- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Erre lenne való az a hiszterézis, ami az MSI afterburnerben benne van, évtizede, ezekben a balfasz gyári tool-okban meg a trilliárd dollar company-k egyike se képes belerakni.
-
MasterMark
titán
válasz
mefistofeles
üzenetére
Full alapon van nálam a Gigabyte GeForce RTX 2060 Mini ITX OC 6G és simán csinálj azt böngészés közben, hogy felpörgetgeti egymás után gyorsan.
Próbáltam megjavítani, hogy beállítom, de fogyatékos az nvidia saját beállítója is, mert ha beállítok egy target értéket akkor utolsó pillanatig tartja azt a fordulatot, majd izomból maxon pörögve hűti le, utána megint tartja. Használhatatlan kb.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Volt már pár tucat Nvidia kártyám, de még egy sem produkált random felpörgéseket még alap beállításon sem.
-
MasterMark
titán
Nem tud, de kivezérelni attól még lehet, mivel PWM duty cycle-t állítasz, nem fordulatszámot valójában.
Általában szokott lenni egy kalibráció, ami lepróbálja a különböző értékeket, és azt fordulatszámhoz köti. De VGA-nál ilyesmi nem szokott kelleni, mert ugye együtt adják a ventillátorral.Lehet csak fel van készítve a driver más gyártókhoz is.
-
ricsip
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
De mi lenne az elvárt működési viselkedés, ha a 0 vonal alatti fordulatszámot állítasz be? A 0-nál hogy tud alacsonyabban forogni egy ilyen ventillátor? Vagy kap akkor is valami >0 PWM vezérlőjelet, amivel a ventillátor nem bír elindulni, de cserébe folyamatosan ingerli a controller? Az jó valamire?
-
MasterMark
titán
Nem láttam képet, de gondolom a szaggatott vonal jelenti a minimum duty cycle-t az alatt is vannak értékek de az már túl kevés ahhoz hogy forogjon a venti.
A felpörgés amúgy nem intel exkluzív, Nvidia ugyanezt csinálja. Sőt egymás után többször pörgeti fel.
Ilyen amúgy akkor szokott lenni, ha nincs elég threshold a fel- és a leváltás között, és pont a határon inog a hőmérséklet. -
ricsip
addikt
Némi saját tapasztalat a témában, ha valakit érdekel:
[link]A fan curve beállítást valaki magyarázza már el nekem: van az a vízszintes szaggatott vonal, ami a 0 RPM-et kellene(!) jelentse. De ez alá a vonal alá(!) is lehet menni ha a kontroll pontokat feldobálom a görbére, ahogy a képen is látszik, van hely alatta is. Ennek mi az értelme logikailag? Ha meg pontosan a szaggatott vonalra veszek fel pontokat, attól még fel-fel-felpörög folyamatosan a ventillátor. Ez az az ismert bug, amit több mint 1 éve cseszik javítani az intel?
Óriási öngól az intel-nek, h. a venti kontrollt nem nyitották ki, h. az elterjedt 3rd party venti állító programok (pl. msi afterburner) hozzáférjenek, ha már az intel szoftverménökei ennyire balfaszok. Vagy ismert hardveres defektje van a ventillátor vezérlésnek, amit szoftverből ők maguk sem tudnak megoldani, és ezért titkoljál a külvilág elől.
-
Solten
őstag
En is voltam beta teszter, 3 honapig egy Limitalt Edisonnel.
-
-
joysefke
veterán
válasz
mefistofeles
üzenetére
Ez már eső után köpönyeg, de úgy tudtad volna megoldani, hogy lehúzod a VGA ventijeinek tápcsatlakozóját a kártyáról és egy átalakítókábelt rákötve az alaplapról üzemelteted. Én már csináltam ilyet és elég jól működött.
-
-
-
prolad
addikt
Csak egy kérdés a "retro" (2000es évek) játékok problémájára, nem éri meg ezeket ma már inkább emulálni? PS2 emuláláshoz pl nem kell komoly HW (még 1440p-4k-ra skálázva sem), de a PS3/360-as címek is elég jól mennek egy mai középkategóriás processzoron. Persze ARC kártyával nem probáltam azokat.
Azért kérdezem, mert Win 11 alatt egyre nehezebb azokat a játékokat futtatni egyébként is moddolás nélkül. -
ddaydome
senior tag
Köszönjük az írást, hasznos vásárlás előtt.
Sajnos az jön le, hogy a kártya teljesen versenyképtelen. Egy 5050-es Geforce jobb alternatíva, ami közel 4060 szint, picit drágább ennél kb. 4e ft-al és biztos, hogy a jövőben sem lesz vele gond.
Az Intelnek kb. 80 000 Ft-ért kéne adni, hogy az emberek próbálkozzanak.....
Örömteli lenne egy 3 vagy akár 4 szereplős rendes piac, de és mindig ott van a "de" megint jött egy fekete korszak az AI miatt áremelkedéssel. -
karky
csendes tag
Én is vettem egyet. Sajnos 8600g mellé, ami elég rossz kombó.
Nem játszom vele.
Ami kicsit mellbevágott, hogy a Davinci resolve Fusion füle hamar megeszi reggelire. Külön kellet renderelnem a képeket(!), hogy ne szaggasson
. Egyébként kiváló videószerkesztésre, csak a Fusionnel nem bír.
Amikor a Chatgpt előzmények betöltenek, nekem akkor forog a ventije pár másodpercig. -
MasterMark
titán
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Óvatos leszek ígérem, de nagyon érdekel milyen.

-
ggbuffon1897
őstag
Az a legnagyobb baj veluk, hha nem tetszik, vagy ezek a korabban emlitett apro de idegesito hibaik zavarnak, vagy rohadtul nem akarsz betatesztelo lenni, nagyon nyogvenyelosen lehet tuladni rajtuk. En nagy csereberelokent vhogy mindig ezt is szem elott tartom
4060 kategoria kb, elobbi joval jobb sws supporttal minden teren. Tesztek kicsit tuldimenzionaltak csak mert tobb ram kerult rajuk. De alapvetoan az nem fogja ezt a kartyat megmenteni sajnos a gyerekbetegsegektol.
Ez a ventimizeria azota is piszkalja a csorom hh az istenbe nem sikerult ezt megoldaniuk.
-
Iramirez
senior tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
izgatja a fantáziámat nekem is,kicsit lenne nagyobb a kompatibilitás,egyik irodai gépbe betenném kiprobálni.kis multi fps..
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Sztem azert ovatosan.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
-
MasterMark
titán
Ezt a B580-at terveztem én is megvenni az RTX 2060 helyett, érdekes írás köszi.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Igen, en azt zsakmanyoltam be, a dizajnja nagyon bejon.
-
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Bizony!
Ha a limitet edition verzióra gondolsz az brutál jól is néz ki.
Letisztult, elegáns, matt fekete kari. -
ggbuffon1897
őstag
Nálam egy hétig sem bírta, hasonló venti anomáliák miatt.
Szeretem az ujdonsagokat kiprobalni, onmagaban a teljesitmennyel semmi gondom nem volt egy 12600kf mellett, megis a venti meg a sw furcsasagai miatt kicsit betatesztelonek ereztem magam.
De maga a kartya kinezetre is nagyon faintos.
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Én sem játszom vagy 15 éve már, max játékra alkalmas gépet rakok össze a gyerekeimnek.
Arc kal az a gond hogy nem annyival olcsóbb, hogy megérje, ha problémás....inkább egy megkímélt használt nvidia esetleg AMDMost egy Amd bc-250 et próbalok, igaz csak Linux-ra van driver de alig több az ára komplett gépnek mint egy hasonló tudású (1660 Ti , 3050) vganak
-
wwenigma
Jómunkásember
Venti problémát nem tapasztaltam igazából, ASPM instabilitást sem. Keveset eszik így, topikban kibeszéltük a tobbmonitoros üzemmódot amikor így sem működik.
DXVK szintén topikban volt, sok játékon segít.
szerintem jó kártya, legalábbis annyit megért amennyiért anno jött, és az ajándék játék pedig elment másnak kicsiért. -
Frissítettem is a cikket:
1. Samus által inspirált rövid konklúzióval (hw jó, sw limit), mert nagyban segíti az érthetőséget.
2. MasterDeeJay által felvetett dxvk-val, erről tényleg jó ha tudnak az emberek, hogy ez is egy opció.Köszi mindkettőtöknek.
-
-
Azta, nem értem, akkor hogy nálam mi lehetett FEAR-ben. Emlékeim szerint pedig többször is elindítottam, állítgattam, és sehogy nem futott rendesen.
A venti szabályzásra van a driverben beállítás, de nem az történt sajnos amit beállítottam. Nekem legalábbis ignorálta a görbét. Csak az működött, hogy ha egy fix értékre állítottam a fordulatot és akkor fix 1300 RPM-en ment idle és load alatt is. Ez is egy known issue driverben elvileg. :\
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem sajnos, de akartam is róla írni, jó, hogy mondod! Nem volt időm/energiám rá, de ez is lehet egy opció.
-
Graphics
Jómunkásember
Hát ha videó renderelésben tudná a 4060 szintjét megvenném. Így inkább nézek használtan valamit, vagy kivárom a 2060 Superrel...
-
Még a megjelenés idején láttam egy mémvideót, valamelyik westernfilmből volt, a 4060 szája járt mindenféle DLSS meg egyéb hókusz-pókuszról, a B580 meg lelőtte a 12GB memóriával.
Akkor nézegettem is teszteket róla, elég jól teljesített, és én is az vagyok, akit érdekeltek a ritka technológiai újítások (mondjuk szerencsém nekem sem volt, volt ZTE Gard X telefonom, ugye ez az első és kb. utolsó Intel x86 alapú készülék volt, remek cucc volt, eltekintve a szoftvertől, mert az katasztrófa), ahogy olvastam a bejegyzést, itt is a szoftver a problémás, mert amúgy a hardver korrekt iparosmunka lenne. -
válasz
mefistofeles
üzenetére
Nálam ilyen nincs, de rákeresek.
-
Mi nem az induláskor felpörgésről beszéltünk, hanem idle módban random felpörgő majd 1-2 perc múlva vissza álló ventikről.
Lehet, hogy ez egyedi dolog a ventik beállításával. Az első kártyámnál nekem is összejött, a másodiknál sehogy sem.
Ha rákeresel a neten, rengeteg ilyen problémás kártya van. -
"F.E.A.R. (<10 FPS bármilyen beállításon)"
Csak mert anno szerettem ezt a játékot, feltettem a demóját, és nálam elég szépen vitte a B580 úgy 400 és 700 fps között, magas felbontásban, kábé max beállításokon, ahová automatikusan beállította magát.
Tippre a teljes játék is valahogyan így futott volna.Majd még kipróbálok én is pár régi játékot vele, csak folyamatos időhiányban vagyok.
Venti profilt meg lehet állítani, ami azt illeti, ezt eddig meg se néztem, mert engem nem zavart indulásnál az a max 2 mp, amíg hallottam a forgásukat. De ha már ott voltam, gyorsan szerkesztettem is egy ilyet:

-
Ha az intel megoldaná ezt a nevetséges ventilátor szabályozási mizériát akkor ár-érték arányban egy igen jó választás lenne szerintem.
Mondjuk ahhoz nem tudok hozzászólni, hogy a játék kompatibilitással mi a helyzet. Nem vagyok nagy gémer, de amit próbáltam az hiba nélkül futott rajta.
Mondjuk hardcore gémerek úgy sem fogják választani....... -
35 éve van számítógépem, mindig kedveltem a jó árú alternatívákat - bár gyarkran befürödtem velük (AMD lapok, Aureal 3D stb). Ez is annak tűnik...inkább egy használt RTX 3060 12 GB RAM-mal.....bőven 100 000 FT alatt van az is
-
A hibásan futó játékokat dxvk-val is próbáltad?
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Köszi a tapasztalatokat! Akkor tényleg nem csak nálam volt ilyen. Én se értem hogy nem tudták még megoldani.

-
Két ízben is alkalmam volt B580 kártyát használni. Megmondom őszintén az első esetben szinte semmi problémám nem volt vele de mégis eladtam (kicsit sajnáltam is) és pár hónapja ismét beszereztem egyet. A második találkozásunk csalódás volt egy részlet miatt. A cikkben is említett ventilátor szabályozás katasztrofális volt! Az első kártyánál az intel szoftverében sikerült megvarázsolni a ventiket és elérni egy alap helyzetben silent szintet. ez nálam fontos és akkor működött is, de a második esetben (talán az új driver változott, vagy nem tudom mi) random felpörgött pár percre, aztán leállt rendszeresen. Mindezt természetesen terhelés nélkül. Nem tudtam megoldani a problémát, és mivel ez engem megőrjít hamar el is adtam.
Rengeteg cikk van nemzetközi szinten a problémáról és fel nem fogom, hogy az Intel ezt évek alatt sem tudta orvosolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Legolcsóbban - Érintős Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen9: i5-1145G7/16GB/512Gb NVMe SSD/14"FHD IPS)!
- Legolcsóbban Bivaly Workstation Lenovo P15 (Core I7 10750H 32Gb 512Gb 4Gb Nvidia)
- MacBook Air 2024 m3 8gb/256gb
- HP omen 17-w131ng bontva
- Használt Lenovo ThinkPad T14 G1 laptop i5, 16GB RAM, 256GB m.2 SSD, 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD I HDMI I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4533
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Egyébként kiváló videószerkesztésre, csak a Fusionnel nem bír.

szerintem jó kártya, legalábbis annyit megért amennyiért anno jött, és az ajándék játék pedig elment másnak kicsiért.
Tippre a teljes játék is valahogyan így futott volna.