- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Declare
őstag
válasz
Szada85 #80349 üzenetére
Hülyeseget irtam amugy....ezt a storyt vagtam, amit irtal.....hirtelen azt hittem a vectra is opc
Az opc megcsalasos kerdest ugy ertettem, hogy miert ültel at ideiglenesen a szivo opc Vectrabol egy turbos kis 1.4 esbe.....
csak ugye a Vectrad nem OPC....meg az OPC vectra ugye nem szivo lenne....szoval itt volt a logikai bukta...
Szoval a sok szo fosas utan: annyit akartam viccesen kerdezni, hogy mi a storyja a berlös 1,4 es kis turbos mokkanak...mar ha publikus a story
-
Szada85
aktív tag
válasz
Declare #80348 üzenetére
Nem tudom, hogy ezeknél a bérautóknál vajon a bérlö cég definiálja a motyókat bele, vagy a gyártó csinál ilyen pakkokat "mi kell majd késöbb a vevöknek" alapon...
Az állandó 4 kerék szerintem is felesleges, lehet kérni FWD-ként is.
Az átlagfogyi 9-en állt átvételkor, visszaadásra lemászott 8,7 literre, szerintem a 4 kerék nélkül egy 0,5-1 literrel biztos lejjebb lehetne.
Vannak benne - számomra - szimpatikus megoldások, jól élhetö kisautó, a magas szék miatt elég jól elöre is látni - már amíg el nem szaporodnak ezek persze -, jól lehet "tervezni a közlekedést", jól felszerelt modell volt.Az OPC eladás egy nagyon összetett kérdés volt egyébként, több pont is szólt mellette.
1. Mivel van már egy reszelös/projekt autó a GSi személyében, amihez gyülnek a cuccok ezért nem volt jó, hogy van mégegy ilyen.
Egyfolytában azon pörögtek a neuronok, hogy mit lehetne moddolni rajta, könyvjelzöben már volt software, csigusz, dBilas szívósor, motorbelsö, két kútba viszont nem szerettem volna szórni a pénzt.2. Haza szinte mindig autóval megyünk, amire csak korlátozottan volt ideális, a Caravan kasztni fasza volt, de nem túl hosszú az F23-as váltó, 140-nél ~3,5-4 ezret forgott, a "nyitott" kipu is hangos volt már ilyenkor és a motornak is volt hangja, amit 9-10 órán át hallgatni nem volt az igazi.
3. A túlzott maximalizmusom miatt is egy halom pénzt tudtam/terveztem volna rákölteni, megvolt a másik LET nyügje is (szelepszárszimmering), tehát egy komplett generált csináltattam volna rajta, akkor már új kuplung, meg ami még kell mellé, új futómü is lassan kellett volna, elég szép listát írtam össze, ami abszolút nem lett volna rentábilis.
Így ezen három pontok kombinációja végett jött a váltás gondolata.
Néha hiányzik persze, mert különleges volt, és megvolt a maga bája, nagyon sportos kiállása volt, de nem bántam meg, hogy elment, tágasabb is a Vectra, szuper utazóautó, a V6 gyönyörüen szól, a hangszigetelése is annyival jobb, hogy például pályán 140-nél csak egy nagyon pici morgás jön a 6 hengerböl, és a "racionális" kereteken belül gyakorlatilag semmilyen tuningolhatóság nincs, egy kompresszoros átépítés ugyanis 6-7 ezer €, odáig meg nem merészkedek már el, azon az áron már ott a Vectra OPC. Ami ellenében még tartom magam, nagyon vonzó opció, de egyelöre gyöz a józan(?) eszem... -
Declare
őstag
Milyen ertelemben nem lehet sokat varni töle? Ez az auto, ebben a formaban, a forumban talalhato autok 90% at kenterbe veri minden oldalrol.
(#80338) Szada85
Persze, teljesen korrekt kis jarganynak tünik. Mondjuk allando 4x4 hajtas, nem tudom, h Mo. hol es kinek must haveAbban azert inkabb csak a hibalehetöseget latom kesöbb.
