Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
ArthurShelby #96519 üzenetére
Immora a kulcsos autóka fog neked villogni, mint a barom, ez nem immo.
Ezt én így elektromos zárbetétre tippelem. Ha maga a kulcs rész okés, akkor az égett egyszerűen el, bár akkor van előjele, mert csak egy pozícióban szeret indulgatni és egyre nehezebben végül reccs, no kontakt.
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Az A zafink ma nem akart indulni.
Kinyitottam (rákattintottam/rálőttem), majd mikor teszem be a kulcsot az indítózáshoz, fordítom a kulcsot, a kulcs tovább forog, de a kocsi nem indítózik. A kulcsot tudom forgatni (ki-be venni), de a kocsi folyamatosan úgy érzékeli, mintha a gyújtáson lenne (még akkor is, mikor kiveszem a kulcsot). Az indítózás állásánál van mikor a rugó visszalöki a kulcsot gyújtásállásba, na ez nincs meg.
Gondolom a zárszerkezet, vagy az indítózáshoz kapcsolódó szerkezet (talán a immo is arrafele lehet) krepált be. Van valakinek valami jó ötlete?(a kocsi eddig még csak egyszer hagyott cserben minket, akkor a váltó esett szét)
szerk: a képen már látszik, próbálkoztam az akkusaru le-föl vételével, de ez nem segített, próbáltam a pótkulccsal is, ugyanez az eredmény.
Érdekesség, hogy az elektromos ablak föl-le húzás csak betett kulccsal megy (kivett kulcsnál is ugye ugyanígy világít minden, mint a képen). Jelenleg most levettem róla az akkusarut, nehogy leszívja az akksit. -
Newlachka
őstag
Sziasztok.
Az alany egy 1,4 2006 Astra H kombi 14XEP Motorral.
Az első tünet,hogy nem volt üzemanyag nyomás,ac ütögetéssel beindult,majd el a szerelőhöz.
A kocsi gyenge volt,rángatott torpant.Ac-t cseréltünk,pumpa relét felcseréltük másikkal(azok biztos jók).Benzin le a tankból 100-as ment bele.
Gyertya csere,olajcsere,szűrő csere.Tegnap hoznánk el. Az autó gondol egyett torpan,dadog,rángat.
1-ben 20km/h nál rángat,nem gyorsul padló gázra sem.
menet közben 50-60 felett padlónál 2000-3500 között halott.Ezután folytószelep takarítás,injektor tisztítás,kompressziómérést csináltunk.
Féktisztítóval indul.Alapjárat ingadozik fulladni akar.
Esetleg valakinek ötlet?
ac kulcs behelyezés után nem dolgozik,csak indítózásra.-ez így jó?
Lehetséges-e hogy a benzincsőben van valahol"dugulás" ami miatt nem tud elég benzint nyomni az új pumpa?
Esetleg Egr?Köszi a válaszokat!
-
DjDanee87
addikt
Az jelenthet valamit, hogy elég feketés, talán égett szagúnak is tűnt az olaj a motorban ma, mikor szintet néztem?
-
Oké, hazafele veszek valahol
-
válasz
mohabá 007 #96509 üzenetére
- Az elektromos csatik nincsenek normálisan a helyükön,
összes csati átnézve, wd40-el leápolva
- kíváncsiságból lepattintottad a védőburkolatot a fojtószelepegység elektromos részéről, lehet bele is matattál,lehet hogy nem,de az biztos, hogy magától csak úgy nem dob ennyi hibakódot.
nem matattam bele és nem tudom, h lehet szétszedni
most láttam egy módszert, h tudom ellenőrizni a jeladó állását, azt este megnézem -
JanR
addikt
válasz
mindthecrap #96510 üzenetére
JúniusJúlius elején rendeltem az autónkat, az nem éppen tavasz :)
Nem készletes autóról beszélünk, hanem amit én válogattam össze. 150 paci, 4 henger. Kellemesen megy :)Amúgy amik most vannak 3 hengeresek, azok is Opelok még, nem PSA! A következő épül a francia alapra. Én próbáltam egy 3 hengerest is, azzal sincs amúgy semmi baj. Más a hangja, de dinamikára nincs panasz, dolgozik a turbo ott is. Mondjuk a hang... a 4 hengeresé szerintem rosszabb.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
Jofi81 #96500 üzenetére
Neem, faceliftest nem vettem volna semmi pénzért, az Astrát most hosszú időre el fogom engedni mert ez a Peugeot vonal nem jön be (amúgy nincs bajom a francia autókkal, csak akkor azt vesz az ember, nem kell rá Opel logó). Nálam ez a vonal alja downsizeingban, egy 1.3-1.4, 4 henger, turbó, 130-150 ló, ezek alá nem mentem volna így sok márka ki is esett pl Focus. Reményeim szerint a következő autóm már elektromos lesz úgyhogy ezen a downsizing dolgon már nem izgatom magam, ennek a motornak is egyébként elég szar már a karekterisztikája.
Az enyém májusi gyártás és augusztus végén vettem a Wallisnál, nekik még volt akkor kb 20 darab 150 lovas beraktározva Győrben, viszont csak két szín volt már, ez meg a majdnem fekete-kék. A Schillernél lett volna bőven színválaszték de csak a 125 lovasból, de az árkülönbség kb 120 ezer forint lett volna így az szóba sem jöhetett. Ahogy JanR is írja, gyárból rendelni már tavasztól nem lehetett, de a kereskedők szépen betáraztak ebből az Enjoy Best-ből amiben minden számomra fontos dolog benne volt (kijelző Android Autoval, tolatókamera, ülésfűtés,...)
Luck Dragon, llwynog: köszi
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
body007 #96507 üzenetére
Szóhoz se jutok.
Ezért rövid leszek
:
Nekem MAF van. Ha lehúzom róla az elektromos csatit, dobja a hibakódot:
P0100 = Légtömeg- ill. légmennyiség mérő áramkör hiba.
Rendesen visszateszem a csatit a hiba megszünik.Neked MAP van. Hibakód:
P0105 = Szívócső abszolút nyomás/barometrikus nyomás (MAP/BARO) /áramkör hiba/"....A motorvezérlő modul (ECU) felügyeli a fojtószelepet oly módon, hogy változó feszültséget alkalmaz a fojtószelep működtető vezérlő (TAC) motorvezérlő áramköreire. Az ECU felügyeli a munkaciklust, ami a fojtószelep működtetéséhez szükséges.
Az ECU felügyeli az 1. és 2. fojtószelep pozíció (TPS) érzékelőt az aktuális fojtószelep állás meghatározásához...."P0120 = Fojtószelep/gázpedál helyzet érzékelő /1 áramkör hiba/
P0220 = Fojtószelep/gázpedál helyzet érzékelő /2 áramkör hiba/Az ECU érzékelí, hogy nem működnek a fojtószelep helyzetérzékelők, nem tudja a fojtószelepet működtetni, ezért dobja a hibakódot:
P1550 = Fojtószelep vezérlési hiba. Csökkentett üzemmód, vezérlőegység funkció korlátozvaABS csati kihúzva (nincs áram)
P0500 = Járműsebesség érzékelő hibás működése /áramkör hiba/
P0571 = Sebességszabályozó fékkapcsoló /áramkör hiba/Két dolgot tudok elképzelni.
- Az elektromos csatik nincsenek normálisan a helyükön,
- kíváncsiságból lepattintottad a védőburkolatot a fojtószelepegység elektromos részéről, lehet bele is matattál,lehet hogy nem,de az biztos, hogy magától csak úgy nem dob ennyi hibakódot. -
-
Szóval a motor "jár". 2000 - 2500 között ingadozik, de járEzek a hibakódok születtek így hirtelen.
A speed sensor (0500) és a abs (0571) azért van mert nincs rajta az abs kocka - azt még hekkelem (még vágom szétfelé mikor kezemügyébe akad - nem zavar, h nincs km számláló / abs).
Mohabákapítány mit szól ehhez?
-
HoaryFox
őstag
válasz
mindthecrap #96497 üzenetére
Összefoglaló frissítve!
Grat a géphez, sok balesetmentes kilométert! -
MBazsee
tag
Üdvözletem CARtársak!
Lehetek pofátlan két autóval?
Az első egy 2000-es Astra Classic, nemrég volt lakatoláson, festésen és műszakin. Eddig kb. 240 ezer km-t tett meg komolyabb hiba nélkül.
A második egy 2006-os 1,8-as B Zafira, kb. egy- másfél hete vettük az ilyenkor cserélendő dolgokat jövő héten fogja megkapni, és asszonyka, meg a gyerekek fogják használni napi szinten.Remélem nem kell sok segítséget kérnem hibák miatt!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS RT-N12+ 300Mbps router
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest