Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
athomi
veterán
válasz
athomi #84893 üzenetére
Azóta további pár alkalommal előfordult, hogy nem működött a tempomat. A CIM modul szarakodik, nagy ritkán a balra indexelés se megy elsőre. Viszont megtaláltam az átmeneti megoldást a gondra, ha nem megy a tempomat, kell egy balra indexelést csinálni, utána már aktiválható a tempomat.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
Hachiko95 #94848 üzenetére
Nekem Z16XER 1.6 Benzin 07-es évj
Tavaly volt okoskerék csere de mielőtt cseréltem a kerekeket tettem be ujj szolenoidokat a kocsiba és én le vettem róluk ezt a szűrőt vag ymi az,semmi változás,Olaj 5W30 GM,semmi változás,ugyan úgy traktorozott mikor índítóttam a kocsit,Aztán okoskerekek le és mentek fel az ujak és azota semmi gond.
Aztán tavaly nyáron siófoknál jöttem és pirosat kaptam,és egy pillanatra a kocsi erőtlen lett és kattogó hangot halottam de ilyen gyorsan kattogó hang,alig ment,első kutnál meg álltam és az alapjárat ingadozott,vártam vele,20 percet és semmi,el indultam ugyan úgy erőtlen volt a kocsi és 30-al ha ment,oké ismét le huzodtam vártam félórát,Aztán utána minden jó lett,mind ha mise történt volna a kocsi megtáltosodott és ment minden szépen.Na aztán mondta a szerelő hogy a vissza csapó szelepben van egy pillangó szelep és az tipus hibája hogy ez meg tud szorulni mert az egy tengelyen van és ha a vissza csapó szelep ki van tisztíva akkor a kocsinak az agyában ki kell nullázni a visszacsapó szelepnek az állását és ha ez ki van nullázva utána jó lesz.Jó is lett amúgy,Ezt csak le írtam hátha segít valakinek
-
Hachiko95
aktív tag
Pár fejlemény az indításkor fellépő zörgő (dízeles) okoskerekek ügyében.
Írok pár hívószót: Z16XER , Z18XER , okoskerék , szolenoid , visszacsapó szelep.Még tavaly kezdett a reggeli hidegindításoknál traktorozni az autó pár pillanatig, később 1-2 másodperces zörgésre rosszabbodott, ekkor megtörtént a szoleloid szűrők levétele, majd az ajánlott 0W-40-es Mobil 1 olaj használata, illetve az egyik fórumos leírás alapján a visszacsapó szelep ki lett véve, ezek egyike sem segített. Igazából már egy fél órás állás után is volt egy rövid zörgés indításkor, menet közben sosem, teljesítmény vesztés nem állt fent. Hibakód sosem volt.
Év elején le lett cserélve a szívóoldali okoskerék és csak azért azaz egy, mert a kipufogó oldali nem lógott, a szívó rendesen kotyogott. A probléma nem javult, úgyhogy jobban beleástam magamat a témába.
Abban a leírásban, ami itt a topicban is volt, azt írták hogy: "szelepet kidobjuk a blokkból és üresen használjuk, vagy kicseréljük."
Ez így butaság, mivel üresen nem szabad használni, a visszacsapó szelepen keresztül megy közvetlenül az okoskerekekhez az olaj, ha nincs ott a szelep vagy hibás, akkor elengedi az olajat és visszafolyik a karterba. Maga a zörgés az olajhiány miatt van, és ha elengedi az olajat, akkor minden indításnál fel kell nyomnia oda. A szelep egy 2500Ft-os alkatrész, ennek cseréljével valószínűleg még menthető a kezdeti szakaszában az okoskerék. Viszont, ha nincs cserélve, akkor az új okoskereket is tönkreteszi az olajhiány.Négy hibalehetőség van:
1. Szolenoid (és az ezen lévő szűrő elforgása)
2. Okoskerék, ha már lötyög
3. Visszacsapó szelep nem tart (generátor mögötti)
4. Olajjárat el van tömődve és így olajhiány lép felHa nincs hibakód és nem vagyunk biztosak benne én nem cserélnék szolenoidot és a két okoskereket sem feltétlen, csak ha lötyögnek.
-
zgospel
őstag
válasz
davenport #94845 üzenetére
Köszönöm ismét.