Összessegeben egy ilyen auto, igy ahogy van, eleg sok csalad alma lehetne....nem csak Mo.-on
Mi a törtenete az OPC megcsalásának amúgy?
Hiányzott a turbólyuk, valld be
-
-
amargo
addikt
A baj az, hogy a motor végállása egy bizonyos nagyságú ellen terhelés. Amíg ezt nem éri el, addig forog, én úgy tudom és nálam így is volt. Delphi rendszerű a tied is? Gondolom.
Van egy jó leírás, előkeresem majd.molnarpeter: nálam széttörte a motor négyszög csavarja a műanyag tengelyt. Konkrétan a motor végén van egy négyszögletes forma ez megy bele a lapát tengelyébe.
-
suits
tag
Sajnos a lehúzom a motort terv nem jött be mert ahova belemegy a motor a tengelye az el van törve.És ha elinditom a fütést egyből elmozdul a szárny bent.Annyit csináltam hogy a rácsot kivűlről leragasztottam ragasztószalaggal így bentről talán nem kap annyi levegőt és kevésbé párásodik.Majd tavasszal viszatérek rá de akkor szét kell szedni az ablaktörlő alatt a vízelvezetőt,a fütés motorburkot stb..Nem egy 5 perces munka.De hogy lehet vmit így megcsinálni nem értem..Minek megy az a motor 7-8 mp-t amikor kb 2 is bőven elég...persze hogy eltörik.Meg ráadásul minden inditáskor..minek?Remélem az Opel mérnökök anyukájának ma csuklós napja volt....
-
Tikakukac
titán
válasz
odorgg #80335 üzenetére
Van külön is, nekem a gyári átkerül, mert tökéletes. Gumiápolóban állt 1-2 órát, as new
KrenAtesz: Na, mostanra lett befűzve a gyári kötegbe a ködlámpa, meg felmentek a csatik, most kezdem vágni a lököst. Jó 3 óra eddig, szerintem estig betart mindennel együtt.
Gyári Hellák, kis polír, tetőre és oldalra enyhén füstös fólia, elejére átlátszó ment. Hát passzolom, a lámpa mire ilyen lett és így az 15k volt a pár, izzókra elment még 15k, 15k DRL, ködlámpák párban olyan 10-12k lettek mire így kijöttek.
-
odorgg
addikt
Egyébként nálam az Osram menetfény is zavarja a rádió vételt, igaz nem olyan vészes, de azért zavaró.
-
Markizmark
addikt
Sziasztok!
Mit jelent, ha magasabb fordulaton kisebb a töltő fesz?
Alapjáraton 14,1V körül van, pályán 3000-3100 rpm körül meg 13,7-13,6-ra is leesik.
Mellékelek egy táblázatot, OP-COM-mal jegyzeteltem ki a ma reggeli munkába jövetelt. -
Zabagep
csendes tag
Akai CA014A-6246U a rádió típusa, igen tudom, hogy nem egy high end cucc, de nekem amíg beérek dolgozni tökéletesen megy/ment az előző autómban
Köszi a válaszodat!
-
suits
tag
-
suits
tag
válasz
molnarpeter #80325 üzenetére
Pontosan.Holnap kiveszem a kesztyűtartót megnézem mi van.Olyan szempontból lehet hogy rosszabb lesz hogy hamarabb kihűl az utastér vagy reggel lehet hidegebb lesz bent télen ha az ki van nyitva mindig.De remélem ez nem okoz problémát.
-
-
suits
tag
válasz
molnarpeter #80322 üzenetére
Valami extrém überbrutál módon párásodik a kocsim és egyre valószinűbb hogy ez miatt.Lehet nem a motor a rossz mert ahogy itt is el nézem nem valami kemény müanyagból csinálják ezeket.Akkor lehet az lesz hogy lehuzom róla a vezetéket azt körbe tekerem szigszalaggal nehogy hozzá érjen vmihez.esetleg megprobálok berakni a rács meg ez a szar közé vmit ami kitámásztja....
ez tipushiba amúgy? -
Doggy dog
senior tag
Nálam még jól működik.
Megvan hozzá a korlátozó elektronika is.Majd jó időben beszerelem.
Előbb-utóbb mindig eltörik sajnos.
Haverom 1,5 napot baxott el a javítóvég beszereléssel.
Faragás,csavarok.Nem a kedvenc melók közé tartozik.
Utólag azt mondta,hogy inkább lehúzta volna a csatit 'oszt cső. -
suits
tag
Közben megtaláltam. Recirculation. És igen ennek a hangja az felismerem ebből a videóból. Szerintetek az müködhet hogy mivel én ezt a belső levegő keringetőt soha nem használom nem is értem miért jó hogy kiszedem azt a szivacsot belőle esetleg?Vagy nyitott állásnál lehúzom az áramot arról a kis motorról és talán nyitva marad?
-
suits
tag
Ahoy
Másnál is van egy amolyan kis elektromos motor hang Astra H-nál a rádió környékén amikor ráadja a gyújtást?Ez a belső levegőkeringetőnek a hangja lehet?Van egy olyan gyanúm hogy az elromlott.
Nem tudja vki véletlenül mi a belső levegőkeringető angolul? -
Wiz Khalifa
veterán
Más:
Aki tud az segíthetne nekem.
Keresek egy királykék színű, 1991-es évjáratú, 2.0 16v 150 lovas motorral szerelt Opel Calibra-t.
A rendszáma: HOW-611
Infó: 2012 óta hatóságilag forgalomból kivonva.
Nem megvásárolni szeretném csak információt szeretnék róla hogy hol van ha még meg van, vagy milyen állapotban, stb...
Képet is szívesen fogadnék. 🙂
Bárki aki tud egy kis infó morzsával is szolgálni az írjon már hozzászólásba vagy privátba, köszönöm!
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Wiz Khalifa #80315 üzenetére
Jó lesz az.
To all: Ha közben valaki felfedné azt az Indy Jones féle rejtélyt, hogy mégis mivel lehet visszaadni a gyári fényét annak a szottyos plexinek ami az óracsoportot takarja, az bitteschön írja majd meg.
Még nem volt időm, de rámegyek majd egy réteg wax-szal, noha nagy valószínűséggel nem ez hozza majd a kívánt eredményt.
-
Zabagep
csendes tag
Sziasztok!
Nem olvastam végig az egész topicot, lehet már volt kérdés, és válasz is jött rá, de felteszem, hátha válaszra lelek.
Vettem a hetekben egy B corsát, és a gyári rádió van benne (igen, kaptam hozzá rádiókódot meg minden), és ugye a gyári ISO csatlakozó van benne, ami nem egyezik az általam beleszerelni kívánt rádióval. A kérdésem az lenne, hogy található-e ehhez készített csatlakozó átalakító, mert szétvagdosni nem akarom a gyári kábelt. Kerestem, viszont 2004-től felfelé találtam csak ilyen csatlakozót.
A válaszotokat előre is köszi! -
adorjant
őstag
elm327 azt hiszem,csak a motorral kapcsolatos hibakódokat tudja törölni,a többi modult nem is látja.
-
Declare
őstag
válasz
ArthurShelby #80311 üzenetére
Nekem a lényeg a törlés, szóval az is jó....meglatjuk. Köszi az infot.
-
Tikakukac
titán
válasz
Real_Necro #80305 üzenetére
Hosszban biztosan van hely, én mikor méregettem majdnem dupla akkora akksik is befértek volna, mint a gyári.
-
Tikakukac
titán
válasz
Real_Necro #80301 üzenetére
Egyforma tálcásak elviekben a dízelekkel, akkora akksikat is bele lehet tenni a kicsi motorosokhoz is, amiknek semmi értelme. Szóval tárca és indítózások függvényében válogass.
-
atyca
senior tag
válasz
mohabá 007 #80300 üzenetére
Ön egy Úr! -
Real_Necro
veterán
Sziasztok! Gyors segítséget szeretnék kérni.
Adott egy 1999es 1.4 16V hatchback G Astra, amiben 3,5 év után megadta magát a Varta akksi. Méretben ha jól láttam 207x175x175 megy bele. Mekkora fér bele maximum? Exide tipusokkal szemezgetek.Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Xbox Series X|S
- Futás, futópályák
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Gitáros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest