Hirdetés

2021. január 18., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4751) bizoonik válasza King Unique (#4749) üzenetére


bizoonik
tag

Rácsekkoltam a Microsoft fiókomra, de végül nekem is az avast uninstall oldotta meg a problémát, miután azt letöröltem, eltávolítottam majd csatlakoztatás után ráfrissítettem a pendrive illesztőjére, minden megfelelően működik tovább. Köszönöm a segítséget! :R :R :R

(#4752) DeathAdder


DeathAdder
veterán

Üdv :)

Húgom pendrive-járól eltűntek az adatok. Céges dokumentumok, képek, tegnap melóhelyen bedugta a gépbe hogy csinálja a diplomamunkát, és azt mondja akkor már nem tudott megnyitni semmit... ma bedugta a laptopjába, Avast bejelez, 6 giga adat hirtelen eltűnik, a W10 pedig üres meghajtót jelez.

Kikapcsolom a vírusirtót, karanténból visszaállítok mindent, és minden fájl rendelkezésre áll 1 kbyte parancsikon formájában, a win intéző viszont azt mutatja hogy a pendriveból 6 giga le van foglalva, és egyébként minden fájlt, képet meg lehet nyitni.

A fájlok helyére azt írja, hogy Windows/System32

Valami vírus lehet, vagy a pendrive döglődik? Van esély valahol ezeket az adatokat elérni?
Mert ugyan pendriveról meg tudom nyitni a parancsikonokat, de ha kimásolom az asztalra már nem tud mit kezdeni vele. Én gépembe meg nem merem bedugni, nehogy valami vírus legyen :F

[ Szerkesztve ]

You'll Never Walk Alone

(#4753) Ciccuka válasza DeathAdder (#4752) üzenetére


Ciccuka
addikt

Ezért nem kell összevissza dugdosni mindent meggondolatlanul, és tárolni se fontos dolgokat rajta.
[link]

🏎️ 🏁

(#4754) King Unique válasza DeathAdder (#4752) üzenetére


King Unique
félisten

Tönkremehet maga a pendrive is, pl. elérhetetlenné válnak a rajta lévő fájlok, illetve eltűnnek róla a fájlok, írásvédett lesz, nem ismeri fel az OS stb. tünetekkel. De lehet vírus is, ha sikerült összevissza dugdosni és rámászott valami szemét, meg ha eleve beriaszt rá az AV és karanténozza a fájlokat, akkor nyilván adott ez a lehetőség.

Mit lehetne tenni? Shortcut vírus esetén például ezeket a módszereket megpróbálni a helyreálltáshoz.

Egyébként offline/online biztonsági másolatok nem voltak a fájlokról, csak és kizárólag a pendrive-on voltak tárolva? Ha igen, az eleve hiba, meg nem igazán egy hagyományos pendrive való adattárolásra, amiről nemrég a társtopikban is volt szó.

(#4755) DeathAdder válasza King Unique (#4754) üzenetére


DeathAdder
veterán

Megpróbálom, köszi :)

A fájlok nagy része más eszközön is tárolva van, de sajnos vannak dolgok amik nem.

Nem tudok mit tenni, én is ugyanezt elmondtam a húgomnak, meg ha nem muszáj ne dugdossa a pendrivejait idegen gépekbe.

Ismerősöméknek így ment el a komplett esküvői dokumentum. Elmentek ultrahangra, a képeket rátette a doki pendrivera, amin az esküvői képeik voltak, biztonsági mentés sehol, aztán otthon volt nemulass...

[ Szerkesztve ]

You'll Never Walk Alone

(#4756) DeathAdder válasza DeathAdder (#4755) üzenetére


DeathAdder
veterán

Sikerült is visszaállítani a következő parancssorral

attrib -h -r -s /s /d f:*.*

:R

You'll Never Walk Alone

(#4757) Hzsolt11


Hzsolt11
tag

Sziasztok
Segítségeteket szeretném kérni
vásároltam egy Kingston HyperX Savage USB pendrive, 64GB, USB 3.1/3.0 már egy ideje használom most egy Windows volt rá telepitve.
Most formatáltam és már csak 32GB-t tárhelyet látok rajta.
Tudnátok segíteni hogy visszakapjam az eredeti kapacitást.
Válaszokat előre is köszönöm szépen :R :R :R

(#4758) Doky586 válasza Hzsolt11 (#4757) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

[kép]

[ Szerkesztve ]

(#4759) Ciccuka válasza Hzsolt11 (#4757) üzenetére


Ciccuka
addikt

Rufus-al vissza tudod formázni (Nem bootolható módban pl.).

