Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Corsa02

őstag

válasz B-L-A-C-K #83098 üzenetére

Sziasztok!

Olvasom én is régebb óta ezt a topicot és most ezt a kialakult vitát....és ehhez az adalékos dologhoz lenne egy-két infóm.

Győrben dolgozom egy motorgyár fejlesztésén/analízisén. Jó néhány évvel ezelőtt mikor beköszöntött a "Prolong láz" is országunkba, akkor mi járattunk új és futott motorokat is, adalékkal és anélkül. Különböző adalékokat próbáltunk ki, több márkából. Az eredmények érdekesek lettek. Az adaléknak semmi hatása nem volt a járatott motorok állapotára, ( sem teljesítmény, sem kopás, sem fogyasztás szempontból), ami érdekes volt, hogy hosszabb futás után (6-700óra) az "adalékolt" motorban valóban elkezdtek romlani a használt motorolaj bizonyos tulajdonságai, míg a párhuzamosan futtatott motor kenőolaja adalék nélkül, csak a szokásos elhasználódást mutatta. Persze ebből mi az olaj leengedése után semmit nem tapasztaltunk csak az Ingolsadt-i olajlabor vizsgálatai mutatták ki, hogy az adalék az alap motorolaj bizonyos tulajdonságait feljavította, bizonyos tulajdonságait pedig lerontotta. Tehát az olaj nem maradt kiegyensúlyozott.

Nem mondom, hogy ebből nagy következtetést le lehet vonni, nem is okoskodásnak szántam. Csupán infóként írtam le amit tapasztaltunk.

Új hozzászólás Aktív témák