Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:43:10

LOGOUT.hu

Opel topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9463) Daywalker válasza Jim Tonic (#9462) üzenetére


Daywalker
addikt

Vágom, hogy amit leadott a vizsgaközpontokba az kell, de nyilván kizárt, hogy lesz benne nagyobb méret, mint amit hivatalosan valaha szereltek rá -- szerintem, de neked legyen igazad!

"Attól olcsó valami, hogy nem kell engedélyeztetned." - Épp ezt magyaráztam, hogy nem feltétlenül, de lépjünk túl rajta, mert az igaz, hogy a 20 ezres kipuffok mellé nem jár szar se.

A Remus stimm, hogy bevizsgált, bár nem emléxem, hogy az enyémen lenne E vagy bármi, de cetli van hozzá (ami nem tüv szerintem), bár mint említettem, ez Wild Label (magyarul hívhatjuk Race kategóriának is), tehát úgysem teljesíti a zajnormát. Ez is vicces, mert még ennél jóval hangosabbak is vannak, pedig ez is áteresztő dob.

Talán a TÜV-be és az E-be együtt nem kötnek bele, de ez változó, sajnos van rossz tapasztalat arról, hogy mibe kötnek bele -- sajnos sokszor a hazai felügyelet által kiadott engedély kell, lásd fólia! Egy ismerősnek belekötöttek abba, hogy a Toyota Corollára 15" alu van feltéve, pedig azon az autón az bőven megengedett és kérték a műbizonylatot, végül kidumálta magát. Ez van, nem lehet ezen változtatni, szerencsére nem veszik olyan szigorúan. Vizsgán az autóm simán átment már Janó-féle dobbal, 15" felnikkel (pedig mindenki mondta, hogy tegyem fel a téli-lemez párost, ami csak 13"), de a Remussal és fóliával még nem voltam (utóbbihoz van műbizonylat, de csak a megfelelő helyekre), majd kiderül.

Btw, motorosok és hangos kipuff. Én támogatom a hangosabb (figyelem! nem hangos és ablakrezgető!) kipuffokat, mert sokszor nem lehet észrevenni a kocsik között-mögött-mellett csorgó motorost és csak a hangjára kapja fel az ember a fejét. Persze a hangos hi-fi mellett az sem segít, ha üvölt a kipuff (főleg hátrafelé). Aki pedig teljesen üres dobbal tuningolt egyhengeressel közlekedik (KTM Duke és társai asszem) azt behajítanám a Dunába.

No, písz :R

[ Szerkesztve ]

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.