Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Mákosmetélt #95999 üzenetére
Kevered a membrános sztorit a Z16XEP-el.
Az alapjárat pont az EGR miatt fog dögleni, valószínűleg nyitva ragad és alapjáraton fullad a motor.
-
Mákosmetélt
tag
Sziasztok!
Budapesten vagy környékén tudtok megbízható opeles szakit ajánlani, aki mondjuk nem márkaszervíz áron dolgozik?Z14XEP motor, van pár egr hibakód, lehet egy tisztogatás ráférne, vagy ki tudja mi...:
14050A , 140514 és 140563
Illetve az alapjárat is ingadozik, erre pedig ezt találtam:
"Ingadozó alapjárat és rendkívül magas olajfogyasztás utal a szelepfedélben lévő membrán átszakadására, ilyenkor a legjobb ha a komplett szelepfedelet cseréltetjük"Köszönöm előre is!
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
AMD Power #95996 üzenetére
Nem sok a 8 lit fogyi, gyári értéken vagy.
X14NZ fogyasztási adatok
-
AMD Power
titán
válasz
AMD Power #95956 üzenetére
Én amúgy arra gondolok,hogy a sok belváros és a dúgók miatt szállt így el. Hónap végen viszem egy hosszabb vegyes autópálya/autóút túrára. Kívancsi leszek ott mennyi lesz a fogyim. Ha ott is magas lesz akkor viszont megy a szerelőhöz. Bár én nem igazán akarok erre az autóra már költeni.🤔
-
-
repvez
addikt
válasz
mindthecrap #95986 üzenetére
Én 1.4 75 lovas 8 szelepes grandérol váltottam 1.5 turbos 165 lovasra.
ÉS súlyban sincs különbség a mostani meg szinte alapjáraton 2500 környékén 6.ban megy 130at a puntónál meg 4500-5000 körül volt ez az érték. és még igy is többre jön ki nem müszer szerint hanem litert a megtett kilométerrel alapján.
Lehet hogy a számolás rossz mivel azt nem tudom, hogy mennyi maradt benne mikor rátöltök -
ntomka
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #95990 üzenetére
Nem bizony, kell hozzá bátorság ha még nem csinált ilyet az ember, és ha ESP is van, akkor el is lehet rontani rendesen.
Meg hát a légzsák miatt óvatosnak is kell lenni.
Nekem is bele kéne már nyúlni, mert rohadt idegesítő mikor nem marad kint rendesen az index, de szerencsére nekem ezen kívül más baj nincs vele egyelőre. Szóval várok vele míg muszáj nem lesz.
-
Dorian
félisten
Szerelő 5w40-et tett a G Astrába.
Nem tùlzás ez? -
JanR
addikt
válasz
ArthurShelby #95981 üzenetére
Azert van osszehasonlitasom, forddal es vw konszernel (skoda, seat, vw). Ahogy irtam, ott is vacakolnak, ha tudnak, de nem kell 5 honapot varni es fenyegetozni, hogy csinaljak meg azt ami nem mukodik rendesen.
Ahhoz meg tortennie kell valaminek, hogy negativat irjak roluk, mert eddig mindig segitettek, inkabb csak a szerviz ami tojik ram - biztos nem vagyok "haver".
5 evet tervezek az autobal, ebbol 1 lassan eltelik, remelem mas bajom mar nem lesz addig.. teljesen atlagosan hasznalom, szoval nalam evi 10-12 ezer km a max :)
Ettol fuggetlenul az autot imadom, pedig egy 2017-es superb-bol ultem at (es az is style felszereltesegu volt). Sajnos a 200 lovas 1.6-rol lecsusztam, de ez ugye nem a szalon hibaja.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
repvez #95976 üzenetére
Ja akkor félreértettelek.
Nekem az 1.4 150 Le van most, előtte ugyebár H Astrám volt még kint is van itt a nyitóoldalon. 1.6 105 LE 7,4 liter átlagfogyasztás után az 1.4 150 LE 6,77 liter átlagfogyasztás (tankolás szerint, nem Computer alapján) nekem határozott előrelépés volt
Ja és még könnyebb is lett az autó 100 kilóval.
-
ntomka
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #95983 üzenetére
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Olaj leeresztő csavart, olajszűrő házat hány NM kell meghúzni?
Opel astra j -
ricsi8800gt
addikt
Valaki javította már meg azt a hí a jelenséget ami tipikus Opel betegség hogy a duda nem szól és hangosodik a rádió és ha pl le kapcsolom a világítás szól a duda, ezt hogy lehet orvosolni? Fontos lenne mert nem megy át a műszaki így azt mondják
-
ArthurShelby
addikt
válasz
zfarkas #95952 üzenetére
Nekünk egy 2012es 130 lovas 2.0CDTI van, kb 230ezer km-rel. Ez a motor egyelőre megbízható, csak gyújtógyertya csere volt (de ez kötelően előjön mindenkinél) illetve a holttérfigyelő szenzorja ment tönkre (1 hónapja már a baloldalon is). 150ezernél kell a kötelező nagyszervíz.
Az alacsony fogyasztás 6-7 litert jelent (de 1,8tonmától még ez is jó szám). A beltérben nálunk az összeszerelési minőség pocsék (a navi képernyőjénél recseg a legjobban, ha nyomkodom), igaz ez nem prémium márka.
Az 1.6CDTI elvileg jó, de azzal nekem nincs tapasztalatom.Nekünk:
250ezernél lehet hogy majd a kettőstömegű+kuplung csere is kell, illetve még a részecskeszűrő is eredeti (nem volt még nálunk tisztítva sem). A turbó is jó még egyelőre.
A miénk egyelőre tökéletes, a nehéz súlya a nagy hátránya, de összefoglalva jó autó, nem volt még nagyobb hibája. -
ArthurShelby
addikt
Én anno egyik karácsony alkalmával, a sok bejgli után volt egy kis időm, és írtam egy rossz véleményt facebook-on az opel maxabo-ról (negatív tapasztalatok a múltban, akkor még azt hittem a gyulai sokkal jobb lesz). Kb 5 napra rá rámírt Pozsonyi Márk ügyvezető, hogy, hogy sajnálja, és cserébe kárpótlásként utólag (mivel nagy zafirások vagyunk) fölajánl az új (facelift-es C) zafirával egy tesztvezetést.
Szóval ajánlom így utólag ezt a módszert, mert ezek szerint kényesek a facebookra. -
zgospel
őstag
válasz
repvez #95976 üzenetére
A flexibilis olajcsere periódusra ezt a cikket tudom ajánlani, itt leírják hogyan működik: [link]
"A kenőolaj elhasználódása nagyon sok körülmény függvénye, amit a motorüzem kapcsán az intervallumot meghatározó szoftvernek figyelnie kell. Ma ritka az olyan sorozatgyártású személyautó, ahol az olajat valami figyeli, méri a viszkozitását vagy szagát, színét. Ellenben tudják, hogy az elhasználódás mértéke arányos bizonyos üzemi körülményekkel, és ezeket figyeli a szoftver" -
athomi
veterán
Ugyanez megy minden márkakereskedésnél, olyan ismerős is megerősítette, aki az egyik márkakereskedésben (nem Opel) dolgozik. Míg garanciális a gépjármű le kell pattintani az ügyfelet, ha lejárt a garancia természetesen ronda 6 számjegyű összegekért szívesen kicserélik bármelyik hibás alkatrészt. Javítás náluk nincs, csak csere.
-
repvez
addikt
válasz
mindthecrap #95959 üzenetére
10esenként viszem, 11k val vettem az autót és elötte volt meg rajta az elsö szerviz a szalonban minden cserélve, igy a 22k már a második volt . és nemsokára jön a harmadik.
Meg közben megtaláltam a menüben a szerviz nullázás opciot.
CSak elötte ugy gondoltam, hogy annyi szenzor meg elektronika van benne, hogy kreáltak egy algoritmust ami figyeli az inditásokat fordulatszámot olajnyomást hömérsékletet stb. és ez alapján kalkulál, hogy a tervezethez képest elöbb vagy utobb kellene e cserélni.Mert az uza szintnél is hasonló van, hiába töltöm puposra a tankot akkor se kaptam még soha hasonló adatot a megtehető kilóméterre. amikor autópályán kimegyek vele egy tankot, akkor volt már kiirta, hogy 900km-*t tudok megtenni a következő etapra, de az űtlag olyan 600km kürül van.
mondjuk ebben egy kicist csalódtam a kocsiban, mert elötte egy grande puntó 1.4esem volt és azzal is 640km-t el tudtam menni kisebb üzatankkal .
ez meg 1.5 turbő euro 6d motor elvileg 5.4es fogyasztása van papiron, de 6.5nél eddig nem ment lejjebb a 7.5 a jellemző .
Szóval nem értem hol volt a fejlesztés ha se sólyban se motor köbcentiben nem tér el egymástol a két motor egymástol és mégis a régebbi a jobb hatásfoku. -
JanR
addikt
válasz
zgospel #95972 üzenetére
Nézd, mikor vettem az autót, az eladók egytől egyig baromi kedvesek voltak és utána sem néztek át rajtam, az első szerviznél is támogattak. Nem rossz a Maxabo, inkább a szerviz része ami fájó pont. De vétel után nem kötelező odavinni.
Amúgy ott kaptam a legjobb árat a K Astrara, pedig rendelős autó volt, nem készletről vettem és még szerencsére a 4 hengeres :)
-
kutyman
aktív tag
válasz
mindthecrap #95959 üzenetére
Nekem Corsa E autóm van, és szerintem időt számol visszafelé. Pontosabban 1 évet. Ezt abból gondolom hogy kb. 3,6 naponként megy le 1%-ot a számláló. Ha áll az autó kb. 10 napot, akkor a beindításnál 3%-al mutat kevesebbet, mint leállás előtt. (a 10 nap alatt meg se mozdult az autó)
-
JanR
addikt
válasz
zgospel #95970 üzenetére
Ugy értem, hogy ez nem az Opel Magyarország hibája, hogy a kereskedője (maxabo) még csak nem is foglalkozik a hibával. A 3. találkozásnál azt az ígéretet kaptam, hogy elküldik a videót az Opel Mo.-nak, hogy Ők véleményezzék a garanciális problémamat. 5 hét után mikor rákerdeztem, kérték, hogy küldjem már el a videót (amit megtettem már 5 hete - és fel is hívtak, hogy megvan..). Szóval balhézás után 1 napra már meg is rendelték az alkatrészt ami remélem megoldja. Nem érdekel, hogy ez nekik saját költség, vagy konzultáltak az importőrrel, de ilyenkor miért megy ilyen gyorsan? Szánalmas. Szerinten erről a garanciális igényről az importőr nem is tud, na.
-
zgospel
őstag
válasz
Tikakukac #95965 üzenetére
Lehet rosszul tudom, de a gariztatást végül a gyár/importőr fizeti meg, nem?
Egy barátommal még pár éve vittünk egy motoros bukósisakot (drágább, 150 ezres kategória) vissza a boltba, hogy vegyen bele komplett új bélést, mert a régi már szétjött. A sisaknak már se a blokkja se semmije nem volt meg, erre az eladó önmaga ajánlotta fel hogy megpróbálja garanciálisan kicseréltetni az egészet, ami végül meg is történt. Szóval kb 40-50 ezer Ft elköltése helyett az eladó elintézte neki gariban azt, ami nem is feltétlenül lett volna garis szerintem.
Ebből gondoltam, hogy ezeket a cseréket/javításokat végül a gyártó fizeti ki. -
JanR
addikt
válasz
Tikakukac #95965 üzenetére
A céges autóink 10+ éve VW konszernesek. Ott is van szőrszálhasogatás, de ennyire azért nem.. Ezért írtam, hogy ez nem az Opel hibája, hanem valószínüleg az emberé aki a pult mögött fogadja a bajokat, de 5 hónap után és háromszori visszavitel után ne nézzen hülyének. Az első kettőnél türelmes voltam, de ez.. konkrétan be lehetne őket perelni, hogy a megvásárolt szolgáltatás nem működik, kártérítést kérek. Közbe meg 1 nap elintézni, mint tegnap-ma kiderült.
-
JanR
addikt
válasz
Tikakukac #95963 üzenetére
Nekem is a tegnapi "hisztim" után jött ma a levél, hogy megrendelték a lámpavezérlőt és keresnek, ha vihetem az autót cserére.
