Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#4301) King Unique válasza Tetsuo (#4300) üzenetére


King Unique
titán

Az exFAT valamivel jobb lenne, meg annál a fájlméret sincsen 4 GB-ra korlátozva. De ha csak a FAT16/32 fájlrendszert kezeli a lejátszó, akkor úgyis mindegy, azt kell használni. A naplózó fájlrendszereket (pl. NTFS) az ilyen flash tárolókon pedig nem feltétlen kell erőltetni, elsődlegesen amúgy is nem naplózó javasolt rájuk, mint pl. az előbbiek.

(#4302) Tetsuo válasza King Unique (#4301) üzenetére


Tetsuo
aktív tag

Igen, igazad van, de nálam a pendrive általában mindenes és nem eszközspecifikus. Tehát a zenén kívül tárolnék még rajta 20 GB-os filmeket is akár... :F

(#4303) King Unique válasza Tetsuo (#4302) üzenetére


King Unique
titán

Ha FAT32-re formázod az egészet, akkor nyilván nem tudsz rajta 20 GB-os (/db) filmeket tárolni. Max. úgy lehetne megoldani, hogy több partíciót hozol létre a pendrive-on. Egyet a zenékkel és FAT32-vel a lejátszónak, a másikat meg pl. exFAT fájlrendszerrel az egyéb tartalmaknak. Már ha kezeli ilyen formában a Hi-Fi, mert az ilyen buta készülékeknél ez sem mindig szokott menni... Valamint ha Windowst használsz desktopon, akkor annál legalább 10-es kell, az már kezel pendrive-okon több partíciót.

Másik megoldás, hogy veszel + 1 pendrive-ot, aztán az egyiket használod a zenelejátszóhoz, a másikat pedig általános célra pl. PC-hez. Oké, hogy kényelmesebb 1-et használni mindenesként, de gondolom nem kell az épp lejátszani kívánt zenéknek 128 GB-os, elég lenne jóval kisebb is.

[ Szerkesztve ]

(#4304) Tetsuo válasza King Unique (#4303) üzenetére


Tetsuo
aktív tag

Persze, tudom hogy külön működne, de számomra a kényelem is fontos. Pl. van több pendrive-om, azok felcserélhetőek legyenek, nem csak én hanem az egész család használja stb.
128-nál kisebbet meg már elvből nem veszek.

Az durva szerintem, hogy a hifi-világ már nagy nehezen felismerte, hogy jó minőségben a hordozott vagy hálózaton megosztott fájlok lejátszására is van igény, de a legújabb technológiákat nem, csak a legalább tíz évvel ezelőttieket implementálják a mai eszközökbe. Pl. Bluetooth 2.2, USB 2 meg a fenti példa. :U
Sznobság-faktorról meg nem lehet beszélni, mert végül alkalmazzák...
No mindegy. Köszi a tanácsot!

(#4305) dracox


dracox
addikt

Sziasztok!

Adott egy 32gigás pendrive (noname bankkártya alakú pendrive, hogy tudjam a pénztárcámban is hordani).
Annyi a problémám, hogyha felmásolok rá fotókat, zenéket akkor a következő használatnál eltűnnek róla az adatok vagy mintha rá sem másoltam volna.
Felmásoltam 5-6mappa fotót akkor abból csak a felét másolja fel másik felét pedig nem..
Lehet rossz a pendrive?
(Formatálva is volt NTFS)

[ Szerkesztve ]

(#4306) Doky586 válasza dracox (#4305) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Fat32 vagy exFat-ra formázd először! (ne ntfs-re) H2testw.exe vel teszteld le utána..

[ Szerkesztve ]

(#4307) King Unique válasza dracox (#4305) üzenetére


King Unique
titán

Ha Windowson használod, akkor ott a pendrive-ok általában gyors eltávolításra vannak optimalizálva, vagyis elvileg akár szoftveres leválasztás nélkül is eltávolíthatók és nem sérülnek rajta a fájlok. De ez a gyakorlatban nem feltétlen mindig érvényes, lehet példa akár az ellenkezőjére is. Ezért általában javasolt megfelelően leválasztani őket, az a biztos. Ha nem így tetted, akkor az is lehet az oka annak, hogy miért tűnnek el az adatok.