[ Szerkesztve ]

🏎️ 🏁

(#4760) Hzsolt11


Hzsolt11
tag

Köszönöm szépen a segíségeteket sikerült megoldani Rufus-al.
Annyi kérdésem lenne még hogy az normális hogy csak 58,5 GB jelez a 64GB-ból
:R :R :R

(#4761) Doky586 válasza Hzsolt11 (#4760) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

64 / 1.024^3 = 59.6
Tehát ~normális.

(#4762) King Unique válasza Hzsolt11 (#4757) üzenetére


King Unique
félisten

Mármint az MCT-vel készítettél telepítési adathordozót pendrive-ra, aminél nem meglepő a max. 32 GB-os FAT32-es partíció, a lemezterület többi része emiatt nem lefoglalt (unallocated) lesz (példa). Illetve öreg hiba, hogy a Windowsban a lemezkezelő helyett helytelenül csak a fájlkezelőt nézted és az alapján lett állítva az, hogy csak 32 GB-os, ami nyilván nem helytálló ez esetben, max. 32 GB lett particionálva a bruttó 64 GB-ból.

A megoldás a pendrive törlése és újraparticionálása, újraformázása, ami megoldható a lemezkezelőben és parancssorban egyaránt, illetve a másik válaszokban említett módon is.

Abban pedig nincsen semmi meglepő, hogy a névlegesen/buttó 64 GB-os pendrive nettó tárolókapacitása 58,5 GB (GiB) a Windows szerint, lásd a decimális és bináris prefixumok esetét, ahol az OS az utóbbi szerint számolja, jeleníti meg.

[ Szerkesztve ]

(#4763) Ciccuka válasza King Unique (#4762) üzenetére


Ciccuka
addikt

Több flash eszköznél van némi tartalék hely pluszban, amit nem lehet elérni. Pl. egy pendrive használható kapacitása, gyakran még márkán és modellen belül is eltérhet (akár néhány 10MB-al is).

Láttam olyan 32GB-os flashdrive-ot, ami 27GB és olyat is, ami 31GB körüli használható kapacitással rendelkezett a lemezkezelő szerint.

Felületesen: Miért nem fér rá 31 GB-nyi anyag egy 32 GB-os pendrivera?

Vannak ilyen gyártói konfiguráló tools-ok (mint ilyen esetben is pl.), azokba be lehet állítani sokszor, hogy Max speed vagy Max capacity optimalisation menjen végbe (Egy 8GB-os flash eszköz esetén akár 50MB differencia is lehet).

[ Szerkesztve ]

🏎️ 🏁

(#4764) Ngtx


Ngtx
aktív tag

Üdv! Múltkor kénytelen voltam a kocsiban lévő zenés pendrive egyéb dologra használnom ami jelenleg végzetesnek tűnik.

Azóta hiába formázom bármire egyszerűen az autó nem ismeri fel. Próbáltam már a híres "diskpart" verziót és úgy sem.

Észre vételeim szerint az lehet a baj, hogy nem látja a rajta lévő adatot? :F "list disk" szerint így van. Windows intéző szerint pedig az ellentetje. :F

Esélyes a kuka neki?

iPhone X., Felkészül: iPhone 11 Pro Max  

(#4765) King Unique válasza Ciccuka (#4763) üzenetére


King Unique
félisten

Itt alapvetően a decimális / bináris prefixumok miatt van a eltérés a tárolókapacitásnál, amit te írsz, az már a gyártóspecifikus kis eltérés, amiről érintőlegesen volt szó itt korábban egy másik esetnél. Meg igen, tudom, hogy firmware szinten bele nyúlni a megfelelő tool használatával ebbe-ebba, nem újdonság, de azért köszönöm a + infókat.

(#4766) King Unique válasza Ngtx (#4764) üzenetére


King Unique
félisten

Lásd egy korábbi esetnél leírtakat, nálad is a GPT a gond. Mármint normális, modern hardver- és szoftverkörnyezetben, illetve OS (Windows 10) használata esetén nyilván nem az a GPT, ellenben a kőbuta autós lejátszó, azon lévő primitív beágyazott OS nem képes kezelni, csak az MBR-t ismeri, meg van hogy fájlrendszer szinten is csak a muzeális FAT16/32-t támogatja...

(#4767) Ngtx válasza King Unique (#4766) üzenetére


Ngtx
aktív tag

Áá, de király vagy! Egyből lejátszotta a zenéket! :C :R Köszi.

[ Szerkesztve ]

iPhone X., Felkészül: iPhone 11 Pro Max  

(#4768) Hzsolt11 válasza Doky586 (#4761) üzenetére


Hzsolt11
tag

:R

(#4769) Carasc0


Carasc0
őstag

Sziasztok!

1. pendrive probléma:

Adott egy 30GB kapacitásúnak látott pendrive. Reg, diskpart, linuxos lehetőségek kipróbálása ellenére sem tudtam megformázni. A Current read-only state: Yes értéken van. Igaz néha gondol egyet és No-ra kapcsol, de úgy is képtelen formázni. Kuka? :R

2. pendrive probléma:

Adott egy Adata márkájú 16GB kapacitású pendrive. A tulaj elmondása szerint másolt rá/ról adatot, majd a magas hőmérsékletétől megijedve, a másolást befejezve kihuzta. Később újra visszadugta és azóta olyan csodás jelenséget produkál, miszerint totál behülyül tőle minden gép. Közel 6 gépen próbáltam és mindegyiktől megzavarodik. Konkrétan folyamatosan feldobja az autorun ablakokat sorra. Ok kilőttem. Ezután pedig a Windows formázásra felhívó ablakot sorra dobálja be. Linux alatt is csak egy alkalmazás látott belőle valamit, de azon kívül semmit nem tudott kezdeni vele. Kuka?

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#4770) King Unique válasza Carasc0 (#4769) üzenetére


King Unique
félisten

1. Először is, ez a "30GB kapacitásúnak látott" most egy névlegesen 32 GB-os pendrive-ot akar jelenteni, ami tárolókapacitása IEC szerint ~ 29,8 GiB, vagy elírtad és 30 MB-osnak látszik a fájlkezelőben az X GB-os pendrive? :F Illetve ha nem stimmel a tárolókapacitás a fájlkezelőben, akkor épp nemrég volt arról szó egy másik esetnél arról, hogy ilyenkor mi a teendő.
Másrészt ha írásvédett lett a pendrive és a linkelt leírásban lévő módszerrel nem sikerül ezt megszüntetni + parancssorban (+) törölni, újraparticionálni, újraformázni sem, valamint tartós az állapot a pendrive újracsatlakoztatása és másik gépen történő kipróbálás után is, akkor vsz a vezérlője tiltotta le az írást az egyes cellák elhasználódása / egyéb ok miatt, amivel sok mindent általában nem lehet kezdeni, a tönkremenetel egyik tipikus jele szokott lenni. Ez esetben marad a garanciális csere, vagy annak híján a kuka.

2. Először is, mit jelent ez a "feldobja az autorun ablakokat", első használatkor a Windows szokásos AutoPlay ablaka jelenik meg a választható opciókkal, vagy egyéb, netán valami Autorun vírus? :F Aztán ez az "Linux alatt is csak egy alkalmazás látott belőle valamit" sem derült ki, hogy pontosan mit jelent, + az 1. pontban említett törlés, újraformázás után is fennáll-e a probléma, ahogyan az sem, hogy a pendrive csatlakozója esetleg nincs-e deformálódva (feszegetés, user error...), az emlíett 6 PC egyik USB-portján (előlapi/hátlapi?) sem működik, stb. :F
Formázni általában akarja a Windows a pendrive-ot, a rajta lévő kötetet, ha RAW lett.
Ez az eset sem teljesen tiszta, de ha tényleg (?) megadta magát a pendrive, akkor értelemszerűen vagy garanciális csere, vagy kuka. Ha nem a pendrive ment tönkre, akkor meg lásd az előbb leírtakat.

[ Szerkesztve ]

(#4771) Carasc0 válasza King Unique (#4770) üzenetére


Carasc0
őstag

1. Fájlkezelőben, formázó ablakban és a DiskPart is 29GB-nak látja. Továbbolvasva leírásod, a linkeken megadott módszerek nem segítettek, így akkor ez kuka, mivel gari nincs.

2. Bocsánat, igen az autoplay funkcióra gondoltam. Vírus nem lehet, mert mondom, legalább 5-6 gépen próbáltam és mind ezt csinálta. Nos Linux. Egy Live Gparted rendszeren belül is több alkalmazással próbálkoztam, természetes úgy, hogy a neten kutattam megoldási lehetőségek iránt, és amint találtam valamit, követtem a lépéseket. Semmi.
RAW? Nem lát rajta semmilyen partíciót. Windows eleve magát az eszközt sem ismeri fel, csak annyit lát, hogy valamit csatlakoztattak és a kapacitást (Lemezkezelőben fekete sávos a terület). Egyedül a Linux volt okosabb, annyiban, hogy egy terminal alkalmazással felismerte hogy Adata+kapacitás, aztán ott kifújt. Feszegetés nyoma nincs. Bármely USB portra dugod, ugyanaz a jelenség.

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#4772) King Unique válasza Carasc0 (#4771) üzenetére


King Unique
félisten

1. Ha tartósan, azaz vezérlő, illetve firmware szinten írásvédett lett a pendrive, akkor igen, garanciális csere / kuka, illetve az előbbi híján marad az utóbbi.

2. Az, hogy a pendrive első csatlakoztatásnál megjelenik az AutoPlay ablak a Windowsban, meg amíg nincsen kiválasztva egy művelet, amit megjegyez, az nem hiba, az teljesen természetes. Ha valakit zavar, akkor kikapcsolható az AutoPlay.

"Nem lát rajta semmilyen partíciót. Windows eleve magát az eszközt sem ismeri fel, csak annyit lát, hogy valamit csatlakoztattak és a kapacitást (Lemezkezelőben fekete sávos a terület)"

Az eszközt, azaz a pendrive-ot akkor nem ismeri fel rendesen a Windows, ha a lemezkezelőben üres lemezként jelenik meg, valamint parancssorban No Media 0 bájt formában. Ellenkető esetben viszont eleve helytelen az állítás...
A "fekete sávos a terület", azaz nem lefoglalt (unallocated) terület akkor van, ha nincsen partíció a lemezen, mert pl. törölve lett. De ilyenkor értelemszeráen particionálni és formázni kell a pendrive-ot és akkor újra használható lesz, ennyi. Illetve ha volt partíció (gyárilag is lenni szokott) a pendrive-on, akkor az magától nyilván nem törlődik, meg a Windows sem törli csak úgy magától, vsz a tulaj törölte lehet véletlenül, azaz user error. :B

(#4773) Carasc0 válasza King Unique (#4772) üzenetére


Carasc0
őstag

Akkor konkrét leszek!

1. problémás pendrive-nál már ott bukta a mutatvány, hogy a windows képtelen formázni. Nincs itt user error.
A DiskPart pl. látja hogy van egy 29GB kapacitású RAW meghajtó csatlakoztatva. Partíciólekérdezés esetén lát 1 db-ot. Viszont Select partition 1 parancs esetén, azt írja hogy "Nem jelölt ki partíciót". További lépések innetől kezdve bukták.
Clean parancs: Az adathordozó írásvédett.

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#4774) King Unique válasza Carasc0 (#4773) üzenetére


King Unique
félisten

1. Ezt most nem világos miért írtad újra le, amikor az előző válaszban már nyugtázva lett, hogy ha tartósan írásvédett a pendrive és nincsen már rá garancia, akkor kuka... :F

2. Inkább ez lett volna a lényeg, ezt kellett volna konkretizálni. :))

(#4775) forceberg


forceberg
veterán

Sziasztok!
Ez a drive mennyire nevezhető még megbízhatónak?

Flash Drive / Card Tester v1.14 mérés:

Completed "Writing test data" for drive F: 118271MB, "Kingston, DataTraveler 3.0, PMAP, PMAP1234,", 512b
Tested total 118271.999MB in 3:02:49 with 10.800MB/s
Total write errors: Fatal=0, Recoverable=45

Completed "Reading and comparing data" for drive F: 118271MB, "Kingston, DataTraveler 3.0, PMAP, PMAP1234,", 512b
Tested total 118271.999MB in 1:03:09 with 31.214MB/s
Total errors: Read fatal=0, Read recoverable=0; Write fatal=0, Write recoverable=45; Comparsion=0

https://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#4776) Ciccuka válasza forceberg (#4775) üzenetére


Ciccuka
addikt

H2testw 1.4-el tesztelj!
Sebességet pedig ezekkel: ATTO Disk Benchmark és CrystalDiskMark.

[ Szerkesztve ]

🏎️ 🏁

(#4777) forceberg válasza Ciccuka (#4776) üzenetére


forceberg
veterán

Ok, holnap ráengedem, de igazából az érdekel, hogy pl. ez a 45db write recoverable milyen mértékű hiba/elhasználódás lehet?

https://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#4778) King Unique válasza forceberg (#4775) üzenetére


King Unique
félisten

Ez jó kérdés, mert korábban másnál is szórta a hibákat ez a program, míg ugyanazon pendrive pl. a H2testw és Check Flash szerint oké volt. Amúgy most kipróbáltam az előbbit és nálam az utóbbi programok által is hibátlannak minősített pendrive-nál értelemszerűen 0 írási és olvasási hiba szerepel.

(#4779) forceberg válasza King Unique (#4778) üzenetére


forceberg
veterán

Ez ugye mutatja a hibajavítások számát, tehát, részletesebb infót szolgáltat.
Ezért kérdeztem, hogy jelent-e valamit, hogy egy driveon van x db javítható hiba.

Ez a H2testw meg ahogy látom csak annyit csinál, hogy majdnem teleírja, majd visszaolvassa, ez nem épp alapos teszt.

https://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#4780) Ciccuka válasza forceberg (#4779) üzenetére


Ciccuka
addikt

Pont azért lesz alapos.

🏎️ 🏁

(#4781) forceberg válasza Ciccuka (#4780) üzenetére


forceberg
veterán

A Flash Drive / Card Tester v1.14 plusz infóval is szolgál, kiírja, ha valahol javítania kellett.
Éppúgy teleír, majd visszaolvas és összehasonlít.

https://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#4782) Ciccuka válasza forceberg (#4781) üzenetére


Ciccuka
addikt

Melyik ez a program tudod linkelni? USB Flash Drive Tester v1.14 2009-es változat.
Szerintem valami zagyvaságot írhat ki.

[ Szerkesztve ]

🏎️ 🏁

(#4783) King Unique válasza forceberg (#4779) üzenetére


King Unique
félisten

Egy megfelelő állapotú pendrive-on normál esetben 0 db írási/olvasási hiba van, mint már említve volt előzőleg. Illetve a Flash Drive Tester programnál is, lásd most más esetét. + Azt is ki lehetne próbálni, hogy pl. parancssorban törölni és újraparticionálni, újraformázni a pendrive-ot, majd utána tesztelni, sőt elég akár csak törölni, mert a teszthez nem feltétlen kell particionálva és formázva lennie.
+ Másrészt esetedben is az lett volna a lényeg, hogy az előzőleg említett másik 2 program mit ír, ha azok szerint oké a pendrive és nincsen hiba, ellenben a Flash Drive Tester szerint igen, akkor lehet az utóbbi ír zöldséget. A H2testw esetében meg amúgy pont hogy alapos a teljes teleírás és visszaolvasás módszer, illetve a többi ilyen program is (beállítástól függően) eleve ilyen módon tesztel, köztük az előbb említett is.

