alapú tárolók. Aztán, ha esetleg az USB-s csatlakozásnál érintkezési, vagy egyéb problémák vannak a készülékeknél, akkor akár az is okozhat gondot.

(#3708) Doky586 válasza RoSSo3 (#3706) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Panasonic plazmám van, de valóban csak usb hdd esetén van leválasztás, usb flash esetén nincs..

(#3709) aDaM909 válasza King Unique (#3707) üzenetére


aDaM909
tag

Ezt én sem értem egyébként, a szoftveres leválasztás hiánya nem csak annyit kellene, hogy okozzon, hogy a logikai réteg, a fájlrendszer/adatok sérülnek? Fizikailag mi mehet így tönkre? Mondjuk az éppen írott cella, vagy a vezérlő? Hogyan?

(#3710) King Unique válasza aDaM909 (#3709) üzenetére


King Unique
titán

Rendszerint valóban inkább logikai hiba szokott emiatt előfordulni, de volt már akinél "állítólag" maga a pendrive is tönkrement és adatot sem lehetett menteni róla. Általánosan amúgy az adminisztrációs terület, illetve maga a flash chip szokott sérülni / tönkremenni a pendrive-oknál.

[ Szerkesztve ]

(#3711) RoSSo3 válasza King Unique (#3707) üzenetére


RoSSo3
senior tag

Köszi, mindenképp utánanézek, hogy van-e ilyen funkció a TV-n vagy a lejátszón!

Jó, hogy említed az írást! Ami furcsa volt számomra, hogy az usb-n véletlenszerűen TV-ből felvett részeket is találtam, mikor lejátszás után csatlakoztattam a PC-hez. Ment egy műsor az egyik adón, aminek jó egy órás felvételét megtaláltam az USB-n. Ötletem sincs, ez miért lehet, és nem is igazán foglalkoztatott (gondoltam bent maradt az USB és véletlen valaki megnyomta a felvétel, vagy ilyesmi.) De nem hinném, hogy valójában ez történt volna.

Ha jól emlékszem, ilyen furcsa felvételt csak a set top box használata után véltem felfedezni, TV-nél nem (de nem merem 100%-ra állítani, mert felváltva használtuk a kettőt).

Most rendeltem egy USB-t, azzal kipróbálom, hogy csak TV-nél hogy viselkedik. Ha van leválasztás, mindenképp fogom alkalmazni. Ha nincs, akkor is megpróbálom úgy, hogy kikapcsolt állapotban húzom le.

Köszönet a tanácsokért!

(#3712) aDaM909 válasza King Unique (#3710) üzenetére


aDaM909
tag

Pontosan mi is az adminisztrációs terület? Kösz!

[ Szerkesztve ]

(#3713) nak0n


nak0n
aktív tag

Hali!
Van egy 64GB-os Kingston Datatraveler G3-as pendrive-om, amivel egy gondom van, ha nagyméretű fájlt (kb 2GB-tól) másolok rá, akkor rendszeresen leáll a másolás, és a windows eldobja, mintha be sem lenne dugva; ki kell húznom, újra bedugni, akkor meg kiírja, hogy hiba volt vele, de javításnál meg nem talál hibát. Ha ez számít, exFAT-ra van formázva. Mit tudnék csinálni, hogy működjön rendesen?

(#3714) iszabo72


iszabo72
csendes tag

Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a Kingston 32GB-os DataTravel 100 G3-as pendrive-om 2,6 Gigás film másolása közben írási hibával kilépett és azóta az intézőben már meg sem jelenik.
Van valami ötletetek mi állíthatódott el benne és hogy lehet ismét életre kelteni?

Másik gépen is próbáltam, de ugyanez a helyzet.
Előre is köszi.
István

(#3715) junior11


junior11
veterán

Sziasztok, van egy régebbi 16GB-os pendriveom, melyet pár napja az egyik haveromnak adtam kölcsön, vmilyen Linuxot próbált ki róla, visszakapva rádugva a gépre (Win10), mintha 3 részre lenne osztva, a gépben és a lemezkezelőben is 3 rész jelenik meg: 14,6GB, 51MB és 99MB, korábban nem volt így nálam. Hogyan tudnám őket "egyesíteni", hogy a gépre dugva nem 3 részben jelenjen meg? Le tudná írni vki a menetét? Köszi.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#3716) aDaM909 válasza junior11 (#3715) üzenetére


aDaM909
tag

MiniTool Partition Wizard Free: merge partition, aztán formázás; vagy delete partition (mind a háromra) és újat hozol létre, utána pedig formázás. Lemezkezelőből is lehet, csak az fapadosabb. Ezekkel az adatok is elvesznek.

(#3717) junior11 válasza aDaM909 (#3716) üzenetére


junior11
veterán

Köszi szépen.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#3718) aDaM909 válasza iszabo72 (#3714) üzenetére


aDaM909
tag

Újraparticionálás, teszter progi(k) (amik itt már említve vannak). Másik porton/gépen próbáld ezt szerintem, mint amin meghibásodott.

[ Szerkesztve ]

(#3719) King Unique válasza junior11 (#3715) üzenetére


King Unique
titán

Ha kiírt rá DD képfájl módban egy Linuxot, akkor történik ilyen, amit az alábbi leírás is szemléltet. Tehát a Windows alatti használathoz a megoldás az újraparticionálás, ami elvégezhető a másik válaszban javasolt particionáló programmal is. Illetve a korábban említett módszerekkel szintén, mármint pl. a diskpart, illetve akár a Rufus segítségével. Sőt, pl. innen letöltve Windowsra is elérhető az FMW, amely a Linux ISO-k kiírása mellett a pendrive eredeti állapotának visszaállítását is megoldja 1 kattintással.

[ Szerkesztve ]

(#3720) iszabo72 válasza aDaM909 (#3718) üzenetére


iszabo72
csendes tag

Köszi. Próbáltam másik gépen is, de azok is csak üresnek látták.
Szerencsére még garanciális, így elküldtem nekik. Most várom a visszajelzésüket.
Üdv.

(#3721) Gáboromm


Gáboromm
tag

Sziasztok!

Kb. elegem van, hogy a pendrive-ok meghalnak a kezemben. Elég gyakran használom őket. Heti 2x-3x.
Tavaly vettem kingston dts89? 16gb 2017. Tavaszra meghalt.

(ennek az volt a helyzete, hogy 2 hónap után a laptopomban 2 usb portomban működött harmadikban nem. Volt egy iroda, ahol rendszeresen 3 gépből csak 1 látta! WTF? Utána 3-4 hónap után már semmi nem látja.

Nyáron vettem: adatauv131 / 16gb 2 hónapot bírt ki. Ezt még elvileg látja a gépem (számítógépkezelő (vezérlőpult alól) és a laptopom is. De: azt kéri a windows, hogy használat előtt formázzam? WTF?! + lelassul a windows. Ha kiveszem a gépből a pendrive-t, akkor nincs gond.
Ja, formázni nem lehet, hiába állítok be fat vagy ntfs-t.

Az az érdekes, hogy egy irodában másoltak le róla adatokat nyomtatáshoz (Copyguru), és amikor hazavittem, azóta csinálja ezt? Lehet valamit elbarmolni azzal, hogy más gépen rosszul húzzák ki?

Mit tegyek? Mit tehetek? Illetve, hogy hogy előzzem meg a bajt? Vagy minden pendrive eddig bírja? 3-6 hónapot?

Még szerencse, hogy rendszeresen csináltam másolatot, de így is vesztek el adatok!

Eladó cuccaim, kontrollerek, játékok: http://bit.ly/2Y5nUyA

(#3722) joker1220


joker1220
őstag

Sziasztok!

Van egy Sony CDX GT-424U usb -s autórádióm.

Kipróbáltam egy TDK 8GB -os USB2 pendrive -al, tökéletesen működik.

A minap vettem egy Silicon Power 16GB -os USB3 pendrive-ot hogy majd azzal milyen jó lesz, na persze azt mondja hogy not supported :W és nem játszik le semmit. :(

Mindkét pendrive fat32 -be van formázva, a 8gb osnak 4096 byte az alapértelmezett foglalási egysége alapértelmezetten, a 16gb osnak pedig 8192 byte az alapértelmezett foglalási egysége alapértelmezetten.

Gondolom önmagában az alapértelmezett foglalási egység mérete nem befolyásolhatja a kompatibilitást.

A gyártó oldalán végignyálaztam a rádió használati utasítását, és persze sehol nem írják hogy lenne bármiféle méret limitáció vagy számítana hogy usb2 vagy usb3, csak azt hogy fat/fat32/exfat fájlrendszereket támogat.

Azért nem gondolom hogy számítana az hogy usb2/usb3 típusú mert ugye az usb3 elméletileg kompatibilis visszafelé.

Egy dolgot nem próbáltam még ki, nevezetesen hogy újra particionálom a 16GB -ról 8GB -ra az új pendrive-ot :))

Van esetleg ötletetek hogy mit lehetne még kipróbálni?

Autórádió link
Pendrive link

Előre is köszi és üdv

[ Szerkesztve ]

,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''

(#3723) King Unique válasza joker1220 (#3722) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Itt valószínűleg az autórádió lesz a gyenge láncszem, mint ahogyan másoknál is. Példák: [link], [link].

Tehát hiába visszafelé kompatibilis az USB 3.0, támogatott a pendrive-on lévő fájlrendszer stb., ha magának a készüléknek vannak bizonyos hiányosságai az (egyes) USB 3.0-s háttértárak kezelése terén. Szóval ezeknél inkább az USB 2.0-s pendrive-ok használata a biztosabb. Egyébként az USB-s eszközök elsődlegesen támogatott hardver- és szoftverkörnyezete a PC & Mac + desktop OS. Tehát ettől eltérő környezetben nem feltétlen garantált minden esetben a megfelelő kompatibilitás és működés.

[ Szerkesztve ]

(#3724) joker1220 válasza King Unique (#3723) üzenetére


joker1220
őstag

Nagyon szépen köszönöm a választ :R

Közben én is rájöttem hogy vesztett küzdelem, vettem inkább egy 8gb usb 2 pendrive ot. Remélem hogy azzal nem lesz gond, mert másik márkájú ugyanilyennel már ki lett próbálva és nem volt gond :)

,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''

(#3725) Dzsabba


Dzsabba
aktív tag

Sziasztok van egy 8Gb-os kingston pendrive-om és egy 16gb-os kingston sd kártyám.
Általában mind a kettő 5000kb/s -al másol,de sokszor bezuhannak párszáz kb-ra vagy még lentebb.
Már megformáztam őket,de nem segített.
Esetleg tudjátok,hogy mi lehet a hiba?

(#3726) salytmasztor


salytmasztor
aktív tag

Üdv!
Hogyan tudnám a pendriveomat (Sandisk Cruzer Blade 8Gb) újra USB pendriveként érzékeltetni a win 10 rendszeremben, ha most valamiért csak helyi lemezként jelenik meg?

[ Szerkesztve ]

(#3727) King Unique válasza salytmasztor (#3726) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ezen gyártó egyes pendrive-jainál nem ismeretlen jelenség ez (példa), sőt még a fórumán is volt róla szó.

Egyébként korábban W10 alatt USB-meghajtóként (cserélhető lemezként) jelent meg és csak nemrég lett helyi lemez, vagy mi? Esetleg az eszközillesztő eltávolítását meg lehetne próbálni, majd restart és újracsatlakoztatni a pendrive-ot.

Léteznek amúgy pl. ilyen trükközéses megoldások is, ahol lehet állítgatni ezt-azt. De ezeket csak saját felelősségre szabad próbálgatni!!! Illetve, ha nem megfelelő a program, akkor az akár az eszközt is téglásíthatja!!!

[ Szerkesztve ]

(#3728) Zοltta


Zοltta
senior tag

Sziasztok!..

A napokban behelyeztem, a pendrive-omat, ( Kingston DataTraveler G4 32GB ).

Először formázni akarta, de írásvédettre hivatkozva nem akarta, aztán átment raw kötegformára, jelzi a win ha bedugom, de se formázni, se particionálni nem lehet próbáltam linux alól is ott sem enged semmit... Diskpartot is próbáltam, de ott meg ha beírom a volume számát tök más lemezt akar formázni. és a képen látható módon nem tudom működésre se bírni ,hogy partíciót adjak neki mivel nem létezik az a rész ami kéne....

Már olyan sokszor próbálkoztam, Netet - Yt-t bújva, hogy lassan már feladom ... Már csak a Kingston válaszára várok . úgy 3-4 éve vettem..

De ha valaki ,tud erre valamit javasolni annak örülnék :)

Köszi!

[ Szerkesztve ]

Csak egy srác vagyok a nagy világból.

(#3729) King Unique válasza Zοltta (#3728) üzenetére


King Unique
titán

Ha RAW kötet van a pendrive-on, akkor az önmagában még nem akkora probléma, mert normál esetben Windows alatt újra lehet particionálni a korábban említett módszerekkel. De, ha már ezek sem működnek, a Linux sem boldogul vele, valamint írásvédett lett stb., akkor azzal otthoni környezetben rendszerint nem nagyon lehet mit kezdeni. Ha nincsenek rajta fontos adatok, továbbá a garancia* is lejárt stb., akkor nem érdemes vele szórakozni és kb. kuka...

* Az adatlapja alapján elvileg 5 év gyártói garancia van rá. Tehát, ha 3-4 éve lett vásárolva, akkor egy garanciális csere elvileg opció lehet. Az, hogy a boltnál esetleg kevesebbet adtak rá, az csak egy dolog. Viszont ilyenkor elvileg fel lehet venni a gyártóval is a kapcsolatot és lebonyolítani egy RMA ügyintézést. Már, ha jelen esetben megér annyit saját költségen kiküldeni, mert X ezerért akár egy új pendrive-ot is lehetne venni.

[ Szerkesztve ]

(#3730) Zοltta válasza King Unique (#3729) üzenetére


Zοltta
senior tag

Akkor nézek egy újat a milyen topikban, és ez max kuka :D .
Már visszahozta az árát :) köszi! azért a segítséget :) .. Elvileg hardveres gondja van ha már nem tud kapcsolódni a memória cellákhoz, bedugom , és kiszürkül, kéri ,hogy rakjam be , mint mikor a DvD olvasót akarod megnyitni belerakott dvd nélkül.

Csak egy srác vagyok a nagy világból.

(#3731) Zοltta válasza King Unique (#3729) üzenetére


Zοltta
senior tag

Egy kis fejlemény :)

- Beszéltem a Kingstonnal és 10 napon belül megkapom a cserét, és a régit nem kell vissza küldenem :) . Így meg van az egyik karácsonyi ajándékom :D

Csak egy srác vagyok a nagy világból.

(#3732) Roland8622


Roland8622
aktív tag

Sziasztok.Az ebay-es kedvenc eladónktól rendelt pendrive megjött. Nem lett belőle csak utólag karácsonyi ajándék, de nem is ez a lényeg. Keveseltem az írási sebességét és ráküldtem a CrystalDiskMark 6-ot.
Bár ne tettem volna :( Azóta Read Only a pendrive :( :W
Mit lehetne vele kezdeni? Kipróbáltam a Rufust, a Diskpart listáztatását majd Attributes Disk Clear Readonly és az szépen ki is írta, hogy succesfully, de továbbra sem jó. Ja meg a regeditben való babráláshoz is találtam leírást, de az sem segített. Magyarul és angolul s ugyanezeket lelem csak.
Most akkor kuka :U

Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3

(#3733) Doky586 válasza Roland8622 (#3732) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Gondolom ha még az idén visszaviszed az eladóhoz, akkor gariban cseréli... :C

(#3734) King Unique válasza Roland8622 (#3732) üzenetére


King Unique
titán

Attól még nyilván nem kellene írásvédetté válnia, csak mert egy CDM-teszt végigfut rajta... Ha Windowson próbálva EZ alapján, illetve Linuxnál hasonló módon nem lehet megszüntetni az írásvédettséget, újraparticionálás sem megy stb, akkor marad a visszaküldés / kuka...

(#3735) Roland8622 válasza King Unique (#3734) üzenetére


Roland8622
aktív tag

Végigpróbáltam mind, kivéve a Linux-ot. Voltak formázó programok különböző gyártóktól, és nem is látták.
CDM előtt frankón működött, nem értem mért kavart be.Most is ott van rajta a mappa, üresnek jelzi, de érdekes módon 1GB foglalt.
Vissza nem küldöm, mert kb. a fele.
Szóval ez így kuka lesz :(((

[ Szerkesztve ]

Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3

(#3736) aDaM909 válasza Roland8622 (#3735) üzenetére


aDaM909
tag

Lehet nem ér sokat a tanács, de másik gépen próbáltad? Amúgy a SanDisk nem kellene, hogy ilyen rossz legyen, nekem is az van :)

(#3737) Roland8622 válasza aDaM909 (#3736) üzenetére


Roland8622
aktív tag

Szia.Persze.Megnéztem több usb porton is. Ma mérgemben vissza postáztattam.Még tegnap este ebay-en nyitottam ilyen ticket félét, hogy visszaküldöm.Leírásban meg megadtam, hogy Read-only

Ja és persze köszönöm neked is és King Unique-nak is a segítséget ;)

[ Szerkesztve ]

Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3

(#3738) HKS válasza iszabo72 (#3720) üzenetére


HKS
csendes tag

Szia! Kiderült mi volt ezzel a probléma? Nálam ugyanez van egy DT G4 8Gb pendrive-val. Nem formázható parancssorból sem és már nem garis :(

(#3739) Moonwolf


Moonwolf
senior tag

Sziasztok!

Elszállt egy pendrive, le lett formázva, formázás után pedig tesztelve lett. Vannak CRC hibák, azt lehet még valamire használni, vagy valameddig még használni?
A felületi teszt hdsentinelben 25 hibás blokkot észlelt rajta.

[ Szerkesztve ]

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#3740) Ciccuka válasza Moonwolf (#3739) üzenetére


Ciccuka
veterán

Ha CRC hibák jelentkeznek akkor csak a garancia marad.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#3741) tasnadi3


tasnadi3
tag

Üdv Mindenkinek !!
A tegnap este folyamán el kezdtem le formázni a pedrivomat (Silicon Pover MarvelM01 32 Gb-os 3.0 ) és egyszer csak a formázás félbe maradt a kis indikátor led nem villog rajta, a gép ,nem észleli, és az eszközkezelő sem látja mit tudok vele kezdeni ? Esetleg valakinek valami ötlet ?

(#3742) aDaM909 válasza tasnadi3 (#3741) üzenetére


aDaM909
tag

Azokat a procedúrákat kell végig járni, amik itt már említve vannak (másik USB port, másik gépen megnézni, másik oprendszer alatt, teszter programokkal, próbálni újraparticionálni nem csak a lemezkezelőből, stb.). Ha ezek nem működnek, akkor szerintem valószínű a pendrive a rossz. De az USB port is lehet hibás.

(#3743) falkav


falkav
újonc

Sziasztok ! A problámám , hogy a 2 terrás pendivon szerepel egy mappa , amit korábban megnyitott, most meg sérült fájlnak látva nem nyitja meg. Tudna valaki segíteni ! Mi tévő legyek?

(#3744) King Unique válasza falkav (#3743) üzenetére


King Unique
titán

Nem ismert a pendrive és az OS pontos típusa, a hibáról sincsen screenshot stb. Ahogyan az sem ismert, hogy pl. Windowsnál használva volt-e a szoftveres leválasztás és nem-e esetleg annak hiánya miatt sérült a fájl / mappa.

Egyébként, ha tényleg 2 TB-os a pendrive, akkor ez eleve gyanús. Létezik elvileg akár akkora is (példa), de egy ilyen nyilván nem 2 fillér. Viszont, ha felettébb olcsón lett beszerezve valami online piactérről, akkor könnyen lehet akár fake is.

[ Szerkesztve ]

(#3745) aDaM909 válasza King Unique (#3744) üzenetére


aDaM909
tag

Chkdsk-et ha ráeresztünk pendrive-ra az tud még valamit "dobni" a dolgon, ahogy mondjuk régen a bad sectoros vinyók esetén? Mert akkor az utóbbi kérdező hátha vissza tud még nyerni valamit. De ha hamisítvány, akkor nyilván nem. Köszi az infót!

[ Szerkesztve ]

(#3746) falkav válasza falkav (#3743) üzenetére


falkav
újonc

A pendi tipusaTranscend USB3.0. Online lett vásárolva. Eddig simán, rendben mük-öt. Az op.rendsz.Win 8.1 . A többi fájl-t viszont meg lehet nyitni , mely-ben zene, fotó , dok-ok vannak. Próbáltam a lemeztöredezettséggel , de a progi nem is találta meg a gépen a meghajtót. Szoftveres leválasztás rendszeresen használtam. A válaszokat viszont nagyon szépen megköszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#3747) King Unique válasza aDaM909 (#3745) üzenetére


King Unique
titán

Mint kiderült, Windowsról van szó. Ha a pendrive-nál gond van a fájlrendszerrel, akkor azt a CHKDSK jó esetben helyre tudja hozni. De akár olyan is előfordulhat, hogy csak ront a helyzeten. Ezért, ha fontos adatok vannak a meghajtón, akkor biztosabb módszer lehet azokat előtte biztonságba helyezni, vagyis lementeni egy másik fizikai meghajtóra.

(#3746) falkav:
A töredezettségmentesítés a flash-alapú meghajtóknál nyilván inaktív a Windowsban. Az újabb 8.1/10 rendszereknél a meghajtók optimalizálását pedig megint csak HDD és SSD meghajtóknál lehet futtatni. De SSD-knél amúgy nem töredezettségmentesítésről van szó, hanem csak a TRIM futtatásáról, ami nemrég egy másik topikban volt téma. A Transcend egyébként a pendrive márkája, de a modellszám, illetve a pontos típus továbbra sem ismert. Viszont a kínálatukban jelenleg nincs is USB 3.0-s pendrive 2 TB-os tárolókapacitással...

[ Szerkesztve ]

(#3748) BladePocok


BladePocok
tag

Sziasztok!

Sajnos sikerült elrontanom egy 4 GB-os pendrive-ot úgy, hogy létrehozott egy 3.99 GB-os és egy kb 1 KB-os partíciót (tehát ketté lett így csúnyán osztva), viszont disk managementbe nem látom így külön őket, csak a "This PC"-nél, ergó ilyen egyszerűen nem lehet őket mergelni. Kérdésem az, hogy tudtok-e valami megoldást a problémámra?

(#3749) King Unique válasza BladePocok (#3748) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ez nem teljesen világos, screenshotok sincsenek mellékelve, amelyeken látszódna a lényeg. Ha valóban 2 db normál partíció van a pendrive-on, akkor azoknak meg kellene jellenie a Windows lemezkezelőjében. Ha csak a fájlkezelőben láthatók, akkor pl. egy plusz virtuális partíciót tudok hirtelen elképzelni. Egyébként a pendrive-ok esetében 2 db natív partíciónál a régebbi Windows-verziók eleve csak 1-et tudnak kezelni, csak annak osztani ki betűjelet. Ellenben a Windows 10 1703-as verziója óta már több partíció kezelése is támogatott.

Ha csak particionálási problémáról van szó, akkor az alábbi módszerek alapján elvileg megoldható lehet a pendrive újraformázása / újraparticionálása. Ha esetleg van rajta valami fontos adat, akkor azt előtte értelemszerűen le kellene menteni.

[ Szerkesztve ]

(#3750) BladePocok válasza King Unique (#3749) üzenetére


BladePocok
tag

Jelenleg így néz ki a dolog.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.