Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#4451) King Unique válasza baraatt (#4450) üzenetére


King Unique
titán

Itt egyrészt az látszik a mellékelt screenshotokon, hogy a Windows nincs aktiválva, ami bizonyos korlátozásokkal járhat. Másrészt kérdés, hogy rendszergazda jogosultságú fiókod van-e, valamint ha helyi fiók helyett Microsoft-fiókkal használod a rendszert, akkor az utóbbinál a hitelesítés rendben van-e. Ugyanis volt akinél a hozzáférés megtagadva hibaüzenet a Microsoft-fióknál a személyazonosság megerősítésének hiánya miatt volt.

(#4452) baraatt válasza King Unique (#4451) üzenetére


baraatt
csendes újonc

Köszi szépen az infót rávezetést
Szóról szóra ugyanaz a probléma volt nekem is mint annak a „valakinek“, Microsoft fiók kért egy megerősítést ,Végülis a probléma aval sem oldódott meg.😜 Úgyhogy lecseréltem a win 10 prot egy win 10 home ra és se driver se frissítés se visszaigazolás nem kellett és minden Működik.
Köszi

(#4453) fradi81


fradi81
veterán

Hali
Lett éve ismerősnek egy olcsó 128-as pendrájv, vettem rá filmeket, de nem mindegyik lett olvasható, szóval valami gondja volt. Most lefuttattam rajta egy h2testw teljes tesztet a végén volt egy hibaüzenet, azóta már semmit nem tudok vele kezdeni. Most ez a helyzet. Menthető még valahogy?

moto g72, Ninebot d28e

(#4454) Doky586 válasza fradi81 (#4453) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

h2testw ... végén volt egy hibaüzenet

Ott elolvashattad a lényeget. Felesleges bármit hozzátenni. Gondolom valami gagyi hamisítvány.

[ Szerkesztve ]

(#4455) King Unique válasza fradi81 (#4453) üzenetére


King Unique
titán

Nem derült ki, hogy mennyire a végén dobott hibát a H2testw, de ha netán fake a pendrive, akkor lásd korábbi válaszokban leírtakat. Ha írásvédett lett, akkor meg az ebben leírtakat.

"Menthető még valahogy?"

Mi, a pendrive, vagy a rajta lévő adatok?
Ha az előbb említett módszerek eredménytelenek, akkor kb. kuka a pendrive. Ha az adatmentés a cél, akkor egy adatmentő programot kellene ráereszteni és az adatmentés topikban folytatni. Bár az utóbbi gondolom nem cél, ha csak netről letöltögetett és máshonnan rámásolt filmek vannak rajta.

[ Szerkesztve ]

(#4456) fradi81 válasza King Unique (#4455) üzenetére


fradi81
veterán

A teszt valószínűleg végigment, amíg ébren voltam kb 4 órán át addig nem volt hibaüzenet mint múltkor a nem valós méretűnél.
DISKPART> clean
DiskPart has encountered an error: I/O eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtani.
See the System Event Log for more information.
DISKPART> attributes disk clear readonly
Disk attributes cleared successfully.

DISKPART> attributes disk
Current Read-only State : Yes
Read-only : No
Boot Disk : No
Pagefile Disk : No
Hibernation File Disk : No
Crashdump Disk : No
Clustered Disk : No

Ezután sem jó, linuxban is próbáltam mindenhol a nem írhatóságra utal. Akkor ez valószínűleg kuka lesz, megártott neki az a hosszú írás teszt. Gondoltam hogy ez lesz, de havernak a legolcsóbb kellett, így járt.

moto g72, Ninebot d28e

(#4457) King Unique válasza fradi81 (#4456) üzenetére


King Unique
titán

Tehát írásvédett lett. Ha tartósan fennáll és a linkelt módszerekkel nem sikerül megszüntetni ezt az állapotot, akkor vsz vezérlő, firmware szinten lett írásvédett. Ez esetben a pendrive-nak kb. annyi és mehet garis cserére, vagy annak híján a kukába. Egyébként vagy gyári hibás, vagy echte silány modell lehetett, ha egy teleírást sem bírt ki...

[ Szerkesztve ]

(#4458) Iroil


Iroil
tag

Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy gondoltam a napokban felrakom az egyik itthoni pendrive-ra a windowst, aztán valamelyik nap újrarakom a gépet.
Nos most megtaláltma a pendrive-ot.Volt rajta kb 3 fájl ebből az egyik 150 mb-os mérettel bírt a másik pár kb volt.
Letöröltem rajta mindent. A gép azt jelzi, a pendrive teljes mérete 7,48GB,de így hogy nincs rajta egy fájl sem így még mindig csak 4,23GB elérhető hely van rajta,mit tanácsoltok? Kuka? Vagy mit kell ilyenkor tenni?

Megoldottam! :N

[ Szerkesztve ]

Milu

(#4459) dargelot


dargelot
senior tag

@babu87 [link]
Nézd meg, hogy a HDD-d mennyivel tud írni-olvasni. Nekem pl a pendriveom ( [link] ) SSD-ről adatot 250mb/s-el ír, de HDD-ről csak 80-85mb/s-al. S ez egy 1,5TB WD HDD. Ha csak kisebb, lasabb HDD-d van akkor elképzelhető, hogy az okozza a lassú írást.

(#4460) b1sti


b1sti
senior tag

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy Corsair Flash Voyager GTX pendrive. Normális , hogy max kb. 60 megával írja magára a fájlokat?? A leírás szerint is "kicsit" többnek kellene?! :U :F
szerk.: Megnéztem, 3.1-be van dugva. Minden úgy is van bekötve, ahogy kell.

(#4461) King Unique válasza b1sti (#4460) üzenetére


King Unique
titán

Az előző válaszban már leírták a lényeget a fájlmásolásra vonatkozóan, azt kellene tisztázni. Amúgy meg lehetne egy szintetikus tesztet futtatni a pendrive-on és akkor kiderülne, hogy mit tud. Ennek a modellnek még USB 3.0 porton mérve is kb. ilyen értékeket kellene hozni, meg amúgy is vsz USB 3.1 Gen 1 (= USB 3.0) típusú lehet. Ha a szintetikus teszt eredménye OK, akkor nincs miről beszélni, az esetben a fájlmásolás sebességét vsz a forrásmeghajtó lassúsága, vagy a fájlméret (sok apró írása lassabb), vagy esetleg az antivírus szoftver, stb. foghatja vissza.

[ Szerkesztve ]

(#4462) Sir Sparrow


Sir Sparrow
aktív tag

Sziasztok!
A segítségeteket és véleményetek szeretném kérni!
Adott egy Kingston DataTraveler G4 32GB-os pendrive, ami az alábbi képeken látható jelenségeket produkálja, mindezt úgy, hogy a hiba megjelenéséig tele volt adattal. Kb. 1 éves a drive. Gari még van rá, de az adat visszanyerése lenne a fontos, ami rajta van.
Eddig "GetDataBack Simple"-t, "Recuva"-t és "iCare Data Recovery Pro"-t szabadítottam rá sikertelenül. Előbbi kettő nem is látja az iCare pedig ugyan látja, de nem tud vele mit kezdeni.

Egyéb szoftveres lehetőség? Mi makkanhatott meg a pendriveban, mi a gond?

Köszönöm! :R



(#4463) Ciccuka válasza Sir Sparrow (#4462) üzenetére


Ciccuka
veterán

[link]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4464) Sir Sparrow válasza Ciccuka (#4463) üzenetére


Sir Sparrow
aktív tag

OK, köszönöm! :R

(#4465) stifi82


stifi82
aktív tag

Sziasztok! Van egy pendrivom a windows 10 látja kezeli többször le lett formázva FAT32-re. Előtt win10 telepítő volt rajta. Azóta 2 gyári autórádió sem kezeli. Meg van 1 kenwoodom az meg azt írja ki, hogy na device. Mit kell vele csinálni hogy ezek az eszközök újra lejátszák a zenéket?

(#4466) PHM válasza stifi82 (#4465) üzenetére


PHM
addikt

Próbáld meg [ezzel] formázni.

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#4467) Doky586 válasza stifi82 (#4465) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Parancssorban diskpart alól egy clean-t küldeni rá, majd lemezkezelőben új partíciót neki..

Sajnos a win telepítő pen készítő progik így hazavágják a pent. Legközelebb ne használd őket..

[ Szerkesztve ]

(#4468) King Unique válasza stifi82 (#4465) üzenetére


King Unique
titán

Tippre pl. az MBR/GPT, illetve pontosabban az utóbbi (GPT) lehet a gond, ha olyan séma szerint lett elkészítve a W10-es telepítő. Modern OS-eknél, mint amilyen a Windows 10, nyilván a GPT sem jelent gondot. Ellenben az ilyen autórádiók és társai készülékeken sokszor buta OS-ek futnak, amiknek alapvető hiányosságai vannak, mint pl. a GPT, egyes fájlrendszerek, több partíció stb. kezelése... Tehát megnézed Windowson, hogy jelenleg mi van a pendrive-okon és ha GPT, akkor a megoldás újraparticionálni őket MBR alapon. Ahol a format fs=fat32 quick parancs is használható a formázásnál, ha FAT32 fájlrendszer létrehozása és gyorsformázás a cél. Előtte viszont a rajta lévő fájlokat értelemszerűen le kell menteni. Vagy ha az adatvesztés nélküli átkonvertálás a cél, akkor azt külső particionáló programmal lehet (példa).

Egyébként meg a telepítő kiírásához használt programok nyilván nem vágják haza, nem teszik tönkre a pendrive-ot, max. az egyes buta készülékek, azon futó buta OS-ek nem kezelnek bizonyos partíciós sémákat, fájlrendszereket, lásd az előbb leírtakat. De az nyilván az utóbbiak hiányossága, hibája.

(#4469) stifi82 válasza PHM (#4466) üzenetére


stifi82
aktív tag

Uraim köszönöm a segítséget sikerült ezzel az SD Memory Card Formatter nevűvel megoldani az egyik autó látja másik kettőben holnap derül ki hogy megy e de szerintem menni fognak.
A többi verziót nem próbáltam ez az első megoldotta nekem.
Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek! :C :C :))

(#4470) Qtya123


Qtya123
őstag

Üdv Urak!

Van egy MSI B450-A PRO MAX alaplapom, amely egy Phanteks Enthoo Luxe házban van. A ház elején van USB 2.0 és USB 3.0 csatlakozó is. Két darab USB 3.0 pendriveot (egy 32 GB-os Transcend JetFlash és egy 32 GB-os Kingston DataTraveller 100 G3 --> [link] ) szoktam használni, illetve egy USB 3.0 külső HDD-t.

Mindegyiket a ház előlapi USB 3.0 csatlakozójára szoktam kötni, azonban a Kingston pendriveot mindig USB 2.0-nak ismeri csak fel AIDA64 szerint (pedig ez a legújabb a 3 tároló közül), de ha közvetlenül hátra, az alaplapba dugom bármelyik USB csatlakozóba, akkor felismeri USB 3.0-ként.

Mi lehet e téren a hiba? Friss a chipset és minden más driver, és a Win10 frissítése is.

Köszi előre is a segítséget!