Egyébként meg egy hagyományos, vacak kis pendrive-ól van szó, ráadásul k betűs, amiknél pláne nem meglepő, ha egy idő után megadja magát, valamint rendszerint SMART stb. sem támogatott az ilyen vackoknál, vagyis nem nagyon van miról beszélni... Ha gond van a pendrive-val, vagy nem tetszik hogy egyik-másik program hibát szór, hát akkor adott a garanciális csere lehetősége, ha még garanciális az eszköz. Ha nem, akkor meg lehet kukázni, aztán újat venni, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#4784) szacsee


szacsee
veterán

Sziasztok!
Családban kallódó 5 éves Jetflash 790 64gb usb pendrive került hozzám.
Húgom gépre dugta, de nem látta a tartalmát. Win hibaüzenetet dobálja fel folyamatosan (a meghajtó nincs formázva, első használat előtt formázni kell) ha rákattintok a formázás ablakában a meghajtó mérete ismeretlen, ahogy a lemezkezelőben is.
Míg be van dugva a pendrive nem tudok böngészni, sőt a transcend recovery sem indul, mert vagy 100 ablakot nyit 2 percen belül. 2 gépen is próbáltam.
MBAM-al átnéztem, nem talált semmit, ez vírus lehet, vagy pendrive kuka?
Adatok visszahozhatóak, milyen sorrendben ugorjak az ellenőrzésnek neki?
Kösz a válaszokat előre is! :R

(#4785) Ciccuka válasza szacsee (#4784) üzenetére


Ciccuka
addikt

Szokásos jelenség. Eszközkezelőben töröld ki csak magát a drive-ot és utána próbáld a recoveryt.

Transcend OnLineRecovery 1.0.0.36 csak ebben van elvileg olyan opció
Ez van még, de ez töröl mindent

[ Szerkesztve ]

🏎️ 🏁

(#4786) King Unique válasza szacsee (#4784) üzenetére


King Unique
félisten

Ha a lemezkezelőben üres lemezként jelenik a pendrive és 0 bájt a kapacitása, az baj, akkor nem ismeri fel a Windows rendesen, ami lehet a pendrive hibája/tönkremenetele miatt is. Azt viszont nem írtad mi a helyzet az eszközkezelőben, ott nincs-e hibakód, eszközillesztő eltávolítása majd (Windows restart és) pendrive újracsatlakoztatása megoldja-e, ha nem, akkor másik USB-porton + lehetőség szerint másik gépen és másik OS alatt történő kipróbálás után mi a helyzet, stb.

"Adatok visszahozhatóak, milyen sorrendben ugorjak az ellenőrzésnek neki?"

Otthon a szoftveres adatmentés akkor lehet opció, ha az OS rendesen detektálja a pendrive-ot a valós tárolókapacitásával. Ha nem és 0 bájt, akkor rendszerint nem, max. adatmentő cégek, de az már az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topik témaja, ott kellene folytatni.
Egyébként biztonsági mentés, másolatok egyáltalán nincsenek ezekről a vélhetően fontos adatokról, minden kizárólag egy vacak pendrive-on lett tárolva? Ha igen, akkor eleve nagy hiba volt, lásd a téma topikjának 1. hozzászólását. :B

[ Szerkesztve ]

(#4787) szacsee válasza King Unique (#4786) üzenetére


szacsee
veterán

58Gb-nak látja, de folyamatosan előugró ablakokat dobál a win ( használat előtt formázni kell). Annyi változás történt, hogy most már nem látja a gépem, még egy esélyt adok a laptopomon, ha ott sem látja, akkor gondolom kuka.

(#4788) Ciccuka válasza szacsee (#4787) üzenetére


Ciccuka
addikt

A lemezkezelőben szedd ki a betűjelét. Amit korábban írtam próbáltad egyáltalán?

🏎️ 🏁

(#4789) szacsee válasza Ciccuka (#4788) üzenetére


szacsee
veterán

PC-n Próbáltam igen, köszönöm!
Most már a pendrive-on látható kék led nem világít folyamatosan. Felvillan amikor csatlakoztatom a géphez és semmi életjelet nem ad sajnos.
Este kerülök a laptopom közelébe ott is mindenképpen megpróbálom.

(#4790) Ciccuka válasza szacsee (#4789) üzenetére


Ciccuka
addikt

Most kell indítani a Transcend Online Recovery-t.

🏎️ 🏁

(#4791) szacsee válasza Ciccuka (#4790) üzenetére


szacsee
veterán

Hasonló volt a hiba mint nálad.
Odáig már eljutottam, hogy recovery végigment, látja a fájlokat.
Nagyobb fájlok másolásakor az adatátvitel lecsökken 0-ra és 0X800703EE hibakóddal elszáll, közben jönnek a megszokott előugró ablakok (formázni kell stb.) Kihuz, bedugásra "megjavul", de mivel ez így nem egészséges nem erőltetném.
Mi lehet a probléma?

(#4792) Ciccuka válasza szacsee (#4791) üzenetére


Ciccuka
addikt

Az USB port amire csatlakoztattad az stabil?
Melyik recovery ment végig?

Próbáld meg USB 3.0 helyett USB 2.0-án!

[ Szerkesztve ]

🏎️ 🏁

(#4793) szacsee válasza Ciccuka (#4792) üzenetére


szacsee
veterán

1.0036-ost futtattam le, pc hátsó portjai. 3.0 és 2.0, de megnézem laptopon is.

(#4794) kutga


kutga
nagyúr

Hölgyek/Urak!

Transcend JetFlash 790 64GB USB 3-as pendrive-ot használunk, de elég hektikusan működik másolás közben, a sebesség fel-le ugrál, megakad, ennek így kell működnie? Az adatokkal nincs baj, csak nem értem miért ugrál a sávszélesség. USB3, USB2 aljzat mindegy, mindenhol ezt csinálja, mi lehet a megoldás?

Bitlocker titkosítás van rajta.

Az élet négy magnál kezdődik.

(#4795) Ciccuka válasza kutga (#4794) üzenetére


Ciccuka
addikt

Másik gépben is kipróbáltad?

🏎️ 🏁

(#4796) kutga válasza Ciccuka (#4795) üzenetére


kutga
nagyúr

Első körben beállítottam eszközkezelőben a gyorsítótározást. Holnap megnézem másik gépben.

Az élet négy magnál kezdődik.

(#4797) King Unique válasza kutga (#4794) üzenetére


King Unique
félisten

A BitLocker szoftveres titkosítás eleve lassíthat rajta, meg ha nincsen a gazda hardver (PC) CPU-jánál AES-NI támogatás.

Egyébként meg ezekből kiindulva majdnem mindegy is, mert a 64 GB-os modelleknél a kemény max. 28-30 MB/s írási sebesség így is, úgy is elég lassú, meg ahhoz kb. felesleges az USB 3.0 port, elég az USB 2.0 is... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#4798) kutga válasza King Unique (#4797) üzenetére


kutga
nagyúr

Nekem elég lenne az usb2 is, de általában az sincs meg.

Az élet négy magnál kezdődik.

(#4799) fecke78


fecke78
tag

Sziasztok kellene egy kis help adott egy corsair gs 64gb pen drive, amir felraktam a memtest progit , most letöröltem , formáztam de csak 248mb látja a win 10 mi lehet a gond?

(#4800) King Unique válasza fecke78 (#4799) üzenetére


King Unique
félisten

Ha Windowson a lemezkezelő helyett helytelenül csak a fájlkezelőt nézed, csak ott próbálsz formázni és az utóbbi alapján állítod helytelenül ezt, akkor nem meglepő. :)) :D

Egyébként lásd egy másik esetnél leírtakat, vagyis törölni és újraparticionálni, újraformázni kellene a pendrive-ot pl. parancssorban (így), vagy akár külső particionáló program, Rufus stb. is megoldja.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.