Közben megtaláltam neten, ez az a típus [link] Ahogy látom ez a kondenzátoros megoldással operál. Kutakodok a neten, hogy ilyenkor mi lehet a gond (a hivatalos termékoldalon semmilyen útmutató nincs), meg majd keresek egy autóhifi topikot ennek a dolognak, mert ez már nem Opel probléma -
válasz
cappa72 #94839 üzenetére
És akkor a cikknek igaza volt, a VDO km-órát 4 csavar tartotta, kicseréltem az eredeti sajátomra, így már valós futásteljesítményt tükröz az óracsoport. Jeeee... minden izzót kicseréltem, szépen világítanak.
Eddig úgy tűnik, teljes siker.
Nagyon, de nagyon örülök.
A fiaimnak is tetszik, hát... anya meg a lányom ők teljesen közömbösek. -
válasz
zgospel #94843 üzenetére
A magas és a mély/közép kábele kell valahol kell hogy találkozzon egy kis dobozban, az lenne elvileg a hangváltó, (hacsak nem a gyári megoldású, ahol egy ellenállás van a magassugárzón), és oda csatlakozik harmadik végnek a rádió felől jövő kábelpár is. Nem lesz nagyon messze a hangszoroktol. Ezt nézném még meg, mert ha a mély/közép szól, akkor a rádió felől jó vagy. Viszont az is lehet hogy nem kötötték be a magasat, vagy kinyírták.
-
zgospel
őstag
válasz
davenport #94841 üzenetére
és (#94842) Tikakukac
Fogalmam sincs hogy mi a gyári típus. Pislogtam én is, mert ez Alpine és 45 Watt van ráírva, de fogalmam sincs hogy gyárilag mi volt benne. 2004-es évjárat, GCC Club felszereltség, jelentsen ez bármit is. Elöl a csipogó is Alpine, de jobban nem néztem meg.
A többi ajtót nem szedtem szét, de akkor gondolom valamelyik korábbi tulaj mókolt benne, az megmagyarázná azt is, hogy miért hiányzott az egyik ajtókárpit rögzítő csavar (ezt pótoltam is most).Az említett hangváltót merrefele kéne keressem? Mi lenne a feladata?
Bocs ha láma kérdés, de eddig sosem foglalkoztam ezekkel. Csak mostanában jobban ráérek, végre van is hol szerelni megfelelő szerszámokkal, úgyhogy most nekiálltam a bosszantó apróságoknak amikkel a szervizesek nem foglalkoznak (vagy csak olyan áron amiért nekem nem éri meg). -
zgospel
őstag
Köszönöm, a hsz-ed után neki is álltam, de amikor leszedtem az ajtókárpitot és kicsavaroztam a membránt akkor valami olyan fogadott amire nem számítottam
Igazából örültem is neki, mert így nem volt szopás, nagyon könnyű volt javítani. Konkrétan a mágnes elvált a membrántól, elengedett a ragasztó, és a mágnes beesett az ajtóüregbe. A képen látható ragasztóval visszaragasztottuk a helyére, most szépen szól
Amire viszont ezután felfigyeltem (nem is értem eddig hogy nem tűnt fel) hogy ebben a kocsiban 8 hangszóró van gyárilag, ajtónként van egy magas csipogó, de elöl egyik oldalon sem szól a magas, teljesen néma. Pedig a kábelek rendben vannak, a hangszóró is. A hátsók szólnak. Fogalmam sincs hogy ez mi miatt lehet. A rádiófejegység nem gyári, hanem egy elvileg jobbfajta Pioneer, lehet ott a gyári kábel csatlakozásnál lesz valami, de ezt már nem biztos hogy ki tudom én itthon nyomozni -
válasz
cappa72 #94800 üzenetére
Na akkor ezen cikk alapján nekiláttam az óracsoport cserének, merthogy még középkonzol világítást is kellett cserélni.
És teljes siker, legalábbis úgy tűnik.
Ráment egy délelőttöm, na persze nem volt behúzva a fordulatszámmérő kábele... de kész.
Csak a futott kilométer eltérő elég rendesen... szóval lehet, hogy az eredetire fogom cserélni a fordulatszámmérősben a km órát. Mindkettő VDO gyártmány, szóval a cikk alapján csereszabatosak, remélem az nem lesz akkora meló.Amúgy a középkonzol világításának cseréjét aki kitalálta, hogy ilyen bonyesz, annak adnék egy tál húslevest villával történő fogyasztásra...
-
zgospel
őstag
Mostanában vettem észre hogy a vezetőoldali ajtóban nem szól a hangszóró, az összes többi ajtóban lévő viszont rendesen működik. G Astráról van szó. Délután ha nem lesz eső nekiállok szétszedni.
Jellemző hiba ez, találkozott már valaki hasonlóval?
Hogy tudom legegyszerűbben ellenőrizni hogy kábel hiba van-e vagy a hangszóróban ment tönkre valami? -
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Van egy 1.2es z12xe C corsam. 4 eve van mar nalam. Szokasos 1 ev/10e km tavoknal olaj (5w40 castrol) es szuro csereken esett at. Korabban csopogott a vizpumpanal a viz, igy az lett cserelve (45e), illetve apro dolgok (generator jav., bal oldalon k-b gumiharang, ekszij, cs.terajto teleszkop, szelepfedel tomites, stb ...).Viszont mar tavaly eszrevettem, hogy minimalisan meg mindig fogy a viz. Altalaban ratoltom a hianyzot par hetente (fel-1 deci kb), de volt ido, mikor teljesen kiment a fejembol, es csak kesobb neztem ra, de nem ment lejjebb egy adott szintnel. A problema viszont az, hogy a viztartaly fala vekonyan trutyis. Mivel a szerelo cserelt 1.5 evvel ezelott vizpumpat, igy akkori allapothoz (mar akkoris volt rajta) kepest neki nem tunik nagyon aggodos mennyisegunek a trutyi mennyisege.Olajszint nem emelkedik, 7000km utan kb 1 dl olajat toltottem ra. Reggeli hideginditasnal 5-10msp-ig enyhen atlatszk feher fust van, de utana teljesen megszunik.
Ket szerelot neztem ki, igy meg fogom nezetni ho vegen, viszont nem ertek az autokhoz, igy nem is akarok ugy odamenni, hogy mindenre bolintok. Szerintetek hol lehet problema, es az a problema kb. milyen arban lenne (anyag , munkadij)? Pl. egy hengerfej tomites mennyibe kerul munkadijjal? -
válasz
mycsu29 #94833 üzenetére
Nyitott áramkor hiba lesz szerintem,vezetékszakadás lesz elsősorban , vagy már sajna el van rohadva.
Forrasztás után jó lehet.Ha jól emlékszem, másoknál is ez volt, de emlékszem még olyanra is, akinek a lengéscsillapítója fáradt el. Azt pedig vagy fölújítta, vagy újat vett.
Meg kell nézni pontosan Op-Commal vagy Tech2-vel, mivel a pedálteszt csak motorral kapcsolatos hibákat ír.
De majd Mohabá majd megmondja.
-
mycsu29
tag
Sziasztok!
Van egy 2004-es Opel Astra H 1.6 benzines autóm és az lenne a gondom, hogy az IDS+ kis lámpa világít folyamatosan.
Utóbbi időben fel-fel villant, de most már folyamatosan világít...
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond? -
FoLey-v
addikt
-
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Próbált már valaki javítani szélvédő kavics felverődést házilag? Nyilván nem éri meg a "szakikkal" javíttatni 10k+ ért, mikor 20 körül raknak bele újat, de 3k ért láttam készletet, csak nem tudom mennyire lehet nehéz, néztem videókat az alapján nem kell atomfizikusnak lenni
Más:
F astraánál ha benzinszűrőt szeretnék cserélni, akkor kell attól tartani, hogy ha lekapom a régit, akkor folyik majd a benzin? vagyis gondolom az a jó ha folyikcsak hogy kellene ezt szakszerűen kivitelezni?
-
-
ntomka
nagyúr
válasz
Carlytoo #94817 üzenetére
Ez nem félelmetes, hanem gyilkos, főleg az opel pocsék kézifékjeivel.
Ettől barátibb, ha megemelik a hajtott kerekeket, legjobb műhelyben csáposon, akkor ugye vízszintben marad a kocsi, egyesbe berak, kuplung felenged és játszani kell a gázpedállal. Ha a bak, akkor össze vissza fog ugrálni a motor és a bakon ez látszik.
Amúgy ha a bak, azt próbakörön is lehet érezni, mert 3-4-5-be váltva a kuplungot óvatosan engedve is rángat az egész kocsi különösebb hang nélkül.
-
JanR
addikt
válasz
Luck Dragon #94818 üzenetére
A Vectra C / Signum klubba nem is erdemes megprobalni. Amig nincs ilyen autod es nem bizonyitod fotoval, nem fog felvenni az admin.
Eleg kemeny szabalyok, viszont a klub nagyon jo es osszetarto, illetve segitokesz.
-
-
Carlytoo
senior tag
válasz
zgospel #94816 üzenetére
Persze:
Volt egy autóm, aminél mindenképpen meg akartam bizonyosodni arról, hogy a motortartó bak miatt koppan ,vagy kettős tömegű. Nem egészen ugyanabban az árkategóriában mozog a két alkatrész. Behúzod a kéziféket, felnyitod a gépháztetőt. Beülsz, közben valaki elölről nézi a motort. Beteszed 1-be és behúzott kézifékkel kövérebb gázzal, hirtelen kuplunggal megrángatod. De úgy istenesen. Ha ott kopog és mozog erőteljesen a motor, pontosabban nézni kell a bakot is, akkor megvagy. Ugyanezt hátramenetben is. Ha itt nem találod meg a bak hibáját, akkor sanszos ,hogy a kettős tömegűd haldoklik.
Na most gondolj bele, ha elmész autót vásárolni ki az, aki ezt megengedi? Biztos van, de jó ha 100-ból 1.
-
Tikakukac
titán
válasz
asvald #94811 üzenetére
Biztosan vannak kivételek és még az is lehet ez lesz az, ami a kivételek kivétele, de: nem véletlen az a bölcs mondás, hogy ilyen dízeleket akkor adnak el, amikor már a neppernek sincs pofája tekerni rajta egy újabbat. Lebegjen szemed előtt az a szegény Vectra az előző oldalról.
Ez a 195k km-es 1.9-es IV-es Golf esete. Hogy bammeg minden nap látok vagy 3-4 darabot facsén előkerülni, templombajárós tulajtól. Annak is igaz a negyede, maximum. Mondjuk templomot lehet láttak a kocsik. Amikor felkanyarodtak a pályára és beléjük vertek napi 1000km-t. -
Carlytoo
senior tag
válasz
asvald #94811 üzenetére
Kettős tömegű hibák: Megcsúszik a kuplung. Beindítás után ha elváltod az 1-et, akkor ránt, csattog. Gyönyörű koppanó hangot ad, ami nem keverhető össze semmivel. Talán a motortartó bak lehet megtévesztő, de arra van egy jó ellenőrző metodika, amit viszont senki nem fogja megengedni, hogy megcsináld, mert félelmetes. Váltásonként üt, koppan. Előttem is írték, hogy lutri. Ne vegyél olyat, amiben nem tudod, hogy mikor volt cserélve, mert ezekbe többnyire már kell.
Dízel kontra benzin: Ne vegyél dízelt! Ha mégis azt szeretnéd, mert arra költöd a pénzedet, amire akarod, akkor a drágábbakból nézegess (1.9) CSAK magányszemélytől és csak akkor, ha mindent tud számlával, munkalappal igazolni. Illetve vigyél magaddal olyan embert ,aki eléggé érti a dolgát.
-
adorjant
őstag
válasz
asvald #94808 üzenetére
Az olajfogyasztás nagyon nehéz kérdés, egyrészt ugye korral-kilométerrel jár, másrészt a használt olaj is nagyban befolyásolja.
Nekem 300e km van a Z18XE-ben,és van olyan olaj,amiből megeszik két litert olajcserék között,meg van amiből néhány deci tűnik el ugyanennyi idő alatt.
Mind a két 1.8 jó motor egyébként, ennyi idősen már lehet tudni,mire kell figyelni.
2.2 nem a legjobb választás, a lánc önmagában jó lenne,de ennél a motornál pont hogy azzal is kell foglalkozni... Én anno néztem olyan B Zafirát,amiben 86e kilométer volt, és 50nél cserélték benne... De ezekről a problémákról netszerte olvashatsz eleget. -
JanR
addikt
válasz
asvald #94811 üzenetére
Én nem vennék dieselt, főleg ha előtte nem volt. Mondjuk ez így hülyén hangzik, inkább nem egy 15 éves dieselt vennék, ha eddig még nem volt. Mert ha csalódsz benne, egy életre elveted. Ugyan ez volt nálam is, első dieselem, nem fiatal autó, csak szo*tam vele. Kb. sosem vennék magamnak, pedig a cégest is hajtottam 210 ezer km-ig és semmi baja nem volt.
Ritka a jó állapotú 1.9. Amik meg jók, nem feltétlen adják el. Nem lebeszélni akarlak, de jól meg kell nézned
A kettős tömegű meg megint egyén függő. Ha ráz a kocsi és csattan, akkor cserés, ha nincs semmi előjelen, de Nálad előjön, akkor így jártál, cserés. Ezeknél az autóknál már ezek a dolgok nem úgy vannak, hogy jó, ez még bírja 10 évet. Ha ki van cserélve, jó alkatrésszel (LUK, vagy SACHS), akkor az ~ 50ezer km-t tuti kibír. -
-
JanR
addikt
válasz
asvald #94808 üzenetére
Igen van 122 lovas is, de az még a régebbi konstrukció. Én csak is a 140 pacist venném.
Az 1.8-ra nem jellemző az olajfogyasztás! Az a motor, akkor le van tiporva már teljesen.3 féle 1.9-es van, de azonos blokkról beszélünk. DH, DT és DTH. Az utóbbi a 150 lovas.
Valakinek 700e+ km van benne, valakinek 200-nál elvitte a fél házát (erős tulzással). A motort könnyű "írni", szóval kell rá egy jó szoftver, illetve a szívósor a gyengéje, azt le kell dugózni (ezzel az jár, hogy ki is kell írni az ECU-ból). Soknál már eleve megcsinálták ezt, illetve az EGR-t is lekötötték, ledugozták, kienk mi a szimpatikusabb. Az tény, hogy mocskos jól megy és nagyon jól fogyaszt! Alkatrészhiányod nem lesz ennél a motornál. -
asvald
senior tag
Őszintén a 2.2-es javára a 147le ,vezlánc szól! De megfogadom a jártasabbak tanácsát !
Egyébként van 140le 1.8as? Mert eddig csak 122le -ról tudok !
Valamint :ez az olaj fogyasztás érdekel még !Igaz mindre ,vagy csak a széthajtott példányokra?Esetleg az 1.9cdti 150le ?Nagyon kerülendő? Csak mert csontinál találtam egy nagyon tetszetős db-ot
-
JanR
addikt
válasz
asvald #94805 üzenetére
Kettőféle 2.2 motor van. Az egyik a 147 lovas, a másik a 155 lovas. Az utóbbi tud érzékenyebb lenni. Az 1.8-al nem tudsz mellé lőni! Kellően dinamikusan viszi a 140 lovával a vectra kaszniját. Az egyik legjobb benzin motor a 3.2V6 után, de a nagyobbik sokat eszik
pedig baromi megbízható motor az is!
-
-
asvald
senior tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem! Opel vectra C 1,8 benzin vagy 2,2 benzin a jobb választás ?
Mire figyeljek a megadott típusnál?
Esetleg valakinek nincsen eladó a topikban? (ha már itt vagyok megkérdem ) Jöhet pm-be !
Előre is köszi -
Carlytoo
senior tag
válasz
Luck Dragon #94802 üzenetére
Ezt sajnos soha nem fogod megtudni. Ha nagyon biztosra akar menni csak olyantól vásároljon, aki tudja számlával, esetleg munkalappal igazolni a váltóolaj + hidraulika szűrő cserét. Illetve írtam a ide az automata váltó ellenőrzéséről egy kis szösszenetet.
-
milkabrams
őstag
válasz
Luck Dragon #94802 üzenetére
1.6-os benzinről lenne szó. Amúgy egész korrekt autóról lenne szó, de ez kissé elbizonytalanított.
-
válasz
milkabrams #94801 üzenetére
Igen , az előző gazdájára, ha nem kapta meg az olaj cseréket akkor nagy rá az esély hogy hamar és sok pénztől szabadulhatsz meg.
1.8-hoz tartozó négysebességes és az 1.9 CDTI-hez tartozó hatsebességes bolygóművesek így megbízható konstrukciók. -
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Astra H automata váltónak vannak komolyabb hibái, valami amire figyelni kell?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest