Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#4201) tejmaffia123


tejmaffia123
tag

Mechanikai elváltozásról van itt szó ! Az egyik csatlakozó tüske behajlott :S Sajnos nem tudom ki piszkálni úgyhogy kuka :/

(#4202) Sol4r


Sol4r
tag

Üdvözlöm a kedves fórum tagokat!

Olyan problémára keresnék megoldást hogy:
Egy kedves ismerősöm kihagyhatatlan ajánlatot látván vett 2 db 2tb-os pendrive-ot egy nevesebb aukciós oldalon... na már most mondanom sem kell h nem tudják a rá írt kapacitást... valahol 16gb körül van a végük mert utánna drasztikusan leesik az írási sebesség és az adatok sem lesznek már vissza olvashatóak.

Kérdés az volna, hogyan lehetne az eredeti kapacitásúvá alakítani a drive-okat?

Azért ha már megvannak valamire jó lenne őket használni is, ne csak veszélyes hulladék legyen belőlük....

A válaszokat előre is köszönöm!

Ha veszem a fáradságot, hogy válaszoljak az a minimum, hogy reagáljon rá.... Vagy leszek én is olyan, mint sokan mások, lényegébe friss reggel nem is foglalkozom vagy csak félválról....

(#4203) Doky586 válasza Sol4r (#4202) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A h2testw.exe programot ereszd rá. Az megmutatja mekkora a valódi (visszaolvasható) mérete. Írd fel. Ezután töröld a meglevő partíciót róla (Lemezkezelőben) és hozz létre egy újat egy kicsit kisebbet mint a mért határ. Innentől használható tovább bármire (kiveve azon progikat amik újraparticionálnák pl rufus).

(#4204) King Unique válasza Sol4r (#4202) üzenetére


King Unique
titán

Azok a 2 TB-os pendrive-ok elég nagy eséllyel fake modellek lesznek... Ha az eredeti tárolókapacitásukat akarod visszanyerni, akkor alapvetően 2 megoldás van.

1. Részleges megoldás (újraparticionálás)
Ráereszteni a H2testw, vagy akár az AIDA64 programot és írással tesztelni, hogy mekkora a ténylegesen használható tárterület. De jó esetben akár a ChipGenius is megmutatja a valós kapacitását. Majd utána a valós méret szerint újraparticionálni a pendrive-ot a Windows lemezkezelőjével, vagy parancssorban (DiskPart), vagy a MyDiskFix programmal. De ez a beállítás csak addig lesz érvényes, amíg ismét újra nem particionáljuk a pendrive-ot!

2. Végleges megoldás (firmware szinten módosítani)
Speciális programmal véglegesen (firmware szinten) módosítani, fixálni a pendrive tárolókapacitását a reálisan használható értékre. Ehhez segítséget nyújthat a fake pendrive javítási segédlet, valamint az alábbi hozzászólásban leírtak.
Viszont ez utóbbi megoldás csak hozzáértő felhasználóknak javasolt, mivel ha nem az adott pendrive-hoz való programot használjuk, akkor azzal akár "téglásítani" is lehet, vagyis végleg tönkretenni!

a felhasználó kérésére az eredeti szöveget lecseréltem egy újraformázottra

[ Módosította: crey ]

(#4205) Ciccuka válasza Sol4r (#4202) üzenetére


Ciccuka
veterán

Fake pendrive javítási segédlet

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4206) Sol4r válasza King Unique (#4204) üzenetére


Sol4r
tag

Köszönöm a részletgazdag választ! És többikének is! Remélem másoknak is hasznos lesz :)

Ha veszem a fáradságot, hogy válaszoljak az a minimum, hogy reagáljon rá.... Vagy leszek én is olyan, mint sokan mások, lényegébe friss reggel nem is foglalkozom vagy csak félválról....

(#4207) Sol4r válasza Sol4r (#4206) üzenetére


Sol4r
tag

Everest egyikre 1560mb a másikra 8023mb-ot ír vagyis ugye itt lett hiba. De ez se nem 1gb se nem 8gb akárhonnan is nézem XD

Ha veszem a fáradságot, hogy válaszoljak az a minimum, hogy reagáljon rá.... Vagy leszek én is olyan, mint sokan mások, lényegébe friss reggel nem is foglalkozom vagy csak félválról....

(#4208) Sada1


Sada1
csendes tag

[USB 3.1] topikból átköltözve.

Eszközeim:
- USB 3.0 2xUSB-A alaplapi vezérlő (VIA)
- USB 3.1 Gen2 PCI-E x4 2xUSB-C vezérlő (Asmedia)
- Akasa USB-C --- USB-A kábel
- USB 3.0 pendrájvok (pl. ADATA 128GB)

A VIA vezérlőn működnek, az Asmedia vezérlőn nem működnek a pendrájvok.
Az eszközkezelőben nem jelenik meg semmi az Asmedia vezérlőhöz csatlakoztatva. Az ADATA LED-je villog a végtelenségig.
Bár az Akasa honlapja nem írta, de ha OTG-s lenne a kábel, akkor nem is kellene működnie a vezérlővel? Sajnos nincs USB-C-s telefon a környezetemben a próbához.

Üdv: Sada

[ Szerkesztve ]

(#4209) King Unique válasza Sada1 (#4208) üzenetére


King Unique
titán

"A VIA vezérlőn működnek, az Asmedia vezérlőn nem működnek a pendrájvok."

Vagyis nem a pendrive-ok hibásak, ha egyiken gond nélkül működnek, míg a másikon nem. Ha azok lennének, ahol sehol, egyiken sem működnének rendesen.

Egyébként a másik topikban adott válasznak pont az lett volna a lényege, hogy először hibakeresést kellene végezni és az alapján meghatározni a probléma forrását. Ha az megvan, akkor utána a megfelelő topikban érdeklődni. Vagyis gyakorlatilag most sem éppen a megfelelő topikban tetted fel a kérdést, mivel ezt inkább az alaplap és az OS felől kellene megközelíteni... De azt is úgy, hogy először letesztelni másik OS alatt is ugyanazon hardveren, ami lehet akár egy pendrive-ról bootolt Live Linux is. Ha annál is ugyanez a probléma, akkor nyilván nem a Windows hibája, hanem a hardver, az egyes hardverelemek körül keresendő a probléma forrása. Az meg a másik, hogy az utólagos PCIe bővítésnél inkább elő szoktak fordulni problémák, mint az alaplapon lévő natív megoldás használatánál.

Aztán itt van ez az USB-C - USB-A adapter is, ami akár megint okozhat problémát és első körben közvetlenül a porthoz csatlakoztatva kellene kipróbálni az eszközöket. Oké, hogy a pendrive-okon Type-A fizikai csatalakozó van, de ha nincsenek megfelelő Type-C eszközeid, akkor talán nem kellett volna Type-C only megoldást venni... A másik topikban lévő hozzászólásod alapján viszont van egy USB-C külső házad (IB-245-C31-B), ami már csak a CDM teszt szerint is elvileg működött. Vagy a Gen 2-es ASMedia portokon az sem rendesen?

[ Szerkesztve ]

(#4210) Sada1 válasza King Unique (#4209) üzenetére


Sada1
csendes tag

Ezek szerint a problémámra nincs megfelelő topik. :)

Minden jövőbeli eshetőségre készülve vettem a bővítőkártyát és hozzá kábeleket.
A két USB-C-s eszköz csatlakoztatását tartottam a legfontosabbnak, de vettem még további kábeleket is.
- USB-C --- USB-A (male, ICY BOX to USB 3.0)
- USB-C --- USB-A (female, to USB 3.0 flash)
- USB-C --- USB-C (to ICY BOX, to future)

Szvsz: Nincs alaplapi inkompatibilitás, nincs OS inkompatibilitás.
Tény: A vezérlő mindkét portja működik USB3.1 to SATA3 hídvezérlővel (ICY BOX).
"Beruháztam USB 3.1 GEN2 hardverekbe (2xUSB-C vezérlő, külső SSD ház), amelyek jól működnek egymással, és kis hibával az alaplapi USB 3.0 vezérlővel is."

Amire keresem a választ (két topik kérdései összevonva, esetleg átfogalmazva):
- ASM2142 vezérlővel kompatibilis-e az USB3.0 flashdrive?
- Mivel műszaki részleteiben nem ismerem az USB OTG funkciót, így firtattam azt, hogy a fotó szerinti kábel esetleges (nem publikált) OTG képessége indokolja-e a tapasztalt nem-működést a PC-s portokon?
Mindkettőnél a hozzászóló saját- vagy átvett tapasztalata kellene.
- A harmadik lehetőség, hogy teljesen rossz a kábel.

Üdv. Sada

[ Szerkesztve ]

(#4211) drjuris


drjuris
csendes tag

Üdv mindenkinek!

Van egy Kingston DataTraveler 16 Gb-os pendrive-om. Új számítógépet vásároltam, amin Win 10 fut.

A pendrive-t nem tudom elindítani, mivel a következő hibaüzenetet írja ki:

" DTLocker+G3 requires two free drive letters. One free letter is available at but an additional drive is not available, DTLocker+G3 cannot operate until an additional drive is available and Will shut down."

:O
Próbáltam a meghajtó betűjelét átírni, de így sem jött össze a dolog! :(
Valaki találkozott már hasonlóval? :K Mi lehet a gond? :U
Köszi a segítséget! :)

(#4212) King Unique válasza drjuris (#4211) üzenetére


King Unique
titán

A hibaüzenet alapján 2 db meghajtóbetűjelre van szüksége a pendrive-nak a működéshez, ellenben csak 1 szabad meghajtóbetűjel áll rendelkezésre. Vagyis azt kellene megoldani, hogy kettőt kapjon, szükség esetén addig más USB-s tárolóeszközöket eltávolítani. Legalábbis pl. az ITT lévő kommentekben másnál az megoldotta a problémát.

Egyébként ez a DataTraveler Locker+ G3 egy speciális pendrive hardveres titkosítással és gondolom van rajta egy CDFS, vagy hasonló partíció pluszban, ami a titkosításhoz, a jelszavas zár feloldásához való szoftvert tartalmazza. Vagyis azért kell neki a 2 db meghajtóbetűjel.

[ Szerkesztve ]

(#4213) drjuris válasza King Unique (#4212) üzenetére


drjuris
csendes tag

Annyi szabad hely van, mint égen a csillag....
Más eszközöket plusszba csatlakoztatva emellett is felismer!
Egyébként így van ahogy mondod, két hely kell neki, a pendriv-on lévő app indításával nyitja meg a titkosított meghajtót.

Köszi a választ! :R

(#4214) fireman123


fireman123
őstag

Sziasztok,
Asztali pc, windows7 64 bit, USB3-as pendrive-ok közül csak egyet ismer fel, a többinél kiírja, hogy "Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve. (Kód: 28)", valamint az eszközkezelőben az alábbi sárga felkiáltó jeles dolog látszik:

Kingston DT R3.0-t felismeri, a Transcend-eket viszont nem.
Laptopom (ugyanez az op. rendszerrel) viszont mindent felismer.

Mit lehet ezzel kezdeni? Illesztőprogramot nem talál a windows hozzájuk.

(#4215) King Unique válasza fireman123 (#4214) üzenetére


King Unique
titán

Ha a laptopon működik mindegyik pendrive, akkor az asztali PC-n futó Windows 7-nél nem stimmel valami. A Microsoft weboldalán az eszközkezelős hibakódoknál a megoldási javaslatok is le vannak írva. Vagyis ami a 28-asnál van, azt meg lehetne próbálni.

Legközelebb pedig elég lesz 1 topikba beírni 1 kérdést, nem kell ugyanazt egy másikba is kb. egyszerre. Illetve előtte eldönteni, hogy melyikbe való inkább és oda.

(#4216) fireman123 válasza King Unique (#4215) üzenetére


fireman123
őstag

Köszi, a 28-asnál leírtakat már próbáltam, nem segített,....elnézést a duplázásért, gondoltam hátha többféle infó/segítség jöhet :B .

(#4217) King Unique válasza fireman123 (#4216) üzenetére


King Unique
titán

Megfelelően csináltad? Ilyenkor az ismeretlen eszköz bejegyzését törölni kell az eszközkezelőben, majd hardverváltozások kereséses stb. A leírás ugyan nem említi, de ilyenkor célszerű a pendrive-ot is fizikailag újracsatlakoztatni, vagyis kihúzni - visszadugni. Sőt, akár a Windowst is újraindítani az újracsatlakoztatás előtt. Plusz érdemes több USB-portot is kipróbálni, asztali PC-knél lehetőleg a hátlapon lévőket. Ezek a módszerek általában működni szoktak. De volt olyan is, akinél annyira szét volt cseszve a rendszer, hogy csak egy rendszer-visszaállítás, rossz esetedben újratelepítés oldotta meg.

[ Szerkesztve ]

(#4218) fireman123 válasza King Unique (#4217) üzenetére


fireman123
őstag

Majdnem teljesen így csináltam ahogy írod, annyi különbséggel hogy közben nem indítottam újra a windows-t, de kipróbálom még ezt a lehetőséget is :R. Az a furcsa, hogy a kingston pendrive-ot mindig felismeri minden usb portot, a Transcendet meg soha, és ha más usb3-as eszközt csatlakoztatok azt sem ismeri fel egyik usb porton sem. Biztos, hogy az asztali gép windowsnál van valami bibi, mert minden eszközt kipróbáltam a laptopon és mindig minden, minden porton felismer.

(#4219) fireman123 válasza fireman123 (#4218) üzenetére


fireman123
őstag

Sajnos így sem jártam sikerrel :( . Csak az usb3-as eszközökkel van baja (kivétel a kingston pendrive), az usb2 eszközök működnek usb2 és usb3-as portokon is.

(#4220) King Unique válasza fireman123 (#4219) üzenetére


King Unique
titán

A Windows 7-nél a megfelelő USB 3.0 driver van telepítve, nem próbáltad eltávolítani és újratelepíteni, vagy másikat (megfelelőt) felrakni helyette? A BIOS-ban esetleg nincsen elállítva valami, Legacy USB support, EHCI / xHCI Hand-off?

[ Szerkesztve ]

(#4221) fireman123 válasza King Unique (#4220) üzenetére


fireman123
őstag

Hát sajnos ilyen mélységben nem vagyok jártas ezekben a dolgokban :B . Hol/hogyan tudom megnézni,hogy milyen usb3 driver van telepítve, és hol találok másikat újratelepítésre? A biosba nem mernék belenyúlni....

(#4222) King Unique válasza fireman123 (#4221) üzenetére


King Unique
titán

Hát pl. az eszközkezelőben, amit egy másik topik hozzászólásai szemléltetnek: [link], [link]. Vagy a programok telepítésnél és eltávolításánál is [kép]. De ez csak példa, nem feltétlen az ott linkelt driverekkel kell próbálkozni! A hardveredhez megfelelőt megtalálod a gyártó (alaplap) weboldalán, vagy ha mellékeltek gyári driver DVD-t, akkor azon. A BIOS-ban az USB 3.0 portok működéséhez az XHCI Hand-off köthető, ami ha disabled értéken van, akkor USB 2.0 módban működik a port. De attól még elvileg fel kellene ismernie a csatlakoztatott eszközöket.

De mindegy, ha nem megy, akkor inkább ne piszkáld, nehogy még nagyobb zűr legyen.

(#4223) Doky586 válasza drjuris (#4211) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Mutatnál róla egy lemezkezelőről készült képet..?

(#4224) fireman123 válasza King Unique (#4222) üzenetére


fireman123
őstag

Köszi az infókat :R

(#4225) fireman123 válasza fireman123 (#4224) üzenetére


fireman123
őstag

Időközben kiderült, hogy nem volt telepítve az usb 3 driver, telepítettem az alaplap weboldaláról, de telepítés után sem működnek jól az usb3 portok, usb 3 portról csak az usb 2-es porton is korábban felismert Kingston pendrive működik, a Transcend JF790 pendriveokat nem ismeri fel.. Viszont ezek a Transcend pendrive-ok laptopon (ugyanez az oprendszer) működnek. Azt hiszem feladom :(

(#4226) drjuris válasza Doky586 (#4223) üzenetére


drjuris
csendes tag

Szia!