Sajnálom nagyon, de baromira csalódtam. Nyílván ez nem az Opel hibája, hanem a kereskedésé, de pont az ilyen nyavaják elkerülése miatt döntöttem az új autó mellett, hogy "max" olajcserére, meg kerekcserére kell bevinnem. Erre a 7 hónap alatt l, már 5x voltam, ebből 3 az ominózus lámpa miatt. És sajnos pontosan tudom, hogy ha Insignia lenne, akkor is pontosan ugyan ez lenne. Szerintem a következő autóm nem Opel lesz :(
-
JanR
addikt
válasz
Tikakukac #95960 üzenetére
Ez pedig nyílván nem az én dolgom. Vettem náluk egy új autót, fizettem nem kevés pénzt egy extráért, ami nem működik. Szerintem kutya kötelességük mindent megtenni azért, hogy jó legyen. A szolgáltatásuk amúgy kritikán aluli, de most már akkor is végigviszem. És ha bármit tönkretesznek, vagy elrontanak az autón, azt nem fogják megköszönni.
Sajnos tapasztalatból tudom, hogy a felvásárló piac százalékosan 2 csoportra osztható. Vannak a flottások (céges) és a nyugdíjasok. A flottás leszrajra, csinálja meg, kifizeti, a nyugdíjas meg lehajtott fejjel elsétál és "vár" a semmire. Na én magánszemély vagyok és magamnak vettem az autót, az a minimum, hogy működjön minden, amiért fizettem és ne 1 év múlva, vagy később, hanem mindig!
-
Ablakos
őstag
G Astra indítás. 1-2 napos állás után indítózáskor elég magasra > 3000 felszalad a fordulatszám. (Mintha megtaposnám a gázpedált.
)
Ha aznap többször is megyek teljesen normális az indítás. Mitől lehet, illetve valami hibakezdet lehet? -
mindthecrap
aktív tag
válasz
repvez #95948 üzenetére
Valószínűleg nem nullázták a szervízben a nagy sietségben, de magadnak is tudod (nekem K Astra van 2019-es). Indításokat és hideg üzemet számol csak, ahogy lentebb is írták kémiai labor még nem jár hozzá
azért szeretsz veszélyesen élni ha 22 ezernél vitted első olajcserére, nem szabad túlságosan hinni ezeknek a gyári előírásoknak, még a szalonban is óva intenek a gyári csereperidódusok tól.
-
JanR
addikt
Sziasztok!
Akinek van/volt Matrix LED-es autója és az vacakolt benne, mennyi idő alatt és hogyan tudta legariztatni azt?
Én most ebben a cipőben járok és úgy tűnik megoldódik (lámpavezérlőt fognak cserélni), de kíváncsi lennék másnál előfordult-e ilyen.
Nekem a Maxabo-nál fogjak csinálni, de 3x vittem vissza és mind a 3x elhajtottak, hogy nincs hibakód. Videót mutattam róla, hogy baloldalt 1 vagy több led nem kapcsol fel automatán, viszont manuálisan igen. És eléggé határozottan kellett fellépnem, hogy csináljanak is valamit, mert ahogy írtam 3x passzoltak le.
-
AMD Power
titán
Mai újabb fogyasztási eredményem lett. 255km 21liter benzin. Jó sok mit ne mondjak. Ebbe mondjuk van dugó és 90% városi használat.
-
Tikakukac
titán
válasz
nrg.960 #95953 üzenetére
Ha csörög, lánccsere. Ha kattog a szívósor, csere. Alapjárat és alsó terhelésen EGR és gyertya vagy gyújtótrafó esetleg szénné kokszosodott fojtószelep. Ízlés szerint lehet opcomozni és akár oszcilloszkópozni is, de gondolom ha elhangzott a kérdés ez nem a te területed.
-
nrg.960
tag
Sziasztok!
G Astra tulaj lettem. Ma szembesültem egy hibával, hátha a segítségemre lenne valaki.
Hideg, első indításnál egy kicsit ingadozik az alapjárat, majd mikor melegszik szépen beáll ahogy kell. Merrefelé keressem a hibát?Illetve mikor lenne érdemes a vezérlés cserét megejteni?
2008, 94.000km, Z14XEP
Előre is köszi!
-
zfarkas
senior tag
Sziasztok!
Kocsi vásárlás előtt állok, Zafira Tourer a kiszemelt, 2015-ös évjárattól, 1,6 CDTI 136 LE motoros változatok elég szimpatikusak: alacsony fogyasztás, és egyelőre nem nagyon találtam típushibáról infót.
Van valakinek tapasztalata ezzel a motorral kapcsolatban?
Mik a várható nagyobb költségű szervizek, mennyi km-nél?
Előre is köszi, üdv,Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Vadiúj SSD-k!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest