Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#4184) Beren


Beren
tag

Üdv mindenkinek!

Egy érdekes problémába ütköztem, ebben kérnék tanácsot, segítséget.

Adott egy 8 GB-os Kingston DTSE9G2 USB 3-as pendrive. Ezt akárhová dugtam a gépembe (hátlapi USB 3 port, a hátlapi USB 3 portba dugott TP-Link UH700 USB 3 HUB, előlapi USB 2 port, hátlapi USB 2 port), mindenhol nagyjából fele akkora írási sebességet produkált, mint egy ugyanoda dugott USB 2-es (!) pendrive (egy ADATA C905). A gépen Win 8.1 fut, teszteltem az alaplap gyártójának saját USB3 driverével, de a Windows sajátjával is. Kipróbáltam másik gépen is (Win10, itt is mindkét driverrel), a helyzet ugyanez volt. Másoltam Windows Intézővel és Total Commanderrel, hátha ez a gond - nem ez volt. Próbáltam különböző fájlrendszerekre formázni, hátha ez a gond - nem ez volt.

Mivel még garanciális volt, a fentieken felbátorodva visszaküldtem. Szó nélkül cserélték, de nem ugyanolyanra - egy szintén Kingston DTIG4 motyót kértem helyette, ez már USB 3.1-es és 16 GB-os. Ez a vadonatúj, a csomagolásból éppen csak kivett pendrive pontosan ugyanazt a hibát produkálja - akárhová dugom, akárhogyan és akármivel próbálom, mindenhol fele akkora az írási sebessége, mint egy USB 2-es cuccnak.

Arra kicsi az esély, hogy két pendrive is hibás (bár nem lehetetlen). Arra sem látok sok esélyt, hogy mindkét gép, amivel tesztelgettem, hibás (persze ez sem lehetetlen). Mindkét problémás pendrive megbízható helyről származik, nem a józsefvárosi piacról.

Most éppen erősen tanácstalan vagyok - van valakinek bármi tippje, hogy mi a gond?

Beren

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.