(#4471) King Unique válasza Qtya123 (#4470) üzenetére


King Unique
titán

Az pontosan mit jelent, hogy csak USB 2.0-snak ismeri fel, csak olyan sebességgel működik? Meg azt alapestben pl. az USB Device Tree Viewer programmal célszerű ellenőrizni, H / S előtag alapján látható, hogy USB 2.0/3.0 módban csatlakozik-e a pendrive.
Ha csak USB 2.0 módban működik az USB 3.0-s pendrive, akkor meg lehet próbálni a gépházban / eszközkezelőben manuálisan eltávolítani, majd (újraindítani a Windowst és) újracsatlakoztatni az eszközt. Vagy az eszközkezelőben az USB 3.0 Host Controller / gyökérhub ideiglenes letiltását, majd újraengedélyezését. Egyébként meg annyira nem meglepő a probléma, egyes asztali PC-knél az előlapon lévő USB-portoknál köztudottan előfordulhatnak különféle gond, míg a hátlapon (alaplapi) lévők működése rendszerint stabilabb.

Egyébként ha csak az említett pendrive-nál fordul elő a probléma, akkor az érdekes. Amúgy meg majdnem kb. mindegy is, mert a tetű lassú kategóriát erősíteni az alábbi tesztek alapján, max. az olvasási sebessége nevezhető USB 3.0-snak... :D

[ Szerkesztve ]

(#4472) Qtya123 válasza King Unique (#4471) üzenetére


Qtya123
őstag

Eltávolítottam manuálisan és megnéztem az ajánlott programmal.

Továbbra sem ismeri fel USB 3-nak. Ha ezt a Kingstont csatlakoztatom az előlapi usb3-ra, akkor ahogy a képen is látható, a Port8-ra teszi és 2.0 sebességgel fut. Ha ugyanerre a csatlakozóra dugom a másik pendrive-ot, amit felismer 3.0-nak, akkor azt a Port4-re teszi.

(#4473) lumpy92


lumpy92
aktív tag

Sziasztok!
Adott egy Techkey 32GB-os pendrive. Autórádióba használtam eddig, (FAT32). Ma édesapám lemásolt róla egy fájlt linux rendszer alatt. Azóta az autórádióm nem látja, számítógépbe dugva (Windows) a víruskereső kiírja, hogy nincs fertőzés, a Total Commanderben mutatja a meghajtót, de ha rákattintok kiírja, hogy nincs ilyen meghajtó. Sajátgépben nem is mutatja.
Ötlet, hogy hogyan tudnám helyrepofozni? Köszi előre is!

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#4474) King Unique válasza lumpy92 (#4473) üzenetére


King Unique
titán

Hát mondjuk Windowson meg kellene nyitni a lemezkezelőt és ott megnézni, hogy mi a helyzet, akár ide is betenni róla a screenshotot. Szükség esetén meghajtóbetűjelet adni a pendrive-on lévő kötetnek, vagy lemezkezelővel / parancssorban újraparticionálni, újraformázni, ha nincsen.

Egyébként attól, mert Linuxon volt használva a pendrive és lemásolva róla egy fájl, még nyilván nem kellene az említett hibát produkálnia. Vagyis ott vagy egyéb művelet (pl. formázás, törlés) is történt, vagy a nálad telepített Windowsnál csak beállítás kérdése - lásd az előbb leírtakat - , vagy esetleg tönkrement a pendrive.

[ Szerkesztve ]

(#4475) Nambervan


Nambervan
csendes tag

Heló mindenkinek!

A mai nap újratettem 2 laptopot és 1 asztali gépet. mikor visszatettem volna rá az adatokat egyik sem ismeri fel a pendrive-ot.
Viszont az a gép felismeri amit nem telepítettem újra.
A gépek drivereit újratettem. Azt mondja minden friss.
Lemezkezelőben megnéztem, de nem ismeri fel ott sem.
Biosban felismeri UEFI-re van állítva illetve minden auton.
Mit ronthattam el mind3 gépen? :(
Illetve más betűjelet is állítottam a pendrivének, hogy még véletlenül se ütközzenek.

Üdvözlettel: Bence Tel: +36705882757

(#4476) King Unique válasza Nambervan (#4475) üzenetére


King Unique
titán

Nem derült ki, hogy ha állítólag a lemezkezelőben nem jelennek meg a pendrive-ok, akkor mi a helyzet az eszközkezelőben, ott nincs-e hibakód. Valamint hogy nem-e ilyen probléma van, amit másnál a külső antivírus szoftver okozott. Aztán arról sincs információ, hogy pontosan milyen Windowsról van szó, újratelepítés után a szükséges eszközillesztők és egyéb frissítések mind telepítve lettek-e, újraindítás volt-e, előlapi/hátlapi portokban, illetve USB 2.0/3.X portokban voltak-e próbálva a pendrive-ok, a BIOS-ban biztosan nem lett elállítva valami, stb.

(#4477) Nambervan


Nambervan
csendes tag

Úgy látszik megtaláltam a problémát. Minden portjában próbáltam, avast free van fent rajta.
A BIOSban nem mókoltam semmit. Utolsó mentsvárként addig nyomogattam a updetelést a windowson, amíg kinem dobta a 1909-es verziójú windows frissítést.
Most azzal működik, de a miértjét még mindig nem tudom. (windows10 home)

Üdvözlettel: Bence Tel: +36705882757

(#4478) King Unique válasza Nambervan (#4477) üzenetére


King Unique
titán

A miértje lehet esetedben is (részben) Avast volt, most az előző válaszban linkelt példában másnál.

(#4479) sir0cco


sir0cco
tag

Sziasztok, Sandisk Extreme Go 4 nap használat után megadta magát( tv, laptop, asztali gépben sem kel életre).
Kedvenc ebayes eladótól szóval megbízható volt a forrás.
Meglestem a csatlakozásnál nem e történt valami fizikai behatás de jónak tűnik.
Garancia ügyintézést mennyire bonyolult lezongorázni?

(#4480) Doky586 válasza sir0cco (#4479) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ez magyar boltból rendelve csak annyi lenne hogy 14 napon belül visszakéred a pénzt és kész..

(#4481) King Unique válasza sir0cco (#4479) üzenetére


King Unique
titán

Az nem derült ki, hogy a megadta magát pontosan mit jelent, de ha a felsorolt eszközök, azon futó OS-ek egyáltalán nem ismerik fel, nem tudnak vele mit kezdeni, állapotjelző LED sem ég rajta, akkor lehet tönkrement.
A garanciális cserénél alapesetben ha belföldi boltban vetted volna, akkor nyilván oda kellene visszavinni, az a legegyszerűbb. Valamint online rendelésnél ott van a 14 napos elállási jog, mint említették. Ha eBay-ről, akkor meg nyilván vissza kell küldeni az eladónak, pénzvisszafizetést kérni, ha lehet stb., ami valamivel macerásabb lehet. Vagy ha érvényes még rá a gyártói garancia, akkor magának a gyártónak visszaküldeni, RMA-zni (példa).

(#4482) sir0cco válasza King Unique (#4481) üzenetére


sir0cco
tag

Igen, kopogtattam is a gyártónál és teljesen normálisak is voltak sőt igen hamar válaszolnak is.
A gond most, hogy az ups vinné a pendriveot vissza lengyelbe kb 8- 10e Ft ellenében :) (legalább is a kalkulátor szerint)
Az eladónak ma írtam, majd Ő is írvalamit.
De azt hiszem itt lassan elengedem a dolgot.
Annyit rendeltem jó áron, hogy még így is bőven megérte.

(#4483) sgteam


sgteam
aktív tag

Hali :) adott egy 8gb sony pendrive másoltam rá zenét filmet bedugtam a tv-be vagy a házi moziba és tökéletesen lejátszott mindent aztán kiírtam rá a windows 10-et ( windows usb progival ) az új laptopra nem tudtam feltelepíteni a windows mert állandóan hibát írt aztán leszedtem a rufus nevű progi kiírtam azzal a windows 10-et a pendrive-ra tökéletesen felrakta a win 10-et a laptopra aztán leformatáltam a pendriveot újra tettem rá zenét filmeket de nem látja és nem is ismeri fel a pendriveot se a tv se a házi mozi csak pc látja... Miért?

Szeretem az állatokat de nem akarom megnevezni őket! :D

(#4484) Doky586 válasza sgteam (#4483) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

a válasz: "...a rufus nevű progi..."

(#4485) King Unique válasza sgteam (#4483) üzenetére


King Unique
titán

Nálad is valószínűleg az lehet a gond, ami nemrég másnál. Azaz a GPT partíciós séma, ha a Rufus GPT-UEFI beállítását használtad a W10 ISO kiírásához, amin a szimpla fájlkezelős újraformázás nem változtat, marad GPT. Amit a buta tévé és házimozi úgy látszik nem kezel, ellenben a PC, azon futó modern desktop OS nyilván igen, az utóbbinál eleve nem téma. Sőt, ez Windowsoknál utoljára a 32 bites XP esetében volt téma, de úgy látszik a kölünféle multimédiás eszközöknél, készülékeknél, az azokon futó OS-eknél még 2019-ben is...

Megoldás: újraparticionálni a pendrive-ot MBR séma szerint, ami ennek mintájára megoldható parancssorban. Illetve pontosabban az alábbi módon, ahol X = pendrive sorszáma:

dikspart
list disk
select disk X
clean
convert mbr
create partition primary
format fs=fat32 quick
assign
exit

Vagy külső programmal, lásd az előző esetnél alkalmazottat, vagy ott a Rufus (MBR-BIOS séma szerinti formázás), külső particionáló programok stb. Sőt, az utóbbiak akár adatvesztés nélkül is tudnak GPT —► MBR konvertálást (példa).

[ Szerkesztve ]

(#4486) King Unique válasza King Unique (#4485) üzenetére


King Unique
titán

Na, sikerült elgépelni... a dikspart az diskpart akart lenni az előbb.

diskpart
list disk
select disk X
clean
convert mbr
create partition primary
format fs=fat32 quick
assign
exit

(#4487) Tsebacsi


Tsebacsi
nagyúr

Sziasztok!

Rendeltem Ali-ról ( :U ) egy USB-USB-C pendrive-ot, 128GB-os. Most érkezett, meg működik is, azaz 117GB szabad hely van rajta, USB és type-C csati is működik, telefon is felismeri.

De!

Az írásképe eléggé vicces, ilyenért vittem vissza pár hónapja egy itthon vásárolt sandisk-et. Hullámformán ír, azaz felugrik a sebesség, majd leesik, újra fel, majd újra le, míg fel nem írja az adatot (2,2GB videófájl).

Ez hiba, tulajdonság vagy egyéb? :B

Azért kérdezem, hogy van-e értelme megreklamálnom az eladónál?

Előre is köszi a válaszokat! :R

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#4488) sgteam válasza King Unique (#4486) üzenetére


sgteam
aktív tag

köszönöm a helpet sikerült az MBR séma szerint :C :C :C :C

Szeretem az állatokat de nem akarom megnevezni őket! :D

(#4489) godlada


godlada
csendes tag

Sziasztok! A Pendrive, amit az autórádióhoz használtam most olvashatatlan. Sem a rádió, sem a PC nem ismeri fel.

Windows meghajtókezelő nem ismeri fel, bár érzékeli ha bedugom. Hibaellenőrzést akarok elindítani, amire ez a válasz: "A lemez ellenőrzését nem sikerült végrehajtani, mert a Windows nem tud hozzáférni a lemezhez."

Diskpart program list disk parancsa "NO MEDIA 0B 0B" infót ad róla.

Illetve ez alapján a cikk alapján próbáltam, de nem sikerült működésre bírni.

https://www.disk-partition.com/articles/usb-no-media-0-bytes-3889.html

Lehet hogy az autórádió indítása során sérülhetett a MBR?

Valakinek ötlet? Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#4490) Doky586 válasza godlada (#4489) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ha nem mutatod a Lemezkezelőt akkor nehéz bármit mondani. Vegyél új pent a sarki boltban.. :U

(#4491) King Unique válasza godlada (#4489) üzenetére


King Unique
titán

Vagy maga a pendrive adta meg magát, ami az ilyeneknél azért annyira nem meglepő, nem ritka jelenség... Ha a Windows szerint 0 bájt a kapacitása, annyit ír parancssorban a DiskPart, valamint a lemezkezelőben nem valós kapacitással jelenik meg, vagy ilyen, akkor esélyes az előbbi. Ha az ebben és ebben a cikkben leírt módszerek sem segítettek, másik portban, másik gépen, másik OS alatt is ezt produkálja, akkor pedig elég valószínű, sőt szinte biztos a pendrive hibája.

[ Szerkesztve ]

(#4492) godlada válasza King Unique (#4491) üzenetére


godlada
csendes tag

Pont olyan hibáim vannak, mint a screenshot-okon amiket linkeltél. Hát megpróbáltam mindet amit írtál, illetve a cikkekben volt. Sajna semmi. Úgyhogy ez elfüstölt. Azért köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#4493) Ciccuka válasza godlada (#4489) üzenetére


Ciccuka
veterán

Milyen márka, típus?

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4494) godlada válasza Ciccuka (#4493) üzenetére


godlada
csendes tag

Promós pen-drive volt. Igazából csak a kinézete és a rajta lévő felirat miatt ragaszkodnék hozzá.

Nem tudom ez mond-e valamit:

[ Szerkesztve ]

(#4495) Doky586 válasza godlada (#4494) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"ez mond-e valamit"

Igen. Az áthúzott kuka azt jelenti ne dobd a szemeteskosárba!
Keress egy elektronikus hulladék gyűjtő pontot és ott add le... :K

(#4496) godlada válasza Doky586 (#4495) üzenetére


godlada
csendes tag

Bár ezt a legvégső esetben tenném, ha nem muszáj megjavítom, vagy hogy stíl szerű legyek meggyógyítom a beteget. De ha ez a diagnózis ám legyen, doki.

u.i. Tehát a patológus válasza már megjött, de a szívsebész és a traumatológus reakciójára még várok (ha lesz)... :D

[ Szerkesztve ]

(#4497) Ciccuka válasza godlada (#4496) üzenetére


Ciccuka
veterán

[link]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4498) RAiN91


RAiN91
őstag

Sziasztok
Van egy 8GB-s Sandisk pendrivem, amelyet egy MP3 lejátszó nem tud kezelni. FAT32 fájlrendszer, 8000kb
Van egy 2 Gigás régi, amivel jól működik. FAT fájlrendszer, 32kb

A 8 gigásat újra partícionáltam, FAT fájlrendszer, 32kb-ra, és 500megás kapacitásra. De sajnos így sem jó, pedig látszólag tök ugyanaz a fájlrendszere.

A kérdésem a következő:
a 8 gigással mit tudnék csinálni, hogy felismerje az MP3 lejátszó?

(#4499) Doky586 válasza RAiN91 (#4498) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ilyet pl a Rufus szokott csinálni hogy átállítja a gyári MBR-ről GPT-re hogy ne lássák az ilyen eszközök.. Parancssorból diskpart és egy 'clean all' megoldja, utána Fat32 legyen.

(#4500) RAiN91 válasza Doky586 (#4499) üzenetére


RAiN91
őstag

Ez meg volt, de így sem lett jó.
FAT32 gyárilag a 8 gigás pendrivem, az autó is felismeri, csak most egy másik MP3 lejátszóval akarom össze hozni, ami csak a régi 2 Gigással megy (Ami csak simán FAT fájlrendszerű).
DISKPART-al megcsináltam, hogy sima FAT legyen a 8 gigás, de nem jó továbbra sem.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.