Aztán ha NTFS fájlrendszer van a pendrive-on, akkor ott a felhasználói jogosultságok is lényegesek lehetnek. Ha nem megfelelően van beállítva, nincs jogosultság olvasni a másik (?) Windowson a meghajtót, vagy egyes mappákat, akkor akár az is lehet az oka. Ez esetben be kellene állítani, saját tulajdonba venni stb. pl. ezen leírás alapján. Meg bekapcsolni a rejtett fájlok mutatását is, hátha csak az a gond. Vagy eleve FAT32 / exFAT fájlrendszert használni, azoknál nincsenek az NTFS-hez hasonló jogosultságok. Ha 4 GB-nál nagyobb méretű fájlokat kell tárolni a pendrive-on, akkor azt az exFAT is tudja. PC-s használatnál bőven jó az is, max. akkor nem opció, ha pl. tévéhez, médialejátszóhoz kell használni, ami adott esetben csak FAT16/32, meg NTFS fájlrendszereket kezel.

Egy másik oka a fájlok eltűnésének pedig lehet nyilván az is, hogy egyszerűen xar a pendrive... Ráadásul ilyen flash tárolóknál amúgy sem annyira ritka ez, nekem is mostanában több pendrive-om produkált hasonlót. Csak úgy eltűntek róluk mappák, fájlok, vagy ami rajtuk volt, nem lehetett megnyitni, mert hibás lett stb. Ez esetben célszerű az adatok lementése után egy lassú formázást ráengedni, meg letesztelni a pendrive-ot a másik válaszban ajánlott (H2testw), vagy a CheckFlesh programmal. Ha hibákat produkál, akkor viszont nem érdemes vele szórakozni, pláne nem fontos adatokat tárolni rajta. Ez esetben adja magát a garanciális csere, vagy annak híján kb. a kuka...

[ Szerkesztve ]

(#4308) dracox válasza King Unique (#4307) üzenetére


dracox
addikt

Köszönöm a választ neked és Doky586-nak. :R

Leteszteltem a H2tesw-vel és a fele tárhely hibás. Nincs rajta garancia sajnos így megy a kukába aztán nézek egy másikat. (Ha tudtok megbízható kártya alakú pendrivet (usb 3.0) ne tartsatok magatokban)

(#4309) Doky586 válasza dracox (#4308) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Ha átparcionálod hogy csak akkora partíciót teszel rá amekkora a valós mérete, akkor még használhatod adathurcolászásra..

(#4310) Fuvaros


Fuvaros
senior tag

Segítséget kérnék

Sandisk 64 GB pendrive particionálásában

A Sony tv létrehozott egy kis particiót rajta, nem is tudtam aztán rámenteni tvn
Gondoltam törlöm a 2 particiót Win10 alatt
De létrehozni már nem engedett újat és most használhatatlan

Kéne valami particionáló progi, amivel újra használható a pendrive, tudtok segíteni?

Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...

(#4311) Fuvaros válasza Fuvaros (#4310) üzenetére


Fuvaros
senior tag

most látom, hogy már a gép (WIN10) nem látja a pendrive-t sem

[ Szerkesztve ]

Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...

(#4312) King Unique válasza Fuvaros (#4310) üzenetére


King Unique
titán

Attól, hogy a tv több partíciót kreált a pendrive-ra, még nyilván nem kellene tönkremennie. Meg amúgy a Windows 10 is kezel már több partíciót cserélhető lemezeken, mint pl. a pendrive-ok. Viszont az nem derült ki, hogy utána PC-n a törlési és létrehozási próbálkozás hogyan történt, de pl. parancssorban, illetve a screenshoton lévő módon (active parancs nem szükséges) megoldható az újraparticionálás, újraformázás stb.

[ Szerkesztve ]

(#4313) Fuvaros válasza King Unique (#4312) üzenetére


Fuvaros
senior tag

sikerült az újraparticionálás, de formázni nem lehet sajnos..

azt hiszem kuka lesz

Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...

(#4314) King Unique válasza Fuvaros (#4313) üzenetére


King Unique
titán

Nem derült ki miért nem lehet formázni, mi a pontos hibaüzenet, de valószínűleg azért nem, mert írásvédett lett a pendrive. De ez esetben akkor egyáltalán nem lehet rá írni, partíciót sem létrehozni, de mindegy. Ha nem a Windowsban lett beállítva így és parancssorban nem lehet megszüntetni, akkor eszköz szinten lett írásvédett a pendrive. Az pedig általában a tönkremenetel egyik tipikus jele szokott lenni... Ha a tévén nemcsak lejátszás (olvasás), hanem felvétel (írás) is történt rá rendszeresen, akkor pedig annyira nem meglepő... Ugyanis ezek a pendrive-ok rendszerint eleve nem bírják úgy a sok és folyamatos írást, mint egy HDD, vagy akár egy strapabíróbb SSD.

[ Szerkesztve ]

(#4315) -secret-


-secret-
Arcképgyáros

Adott egy ilyen pendrive amivel az a gondom, hogy amióta megvan azóta akármit másolok rá ezt csinálja. Van erre valami módszer, hogy megjavítsuk, vagy selejt?

(#4316) King Unique válasza -secret- (#4315) üzenetére


King Unique
titán

Fájlmásolás közben ingadozhat +/- irányban az adatátviteli sebesség, átmenetileg akár még 0 közelire is lecsökkenhet főleg apróbb fájloknál. Meg ha másolás közben az antivírus szoftver vizsgálja a fájlokat, akkor akár az is okozhat átmeneti fennakadást. De ha esetedben rendre leesik 0-ra a sebesség már a kezdetek óta és nagyobb méretű fájlok másolásánál is, akkor az nem éppen normális. Viszont a részletek, a másolás pontos körülményei nem ismertek.

Ha van rá lehetőség, akkor célszerű ilyenkor kipróbálni másik USB-portban, másik gépen és másik operációs rendszerrel is a pendrive-ot. Aztán újraformázni, meg NTFS helyett FAT32 / exFAT fájlrendszerrel is.

[ Szerkesztve ]

(#4317) -secret- válasza King Unique (#4316) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Köszönöm, kipróbálom! :R

(#4318) Zoli-bácsi


Zoli-bácsi
senior tag

Sziasztok,

adott egy fake 64gigás ( :D ) pendrive. A H2tesw megakad itt:

Nem is engedi NTFS-re formázni, hibával kilép abból is.

Ezt hogy tudnám javítani, fixálni a tényleges méretére?

[ Szerkesztve ]

(#4319) Doky586 válasza Zoli-bácsi (#4318) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Törlöd róla a meglevő partíciót majd létrehozol rajta egy ~7 GB osat, azt formázod..

[ Szerkesztve ]

(#4320) King Unique válasza Zoli-bácsi (#4318) üzenetére


King Unique
titán

Nem olyan régen volt téma.

Egyébként attól, hogy fake a pendrive, még normál esetben le szokott futni a H2testw pl. ilyen eredménnyel. Ellenben ha esetedben le sem fut és már az elején hibát dob, az nem túl jó... Ez és a nem lehet formázni lehet eszközhiba és írásvédett állapot miatt is. Persze lehet próbálkozni a jónak minősített tárterület külön történő újraparticionálásával, de ki tudja később nem-e szolgál majd újabb meglepetéssel egy ilyen pendrive...

(#4321) Zoli-bácsi válasza King Unique (#4320) üzenetére


Zoli-bácsi
senior tag

A MyDiskFix programmal próbáltam, beírtam a méretre hogy 7456, de csak 4gigásra particionálta. Ez mitől lehet? Mondjuk azzal most működik, engedi formázni is.

(#4322) King Unique válasza Zoli-bácsi (#4321) üzenetére


King Unique
titán

A jó (használható) szektorok számát kell megadni a MyDiskFix programban, amit a H2testw normál esetben kiír, mint azt az előző válaszban linkelt példa is mutatja. Ha nem megfelelő értéket adtál meg, akkor nem meglepő, ha kisebb lett a partíció mérete. Meg ha pl. FAT16 fájlrendszer van rajta FAT32 helyett, akkor megint nem, mivel az előbbinél 4 GB a limit.

Ha a jó szektorok száma nincsen meg, akkor másik opció a manuális újraparticionálásnál a használható kapacitás megadása egész MB alapon a lemezkezelőben, vagy parancssorban.

[ Szerkesztve ]

(#4323) Zoli-bácsi válasza King Unique (#4322) üzenetére


Zoli-bácsi
senior tag

És ha nem fut le a H2testw (amit a képen is látni), akkor honnan tudhatom meg a jó szektorok számát? A lemezkezelőben pedig nem engedi a kötetet törölni/átméretezni, csak a formázási lehetőség aktív.

(#4324) King Unique válasza Zoli-bácsi (#4323) üzenetére


King Unique
titán

Ez esetben egyszerűbb, ha a másik módszer szerint, MB alapon adod meg. Vagyis a meglévő partíciót törlöd a lemezkezelőben és újból létrehozod a kívánt mérettel. Ha ott nem megy, akkor meg parancssorban (+). Ahol a partíció méretét a create partition primary size=X paranccsal lehet megadni, az X helyére a megfelelő értéket beírva egész MB alapon. De nem pont 7456-ot, hanem inkább valamivel kevesebbet célszerű.

[ Szerkesztve ]

(#4325) harley


harley
senior tag

hello

olyan gondom van, hogy a pendrive nem jó igazán.
felismeri a windows a total commander és minden ami kell.
viszont semmit nem tudok vele kezdeni, nem tudok belemenni, nem tudom formázni.
TC azt írja, hogy nincs ilyen meghajtó, pedig ott van.
saját gép is látja, de azt írja helyezzek be lemezt a meghajtóba.
formázáskor azt írja a win nem tudja befejezni, de el se kezdi.
tehát mindenhol látszik, de mégse látja semmi!!

mit lehet tenni?
kuka lett hirtelen?

"Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)

(#4326) King Unique válasza harley (#4325) üzenetére


King Unique
titán

Ilyen jó esetben akkor szokott lenni Windowson, ha nincsen particionálva a pendrive. A lemezkezelőt kellene megnézni, hogy ott mi a helyzet. Ha nem lehet rajta új partíciót létrehozni, majd utána formázni, vagy meg sem jelenik eltávolítható lemezként, akkor az viszont már gond. Ez esetben esélyes a pendrive hibája, de ennek biztos megállapításához célszerű lehetőség szerint másik gépen, másik operációs rendszerrel is kipróbálni.

(#4327) harley válasza King Unique (#4326) üzenetére


harley
senior tag

semmi baja nem volt.
éppen írtam rá adatot mikor azt írta, hogy nem sikerült befejezni.
azóta ez van

"Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)

(#4328) King Unique válasza harley (#4327) üzenetére


King Unique
titán

Jó, de továbbra is kérdés, hogy mit mutat a lemezkezelő, ott újra lehet-e particionálni, a Windows újraindítása, pendrive újracsatlakoztatása, más gépen, más rendszeren történő kipróbálása után mi a helyzet.

(#4329) dav<3


dav<3
tag

Sziasztok!

Van egy 4GB-os memóriakártyám, egy NIKON fényképezőben használom. Egyszer kellett csinálnom egy MemTest64-et, de egyetlen olyan pendriveom sem volt amit formázhattam volna ennek a kedvéért, így megcsináltam a memória kártyára, azonban azóta, a windows nem látja, a fényképező tökéletesen használható vele.

Előre is köszönöm a segítségeket, nagyon bosszantó, hogy a fotóimat nem tudom egyszerűen beolvasni a gépen... :W

Üdv.
Dávid

10+ éves Prémium! tagság, 1400+ pozitív és 0 negatív értékelés. Megbízható, rugalmas, precíz, gyors, aktív és csalódásmentes üzletfél! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

(#4330) King Unique válasza dav<3 (#4329) üzenetére


King Unique
titán

Akkor "nem látja" a Windows, ha sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben, sem a fájlkezelőben nem jelenik meg az eszköz (memóriakártya). Ellenben ha pl. az előbbieknél igen, csak a fájlkezelőben nem, akkor nyilván nem helytálló a kijelentés.

Vagyis adja magát a kérdés, hogy mi a helyzet az eszközkezelőben és a lemezkezelőben? Lehet csak nincsen meghajtóbetűjele, vagy csak újra kell particionálni, formázni, ami a lemezkezelő mellett akár parancssorban is megoldható. Ha FAT32 fájlrendszer és gyorsformázás a cél, akkor meg az alábbi screenhoton lévő módon, ahol amúgy az active parancs ez esetben nem szükséges, kihagyható.

[ Szerkesztve ]

(#4331) King Unique válasza King Unique (#4330) üzenetére


King Unique
titán

Az lemaradt, hogy ha azóta a fényképezőben aktívan használva volt a memóriakártya és jelenleg vannak rajta fontos képek, akkor nyilván nem kellene újraformázni, újraparticionálni, max. csak azok lementése után. Ha nincsenek, akkor viszont lehet, már ha szükséges. Viszont a részletek nem ismertek, nem nagyon derült ki a leírtakból semmi konkrétum.

[ Szerkesztve ]

(#4332) dav<3 válasza King Unique (#4331) üzenetére


dav<3
tag

Jogos, bocsánat, csak a fájlkezelőben nem látom, mindenhol máshol igen, valamint ha meghajtóbetűt akarok neki adni, akkor hibát dob a lemezkezelő.

Üdv.
Dávid

10+ éves Prémium! tagság, 1400+ pozitív és 0 negatív értékelés. Megbízható, rugalmas, precíz, gyors, aktív és csalódásmentes üzletfél! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

(#4333) Doky586 válasza dav<3 (#4332) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Eszerint barkóbázni akarsz?

(#4334) King Unique válasza dav<3 (#4332) üzenetére


King Unique
titán

Akkor mégiscsak látja a Windows, ahogyan azt sejteni lehetett. Viszont az továbbra sem ismert, hogy mi volt a hibaüzenet, meg hogy vannak-e rajta fontos adatok, vagy sem. Ha nincsenek, akkor meg lehetne próbálni újraparticionálni parancssorban.

(#4335) harley válasza King Unique (#4328) üzenetére


harley
senior tag

egyenlőre nem tudok másik gépet.
hol találom a lemezkezelőt a win10-ben?

"Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)

(#4336) King Unique válasza harley (#4335) üzenetére


King Unique
titán

(#4337) harley válasza King Unique (#4336) üzenetére


harley
senior tag

:R :C

valamiért törlődött az egész partíció.
újat kellett adni.
most eddig jó

"Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)

(#4338) norbert1998


norbert1998
veterán

Szasztok!

Egy elég érdekes helyzettel nézek szembe.
Kaptunk új "céges" laptopokat, név szerint Latitude 5490-es, és az egyik pendrive-omat nem akarja megenni.
A gondot tegnap kezdte, nem látta a pendrive-ot, illetve egyszer kiírt valami olyasmit, hogy az usb port visszaállítás sikertelen volt. Újraindítottam a lapost, és jó lett. Rámásoltam a filmet, a médialejátszó szó nélkül játszotta is.

Ma tettem volna rá a következő filmet, de a tegnapi szituáció folytatódott, és most az újraindítás sem segített. Megpróbáltam eltávolítani az összes USB-vel kapcsolatos dolgot a Device Manager-ben, illesztőporgramok frissítéseit, Windows Update-et, de egyikkel sem sikerült. Más pendrive-okat gond nélkül olvasott, illetve a "rosszalkodó" darabot az asztali PC-m is gond nélkül olvasta, visszatérve a laposhoz az megint nem olvasta. Gondoltam, most ránézek, mert van egy kis időm, és most meg működik.

Találkozott már valaki ilyennel? Mi lehet itt a ludas? Az, hogy a drive minden mással működik (PC, médiajátszó, OTG, TV), illetve hogy a lapos kb 2 hetes, plusz minden mással működik, kizár minden számomra logikus opciót.

A tippekért előre is köszi :R

Angolul a hiba: usb port reset request failed

[ Szerkesztve ]

(#4339) harley válasza King Unique (#4336) üzenetére


harley
senior tag

most megint csinálja
win10 telepítőt próbálok rátenni, a vége felé megint eltűnik a partíció!

"Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)

(#4340) Fuvaros válasza harley (#4339) üzenetére


Fuvaros
senior tag

céges laptopokon nem nézegetünk filmeket...ez egy titkos védelem biztos...:)

Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...

(#4341) dav<3 válasza King Unique (#4334) üzenetére


dav<3
tag

Le volt róla mentve minden, megcsináltam a leírtat és tökéletesen működik! Köszönöm szépen a segítséget!

Szép napot mindenkinek! :R

Üdv.
Dávid

[ Szerkesztve ]

10+ éves Prémium! tagság, 1400+ pozitív és 0 negatív értékelés. Megbízható, rugalmas, precíz, gyors, aktív és csalódásmentes üzletfél! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

(#4342) King Unique válasza harley (#4339) üzenetére


King Unique
titán

Az nem éppen normális, ha csak úgy eltűnik róla a partíció... Hogyan, mivel írod ki a telepítőt, ilyenkor hibaüzenetet dob a program, nincsen csatlakozási probléma, másik portban is ilyen?

Ha nem csatlakozási probléma okozza és más pendrive megfelelően működik ugyanazon a gépen, ugyanabban a portban, akkor lehet nem ártana annak a pendrive-nak egy teszt. Aztán max. újraparticionálni a jó, a működő lemezterületet, ha egy része esetleg rossz. Erről pont nemrég volt szó. Vagy másik opció nem szórakozni tovább vele, hanem megejteni egy garis cserét, vagy annak hiányában kivágni a franba... Amúgy sem feltétlen a legtartósabbak ezek, meg végül is fogyóeszközök, nem újdonság, hogy X idő után tönkremennek és újat kell venni.

(#4343) harley válasza King Unique (#4342) üzenetére


harley
senior tag

0x80070005-0xA001A

ezt a hibakódot adja.

MediaCreationTool1809.exe

ezt elindítva akartam kiírni a win10-et

"Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)

(#4344) King Unique válasza harley (#4343) üzenetére


King Unique
titán

Normál esetben nem kellene ilyen hibakóddal elszállnia a létrehozási műveletnek. Viszont itt most az a kérdés, hogy a pendrive hibája miatt van ez, vagy egyéb okból. Az előbbit úgy lehetne kideríteni, hogy tesztelni rajta az írást és az olvasást pl. a H2testw (vagy a CheckFlash) programmal, ami előzőleg már linkelve volt példaként. Valamint alternatív módon rárakni pl. az innen letöltött (1809-es) Windows 10 ISO-t. Azaz csatolni az ISO-t a fájlkezelőben és a tartalmát 1:1-ben rámásolni a FAT32-re formázott pendrive-ra, vagy a Rufus programmal kiírva. Ha a tesztelés és az ISO manuális másolása / kiírása is hibaüzenet dob, akkor elég valószínű a pendrive hibája... Valamint ha az MCT ugyanabban a hardver- és szoftverkörnyezetben egy másik pendrive-on gond nélkül létrehozza a telepítőt, akkor szintén.

(#4345) voyi


voyi
aktív tag

Sziasztok!

A pendriveomhoz sehogyse tudok meghajtó betűjelet hozzárendelni. A pendrive kondíciója hibátlan, letszteltem, 1 hibás szektor sincs benne.
A meghajtóbetűjel hozzárendeléskor az alábbi hibaüzenet jelenik meg a Windows 10 lemezkezelőjében:

Tudna valaki nekem segíteni, mit lehet ilyenkor csinálni? Előre is köszönöm a segítséget.

Aláírás

(#4346) King Unique válasza voyi (#4345) üzenetére


King Unique
titán

A pendrive újracsatlakoztatása, Windows újraindítása után sem lehet? Parancssorban sem megy ezen leírás alapján, vagy pl. ezzel a particionáló programmal? Vannak rajta fontos adatok? Ha nincsenek, akkor akár újra is lehetne particionálni szintén parancssorban egy másik leírás (+ screenshot) alapján.

Normál esetben egyébként tudni kellene meghajóbetűjelet hozzárendelni a lemezkezelőben is, vagyis az nem éppen normális, ha esetedben nem. Aztán az sem egészen, hogy miért van rajta logikai partíció, miért nem elsődleges, de attól még meghajtóbetűjelet tudni kellene adni neki az előbbi esetben is. Továbbá nem derült ki, hogyan lett tesztelve a pendrive, de vélhetően max. pl. H2testw, CheckFlash programok által, mivel a legtöbbnél jellemzően nincsen SMART és a HDS sem kezeli őket.

[ Szerkesztve ]

(#4347) Doky586 válasza voyi (#4345) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Nem tudom hogy kókányoltad rá azt a kiterjesztett partíciót (zöld), de mindenképp törölnöd kéne és egy új elsődleges partíciót (sötétkék) létrehozni rajta.

(#4348) voyi válasza King Unique (#4346) üzenetére


voyi
aktív tag

Köszönöm a válaszod.
Sajnos állítgattam mindent rajta, és a logikai partíciót is próbáltam hátha. Noha ezek szerint semmi köze nincs e probléma megolsásához. Ezt a leírást is próbáltam, ugyanúgy a "rendszer nem találja a megadott fájlt" hibaüzenet jön mikor a meghajtóbetűjel és elérési út módosítása opcióra kattintok. A HDSentinellel ellenőriztem le az összes szektort.

Igen, próbáltam már más programmal is, méghozzá az Easeus Partition Masterrel. Ott sikerült is hozzárendelnem meghajtó betűjelet, a pendrive-om láthatóvá is vált a Windows fájlkezelőjében, másolni is tudtam rá, ám de miután a pendrive-ot újra csatlakoztattam az usb portba, már el is tünt a meghajtója és unallocated-ként ismerte csak fel a Windows.

Diskpart féle parancssoros opciót is próbáltam, de a clean résznél hibát ír ki:

Az eseménynapóban ez a hiba történt:
Nem sikerült a szektorok nullázása a(z) \\?\PhysicalDrive3 lemezen. Hibakód: 5@0101000F

[ Szerkesztve ]

Aláírás

(#4349) voyi válasza voyi (#4348) üzenetére


voyi
aktív tag

Úgy néz ki, sikerült helyrehoznom a hibát.
PowerISO-val sikerült törölni mindent a pendrive-ról (tools - clean usb drive), aztán utána a diskpart már nem írt ki hibaüzenetet a clean résznél, partícionálás (elsődleges) után simán tudta formázni és többszöri újracsatlakozásra is hibátlanul beolvassa a rendszer a pendrive-ot. Registryben törölnöm kellett egy kulcsot viszont, mert duplán jelenítette meg a pendrive-om meghajtóját a fájlkezelő, szóval ez is helyre lett hozva.

Mégegyszer köszönöm a segítséged :R

Aláírás

(#4350) makoss


makoss
addikt

Üdv!

Van egyik kolegámnak egy 64 Gigás SP pendrájvja, le-fel csatlakozik felváltva.
Meg lehet ezt még javítani?
Ha igen, mivel, hogyan? :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.