Lemezkezelő képe megnyitáskor:

a kis ablak nem tudom, hogy mire vonatkozik. Egy "mégse" gomb után:

(#4227) King Unique válasza drjuris (#4226) üzenetére


King Unique
titán

Ez most a pendrive, azt akarja inicializálni?

Az elég érdekes lenne, mivel ilyen a cserélhető lemezeknél (pl. pendrive, memóriakártya) normál esetben nem szokott lenni, max. unallocated. A helyi lemezként kezelt meghajtóknál jellemző az inicializálás, mint pl. a belső és külső HDD / SSD meghajtók. De azoknál is úgy, hogy a lemez fizikai kapacitása normál esetben inicializálatlan állapotban is megjelenik. Itt max. esetleg a pendrive spéci mivolta (hardveres titkosítás) miatt lehet eltérés a megszokottól.

Egyébként meg már le volt írva az előző válaszban, hogy mit kellene csinálni. Amúgy látszik ezen a screenshoton, hogy egy CDFS partíció van rajta gyárilag, bizonyára az tartalmazza a hardveres titkosítás élesítéséhez való szoftvert.

[ Szerkesztve ]

(#4228) drjuris válasza King Unique (#4227) üzenetére


drjuris
csendes tag

Köszönöm, de az előző válaszban leírtak erre a problémára nem adnak választ!
A pendrive-ot használtam az előző gépemen, tudom, hogy hogyan működik, de az új gépem nem engedi a következő meghajtót megnyitni....

(#4229) King Unique válasza drjuris (#4228) üzenetére


King Unique
titán

Már miért nem? Ott volt az előzőleg linkelt bejegyzésben is, hogy + 1 szabad meghajtóbetűjel kell neki, hogy fel lehessen csatolni a titkosított partíciót. Ha nincsen, vagy ütközik azzal, amit egy meglévő eszköz már használ, akkor azt kellene megoldani, hogy ne legyen ilyen gond.

Az, hogy a lemezkezelő feldobja az inicializálást, ott jó lenne tudni, hogy már a legelső használatbavételnél is kérte ezt, vagy csak a titkosítás miatt van. Nekem is van olyan spéci külső meghajtóm, ami az utóbbi miatt csinálja, de ilyenkor nyilván nem szabad inicializálni, mivel az destruktív folyamat, azaz a meghajtón tárolt adatok törlésével járhat!

[ Szerkesztve ]

(#4230) Doky586 válasza drjuris (#4226) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Gondolom a Lemez1 a titkosított meghajtó rész. Ami viszont nem látszik a képeiden az a U meghajtó (át kellett volna méretezni v csúszkát arrébbhúzni). Mi van az U-n? progija elindult? ha igen jelszót megadtad?

[ Szerkesztve ]

(#4231) Jani1909


Jani1909
újonc

Szép napot minden fórumozónak.
Van egy olyan problémám,hogy a 32gb pendrayvot nem olvassa a laptop zenék vannak rajta autórádió olvassa szeretnék zenéket cserélni rajta a laptop látni látja,hogy van de mint korábban szabad foglalt tárhelyt mutatta,most semmi csak van és kész.próbáltam a hibajavítót nem csinál semmit,kb 1 éve írta,hogy javítás szükséges,akkor javított is most ezt írja kerestem de nem találtam rá megoldást.
Minden lehetséges tanácsot kipróbálok.

A(z) USB háttértár illesztőprogramjával probléma történt, és újra kell telepíteni azt.
InformatívEszközadatok
Név: USB háttértár
Azonosító: USB\VID_090C&PID_1000\0404060000000105
Hibakód: 10

Eszközillesztő újratelepítése Kész

A(z) USB háttértár illesztőprogramjával probléma történt. Lehetséges, hogy az illesztőprogram újratelepítésével megoldódik a probléma.
:U

(#4232) King Unique válasza Jani1909 (#4231) üzenetére


King Unique
titán

Van a Microsoft weboldalán az eszközkezelős hibakódokra magyarázat és megoldási javaslatok. Ott kikeresed a 10-est és kipróbálod, amit ott javasolnak. Illetve egy általános megoldás szokott lenni ilyenkor az eszközillesztő manuális eltávolítása az eszközkezelőben / gépházban, majd utána kihúzni és újracsatlakoztatni az eszközt (pendrive-ot), ami újratelepíti az eszközillesztőt. Sőt, a kettő között akár a Windows újraindítását is célszerű megejteni.

Az egyébként nem derült ki, hogy pl. a lemezkezelő mit mutat, de ha már az eszközkezelőben elakad a detektálás, akkor mindegy is. Ha az eszközkezelő oké, utána jöhet a lemezkezelő, ha Windowsban nem jelenik meg a pendrive a szokványos módon, nem lehet megnyitni.

[ Szerkesztve ]

(#4233) drjuris válasza Doky586 (#4230) üzenetére


drjuris
csendes tag

A program elindul, de nem tudok jelszót sem megadni, mivel kiírja a fenti hibaüzenetet!
Hogy mi az U? Az U meghajtó maga a Pendrive. Egyébként másik gépen simán működik....

(#4234) Doky586 válasza drjuris (#4233) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Lehet hogy csak jogosultsági problémáid vannak. Admin-ként futtatod azon titkos progit..?

Ezért jobb szerintem egy közönséges pendrive bitlockerrel.. Egyszerűbb és mindenhol megy.

(#4235) Jani1909 válasza King Unique (#4232) üzenetére


Jani1909
újonc

Köszönöm a segítséget nem megy a pendrajv a végét járja elfáradt szerintem használom amíg megy.

(#4236) robi191


robi191
kezdő

Üdv,

jól látom, hogy szerintetek csak a h2testw a jó pendrájvok tesztelésére?

(#4237) KoPiati84


KoPiati84
tag

Üdvözlet mindenkinek!

Olyan problémám van, hogy van 3db pendrive-om amik az asztali gépemben nem működnek, de a a laptopban igen.
Mi lehet a probléma velük? Ilyennel még nem találkoztam!

Lelkes amatőr

(#4238) King Unique válasza KoPiati84 (#4237) üzenetére


King Unique
titán

Azt meg lehetne próbálni, ami nemrég egy másik válaszban javasolva volt, mármint esetedben a 38-as hibakódra vonatkozóan.

(#4239) KoPiati84


KoPiati84
tag

Köszönöm a segítséget.

Lelkes amatőr

(#4240) Sada1 válasza Sada1 (#4210) üzenetére


Sada1
csendes tag

Másik USB-C --- USB-A (anya) kábel megoldotta a pendrive csatlakozást az ASM2142 USB 3.1 vezérlőhöz.
Tartok tőle, hogy a rossz kábel próbálgatása miatt kezdett el gyengélkedni ADATA pendrájvom (írásvédett lett, 115GB-ból 87GB lett a javítás után). :(((
Kösz. és Üdv. Sada


[ Szerkesztve ]

(#4241) robi191 válasza Sada1 (#4240) üzenetére


robi191
kezdő

Milyen usb csatlakozó van ezen az Akasa kábelen? Még nem láttam ilyet.

(#4242) qfm


qfm
senior tag

Sziasztok!

Adott egy 64gb-os Transcend JetFlash 790-es amit egy idős samsung lcd tv-ben használtam eddig médiafájlok lejátszására. A napokban ráírtam egy windows képfájlt, mert kellett egy helyreállításhoz, azóta viszont bárhogy formázom, az istenért nem látja a pendriveot. Próbáltam NTFS-ben, több féle foglalási egységgel, exFAT-al több féle foglalási egységgel, egy partícióként és külön particionálva, még a gyári transcend RecoveRX-el is megformáztattam kb. 1 óra alatt, eredmény nélkül. A pendrive működik, számítógépek tökéletesen kezelik. Mit csinálhatnék vele, hogy a gyári állapotba kerüljön vissza? Azt se tudom mi állítódott el.

(#4243) Doky586 válasza qfm (#4242) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Megrontotta az amivel ráírtad a képfilet..?

(#4244) qfm válasza Doky586 (#4243) üzenetére


qfm
senior tag

Sima rufus-os írás volt, rengetegszer használtam már más pendriveokon. Ha esetleg tudja valaki, hogy milyen beállítások és fájlrendszer a gyári alapértelmezettje, az is jól jönne, tudnám merre induljak.

(#4245) PHM válasza qfm (#4244) üzenetére


PHM
addikt

Próbáld meg külső programmal FAT32-re formázni.
(A Windows csak 32 gigáig hajlandó erre.)

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#4246) Doky586 válasza qfm (#4244) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Tehát magrontotta..! :(((

Na ezért nem használok én semmil ilyesfajta programot. Csak simán másolok.

(#4247) qfm válasza PHM (#4245) üzenetére


qfm
senior tag

Amikor exFAT-ról próbáltam átformázni FAT32-re parancssorból, valóban beszólt, hogy nem jó. Most NTFS-ről kezdeményeztem ugyanezt, és egyelőre megy a folyamat. Ha így sem lesz jó, megpróbálom külső programmal is. :R

(#4248) King Unique válasza qfm (#4242) üzenetére


King Unique
titán

Az egyrészt nem a pendrive hibája, ha a buta tv nem képes kezelni, ellenben PC & desktop OS környezetben megfelelően működik. Az ügyben a tv topikjában kellene érdeklődni. Másrészt nem derült ki, hogy előtte milyen fájlrendszer, milyen / hány partíciók voltak rajta, amikor éppen kezelte a tévé. Harmadrészt nem mutattál képet a lemezkezelőről, hogy most mi a helyzet a pendrive-nál. Aztán nem szimplán csak a meglévő partíció formázását kellene próbálhatnini, hanem teljesen újraparticionálni a pendrive-ot pl. a parancssorban, ahol a formázásnál lehet a format fs=fat32 quick parancsot is használni, ha FAT32 fájlrendszer létrehozása és gyorsformázás a cél. Viszont ha 64 GB-os a pendrive, akkor a FAT32 csak GB-ig opció, afelett már külső program kell, amiről korábban itt a topikban is volt szó. Plusz erre alkalmas program pl. a FAT32 Format is.

Egyébként attól, hogy a Rufus programmal kiírsz egy Windows ISO-t a pendrive-ra, majd utána törlöd / formázod, még kezelnie kellene a tévének. Ha integrált telepítőt (4 GB+ install.wim) használtál GPT-UEFI kiírási módban, akkor max az UEFI_NTFS kavarhatott be, ahol a Rufus létrehoz a pendrive-on egy FAT16 fájlszerű segédpartíciót pluszban. A buta tévé lehet azt, a rajta lévő indítófájlokat, illetve a több partíciót nem tudta kezelni... Ellenben egy modern hardver, modern OS nyilván gond nélkül. Illetve ezért is lényeges az újraparticionálás.

[ Szerkesztve ]

(#4249) qfm válasza King Unique (#4248) üzenetére


qfm
senior tag

Korábban ugyanezzel a pendrivval gyári 64gb-os (egy partíciós) formázással használtam. Tehát a tv tudta, csak valamilyen formázási különbség volt. Hogy mi volt gyárilag azt nem tudom, mivel fel se merült bennem, hogy ennyire buta a TV, így nem jegyzeteltem. Ezért írtam, hogy segítség lenne, ha valaki tudná. Diskpart volt, lemezkezelős formázás volt, windowsos formázás volt. Egyedül a FAT32 konverziót nem próbáltam még, ami említve lett, az megy most. A tv topicjába szívesen mennék, de a tvt párom kapta régen, címke nincs rajta, típusszámot sehol nem ír ki, így a fogalmam sincs családba tartozik. Ezért nem néztem meg a gyári leírást sem, hogy mi baja lehet. Most még fut a FAT32 konverzió, ha úgy sem megy, rakok be lemezkezelős képet. Írtam, hogy próbáltam több partíció méretet, nem ugyanazt próbálgatom. Ki is dobtam róla a korábbiakat, újakat hoztam létre, egyszerre 1-et, kettőt, egész területre, és rész területre is. Hamarosan kiderül, hogy a FAT32 elhozza-e a csodát. :))

[ Szerkesztve ]

(#4250) qfm válasza King Unique (#4248) üzenetére


qfm
senior tag

A plusz partíciót letöröltem még az elején, és a teljes területtel kezdtem dolgozni. Én is erre tippeltem először.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.