Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Oposzumtoszó #95589 üzenetére
Elég érdekesen futott az a kombi dízel Astra
Én inkább azon agyalnék hányszor volt tekerve.
-
Fandango
veterán
válasz
Oposzumtoszó #95593 üzenetére
Facebookon Opel Astra H Hungray csoportot keresd meg, és ott meglesz aki magyarítani tudja a fedélzetit.
-
-
válasz
Jól néz ki az autó!
a nickeden még mindig röhögnöm kell, bármikor látom, sajnos vizuális típus vagyok -
samu2062
senior tag
válasz
Zotyatv #95588 üzenetére
Én nem vagyok szakértő, de szerintem az a lényeg, hogy minőségi legyen. Azon felül, kinek mi válik be. Én a motul-t használom például. Vettem kapásból két 5 literest legutóbb. Az egyik belement cserekor, a másikból utántöltögetem, mert eszegeti kicsit.
Apropó eszegetés: 5W30 van benne, ami a gyári ajánlás. Lehet bele szerintetek mást rakni, amit esetleg nem eszeget?
16 XEP, ami már eleve gyárilag is eszegeti az olajat, ezt tudom, de kíváncsi vagyok rá, hogy belemehetne e mondjuk a 10w40, ami ha jól tudom sűrűbb és talán kevésbé enné.
Bocsánat, ha hülyeség az egész. -
bul07
nagyúr
válasz
Jól néz ki
Amúgy 2017.01.11 , 178503Km-nél lett meg a magyar rendszáma
-
Sziasztok!
Beléptem én is a klubba egy 2007-es Opel Astra H 1.7 CDTI új tulajaként. Sajnos elég sokat ment, (280) de gondos gazdája volt és ez látszik is rajta. Bár ha belegondolok, hogy a hirdető oldalak ontották magukból a 360-420 ezer futasteljesitményű modelleket, akkor nem is sok a 280.
Itt egy rögtönzött kép, majd csinálok művészibbet.
-
Zotyatv
tag
Üdv!
Ez sem jó? https://olejshop.com/mobil-mobil-formula-5w30-p-126.html
Nekem nagyon bevált. Már 3 éve használom és tőlük vettem eddig. -
Erősített rugó kellene nekem hátra (2001 vectra b sedan)
Hogyan keressem? Caravan-hoz? -
mohabá 007
aktív tag
válasz
rumos XIII #95583 üzenetére
Neked nem ABS jeladó kell, hanem annak a kábele, mivel az van elszakadva.
A Cromax szerint ez az:[link] Nézd azért meg, hogy ilyen e a rögzítése a csapágyházhoz. Ha igen, ezt csak egy csavar rögzíti, nem kell hozzá semmi spéci szerszám. -
rumos XIII
aktív tag
válasz
mohabá 007 #95580 üzenetére
Nagyon köszi!
Igen, már máshonnan is megerősítettek, hogy az nem fékfolyadék.
Akkor kell nekem egy bal első ABS jeladó. Ez itthon cserélhető? Csavarhúzóim, bit készleteim vannak.
Illetve, ha a többivel nincs baj, akkor elég csak a bal elsőt cserélni? -
Makifeju
tag
Ááá semmi. Elektroműszerész vagyok,nem okoz gondot az ilyesmi. Faxán sikerült minden,mikroszkóp alatt átnéztem,hivatalosan minden klappol,a kimeneti Mhz is megvan,tehát a kütyű jó. Időközben a vevőegységet is megnézettem egy ismerőssel mivel a kocsikhoz balfék vagyok,azt mondja az is ok. Nincs ötletem,szerintem hagyom a francba. Kulccsal nyílik oszt annyi.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
rumos XIII #95557 üzenetére
Az a kábel az ABS jeladó kábele. A km óra, a bal első ABS jeladótól kapja a jelet. Az ABS nek nincs semmi köze az üa fogyasztáshoz.
A fékpor természetes, az nem fékfolyadék, hanem megolvadt csapágyzsír, ami a kerékagy porvédő kupakjánál kiszivárgott. -
Sanki
addikt
Ugye jól gondolom, hogy 2 különböző márkájú olajat nem érdemes összeönteni?
Most az autóban mobil 1 esp 5w30 van (pluszba kb. 0,8-0,9 liter maradt a dobozba), viszont a következő olajcserére sima gyári gm olajat gondoltam, ugyanúgy 5w30-at.
Eddig 2x a fenti mobil 1 került bele, most már nem nagyon forgalmazzák (tavaly is már kifutóban volt), illetve legutóbb mintha nem is a megszokott állagú/szagú lett volna...Illetve még többet csökkent az autó használata most (egyrészt a vírus miatt, másrészt meg közelebbi munkahelyem lett), ugye 90%-ban munkába járásra van használva, most az odafele út 3,9 km, hazafelé pedig 6,7 km (tudom.. ez már nagyon rövid táv, nem is akarok sokáig autóval járni, kerékpárral szeretném kiváltani).
Kérdés, hogy kevés használathoz inkább menjen valami jobb olaj bele vagy pedig tökéletes bele a fenti GM olaj? Évente mindig cserélem az olajat, sose vártam meg eddig a 10k km-t.
-
DjDanee87
addikt
Úgy próbálkozom, hogy előbb a hátulját teszem be a hátlap alá, kb 45 fokos szögben emelve az elejét, hátha akkor a fül alá bemegy, majd próbálom a helyére pattintani elöl de nem sok sikerrel. Összesen már több mint 1 órát próbálkoztunk vele páran a családból, de nincs még a helyén sajnos.
Találtam neten egy képet/leírást a kiszedéséről: [link]
nem sokat segítNéha olyan amúgy, mintha elöl bepattanna a helyére, de csupán addig amíg ránehezedünk, magától nem marad ott. Olyan mintha elöl nem akarna az ülés alján lévő rúd bemenni a fekete nyelv alá [ezen a képen
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Z16XE-be kellene nekem gyertya. Most Denso K20TT van benne, ez egy pólusu, de dobnék bele most egy K20TXR-t. Vélemény?
Maradnék a Denso-nál, ha nincs ellenvetés. Tudom itthon az NGK a népszerű, de én a 12 év toyotázás során végig Denso-t használtam. -
Doggy dog
senior tag
Sziasztok.
Ki, milyen felhajtható pohártartót használ?
1-2 évig kellene még, gyereknek a tabletet kellene tartania.
Vagy mit használtok erre a célra? -
DjDanee87
addikt
Nem sikerült megoldanom továbbra sem a hátsóülés visszaszerelését. Ma is szenvedtem vele újabb 20 percet és nem jutottam semmire. Hiába nyomom, tolom, húzom, térdelem bármerre, nem akar a helyére kerülni/ott maradni. Ma sikerült egy kis darabot is valahogy kiszakítani az aljából, de szerencsére nekem nem tűnik úgy, hogy anélkül a darab nélkül bármi extra gondom lenne.
Csináltam pár képet az aljáról: [link]
Valami tuti tipp, hogyan tudnám végre visszavarázsolni a helyére, vagy esetleg láttok-e valamit a képeken ami nem stimmel és amiatt nem megy? -
samu2062
senior tag
Csak a szervizlámpa villan föl, vagy villog. Semmi más. Tehát még gyújtásra sem teszi.
Tikakukac benne kell lennie, mert a közelmúltig ezt a kulcsot használtam. Aztán mikor bexart, akkor áttértem a másikra. Ez ami rossz, ez bicskakulcs. A másik meg sima.
Szóval akkor tönkre ment a chip benne, ugye? -
ntomka
nagyúr
Igazad van, de oda el is kell menni, az is idő és pénz. Ha meg otthon megoldom okosan, az még ingyen is van.
Végső soron meg úgy vagyok vele, ha nem fog működni, az sem érdekel. A kesztyűtartó világítás nem létszükséglet, van fontosabb is amire költeni kell, még ha ez filléres dolog is a kocsin.
-
Makifeju
tag
Mint írtam is többször cseréltem már elemet,így párszor újra tanítottam,ezzel nincs probléma.
Most átforrasztottam mindent a panelen,még az elemtartót is leszedtem és újraforrasztottam,változás semmi. Néztem az antenna tekercset is,de az is jó.
Na itt állt meg a tudomány. -
samu2062
senior tag
Én is kérdezhetek?
Az alany, a H astra egyik gyári kulcsa. Nálam az van, hogy nyitja és zárja is az autót, viszont elindítani nem hajlandó.
Amint a gyújtáskapcsolóba helyezem, a műszerfalon felvillan a szervizlámpa, (vagy villogni kezd, erre most nem emlékszem pontosan) és ha elfordítom a kulcsot, nem történik semmi.
Erre van valami megoldás? -
-
Makifeju
tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék az alábbi problémára:
Vectra C 2.0 dti verdám van,aminél a kulcs távirányítója egyszerűen nem működik.
Elemcsere megvolt,jelet leadja,piros jel világít gombnyomáskor,de ha nyitnám az autót,nem történik semmit.
Volt már elemcsere tehát pöccre megy a kulcs tanítása,de most semmi sem segít.
Mi a kénköves .... lehet a probléma? -
rumos XIII
aktív tag
Sziasztok,
Opel corsa c, 2000. 1.2 benzin
Olyan problémám lenne, hogy egy kátyú után kigyulladt az ABS lámpám. Leállítás, és indítás után nem ég, viszont elindulás után, kb az 5. kátyunál ismét világít.
Vele egyidőben azt vettem észre, hogy kanyarodásnál a sebességmérőm leesik 0-ra, majd vissza áll, illetve a fogyasztásom nagyon megnőtt, 40 km megtétele után, már egy rublikányit lement. OBD II-vel nézve az átlagfogyasztás ugrált össze vissza, de ilyen 50 - 600 között, alapjáraton is. ABS-re hibakódot nem találtam.Leszedtem a bal első kereket, hogy megnézzem milyen csatlakozók mennek oda, [és ez a kábel] megvan szakadva. Ez az ABS jeladó lehet?
Ami még érdekesség, hogy a kerék levétele után, rengeteg fékfolyadék(?) és fékport(?) fedeztem fel az agyon, erről is linkelnék egy [képet].
Az ABS lámpa, a fogyasztás és a mutatók között lehet összefüggés?
Köszi szépen!
-
ntomka
nagyúr
Megvan a ludas. Az ajtó zsanérja közvetlenül a lámpán mozgat egy megszakító "gombot". Na ez nem sikerül nálam valamiért. A képeken látszik, a tejfehér pöcök az (ami már picit sárga a nőtől).
Az is látszik, hogy történt korábban egy kis magolvadás, ez közre játszhat abban, hogy nem teljesen működik (kézzel amúgy működik). Elég béna megoldás. Most annyit csináltam, hogy kivettem az ízzót, hogy legalább az akksit ne szívja és a kábele se essen be a kesztyűtartó mögé, mint eddig volt. Egy ötletem van a javításra, csak legyen még egy kis időm foglalkozni vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest