Hirdetés

2019. november 14., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4451) King Unique válasza baraatt (#4450) üzenetére


King Unique
(nagyúr)

Itt egyrészt az látszik a mellékelt screenshotokon, hogy a Windows nincs aktiválva, ami bizonyos korlátozásokkal járhat. Másrészt kérdés, hogy rendszergazda jogosultságú fiókod van-e, valamint ha helyi fiók helyett Microsoft-fiókkal használod a rendszert, akkor az utóbbinál a hitelesítés rendben van-e. Ugyanis volt akinél a hozzáférés megtagadva hibaüzenet a Microsoft-fióknál a személyazonosság megerősítésének hiánya miatt volt.

(#4452) baraatt válasza King Unique (#4451) üzenetére


baraatt
(csendes újonc)

Köszi szépen az infót rávezetést
Szóról szóra ugyanaz a probléma volt nekem is mint annak a „valakinek“, Microsoft fiók kért egy megerősítést ,Végülis a probléma aval sem oldódott meg.😜 Úgyhogy lecseréltem a win 10 prot egy win 10 home ra és se driver se frissítés se visszaigazolás nem kellett és minden Működik.
Köszi

(#4453) fradi81


fradi81
(veterán)

Hali
Lett éve ismerősnek egy olcsó 128-as pendrájv, vettem rá filmeket, de nem mindegyik lett olvasható, szóval valami gondja volt. Most lefuttattam rajta egy h2testw teljes tesztet a végén volt egy hibaüzenet, azóta már semmit nem tudok vele kezdeni. Most ez a helyzet. Menthető még valahogy?

(#4454) Doky586 válasza fradi81 (#4453) üzenetére


Doky586
(veterán)
LOGOUT blog (1)

h2testw ... végén volt egy hibaüzenet

Ott elolvashattad a lényeget. Felesleges bármit hozzátenni. Gondolom valami gagyi hamisítvány.

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/bejegyzes/doky586/windows_telepites_menete.html

(#4455) King Unique válasza fradi81 (#4453) üzenetére


King Unique
(nagyúr)

Nem derült ki, hogy mennyire a végén dobott hibát a H2testw, de ha netán fake a pendrive, akkor lásd korábbi válaszokban leírtakat. Ha írásvédett lett, akkor meg az ebben leírtakat.

"Menthető még valahogy?"

Mi, a pendrive, vagy a rajta lévő adatok?
Ha az előbb említett módszerek eredménytelenek, akkor kb. kuka a pendrive. Ha az adatmentés a cél, akkor egy adatmentő programot kellene ráereszteni és az adatmentés topikban folytatni. Bár az utóbbi gondolom nem cél, ha csak netről letöltögetett és máshonnan rámásolt filmek vannak rajta.

[ Szerkesztve ]

(#4456) fradi81 válasza King Unique (#4455) üzenetére


fradi81
(veterán)

A teszt valószínűleg végigment, amíg ébren voltam kb 4 órán át addig nem volt hibaüzenet mint múltkor a nem valós méretűnél.
DISKPART> clean
DiskPart has encountered an error: I/O eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtani.
See the System Event Log for more information.
DISKPART> attributes disk clear readonly
Disk attributes cleared successfully.

DISKPART> attributes disk
Current Read-only State : Yes
Read-only : No
Boot Disk : No
Pagefile Disk : No
Hibernation File Disk : No
Crashdump Disk : No
Clustered Disk : No

Ezután sem jó, linuxban is próbáltam mindenhol a nem írhatóságra utal. Akkor ez valószínűleg kuka lesz, megártott neki az a hosszú írás teszt. Gondoltam hogy ez lesz, de havernak a legolcsóbb kellett, így járt.

(#4457) King Unique válasza fradi81 (#4456) üzenetére


King Unique
(nagyúr)

Tehát írásvédett lett. Ha tartósan fennáll és a linkelt módszerekkel nem sikerül megszüntetni ezt az állapotot, akkor vsz vezérlő, firmware szinten lett írásvédett. Ez esetben a pendrive-nak kb. annyi és mehet garis cserére, vagy annak híján a kukába. Egyébként vagy gyári hibás, vagy echte silány modell lehetett, ha egy teleírást sem bírt ki...

[ Szerkesztve ]

(#4458) Iroil


Iroil
(tag)

Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy gondoltam a napokban felrakom az egyik itthoni pendrive-ra a windowst, aztán valamelyik nap újrarakom a gépet.
Nos most megtaláltma a pendrive-ot.Volt rajta kb 3 fájl ebből az egyik 150 mb-os mérettel bírt a másik pár kb volt.
Letöröltem rajta mindent. A gép azt jelzi, a pendrive teljes mérete 7,48GB,de így hogy nincs rajta egy fájl sem így még mindig csak 4,23GB elérhető hely van rajta,mit tanácsoltok? Kuka? Vagy mit kell ilyenkor tenni?

Megoldottam! :N

[ Szerkesztve ]

Milu

(#4459) dargelot


dargelot
(senior tag)

@babu87 [link]
Nézd meg, hogy a HDD-d mennyivel tud írni-olvasni. Nekem pl a pendriveom ( [link] ) SSD-ről adatot 250mb/s-el ír, de HDD-ről csak 80-85mb/s-al. S ez egy 1,5TB WD HDD. Ha csak kisebb, lasabb HDD-d van akkor elképzelhető, hogy az okozza a lassú írást.

(#4460) babu87


babu87
(senior tag)

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy Corsair Flash Voyager GTX pendrive. Normális , hogy max kb. 60 megával írja magára a fájlokat?? A leírás szerint is "kicsit" többnek kellene?! :U :F
szerk.: Megnéztem, 3.1-be van dugva. Minden úgy is van bekötve, ahogy kell.

(#4461) King Unique válasza babu87 (#4460) üzenetére


King Unique
(nagyúr)

Az előző válaszban már leírták a lényeget a fájlmásolásra vonatkozóan, azt kellene tisztázni. Amúgy meg lehetne egy szintetikus tesztet futtatni a pendrive-on és akkor kiderülne, hogy mit tud. Ennek a modellnek még USB 3.0 porton mérve is kb. ilyen értékeket kellene hozni, meg amúgy is vsz USB 3.1 Gen 1 (= USB 3.0) típusú lehet. Ha a szintetikus teszt eredménye OK, akkor nincs miről beszélni, az esetben a fájlmásolás sebességét vsz a forrásmeghajtó lassúsága, vagy a fájlméret (sok apró írása lassabb), vagy esetleg az antivírus szoftver, stb. foghatja vissza.

[ Szerkesztve ]

(#4462) Sir Sparrow


Sir Sparrow
(aktív tag)

Sziasztok!
A segítségeteket és véleményetek szeretném kérni!
Adott egy Kingston DataTraveler G4 32GB-os pendrive, ami az alábbi képeken látható jelenségeket produkálja, mindezt úgy, hogy a hiba megjelenéséig tele volt adattal. Kb. 1 éves a drive. Gari még van rá, de az adat visszanyerése lenne a fontos, ami rajta van.
Eddig "GetDataBack Simple"-t, "Recuva"-t és "iCare Data Recovery Pro"-t szabadítottam rá sikertelenül. Előbbi kettő nem is látja az iCare pedig ugyan látja, de nem tud vele mit kezdeni.

Egyéb szoftveres lehetőség? Mi makkanhatott meg a pendriveban, mi a gond?

Köszönöm! :R(#4463) Ciccuka válasza Sir Sparrow (#4462) üzenetére


Ciccuka
(addikt)
LOGOUT blog

[link]

🏎️ 🏁

(#4464) Sir Sparrow válasza Ciccuka (#4463) üzenetére


Sir Sparrow
(aktív tag)

OK, köszönöm! :R

(#4465) stifi82


stifi82
(aktív tag)

Sziasztok! Van egy pendrivom a windows 10 látja kezeli többször le lett formázva FAT32-re. Előtt win10 telepítő volt rajta. Azóta 2 gyári autórádió sem kezeli. Meg van 1 kenwoodom az meg azt írja ki, hogy na device. Mit kell vele csinálni hogy ezek az eszközök újra lejátszák a zenéket?

(#4466) PHM válasza stifi82 (#4465) üzenetére


PHM
(addikt)

Próbáld meg [ezzel] formázni.

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#4467) Doky586 válasza stifi82 (#4465) üzenetére


Doky586
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Parancssorban diskpart alól egy clean-t küldeni rá, majd lemezkezelőben új partíciót neki..

Sajnos a win telepítő pen készítő progik így hazavágják a pent. Legközelebb ne használd őket..

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/bejegyzes/doky586/windows_telepites_menete.html

(#4468) King Unique válasza stifi82 (#4465) üzenetére


King Unique
(nagyúr)

Tippre pl. az MBR/GPT, illetve pontosabban az utóbbi (GPT) lehet a gond, ha olyan séma szerint lett elkészítve a W10-es telepítő. Modern OS-eknél, mint amilyen a Windows 10, nyilván a GPT sem jelent gondot. Ellenben az ilyen autórádiók és társai készülékeken sokszor buta OS-ek futnak, amiknek alapvető hiányosságai vannak, mint pl. a GPT, egyes fájlrendszerek, több partíció stb. kezelése... Tehát megnézed Windowson, hogy jelenleg mi van a pendrive-okon és ha GPT, akkor a megoldás újraparticionálni őket MBR alapon. Ahol a format fs=fat32 quick parancs is használható a formázásnál, ha FAT32 fájlrendszer létrehozása és gyorsformázás a cél. Előtte viszont a rajta lévő fájlokat értelemszerűen le kell menteni. Vagy ha az adatvesztés nélküli átkonvertálás a cél, akkor azt külső particionáló programmal lehet (példa).

Egyébként meg a telepítő kiírásához használt programok nyilván nem vágják haza, nem teszik tönkre a pendrive-ot, max. az egyes buta készülékek, azon futó buta OS-ek nem kezelnek bizonyos partíciós sémákat, fájlrendszereket, lásd az előbb leírtakat. De az nyilván az utóbbiak hiányossága, hibája.

(#4469) stifi82 válasza PHM (#4466) üzenetére


stifi82
(aktív tag)

Uraim köszönöm a segítséget sikerült ezzel az SD Memory Card Formatter nevűvel megoldani az egyik autó látja másik kettőben holnap derül ki hogy megy e de szerintem menni fognak.
A többi verziót nem próbáltam ez az első megoldotta nekem.
Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek! :C :C :))

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.